-
Αυτό με τα χαλίκια το επιβεβαίωνω. Μπηκα προχθες σε ένα πάρκινγκ ταβερνας με χαλίκι και επαθα από το θόρυβο. Και νομιζα ότι είναι τα λάστιχα.
-
Ο χρήστης jackdaniels έγραψε:
Δεν ξέρω ρε παιδιά άλλα εμένα ούτε η λαμαρινοδουλειά του μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση. Το καπάκι της τάπας των καυσίμων είναι λες και το έφτιαξαν από τσιγαρόχαρτο. Η στρεπτική ακαμψία του σε κάποια τεστ που το είδα είναι η χειρότερη της κατηγορίας. Στο βίντεο από το 07.30 και μετά φαίνεται αυτό.
https://youtu.be/Ct2r8UAQGOI?t=450
Βγάλε και την ηχομόνωση που όποτε περνάς πάνω από χαλίκια ψάχνεις να βρεις αν μπαίνουν μέσα! Όσο καλό έδειχνε σταματημένο στην έκθεση με το 'γερμανικό' σαλόνι του και την εντυπωσιακή εμφάνιση του τόσο με απογοήτευσε στην πορεία.Αυτό με την τάπα βενζίνης πράγματι τραγικό Έπρεπε να έβλεπες την φάτσα μου την πρώτη φορά που το είδα, όταν άνοιξα την τάπα και περίμενα τον βενζινά να το γεμίσει. Επίσης και εμένα μου έκανε εντύπωση πως όταν πλένεις τον ουρανό του αυτοκινήτου, η λαμαρίνα κάνει κύματα! Ειδικά προς τις πίσω θέσεις, βουλιάζει και ξανά ανεβαίνει (ευτυχώς). Το βιντεάκι με την στρεπτική ακαμψία είναι κλασσικό πλέον και με είχε προβληματίσει και εμένα όταν το είχα δει για πρώτη φορά. Από την άλλη λέω, το QQ έβγαινε πρώτο στην κατηγορία του στο EuroNcap, πόσο χάλια μπορεί να είναι;
Για τον θόρυβο που λέτε, το πιο πιθανό είναι ο θόρυβος στα χαλίκια και την βροχή να οφείλεται στο γεγονός πως το λάστιχο στο κάτω τμήμα της πόρτας, δεν καλύπτει όλο το μήκος αυτής, αλλά αφήνει στην αρχή και το τέλος ένα κενό 4-5 εκατοστών. Δε γνωρίζω για πιο λόγο το έχουν αφήσει έτσι (δε πιστεύω να έκαναν οικονομία στο λάστιχο), αλλά αν και σκέφτηκα να τοποθετήσω τίποτα μόνος μου, φοβήθηκα γιατί σκέφτηκα ότι κάτι παραπάνω θα γνωρίζουν από εμένα και το άφησαν έτσι (υδροροή ίσως;).
Γενικότερα πάντως, όπως λέει και ο Plutare, το αυτοκίνητο μου φάνηκε το πιο αθόρυβο από όσα είχαμε οδηγήσει (και είχαμε οδηγήσει αρκετά) και ήταν ένας από τους κυριότερους λόγους αγοράς του. Ότι και να λέτε για θόρυβο πάντως, σκεφτείτε μόνο ότι έχει περάσει το ultimate test. Πήγαινα με 160 με την πεθερά μου στο πίσω κάθισμα και δεν το πήρε χαμπάρι καν, για να αρχίσει να φωνάζει!
-
iceman7 δεν με παραξενεύει το γεγονός ότι βλέπεις το qq πιο θορυβώδες. Ερχεσαι από το rav4 (με επίπεδα θορυβου max τα 68db στα 120 χλμ/ώρα) στο qq με τον 1.5 dci το οποιο όμως μόνο με τον 1.2 βενζινοκινητήρα θα μπορούσε να σου δώσει την ίδια τιμή. Εντούτοις έχει καλύτερη συμπεριφορά σε σχέση με κάποια που διεκδικούν το θρόνο του όπως είναι το sx4 ή το yeti.
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Ότι και να λέτε για θόρυβο πάντως, σκεφτείτε μόνο ότι έχει περάσει το ultimate test. Πήγαινα με 160 με την πεθερά μου στο πίσω κάθισμα και δεν το πήρε χαμπάρι καν, για να αρχίσει να φωνάζει!
SPI_duster υπάρχει κανένα site με τις τιμές αυτές? Θα με ενδιέφερε να δω και για άλλα αυτοκίνητα.
-
Ο χρήστης jackdaniels έγραψε:
Δεν ξέρω ρε παιδιά άλλα εμένα ούτε η λαμαρινοδουλειά του μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση. Το καπάκι της τάπας των καυσίμων είναι λες και το έφτιαξαν από τσιγαρόχαρτο. Η στρεπτική ακαμψία του σε κάποια τεστ που το είδα είναι η χειρότερη της κατηγορίας. Στο βίντεο από το 07.30 και μετά φαίνεται αυτό.
https://youtu.be/Ct2r8UAQGOI?t=450
Βγάλε και την ηχομόνωση που όποτε περνάς πάνω από χαλίκια ψάχνεις να βρεις αν μπαίνουν μέσα! Όσο καλό έδειχνε σταματημένο στην έκθεση με το 'γερμανικό' σαλόνι του και την εντυπωσιακή εμφάνιση του τόσο με απογοήτευσε στην πορεία.αυτο το αυτοκινητο υποτιθεται οτι θα το πας και απο το βουνο και τα λαγκαδια. εκει δοκιμαζεται η ακαμψια του. αυτο που δειχνει το βιντεο δειχνει ποσο στιβαρο ειναι το αμαξι. δεν ξερω, δε μου αρεσει κατι τετοιο. οπως και η ηχομονωση να ειναι σαν να εχεις ανοιχτο παραθυρο.
-
Φίλε jackdaniels θα εκπλαγείς από το πόσο καλά τα πάει το qq σε σχέση με άλλα και κατά πολύ ακριβότερα.
http://www.auto-decibel-db.com/index_kmh.html -
αυτο το αυτοκινητο υποτιθεται οτι θα το πας και απο το βουνο και τα λαγκαδια. εκει δοκιμαζεται η ακαμψια του. αυτο που δειχνει το βιντεο δειχνει ποσο στιβαρο ειναι το αμαξι. δεν ξερω, δε μου αρεσει κατι τετοιο. οπως και η ηχομονωση να ειναι σαν να εχεις ανοιχτο παραθυρο.[/quote]
Φίλε Sbr,
Το qq δεν είναι suv. Είναι crossover. Κοινώς όπως και κάποια υπερυψωμένα πολυμορφικά που παρουσιάζονται ως άκομψοι ανταγωνιστές του (είναι όντως από τα ομορφότερα της κατηγορίας του αν όχι το ομορφότερο!), προορίζεται για χρήση κυρίως στην άσφαλτο. Για το λόγο αυτό και οι σπορτιφ ρυθμίσεις της ανάρτησης του. Κατά τα άλλα με προβληματίζει και εμένα το βιντεάκι που είδα. -
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
iceman7 δεν με παραξενεύει το γεγονός ότι βλέπεις το qq πιο θορυβώδες. Ερχεσαι από το rav4 (με επίπεδα θορυβου max τα 68db στα 120 χλμ/ώρα) στο qq με τον 1.5 dci το οποιο όμως μόνο με τον 1.2 βενζινοκινητήρα θα μπορούσε να σου δώσει την ίδια τιμή. Εντούτοις έχει καλύτερη συμπεριφορά σε σχέση με κάποια που διεκδικούν το θρόνο του όπως είναι το sx4 ή το yeti.Δεν έχω γενικά πρόβλημα με το θόρυβο, αντίθετα μηχανικά είναι πιο αθόρυβο από το RAV μιας και στο RAV ελλειψει 6ης οι μεγάλες ταχύτητες (πάνω από 120) ήταν κουραστικές από πλευράς θορύβου.
Θόρυβο παρατήρησα τις προάλλες με τα χαλίκια που είπα καθώς και εν κινήσει από ταχύτητες 100 και πάνω όπου ακούγεται αεροδυναμικός θορυβος από το μπροστινό μέρος του παραθύρου/πόρτας του οδηγού (και έχω κάνει και την τεχνική οδηγία για τον καθρέπτη 2 φορές!!!)... Χαλίκι βέβαια και χώμα αποφεύγω όπως ο διάολος το λιβάνι μιας και μία πετρούλα να πεταχτεί το σημάδι το έχεις σίγουρο. Μηδενική στρώση χρώματος έχει..... είναι τοσο αθλια η κατάσταση που έχω προγραμματίσει να του περάσω ceramic pro 9H μπας και διασωθεί τίποτα!
Οι λοιποί θόρυβοι που ήχοι που είχα εντός καμπίνας, τώρα το καλοκαίρι δεν ακούγονται είτε καθόλου είτε σπάνια!
Βέβαια με αυτά και με εκείνα πάντα οδηγώ με μουσική για να μην με αποσπά τίποτα άλλο μιας και έχω ευαίσθητο αυτί! -
Ο χρήστης Sbr έγραψε:
οπως και η ηχομονωση να ειναι σαν να εχεις ανοιχτο παραθυρο.Τι ανοιχτό παράθυρο, σαν να μην έχει πόρτες είναι το άτιμο. Χάλια σου λέω, χάλια!
-
Τι να πω τώρα; Στο duster δεν έχω τέτοια θέματα. Μόνο εάν περάσω από τίποτε νεροφαγώματα μπορεί να μου κάνει ένα παράπονο στο καλυμα του τιμονιού συνοδευμένο με ένα μικρό τράνταγμα. Ως εκεί όμως. Τώρα φίλε iceman έπειτα από σχεδόν 40000 χλμ κάτι ένα σπουργίτι που μου έπεσε στο πλάι, κάτι χαλικάκια που πετάχτηκαν από προπορευόμενο φορτηγό, αποκόμησα σε 2 σημεία 2 σημαδάκια που μπορεί βέβαια κανείς να μην τα αντιλαμβάνεται εντούτοις εγώ ξέρω πως υπάρχουν. Ως εκεί όμως...
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
(και έχω κάνει και την τεχνική οδηγία για τον καθρέπτη 2 φορές!!!)...Έβγαλαν τεχνική οδηγία γι'αυτό το θέμα τελικά? Εμένα μου ήρθε ανάκληση για ένα θέμα σφιξίματος βάσης κοτσαδόρου ή κάτι τέτοιο, δεν θυμάμαι καλά πλέον.! Μέσα σε όλα που ξέχασαν να βιδώσουν καλά, παίζει κανείς να έχασε και κάνα τροχόσπιτο ή καμιά βάρκα στο δρόμο
@ SPI_duster Ευχαριστώ, ωραίος πίνακας, ώρα για μελέτη
-
οπως και η ηχομονωση να ειναι σαν να εχεις ανοιχτο παραθυρο.
Τι ανοιχτό παράθυρο, σαν να μην έχει πόρτες είναι το άτιμο. Χάλια σου λέω, χάλια!
u know
-
Δεν κάνει τίποτε φίλε jackdaniels. Το duster το δίνει να παίζει από 70 έως 75 db. Ισως για αυτό να μην ακούω τριγμούς
Πάντως επαναλαμβάνω πως το qq έχει καλά αποτελέσματα σε σχέση ακόμη και με πολλά sedan ιερών αγελάδων .
Παρεμπιπτόντως απορώ γιατί ότι ανακλήσεις QQ έχω δει, αφορούν στην κολόνα του τιμονιού ή τη βάση για κοτσαδόρο. Πουθενά για τα υπόλοιπα. Αυτό βέβαια με κάνει να πιστευω πως μέσα σε αρκετές 100άδες χιλιάδες αυτοκίνητα είναι πιθανό κάποιοι να στάθηκαν σχετικά πολλοί άτυχοι σε σχέση με τους περισσότερους που δείχνουν ευχαριστημένοι. -
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Αυτό βέβαια με κάνει να πιστευω πως μέσα σε αρκετές 100άδες χιλιάδες αυτοκίνητα είναι πιθανό κάποιοι να στάθηκαν σχετικά πολλοί άτυχοι σε σχέση με τους περισσότερους που δείχνουν ευχαριστημένοι.Αυτό δεν φαίνεται να ισχύει δυστυχώς και πάρα πολύ.
http://www.carbuyer.co.uk/reviews/nissan/qashqai/hatchback/reviewΤα reviews βέβαια είναι λίγα σε αριθμό (39) και έχουν καιρό να ανανεωθούν, οπότε δεν γνωρίζουμε αν έχουν λυθεί κάποια από τα προβλήματα και οι πελάτες είναι πλέον πιο ικανοποιημένοι.
Από την άλλη βέβαια, στο ίδιο site, το Skoda Yeti παίρνει 4.5/5, ενώ στο Drive Power 2014 βγαίνει πρώτο:
http://www.autoexpress.co.uk/best-cars/driver-power/86712/best-cars-to-own-in-2014Δε ξέρω πόσο καλό είναι πραγματικά, αλλά όταν είχαμε πάει να το δούμε μας φάνηκε ότι ζητούσε υπερβολικά πολλά για αυτά που προσέφερε (105 άλογα, 5 ταχύτητες και τιμή πάνω από 23 χιλιάρικα). Είναι από τα ελάχιστα που αν και πήγαμε να το δούμε στην αντιπροσωπεία, δεν μπήκαμε καν στην διαδικασία για test drive.
-
Εμενα σαν υποψηφιο αγοραστη με αποτρεπετε με ολα αυτα!!! Δλδ τι προβληματα εχουν βγει συνολικα και τι εχει λυθει μεχρι τωρα? Μπορει καποιος αν εχει ορεξη να τα γραψει? Να ξερω ωστε να βλεπω και τι απαντησεις θα παιρνω απο τις αντιπροσωπειες οταν τους ρωταω γι αυτα. Ετσι θα διαπιστωσω και κατα ποσο ειλικρινεις ή γνωστες ειναι. Ευχαριστω παιδια
Στάλθηκε απο s4 με tapa
-
-
Πρόβλημα με καπώ από τη πλευρά του οδηγού
Λύση: Ρεγουλάρισμα του φτερού -
Συντονισμός που προέρχεται από το κουτί του φίλτρου αέρα
Λύση: Στερέωση με βίδα του σωλήνα που πηγαίνει στο κουτί -
Cruise Control διαφορά στα χλμ που ορίζουμε
Λύση: Αναβάθμιση -
Αεροδυναμικοί θόρυβοι στον αριστερό & δεξί καθρέφτη
Λύση: επισκευή σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο NISSAN (Ενήμερη και η NISSAN). Υπάρχει τεχνική οδηγία. -
Προβλήματα στο NISSAN CONNECT
Λύση: Αναβάθμιση συστήματος -
Έλεγχος πιθανού προβλήματος στον κοτσαδόρο
Λύση: Έλεγχος σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο NISSAN (Υπάρχει ανάκληση από την NISSAN) -
Έλεγχος πιθανού προβλήματος στο σύστημα αποφυγής μετωπικής σύγκρουσης
Λύση: Έλεγχος σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο NISSAN (Υπάρχει ανάκληση από την NISSAN) -
Μη Connect εκδοσεις: Διακοπες στην λειτουργια ηχοσυστηματος, λειτουργια ηχοσυστηματος χωρις κλειδι, μη αποκριση κουμπιων
Λυση: Αναβαθμιση λογισμικου, σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο NISSAN -
Εμφανιση σκουριας στις πορτες, εμφανης στο σημειο κατω απο τα λαστιχακια στεγανοποιησης
Προβληματα στο αυτοματο κιβωτιο CVT (δεν γνωριζω αν εχουν πουληθει στην Ελλαδα)
Τα αλάρμ εξακολουθούν να αναβοσβήνουν μετά την απενεργοποίηση του συναγερμού meta system (can bus).
Λύση : Επαναρρύθμιση του συναγερμού από εξουσιοδοτημένο συνεργείο της NISSAN ώστε να αποκτήσει συμβατότητα με τα led φώτα των καθρεπτών -
Μη σωστή λειτουργία του συστήματος start/stop
Λύση: Έλεγχος μπαταρίας - συστήματος φόρτισης, και αντικατάσταση (αν χρειαστεί) μπαταρίας σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο.
Σημείωση: Για να λειτουργήσει το σύστημα Start/ πρέπει να είναι δεμένη η ζώνη ασφαλείας.
Εμένα πάντως, ΟΛΟΙ οι πωλητές μου έλεγαν ότι δεν τους έχει αναφερθεί το παραμικρό...
-
-
Εγώ σε όλα αυτά διακρίνω μια κάποια υπερβολή
-
Την λίστα την είχα βρει στο QQ forum και την είχα εκτυπώσει για να τσεκάρω το αυτοκίνητο όταν είχαμε πάει για παραλαβή. Το δικό μας έτσι και αλλιώς είναι το Energy, οπότε τα μισά από αυτά δεν μας αφορούσαν
-
Εμένα πάντως, ΟΛΟΙ οι πωλητές μου έλεγαν ότι δεν τους έχει αναφερθεί το παραμικρό...Οι υπεύθυνοι συνεργείων θα τα ξερουν. Όχι απαραίτητα οι πωλητές.
Στάλθηκε από το GT-I9195 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης Nikos Golf έγραψε:
Εμενα σαν υποψηφιο αγοραστη με αποτρεπετε με ολα αυτα!!! Δλδ τι προβληματα εχουν βγει συνολικα και τι εχει λυθει μεχρι τωρα? Μπορει καποιος αν εχει ορεξη να τα γραψει? Να ξερω ωστε να βλεπω και τι απαντησεις θα παιρνω απο τις αντιπροσωπειες οταν τους ρωταω γι αυτα. Ετσι θα διαπιστωσω και κατα ποσο ειλικρινεις ή γνωστες ειναι. Ευχαριστω παιδιαΣτάλθηκε απο s4 με tapa
Και άντε και πας με λίστα που στην επιβεβαιώνουν για τις απαραίτητες διορθώσεις κλπ...
Πας ήδη με προκατάληψη ότι θα έχεις ΟΛΑ τα θέματα του μαζί.
Καμία λογική σε μια τέτοια αγορά. Αργά ή γρήγορα και στο παραμικρό εκτός της λίστας σου, σίγουρα θα υπάρξεις δυσαρεστημένος πελάτης.
Απλά κοιτάς μια άλλη πρόταση της αγοράς που δεν σου δημιουργεί ερωτηματικά, αμφιβολίες και ανασφάλεια...Στάλθηκε από το GT-I9195 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Νissan Qashqai J11 [2014-__]