-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Δεν είναι κακή δεδομένου ότι το δικό μου πετρέλαιο το έδωσα 11300 άρα θα το βγαλουν 12500. Ιδανικά στα 13500 είναι καλή πρόταση.Μου φαίνεται λίγο ακριβούτσικο για μοντέλο 2014 πάντως...
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ο χρήστης limited_one έγραψε:
Δεν είναι κακή δεδομένου ότι το δικό μου πετρέλαιο το έδωσα 11300 άρα θα το βγαλουν 12500. Ιδανικά στα 13500 είναι καλή πρόταση.
Μου φαίνεται λίγο ακριβούτσικο για μοντέλο 2014 πάντως...
Και άλλα δύο εδώ Αθήνα που είδα μόλις στο CAR τόσο τα έχουν.
-
To υβριδιο σε ποια χωρα κατασκευαζεται? Τι χρωμα το πηρες? Συνεργειο που εχει η Τογιοτα στο Μαρούσι? Από Κηφισιάς το αγορασες? Αν θελεις στειλε μου ΠΜ ποσο ακριβως σου πηγε? Το κοιταξα και εγω το καλοκαιρι και μου αρεσε αλλα ειχα ηδη παραγγειλει το άλλο.
Καλα υβριδικα χμ να κανει.
-
Καλορίζικο Στέφανε,καιρός να προχωρήσεις και σε αντικατασταση του qq
Στάλθηκε από το D2005 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Στέφανε καλοτάξιδο και σύντομα να κάνει παρέα με ένα C-HR!!!
Ο χρήστης wantone έγραψε:
To υβριδιο σε ποια χωρα κατασκευαζεται?Στην Γαλλία. Μαζί με το κανονικό Yaris.
-
Φίλοι Κώστα και Αγγελε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές! Όλα με τη σειρά τους!
Προς το παρόν το qq αναβαθμιζεται σε αποκλειστικό long distances vehicle![emoji38]
Wantone το hybrid όπως είχα γράψει και παραπάνω το κοίταγα καιρό προς αλλαγή του diesel λόγω της αποκλειστικής καθημερινής κίνησης του εντός πόλης από τη σύζυγο (να χρησιμοποιείται και το qq τα ΣΚ).
Ωστόσο η τιμή των 18000 ήταν απαγορευτικη.
Μέχρι που πριν 2 Σάββατα πήγα στην τογιοτα στην Κηφισίας (λίγο πριν και απέναντι από το golden hall) για test drive του aygo mmt που με ενδιέφερε για leasing καθημερινου δικού μου αμαξιου και ρωτώντας μου είπαν ότι λόγω αλλαγής επιπέδων εξοπλισμού (καταργήθηκε η active plus TSS που αγόρασα εγώ και πλέον μετά την active πάει απευθείας σε style, που έχει παραπάνω από το δικό μου αεροτομή, προβολείς ομίχλης, πίσω φιμε κρύσταλλα και 16αρες ζάντες, που είναι και ικανός λόγος να μην το πάρεις) έδιναν κάποια έτοιμοπαραδοτα hybrid, μεταξύ των οποίων και το συγκεκριμένο λευκο περλε που μόλις είχαν φέρει στην έκθεση, με 1500 ευρώ έκπτωση (την προσφορά την είδα και στο επίσημο site., μαλιστα έτρεχε και μια για κορολα με 1000 ευρώ)
Αμέσως τους είπα αν ενδιαφέρονται για ανταλλαγή με το diesel, με το οποίο είχα πάει εκεί και μου είπαν ναι!
Να μην στα πολυλογω πήγα πήρα και τη σύζυγο, της άρεσε επειδή είχε παραπάνω εξοπλισμό από το δικό της (και ειδικά Clima για το οποίο με ζαλιζε συνέχεια επειδή το πλαινό της κορολα ειχε) και έτσι έκλεισε μέσα στην εβδομάδα το deal. Δώρα μου έδωσαν συναγερμό και πατάκια, μου έβαλαν φιμε στο δικό τους χαμηλό κόστος και δη πριν την παραλαβή και κράτησα από το παλιο λασπωτηρες (που μου τους έβαλαν στο καινούργιο) και δάπεδο πορτ μπαγκαζ.
Συνεργείο έχουν ακριβώς πίσω από την έκθεση αλλά δεν έχω πάει εκεί (πηγαίνω επί 15 χρόνια στο τέρμα Αχαρνών στο Μουστακα).
Ωστόσο τα παιδιά στην έκθεση είναι εκπληκτικά, πολύ εξυπηρετικοι και γατονια!!
Άξιζαν σίγουρα να πάρω και από αυτούς ένα τογιοτα (στο τσακ και θα είχα αγοράσει το diesel από εκει)....Εφόσον εξοικιωθει η σύζυγος με το αυτόματο και το υβριδικό σύστημα (σήμερα είχε μάθημα!!!) ξενοιαζω από την έννοια Dpf κλπ του καθημερινου αυτοκινήτου κάνοντας ταυτόχρονα upgrade σε εξοπλισμό, εγγύηση και ευκολία λόγω αυτόματου, χάνοντας μάλλον οριακά σε κόστος (μικρότερη κατανάλωση το hybrid αλλά βενζίνη), δυνατότητα χρήσης του εναλλακτικά εντός του qq σε ταξίδι (σύνηθες επί diesel αλλά καιρός να κάνει και το qq κάνα χιλιόμετρο!!! ) και δικό μου fun to drive οταν το έκλεβα κάνα βράδυ από τη σύζυγο.
-
μόλις το είδα!
καλορίζικο και καλοτάξιδο Στέφανε!
Να το χαρείτε πασά μου! -
Σημερινό Update σε διαδρομή αυτοκινητοδρομου και παλιού εθνικού δίκτυο (προς Λιβαδειά μέσω Θήβας):
Άνετο, αθόρυβο, καλή κύλιση.
Οικονομικό στα νορμάλ πλαίσια που που κινήθηκαμε (2 ενήλικες και 2 παιδιά) ήτοι μέχρι 140 στην εθνική (έριχνε και πολύ βροχή σε μερικά σημεία) αλλά πάνω από 110 πάντα.
Πιο ήρεμα στο δρόμο Θήβας - Λιβαδειάς. Μικτή κατανάλωση στο 5.3 και είναι άστρωτο.
Ενοχλητικος είναι μόνο ο θόρυβος στο kickdown στον οποίο καταφευγεις σε προσπέραση και για να επιταχύνεις βιαστικά.
Προφανώς το αμάξι δεν σε προιδεαζει για σβελτη οδήγηση αλλά σε ήρεμους ρυθμούς πάει μια χαρά, άνετα και οικονομικά.
Σίγουρα τα ταξίδια εκτός πόλης δεν είναι ο λόγος που θα το πάρεις αλλά αν το χρειαστείς να πεταχτείς κάπου ένα ΣΚ άνετα πας. -
Στέφανε θα πας και γρήγορα όταν μάθεις το cvt και αρχίσεις να παίζεις με το δεξί πόδι
Στάλθηκε από το D2005 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Αγγελε σήμερα τα πήγα πολύ καλύτερα γιατί μπαίνω στο νόημα... Το θέμα ειναι να το καταλάβει και η σύζυγος, αλλά προεχει να μάθει τα βασικά του αυτόματου πρώτα γιατί από Τρίτη το παίρνει μόνη!!
-
Καλοταξιδο!
Με ποια λογικη εδωσες ενα οικονομικο και καινουργιο-2ετιας(?) αυτοκινητο για το fl του και παρομοιας οικονομιας/μικροτερων χωρων πισω? -
Ευχαριστώ νονε!
Τα έχω γράψει παραπάνω όλα. -
Ενα ποστ σου μονο μου χε ξεφυγει, το πρωτο!
-
Ειδα σημερα ενα υβρίδιο μαυρο με μαύρες ζαντες στη γλυφαδα, κ ηταν ομορφο πολυ θα ελεγα
Καλορίζικο!
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Ενα ποστ σου μονο μου χε ξεφυγει, το πρωτο!Άσε που κάπου αλλού μου είχες γράψει ότι με τον diesel του yaris θα είχα προβλημα στο μέλλον! Όπως κατάλαβες το έλαβα υπόψη![emoji38]
@ ursus
Ευχαριστώ! Το δικό μας είναι το λευκό περλα με 15ρες σκούρο γκρι μεταλλικό ζάντες -
Καλησπέρα,
είμαι και εγώ στην αναζήτηση νέου αυτοκινήτου πόλης και είμαι μεταξύ του υβριδικού Yaris και του αντίστοιχου Diesel. Χωρίς να έχω καταλήξει ακόμη κλίνω υπέρ του Hybrid καθώς το αυτοκίνητο θα χρησιμοποιείται σχεδόν αποκλειστικά εντός πόλης ενώ στα Diesel (γενικά όχι αποκλειστικά το Yaris) με προβληματίζουν τα θέματα αξιοπιστίας των αντλιών, των μπεκ και του φίλτρου DPF.
Το Yaris το οδήγησα και στις 2 εκδόσεις και συμφωνώ απόλυτα με τις διαπιστώσεις του iceman, τον οποίο ευχαριστώ που μοιράζεται μαζί μας τις εντυπώσεις του.Θα ήθελα να ωστόσο να εκφράσω μια απορία: η υβριδική μπαταρία έχει 10ετή εγγύηση γεγονός που σημαίνει ότι πρακτικά είσαι ξένοιαστος για πάρα πολλά χρόνια, όπως εξάλλου δείχνουν και οι στατιστικές βλαβών των υβριδικών της ΤΟΥΟΤΑ. Ωστόσο αν η απόδοση της μπαταρίας μειωθεί (όπως πχ συμβαίνει με τη μπαταρία ενός κινητού, άλλη η διάρκεια της μπαταρίας μόλις αγοραστεί και άλλη σε κάποιο χρονικό διάστημα αργότερα παρόλο που η χρήση της συσκευής είναι ίδια)τότε η κατανάλωση του αυτοκινήτου θα αυξηθεί καθώς η κίνηση με τον ηλεκτροκινητήρα θα περιοριστεί.
Γνωρίζει κάποιος αν η εγγύηση της μπαταρίας αφορά μόνο σε σοβαρές βλάβες αυτής ή λαμβάνει υπόψη της και κάποια σημαντική μείωση της απόδοσής της;
Επιπλέον έχει κάποιος αντίστοιχη εμπειρία αν και πότε παρατηρείται κάποια μείωση της απόδοσης της μπαταρίας. Διευκρινίζω ότι δεν μιλάω για σοβαρή βλάβη γιατί αυτή καλύπτεται από την εγγύηση αλλά για μείωση της απόδοσης.Τέλος @nonos γνωρίζεις κάτι διαφορετικό για τους χώρους του υβριδικού στο πίσω κάθισμα γιατί από ότι είδα εγώ η μόνη διαφορά μεταξύ των 2 εκδόσεων είναι ένα μεγαλύτερο κατά 3 cm πλαστικό κάλυμμα κάτω από το κάθισμα στο υβριδικό, που δεν επηρεάζει την ευρυχωρία.
Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας
-
Για τους πισω χωρους η αναφορα μου εγινε με βαση τα οσα αναφερει ο Iceman7 και οχι απο προσωπικη πειρα.
-
Όπως το λέει ο stelaras είναι αναφορικά με το πίσω κάθισμα...
Επίσης λόγω των αναγκών εξαερισμου της μπαταρίας καλό ειναι να μην βάζεις τσάντες κλπ στο χώρο των ποδιών των πίσω επιβατών.
Για το θέμα μείωσης της απόδοσης των μπαταριών έχω μόνο διαβάσει ότι ποτέ δεν φορτιζουν σε πλήρες φορτίο για λόγους συντήρησης..... -
Ice καλοταξιδο το νεο τουτού.
-
Να πω μια βλακεια? Υπαρχει ακτινοβολια απο τις μπαταριες και αν ναι ειναι ανησυχητικο οταν πισω μεταφερεις παιδια?
Στάλθηκε απο s4 με tapa
Toyota Yaris 2013 (Mk3)