-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Απλά είναι της μόδας το υπερυψωμένο crossover.....επιτέλους!!
ακούστηκε και ο βασικος λογος αγορας του συγκεκριμένου οχήματος.
δεν υποβαθμίζω το αμάξι, ετσι? -
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Αυτό που ρωτάω είναι από που προκύπτει πως ένα αυτοκίνητο που πουλάει χάνει σε μεταπωλητική αξία. Για αυτό και ανέφερα Golf και Toyota.
Υποθέτω ότι όταν θα υπάρχει πληθώρα επιλογών στην αγορά μεταχειρισμένων θα πέφτει και η τιμή αντίστοιχα. Ας πούμε αν ψάξεις για Slk R172 αυτή τη στιγμή θα δεις ότι κρατάει καλή τιμή μεταπώλησης επειδή σπανίζει! Αντίστοιχα όταν προσπαθούσα εγώ να πουλήσω την r171 μου η προτάσεις που μου έκαναν ήταν από πολύ χαμηλές έως εξωφρενικές λόγω της ποσότητας που υπήρχε τότε στην αγορά. Με αυτό το σκεπτικό το λέω.
-
Σε αυτή την κατηγορία που κινείται το QQ, η σπανιότητα μετράει ελάχιστα. Βλέπεις ότι παρά το γεγονός ότι η Toyota είναι πρώτη σε πωλήσεις όλα αυτά τα χρόνια, τα μεταχειρισμένα τις κρατάνε πολύ υψηλές τιμές, λόγω αξιοπιστίας προφανώς. Άλλος παράγοντας που μπορεί να επηρεάσει μελλοντικά την αξία μεταπώλησης είναι οι κυβερνητικές επιλογές για την φορολόγηση κυβικών και πετρελαίου. Αν υπάρξει εξίσωση τιμής πετρελαίου - βενζίνης, προφανώς η αξία μεταπώλησης του QQ (μιας και σχεδόν όλοι το πετρελαιοκίνητο αγοράζουμε), θα μειωθεί κατά πολύ.
Προσπαθεί γνωστός μου να πουλήσει Fiesta 1.4 και όλοι στην αγορά ζητάνε μικρά αυτοκίνητα μέχρι 1200 κυβικά, για να έχουν μειωμένο κόστος χρήσης.
-
Κάθεσαι ψηλότερα για να έχεις καλύτερη ορατότητα μπροστά .....
-
Ο χρήστης shopoyk έγραψε:
Ειδες ο Γάλλος ομως? Εχει την νισσαν στο τσεπακι του.
Βγαζει την αντιγραφη το kadjar,σου λεει με τετοια επιτυχια να χαρει λιγο και η ετικετα renault.
Ο πραγματικος ο japan ομως,ο
Osamu suzuki,καθαρισε το 20% της vw σε μετοχες και παιζει μπαλα μονος του.Εδω το πλαισιο ειναι στραβο η στραβωνει πανευκολα και ψαχνουμε τη μπογια τωρα?
Αλλα ενταξει ο ελληνας θελει να καθεται οσο το δυνατον ψηλοτερα στην ασφαλτο ( το ακουσα και αυτο από εναν τυχαρπαστο στο δρομο) και ας πουλησει και τη μανα του για αυτο.Shopoyk πάντως σε μένα όταν το πήρα και σε μια εταιρεία που λέγεται tuv και άλλη μια ncap δεν τους φάνηκε στραβό το πλαίσιο και μάλιστα πήρε και 5 αστέρια....κοίτα να δεις κάτι πράγματα που κάνουν οι άσχετοι....
ΣΟΡΡΥ για την ειρωνια, αλλά το θεωρώ μεγάλη μ@λ@κια να μπαίνει ο καθένας εδώ και να πετάει μια απόλυτα υπερβολική γνώμη και να επηρεάζει πχ κόσμο που μπορεί να έχει μπει να κάνει έρευνα αγοράς, λέγοντας ότι ένα αμάξι έχει στραβό πλαίσιο.
Ήμαρτον.... -
Ο χρήστης edmond έγραψε:
Απλά είναι της μόδας το υπερυψωμένο crossover.....
επιτέλους!!
δεν υποβαθμίζω το αμάξι, ετσι?Πραγματικά. Κατάφεραν να φτιάξουν μια μόδα και τώρα την εκμεταλλεύονται εμπορικά. Προσωπικά δεν βλέπω κανένα νόημα να αγοράσει κανείς τέτοιο αυτοκίνητο, εάν δεν είναι τετρακίνητο (και πραγματικά χρειάζεται την τετρακίνηση). Μόνο μειονεκτήματα έχει σε σχέση με ένα απλό χατς και στις περισσότερες των περιπτώσεων είναι και ακριβότερο.
Αλήθεια, έχει κανείς το τετρακίνητο να μας πει τι καταναλώσεις γράφει;
-
Plutare για τη στιβαρότητα του πλαισίου δεν περιμενες βέβαια να δεις τα βιντεακια .... Δεν το νοιωθεις καθημερινά; Ψευτικο είναι τελείως. Το ότι έχει σχεδιαστεί να παραμορφώνεται σωστά σε συγκρούσεις και άρα να λαμβάνει πολλά αστέρια δεν αναιρεί αυτό που νοιωθεις μέσα και έξω από το αμαξι ειδικά αν έχεις οδηγησει κάτι μεγαλύτερο ή στιβαροτερο.
-
Ο χρήστης koralli έγραψε:
Απλά είναι της μόδας το υπερυψωμένο crossover.....
επιτέλους!!
δεν υποβαθμίζω το αμάξι, ετσι?Πραγματικά. Κατάφεραν να φτιάξουν μια μόδα και τώρα την εκμεταλλεύονται εμπορικά. Προσωπικά δεν βλέπω κανένα νόημα να αγοράσει κανείς τέτοιο αυτοκίνητο, εάν δεν είναι τετρακίνητο (και πραγματικά χρειάζεται την τετρακίνηση). Μόνο μειονεκτήματα έχει σε σχέση με ένα απλό χατς και στις περισσότερες των περιπτώσεων είναι και ακριβότερο.
Αλήθεια, έχει κανείς το τετρακίνητο να μας πει τι καταναλώσεις γράφει;
Μόδα ειναι και δικαιολογείται μόνο από την καλύτερη ορατότητα μπροστά. Βέβαια στην Ελλάδα του κόμπλεξ βγάζει και αλλά πράγματα.
Σε αμάξια όπως το qq είναι αχρηστη και η τετρακινηση. Έχουν τέτοιο ύψος και γωνίες που δεν μπορουν να κινηθούν σοβαρά εκτός δρόμου. Ασε που ο περισσότερος κόσμος δεν ξέρει να κινηθεί εκτός δρομου. -
Τα ίδια ακριβώς έλεγα και εγώ παλιότερα, αλλά στην πορεία άλλαξα γνώμη. Όταν πηγαίναμε στις αντιπροσωπείες της Nissan κοιτούσα το Pulsar γιατί θεωρούσα το QQ ένα ψηλωμένο Pulsar με τσιμπημένη τιμή.
Στην πράξη, ήδη έχω αρχίσει να χαίρομαι την άνεση που σου δίνει το επιπλέον ύψος του QQ και ας μην είναι τετρακίνητο. Από την άνεση με την οποία βγαίνει από το πάρκινγκ της οικοδομής (μιας και περνάς ένα χαμηλωμένο πεζοδρόμιο κατά την έξοδο), από την άνεση με την οποία πάρκαρα σε μια χωμάτινη αλάνα (όπου αν είχαμε πάρει το Civic για παράδειγμα, δεν θα το έβαζα με τίποτα), από την σιγουριά που μου δίνει πως αν έχουμε και φέτος εδώ πάνω τις περσινές βροχές του χειμώνα, δεν θα κινδυνέψω να μείνω όπως κινδύνεψα πέρσι με το VW, όπου μου έτυχε 2-3 φορές το νερό να φτάνει πάνω από τα μαρσπιέ (όποιος κινήθηκε πέρσι στην περιοχή του Καλοχωρίου, ξέρει ).
Όσο για τις καταναλώσεις, με 5.5 lt/100Km πετρέλαιο μέχρι στιγμής, δεν μας αγχώνει και τόσο. Χθες μάλιστα υπολόγιζα πως το QQ καταναλώνει λιγότερα από 7€/100Km, ενώ τα παλιά μας βενζινοκίνητα σχεδόν 12€.
-
iceman εμενα προσωπικά μου φαίνεται μια χαρά. Ακόμα και σε σχέση με το astra 1.4 120 hp του 2011 που οδηγουσα πριν, καλύτερη οδηγική συμπεριφορά μου φαίνεται ότι έχει....
Όσο για την μόδα των Crossover που λέτε καποιοι, να σας πώ ότι έχει βολέψει αρκετούς ( όπως εμένα ), στους οποίους άρεσε πάντα η υψηλή θέση οδήγησης, αλλά δεν ήθελαν ή δεν μπορούσαν να πάνε στην λύση ενός μεγάλου SUV, με όσα μειονεκτήματα αυτό συνεπάγεται.
Γιατί όλα πρέπει στην τελική να τα απαξιώνουμε έτσι απόλύτα ρε παιδιά?
Εγώ όλο αυτό με τα crossover δεν το βλέπω σαν μια μόδα που δημιουργήθηκε, αλλά σαν μια πολύ έξυονη κίνηση κάποιοων εταιρειών που είδαν ότι υπήρχε κενό στην γκαμα τους, το οποίο φαινόταν δελεαστικό και απλά το κάλυψαν. Πράγμα που εκ του αποτελεσματος φαίνεται πολύ σωστή κίνηση.... -
Ψευτικο είναι τελείως. Το ότι έχει σχεδιαστεί να παραμορφώνεται σωστά σε συγκρούσεις και άρα να λαμβάνει πολλά αστέρια δεν αναιρεί αυτό που νοιωθεις μέσα και έξω από το αμαξι ειδικά αν έχεις οδηγησει κάτι μεγαλύτερο ή στιβαροτερο.Μόλις τους έκανες το καλύτερο κοπλιμέντο! Πρέπει να έχουν απίστευτη τεχνογνωσία εκεί στην Nissan που κατάφεραν να κάνουν ένα τόσο ψεύτικο αυτοκίνητο να είναι από τα ασφαλέστερα που υπάρχουν!
Και γιατί να εμπιστευθώ μια εταιρεία που κάνει πολύ στιβαρά αυτοκίνητα (π.χ. το υπέροχο RAV4) και ενώ ξέρουν ότι θα αξιολογηθούν από το Euroncap δεν μπορούν να αξιοποιήσουν την στιβαρότητα των αυτοκινήτων τους και είναι λιγότερο ασφαλή από το ψεύτικο QQ;
-
Σε αυτή την κατηγορία που κινείται το QQ, η σπανιότητα μετράει ελάχιστα. Βλέπεις ότι παρά το γεγονός ότι η Toyota είναι πρώτη σε πωλήσεις όλα αυτά τα χρόνια, τα μεταχειρισμένα τις κρατάνε πολύ υψηλές τιμές, λόγω αξιοπιστίας προφανώς. Άλλος παράγοντας που μπορεί να επηρεάσει μελλοντικά την αξία μεταπώλησης είναι οι κυβερνητικές επιλογές για την φορολόγηση κυβικών και πετρελαίου. Αν υπάρξει εξίσωση τιμής πετρελαίου - βενζίνης, προφανώς η αξία μεταπώλησης του QQ (μιας και σχεδόν όλοι το πετρελαιοκίνητο αγοράζουμε), θα μειωθεί κατά πολύ.Προσπαθεί γνωστός μου να πουλήσει Fiesta 1.4 και όλοι στην αγορά ζητάνε μικρά αυτοκίνητα μέχρι 1200 κυβικά, για να έχουν μειωμένο κόστος χρήσης.
Σαφώς και όλα αυτά που λες, εγώ σας εύχομαι πάντως να κρατήσει όσο το δυνατόν ψηλότερη!
-
Ο χρήστης jackdaniels έγραψε:
Σε αυτή την κατηγορία που κινείται το QQ, η σπανιότητα μετράει ελάχιστα. Βλέπεις ότι παρά το γεγονός ότι η Toyota είναι πρώτη σε πωλήσεις όλα αυτά τα χρόνια, τα μεταχειρισμένα τις κρατάνε πολύ υψηλές τιμές, λόγω αξιοπιστίας προφανώς. Άλλος παράγοντας που μπορεί να επηρεάσει μελλοντικά την αξία μεταπώλησης είναι οι κυβερνητικές επιλογές για την φορολόγηση κυβικών και πετρελαίου. Αν υπάρξει εξίσωση τιμής πετρελαίου - βενζίνης, προφανώς η αξία μεταπώλησης του QQ (μιας και σχεδόν όλοι το πετρελαιοκίνητο αγοράζουμε), θα μειωθεί κατά πολύ.
Προσπαθεί γνωστός μου να πουλήσει Fiesta 1.4 και όλοι στην αγορά ζητάνε μικρά αυτοκίνητα μέχρι 1200 κυβικά, για να έχουν μειωμένο κόστος χρήσης.
Σαφώς και όλα αυτά που λες, εγώ σας εύχομαι πάντως να κρατήσει όσο το δυνατόν ψηλότερη!
Εγώ εύχομαι απλά να κρατήσει (το αμάξι, όχι η τιμή!)
-
http://www.newsauto.gr/pia-ine-ta-nea-5astera-montela/
το Kadjar που είναι στην ουσία ένα καμουφλαρισμένο QQ πήρε τα 5 αστερακια του. Το mazda που σε ένα βιντεο απο την ρωσία το είδαμε να μην στραβωνει όπως στραβώνει αυτο το σαπιοκούτι το QQ, πήρε 4....
-
Μόλις τους έκανες το καλύτερο κοπλιμέντο! Πρέπει να έχουν απίστευτη τεχνογνωσία εκεί στην Nissan που κατάφεραν να κάνουν ένα τόσο ψεύτικο αυτοκίνητο να είναι από τα ασφαλέστερα που υπάρχουν!
Και γιατί να εμπιστευθώ μια εταιρεία που κάνει πολύ στιβαρά αυτοκίνητα (π.χ. το υπέροχο RAV4) και ενώ ξέρουν ότι θα αξιολογηθούν από το Euroncap δεν μπορούν να αξιοποιήσουν την στιβαρότητα των αυτοκινήτων τους και είναι λιγότερο ασφαλή από το ψεύτικο QQ;Γιατί βρε είσαι μονίμως σε vs mode ;;;
Αλλό πράγμα η αίσθηση, άλλο η ασφάλεια σε μια σύγκρουση!
Την πρώτη τη βιώνεις καθημερινά, τη δεύτερη μπορεί και ποτέ... αλλωστε κανένα αμάξι δεν είναι φρούριο ασχέτως αστεριών... αχρειαστα να ειναι και τα αστέρια!
Μακάρι να έχει η νισσαν την απόλυτη τεχνογνωσία και οι άλλοι να έιναι τίποτα μπροστά της!
Εντυπώσεις καταγράφουμε εδώ και όχι vs μεταξύ εταιρειών....
Αν εσένα σου κάνει το qq ειλικρινά χαίρομαι!
Ας έχει όμως ο καθένας το θάρρος και την ελευθερία της γνώμης του χωρίς flames και ειρωνείες! -
Ο χρήστης plutare έγραψε:
http://www.newsauto.gr/pia-ine-ta-nea-5astera-montela/το Kadjar που είναι στην ουσία ένα καμουφλαρισμένο QQ πήρε τα 5 αστερακια του. Το mazda που σε ένα βιντεο απο την ρωσία το είδαμε να μην στραβωνει όπως στραβώνει αυτο το σαπιοκούτι το QQ, πήρε 4....
Κάτσε ρε φίλε εδώ δεν συζητάμε τόση ώρα ότι η πλατφόρμα του QQ είναι κακή, εδώ συζητάμε ότι έκανε προχειροδουλειά η Nissan σε κάποιους τομείς. Το Kadjar παίζει να είναι τελείως διαφορετικό όσον αφορά την ποιότητα συναρμογής, την ποιότητα βαψίματος ή ακόμα και στην στιβαρότητα και σε όλα όσα καταλογίζουμε στο QQ. Ξανά λέω, δεν είπαμε ότι στο σύνολο της είναι κακή η πλατφόρμα του QQ (μιλάω για πάρτι μου τουλάχιστον).
-
Μόδα ειναι και δικαιολογείται μόνο από την καλύτερη ορατότητα μπροστά. Βέβαια στην Ελλάδα του κόμπλεξ βγάζει και αλλά πράγματα.
Σε αμάξια όπως το qq είναι αχρηστη και η τετρακινηση. Έχουν τέτοιο ύψος και γωνίες που δεν μπορουν να κινηθούν σοβαρά εκτός δρόμου. Ασε που ο περισσότερος κόσμος δεν ξέρει να κινηθεί εκτός δρομου.Στο θέμα της μόδας συμφωνώ μαζί σου, όχι όμως και στο θέμα της τετρακίνησης. Αχρηστη δεν είναι σίγουρα. Δεν είναι ανάγκη να κάνεις camel trophy για να τη χρειαστείς, όπως και τις μεγάλες γωνίες (ή ακόμα περισσότερο τα 'κοντά' που έχουν γίνει είδος υπο εξαφάνιση) . Μπορεί να πας σε μια μέτρια χωμάτινη διαδρομή σε μια παραλία ή στο βουνό, χωρίς το άγχος να κολλήσεις. Μπορεί να μένεις σε μέρος που χιονίζει συχνά και δε θες να βάζεις όλη την ώρα αλυσίδες ή να πηγαίνεις συχνά σε χιονοδρομικά ή ορεινούς προορισμούς. Ακόμα και σε μια βροχερή μέρα μπορεί να σου φανεί χρήσιμη, ειδικά για αυτά τα SUV-βλάκια. Άρα για εμένα είναι ο μόνος λόγος που δικαιολογεί την αγορά τέτοιου οχήματος.
plutare, δεν απαξιώνουμε τπτ καθένας κρίνει για τον εαυτό του και επιλέγει. Και προφανώς οι εταιρείες αφού βρίσκουν αγοραστές καλά κάνουν και τα παράγουν.
Μου αρέσει όμως να μιλάω με επιχειρήματα. Πέραν της καλύτερης ορατότητας και του ότι καβαλάς πιο εύκολα πεζοδρόμια (για ασχολούνται με το 'σπορ') - αποτέλεσμα του μεγαλύτερου ύψους, δεν βρίσκω ΟΥΤΕ ΕΝΑ σημείο που να είναι καλύτερο από ένα συμβατικό χάτσμπακ ένα crossover.Ακομα κι ετσι όμως μου φαινεται τελειως λαθος να θυσιασεις την καλυτερη σαφέστατα καλυτερη οδικη συμπεριφορα και καταναλωση ενός πχ Golf ή Megane απλα για να καθεσαι πιο ψηλα.
-
Βλέπω συχνά να γίνετε μια επίθεση με ειρωνείες τύπου ''να κάθεται όσο το δυνατόν ψηλότερα στην άσφαλτο'' αλλά και σπάνια με χαρακτηρισμούς ''νεόπλουτοι,ψωνάρες κτλ'' σε αυτούς που αποφασίσανε να προχωρήσουν σε μια αγορά υπερυψωμένου crossover-suv.Προσωπικά πιστεύω ότι υπάρχουν πολύ και καλοί λόγοι για να προχωρήσεις σήμερα σε μια τέτοια κίνηση χωρίς να χαρακτηριστείς ψώνιο.Ένας βασικός λόγος για εμένα ήταν ότι είχα ΒΑΡΕΘΕΙ την χαμηλή θέση οδήγησης.Δεν μπορείς να βαρεθείς ρε αδελφέ...!!!25 χρόνια οδηγός χαμηλών αυτοκινήτων ήθελα μια αλλαγή...να έχω καλύτερη ορατότητα στο δρόμο, να κάνω ένα μακρινό ταξίδι και να φθάνω ξεκούραστος στον προορισμό μου...να έχω μια μεγαλύτερη αίσθηση ασφάλειας....να μου τύχει μια ανάγκη στον δρόμο και να μην το σκεφτώ δεύτερη φορά να περάσω από την άσφαλτο στο χώμα...να πάω στο χωράφι που μου άφησε ο πατέρας μου χωρίς να το σκεφτώ δύο φορές και πολλά άλλα που δέν μπορείς να τα πεις όλα....
Πλέον όλες οι εταιρείες φέρνουν αυτού του είδους τα αυτοκίνητα με χαμηλά κυβικά 1,4-1,6 με κινητήρες Diesel 2WD & 4WD(χαμηλή φορολογία) πολύ οικονομικοί στην κατανάλωση και με πολύ αξιόλογες τιμές απόκτησης.Παλαιότερα αυτού του είδους τα αυτοκίνητα τα βρίσκαμε πάνω από 2000cc με τιμές πάνω από 35K,να θέλεις ένα βυτίο από πίσω και να πληρώνεις φόρο πολυτελείας για την πάρτι του κάθε χρόνο Αυτή η κατηγορία απευθύνετε στον μέσο οικογενειάρχη Έλληνα που η τσέπη του έχει ένα όριο ,θέλει χώρους,θέλει άνεση,θέλει οικονομία καυσίμου αλλά προπαντός θέλει μια ΑΛΛΑΓΗ!!! -
Ο χρήστης DISTRIBUTOR έγραψε:
Βλέπω συχνά να γίνετε μια επίθεση με ειρωνείες τύπου ''να κάθεται όσο το δυνατόν ψηλότερα στην άσφαλτο'' αλλά και σπάνια με χαρακτηρισμούς ''νεόπλουτοι,ψωνάρες κτλ'' σε αυτούς που αποφασίσανε να προχωρήσουν σε μια αγορά υπερυψωμένου crossover-suv.Προσωπικά πιστεύω ότι υπάρχουν πολύ και καλοί λόγοι για να προχωρήσεις σήμερα σε μια τέτοια κίνηση χωρίς να χαρακτηριστείς ψώνιο.Ένας βασικός λόγος για εμένα ήταν ότι είχα ΒΑΡΕΘΕΙ την χαμηλή θέση οδήγησης.Δεν μπορείς να βαρεθείς ρε αδελφέ...!!!25 χρόνια οδηγός χαμηλών αυτοκινήτων ήθελα μια αλλαγή...να έχω καλύτερη ορατότητα στο δρόμο, να κάνω ένα μακρινό ταξίδι και να φθάνω ξεκούραστος στον προορισμό μου...να έχω μια μεγαλύτερη αίσθηση ασφάλειας....να μου τύχει μια ανάγκη στον δρόμο και να μην το σκεφτώ δεύτερη φορά να περάσω από την άσφαλτο στο χώμα...να πάω στο χωράφι που μου άφησε ο πατέρας μου χωρίς να το σκεφτώ δύο φορές και πολλά άλλα που δέν μπορείς να τα πεις όλα....
Πλέον όλες οι εταιρείες φέρνουν αυτού του είδους τα αυτοκίνητα με χαμηλά κυβικά 1,4-1,6 με κινητήρες Diesel 2WD & 4WD(χαμηλή φορολογία) πολύ οικονομικοί στην κατανάλωση και με πολύ αξιόλογες τιμές απόκτησης.Παλαιότερα αυτού του είδους τα αυτοκίνητα τα βρίσκαμε πάνω από 2000cc με τιμές πάνω από 35K,να θέλεις ένα βυτίο από πίσω και να πληρώνεις φόρο πολυτελείας για την πάρτι του κάθε χρόνο Αυτή η κατηγορία απευθύνετε στον μέσο οικογενειάρχη Έλληνα που η τσέπη του έχει ένα όριο ,θέλει χώρους,θέλει άνεση,θέλει οικονομία καυσίμου αλλά προπαντός θέλει μια ΑΛΛΑΓΗ!!!Distributor δεν μπορείς να φαντασείς πόσο συμφωνω μαζι σου...
jackdaniels απλά να θυμήσω ότι και το QQ έχει όχι μονο πάρει 5 αστέρια, αλλά και απο τις καλύτερες μετρησεις στο NCAP....
-
Ο χρήστης DISTRIBUTOR έγραψε:
Πλέον όλες οι εταιρείες φέρνουν αυτού του είδους τα αυτοκίνητα με χαμηλά κυβικά 1,4-1,6 με κινητήρες Diesel 2WD & 4WD(χαμηλή φορολογία) πολύ οικονομικοί στην κατανάλωση και με πολύ αξιόλογες τιμές απόκτησης.Παλαιότερα αυτού του είδους τα αυτοκίνητα τα βρίσκαμε πάνω από 2000cc με τιμές πάνω από 35K,να θέλεις ένα βυτίο από πίσω και να πληρώνεις φόρο πολυτελείας για την πάρτι του κάθε χρόνο Αυτή η κατηγορία απευθύνετε στον μέσο οικογενειάρχη Έλληνα που η τσέπη του έχει ένα όριο ,θέλει χώρους,θέλει άνεση,θέλει οικονομία καυσίμου αλλά προπαντός θέλει μια ΑΛΛΑΓΗ!!!Όλοι οι λόγοι που αναφέρεις είναι καθαρά υποκειμενικοί και αφού είναι σημαντικοί για εσένα καλά έκανες και το πήρες.
Από εκεί και πέρα τα αυτοκίνητα αυτά υστερούν αντικειμενικά σε σχέση με τα συμβατικά σε ένα πολύ σημαντικό πράγμα που λέγεται ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ, και αυτό προκύπτει από την απλή φυσική.
Σε σχέση δε με αυτά που είπες, ενα χατς κατά κανόνα είναι οικονομικότερο και σε αγορά και σε χρήση από ένα QQ, ενώ έχει εξίσου καλούς χώρους και άνεση (πχ Golf, 308, Pulsar), ταξιδεύει σίγουρα καλύτερα και με μεγαλύτερη ευστάθεια, δεν γέρνει σαν βάρκα στις στροφές, ενώ κατά περίπτωση (πχ ΒΜW 1 ή Giulietta) μπορεί να προσφέρει χαμόγελα στον πιο ανήσυχο οδηγό, κατι που με τα crossover απλά το ξεχνάς .Και για να γελάσουμε λίγο, οι αλλαγές γενικότερα δεν είναι πάντα προς το καλύτερο.
Νissan Qashqai J11 [2014-__]