-
σουζ
κρατας πατημενο το αναλογο πληκτρο στο τιμονι για να κανει scan μεχρι τον επομενο σταθμο
καρτας πατημενο το πληκτρο mode στο τιμονι για εναλλαγη αναμεσα στα 4 modes και ενα απο αυτα ειναι το navigationαλλο ενδιαφερον ειναι πως κλεινεις το κινητο1
- σε πσα
- σε σουζ
η απαντηση στο 2 ειναι οτι πατας το κουμπι κλεισιματος κινητου στο τιμονι
στο 1, στο 3008, πατας τη ροδελα, διαλεγεις με το πανω-κατω της τερματισμος κλισης και την ξαναπατας. οι βρισιες που ακουει ο συνομιλητης μεχρι να γινει αυτο ειναι δωρακι....
-
Ααα αυτό δεν το ήξερα;
Πατάς παρατεταμένο το mode???
To info της suzuki είναι απίστευτο... Μοιάζει παλαιό αλλά είναι φοβερά εύκολο στη χρήση του.
Το προβλημα στα suzuki με το τηλέφωνο είναι ότι μέχρι να το μάθεις ψαχνεις να βρεις από που ανοίγει. Έχει κουμπάκια πιο κάτω στα αριστερά του τιμονιού
-
@lap said in SUZUKI SX4 SCROSS:
Σύγκριση....
Ίδια τιμή, το ένα ότι πιο μοντέρνο, το άλλο ότι πιο παρωχημένο.Ποιο θα επιλέξετε;
Ναι και τα δύο έχουν μαλακό πλαστικό στο άνω μέρος του ταμπλό....Όντως πιο ωραίο τι γαλλικό , αλλά μιλάμε για την allure plus με τιμή ;;;28-29 .
-
Και το άλλο είναι το glx.
Στην ίδια τιμή, θα αγόραζες το πάνω χωρίς τετρακίνηση ή το κάτω με τετρακίνηση;
-
@christos-suzitros said in SUZUKI SX4 SCROSS:
Επαγγελαμτιας λέει eco driver, δεν ήξερα ότι υπάρχει τέτοιο πράγμα..
Παρόλα αυτά γράφει 5,1λ/100χλμ !!!!! Ουαου. Για τετρακίνητο οικογενειακό crossover με βενζίνη.
Και με 600 χλμ στο οδόμετρο. Μετά τα 10.000 πέφτει αισθητά συνήθως η καταναλωση στα suzuki!!!Διαφωνώ με τον dublin άσχημο δεν το λες. Όχι πολύ μοντέρνο, οκ το λες. Αλλά άσχημο όχι, απλώς ίσως ο dublin είναι στο ενα άκρο των αισθητικών κριτηρίων.
Μια χαρά είναι εμφανησιακα. Είναι άκρως αποδεκτό σχέδιο.
Οι μαύρες ζάντες του πάνε!
Υ.γ κάθε φορά που ανάβει το λαμπάκι δεξιά στο καντράν γίνεται επανάκτηση ενεργειας.
Στο yaris cross με προβληματίζει ότι το πίσω μοτέρ παράγει μόνο 5 κιλά ροπής. Ενώ στο s cross έχει κλείδωμα διαφορικού με ότι αυτό συνεπάγεται.Ποιον κινητήρα δοκιμάζει και η μικτή κατανάλωση βγαίνει 5,1?
Τον 1,4 turbo mild hybrid . Δες το βίντεο.
Οκ μόλις κατάφερα να το δω...πάντως στην αρχή ακούω να λέει 1,3 mild hybrid. Σε ότι αφορά την κατανάλωση μου φάνηκε υπερβολικά χαμηλή. Έχω το 2wd και μόνο σε επαρχιακό δρόμο έχω δει τόσο χαμηλή μέση κατανάλωση. Από την άλλη δεν πήγε στο βίντεο δεν πήγε ποτέ πάνω από τις
@christos-suzitros said in SUZUKI SX4 SCROSS:
Επαγγελαμτιας λέει eco driver, δεν ήξερα ότι υπάρχει τέτοιο πράγμα..
Παρόλα αυτά γράφει 5,1λ/100χλμ !!!!! Ουαου. Για τετρακίνητο οικογενειακό crossover με βενζίνη.
Και με 600 χλμ στο οδόμετρο. Μετά τα 10.000 πέφτει αισθητά συνήθως η καταναλωση στα suzuki!!!Διαφωνώ με τον dublin άσχημο δεν το λες. Όχι πολύ μοντέρνο, οκ το λες. Αλλά άσχημο όχι, απλώς ίσως ο dublin είναι στο ενα άκρο των αισθητικών κριτηρίων.
Μια χαρά είναι εμφανησιακα. Είναι άκρως αποδεκτό σχέδιο.
Οι μαύρες ζάντες του πάνε!
Υ.γ κάθε φορά που ανάβει το λαμπάκι δεξιά στο καντράν γίνεται επανάκτηση ενεργειας.
Στο yaris cross με προβληματίζει ότι το πίσω μοτέρ παράγει μόνο 5 κιλά ροπής. Ενώ στο s cross έχει κλείδωμα διαφορικού με ότι αυτό συνεπάγεται.Ποιον κινητήρα δοκιμάζει και η μικτή κατανάλωση βγαίνει 5,1?
Τον 1,4 turbo mild hybrid . Δες το βίντεο.
Οκ σε επαρχιακό δρόμο και σε πόλη με χαλαρή κίνηση και πότε πάνω από τις 2000 στροφές είναι εφικτή η κατανάλωση της δοκιμής. Δεν την έχω δει συχνά με το 2wd, αλλά οδηγώ πολύ σε αυτοκινητόδρομο και σε πόλη με πολλά σταμάτα/ξεκίνα.
(Ο τύπος στην αρχή του βίντεο λέει 1.3 mild hybrid.) -
@gatoz said in SUZUKI SX4 SCROSS:
@dublin said in SUZUKI SX4 SCROSS:
Του review του Drive παίζει να το έγραψαν από τα κεντρικά της Suzuki στην Ιαπωνία. Καμία αναφορά σε οτιδήποτε ΜΗ θετικό! Φοβερή προπαγάνδα, δεν λέμε ψέματα, απλά δεν λέμε και όλη την αλήθεια!
Εδώ το βρήκαν και πολύ όμορφο.. άνετα έχει την χειρότερη εξωτερική εμφάνιση σε ΟΛΗ την κατηγορία (εξωτερικά το Duster είναι πολύ καλο-σχεδιασμενο)..
Πάντως ο φίλος πάει full για S Cross, είναι το φθηνότερο οικογενειακό 4Χ4 (το εσωτερικό του Duster δεν είναι από τα ατού του..).
Τεσπα αυτό που ήθελα να πω είναι ότι το βλέπω που το βάζουν πολλοί συνέχεια δίπλα με το Yaris, το Yaris είναι ένα πολύ μικρότερο αυτοκίνητο, το αντίστοιχο του Yaris είναι το Vitara, υπάρχει Suzuki γι' αυτό, δεν μπορώ να καταλάβω πως κάποιος θα πάει για Yaris και θα μπερδευτεί και θα πάρει ένα S Cross..αν θέλει Suzuki έχει το Vitara..
Υ.Γ: Αυτοί με προκάλεσαν. "Το νέο Suzuki S-Cross είναι όμορφο, σύγχρονο.." έτσι ξεκινάει το κείμενο! Επίσης η πρώτη παράγραφος μετά την εισαγωγή είναι πάλι για το πόσο καλοσχεδιασμένο είναι.
Πραγματικά, Πείτε μου ένα αυτοκίνητο B/C suv με χειροτερo μπροστά ή πίσω μέρος. Τα πλάγια πες οκ..μου φαίνεται σαν σχεδιασμένο για το Μπαγκλαντές..
Επίσης Lap θυμάσαι που έλεγα για κουμπιά/διακόπτες/χειριστήρια που είναι από παλιά σε μοντέλα, το αναφέρει και εδώ.
"Στην καμπίνα του Suzuki S-Cross συναντάμε στοιχεία γνώριμα από άλλα μοντέλα της φίρμας, όπως το τιμόνι και κάποια χειριστήρια."
Εντάξει τα άλλα, το τιμόνι δεν μπορούσαν να το κάνουν λίγο πιο μοντέρνο;
ελεος ντουβ, ελεος...
το ντραιβ ειναι ισως το τελευταιο που εχει μεινει αξιοπιστο.
το νταστερ καλοσχεδιασμενο? το νταστερ? η πατημενη κουραδα με ροδες?
το βιταρα αναλογο του γιαρι? χαχαχαχελα τωρα, μπορεις καλυτερα σε ολα....
Ήμουν ακριβέστατος σε ότι έγραψα, μάλλον δεν έχεις παρακολουθήσει την συζήτηση.
-
σε όλο το review δεν αναφέρει ΚΑΝΕΝΑ αρνητικό. Π.χ ηχομόνωση; Εντομεταξυ φαγώθηκε με το "όμορφο" και "σύγχρονο". Ούτε όμορφο φαίνεται, ούτε σύγχρονο.
-
το Duster εξωτερικά είναι καλοσχεδιασμένο. Βγάζει μία γνήσια SUV-ιλα, θα έλεγα ότι είναι από τα δυνατά του σημεία (μαζί με τον diesel κινητήρα) μέχρι να ανοίξεις την πόρτα βέβαια, γιατί μετά δεν θες να μπεις μέσα.
-
το Vitara είναι το B suv της Suzuki, όπως το Yaris Cross είναι το B suv της Toyota. Το πρόβλημα ποιο είναι; Ήταν απάντηση σε φίλους που συγκρίνουν SX4 με Yaris Cross.
-
-
Αυτό το λέτε ρε παιδιά συνέχεια και κατανταει κουραστικό, συγνωμη κιολας αλλά την τετρακίνηση τι την θες αν δεν την χρησιμοποιείς?
Οπότε η απάντηση είναι ανάλογη του τι θες να κάνεις με το αυτοκίνητο. Αν είσαι ασφάλτινος μόνο και κάνα βατό χωματόδρομο για να πας σε κάποια παραλία το καλοκαίρι τι να το κάνεις το τετρακίνητο, ίσα ίσα που πιάνει χώρο και καταναλώνει και παραπάνω. Για αυτή την περίπτωση καλύτερα η μπροστα κίνηση γιατί έχεις μεγαλύτερους χώρους, μικρότερο βάρος και καλύτερη κατανάλωση (σε ίδιο μοντελο σε διαφορετική εκδοση μιλάω)
Αν το χρησιμοποιείς όπως ο γατόνης εντάξει, πάω πάσο. Μαζί σου 100% το τετρακούνα θα έπαιρνα σε εξορμήσεις σε χωμα αλλά ο κάθε άνθρωπος έχει διαφορετικές χρήσεις ενός αυτοκινήτου οπότε μην είστε απόλυτοι και λέτε γιατην τετρακίνηση συνέχεια.
Ακόμα και από αυτούς που διαλέγουν μοντελα με 4κίνηση ανάθεμα αν τα χρησιμοποιεί ενα 20% συχνά
-
Αν μπορείς να πάρεις τετρακίνηση φθηνά καλοδεχούμενη.
Καλύτερο κράτημα στο δρόμο και ευκολία σε χιόνι για να μην έχουμε τα ξεφτιλίκια που είδαμε πρόσφατα με την κακοκαιρία Ελπίς.
Προσωπικά από εκεί που δεν με ένοιαζε τόσο, την εκτίμησα τις προάλλες -
@cirus η τετρακίνηση αλλάζει πάρα πολλά ακόμα και σε ασφάλτινη διαδρομή.
Εκεί που το μπροστινό αλλά και πίσω μερος απλά θα φρενάρει μόνο του μέσω esp λόγω απώλειας πρόσφυσης του πίσω μέρους, το τετρακίνητο θα δίνει και άλλο και θα είναι ακλόνητοΗ τετρακίνηση της suzuki δίνει έως και 50% στον πίσω άξονα. Αυτό σημαίνει ότι δίνει όλα τα υπόλοιπα ενδιάμεσα ποσοστά μεχρι και το μηδέν. Ο ηλ εγκέφαλος αναλόγως την κατάσταση ενεργοποιεί την πίσω κίνηση στο ποσοστό που πρέπει για κάθε και συγκεκριμένη περισταση
Σε απλή μετακίνηση θα χρησιμοποιεί την μπροστινή κίνηση, Μόλις όμως στρίψεις το τιμόνι αμέσως επεμβαίνει και η κίνηση στον πίσω άξονα αναλόγως την πρόσφυση, την πλευρική επιτάχυνση, την ταχύτητα, την γωνία του τιμονιού κτλ.
Μην έχετε μόνο το εκτός δρομου στο μυαλό σας.
Είναι σαν να λέμε αν προτιμάει κάνεις το δικό σου με μηχανικό μπλοκέ ή χωρίς αυτό.
Φυσικά είναι ανώτερη υλοποίηση αυτό με μηχανικό μπλοκέ. -
@cirus η τετρακίνηση αλλάζει πάρα πολλά ακόμα και σε ασφάλτινη διαδρομή.
Εκεί που το μπροστινό αλλά και πίσω μερος απλά θα φρενάρει μόνο του μέσω esp λόγω απώλειας πρόσφυσης του πίσω μέρους, το τετρακίνητο θα δίνει και άλλο και θα είναι ακλόνητοΗ τετρακίνηση της suzuki δίνει έως και 50% στον πίσω άξονα. Αυτό σημαίνει ότι δίνει όλα τα υπόλοιπα ενδιάμεσα ποσοστά μεχρι και το μηδέν. Ο ηλ εγκέφαλος αναλόγως την κατάσταση ενεργοποιεί την πίσω κίνηση στο ποσοστό που πρέπει για κάθε και συγκεκριμένη περισταση
Σε απλή μετακίνηση θα χρησιμοποιεί την μπροστινή κίνηση, Μόλις όμως στρίψεις το τιμόνι αμέσως επεμβαίνει και η κίνηση στον πίσω άξονα αναλόγως την πρόσφυση, την πλευρική επιτάχυνση, την ταχύτητα, την γωνία του τιμονιού κτλ.
Μην έχετε μόνο το εκτός δρομου στο μυαλό σας.
Είναι σαν να λέμε αν προτιμάει κάνεις το δικό σου με μηχανικό μπλοκέ ή χωρίς αυτό.
Φυσικά είναι ανώτερη υλοποίηση αυτό με μηχανικό μπλοκέ.αυτό που λες ισχει αλλά το θες κυρίως σε σπορ αυτοκίνητα. προφάνώς και ισχύει αν ήταν στο WRC δεν θα υπήρχαν μόνο 4κίνητα μη λέμε τα αυτονόητα
Για suv οι αγοραστές (το 99%) δεν ενδιαφέρονται για σπορ οδήγηση (είπε ο ελέφαντας στο δωμάτιο) και οι ταχύτητες και το στρίψιμο τους ολων είναι ασφαλέστατο.
Αν την δεις Sena και σε ενα σπορ αυτοκίνητο με 4κίνηση σε δημόσιο δρόμο μπορεί να δεις τα ραδίκια ανάποδα όσο και καλό να είναι το αμάξι
Οι περισσότεροι σε ενα SUV κοιτάνε τους
χώρους (χάνεις με τετρακίνηση)
οικονομία (χάνεις με τετρακίνηση) λόγω έξτρα βάρους και εξτρα κατανάλωσης της 4κίνησης
τιμή (είναι πιο ακριβά για ίδια μοντελα μιλάω)οπότε ο μέσος υποψήφιος αγοραστής που κινείται μόνο άσφαλτο δεν την χρειάζεται και δεν θέλει να έχει τα παραπάνω μειονεκτήματα
υπάρχουν και εξαιρεσεις.
Εγώ είμαι υπερ της τετρακίνησης όταν την χρειάζεσαι. Μου την σπάει να παίρνουν τζιπάρες για ofroad και να μην τα πάνε ποτέ χώμα. μπορεί να είμαι περίεργος τι να πω
Οταν όμως εχουν τετρακίνηση και τα πάνε εκεί που προορίζονται respect από μένα
-
Δεν είναι έτσι. Διαφωνώ. Στην ασφαλτο και στο οδόστρωμα και στα καθημερινά αυτοκίνητα υπάρχουν συνθήκες που μπορει να χάσει προσφυση ένα αυτοκίνητο ακόμα και σε μεσαίες ταχυτητες. Τα τελευταία χρόνια τα αυτοκίνητα με esp έχουν δώσει μια ψευδαίσθηση ασφαλειας, αλλά στην πραξη φρενάρουν το αυτοκινητο συνεχώς σε τέτοιες διαδρομες.
Όποιος λοιπόν ενδιαφέρεται να μην φρενάρει το αυτοκίνητο του πολυ συχνά στην ασφαλτο όταν στρίβει κάπως πιο οδηγό κεντρικά πρέπει να δει και την τετρακίνηση.
Αν δεν τον ενδιαφέρει τίποτα από όλα αυτά, καλώς κάνει. Υπάρχουν και αλλά αυτοκίνητα.
Επίσης η τετρακίνηση βοηθά ένα οικογενειακό αυτοκίνητο όταν είναι φορτωμένο και στρίβει.
Τα suv τα αγοράζουν και για να τα φορτώσουν.Απλά στα suv τίθεται το ερώτημα του να αγοράζεις ένα αυτοκίνητο που είναι στα πάντα υποδεέστερο από ένα χατςμπακ και στο μόνο πραγμα που θα μπορουσε να είναι ανώτερο να μην το επιλέγεις...
Είναι φιλοσοφικό το θέμα. Και θα συνεχίσει να είναι πιστευω. -
Δεν είναι έτσι. Διαφωνώ. Στην ασφαλτο και στο οδόστρωμα και στα καθημερινά αυτοκίνητα υπάρχουν συνθήκες που μπορει να χάσει προσφυση ένα αυτοκίνητο ακόμα και σε μεσαίες ταχυτητες. Τα τελευταία χρόνια τα αυτοκίνητα με esp έχουν δώσει μια ψευδαίσθηση ασφαλειας, αλλά στην πραξη φρενάρουν το αυτοκινητο συνεχώς σε τέτοιες διαδρομες.
Όποιος λοιπόν ενδιαφέρεται να μην φρενάρει το αυτοκίνητο του πολυ συχνά στην ασφαλτο όταν στρίβει κάπως πιο οδηγό κεντρικά πρέπει να δει και την τετρακίνηση.
Αν δεν τον ενδιαφέρει τίποτα από όλα αυτά, καλώς κάνει. Υπάρχουν και αλλά αυτοκίνητα.
Επίσης η τετρακίνηση βοηθά ένα οικογενειακό αυτοκίνητο όταν είναι φορτωμένο και στρίβει.
Τα suv τα αγοράζουν και για να τα φορτώσουν.Απλά στα suv τίθεται το ερώτημα του να αγοράζεις ένα αυτοκίνητο που είναι στα πάντα υποδεέστερο από ένα χατςμπακ και στο μόνο πραγμα που θα μπορουσε να είναι ανώτερο να μην το επιλέγεις...
Είναι φιλοσοφικό το θέμα. Και θα συνεχίσει να είναι πιστευω.lap σέβομαι την γνώμη σου και όλων.
Διαφωνούμε και καλά κάνουμε δεν είμαστε ίδιοι, απλά εγώ έχω δίκιο lol. Τα forum αυτό τον λόγο υπαρξης έχουν να ανταλάσουμε απόψεις δεν είναι για να συμφωνούμε σε όλα
Λέω τα αυτονόητα όχι για μας γιατί βλέπω τελευταία λόγω καβγάδων να ανταλλάσονται άσχημες κουβέντες και δεν είναι ωραίο.
Εγω γράφω και διαβάζω και δεν με ενδιαφέρει να συμφωνούν μαζί μου, κάνουμε και την πλακίτσα μας και αυτό είναι το νόημα αυτού + και καμιάς συνάντησης που ΔΕΝ κανονίζετε και είναι κρίμα.
Ολοι αγαπάμε τα αυτοκίνητα και δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα. Συμβουλεύω να το θυμόμαστε αυτό γιατι πολλές φορές το ξεχνάμε. (βάζω προφανώς και μένα μέσα)
ΥΓ και όποιος κοροιδεύει και πειράζει λέγοντας το αμάξι που μπορεί να έχει κάποιος άλλο κακάσχημο όπως εγώ να δέχεται αντίστοιχα και πειράγματα για το δικό του ντιντίδικο, μούφα Suv κτλ χαχαχαχαχαχαχα
-
Αν δεν υπάρχει ειρωνία πιστευω γίνονται ωραίοι διάλογοι ασχέτως τις διαφωνίες.
-
σιρε το δικο σου ειναι μουφα σουβ και ντιντιδικο
-
Απλά στα suv τίθεται το ερώτημα του να αγοράζεις ένα αυτοκίνητο που είναι στα πάντα υποδεέστερο από ένα χατςμπακ και στο μόνο πραγμα που θα μπορουσε να είναι ανώτερο να μην το επιλέγεις...
μα ΠΑΝΤΑ ένα χαμηλό θα είναι καλύτερο από ένα Ψηλό σε αυτα που λες και ακρίβως σε αυτό εστιασα.
αν θες ψηλο και να στρίβει θα το πληρώσεις χρυσό και με τα ίδια χρήματα θα έπαιρνες κάτι πιο στριφτερό και πιο γρήγορο σε χαμηλό (εγώ καλη ώρα)
αν θες ψηλό και 4κίνηση ΓΙΑ ΜΕΝΑ μόνο 1 λόγος υπάρχει και κανένας άλλος:
ΝΑ ΤΟ ΠΑΣ ΧΩΜΑ
βαρέθηκα τα wrankler και τα discovery πουλ μουρ για την πόλη. μπορεί να διαφωνείς όσο θες αλλά δεν μου αλλάζεις άποψη
-
α να χαθεις τιποτένιε
είναι αλλά εσυ πως έβγαλες το συμπέρασμα δεν μπορώ να καταλάβω. Ουτε να με δεις δεν προλαβαίνεις
-
@cirus said in SUZUKI SX4 SCROSS:
α να χαθεις τιποτένιε
είναι αλλά εσυ πως έβγαλες το συμπέρασμα δεν μπορώ να καταλάβω. Ουτε να με δεις δεν προλαβαίνεις
κρυβεσαι.... σε ψαχνω σε εο, σε ψαχνω σε στριφτερα, πουθενα....
κανεις αναβαθμιση σε οθονες?
χαχαχ -
α να χαθεις τιποτένιε
κρυβεσαι.... σε ψαχνω σε εο, σε ψαχνω σε στριφτερα, πουθενα....
κανεις αναβαθμιση σε οθονες?
χαχαχπήγαινε σε στριφτερή διαδρομή και ξεκίνα κατάβαση. Στην πρώτη στροφή μην στρίψεις (λες και στρίφει το μπρικι με ροδες) αλλά πέτα το στον γκρεμό.
θα με πετύχεις και θα με περάσεις κάπου στα μέσα της διαδρομής έτσι
-
Αυτό το λέτε ρε παιδιά συνέχεια και κατανταει κουραστικό, συγνωμη κιολας αλλά την τετρακίνηση τι την θες αν δεν την χρησιμοποιείς?
Ακόμα και από αυτούς που διαλέγουν μοντελα με 4κίνηση ανάθεμα αν τα χρησιμοποιεί ενα 20% συχνά
Και γιατί να μην είναι μονοκίνητα λέω εγώ όπως στα λούνα παρκ. Θα πηγαίνουν φαντάζομαι κι έτσι. Και θα είναι και πιο ελαφριά. Και σκέφτηκαν μερικοί: τι την θέλουμε τη ρεζέρβα να δίνει βάρος και να πιάνει χώρο; κάθε πότε χρειάζεται; Kαι την βγάλανε. Και λένε κάποιοι γιατί να έχουν μεγάλη τελική τα αυτοκίνητα; Αφού απαγορεύεται! Και την περιορίζουν. Και λέω εγώ και γιατί να έχουν μεγαλύτερη ιπποδύναμη από την άκρως απαραίτητη αφού και με 70 ίππους τσουλάνε; Και γιατί θέλουμε μεγάλους χώρους; Κάθε πότε το αυτοκίνητο κινείται πλήρες φορτίου; Πόσο τις εκατό των χιλιομέτρων του; Αρα γιατί οι περισσότεροι ψάχνουν όλο και μεγαλύτερους χώρους και συνέχεια οι διαστάσεις των αυτοκινήτων μεγαλώνουν;
Kαι τι χρειαζόμαστε την τετρακίνηση αφού ο συντελεστής τριβής του ελληνικού ασφαλτοτάπητα τείνει στο άπειρο; -
@manast said in SUZUKI SX4 SCROSS:
Και γιατί να μην είναι μονοκίνητα λέω εγώ όπως στα λούνα παρκ. Θα πηγαίνουν φαντάζομαι κι έτσι. Και θα είναι και πιο ελαφριά. Και σκέφτηκαν μερικοί: τι την θέλουμε τη ρεζέρβα να δίνει βάρος και να πιάνει χώρο; κάθε πότε χρειάζεται; Kαι την βγάλανε. Και λένε κάποιοι γιατί να έχουν μεγάλη τελική τα αυτοκίνητα; Αφού απαγορεύεται! Και την περιορίζουν. Και λέω εγώ και γιατί να έχουν μεγαλύτερη ιπποδύναμη από την άκρως απαραίτητη αφού και με 70 ίππους τσουλάνε; Και γιατί θέλουμε μεγάλους χώρους; Κάθε πότε το αυτοκίνητο κινείται πλήρες φορτίου; Πόσο τις εκατό των χιλιομέτρων του; Αρα γιατί οι περισσότεροι ψάχνουν όλο και μεγαλύτερους χώρους και συνέχεια οι διαστάσεις των αυτοκινήτων μεγαλώνουν;
Kαι τι χρειαζόμαστε την τετρακίνηση αφού ο συντελεστής τριβής του ελληνικού ασφαλτοτάπητα τείνει στο άπειρο;αν δεν είχε τα προφανείς μειονεκτήματα που εξήγησα:
Βάρος, μεγαλύτερη κατανάλωση , κόστος, μικρότερος χώρος αποσκευών
Να την βάλουν ΠΑΝΤΟΥ
εξήγησα γιατί έχω αυτή την άποψη αναλυτικά. Δεν είπα να καταργήσουν την 4κίνηση.
SUZUKI SX4 SCROSS