-
Ευχαριστώ πολυ εσ κροσσιτες και μη για τις απαντήσεις και για τις ευχές σας!
Νομίζω με καλυψατε!
-
Καλησπέρα παιδιά, ενδιαφέρομαι για την αγορά Suzuki SX4 s cross. Είμαι κάτοχος ενός Suzuki Swift Sport 2008. Μπορώ να πω μετά από test drive στο 1.4 2wd ότι το DNA της Suzuki υπάρχει και μάλιστα εξελιγμένο στο s Cross. Έμεινα απόλυτα ευχαριστημένος από την δοκιμή. Είμαι ετοιμος για την αγορά του. Απλά θα ήθελα να σας ρωτήσω, αξίζει η αγορά του test drive 1.4 2wd gl+ με μεταλλικό χρωμα και Navi, με 1400χλμ, 4 μηνών, στα 20.000; Η αρχική τιμη ήταν στα 21.600 με το κλειδί, από ότι με ενημέρωσαν. Βέβαια εγώ θα προτιμούσα το 4wd 1.4 gl+ αλλά αναιβενει στα 23.500 καινούργιο με το κλειδί. Είναι σημαντική διαφορά νομίζω. Υστερεί πιστεύετε σημαντικά χωρίς την τετρακίνηση σε ήπιες εκτός δρόμου διαδρομές; Δεν έχω σκοπό να κάνω σκληρό off road, αλλά πιστεύω είναι περισσότερο ψυχολογικό το να έχεις 4wd, καθώς έχεις το κάτι παραπάνω από τα υπόλοιπα suv. Απο την άλλη, έχω διαβάσει εδώ στο φόρουμ ότι η κατανάλωση και οι επιδόσεις είναι υπέρ του 2wd.
Σας ευχαριστώ πολύ! -
michalis.83, έχω το 4wd 1.4 GL+ εδώ κι ένα χρόνο κι είχα τεστάρει πριν τ'αγοράσω, το 2wd (δεν υπήρχε 4κίνητο για testdrive).Όπως τα λες είναι το + του 2κίνητου είναι η λίγο μικρότερη κατανάλωση λόγω βάρους και το - ότι δεν έχεις 4κίνηση για αν χρειαστεί όχι μόνο για ελαφρύ offroad,αλλά γενικά δίνει και σε άλλες περιπτώσεις καλύτερη ελκτική πρόσφυση.Στo td (περίπου 20-25 λεπτά),δεν είδα σημαντική διαφορά.
Όμως για την τιμή που σου προτείνουν,εγώ θα το παζάρευα για λίγο παρακάτω από 20.000 (κανένα ~500άρικο).Στο κάτω-κάτω μεταχειρ. είναι 4 μηνών,με έστω λίγες χιλιάδες χλμ. στην πλάτη του. -
Ο χρήστης michalis.83 έγραψε:
Καλησπέρα παιδιά, ενδιαφέρομαι για την αγορά Suzuki SX4 s cross. Είμαι κάτοχος ενός Suzuki Swift Sport 2008. Μπορώ να πω μετά από test drive στο 1.4 2wd ότι το DNA της Suzuki υπάρχει και μάλιστα εξελιγμένο στο s Cross. Έμεινα απόλυτα ευχαριστημένος από την δοκιμή. Είμαι ετοιμος για την αγορά του. Απλά θα ήθελα να σας ρωτήσω, αξίζει η αγορά του test drive 1.4 2wd gl+ με μεταλλικό χρωμα και Navi, με 1400χλμ, 4 μηνών, στα 20.000; Η αρχική τιμη ήταν στα 21.600 με το κλειδί, από ότι με ενημέρωσαν. Βέβαια εγώ θα προτιμούσα το 4wd 1.4 gl+ αλλά αναιβενει στα 23.500 καινούργιο με το κλειδί. Είναι σημαντική διαφορά νομίζω. Υστερεί πιστεύετε σημαντικά χωρίς την τετρακίνηση σε ήπιες εκτός δρόμου διαδρομές; Δεν έχω σκοπό να κάνω σκληρό off road, αλλά πιστεύω είναι περισσότερο ψυχολογικό το να έχεις 4wd, καθώς έχεις το κάτι παραπάνω από τα υπόλοιπα suv. Απο την άλλη, έχω διαβάσει εδώ στο φόρουμ ότι η κατανάλωση και οι επιδόσεις είναι υπέρ του 2wd.
Σας ευχαριστώ πολύ!καλημέρα.Ειχα οδηγήσει και τα δύο αρκετές φορές οπότε έχω μια άποψη σχετική.Λοιπον το 2wd είναι πιο σβέλτο,. μη φανταστείς τρελές διάφορες αλλά τη νιώθεις τη διαφορά.Το 4wd όμως στρίβει καλύτερα όπως ξέρεις.Εγω κατεληξα στο 4wd για το λόγο ότι το τρέχω και το πιεζω παραπάνω και λέω 'μια φορά θα σου χρειαστεί,ας υπάρχει'δεν την επέλεξα για off road δεν ασχολούμαι με το άθλημα.Δεν το έχω μετανιώσει αισθάνομαι περισσότερη ασφάλεια δεν έχει γλιστρήσει πουθενά.Αυτα τα ολίγα.Το Navi το βρίσκεις ebay με 30 ευρώ δεν είναι δέλεαρ.
22800 μου είχε πάει με μεταλλικό ,μου πήγε η τετρακίνηση 1500 ευρώ παραπάνω.Είπες μια σωστή κουβέντα ..το DNA υπάρχει της Suzuki 'fun to drive ', σβέλτο στριφτερο όπως ξέρεις από το swift Sport.
-
απο εμενα 4wd ειναι ο λογος να πας σε suv/crossover, αλλιως πας σε 'χαμηλό' και γλυτωνεις κοστη χρησης
το navi που σου λενε σαν 'extra' ειναι μουφα = μια καρτουλα που την αγοραζεις και εσυ αργοτερα με 50 ευρω.
αν μεινεις στο δικινητο, παλεψε για 1000 κατω. πες τους να παρουν την καρτουλα να την βαλουν σε αλλο... -
Το δικινητο 20 δεν έχει καινούριο??
-
Ο χρήστης ignantios έγραψε:
Το 4wd όμως στρίβει καλύτερα όπως ξέρεις.Να ξέρεις ότι σου δίνει μόνο επιπλέον ελκτική πρόσφυση και όχι πλευρική.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Το 4wd όμως στρίβει καλύτερα όπως ξέρεις.
Να ξέρεις ότι σου δίνει μόνο επιπλέον ελκτική πρόσφυση και όχι πλευρική.
Ναι, αλλά ενίοτε η ελκτική πρόσφυση έχει αντίκτυπο και στην πλευρική πρόσφυση. Αν πατήσεις το γκάζι λίγο πιο πολύ ή λίγο πιο νωρίς μέσα στη στροφή και το δικίνητο υποστρέψει χοντρά, τότε πάει περίπατο η πρόσφυση συνολικά...
-
Ο χρήστης xplicit έγραψε:
Το δικινητο 20 δεν έχει καινούριο??Ναι, 20090 στον τιμοκατάλογο.
Όμως,είναι χωρίς έξοδα προετοιμασίας (320) και ταξινόμησης (~200) + μεταλλ. χρώμα + επειδή έχει σαν extra κάρτα GPS (στην αντιπροσωπεία τη χρεώνουν 300 ευρώ ,ενώ τη βρίσκεις με 50-60 στο διαδύκτιο),νομίζω πως έτσι, δηλ. με το κλειδί πρέπει να φθάνει τα 21600. -
Ο χρήστης harisma23 έγραψε:
Ναι, αλλά ενίοτε η ελκτική πρόσφυση έχει αντίκτυπο και στην πλευρική πρόσφυση. Αν πατήσεις το γκάζι λίγο πιο πολύ ή λίγο πιο νωρίς μέσα στη στροφή και το δικίνητο υποστρέψει χοντρά, τότε πάει περίπατο η πρόσφυση συνολικά...
Ισχύει αυτό που λες. Βέβαια είναι και θέμα ρύθμισης της τετρακίνησης για το τι θα κάνει το αυτοκίνητο, αναλόγως που θα στείλει την περισσότερη δύναμη.
-
Κ έτσι να ναι, 600-700 ευρώ χρεώνουν το μεταλλικό? Στο diesel που είχα ρωτήσει περίπου 300-400 το χρέωναν. Εστω κ 21600 να κοστίζει, μιλάμε δηλαδή για μια έκπτωση περίπου 7-8%.. Καλύτερα να το πάρεις καινουριο!! Στην χειροτερη θα έπρεπε να το δίνουν 19.500 στη καλύτερη 19 μείον.
-
600 ευρώ χρέωναν το μεταλλικό στο δικινητο και 300 στο τετρακίνητο . Γιατί δεν έχω καταλάβει,αλλά έτσι μειωνόταν περισσότερο η ψαλίδα και σε έσπρωχνε στο 4κινητο
-
Ο χρήστης xplicit έγραψε:
Κ έτσι να ναι, 600-700 ευρώ χρεώνουν το μεταλλικό? Στο diesel που είχα ρωτήσει περίπου 300-400 το χρέωναν. Εστω κ 21600 να κοστίζει, μιλάμε δηλαδή για μια έκπτωση περίπου 7-8%.. Καλύτερα να το πάρεις καινουριο!! Στην χειροτερη θα έπρεπε να το δίνουν 19.500 στη καλύτερη 19 μείον.Tο 2κίνητο κοστίζει όντως 600 ευρώ το μεταλλικό.
Συμφωνώ μαζί σου κι αν δεις προηγούμενό μου post κι εγώ γράφω πως να διεκδικήσει τιμή κάτω από τα 20000,τουλάχιστον 500 ευρώ μείον. -
Παιδιά σας ευχαριστώ όλους για τον χρόνο σας και τις σημαντικές παρατηρήσεις σας πάνω στο θέμα.
Δυστυχως βλέπω ότι η τιμή που μου δώθηκε για το test drive είναι τσιμπημένη, αλλά ακόμη χειρότερη ήταν η τιμή ανταλλαγης που μου έδωσαν σήμερα για το δικό μου swift sport στα 4.000€, για την κατάσταση που είναι.
Επισης μόλις είδα ότι ανακοινώθηκε το νέο Vitara 2019 με κινητήρες boosterjer, όποτε θα περιμένω να δω κι αυτή την επιλογή, αφού πουληθεί το δικό μου σε ιδιώτη. Σας ευχαριστώ και πάλι. -
600 ευρώ χρέωναν το μεταλλικό στο δικινητο και 300 στο τετρακίνητο . Γιατί δεν έχω καταλάβει,αλλά έτσι μειωνόταν περισσότερο η ψαλίδα και σε έσπρωχνε στο 4κινητοH διαφορά οφείλεται στην κλίμακα του φόρου, για να μην αλλάξει σκαλοπάτι η ΛΤΠΦ. Για αυτό και σε κάποιες εκδόσεις το μεταλλικό είναι δωρεάν!
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
600 ευρώ χρέωναν το μεταλλικό στο δικινητο και 300 στο τετρακίνητο . Γιατί δεν έχω καταλάβει,αλλά έτσι μειωνόταν περισσότερο η ψαλίδα και σε έσπρωχνε στο 4κινητο
H διαφορά οφείλεται στην κλίμακα του φόρου, για να μην αλλάξει σκαλοπάτι η ΛΤΠΦ. Για αυτό και σε κάποιες εκδόσεις το μεταλλικό είναι δωρεάν!
Σωστή η παρατήρηση....δεν κοιτάω ποτέ τη ΛΤΠΦ γι'αυτό δεν το σκέφτηκα.Παντα ρωτάω την τελική τιμή.
-
Σωστή η παρατήρηση....δεν κοιτάω ποτέ τη ΛΤΠΦ γι'αυτό δεν το σκέφτηκα.Παντα ρωτάω την τελική τιμή.Εγώ την κοίταξα, γιατί ήταν ένας από τους 2 βασικούς λόγους που δεν πήρα το S-Cross, αφού το μεταλλικό χρώμα άλλαζε την κλίμακα και πρόσθετε €2.140 στην τιμή!!! Μετά το κατάλαβαν και το 'διόρθωσαν' αλλά ήταν αργά, είχα ήδη πάρει το Kuga.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Μια απορία που έχω βρε Δια είναι αν η τετρακίνηση σε αυτα τα αυτοκίνητα εμπλέκεται σε πίεση σε στροφές ή απώλεια πρόσφυσης με 80+ και έως πόσα χιλιόμετρα;
Γιατί νομίζω πως οι πίσω τροχοί εμπλέκονται μόνο σε λίγα χιλιόμετρα μέχρι 50 χλμ , δηλαδή άντε να σε βοηθήσουν σε καμία απότομη στροφή σε διασταύρωση ή σε σφιχτές φουρκετες , κάτι το οποίο ουσιαστικά είναι ανούσιο αφού ο καθένας μπορεί να διορθώσει την πορεία ενός αυτοκινήτου με τόσο λίγα χιλιόμετρα.
Στάλθηκε από το PRO 6 Plus μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Αν δεν βαριέσαι ψαξε στο YouTube εχει βιντεάκι που εξηγει πως δουλεύει το Allgrip....
-
https://www.pakwheels.com/forums/t/suzu ... rip/447247
το allgrip δουλευει μεχρι και τη τελικη... δεν ειναι φέικ νιους οπως στα υπολοιπα της κατηγοριας... οκ, εχει σκληρα πλαστικα μεσα, sο? τα εχω λασπωσει μεχρι τις τρυπες κατω απο το παρπριζ και ο πακι στο πλυντηριο τα καθαριζει με το βρωμοσφουγγαρο σε ντετ-τε
μονο το lock εχει περιορισμο
βασικα στο auto mode δινει μονο μπροστα και αν χασει προσφυση και πισω
στο sport 80/20 αρχικα και φτανει μεχρι 50/50
στο snow μπορει να φτασει το 50/50 πριν χασει προσφυση αν δει οτι εχει μικρογλιστριματακια
στο lock που υπαρχει ο περιορισμος ταχυτητας ειναι μονιμα 50/50
...στο sport που το εχω μονιμα, δεν εχει θεμα μεχρι τελικες και σε off road επιβεβαιωμενα 'γυριζει' διαρκως
ελειψη ομως ειναι η απουσια κοντων, ευτυχως που το τουρμπατο βενζινη και το πετρέλαιο εχουν αφθονη ροπη χαμηλα
μαλιστα το αυτοματο διπλου συμπλεκτη στο ντηζελ εχει πολυ κοντη πρωτη, ενω και το aisin βοηθαει στις βενζινες
πρεπει να εισαι πολυ αυναν για να αναψεις συμπλεκτη
...ολα ομως εχουν τιμημα σε καταναλωση, στο sport υπολογιζε +1lt/100 αν και ανεβαινει παρα πολυ η αποκριση, το vit ες φτανει σε gps τα 194 σε auto και τα 208 σε sport, ενω και τα ανεβασματα εχουν τεραστια διαφορα (ατυχως δεν μετραει τετοια το dvr μου)
...επι της ουσιας του ζευ...
'μπαινει' καλα, σηκωνει εσωτερικο, δεν γέρνει μιας και εχει πολυ σκληροτερη αναρτηση (διαβαζεις νομικη μορφη κατασκευαστη καπακιου υπονομου, συνηθως Α.Ε.). θεμα ατσουμπαλιας παρ'αυτα δημιουργουν τα ολιγον ατσαλα σέμι-μαντ λαστιχα, με τα μαμα ειναι κλασεις καλυτερο σε ασφαλτο
το vit ες παντα, το σου ξου θα σας πω οταν μου το δωκει ο κιμων ο πανορμιος...
SUZUKI SX4 SCROSS