-
Βαρύτερων και πιθανότατα και αρχαιότερων (ενδεχομένως και κακοσυντηρημένων) ντηζελοκίνητων οχημάτων.
Στάλθηκε από το SM-T335 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Όσον αφορά την περιφερειακή, Ναι. Αλλά η έρευνα επικεντρωνόταν στην υιοθέτηση καλύτερων μελλοντικών μεθόδων συγκράτησης των σωματιδίων και το συμπέρασμα ήταν ότι είναι υπερβολικά κοστοβόρο το να φτιαχτούν τα κατάλληλα 'φίλτρα' που θα συγκρατούν το οτιδήποτε καρκινογόνο. Και αν οι εταιρίες αναγκαστούν από ΕΕ να υιοθετήσουν αυτές τις λύσεις, θα μετακυλήσουν το κόστος σίγουρα στον αγοραστή και πιθανότατα τα diesel να επιβαρυνθούν σημαντικά.
Αλλά το θέμα δεν είναι για μένα το 'κόστος' ή το αν θα κερδίσει κάποιος 300€ τον χρόνο. Είναι ότι ακόμα και τα τελευταίας τεχνολογίας diesel, αποδεδειγμένα, εκπέμπουν καρκίνο....
-
300€ το χρόνο ? πολλά λες ρε φίλε... όλοι οι μαθηματικοί και οι λογιστές εδώ μέσα μαζεύτηκαν τελικά...
-
Το οτι το μελλον ειναι τα ηλεκτροκινητα αυτο ειναι σιγουρο.Απλα ας κανουν μια ερευνα περα απο τα diesel και στα αυτοκινητα τεχνολογιας του 60'-70' που κυκλοφορουν ακομα,τα αυτοκινητα με καταλυτη που δεν τον εχουν αλλαξει ποτε και τελος αυτα που καινε λαδι αντι για βενζινη για να εχουμε ολοκληρωτικη αποψη για ολα...
-
Οι απαντήσεις σας μου θυμίζουν την κλασσική περίπτωση, όταν λες σε έναν καπνιστή 'Πρέπει να το κόψεις γιατι θα σε σκοτώσει' και αυτός απαντά 'Να 'ταν μόνο το τσιγάρο που θα με σκοτώσει...Δες τι μόλυνση έχει η ατμόσφαιρα από τα εργοστάσια και τα αυτοκίνητα'.
Το ότι υπάρχει ένα παλιότερο'κακό', αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα έπρεπε να ασχοληθούμε ΚΑΙ με το νεότερο 'κακό'.
Μην περιμένουμε να διορθωθούν πρώτα όλοι οι άλλοι, και στο τέλος εμείς.
Ελπίζω να έγινα κατανοητός.
Φιλικά
ΑλέξανδροςSent from my LG-D802 using Tapatalk
-
Πάντως δεν πρέπει να ξεχνάμε φίλοι πως ζούμε σε μια εποχή που οι τάσεις διαδέχονται η μια την άλλη ως προς την τεχνολογία. Αυτό που χθες ήταν καλό, σήμερα είναι προς λιθοβολισμό και αυτό που σήμερα είναι καλό αύριο θα δώσει την θέση του σε κάτι άλλο. Από εκεί και μετά είναι επίσης γνωστό σε πολύ κόσμο πως ΌΤΑΝ θέλουν Κάποιοι να αλλάξουν τους όρους του παιχνιδιού το πιο απλό που κάνουν συνήθως είναι να χρηματοδοτήσουν μια έρευνα που θα ισχυροποιήσει τη θέση τους. Η αμόλυβδη βενζίνη πήρε τη θέση της super και αρκετά χρόνια τώρα εφοδιάζει τα καταλυτικά οχήματα. Τι γίνεται όμως με τους καταλύτες όταν αυτοί έρθουν στο τέλος τους? Η πυρηνική ενέργεια αν και επικίνδυνη λογίζεται ως καθαρή. Τι γίνεται με τα άχρηστα εξαντλημένα καύσιμα των αντιδραστήρων όταν έρχεται η ώρα να αποσυρθούν; Η ηλεκτρική ενέργεια είναι πολύ καλή και καθαρή όμως ο τρόπος με τον οποίο παράγεται είναι οικολογικά αποδεκτός ώστε να θεωρήσουμε ότι γεμίζοντας τον κόσμο με ηλεκτροκίνητα οχήματα - μπαταρίας επαναφορτιζόμενης κάνουμε καλό στον πλανήτη και τα παιδιά μας; Ενα πετρελαιοκίνητο που πιάνει τις νόρμες που ορίζονται είναι ένα όχημα τόσο ρυπογόνο όσο και τα βενζίνης με τις ίδιες νόρμες. Όλα τα υπόλοιπα είναι συγνώμη... να 'χαμε να λέμε. Εάν δεν θέλουμε να έχουμε ψευδαισθήσεις και να υπηρετούμε στρατόπεδα κάποιες αρχές σε επίπεδο καταναλωτη θα πρέπει να μας διέπουν. Ποιες είναι αυτές. Κατ' αρχήν όπου είναι εφικτό θα πρέπει να απαιτούμε οι κατασκευαστές να εφαρμόζουν τεχνολογίες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Όταν αυτό δεν είναι εφικτό να εφαρμόζονται οι πρωτόγονες μέθοδοι καυσης (κάρβουνο, βενζίνη πετρέλαιο κλπ) . Τα φίλτρα και οι μέθοδοι συλλογής ανακύκλωσης των ρύπων (αέριων και μη) θα πρέπει να έχουν στοχευμένα την αδρανοποίηση τους και αν είναι δυνατό την επαναχρησιμοποίηση τους σε άλλες ανθρωπογενείς δραστηριότητες. Όλα αυτά έχουν πολύ κόστος γιατί αυτοί που καλούνται να τα υλοποιήσουν επιμένουν να θέλουν υψηλά επίπεδα κέρδους. Επειδή όμως δεν υπάρχει πραγματικός στόχος προσέγγισης και επίλυσης των κρατούντων την τεχνολογία βλέπουμε να γίνονται μικρά και μεγάλα εγκλήματα καθημερινά σε όλη την κλίμακα μέχρι και τον απλό καταναλωτή. Ειδικά αυτός ο τελευταίος είναι για πολλές κλοτσιές όταν βραβεύει με τις επιλογές του εκείνους που στοχευμένα παρανόμησαν και τον εξαπάτησαν (άλλοτε και κατ' επανάληψη). Μέχρι νεωτέρας και όντας χημικός στην ιδιότητα μου θα συνεχίσω να κυκλοφωρώ το ντιζελάκι μου γιατί αν δεν το κάνω θα πρέπει να ζήσω στην εποχή του λίθου. Ευελπιστώ όμως κάποτε να γίνουν όσα προανέφερα αν και μόνο ως ουτοπίες μπορώ να τα αντιληφθώ. Πρέπει όμως να γίνει αντιληπτό πως πολλά 'κακά' έχουν σωρευτεί και με ημίμετρα οριστική λύση στα θέματα της υγείας μας και του πλανήτη δεν μπορεί να υπάρξει.
-
[quote='alnotas']Οι απαντήσεις σας μου θυμίζουν την κλασσική περίπτωση, όταν λες σε έναν καπνιστή 'Πρέπει να το κόψεις γιατι θα σε σκοτώσει' και αυτός απαντά 'Να 'ταν μόνο το τσιγάρο που θα με σκοτώσει...Δες τι μόλυνση έχει η ατμόσφαιρα από τα εργοστάσια και τα αυτοκίνητα'.
Το ότι υπάρχει ένα παλιότερο'κακό', αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα έπρεπε να ασχοληθούμε ΚΑΙ με το νεότερο 'κακό'.
Μην περιμένουμε να διορθωθούν πρώτα όλοι οι άλλοι, και στο τέλος εμείς.
Ελπίζω να έγινα κατανοητός.
Φιλικά
ΑλέξανδροςSent from my LG-D802 using Tapatalk[/quot
Φιλε δεν διαφωνούμε σε κατι αλλα δεν μπορω να δεχτω οτι τα σύγχρονα Diesel ειναι το μονο κακο στην χωρα μας. Δεν εχει στεγνώσει το μελανι απο δημοσιογράφους που προέτρεπαν να παρουμε dieselτοτε δεν ρυπαιναν? Τα σαπακια που γεμισε η αγορα απο ανωτερες χωρες πηρε θεση κανενας? Τελικα το diesel ειναι μοδα? Τελος θα σου πω οτι εζησα στην Λήμνο 3χρ. φυσουσε περιπου 300 μερες τον χρονο και ρευμα ειχε το νησί απο καυση diesel. Οταν ειπε το κράτος να μπουν ανεμογεννητριες ανεβηκαν στα κεραμίδια οι κατοικοι,τι θα πει οχι δεν θελουμε αιολικη ενέργεια ποιος το αποφασίζει??? Εγω diesel πηρα γιατι κανω περιπου 20000 χλμ το χρονο και με βενζινη δεν θα εβγαινα οικονομικα.
Φιλε Σπυρο ακομα μια φορά εισαι σωστος...Νικος...
-
Συμφωνώντας απόλυτα με τους φίλους Σπύρο και Νίκο, θέλω να επισημάνω ότι το καθετί στην ζωή έχει πολλές οπτικές και ανάλογα με το τι θέλεις να δεις, αυτό βλέπεις.
Κανένας δεν έχει το αλάθητο, ούτε την απόλυτη γνώση , ούτε την σίγουρη πληροφορία. Εάν ξέραμε το σωστό θα είχαμε παγκόσμια μία γλώσσα, μία θρησκεία, ένα αυτοκίνητο, ένα κινητό.
Σαν Έλληνες θα είχαμε ένα πολιτικό κόμμα, μία ποδοσφαιρική ομάδα, θα μας άρεσε όλους η ίδια μουσική, το ίδιο φαγητό, θα φορούσαμε τα ίδια ρούχα.
Τα λάθη της ανθρωπότητας, τεράστια, αλλά μέσα από αυτά φτάσαμε εδώ που είμαστε, είτε μας αρέσει, είτε όχι. Οι απόλυτες τοποθετήσεις δείχνουν έλλειψη γνώσης ή έλλειψη εμπειρίας.
Δεν αντέχω την ακραία τοποθέτηση, η Δυτική Μακεδονία έχει τους περισσότερους θανάτους από καρκίνο αναλογικά με τον πληθυσμό, λόγο της ΔΕΗ. Όλοι λυπόμαστε αλλά κανένας δεν σταμάτησε το ρεύμα από το σπίτι του. Όλοι ταξιδέψαμε και ταξιδεύουμε με λεωφορείο, ταξί, τραίνο, αεροπλάνο, πλοίο, ξέρουμε ότι ρυπαίνουν αλλά τα χρησιμοποιούμε. Ψωνίζουμε βιολογικά και οικολογικά προϊόντα , αλλά όλα παράγονται αποθηκεύονται και μεταφέρονται με διάφορα μέσα που μολύνουν. Όλοι θέλουμε τα κινητά αλλά κανένας τις κεραίες του. Κάψαμε και καίμε πετρέλαιο για να ζεσταθούμε, ξύλα στο τζάκι, κάρβουνα για να ψήσουμε τα κρεατικά μας, αλλά……
Νορβηγία χώρα πρότυπο , 5.000.000 κάτοικοι. Το 2017 το 50% των αυτοκίνητων που πουλήθηκαν ηλεκτρικά και υβριδικά. Αναπτύσσει τις φιλικές πηγές ηλεκτρικής ενέργειας και επενδύει τα έσοδα της σε εταιρίες για τις επόμενες γενιές.
Αλλά για να τα έχει όλα αυτά πουλάει κακό πετρέλαιο στους υπόλοιπους, τοξικούς σολομούς (έτσι λένε οι οικολόγοι), πουλάει πολύτιμη ξυλεία που αυτούς τους περισσεύει, αγοράζει φωτοβολταικά από χώρες που θερίζει η παιδική εργασία, επενδύει χρήματα σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και εταιρίες που σίγουρα δεν παράγουν αγιασμό.
Και ο Εσκομπάρ ήταν ιδανικός πατέρας και εξαιρετικός συνεργάτης για τους κολλητούς του, αλλά ήταν ο Εσκομπάρ…… -
Αν και είμαστε φίλοι λίγο offtopic να προσθέσω στην εν λόγω εξέλιξη της συζήτησης και ένα σχετικό link που δείχνει πως αντιμετωπίζουμε από εποχή σε εποχή την τεχνολογία.
http://www.protothema.gr/car-and-speed/ ... ssalonikh/
Μόλις πριν λίγα χρόνια το ντίζελ προωθήθηκε και όλοι οι έγκριτοι μιλούσαν για αδικίες που διορθώθηκαν...
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Αν και είμαστε φίλοι λίγο offtopic να προσθέσω στην εν λόγω εξέλιξη της συζήτησης και ένα σχετικό link που δείχνει πως αντιμετωπίζουμε από εποχή σε εποχή την τεχνολογία.http://www.protothema.gr/car-and-speed/ ... ssalonikh/
Μόλις πριν λίγα χρόνια το ντίζελ προωθήθηκε και όλοι οι έγκριτοι μιλούσαν για αδικίες που διορθώθηκαν...
Να προσθέσω κάτι που διάβασα σήμερα, τα ''αμερικανάκια'' έβαλαν diesel κινητήρα στο πιο καλοπουλημένο τους αυτοκίνητο:
http://www.4troxoi.gr/epaggelmatika/nea ... ira-diesel
Φίλε japanese 1 με ένα τέτοιο θα κάναμε τον γύρου του κόσμου, ή τέλος πάντων εκεί που επιτρέπονται τα diesel.
-
Καλησπερα σε ολους..Παρακολουθω το νημα αρκετο καιρο οποτε αποφασισα σημερα να γραψω για κατι αποριες που εχω..
Οσον αφορα το αυτοκινητο μου ειναι το s cross diesel 2017 facelift gl+ 2wd.. Κοιταζω για λαστιχα ελαφριας χρησης εκτος δρομου (αλλωστε δικινητο εχω) πιο πολυ χωματοδρομο (για οταν ερθει η ωρα να αλλαξω) με πετρες και που και που κανα χιονι μιας και το χωριο μου ειναι στα ορεινα...Απλα να μην φοβαμαι οτι θα πατησω καμια πετρα και θα κοψω το λαστιχο..Τα μονα που βρηκα σε αυτη την διασταση (215/55/17) ειναι τα geolandar G055 που εχω μπερδευτει για τις επιδοσεις γιατι αλλοι τα επαινουν και αλλοι δεν θα τα ξανα αγοραζαν..Κοιταζω επισης και τα crossclimate αλλα φοβαμαι μηπως στο χωματοδρομο που εχει κατι πετρες εχουν μεγαλη φθορα..Εσεις τι θα συστηνατε??
Οσον αφορα το android auto για το δικο μας μοντελο εχει βγει καποια αναβαθμιση να το υποστηριζει? -
Michelin latitude cross 225/55/17
Με μονο 1.5% διαφορα ειναι εντος των προδιαγραφων του κατασκευαστη σαν διασταση
15, αντε 20% χωμα, 80% ασφαλτος -
Ο χρήστης gatoz έγραψε:
Michelin latitude cross 225/55/17
Με μονο 1.5% διαφορα ειναι εντος των προδιαγραφων του κατασκευαστη σαν διασταση
15, αντε 20% χωμα, 80% ασφαλτος215/60/17 θα σου πρότεινα. Ναι είναι εκτός 3,4% συν αλλά από ότι είδα στο vitara club δεν υπάρχει θέμα.
-
Όσο πιο κοντά στην αρχική, τόσο πιο καλά.
-
Σας ευχαριστώ κατ αρχήν για τις απαντήσεις.. Για διάσταση να αλλάξω έχω σκεφτεί και όντως είμαι ανάμεσα σε αυτές τις 2..Η διάσταση 215/60/17 κάπου είχα διαβάσει οτι μπορεί να βρίσκει το λάστιχο στον μπροστά θόλο όταν στρίβει τέρμα το τιμόνι.. Οπότε η 225/55/17 μου φαίνεται σαν πιο σωστή... Προβλήματα με κοντέρ και tpms θα έχω η θα είναι κομπλέ??
-
Ο χρήστης Panos_Choulio έγραψε:
Σας ευχαριστώ κατ αρχήν για τις απαντήσεις.. Για διάσταση να αλλάξω έχω σκεφτεί και όντως είμαι ανάμεσα σε αυτές τις 2..Η διάσταση 215/60/17 κάπου είχα διαβάσει οτι μπορεί να βρίσκει το λάστιχο στον μπροστά θόλο όταν στρίβει τέρμα το τιμόνι.. Οπότε η 225/55/17 μου φαίνεται σαν πιο σωστή... Προβλήματα με κοντέρ και tpms θα έχω η θα είναι κομπλέ??το 225/55/17 ειναι εντος των οριων του κατασκευαστη, αρα κανενα θεμα! αντε να βλεπεις 1km/h λιγοτερο στο κοντερ...
-
Φίλε Εκτωρα, με το F-150 θα φεύγαμε για βόρεια Ευρώπη και κάπου στη Βουδαπέστη θα έπιανε θερμοκρασία λειτουργίας η μηχανή. Μέχρι εκεί απλά θα ζεσταινόταν!
Σήμερα πήγα για αλλαγή λαδιών σε φίλο, έφυγα από εγγύηση στα 105,000χλμ και έβαλα αυτά:
https://www.carshop.com.gr/--875/a/5w30 ... -5w30.html
Είναι C3 δεν είναι C2, αλλά μετά από πολύωρη μελέτη και ένα τηλέφωνο σε γνώστη, μου ανέφερε πως τα C3 προστατεύουν καλύτερα το μοτέρ από τα C2. Σε diesel πάντα αναφερόμαστε.Τα C2 δίνουν 5% καλύτερη οικονομία καυσίμου, πράγμα που εγώ δεν διαπίστωσα ποτέ.
Αυτάααα....
-
Ο χρήστης japanese1 έγραψε:
Φίλε Εκτωρα, με το F-150 θα φεύγαμε για βόρεια Ευρώπη και κάπου στη Βουδαπέστη θα έπιανε θερμοκρασία λειτουργίας η μηχανή. Μέχρι εκεί απλά θα ζεσταινόταν!Σήμερα πήγα για αλλαγή λαδιών σε φίλο, έφυγα από εγγύηση στα 105,000χλμ και έβαλα αυτά:
https://www.carshop.com.gr/--875/a/5w30 ... -5w30.html
Είναι C3 δεν είναι C2, αλλά μετά από πολύωρη μελέτη και ένα τηλέφωνο σε γνώστη, μου ανέφερε πως τα C3 προστατεύουν καλύτερα το μοτέρ από τα C2. Σε diesel πάντα αναφερόμαστε.Τα C2 δίνουν 5% καλύτερη οικονομία καυσίμου, πράγμα που εγώ δεν διαπίστωσα ποτέ.
Αυτάααα....
Ρε τρελε για να δεις την οικονομία που λες θα πρέπει τα συγκρίνεις με αλλο λαδι δηλαδή αν μεχρι σημερα ολα τα λάδια σου ηταν C3 τωρα που έβαλες C2 θα μπορέσεις να συγκρινεις... Σήμερα εκανα το servis 4χρονια (74000χλμ) αλλαξα προεραιτικα και φιλτρο πετρελαίου ηταν σε καλη κατάσταση οποτε συνεχιζω με Avin best action και δεν θα βάζω καθολου αντιμυκητιακα μεσα...
-
Φίλε και συναγωνιστή lemouz, εκπρόσωπε και αντιπρόσωπε, λέρα, λερίτσα, λερίδιο, πάλι άλλα γράφω αλλά καταλαβαίνεις Ήμουν στο C2 και άλλαξα σε C3 χωρίς καμία μεταβολή στην κατανάλωση.
Σε ζηλεύω για το φίλτρο ρε παίκτη. Εγώ το άλλαξα στα 30 κάτι χιλιάδες και ήταν σαν τον κώλο της μαϊμούς.Πριν την αλλαγή είχα και μικροδιακοπές στην τροφοδοσία....τόσο χάλια.
Την επόμενη φορά θα πειραματιστώ με αυτό:
της ΜΑΝΝ ή αυτό:
της MAHLE. Το UFI που φοράμε όλοι τώρα από αντιπροσωπεία,έχω την εντύπωση, μπουκώνει εύκολα.
-
Φιλε Japanese1 λαθος καταλαβα με μπέρδεψαν τα C Χαχαχα δωσε λιγα χιλιόμετρα στο νεο λαδι μηπως δεις διαφορα.... Οταν λεμε καθαρο το φίλτρο δεν ειχε γλίτσα ουτε το εξωτερικό πλαστικο του, κατα αλλά ηταν μαυρο σαν τον καζαμπου. Καλα αυτο το ufi που εχει
10€ και μας το χρεώνουν 40€
ειναι απιστευτο. Ψαξτο για αλλα φιλτρα απλα ειδα οτι εχουν διαφορετικες διαστασεις και δεν ξερω αν προσαρμοζονται καλα στο κουτι.... Τον καφε να κανονισουμε....
SUZUKI SX4 SCROSS