-
Re: SUZUKI SX4 SCROSS
Νέα δημοσίευσηαπό the_ace » 24 Απρ 2018 13:15
luckies έγραψε:
Re: SUZUKI SX4 SCROSS Νέα δημοσίευσηαπό the_ace » 24 Απρ 2018 12:26 Τις έντονες κλίσεις (που ίσως προέρχονται από τις μικρές αντιστρεπτικές ?) τις αναφέρουν τα περισσότερα reviews (on- και offline) ως ένα από τα βασικά μειονεκτήματα, π.χ. οι 4Τ στον κατάλογό τους το αναφέρουν πρώτο και βασικό μειονέκτημα.
Κάπου πρέπει να τους έφυγε στο copy-paste. Εκτός και αν δεν συνεννοούνται οι reviewers των 4T.
http://www.4troxoi.gr/odigoyme/paroysia ... x4-s-crossΠριν το αγοράσω (2015) διάβαζα στα ανά τον κόσμο reviews ότι η άνεση θυσιάζεται στο βωμό της συμπεριφοράς (συμπεριλαμβανομένων των κλίσεων). Και αυτό ζω..
Το άρθρο αυτό δεν λέει τίποτα, εκτός και αν το έβαλες κατά λάθος. Στο κατάλογο των 4Τ αναφέρει 'Κατά:
Κλίσεις αμαξώματος', δεν ξέρω αν είναι λάθος copy-n-paste (copy από που όμως ?). Αν νομίζετε ότι είναι λάθος, θα πρέπει να το επισημάνετε στο ίδιο το περιοδικό.Η άνεση δεν έχει σχέση με τις αντιστρεπτικές, όσο με αμορτισέρ και ελατήρια. Οι αντιστρεπτικές είναι για να περιορίζουν τις κλίσεις, γι'αυτό και είπα εξαρχής για αντιστρεπτικές και όχι για καλή/κακή άνεση.
Το νόημα του σχολίου ήταν ότι οι 'Κλίσεις αμαξώματος' οι οποίες αποτελούν το μοναδικό 'Κατά' http://www.4troxoi.gr/techdata/suzuki/sx4-s-cross σύμφωνα με το 4Τ και όχι το 'πρώτο και βασικό μειονέκτημα.' δεν αναφέρονται στον σχολιασμό της δοκιμής http://www.4troxoi.gr/odigoyme/paroysia ... x4-s-cross, στον οποίο γράφεται 'Ισορροπημένο είναι το αυτοκίνητο και στο κομμάτι της οδική συμπεριφοράς, με το ποιοτικό 'πάτημα' της ανάρτησης να συνδυάζεται με ένα καλά ζυγισμένο πλαίσιο που υπακούει στις επιταγές του οδηγού.' Για αυτό λέω, ή παίρνει κλίσεις το αμαξωμα και δεν γράφεις δημοσιογράφε για 'ισορροπημένη οδηγική συμπεριφορά' ή κάτι άλλο συμβαίνει.
-
Προφανώς δεν συνενοούμαστε, δεν πειράζει, καλή καρδιά.
-
ισως ισχυει οτι και το στο βιτ-σουζ, οτι το ντήζελ-βενζινη 1.6 ειναι βαρκα και το 1.4 ουχί... εντελως αλλη ρυθμιση. με ιδιες αντιστρεπτικες = δεν εχουν καμμια σχεση...
1.4 οδήγησε και ο σαργός.
Προφανώς δεν συνενοούμαστε, δεν πειράζει, καλή καρδιά.
-
Ο χρήστης sargus έγραψε:
Πήγα σήμερα να οδηγήσω το sx4.
Απογοήτευση!
Έχω οδηγήσει πολλά αυτοκίνητα φέτος διότι ψάχνομαι για αγορά, και το sx4 ίσως είναι το χειρότερο στην οδήγηση από όλα! Οδήγησα το 1.4 140 άλογα δικίνητο.
Θα του δώσω άλλη μία ευκαιρία όμως διότι κατά τα άλλα μου αρέσει πολύ. Μου αρέσει από έξω (δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το θεωρείτε όλοι εδώ μέσα τόσο άσχημο), μου αρέσει από μέσα, μου αρέσει η τιμή του και ο εξοπλισμός του που στα 21300 κλειδί (με 7 χρόνια εγγύηση!) έχει ότι εξοπλισμό θα ήθελα και έχω σκεφτεί (έκδοση gl+ με μεταλλικό). Για αυτό θα του δώσω άλλη μια ευκαιρία και ίσως θα επιδιώξω να το οδηγήσω κάποια μέρα που θα έχω οδηγήσει και άλλα SUV.
Προς το παρόν μου φάνηκε σαν ένα κλασσικό ψηλό με έντονες πλεύσεις, με παραπάνω από μαλακές αναρτήσεις με τιμόνι έτσι και έτσι και με 'περίεργη' απόκριση στο γκάζι. Τα κάροκ, κασκάι που οδήγησα πρόσφατα, αναλογικά μου φάνηκαν σαν hatchback και μάλιστα καλοστημένα hatchback και όχι σαν ψηλά όπως θα έπρεπε και όπως μου φάνηκε σήμερα το sx4. Για αυτό λέω ότι ίσως να ήταν άλλη η διάθεσή μου σήμερα και άλλες οι προσδοκίες μου. Θα του δώσω άλλη μια ευκαιρία.Αυτο με τα 7 χρ ειναι 4+3 με τα 3 να ειναι .Οδηγησε το all grip σε sport αλλα και σε Auto.Τωρα εγω οταν αλλαξα λαστιχα απο τα Continental σε goodyear ειδα διαφορα στο τιμονι...
-
Ο χρήστης sargus έγραψε:
Πήγα σήμερα να οδηγήσω το sx4.
Απογοήτευση!
Έχω οδηγήσει πολλά αυτοκίνητα φέτος διότι ψάχνομαι για αγορά, και το sx4 ίσως είναι το χειρότερο στην οδήγηση από όλα! Οδήγησα το 1.4 140 άλογα δικίνητο.....
.......Θα του δώσω άλλη μια ευκαιρία.sargus,εξαρτάται κι από τι αυτοκίνητο προέρχεσαι.Αν είναι hatch -και ιδίως AR,Ford,BMW κ.α. -είναι κάπως άδικη η σύγκριση.Αν κι έχω το 4κίνητο (που έχει το κουμπί sport και αλλάζει σημαντικά την αίσθηση οδήγησης),όταν είχα κάνει td μου είχαν δώσει κι εμένα το 2κίνητο.Η βόλτα ήταν από τη γέφυρα του Κηφισσού έως Ν.Φιλαδέλφεια κι επιστροφή.Εμένα μου φάνηκε αρκετά σταθερό ακόμη και σε κάποιες παρατεταμένες καμπές στο ποτάμι.Για το τιμόνι θα συμφωνήσω.
Ως πρώην κάτοχος AR,σίγουρα δε μπορεί να συγκριθεί.Πρέπει να το συγκρίνεις ως crossover κι έχοντας δοκιμάσει το QQ μου φάνηκε αρκετά καλό κι ανταγωνιστικό του.
Μήπως π.χ. δεν ήταν σωστά φουσκωμένα τα λάστιχα ή γενικά ήταν ταλαιπωρημένο αυτοκίνητο π.χ. πολλά χλμ.;
Συμφωνώ στο να κάνεις κι ένα 2ο td,για πιο ολοκληρωμένη άποψη. -
Ο χρήστης panormus772 έγραψε:
Μήπως π.χ. δεν ήταν σωστά φουσκωμένα τα λάστιχα ή γενικά ήταν ταλαιπωρημένο αυτοκίνητο π.χ. πολλά χλμ.;
Συμφωνώ στο να κάνεις κι ένα 2ο td,για πιο ολοκληρωμένη άποψη.Αυτά σκέφτομαι και εγώ και επειδή έχω διαβάσει καλά σχόλια από πολλούς εδώ μέσα που σέβομαι, θα το ξαναδώ κάποια στιγμή. Μάλιστα θα προσπαθήσω να οδηγήσω και άλλα εκείνη τη μέρα διότι π.χ. το Κασκάι που είχα οδηγήσει πριν μερικούς μήνες μου είχε φανεί πολύ καλό ακόμα και σε σύγκριση με χατσμπακ.
-
Σαργέ φίλε Σαργέ, αν νιώθεις το scross να έχει κλίσεις και πλεύσεις, τότε φύγε μακρυά από την κατηγορία. Πρόσφατα μπήκα σε 4κουνο των 140 και όχι μόνο έδειξε ότι τα έχει αλλά και πως μπορεί και να τα διαχειριστεί πολύ καλά. Σαν καλό χάτσι πήγαινε. Παρεμπιπτόντως τριγμούς δεν άκουσα. Ίσως φταίει και η ηλικία μου ή τα πολλά χρόνια ανάμεσα σε pc και servers...
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Σαργέ φίλε Σαργέ, αν νιώθεις το scross να έχει κλίσεις και πλεύσεις, τότε φύγε μακρυά από την κατηγορία. Πρόσφατα μπήκα σε 4κουνο των 140 και όχι μόνο έδειξε ότι τα έχει αλλά και πως μπορεί και να τα διαχειριστεί πολύ καλά. Σαν καλό χάτσι πήγαινε. Παρεμπιπτόντως τριγμούς δεν άκουσα. Ίσως φταίει και η ηλικία μου ή τα πολλά χρόνια ανάμεσα σε pc και servers...+1
Καλό hatchback οπως το είπες.Εγω παιδιά βλέπω ότι στρίβει πολύ καλά και δεν γέρνει.Ακομα και εθνική με 180-190 είναι πάρα πολύ καλό.Και τριγμούς κανένας . -
Σίγουρα έχει να κάνει και με τις προσδοκίες του καθένα;
Π.χ. κάθε φορά που οδηγώ το allGrip του πατέρα μου (ακόμη και στο sport) για πρώτη φορά μετά από καιρό, το νιώθω τελείως βάρκα γυαλό, μιας κι έχω συνηθίσει σε αρκετά πιο χαμηλό και σκληρό αυτοκίνητο με πιο βαριά χειριστήρια. Αν το οδηγήσω όμως για μερικές μέρες το συνηθίζω και μετά αντιλαμβάνομαι ότι μια χαρά τα πάει και στις στροφές και παντού.
-
Ο χρήστης stefanos147 έγραψε:
Σίγουρα έχει να κάνει και με τις προσδοκίες του καθένα;Π.χ. κάθε φορά που οδηγώ το allGrip του πατέρα μου (ακόμη και στο sport) για πρώτη φορά μετά από καιρό, το νιώθω τελείως βάρκα γυαλό, μιας κι έχω συνηθίσει σε αρκετά πιο χαμηλό και σκληρό αυτοκίνητο με πιο βαριά χειριστήρια. Αν το οδηγήσω όμως για μερικές μέρες το συνηθίζω και μετά αντιλαμβάνομαι ότι μια χαρά τα πάει και στις στροφές και παντού.
Θα συμφωνήσω με τον Στέφανο. Παίζει ρόλο τι αμάξι οδηγας πριν κάνεις το τεστ drive. Πιστεύω το καλύτερο είναι σε μια μέρα να κάνεις όσα περισσότερα μπορείς, έτσι ώστε να βλέπεις τις διαφορές πριν συνηθίσεις το αυτοκίνητο.
-
Συμφωνώ με όλους σας παιδιά. Τα ίδια πράγματα λέμε.
Παρεμπιπτόντως, σήμερα οδήγησα το chr και μου φάνηκε πολύ καλό! Πολύ καλύτερο από sx4 (εντάξει, καταλαβαίνω ότι έχουν και μια διαφορά τιμής). Καλό και 'αισθαντικό' τιμόνι, ωραία άνετη κύλιση, ωραίο πλαίσιο σε κάτι ψιλοστροφιλίκια που το πήγαμε, ωραίο μαλακό κ προοδευτικό φρένο. Δε μου άρεσε και τόσο ο λεβιές του που θα τον ήθελα πιο 'γλυκό' στο κούμπωμα. -
Ο χρήστης steve1978gr έγραψε:
Καλησπέρα. Έχει κανείς εμπειρία από Paintbull Περιστερίου? Θέλω να τους επισκεφτώ γιατί έγινε μ...ια.Tι έγινε steve1978; Πήγες τελικά στο paintbull;
-
Ο χρήστης panormus772 έγραψε:
Καλησπέρα. Έχει κανείς εμπειρία από Paintbull Περιστερίου? Θέλω να τους επισκεφτώ γιατί έγινε μ...ια.
Tι έγινε steve1978; Πήγες τελικά στο paintbull;
Φίλε panormus με πρόλαβες! Πήγα το Σάββατο 9:00 και το παρέλαβα 13:30. Έμεινα ευχαριστημένος. Πολύ καλή δουλειά.
-
Καλημέρα και καλή εβδομάδα.
Ηθελα να ρωτήσω,μπορεί αν θέλει κάποιος,να αλλάξει συστημα entertainment στο s-cross με κάποιο πιο εξελιγμένο?
Αν ναι λέτε να επηρεάζει την εγγύηση ? -
Νέα δημοσίευσηαπό john333 » 30 Απρ 2018 07:44
Ηθελα να ρωτήσω,μπορεί αν θέλει κάποιος,να αλλάξει συστημα entertainment στο s-cross με κάποιο πιο εξελιγμένο?
Αν ναι λέτε να επηρεάζει την εγγύηση ?Ποιο βλέπεις; Με ραδιο-cd είμαι και χαλβαδιάζω αυτό.
https://www.amazon.co.uk/Navigation-Mul ... dpSrc=srch -
Ο χρήστης luckies έγραψε:
Νέα δημοσίευσηαπό john333 » 30 Απρ 2018 07:44
Αν ναι λέτε να επηρεάζει την εγγύηση ?Ποιο βλέπεις; Με ραδιο-cd είμαι και χαλβαδιάζω αυτό.
https://www.amazon.co.uk/Navigation-Mul ... dpSrc=srchΟχι δεν ειδα κατι συγκεκριμενο.Ωραιο αυτο που ειδες.Απλα αυτο που εχει αν και υποτιθεται καινουργιο δεν ειναι αρκετα συγχρονο.
-
Αν βρειτε κατι αξιολογο που να παιζει απο τα χειριστηρια στο τιμόνι και να παιρνει ελληνικους χαρτες ειμαι και εγω μεσα....
-
οι κινεζιες εχουν ηχο που φερνει κατουρημα. μονο.
επωνυμη πηγη κυριοι = ξηλωθειτε
ΑρΕς
αν εχετε το μουλτιμίντια του ρομπερτ του αφεντικου, σημειωστε οτι αν το αλλαξετε η καμερα δεν θα παιζει με τη καμμια ομως. θελει να βαλετε αλλη. και εγγυηση καπουτ. και οχι μονο στη καμερα.
ΑρΕς βολ.2.0
κυριοι, αν δεν εχετε τουιτερ στην εκδοση, βαλτε τουιτερ.
επισης βαλτε ενα αντερσιτ ενεργο σαμπγουφερ και θα στρωσει ο ηχος
για πηγη, κινητο με αυτοματο ανδροειδες ΑΛΛΑ και με πατεντα μπορειτε να βαλετε ευκολα και αλλη πηγη.
αρκει να ξεσυνδεστε τα καλωδιακια του χειροφρενου προς το μουλτιμιντια.
και μην ακουσω για τηλεοραση - βιντεο οδηγωντας... -
Ψαγμένος ο Γατούλης με τον ήχο στο αυτοκίνητο.
Η παρέα με τον Σπύρο έχει παίξει το ρόλο της, νομίζω.
Με την τελευταία πρόταση δεν μπορώ να συμφωνήσω περισσότερο.Sent from my Mi A1 using Tapatalk
-
Ο χρήστης gatoz έγραψε:
και μην ακουσω για τηλεοραση - βιντεο οδηγωντας...
+100
SUZUKI SX4 SCROSS