-
@yonyan said in SUZUKI SX4 SCROSS:
Καλησπέρα !
Όπως έχω γράψει κ σε άλλο νήμα, το scross gl+ είναι αυτή τη στιγμή η νο1 επιλογή μου για νέο αμαξι.
Αλλά διαβάζω για σημαντικά προβλήματα, ειδικά στους μηχανισμούς των παραθύρων. Έντονοι τριγμοί από τις πρώτες μέρες, σε κάποιους έχουν ξεκολλήσει κτλ.
Είναι όντως τόσο σοβαρό αυτό το θέμα ?είναι δλδ λόγος να το ξανασκεφτώ?
Δεν έχει ξεκολλήσει τίποτα, οι τριγμοί είναι σε όλα τα αυτοκίνητα (δεν υπάρχει αυτοκίνητο χωρίς). Κινητήρας διαμάντι και με άπειρη ροπή και πολύ καλο επίπεδο κατανάλωσης. Θα το ευχαριστηθείς.
Έχει τα πάντα όλα από τα αξεσουάρ και ιδίως το νέο μοντέλο έχει και ωραίο ταμπλο. Χώρους φόρτωσης έχει άπειρους και εκεί που λες δεν χωράνε άλλα, χωράει και επιπλέον.
-
Ναι για όλα αυτά πρακτικα το έχω νο1 και είμαι ένα βήμα από την αγορά. Απλώς διαβάζοντας επηρεάστηκα αρκετά, και νμζ ότι εν τέλει όσο περισσότερο ψάχνεις τόσο περισσότερα προβλήματα βρισκεις! Και τελικά χάνεις το όριο μεταξύ πραγματικού προβλήματος και υπερβολής!!
Σε ευχαριστώ!
-
Ναι για όλα αυτά πρακτικα το έχω νο1 και είμαι ένα βήμα από την αγορά. Απλώς διαβάζοντας επηρεάστηκα αρκετά, και νμζ ότι εν τέλει όσο περισσότερο ψάχνεις τόσο περισσότερα προβλήματα βρισκεις! Και τελικά χάνεις το όριο μεταξύ πραγματικού προβλήματος και υπερβολής!!
Σε ευχαριστώ!
Το έθεσες πολύ σωστά.
Κάνε ένα test drive, μαζί με την οικογένεια, πάτα λακκούβες, τρεξτο, με τα παράθυρα μοισανοικτα, χωρίς μουσική, δες το απέξω και από μέσα, έχει δύναμη το μοτέρ μην το φοβηθείς να το ελέγξεις παντού. Επίσης το μη 4χ4 δεν πληρώνει και τέλη κυκλοφορίας και μπαίνει και δακτύλιο...
-
Η άλλη απόφαση όντως έχει να κάνει με 4χ4 η όχι... Στο άλλο νήμα με εψησαν για 4χ4 αλλά θα δω
-
Η άλλη απόφαση όντως έχει να κάνει με 4χ4 η όχι... Στο άλλο νήμα με εψησαν για 4χ4 αλλά θα δω
Την δοκιμή του @dimsabas τη διάβασες;
https://cartalk.gr/suzuki-s-cross-1-4-hybrid-48v-2wd/ -
Δεν έχω αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα με τα παράθυρα και δεν έχω ακούσει κάτι σχετικό.
Ένας θόρυβος από τον κλιματισμό κάθε φορά που ενεργοποιούνταν το start-stop αντιμετωπίστηκε εύκολα στο συνεργείο.
Άλλους τριγμούς δεν έχω διαπιστώσει αλλά τα πλαστικά είναι τόσο σκληρά που οποιοδήποτε μεταλλικό αντικείμενο έρχεται σε επαφή μαζί τους (π.χ. κέρματα, κλειδιά ή η αγκράφα της ζώνης του συνοδηγού) παράγει θόρυβο.
Έχοντας παρακολουθήσει και το νήμα σου μπορώ να πω ότι χωρίς να είναι σε κάποιο σημείο κορυφαίο (πλην ίσως της τιμής?) το s cross είναι συνολικά ικανοποιητικό. Αυτή είναι η γενική εικόνα που αποκομίζω ως οικογενειάρχης οδηγός ύστερα από τέσσερα χρόνια συμβίωσης και 80.000 km. Ωστόσο εγώ κινούμαι κυρίως εκτός πόλης και εσύ (εάν δεν τα μπερδεύω) εντός.
Σε κάθε περίπτωση σου εύχομαι καλή επιτυχία στην αναζήτηση σου.
ΥΓ Η δοκιμή του dimsabas που παραθέτει ο φίλος τα λέει κυριολεκτικά όλα, αρνητικά και θετικά, για το αυτοκίνητό και θα συμφωνήσω επίσης μαζί του ότι το σωστό s cross είναι το 2wd. -
@a-d-p said in SUZUKI SX4 SCROSS:
https://cartalk.gr/suzuki-s-cross-1-4-hybrid-48v-2wd/Ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη και την εκτίμηση. Βάζω και τη δοκιμή του τετρακίνητου.
-
@christos-suzitros said in SUZUKI SX4 SCROSS:
Δεν έχω αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα με τα παράθυρα και δεν έχω ακούσει κάτι σχετικό.
Ένας θόρυβος που προέρχονταν από τον κλιματισμό κάθε φορά που ενεργοποιούνταν το start-stop αντιμετωπίστηκε εύκολα στο συνεργείο.
Άλλους τριγμούς δεν έχω διαπιστώσει αλλά τα πλαστικά είναι τόσο σκληρά που οποιοδήποτε μεταλλικό αντικείμενο έρχεται σε επαφή μαζί τους (π.χ. κέρματα, κλειδιά ή η αγκράφα της ζώνης του συνοδηγού) παράγει θόρυβο.
Έχοντας παρακολουθήσει και το νήμα σου μπορώ να πω ότι χωρίς να είναι σε κάποιο σημείο κορυφαίο (πλην ίσως της τιμής?) το s cross είναι συνολικά ικανοποιητικό. Αυτή είναι η γενική εικόνα που αποκομίζω ως οικογενειάρχης οδηγός ύστερα από τέσσερα χρόνια συμβίωσης και 80.000 km. Ωστόσο εγώ κινούμαι κυρίως εκτός πόλης και εσύ (εάν δεν τα μπερδεύω) εντός.
Σε κάθε περίπτωση σου εύχομαι καλή επιτυχία στην αναζήτηση σου.
ΥΓ Η δοκιμή του dimsabas που παραθέτει ο φίλος τα λέει κυριολεκτικά όλα, αρνητικά και θετικά, για το αυτοκίνητό και θα συμφωνήσω επίσης μαζί του ότι το σωστό s cross είναι το 2wd.Ναι όντως, για πόλη κατά κύριο λόγο. Σίγουρα δεν είναι κορυφαίο, αλλά βάζοντας μέσα την τιμή, που είναι το βασικότερο κριτήριο όλων, μάλλον το κάνει κορυφαία επιλογή!
-
@dimsabas said in SUZUKI SX4 SCROSS:
@a-d-p said in SUZUKI SX4 SCROSS:
https://cartalk.gr/suzuki-s-cross-1-4-hybrid-48v-2wd/Ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη και την εκτίμηση. Βάζω και τη δοκιμή του τετρακίνητου.
Ευχαριστώ!! Κατατοπιστικοτατα και τα δύο! Έτσι όπως τα διάβασα, το 4χ2 μοιάζει πολύ καλύτερη επιλογή για μένα, όπως εξαρχής είχα εντοπίσει!
-
Είχα το Scross 1.4 GL+ allgrip με τα 140 άλογα προ του υβριδισμού για περίπου 6 χρόνια.
Το θέμα με το παράθυρο του οδηγού που έτριζε σε μισάνοιχτη θέση, υπήρχε σε αρκετά,αλλά απ'ότι θυμάμαι επισκευαζόταν.Σε μένα δεν το παρουσίασε.Οικονομικό και σε κατανάλωση,ακόμη και χωρίς υβριδισμό.Άπλετοι χώροι για το μέγεθος του και πολύς εξοπλισμός (π.χ. Full Led από το 2016 όταν άλλοι δεν τα είχαν ούτε σαν extra).Aπροβλημάτιστο (αν κι είχα κάνει λιγότερα από 30.000χλμ.) Τα μόνα μείον του για μένα, ήταν η εξωτερική αισθητική του και η ποιότητα του εσωτερικού στο πως φαινόταν στο μάτι.Αν έκανες εκδρομές και ταξίδια θα σου έλεγα το 4κίνητο,αλλά για την περίπτωσή σου αξίζει το 2wd.
SUZUKI SX4 SCROSS