-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
πιστεύω σε ένα θεό Toyota παντοκράτορα....
[emoji38] πετυχημενο αν μη τι αλλο..
Καλό όντως, αλλά γενικά η κουβέντα έχει πάλι ξεφύγει.... Off topic!
-
Τα επόμενα off topic θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση [mod]
-
Στα 3500 αισίως και είπαμε να πάρουμε αυτό σε μια κοντινή εξόρμηση μέχρι την Ερέτρια (ήταν πλυμενο το qq και δεν θέλησα να το λερωσουμε)
Για τιμωρία μαζί με αγριοφωναρες και μερικά γαλλικά εξαιτίας μιας γρατσουνιας πάνω από το ντουλάπακι που βρήκα συνέπεια της χυμαλεοτητας της συζύγου, οδήγησε αυτή.
Φουλαρισμα, μηδενισμος κοντέρ και χώρις καθυστερήσεις ή ιδιαίτερη προσοχή στην κατανάλωση διανυσαμε από αυτοκινητοδρομο μέσω Χαλκίδας τη διαδρομή με μέση κατάθεση 4,2l/100 χλμ!!!! Δύο ενήλικες και δύο παιδιά με αποσκευές και κλιματισμό σε όλη τη διαδρομή...
Στην επιστροφή θα το πάρω εγώ να δω αν μπορώ να πάω χαμηλοτερα -
Στον γνωστό μου πάλι με το εταιρικό Yaris, το πρόβλημα με τα σβησίματα και την απώλεια ισχύος εμφανίστηκαν για 4η φορά και το αυτοκίνητο πήγε πάλι στην αντιπροσωπεία. Δεν γνωρίζω αν το πρόβλημα οφείλεται στο αυτοκίνητο ή στο γεγονός πως η αντιπροσωπεία δεν έκανε σωστά την δουλειά της τις προηγούμενες φορές, μιας και πλέον βάζουν μόνο το ακριβό diesel και το πατάνε στην εθνική (όπως τους είπαν από την αντιπροσωπεία), για να μην έχουν πρόβλημα με επικαθίσεις, μύκητες κλπ.
-
Έχετε υπόψη ότι για πολλά προβλήματα που ακούτε σε diesel φταίει ότι πολλοί βάζουν προγράμματα ή tuning box και παρεμφερή το οποίο δε το λεν φυσικά συμβαίνει και σε δικούς μου γνωστούς με yaris και corsa* αντίστοιχα μετά φταίει η toyota (που κάνει τα στραβά μάτια και τα περνάει εγγύηση ) και η opel ( που είναι πιο κακιά και δεν το περνάει)
Το πρόβλημα είναι όταν οι αρχικοί ιδιοκτήτες τα ξεφορτωθούν εεε.... να τα πουλήσουν εννοώ πως οι επόμενοι θα καταλάβουν εάν είχε φορεμένο κάτι για έξτρα ιπποδύναμη , άλλος ένας πονοκέφαλος μαζί με τα γυρισμένα χλμ.
- Τα συμπτώματα είναι όπως περιγράφονται παραπάνω, απώλεια ισχύος ή και safe mode σε ταξίδι στην εθνική συνήθως όταν ενεργοποιούν το cruise control.
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Στον γνωστό μου πάλι με το εταιρικό Yaris, το πρόβλημα με τα σβησίματα και την απώλεια ισχύος εμφανίστηκαν για 4η φορά και το αυτοκίνητο πήγε πάλι στην αντιπροσωπεία. Δεν γνωρίζω αν το πρόβλημα οφείλεται στο αυτοκίνητο ή στο γεγονός πως η αντιπροσωπεία δεν έκανε σωστά την δουλειά της τις προηγούμενες φορές, μιας και πλέον βάζουν μόνο το ακριβό diesel και το πατάνε στην εθνική (όπως τους είπαν από την αντιπροσωπεία), για να μην έχουν πρόβλημα με επικαθίσεις, μύκητες κλπ.Κάτι δεν πάει καλά με τα ντίζελ μοτέρ της Τουότα... Ήδη σε κάποια που συμπλήρωσαν 40-50 χιλιάδες χιλιόμετρα υπάρχει απώλεια συμπίεσης...
-
Ο χρήστης MONMAN2 έγραψε:
Έχετε υπόψη ότι για πολλά προβλήματα που ακούτε σε diesel φταίει ότι πολλοί βάζουν προγράμματα ή tuning box και παρεμφερή το οποίο δε το λεν φυσικά συμβαίνει και σε δικούς μου γνωστούς με yaris και corsa* αντίστοιχα μετά φταίει η toyota (που κάνει τα στραβά μάτια και τα περνάει εγγύηση ) και η opel ( που είναι πιο κακιά και δεν το περνάει)Το πρόβλημα είναι όταν οι αρχικοί ιδιοκτήτες τα ξεφορτωθούν εεε.... να τα πουλήσουν εννοώ πως οι επόμενοι θα καταλάβουν εάν είχε φορεμένο κάτι για έξτρα ιπποδύναμη , άλλος ένας πονοκέφαλος μαζί με τα γυρισμένα χλμ.
- Τα συμπτώματα είναι όπως περιγράφονται παραπάνω, απώλεια ισχύος ή και safe mode σε ταξίδι στην εθνική συνήθως όταν ενεργοποιούν το cruise control.
Αυτό που ανέφερα είναι εταιρικό, οπότε αποκλείεται να έχει φορεμένο πρόγραμμα ή tunning box.
-
Τα tuning box και παρόμοια έχουν φτιαχτεί ακριβώς για τα leasing και εταιρικά , μπαίνουν -βγαίνουν στο ...φτερό! πριν το service , πριν το ΚΤΕΟ, πριν τη επιστροφή όταν λήξει η εκμίσθωση
Δε λεω βέβαια πως αυτό που ξέρεις είναι πειραγμένο -
Τελικά νομίζω πως τους είπαν πως αυτή την φορά έκανα αναγέννηση του φίλτρου, και πως το συγκεκριμένο πρόβλημα το έχει παρουσιάσει σε ορισμένα Yaris.
Είχα την εντύπωση πως το πρόβλημα με το φίλτρο εμφανίζεται όταν το αυτοκίνητο κινείται κυρίως εντός πόλης. Το συγκεκριμένο το έχουν κυρίως για ταξίδια στην επαρχία.
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
(ήταν πλυμενο το qq και δεν θέλησα να το λερωσουμε)Αν δεν ευχαριστηθεις αμαξι σ εκδρομη και ταξιδι τοτε ποτε?
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
(ήταν πλυμενο το qq και δεν θέλησα να το λερωσουμε)
Αν δεν ευχαριστηθεις αμαξι σ εκδρομη και ταξιδι τοτε ποτε?
Και το άλλο αμάξι ειναι βρε και μάλιστα πολύ οικονομικό.[emoji41] Το qq το είχα πλυμενο, το άλλο είναι βρώμικο. Λογικό να ταλαιπωρησω για μια μικρή διαδρομή το βρώμικο.
-
Μεχρι την Ερετρια δεν ειναι μεχρι το περιπτερο και 'εξορμηση' πας με το 'καλο' και το 'καθαρο'... Εκτος αν μενεις στη Αρτακη π.χ.
-
150 χιλιόμετρα πήγαινε έλα ειναι. Με supermini πήγα δε πήγα με το 108 (μ αυτο την επόμενη φορα, μην μείνει παραπονεμένο)
-
Αν και απέχει ακομα κάποιους μηνες η αγορα αυτοκινήτου, ωστόσο με τρώει ο ποπος μου και ιντερνετικα (μιας και ειμαι εξωτερικό αλλά η αγορα θα γίνει στην Ελλάδα ....... ) ψάχνω το θέμα.
Γάλλους τους εχω αποκλείσει, όπως και Ιταλούς όπως και Γερμανούς εκτός απο Πόλο 1.0 110 dsg ( πολυ επιφυλακτικά λόγω προβλημάτων με τα αυτόματα, αλλά μιας και μέχρι τώρα οδηγούσα μόνο Γκρουπ, ξέρω τι να περιμένω,ενω προσωπικα δεν εχω αντιμετωπισει σοβαρά προβληματα). Πιο πιθανό να καταλήξω σε Γιαρις αν και σε δυναμική συμπεριφορά χάνει πολυ οποιαδήποτε έκδοση σε σχέση με το Πόλο στο οποίο θα καταλήξω αν οδηγήσω τα Γιαρις και απογοητευτω πλήρως.Με όσα διαβαζω για τις διάφορες εκδόσεις του Γιαρις εχω μπερδευτεί ποια έκδοσή του θα με κάλυπτε περισσότερο. Προσωπικά επειδή το αυτοκίνητο θα πρεπει να ειναι αυτόματο προσανατολίζομαι μονο στο 1.33 βενζίνη αυτόματο και στο Υβριδικό. Βασικά η επιλογή θα βασιστέι στη χρήση η οποία κατά βάση θα είναι:
- περιπού 10.000 χλμ/χρόνο
- κινηση κυρίως σε Παραλιακή (Γλυφάδα-Φάληρο) και Εθνική (Πειραιά-Κηφισιά) ενώ μέσα σε κέντρο φαντάζομαι να κινούμαι περίπου 2 φορές την εβδομάδα από Ν. Προάστια μέχρι Σύνταγμα/Μετς (δηλαδή όχι πολλές μετακινησεις μέσα μέσα στο κέντρο)
- ταξίδια εκτός αθηνών 1-2 χρόνο (τα κλασσικά) και κάποιες περιαστικές διαδρομές βλέπε κανα Σούνιο κλπ κλπ όχι όμως και καθε ΣΚ.
- δε θέλω καφρίλες αλλά πάντα εκτιμάω ένα σπιρτόζικο σχετικά αυτοκίνητο ακόμα και μέσα στη πόλη για ελιγμούς και στην εθνική κίνηση με κανα 140αρι και κάποια γρήγορα κατεβασματα για καμια μαγκιόρικη προσπέραση. Γενικά ειμαι οκ με “αργά” αυτοκίνητα μιας και όλα που οδηγούσα ήταν μέχρι 120 άλογα μαξ εκτός από το Λέξους RX ‘12 που οδηγώ τώρα, όμως ειναι βάρκα στο γιαλό (πεταμένα χρήματα κυριολεκτικά… )
Τώρα κάποια ερωτήματα :
α) Με το παραπάνω πλάνο χρήσης, εσείς ποιό μοντέλο Γιαρις θα επιλέγατε (εκτός το ντιζελ λόγο μή αυτόματου).
β) Το Υβριδικό μου έιχε πει ο iceman οτι πάει μέχρι 50χλμ/ωρα για περίπου 2-5 χλμ (σωστά;). Αυτό μέσα στη πόλη φυσικά. Τωρα, σε λεωφόρο ή σε εθνική ο ηλεκτροκινητήρας, δίνει καποια εξτρα δύναμη στο βενζινοκινητήρα ή απλά ο βενζινοκινητήρας καταναλώνει παραπάνω για να κουβαλάει και τα Υβριδικά συστήματα; Πόσο καίει πραγματικά εκτός πόλης; iceman έχεις κανα νέο με νούμερα ή εντυπώσεις για εκτος πόλης χρήση (διάβασα το 4,7 σε εκδρομή που έκανες, εντυπωσιακό αλλά με τι στυλ οδήγησης);
γ) Τον 1.33 βενζίνη (αυτόματο) τον σκέφτομαι μιας και έχει χαμηλότερη τιμή αγοράς, το αυτόματο σου δίνει και χειροκίνητες επιλογές αλλά και σε αυτό δυστυχώς διαβάζω ο κινητήρας ακούγεται πολύ, πιέζεται και καταναλώνει. Με το αυτοματο του Λέξους RX ‘12, δε ξέρω, μοιάζουν τα κιβώτια ; Στο Λεξους η ζμπορ επιλογή δεν ειναι και τόσο φοβερά κακη (οχι οτι με τρελαίνει κι’ολας), το Γιαρις έχει ζμπορ επιλογή;
Πάντως αν αποκλειστέι το Υβριδικό, σίγουρα θα το σκεφτώ αν πάω προς το μάλλον απαρχαιωμένο (όπως φάινεται) βενζινοκίνητο Τογιοτα (που βασικά πάω μόνο λόγο αξιοπιστίας και του φόβου για το dsg ) και μάλλον θα πάρω το όποιο ρίσκο και θα πάω προς Πόλο.
Η μόνη άλλη εναλλακτική (πιο μακρύ όμως) θα ειναι το Φιατ Τιπο ντιζελ αυτόματο.Ολες οι απόψεις, γνώμες εμπειρίες δεκτές.
-
Περίμενε, κάπου άκουσα ότι θα βγει το yaris με τον 1.2 turbo. Δεν βάζω και το χέρι μου στη φωτιά,βέβαια.
Καλύτερα για τις διαδρομές (Συγγρού-Παραλιακή-Ποτάμι) πάντως το hatchback Tipo με τον 1.6 diesel αυτόματο (θα έρθει Ελλάδα από το φθινόπωρο) . Είναι στα όρια τις ημιαστικής κίνησης, όποτε δεν θα έχεις θέματα με αναγεννήσεις dpf (όχι ότι το tipo έχει τέτοια θέματα).
Βέβαια το tipo είναι ιταλικό, που λες ότι έχεις αποκλείσει. Εγώ σου λέω μην αποκλείσεις κανένα.
edit Τι ανάγκες έχεις από χώρους?
-
nickthetrib, ευχαριστώ πολύ για τη πληροφορία! Αν γίνει κάτι τέτοιο και το δώσουν πακέτο με αυτόματο μοιάζει πολύ ενδιαφέρουσα έκδοση. Η αγορά όπως λέω, δε θα γίνει άμεσα, το βλέπω προς το τελος του χρόνου. Απλα, επειδή το Γιαρις, εχει τα χρονάκια του, λες, θα του κάνουν τέτοιες ανανεώσεις πριν την αλλαγή του (ίσως τέλη ΄17;).
Από χώρους, έιμαστε ]ζευγάρι με πλάνο για παιδί στο άμεσο μέλλον. Οπότε ε, κάποιοι χώροι είναι απαραίτητοι (το Γιαρις ειναι πολύ καλό στη καμπίνα τουλάχιστον και στη πρόσβαση) αλλά δεν έχουμε ακόμα τόσο μεγάλη οικογένεια για αναγκη μεγάλων χώρων.
Χεχεχε.. έχεις δίκιο,Ιταλούς είχα αποκλέισει (βασικά στο μυαλό μου έιχα το 500χ μέχρι που το είδα από κοντά και από μέσα δε μου γιεμισε καθόλου το μάτι για τα 20+ που ζητάνε). Το Τίπο όμως μοιάζει 'τίμιο' αυτοκίνητο και μιας και έχω εμπειρία με τον ντιζελ 1.6 που τον ερωτεύτηκα σε ντομπλό που οδήγησα (και τιμιλογιακά θα φτάνει και ίσως ξεπερναει Γιαρις Υβριδικό, αλλά είναι μια κατηγορία πάνω). Στο Τίπο φανταζομια θα ειναι ακόμα πιο καλό.
Αλλα, οκ, μιας και ειμαστε σε Γιαρις τοπικ ας το κρατήσουμε στα περι του Γιαρις. Ευχαριστω πάντως για τη πληροφορία, θα τη κρατήσω! -
Αν έχετε άμεσο πλάνο για παιδί, πας με κλειστά μάτια σε μικρομεσαίο. Οπότε ας φύγουμε από το θέμα yaris, γιατί μόνο με το καρότσι το πορτ μπαγκαζ γέμισε.
edit. Σε οικογένεια με μωρό 14 μηνών και auris (δλδ +50l μεγαλύτερο πορτ μπαγκαζ) η μπαγκαζιέρα για κάτι παραπάνω από 3ήμερο είναι επιβεβλημένη. φαντάσου με το yaris τι έχει να γίνει.
-
@ alejandro,
Εν όψει της παρουσίασης του νέου i20 με τον κινητήρα 1.0T-120PS και μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο με την Hyundai, πιστεύω ότι αξίζει να περιμένεις γιατί βγαίνει και αυτόματο:
http://www.hyundai.co.uk/new-cars/i20 -
@vasvo , ευχαριστώ πολύ για τη πρόταση αλλά δε θα κοιτάξω χιουνταϊ κυρίως λόγω εσωτερικού (εξωτερικά ειναι αρκετά μοντέλα ικανοποιητικά). Ωστόσο, επείδη το θέμα εδώ ειναι Γιαρις ας μέινουμε στα του Γιαρις εντυπώσεις. Αργότερα με το καλό θα ανοίξω γενικό ποστ με θέμα 'Βοήθειαααααααα!!!! ' χεχεχε! Σε ευχαριστώ πάντως!
@ nickthetrib, λές ε... καλά, γιατί έλεγα να παω με το καλό σαν έρθει κανα παιδί σε κανά καρότσι κομπακτ και όχι κατι κτήνη πολυμορφικά που βλέπω (δε το έχω ψάξει το θέμα φυσικά). Παντως αν ειναι για μια κατηγορία πάνω έφυγα για Τίπο 1.6 ντίζελ αυτόματο και τέλειωσε... (αν και απο την άλλη θέλω πιο ψηλό αυτοκίνητο για τα μπες/βγες και δε θέλω να παω στα 20+ για σουβοτζιποειδή). Η αν είναι να έφερνα το Λεξους αλλά δεν ειναι υβριδικό και η εφορία φανταζομαι στο τελωνέιο θα.. και εγώ...
Κανένας με βρέφος και Γιαρις;;;; -
Ακόμα και με compact καλοκαιρινό καρότσι (δεν το προτείνω για αρχή που θα είναι πολύ μικρό) θα έχεις ζητήματα με το πορτ μπαγκαζ (κυρίως σε ταξίδια που θα πρέπει να μπουν και παρκοκρέβατα κλπ)
Toyota Yaris 2013 (Mk3)