-
παρε απο ebay slda maps 2020 με καπου 30 ευρωπουλα και θα εισαι οκ
και android auto να εχεις το built in ειναι πιο χρηστικο και ευκολο και χωρις καλωδια
το κιβωτιο λογικα θα στρωσει, δεν εχει ακουστει το παραμικρο για μεταδοση, κιβωτια και κινητηρα στα boosterjet
και καλοριζικος, εχει το αμαξι αυτο περισσοτερη ουσια απο ολα τα μπουρουχοδικουνητα εδω μεσα που τους βαλανε μια οθονη και τα ειπανε μπι σουβια.
βεβαια ηακαταναλωση σου ειναι υψηλη, να υποθεσω θα πεσει
-
Μπα, πολλες οδους δεν εχει μεαα το εργοστσιακο. Το εχω τσεκαρει.
Στο android auto του λες και στα ελληνικα την οδο απο το κουμπακι στο τιμονι και αμεσως τα βρισκει ολα.
-
Καλησπέρα στην ομάδα,
Είμαι κι εγώ κάτοχος εδώ και μερικές μέρες του S-cross 1.4 mildHybrid 4WD.Το επέλεξα ανάμεσα σε XCEED 1.L και Peugeot 2008 Allure καθώς το θεωρώ τη χρυσή τομή από πλευράς άνεσης,οικονομίας,δυνατοτήτων και τιμής ενώ δεν έχει τόσα συστήματα υποβοήθησης και ασφαλείας που να σου σπάνε τα νεύρα και να σε αποσπούν από την οδήγηση..Είναι το μοναδικό με κίνιση στους 4τροχούς ,mildhybrid στα 22,5 χιλιάρικα..
Σαν πρώτες εντυπώσεις με οδήγηση με την πόλη η κατανάλωση κυμαίνεται σύμφωνα με τον υπολογιστή μεταξύ 7,5-7,8.
Επίσης αυτό που έχω διαπιστώσει είναι να κολλάει λίγο και να μην κουμπώνει καλά η ταχύτητα από πρώτη-δευτέρα.Μήπως είναι ότι είναι καινούργιο το αμάξι και θα ομαλοποιηθεί το κιβώτιο;
Ακόμα δεδομένου ότι έχω την έκδοση GL+ μπορώ να βάλω κάρτα SUZUKI SLDA BOSCH NAVIGATION SD και να έχω χάρτες ; Δυστυχώς το κινητό που έχω δεν υποστηρίζει mirrorlink ούτε android auto.
Καλορίζικο!
Όντως, μπορεί αν μη διεκδικεί δάφνες σχεδιασμού εσωτ.-εξωτερ., αλλά είναι αμάξι vfm (4κίνηση,Full Led,διζωνικό κλίμα κ.ά.) και με την καλύτερη εκμετάλλευση χώρων στα 4.3μ. μήκος.
Το έχω 3 χρόνια (GL+ allgrip 1.4 140hp). Nαι, η 1η με τη 2α το κάνουν αυτό (ιδίως στην αρχή κι όταν είναι κρύος ο κινητήρας),αλλά τον τελευταίο 1μησι χρόνο το παρατηρώ όλο και πιο σπάνια.Κατανάλωση έχω 6,9-7 lt/100km,αλλά το 80-90% είναι εθνική η εκτός πόλης.Λογικά με το ήπιο υβριδικό που έχει εσύ για αρχή στην πόλη τα 7,5-7,8 είναι φυσιολογικό.Με λίγα χλμ. ακόμη πιστεύω θα φτάσει στο 7 αστικά και 6,5 σε ανοιχτό δρόμο (εξαρτάται βέβαια κι από το στυλ οδήγησής σου).
Για την κάρτα gps ότι σου είπε ο gatoz.
-
Έχει κανείς αντίστοιχη εμπειρία με επιδιόρθωση να τους πω στο σέρβις?
Να μην σου αλλάξουν γρύλο, δεν έχει νόημα. Σφίξιμο θέλει αλλά δεν ξέρω τι σφίγγουν. Και ζήτα το τώρα γιατί καλύπτεται από την 3ετή μόνο εγγύηση..
-
420 ιμάντες
120 αντλία νερού
110 τακάκια (1η φορά στα 75.000, κι ενώ θεωρητικά είχαν άλλα 5.000 χλμ, πρακτικά έπρεπε να έχουν αλλαχθεί εδώ και 5.000 χλμ. Έπρεπε να βουλιάζει το πόδι στο φρένο και συχνά πυκνά έμπαινε το ABS)
170 ετήσιο σέρβις (λάδι, φίλτρο λαδιού και καμπίνας)
40 γυάλισμα φανών
Πάνε οι διακοπές
-
Τα τακάκια 110 αν μιλάμε για εκτός αντιπροσωπείας πολλά ειναι.
-
ωρε σας τοχα πει οτι τα λουρια ειναι για μπι ντι ες εμ - πανακριβα, φιατ αφου
καιμε λιγο παραπανω με τη βενζινουλα αλλα σερβιτσια φθηνα και ζημιες μηδεν ο μπουστης τζετ
ζευ, τον γατο θα τον ακουεις
-
420 ιμάντες
120 αντλία νερού
110 τακάκια (1η φορά στα 75.000, κι ενώ θεωρητικά είχαν άλλα 5.000 χλμ, πρακτικά έπρεπε να έχουν αλλαχθεί εδώ και 5.000 χλμ. Έπρεπε να βουλιάζει το πόδι στο φρένο και συχνά πυκνά έμπαινε το ABS)
170 ετήσιο σέρβις (λάδι, φίλτρο λαδιού και καμπίνας)
40 γυάλισμα φανών
Πάνε οι διακοπές
Ξενέρωμα, αλλά από το να γίνει καμία μαλακία (ειδικά με τα φρένα) και να κάνεις μόνιμες διακοπές 2 μέτρα κάτω από τη γη. Δεν παίζουμε με αυτά. Και εγώ το ίδιο θα πάθω, έρχεται τη αλλαγή λαδιών των 220000χλμ και θέλω σίγουρα τακάκια μπροστά και σε αυτά τα χλμ όλο και κατι άλλο θα ζητήσει.
-
Όλες οι εργασίες εντός έγιναν. Και σε προσφορά..
-
Δηλαδή ο κινητήρας βενζίνης δεν έχει ιμάντες; Ή έχει άλλο διάστημα αλλαγών;
-
Όλες οι εργασίες εντός έγιναν. Και σε προσφορά..
Αν είναι εντός καλά είσαι εμένα μου είχαν ζητήσει 130 να τα αλλάξω εκτός σέρβις και 105 στο σερβις. Φυσικά το ότι ήταν στα μισά της ζωής δεν το συζητάμε...τελικά δεν τσίμπησα δεν τα άλλαξα στα ....45000 που μου είπαν αλλά στις 80000 και ακόμα είχαν με κόστος 80 ευρώ.
-
Ετήσιο service 3ετίας (Scross 1.4 140hp allgrip manual): Λάδια,φίλτρα,αιρκοντίσιον,ΚΕΚ,έλεγχος,αλλαγή μπαταρίας και στα δύο τηλεκοντρόλ (το ένα τα'χε παίξει τελείως,το άλλο ήταν λίγο καλύτερα κι αλλάχτηκε προληπτικά)
Σύνολο: Kι εγώ 170 ευρώ (η απόδειξη γράφει και κάτι για 10% έκπτωση,μήπως επειδή τους είπα ότι είναι σήμερα τα γενέθλιά μου; χαχα...)
Γνώρισα και το παιδί που είναι στην αντιπροσωπεία και γράφει που και που στο forum.
Πάντως επειδή έκανα μια βόλτα μέχρι να το ετοιμάσουν, από αντιπροσωπείες jeep,fiat και skoda (μου είπαν ότι σήμερα ετοιμάζουν και νέο τιμοκατάλογο,πιθανόν ελαφρώς αυξημένο), τον περισσότερο κόσμο -και κάθε ηλικίας- τον είδα στη suzuki.
-
Έκτορα, εσύ ήσουν χθες ανατολικά ε; Αν ναι, σε χαιρετώ έστω και αργοπορημένα
-
Καλημερα στην παρέα. Πήγα το scross diesel του 2014 για service στη SUZUKI σήμερα και μου είπαν για αλλαγή ιμάντα χρονισμού. Πρέπει να αλλαχθεί, μου είπε ο μηχανικός, στις 140000 ή τα 6 χρόνια. Τα 6 χρόνια τα κλείνω τώρα. Το αυτοκίνητο έχει όμως 105000 χιλιάδες χιλιόμετρα. Δεν έχω παρατηρήσει κάτι περίεργο στον κινητήρα. Λέτε να αλλάξω ιμάντα τώρα ή να περιμένω τις 140000;
-
Έκτορα, εσύ ήσουν χθες ανατολικά ε; Αν ναι, σε χαιρετώ έστω και αργοπορημένα
Καλημέρα, είδα τό χρώμα και την μπαγκαζιέρα αλλά νομίζω η πινακίδα ήταν από άλλο νομό και δεν ήμουν σίγουρος αν ήσουν εσύ
-
Καλημερα στην παρέα. Πήγα το scross diesel του 2014 για service στη SUZUKI σήμερα και μου είπαν για αλλαγή ιμάντα χρονισμού. Πρέπει να αλλαχθεί, μου είπε ο μηχανικός, στις 140000 ή τα 6 χρόνια. Τα 6 χρόνια τα κλείνω τώρα. Το αυτοκίνητο έχει όμως 105000 χιλιάδες χιλιόμετρα. Δεν έχω παρατηρήσει κάτι περίεργο στον κινητήρα. Λέτε να αλλάξω ιμάντα τώρα ή να περιμένω τις 140000;
Απ'ότι ξέρω και χλμ. να μην έχεις συμπληρώσει, πρέπει να αλλάξεις ιμάντα γιατί φθείρεται,χάνει την ελαστικότητα του με την πάροδο των χρόνων. Κι αν δεν τον αλλάξεις εγκαίρως μπορεί να κοπεί απότομα,χωρίς να σου έχει δώσει νωρίτερα κάποια προειδοποίηση.
-
Αλλαγή τώρα! Εφόσον οι προδιαγραφές είναι για αλλαγή στα 6 χρόνια ή 140.000 Km, εννοείται ότι ισχύει ότι έρθει πρώτο. Δεν τζογάρουμε με τον ιμάντα χρονισμού, γιατί αν συμβεί κάτι θα πονέσει πολύ...
-
Γιατί νομίζω ότι στο εγχειρίδιο λεει για 5 χρόνια ή 120000 χλμ;
Τι κοστούμι έβγαλε η αντιπροσωπεία; Και τι περιλαμβάνει στην αλλαγή;
-
Έχει κανείς αντίστοιχη εμπειρία με επιδιόρθωση να τους πω στο σέρβις?
Να μην σου αλλάξουν γρύλο, δεν έχει νόημα. Σφίξιμο θέλει αλλά δεν ξέρω τι σφίγγουν. Και ζήτα το τώρα γιατί καλύπτεται από την 3ετή μόνο εγγύηση..
όλο μου το σφίγγουν και τελικά τίποτα. Όταν το παράθυρο είναι κλειστό ή λίγο ανοιχτό το κάνει. Οταν είναι τέρμα κατω τίποτα. Του συνοδηγού δεν κάνει τίποτα απολύτως αθόρυβο
Θα τσακωθούμε φέτος βλέπω που κλείνω τρία χρόνια.
-
Πήγα πέρσι με το ίδιο θέμα. Μου λένε θα σου αλλάξουμε λάστιχα (εντός εγγύησης).
Παιδιά τους λέω, τζάμπα θα μου τα αλλάξετε. Αν το πρόβλημα είναι τα λάστιχα, δεν θα έτριζε το παράθυρο μισάνοιχτο.
ΟΧΙ, θα σου αλλάξουμε λάστιχα.
Και αλλάξανε.
Και πάλι έτριζε..
....
Έβγαλα το καπάκι της πόρτας, ξεκόλλησα προσεκτικά το νάυλον αδιαβροχοποίησης και ψέκασα με σπρέυ λευκού λιθίου τις εσωτερικές ράγες/διαδρόμους και ότι άλλο μπορούσα να φανταστώ ότι κινείται κατά το ανεβοκατέβασμα του παραθύρου.
Βελτίωση...90%.
Σχεδόν το έχω ξεχάσει. Μόνο σε κάτι λακούβες το ξαναθυμάμαι.
SUZUKI SX4 SCROSS