-
Καλησπέρα,
Αρχικά να αναφέρω ότι το ίδιο Post το έθεσα και στα αντίστοιχα Forum των εταιριών. Αλλά θα ήθελα και μια πιο σφαιρική άποψη.
Υποθέτω ότι το δίλημμα είναι κοινό για πολλούς.
Η τιμή είναι ακριβώς η ίδια (23.000€). Με το Volvo να υπερτερεί σε εξοπλισμό.
Volvo V40
- Panorama Roof
- Collision Assist
- Hill Assist
- Cruise Control
- Καλύτερο ποιοτικά ύφασμα στο σαλόνι
- Εργοστασιακοί Αισθητήρες Parking (Με το γράφημα)
- Αίσθηση πλήρους εξοπλισμού (πιθανόν λόγω πολλών κουμπιών και μεγάλου Dashboard)
- Δεν έχουν ακουστεί προβλήματα στην γραμμή παραγωγής, παρά μόνο μεμονωμένα περιστατικά
- Κλειστοφοβικό στους πίσω χώρους
- Το περιμένεις μεγαλύτερο εσωτερικά σε σχέση με το πως δείχνει εξωτερικά
- Ελάχιστος χώρος για τα κεφάλια των πίσω (που μειώνεται ακόμα περισσότερο με το Πανόραμα)
- Δυσκολεύτηκα να βρω θέση Οδήγησης, το κιβώτιο είναι κάπως δυσπρόσιτο
- Αναμονή 2 μηνών για παραλαβή
Bmw 116d Efficient Dynamics
- Feeling Good Factor (μου αρέσει εμφανισιακά, τόσο εξωτερικά, όσο και εσωτερικά)
- Φωτεινότερο εσωτερικό με μεγαλύτερες γυάλινες επιφάνειες
- Άμεση παραλαβή
- Έλλειψη Cruise Control (Μόνο Limiter)
- After Market Αισθητήρες Παρκαρίσματος (Δώρο)
- Το Βασικό ύφασμα (Move) το αισθάνομαι ότι τσιμπάει λίγο
- Hill Assist ( κάνει αίσθηση στη σύζυγο )
- Διαβάζω για πολλά διαφορετικά προβλήματα στην γραμμή παραγωγής.
Και αυτό το τελευταίο είναι που με απασχολεί περισσότερο από οτιδήποτε άλλο.
Διαβάζοντας το Forum, της Bmw εδώ αλλά και του εξωτερικού, συνόψισα προβλήματα που τα αντιμετώπισαν περισσότεροι του ενός ιδιοκτητών. ( Ανεξάρτητα αν ήταν Diesel ή Βενζίνη)
Συνοψίζω : (μόνο προβλήματα που αντιμετώπισαν αρκετοί και όχι τα μεμονωμένα τα οποία είναι και αναμενόμενες αστοχίες)
- Τρίξιμο στην πόρτα
- Προβληματικό δοχείο Ψυκτικού υγρού
- Ζήτημα Drivetrain (που συνδυάζεται με το παραπάνω #2)
- Σκουριά στα καθίσματα
- Χοροπηδητό στο τιμόνι (Ζήτημα ενεργοποίησης Servotronic)
- A/C να δουλεύει μόνο του.
- Δυσλειτουργία Start / Stop.
- Εννοείται ότι οι πηγές των λημμάτων είναι διαθέσιμες.
Καταλήγω λέγοντας ότι δεν έχω καμία ιδιαίτερη προτίμηση σε οποιαδήποτε εταιρία και το κυριότερο δεν έχω καμία καψούρα με τα αυτοκίνητα, απλά θέλω να με πηγαίνει απροβλημάτιστα χωρίς να χρειάζεται να ξέρω πολλά πολλά.
Δηλαδή, σχόλια των πωλητών ότι είναι ζυγισμένο άριστα, το άκαμπτο μεταξόνιο, η πίσω κίνηση κτλ, με αφήνουν παγερά αδιάφορα.
Προτιμώ να ασχοληθώ σχολαστικά διαβάζοντας όλα τα Review που παίζουν και όλα τα γνωστά προβλήματα του καθένα από τα 2 αμάξια παρά να τρέχω κάθε τρεις και λίγο στο συνεργείο να φροντίζω για προβλήματα.
Ίσως ο τρόπος που τα παρουσιάζω να κλίνουν προς το Volvo αλλά έλα που η F20 μου αρέσει περισσότερο.
Σας ευχαριστώ !
-
Καλησπέρα,
Αρχικά να αναφέρω ότι το ίδιο Post το έθεσα και στα αντίστοιχα Forum των εταιριών. Αλλά θα ήθελα και μια πιο σφαιρική άποψη.
Volvo V40
- Panorama Roof
- Collision Assist
- Hill Assist
- Cruise Control
- Αίσθηση πλήρους εξοπλισμού (πιθανόν λόγω πολλών κουμπιών και μεγάλου Dashboard)
- Δεν έχουν ακουστεί προβλήματα στην γραμμή παραγωγής, παρά μόνο μεμονωμένα περιστατικά
- Ελάχιστος χώρος για τα κεφάλια των πίσω (που μειώνεται ακόμα περισσότερο με το Πανόραμα)
- Feeling Good Factor (μου αρέσει εμφανισιακά, τόσο εξωτερικά, όσο και εσωτερικά)
- Άμεση παραλαβή
Διαβάζοντας το Forum, της Bmw εδώ αλλά και του εξωτερικού, συνόψισα προβλήματα που τα αντιμετώπισαν περισσότεροι του ενός ιδιοκτητών. ( Ανεξάρτητα αν ήταν Diesel ή Βενζίνη)
Συνοψίζω : (μόνο προβλήματα που αντιμετώπισαν αρκετοί και όχι τα μεμονωμένα τα οποία είναι και αναμενόμενες αστοχίες)
- Τρίξιμο στην πόρτα
- Σκουριά στα καθίσματα
Καταλήγω λέγοντας ότι δεν έχω καμία ιδιαίτερη προτίμηση σε οποιαδήποτε εταιρία και το κυριότερο δεν έχω καμία καψούρα με τα αυτοκίνητα, απλά θέλω να με πηγαίνει απροβλημάτιστα χωρίς να χρειάζεται να ξέρω πολλά πολλά.
Δηλαδή, σχόλια των πωλητών ότι είναι ζυγισμένο άριστα, το άκαμπτο μεταξόνιο, η πίσω κίνηση κτλ, με αφήνουν παγερά αδιάφορα.
Προτιμώ να ασχοληθώ σχολαστικά διαβάζοντας όλα τα Review που παίζουν και όλα τα γνωστά προβλήματα του καθένα από τα 2 αμάξια παρά να τρέχω κάθε τρεις και λίγο στο συνεργείο να φροντίζω για προβλήματα.
Ίσως ο τρόπος που τα παρουσιάζω να κλίνουν προς το Volvo αλλά έλα που η F20 μου αρέσει περισσότερο.
Σας ευχαριστώ !
-
Καλησπέρα,
Volvo V40
- Panorama Roof
- Collision Assist
- Hill Assist
- Cruise Control
- Άμεση παραλαβή
- Τρίξιμο στην πόρτα
- Σκουριά στα καθίσματα
Σας ευχαριστώ !
-
Όπως σου είπα και αλλού, να πάρεις αυτό που σου αρέσει περισσότερο.
-
Με βάση τα χαρακτηριστικά που λες ότι περιμένεις από ένα αυτοκίνητο μάλλον το Volvo σου ταιριάζει περισσότερο, αν ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΝ σε καλύπτει από χώρους.
Από εκεί και πέρα, αφού εμφανισιακά σου κάνει καλύτερα η BMW, αυτή να πάρεις.
Αλλιώς θα σου μείνει αποθημένο, και αφού πληρώνεις που πληρώνεις, γιατί να σου μείνει;Και για να μην παρεξηγηθώ, εγώ το volvo θα έπαιρνα χωρίς συζήτηση, απλά σέβομαι το γούστο του καθενός, συν το γεγονός ότι είναι καλά αυτοκίνητα αμφότερα.
-
Ο χρήστης popinjay έγραψε:
- Τρίξιμο στην πόρτα
- Σκουριά στα καθίσματα
Σορρυ εχεις βρει σε πηγες τοσα πολλα και οχι μικρα προβληματα στον ασο?! Αc που δουλευει μονο του!! σκουρια στα καθισματα!!!
-
φίλε popinjay το κυριότερο πρόβλημα δεν έγραψες που ήταν στον ιμάντα χρονισμού του Ν47 και αφορούσε όμως τα μοντέλα μέχρι το 2009.
οι γερμανοί είχαν κάνει παπαριά και το αμάξι έκανε ένα χαρακτηριστικό κροτάλισμα στο ρελαντί ως αποτέλεσμα μιας αστοχίας της καδένας που ήταν σχετικά χαλαρή.Το κόστος επισκευής ήταν μεγάλο γιατί το εν λόγω part ήταν πίσω από την μηχανή και έπρεπε να βγει όλος ο κινητήρας Μάλιστα είχε παιχθεί μια εκπομπή στο bbc σχετικά με το θέμαhttp://www.bbc.co.uk/programmes/b006mg74/features/bmw-chains-snap-n47-engine-2007-2009
τώρα για τα άλλα που λες το μόνο που είχα ακούσει-διαβάσει ήταν για τις οξειδώσεις τοπικά κάτω από τα καθίσματα αλλά και αυτό αφορούσε μοντέλα μέχρι το 2010.
Πλέον και τα δύο ζητήματα έχουν επιλυθεί στα τρέχοντα μοντέλα από την bmw αλλά η μαλακία είχε ήδη γίνει και αυτά είχαν και ίσως έχουν ακόμα επίπτωση στο όνομα της εταιρίας.Οι μαλακίες πλερώνονται.
Για τα υπόλοιπα που γράφεις δεν τα έχω ξανακούσει και φυσικά δεν τα αποκλείω αλλά δεν νομίζω ότι ξεφέυγουν από το μέσο όρο των προβλημάτων σε όλες τις μάρκες και τα μοντέλα τους.
-
Ο χρήστης axem έγραψε:
Για τα υπόλοιπα που γράφεις δεν τα έχω ξανακούσει και φυσικά δεν τα αποκλείω αλλά δεν νομίζω ότι ξεφέυγουν από το μέσο όρο των προβλημάτων σε όλες τις μάρκες και τα μοντέλα τους.
Δλδ όλες οι μάρκες και ολα τα τα μοντέλα εχουν την ίδια συχνότητα αναφοράς προβλημάτων? απο ποτε? Δλδ την ίδια συχνότητα εχει η χοντα με την αουντι?
-
...Volvo V40
- Κλειστοφοβικό είναι ναι αλλά αυτό διορθώνεται με την πανοραμική. Το BMW είναι εξίσου αν όχι περισσότερο κλειστοφοβικό
- στο 2ο έχεις δίκιο αλλά δεν είναι κριτήριο επιλογής αφού αυτό που σε ενδιαφέρει είναι το πόσους χώρους έχει τελικά εσωτερικά
- Έχω το ίδιο αυτοκίνητο (όχι το D2) με την πανοραμική. Πίσω κάθομαι μια χαρά και είμαι 1.92. Αν σκοπεύεις να βάζεις μπασκεντμπολίστες μέσα ... ναι θα έχεις θέμα
- Τι εννοείς δυσπρόσιτο?
- Αμάξι αγοράζεις δεν κάνεις ψώνια στο σουπερμαρκετ. Δήλαδή πχ για μια διαφορά από την άλλη εναλλακτική, της τάξης των 2 μηνών θα διαλλέξεις την εναλλακτική ? (εγώ περίμενα 4 μήνες και θα περίμενα και 6 για να το πάρω όπως το ήθελα)
...
Αφού δεν έχεις καψούρα με τα αυτοκίνητα, το μόνο (για εμένα) πλεονέκτημα του BMW, η πίσω κίνηση (το οποίο και με 110-115 ντιζελάτα άλογα μπορεί και να μην είναι πλεονέκτημα που 'φαίνεται' τελικά ), μάλλον δεν θα σου λέει κάτι οπότε .... καλορίζικο το v40
Εντελώς φιλικά (και υπόψην έχω οδηγήσει και τα 2 αυτοκίνητα)
-
Τα περισσότερα από τα προβλήματα που αναφέρεις αφορούν τον προηγούμενο άσο. Στον καινούριο υπήρξε θέμα στην αρχή της παραγωγής σε κάποια αυτοκίνητα με σκουριά στον σκελετό του καθίσματος αλλά το έλυσαν. Κατά τα λοιπά όλα είναι πιθανά να εμφανιστούν σε όλα τα αυτοκίνητα.
Ήμουν με το ένα πόδι στο volvo πριν ένα χρόνο αλλά βασικά ξενέρωσα πολύ με τους χώρους που είναι χειρότεροι και από του άσου. Το hill assist νομίζω ότι είναι standard σε όλους τους άσους. Με 23 χιλιάρικα έχω και cruise και servotronic και αρκετά extra ακόμα. Αν οι aftermarket αισθητήρες είναι ποιοτικά καλοί, δεν θα έχεις κανένα απολύτως πρόβλημα.
Και τα 2 αυτοκίνητα είναι πολύ καλά, με το καθένα να έχει τα + και τα - του. Εμένα με είχε εντυπωσιάσει η άνεση και η ποιότητα κύλισης του v40 ακόμα και με την 17αρα του test drive. Επίσης έχει πολύ καλή ηχομόνωση, άριστο start/stop και κάνει high score στην παθητική ασφάλεια. Δεν μου άρεσε η φορτωμένη με κουμπάκια κονσόλα, η αίσθηση του σασμάν, το μοτέρ που -ίσως και λόγω του αυξημένου βάρους του full extra td- δεν έδειξε την ροπή του και η ορατότητα γενικώς.
Όποιο και να πάρεις πιστεύω ότι θα το ευχαριστηθείς. Επίσης κάνε καλή έρευνα αγοράς γιατί παίζουν αρκετές διαφορές από dealer σε dealer και για τις 2 μάρκες. -
Ο χρήστης mrclouzo έγραψε:
Ήμουν με το ένα πόδι στο volvo πριν ένα χρόνο αλλά βασικά ξενέρωσα πολύ με τους χώρους που είναι χειρότεροι και από του άσου.Σε άλλο v40 και σε άλλον άσο θα μπήκα μάλλον εγώ. Ειδικά πίσω οι χώροι είναι τραγικοί στον 2ο
Το hill assist νομίζω ότι είναι standard σε όλους τους άσους.
Το hill assist νομίζω ότι είναι standard και στο V40
Δεν μου άρεσε η φορτωμένη με κουμπάκια κονσόλα, η αίσθηση του σασμάν, το μοτέρ που -ίσως και λόγω του αυξημένου βάρους του full extra td- δεν έδειξε την ροπή του και η ορατότητα γενικώς.
- Η κοσνόλα πολύ σωστά λες φαίνεται φορτωμένη. Σε διαβεβαιώ ότι εχει τα απολύτως απαραίτητα αλλά το μάτι πέφτει στο numeric keypad το οποίο είναι απαραίτητο για το τηλέφωνο και χρήσιμο για το ράδιο
- Το σασμαν (τουλάχιστον το Τ4) είναι μια χαρά
- Στο μοτερ και την αίσθηση που δίνει έχεις δίκιο. Το αμάξι είναι βαρύ και αυτό είναι που το 'πνίγει'. Ο άσος είναι πιο σβέλτος και στα χαρτιά αλλά κυρίως και στην πράξη
- Η ορατότητα είναι μια χαρα. 3 εβδομάδες τώρα δεν μου έχει δημιουργήσει το παραμικρό πρόβλημα ...
-
Ο λεβιες ταχυτητων στο V40 ειναι πιο δεξια απο το συνηθες και οταν πας να βαλεις 5η-6η ειναι καπως, αλλα φυσικα ειναι κατι που συνηθιζεται. Απλα με απασχολησε στο τεστ.
Οι χωροι πισω ειναι μαλλον ιδιοι αλλα ενα θεμα εχει το Βολβο με την βαση του καθισματος που βγαινει προς τα εξω , περιοριζοντας τον χωρο για τα ποδια.
Απο την αλλη εχει ομορφοτερο πινακα οργανων και κονσολα απο το BMW .
-
Με βασει το πρωτο ποστ, την 'αδιαφορια' για τα μηχανολογικα,τα ονοματα κτλπ θεωρω οτι σου ταιριαζει το volvo.
-
Ναι αυτό με τη βάση των καθισμάτων όντως ισχύει (χωρίς να ξέρω πως επηρρεάζει τελικά την άνεση των πίσω επιβατών) ..
-
Κατ' ρχήν σας ευχαριστώ όλους για τη συμμετοχή
Ο χρήστης axem έγραψε:
τώρα για τα άλλα που λες το μόνο που είχα ακούσει-διαβάσει ήταν για τις οξειδώσεις τοπικά κάτω από τα καθίσματα αλλά και αυτό αφορούσε μοντέλα μέχρι το 2010.Δυστυχώς αφορά την τελευταία σειρά την F20 και δεν είμαι καθόλου σίγουρος για το πόσο έχει επιλυθεί, γιατί ακόμα βγαίνουν ιδιοκτήτες που το αναφέρουν.
Μπορεί να μην έχει ουσία σαν πρόβλημα, αλλά η ξενέρα παραμένει.Δλδ όλες οι μάρκες και ολα τα τα μοντέλα εχουν την ίδια συχνότητα αναφοράς προβλημάτων? απο ποτε? Δλδ την ίδια συχνότητα εχει η χοντα με την αουντι?
Εκτιμώ ότι η Bmw έχει μεγαλύτερο Fan Base από τη Volvo οπότε και πιο πιθανό το να μπει κάποιος να δηλώσει το πρόβλημα του σε κάποιο Forum. Όπως επίσης και το Group στο οποίο απευθύνονται τα δυο αμάξια. Γιατί στην τελική μόνο τα αρνητικά έρχονται σε γνώση μας.
Κλειστοφοβικό είναι ναι αλλά αυτό διορθώνεται με την πανοραμική
Δυστυχώς το Πανόραμα κόβει μια ίντσα από την οροφή διότι ενσωματώνεται το σκίαστρο μέσα στην οροφή με αποτέλεσμα να κατεβαίνει η ταπετσαρία και ο ωφέλιμος χώρος κατά 1 ίντσα. Μπορεί να ανοίγει το μάτι αλλά το κεφάλι συνεχίζει να βρίσκει. Σκέψου ότι σκέφτομαι τα μπέζ καθίσματα σαν επιπλέον λόγως για την κλειστοφοβία
Τι εννοείς δυσπρόσιτο?
Κοίτα εμένα μου φάνηκε ότι ήταν πιο πίσω από όσο θα το ήθελα (το κιβώτιο ταχυτήτων). Δηλαδή έπρεπε να κάνω μια κίνηση του αγκώνα μου προς τα πίσω για να αλλάξω ταχύτητες.
Σε άλλο v40 και σε άλλον άσο θα μπήκα μάλλον εγώ. Ειδικά πίσω οι χώροι είναι τραγικοί στον 2ο
Εμένα μου φάνηκαν τουλάχιστον ίδιοι. Ο άσσος δείχνει, λόγω μεγαλύτερων γυάλινων επιφανειών, πιο άνετος.Ενώ στην ουσία είναι το ίδιο.
Το hill assist νομίζω ότι είναι standard σε όλους τους άσους.
Μακάρι να ήταν αλλά δυστυχώς δεν είναι. Τουλάχιστον από ότι μου είπε ο πωλητής. Σε κάτι τέτοια το Volvo όπως είπα υπερέχει.
Με 23 χιλιάρικα έχω και cruise και servotronic και αρκετά extra ακόμα.
Πήγα και στις δυο επίσημες αντιπροσωπείες στην Αττική. **Η τιμή που πήρα είναι ίδια. Αν έχεις κάτι να προτείνεις Please PM. **Θα περιμένω.
Οι χωροι πισω ειναι μαλλον ιδιοι αλλα ενα θεμα εχει το Βολβο με την βαση του καθισματος που βγαινει προς τα εξω , περιοριζοντας τον χωρο για τα ποδια.
Οι σουηδοί ή όποιος το σχεδίασε, κατεύθυναν τα πλαινά πίσω καθίσματα να κοιτάνε στο κέντρο με αποτέλεσμα να τρώνε χώρο από τον πιθανό μεσαίο επιβάτη. Βέβαια από άποψη θέσης όρασης οι πλαινοί είναι σούπερ άνετοι και έχουν και στο πλάι θέση για μπουκαλάκια κτλ. Όπου και πάλι ο μεσαίος είναι πιο άνετος από τον Άσσο, ελέω τούνελ μετάδοσης. Με το headroom να παραμένει φοβερό κακό στο V40.
Σας ευχαριστώ,
-
Φίλε ποια ειναι η τιμη που πήρες στις αντιπροσωπείες της bmw και για ποιον εξοπλισμο?
-
Απο αυτά που έχεις αναφέρει και αφου δεν σε ενδιαφέρουν και η πισω κινηση, ζυγισματα κλπ, χαλαρα Βόλβο. Ο Ασος υπερεχει καπως στο feeling της οδηγησης και ειναι λιγο πιο επικοινωνιακος, αλλα σε επιπεδο αποτελεσματικοτητας το Βολβο ειναι εξισου καλο, μη σου πω και καλυτερο. Μπονους στο Βολβο η σαφως καλυτερη παθητικη ασφαλεια.
Χωροι πανω κατω τα ιδια με πλεονεκτημα του Ασσου στις αποσκευες. Πρεπει να σκεφτεις ποσο το χρειαζεσαι αυτο.
Επισης, για μενα ο Ασσος αν τον παρεις θέλει οπωσδηποτε σπορ καθίσματα. Τα βασικά τα βρήκα τραγικά τόσο σε ανεση, όσο και σε πλευρική στήριξη.
Για ποιες εκδόσεις κάθε μοντέλου μιλάς και τι επίπεδο εξοπλισμού; Momentum/urban line;
Το Collision assist στο Βολβο τι είναι; Μήπως εννοείς το City safety;
-
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
Φίλε ποια ειναι η τιμη που πήρες στις αντιπροσωπείες της bmw και για ποιον εξοπλισμο?23.000 € χωρίς έκδοση urban \ sport
+χρώμα
+ζάντες 16''
+τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών
+sport τιμόνι
+advantage pack (Bluetooth, usb) -
To hill assist είναι παρεάκι με το VSC. Οπότε είναι στάνταρ. Δεν αναφέρεται καν στα εξτρά αν θυμάμαι καλά.Ο πωλητής μάλλον δεν θα ήταν σίγουρος και είπε να κρατήσει πισινή. Ούτε σε εμάς ήταν σίγουρος και μας είπε δεν ξέρω αν έχει. Τελικά είχε.
Το δικό μας 116d έχει πλέον 22Κχλμ τον Ιούνιο γίνεται 2 χρονών και δεν έχει παρουσιάσει τίποτα. Νωρίς ok αλλά π.χ. to Golf θυμάμαι είχε κάψει μία λάμπα και στο RAV4 χάλασε ο γρύλλος στο ένα πίσω ηλεκτρικό παράθυρο.
Μετά από δύο χρόνια μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι για τα δικά μου γούστα τουλάχιστον είναι το πιο σπορ στη κατηγορία του με διαφορά από τα υπόλοιπα. Κάθεσαι χαμηλά το τιμόνι είναι άμεσο κάτι που το συναντάς σπάνια στις μέρες μας και έχει κορυφαία κρατήματα. Ο κινητήρας έχει αρκετή ροπή και το αυτοκίνητο είναι πολύ σβέλτο. Η ροπή σε ξεγελάει ενίοτε και νομίζεις ότι έχεις 200 άλογα αλλά εντάξει είπαμε...
Σε σύγκριση με το volvo τώρα. Αν κάποιος θέλει να πάρει ένα απλό οικογενειακό αυτοκίνητο 'ευκολοδήγητο' και άνετο καλύτερα να επιλέξει το volvo. Κάθεσαι ψηλότερα, σημαντικό πλεονέκτημα για την πόλη, μπαινοβγαίνεις ευκολότερα και έχεις και καλύτερη αίσθηση του όγκου του αυτοκινήτου. Στους χώρους έχω την αίσθηση ότι η BMW κερδίζει παντού και σε πορτ μπαγκάζ και σε πίσω κάθισμα. Καλύτερα όμως ο φίλος να τα δει και από μόνος του γιατί καμιά φορά οι αριθμοί δε λένε όλη την αλήθεια. -
Φίλε ποια ειναι η τιμη που πήρες στις αντιπροσωπείες της bmw και για ποιον εξοπλισμο?
23.000 € χωρίς έκδοση urban \ sport
+χρώμα
+ζάντες 16''
+τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών
+sport τιμόνι
+advantage pack (Bluetooth, usb)Σε αυτα το πακετα και τιμη cc , hill assist, δερματινο τιμονι λεβιες, προβολεις ομιχλης, ελεγχος πιεσης ελαστικων, κλιμα, υπαρχουν?
F20 116d ED vs Volvo V40 d2