-
Ο χρήστης KWSN_Men έγραψε:
Κλινικη καταθλιψη = αντικαταθλιπτικά με συνταγη ψυχιατρου; Αν ναι, τοτε ξερω αρκετους...
Sent from my MT27i using Tapatalk 2
Ooooook.
Σου έκανα μια ερώτηση και απήντησα στη βάση μιας παραδοχής που περίμενα να δεχθείς ή να απορρίψεις. Αν είσαι αυτιστικό βέβαια η απάντηση είναι να τον παίξεις...
-
Ο χρήστης Dafygt έγραψε:
Κλινικη καταθλιψη = αντικαταθλιπτικά με συνταγη ψυχιατρου; Αν ναι, τοτε ξερω αρκετους...
Αν διαβασεις τι παρενεργειες εχουν τα αντικατεθληπτικα που δινουν ανετε οι γιατροι θα φριξεις. Π.Χ. ΦΕΡΝΟΥΝ ΚΑΤΑΘΛΗΨΗ ζαλαδες αλλα το κυριωτερο τασεις αουτοκτονιας. Αλλα οταν στα δινουν δεν λενε τιποτα.
O,τι να 'ναι λες....
Ρε παιδιά κλειδώστε καλύτερα το θεματάκι.Έχω φρίξει με αυτα που διαβάζω.
Οχι να μην κλειδωθεί....Γιατρός είσαι, να μας πεις τη γνώμη σου, έχει μεγαλύτερη βαρύτητα απο τη δική μου που πουλάω παντελόνια.
-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Αν διαβασεις τι παρενεργειες εχουν τα αντικατεθληπτικα που δινουν ανετε οι γιατροι θα φριξεις. Π.Χ. ΦΕΡΝΟΥΝ ΚΑΤΑΘΛΗΨΗ ζαλαδες αλλα το κυριωτερο τασεις αουτοκτονιας. Αλλα οταν στα δινουν δεν λενε τιποτα.
O,τι να 'ναι λες....
Οχι να μην κλειδωθεί....Γιατρός είσαι, να μας πεις τη γνώμη σου, έχει μεγαλύτερη βαρύτητα απο τη δική μου που πουλάω παντελόνια.
Διαφωνώ, εγώ νομίζω πως μεγαλύτερη βαρύτητα έχει η γνώμη του Λάππα, και εξηγούμαι:
- Άνοιξε το θέμα, άρα κάτι θα ξέρει.
- Γράφει μεστά και όμορφα, άρα έχει δίκιο.
- Είναι σοβαρός συνομιλητής, δεν ειρωνεύεται, δεν τρολάρει, γράφει ΨΥΧΡΑΙΜΑ, άρα δεν είναι σαν τους άλλους.
- Ο kostis20 είναι γιατρός, αλλά θέλει να κλειδωθεί το θέμα, άρα φοβάται να μιλήσει, άρα δεν ξέρει. Ο Λάππας μιλάει, άρα ξέρει. Το έχει γράψει και ο Freud και μάλιστα προσφάτως, ούτε 200 χρόνια δεν πέρασαν.
Ας είμαστε ειλικρινείς και ας αποκαλυφθούμε επιτέλους: σπανίζουν τέτοιοι συνομιλητές, με σοβαρό λόγο, χωρίς κραυγές, χωρίς ειρωνίες. Το έχει ψάξει ο Λάππας. Δεν το λέει μόνον αυτός, το λέει και ο Freud, οπότε γιατί να μην τον πιστέψουμε; Δεν μπορώ να καταλάβω τους αρνητές εδώ μέσα...
Ας σταματήσουμε επιτέλους να λέμε πως το μνημόνιο έφερε αυτοκτονίες και ας δούμε την ιστορική αλήθεια: οι άνθρωποι αυτοί ήταν άρρωστοι. Το ότι διάλεξαν να πεθάνουν τώρα, είναι μια τυχαιότητα. Αν είναι δυνατόν, επειδή δεν μπορείς να πας στα μπουζούκια 3 φορές την εβδομάδα, να πας ν' αυτοκτονήσεις; Είμαστε σοβαροί; Μήπως πεινούσαν; ΌΧΙ. Μήπως διψούσαν; ΌΧΙ. Δεν είχαν λόγους λοιπόν, όλοι ζοριζόμαστε, να ο Λάππας πριν βάλει τα Run Flat στην BMW σκεφτόταν και συμβατικά! Ναι, δεν κάνω πλάκα!
Και στο parapente, στο σκι, κι όταν βγαίνει έξω, δεν παίρνει την BMW δεν θέλει ούτε να προκαλεί, ούτε να καίει βενζίνη γιατί δεν έχει, πάει κύριος με το Bora. Όλοι αυτοί που αυτοκτόνησαν, δεν μπορούσαν να κάνουν το ίδιο; Μπορούσαν, αλλά δεν το έκαναν, γιατί είχαν ψυχολογικά.
Ας μην τους κάνουμε και ήρωες από πάνω όμως, ότι και καλά είναι θύματα του μνημονίου!
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Ooooook.
Σου έκανα μια ερώτηση και απήντησα στη βάση μιας παραδοχής που περίμενα να δεχθείς ή να απορρίψεις. Αν είσαι αυτιστικό βέβαια η απάντηση είναι να τον παίξεις...
Μια και φαίνεται ότι το κατέχεις το αντικείμενο τελικά, τα αυτιστικά, τον παίζουν;
-
Αν κρινω απο σενα, ετσι φαινεται.
-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Είμαι οφθαλμίατρος καταρχήν.
Τι θέλεις να σου μάθω βασικές αρχές ψυχιατρικής χωρίς να είμαι καν ψυχίατρος ?
Πάτε καλά?Τι νομίζετε οτι είναι? -
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Είμαι οφθαλμίατρος καταρχήν.
Τι θέλεις να σου μάθω βασικές αρχές ψυχιατρικής χωρίς να είμαι καν ψυχίατρος ?
Πάτε καλά?Τι νομίζετε οτι είναι?Ούτε ο Λάππας είναι ψυχίατρος, αλλά είδες τι ωραία που τα λέει;
Στάλθηκε από το Nexus 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Το φόρουμ που πάντα αγαπούσαμε, είναι πάλι μαζί μας.
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Ούτε ο Λάππας είναι ψυχίατρος, αλλά είδες τι ωραία που τα λέει;
Ο Λάππας επειδή δεν είναι ψυχίατρος απλά αντιγράφει αυτά που λέει η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας, η οποία τονίζει την ανάγκη να μην υπάρχει κάλυψη τέτοιων περιπτώσεων με τρόπο που να προκαλεί λύπηση (και μιμητισμό). Εσύ που ξέρεις κάτι παραπάνω από αυτούς τους κομπογιαννίτες όμως, φαντάζομαι ότι θα μας πεις την γνώμη σου μια και ένιωσες την ανάγκη να συνεισφέρεις στο νήμα.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Αν κρινω απο σενα, ετσι φαινεται.Sent from my MT27i using Tapatalk 2
Χαίρομαι που είσαι ΕΙΔΙΚΟΣ σε ΑΛΛΟ ΕΝΑ θέμα.
Ο ΓΚ θα πρέπει να ανησυχεί.
-
γεννετικά (sic) έχεις μια πάθηση κατά την οποία η σπονδυλική σου στήλη είναι αδύναμη.
Εγώ σε υποχρεώνω να σηκώσεις ένα πολύ μεγάλο βάρος.
Η μέση σου σπάει, και μένεις παραπληγικός.Ποιος φταίει;
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Καταντάει επιεικώς γελοίο να γράφει κάποιος δεκάρικους συμπάθειας προς τους ψυχικά άρρωστους, να τα χώνει στην αριστερά για εκμετάλευση και μετά να μιλάει για την ανάγκη να δυναμώσουμε τις δομές περίθαλψης των ψυχικά ασθενών, όταν η ψυχιατρική φροντίδα είναι ένα απ τα πρώτα πράγματα που ξεσκισαν οι περικοπες ελέω μνημονίου.Αρκετά με το σκέφτομαι και γράφω επιπέδου 3ης δημοτικού
Αυτό είναι μια αξιόλογη παρατήρηση.
Σε πόσες από τις αυτοκτονίες που είδαν το φως της δημοσιότητας είχαμε ασθενείς που τελούσαν υπό ψυχιατρική παρακολούθηση και η θεραπεία τους διακόπηκε λόγω περικοπών;
Έλα ντε. Σε πόσους άραγες
Να βάλουμε σ' αυτό τον αριθμό και αυτούς που δεν τελούσαν υπό παρακολούθηση γιατί δεν είχαν πρόσβαση σε δομές;
Να βάλουμε και αυτούς που δεν τελούσαν υπό παρακολούθηση γιατί δεν είχαν πληροφόρηση που θα μπορούσε να τους οδηγήσει στις δομές (που δεν υπάρχουν);Φυσικά αυτά τα νούμερα είναι αδύνατο να τα μετρήσει κανείς, οπότε δεμπειράζει.
Υπάρχουν νούμερα βέβαια που μπορεί να μετρήσει κανείς.
Πόσες δομές υπήρχαν προ-κρίσης; Πόσες υπάρχουν τώρα.
Πόση δουλειά μπορούσαν να κάνουν οι δομές προ-κρίσης, πόση τώρα;
Πόσους έγκλειστους μπορούσε να διατηρήσει το κράτος προ-κρίσης, πόσους τώρα; Αλήθεια ΧΛ αφού σε ενδιαφέρει το ζήτημα πως και δεν έχει πάρει το αυτί σου ότι ΟΛΕΣ (that is ΟΛΕΣ) οι δημόσιες δομές που μπορούσαν να διατηρούν έγκλειστους (ξέρεις, αυτούς που κρίνει η επιστήμη ότι είναι τόσο επικίνδυνοι για τον εαυτό τους και για τους άλλους που δεν μπορούν να ζουν ελεύθερα) απλά κλείνουν; Και πετάνε το μπαλάκι σε ξενώνες, άλλες δομές, κλπ που επίσης δεν έχουν χρηματοδότηση; Υπάρχει φυσικά και η επιλογή του ιδιωτικού, που ως γνωστόν μια μέση οικογένεια αυτή την περίοδο εύκολα μπορεί να καλύψει το κόστος. Αν υπάρχει οικογένεια βέβαια.
Και πόσο ήταν το ποσοστό των μέχρι τώρα έγκλειστων που μπορούν να φιλοξενηθούν στο μέλλον;Δλδ έστω ότι εντάξει, και φταίει η προϋπάρχουσα πάθηση για τις αυτοκτονίες και όχι 'η κρίση' [λελ]
Για το ότι 'η κρίση' έχει ξεσκίσει [που λέει κι ο drifter] την 'φέρουσα ικανότητα' αντιμετώπισης, φροντίδας, ενημέρωσης, παροχής βοήθειας από πλευράς κράτους όπως επίσης και από πλευράς ατόμου, ούτε αυτό μπορεί να καταλογισθεί σαν 'φταίει η κρίση για τις αυτοκτονίες';
Αλλά εντάξει, κλασσική απενεχοποίηση. Φταίνε τα genes και τέλος. Τι να κάνομε.
Δεν είναι φυσικά μόνο για τις αυτοκτονίες αυτό, είναι για μια σημαντική σειρά ψυχικών παθήσεων που παίζει το δίδυμο προδιάθεση/ερέθισμα.
Δεν φταίει το ερέθισμα, η προδιάθεση φταίει. Δεν φταίμε εμείς που δεν φροντίσαμε να προστατέψουμε, να συμπεριφερθούμε καλύτερα, να είμαστε πιο προσεκτικοί, φταίει αυτός.Φυσική επιλογή, κοινωνία ζούγκλα και όποιος αντέξει ftw
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Καταντάει επιεικώς γελοίο να γράφει κάποιος δεκάρικους συμπάθειας προς τους ψυχικά άρρωστους, να τα χώνει στην αριστερά για εκμετάλευση και μετά να μιλάει για την ανάγκη να δυναμώσουμε τις δομές περίθαλψης των ψυχικά ασθενών, όταν η ψυχιατρική φροντίδα είναι ένα απ τα πρώτα πράγματα που ξεσκισαν οι περικοπες ελέω μνημονίου.
Αρκετά με το σκέφτομαι και γράφω επιπέδου 3ης δημοτικού
Αυτό είναι μια αξιόλογη παρατήρηση.
Σε πόσες από τις αυτοκτονίες που είδαν το φως της δημοσιότητας είχαμε ασθενείς που τελούσαν υπό ψυχιατρική παρακολούθηση και η θεραπεία τους διακόπηκε λόγω περικοπών;
Έλα ντε. Σε πόσους άραγες
Να βάλουμε σ' αυτό τον αριθμό και αυτούς που δεν τελούσαν υπό παρακολούθηση γιατί δεν είχαν πρόσβαση σε δομές;
Να βάλουμε και αυτούς που δεν τελούσαν υπό παρακολούθηση γιατί δεν είχαν πληροφόρηση που θα μπορούσε να τους οδηγήσει στις δομές (που δεν υπάρχουν);Φυσικά αυτά τα νούμερα είναι αδύνατο να τα μετρήσει κανείς, οπότε δεμπειράζει.
Υπάρχουν νούμερα βέβαια που μπορεί να μετρήσει κανείς.
Πόσες δομές υπήρχαν προ-κρίσης; Πόσες υπάρχουν τώρα.
Πόση δουλειά μπορούσαν να κάνουν οι δομές προ-κρίσης, πόση τώρα;
Πόσους έγκλειστους μπορούσε να διατηρήσει το κράτος προ-κρίσης, πόσους τώρα; Αλήθεια ΧΛ αφού σε ενδιαφέρει το ζήτημα πως και δεν έχει πάρει το αυτί σου ότι ΟΛΕΣ (that is ΟΛΕΣ) οι δημόσιες δομές που μπορούσαν να διατηρούν έγκλειστους (ξέρεις, αυτούς που κρίνει η επιστήμη ότι είναι τόσο επικίνδυνοι για τον εαυτό τους και για τους άλλους που δεν μπορούν να ζουν ελεύθερα) απλά κλείνουν; Και πετάνε το μπαλάκι σε ξενώνες, άλλες δομές, κλπ που επίσης δεν έχουν χρηματοδότηση; Υπάρχει φυσικά και η επιλογή του ιδιωτικού, που ως γνωστόν μια μέση οικογένεια αυτή την περίοδο εύκολα μπορεί να καλύψει το κόστος. Αν υπάρχει οικογένεια βέβαια.
Και πόσο ήταν το ποσοστό των μέχρι τώρα έγκλειστων που μπορούν να φιλοξενηθούν στο μέλλον;Δλδ έστω ότι εντάξει, και φταίει η προϋπάρχουσα πάθηση για τις αυτοκτονίες και όχι 'η κρίση' [λελ]
Για το ότι 'η κρίση' έχει ξεσκίσει [που λέει κι ο drifter] την 'φέρουσα ικανότητα' αντιμετώπισης, φροντίδας, ενημέρωσης, παροχής βοήθειας από πλευράς κράτους όπως επίσης και από πλευράς ατόμου, ούτε αυτό μπορεί να καταλογισθεί σαν 'φταίει η κρίση για τις αυτοκτονίες';
Αλλά εντάξει, κλασσική απενεχοποίηση. Φταίνε τα genes και τέλος. Τι να κάνομε.
Δεν είναι φυσικά μόνο για τις αυτοκτονίες αυτό, είναι για μια σημαντική σειρά ψυχικών παθήσεων που παίζει το δίδυμο προδιάθεση/ερέθισμα.
Δεν φταίει το ερέθισμα, η προδιάθεση φταίει. Δεν φταίμε εμείς που δεν φροντίσαμε να προστατέψουμε, να συμπεριφερθούμε καλύτερα, να είμαστε πιο προσεκτικοί, φταίει αυτός.Φυσική επιλογή, κοινωνία ζούγκλα και όποιος αντέξει ftw
Οι δομές ψυχικής υγείας που διαλύονται από τον Μπουμπούκο, δεν έχουν καμία σχέση με το θέμα μας.
-
Το πρωτο ποστ δεν εχει καμια σχεση με το θεμα, απλα βγαζει το κομπλεξ του λαππα για την 'αριστερα'.
-
Eλα παρε παρε και δασκαλους εχω...
http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/4 ... se-sholeio
-
Ήταν ξημερώματα 4ης Απριλίου όταν ο 49χρονος εκπαιδευτικός εισέβαλε στο 1ο δημοτικό σχολείο Κύμης και αφού έσπασε το τζάμι, πέταξε στο εσωτερικό του κτιρίου, ένα αναμμένο στουπί με βενζίνη και εξαφανίστηκε.
Το ιστορικό σχολείο έγινε παρανάλωμα του πυρός και καταστράφηκε ολοσχερώς. Όπως είπε στους αστυνομικούς, έχει μετανιώσει και προέβη στην πράξη αυτή για λόγους εκδίκησης, επειδή το υπουργείο Παιδείας πριν λίγους μήνες, είχε απορρίψει την αίτηση του, για πρόωρη συνταξιοδότηση.
Στη συνέχεια, μετέβη σε εγκαταλελειμμένο πέτρινο οίκημα και κάρφωσε στην κοιλιά του μαχαίρι, καθώς όπως είπε δεν άντεχε τις τύψεις.
Βοσκός που τον εντόπισε αιμόφυρτο, τον μετέφερε στο νοσοκομείο Κύμης και από εκεί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Χαλκίδας, ωστόσο, λίγο καιρό αργότερα έμελε να βρεθεί νεκρός μετά από αυτοτραυματισμό με όπλο.
Λυπάμαι αλλά δε θα στεναχωρηθώ ιδιαίτερα...
-
Γιατί; Σου φαίνεται να ήταν στα καλά του ο άνθρωπος;
Στάλθηκε από το Nexus 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
'Εκπαιδευτικός'...
-
Αυτο δεν λεει και το θεμα;
-
Δεν μπόρεσα ακόμα να διαβάσω όλο το θέμα αλλά θέλω να προσθέσω κάποιες σκόρπιες σκέψεις.
Κάποιος λοιπόν έγραψε ότι οι αυτοκτονίες είναι πολύ περισσότερες από τις καταγεγραμμένες διότι πολλές δηλώνονται ως ατύχημα.
Πολλές μορφές εγκλημάτων πράγματι δεν καταγράφονται για κοινωνικούς λόγους όπως η ενδοοικογενειακή βία και οι βιασμοί! Εκεί μπορούμε να μιλάμε πράγματι για σκοτεινό αριθμό εγκληματικότητας που όμως μόνο εμπειρικά υποθέτουμε το μέγεθος της κάτι που δεν μας επιτρέπει να την αναγάγουμε σε ποσοτικές μετρήσεις και κατ επέκταση σε ασφαλέστερα συμπεράσματα!
Στην περίπτωση της αυτοκτονίας όμως εφόσον έχουμε θάνατο, το σώμα θα ελεγχθεί από ιατροδικαστή! Στη ληξιαρχική πράξη θανάτου θα γραφτεί η αιτία θανάτου οπότε και θα καταγραφεί επισήμως. Μπορεί ο κοινωνικός περίγυρος να μην μάθει ποτέ την αιτία θανάτου -συμβαίνει όπου οι εμπλεκόμενοι υπάλληλοι και ιδιώτες σέβονται το απόρρητο της θέσης τους- όμως αυτή είναι υπαρκτή στα αρχεία και οι σχετικές αρχές μπορούν να την καταγράψουν.
Επιστρέφοντας στο θέμα μας (τουλάχιστον σε όσα διάβασα), το γεγονός ότι έχουμε καταγραφή των αυτοκτονιών σε χρονικό ορίζοντα πολύ μεγαλύτερο της κρίσης μας επιτρέπει να μπορέσουμε να βγάλουμε συμπεράσματα για το αν πράγματι η κρίση συνέβαλε αποφασιστικά στην αύξηση των αυτοκτονιών στην χώρα μας. Σε πρώτο επίπεδο χαίρομαι που τουλάχιστον έμαθαν περισσότεροι άνθρωποι ότι η Ελλάδα δεν είναι πρώτη στις αυτοκτονίες στην Ευρώπη αφού οι Σκανδιναβικές χώρες κρατούν από χρόνια τα αρνητικά πρωτεία. Άρα η ύπαρξη κοινωνικού κράτους, κράτους πρόνοιας και ευημερούσας οικονομίας αποδεικνύεται ότι δεν είναι παράγοντας αποτροπής των αυτοκτονιών.
Προσωπικά είμαι σύμφωνος με τα περισσότερα απ' όσα είπε ο ψυχίατρος στο βίντεο που παρατέθηκε, όπου αναδείχθηκε ο σημαντικός ρόλος της οικογένειας ως πρωτογενούς φορέα κοινωνικοποίησης κάτι που σίγουρα λειτουργεί αποτρεπτικά στην απόφαση τέλεσης αυτοκτονίας από τα μέλη της! Εδώ θέλω να εστιάσω στην δυναμική που έχει ο θεσμός της οικογένειας στην Ελλάδα, θεσμός που παρόλο τις βολές που δέχεται εδώ και δεκαετίες στην προσπάθεια μας να γίνουμε περισσότερο ...δυτικοευρωπαίοι, κρατά ακόμα και μας επιτρέπει να επιβιώνουμε παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες! Αυτό δεν γνωρίζουν όσοι απορούν πως επιβιώνουμε! Στην Ελλάδα η οικογένεια δεν χάνει τους δεσμούς της με την ενηλικίωση των μελών της...θα έλεγα χαριτολογώντας ότι οι δεσμοί αυτοί δεν χάνονται ποτέ. ¨Άλλωστε ξέρουμε όλοι τι σημαίνει Ελληνίδα μητέρα, την υπερβολή της οποίας έχουμε κάνει μέχρι και ανέκδοτα!
Στο μόνο σημείο που διαφώνησα με τα λεγόμενα του ψυχιάτρου ήταν ότι δεν αυτοκτονεί κάποιος από φτώχεια. Πράγματι δεν αυτοκτονεί κάποιος από φτώχεια, όμως αυτό ισχύει μόνο όταν δεν έχει υπάρξει ποτέ πλούσιος ή εύπορος ή δεν είχε ποτέ 'ανεβεί' κοινωνικά και κατ' επέκταση οικονομικά. Η απότομη καθοδική κοινωνική κινητικότητα όμως μπορεί να οδηγήσει σε αυτοκτονικό ιδεασμό για κοινωνικούς λόγους (σε συνδυασμό φυσικά με ψυχιατρικές-ψυχικές αιτίες) ειδικά όταν συνοδεύεται από χρέη που συνοδεύουν τον αυτόχειρα και είναι αδύνατο για τον ίδιο να τα διαχειριστεί πλέον. Φανταστείτε σε ένα φανταστικό παράδειγμα κάποιον που αυτοκτονεί πνιγμένος από τα χρέη, από ντροπή να ζητήσει άλλα χρήματα από την οικογένεια του ή να επαιτεί από συγγενής. Δεν είναι απίθανο σαν αιτία αλλά σίγουρα είναι σπάνιο να συμβεί.
Σε αυτό οι κοινωνικοί λόγοι φαίνονται να προηγούνται σε πρώτη ανάλυση όμως θεωρώ δεδομένο ότι για να μην ενεργοποιείται έστω και οριακά πριν την τέλεση της αυτοκτονικής πράξης το ένστικτο της επιβίωσης, υπάρχει ψυχολογική προδιάθεση αυτοκτονικού ιδεασμού και ως εκ τούτου δεν μπορούμε να το αναγάγουμε σε πολιτική- κοινωνική πράξη!
Θα διαβάσω τα όσα ωραία έχουν γραφτεί παρακάτω και θα επανέλθω!
Αυτοκτονία: Η κατάληξη ενός ψυχικά ασθενούς.