-
Ο χρήστης ssivakas έγραψε:
Παρακαλώ σε όσους δεν το κάνει να το γράψουν γιατί ο τοπικός αντιπρόσωπος λέει πως σε όλα τα s-cross συμβαίνει αυτό, **αλλά ακόμη και αυτό να συμβαίνει δεν είναι φυσιολογικό και πρέπει να διορθωθεί !!! **
Αν δεν μπορεί να το διορθώσει το εργοστάσιο, πόσο σίγουρος είσαι ότι θα μπορεί να στο διορθώσει ο οποιοσδήποτε αντιπρόσωπος;
-
Ακριβώς. Το πολύ πολύ να σου αλλάζει σε εγγύηση το ανταλλακτικό ξανά και ξανά. Με ότι κίνδυνο συνεπάγει (γρατσουνιές, σπασίματα κτλ). Προσωπική άποψη. Το αφήνεις ως έχει αφού το έχεις αναφέρει και έχει καταγραφεί στο αρχείο, παρακολουθείς που και που αν έχει βγει κάποιο TSB ώστε να το κάνεις, και αν όχι, πας λίγο πριν την λήξη της εγγύησης για 1η και τελευταία αντικατάσταση δωρεάν.Και όσο αντέξει.
-
Σήμερα η suzuki έβγαλε καινούργιο τιμοκατάλογο.
Όσον αφορά το S-Cross παρατηρώ σχεδόν σε όλες τις εκδόσεις, αυξήσεις που κυμαίνονται πάνω/κάτω στα 100 με 300 ευρώ.Σημερινός κατάλογος:
http://www.suzuki.gr/new-s-cross/assets ... celist.pdfΚατάλογος Απριλίου:
https://www.dropbox.com/s/gmlzlfijl9e36 ... t.pdf?dl=0....ευτυχώς προλάβαμε
Υ.Γ. Παρόλα αυτά διαβάζω ότι υπάρχουν και αλλαγές στην χρέωση του μεταλλικού. Στην δική μου περίπτωση γράφει
Η έκδοση S-Cross 1.4 GL+ 4WD διατίθεται µε µεταλλικό χρώµα µε µηδενική χρέωση.
-
Εγώ το πλήρωσα (όπως και όλοι) 300 το mineral grey στην 1,4 all grip δυστυχώς.Βεβαια παλιά το χρέωναν 600!!!
-
Παρατήρησα πως το πλαστικό ανασηκώνεται όταν το παράθυρο τερματίζει αυτόματα αν το τερματίσεις σιγά - σιγά και όσο πρέπει δεν το κάνει.
Mάλλον το παράθυρο ανεβαίνει λίγο περισσότερο από ότι πρέπει και ο μηχανισμός του εσωτερικά βρίσκει πάνω στο πλαστικό και το ανασηκώνει αυτό με την πάροδο του χρόνου φθείρει το μηχανισμό (γρύλο του παράθυρου) και αρχίζει να ακούγεται το τρίξιμο που έχουν αρκετοί από το forum αναφέρει πως ακούνε.Επιβεβαιώνω ότι αυτό συμβαίνει και στο νέο Baleno
-
Κατ'αρχην καλοταξιδα και καλα χιλιομετρα στους 'νεους'.Για το θεμα με το τζαμι εμενα μου το εκανε οταν αρχισαν οι ζεστες δηλ.6 μηνων αυτ/το κ το μονο που εκανα ηταν να βαλω ανεμοθραυστες και σχεδον το μηδενισα το προβλημα.Δεν ασχολιθηκα καθολου με το σερβις γιατι ολοι τους ειναι ασχετοι.Σε 10 διαφορετικους 10 διαφορετικα θα πουν.Το λεω γιατι το 2013 οταν πηγα για δουλεια στην Αθηνα πηγα στα κεντρικα Σφακιανακη και ΔΕΝ ηξεραν αν φοραει καδενα ή ιμαντα το diesel,τελικα η εδω αντιπρ. μου ειπε οτι εχει ιμαντα.Αν ηταν σωστοι θα εστελναν mail με το προβλημα και στα facelift θα το ειχαν λυση το θεμα.Αυτη ειναι η αποψη μου και μονο....
Νικος....
-
Αναφορά προόδου:
970 χλμ. στον οδομετρητή και έχω αρχίσει να το 'ανοίγω' που και που.
Και όσο το κάνω, τόσο μεγαλώνει το χαμόγελο...
-Το κιβώτιο ψιλοστρώνει, δεν μου έκανε καμιά άλλη χαζομάρα...
-Φρένα, ωσάν άγκυρες.
-Επιτάχυνση, που προσωπικά δεν την περίμενα...Μία X3 πήγε να μου κουνηθεί χτες από τα φανάρια... Βρυχήθηκε και ακούστηκε το σπινιάρισμα στο πράσινο. Στην αρχή ήταν μπροστά. Μετά με θαύμαζε από πίσω
Σήμερα είδα στον ύπνο μου ότι μου το κλέψαν.
Σηκώθηκα τρομοκρατημένος και πήγα στο παράθυρο να τσεκάρω... -
Σκέφτομαι να βάλω δερμα ή να φτιάξω καλύμματα για το αμαξι. Κυριως λόγος η προστασία απο την κακομεταχειριση που αναπόφευκτα θα υποστεί απο τα πιτσιρίκια πισω κυρίως καθισμα. Έχετε να μου προτείνετε κάποιο μαγαζί ?Σκεφτομαι για Connolly για την περίπτωση δέρματος αλλα για φτιαχτα καλύμματα δεν ξέρω κανεναν.Βεβαια δεν ξέρω πόσο καλή εφαρμογή θα έχουν τα καλύμματα και με φοβίζει. Τελος στο δεν δέρμα το μόνο που με προβληματιζει είναι το σοκ του καψιματος οταν πρωτοκαθεσαι καλοκαίρι με τον ήλιο.
-
Ο χρήστης alnotas έγραψε:
Αναφορά προόδου:970 χλμ. στον οδομετρητή και έχω αρχίσει να το 'ανοίγω' που και που.
Και όσο το κάνω, τόσο μεγαλώνει το χαμόγελο...
-Το κιβώτιο ψιλοστρώνει, δεν μου έκανε καμιά άλλη χαζομάρα...
-Φρένα, ωσάν άγκυρες.
-Επιτάχυνση, που προσωπικά δεν την περίμενα...Μία X3 πήγε να μου κουνηθεί χτες από τα φανάρια... Βρυχήθηκε και ακούστηκε το σπινιάρισμα στο πράσινο. Στην αρχή ήταν μπροστά. Μετά με θαύμαζε από πίσω
Εμένα όποιος έχει μπεί μεσα και χωρίς να το πουσαρω έχει εντυπωσιαστει με το πως επιταχύνει το αμαξι,είτε απο στάση ειτε σε ρεπριζ.
Τα φρένα πραγματικά είναι πολυ καλά!! -
Ο χρήστης ignantios έγραψε:
Σκέφτομαι να βάλω δερμα ή να φτιάξω καλύμματα για το αμαξι. Κυριως λόγος η προστασία απο την κακομεταχειριση που αναπόφευκτα θα υποστεί απο τα πιτσιρίκια πισω κυρίως καθισμα. Έχετε να μου προτείνετε κάποιο μαγαζί ?Σκεφτομαι για Connolly για την περίπτωση δέρματος αλλα για φτιαχτα καλύμματα δεν ξέρω κανεναν.Βεβαια δεν ξέρω πόσο καλή εφαρμογή θα έχουν τα καλύμματα και με φοβίζει. Τελος στο δεν δέρμα το μόνο που με προβληματιζει είναι το σοκ του καψιματος οταν πρωτοκαθεσαι καλοκαίρι με τον ήλιο.Εξαιρετικός είναι και ο Βρανάκης στον Πειραιά. Δεν είναι φτηνός αλλά φημίζεται για την δουλειά του.
Όσο για το κάψιμο το καλοκαίρι είναι ένας από τους σημαντικότερους λόγους που δεν μου αρέσει το δέρμα στο αυτοκίνητο (είχα σε 2 αυτοκίνητά μου). Οι μόνες 2 λύσεις είναι: α) καθίσματα με εξαερισμό (ελάχιστα αυτοκίνητα έχουν) ή β) να βάλεις δέρμα που έχει ειδική επεξεργασία ώστε να απορροφά πολύ λιγότερη ηλιακή ακτινοβολία και άρα δεν ζεσταίνεται ιδιαίτερα. Ξέρω ότι ήδη η BMW προσφέρει τέτοια δέρματα στα Cabrio αυτοκίνητα της, αλλά δεν ξέρω εάν είναι διαθέσιμα για τοποθέτηση στην Ελλάδα (εάν είναι ο Βρανάκης θα τα έχει).
-
Ο χρήστης ignantios έγραψε:
Σκέφτομαι να βάλω δερμα ή να φτιάξω καλύμματα για το αμαξι. Κυριως λόγος η προστασία απο την κακομεταχειριση που αναπόφευκτα θα υποστεί απο τα πιτσιρίκια πισω κυρίως καθισμα. Έχετε να μου προτείνετε κάποιο μαγαζί ?Σκεφτομαι για Connolly για την περίπτωση δέρματος αλλα για φτιαχτα καλύμματα δεν ξέρω κανεναν.Βεβαια δεν ξέρω πόσο καλή εφαρμογή θα έχουν τα καλύμματα και με φοβίζει. Τελος στο δεν δέρμα το μόνο που με προβληματιζει είναι το σοκ του καψιματος οταν πρωτοκαθεσαι καλοκαίρι με τον ήλιο.Για καλύματα δερματίνης (ή και υφασμάτινα) σε διάφορες αποχρώσεις και συνδυασμούς που κόβονται στα μέτρα του κάθε οχήματος (έχουν πατρόν), πολύ ποιοτικά και λογική τιμή με άριστο after sales θα πάς στην pancar (wwww.pancar-shop.gr) στο Γαλάτσι.
Είχα βάλει δερματίνης για τους ίδιους λόγους που λες (+ ότι αισθητικά δεν βλεπόντουσαν τα μανίσια) στο diesel yaris με 170 ευρω.
Εφαρμογή άριστη και γρήγορη τοποθέτηση.Για γνήσιο δέρμα (connoly, carrera κλπ) θα πας σε ποσά πάνω από 1000 ευρω ενώ και με δερματίνη να αλλάξεις την ταπετσαρία γύρω στα 800 θα τα δώσεις
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
ειδική επεξεργασία ώστε να απορροφά πολύ λιγότερη ηλιακή ακτινοβολία και άρα δεν ζεσταίνεται ιδιαίτερα. Ξέρω ότι ήδη η BMW προσφέρει τέτοια δέρματα στα Cabrio αυτοκίνητα τηςΣτα καλά της μοντέλα υπάρχει από την Ε90, μπορεί και νωρίτερα. Αλλά σαν το ύφασμα δεν έχει...
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Στα καλά της μοντέλα υπάρχει από την Ε90, μπορεί και νωρίτερα. Αλλά σαν το ύφασμα δεν έχει...Προφανώς και δεν υπάρχει σαν το ύφασμα (συμφωνούμε 100%)...ίσως το Alcantara από το οποίο όμως δεν έχω εμπειρία. Το μόνο θετικό του δέρματος (γιατί έχει αρκετά αρνητικά) είναι ότι καθαρίζει πάρα πολύ εύκολα, ειδικά για όσους έχουμε παιδιά.
-
Eγω παντως στο δερμα βρηκα 0 αρνητικα περα απο το οτι κανει ρυτιδες αν δεν βαζεις αλοιφη συχνα (που για μενα δεν με ενδιαφερε ετσι και αλλοιως, εδω κανει γρατζουνιες το αμαξι). Ανετο και καθαριζει πανευκολα. Το καλο υφασμα ειναι ωραιο και φτηνο αλλα αν λερωθει δυσκολα καθαριζει. Ιδανικος συνδυασμος ομως ειναι υφασμα/δερμα ή και αλκανταρα για αισθητικη κυριως καθως φανταζει ποιο σπορ. Το αλκανταρα ειναι ωραιο και αυτο να καθεσαι αλλα ακομα δεν ξερω μακροπροθεσμα τι θα κανει.
Απλα για μενα αν χωρις χρεωση μου εδιναν δερμα θα επερνα δερμα, αντε και μικρη χρεωση αν μπορουσα. Τωρα που μου εδωσαν αλκανταρα και υφασμα μια χαρα ευχαριστημενος ειμαι.
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Στα καλά της μοντέλα υπάρχει από την Ε90, μπορεί και νωρίτερα. Αλλά σαν το ύφασμα δεν έχει...
Προφανώς και δεν υπάρχει σαν το ύφασμα (συμφωνούμε 100%)...ίσως το Alcantara από το οποίο όμως δεν έχω εμπειρία. Το μόνο θετικό του δέρματος (γιατί έχει αρκετά αρνητικά) είναι ότι καθαρίζει πάρα πολύ εύκολα, ειδικά για όσους έχουμε παιδιά.
Φανη, ειδικα αν εχεις μωρα/παιδια υφασμα ειναι αποτρεπτικο γιατι δεν καθαριζει ευκολα. Μεταχειρο αμαξι με υφασμα μονο απο καποιον χωρις οικογενεια θα αγοραζα. Με δερμα/δερματινη ειναι αλλη ιστορια γιατι το καθαριζεις.
Επισης στο παλιο μου αμαξι ειχε δερμα μονο στις επιφανειες που καθοσουν. Στα πλαινα ειχε δερματινη. Πολυ καλος συνδυασμος για μειωμενο κοστος.
-
Άγη, την ευκολία καθαρισμού του δέρματος την έγραψα και είναι ένα από τα πολύ θετικά του. Το ύφασμα καθαρίζει, αλλά θέλει ή αρκετή δουλειά ή να το πάς σε ειδικό. Εγώ καθάριζα την BMW μια φορά τον χρόνο και ήταν σαν καινούργιο το ύφασμα (με παιδί!). Δεν είναι πρόβλημα, με βιολογικό καθαρισμό είναι σαν να βγήκε από την έκθεση το αυτοκίνητο.
Όσο για τα αρνητικά:
- Καίει το καλοκαίρι
- Είναι παγωμένο το χειμώνα
- Ιδρώνεις πάρα πολύ, περισσότερο από το ύφασμα
- Γλυστράει
- Φθείρεται εύκολα από κουμπιά κλπ.
- Θέλει συνεχώς συντήρηση (ειδικό καθαριστικό και κρέμα συντήρησης)
ΥΓ: Δέρμα είχε η 325ti και η Ζ4 που είχα.
-
Καλησπέρα σε όλους,
έχει κανείς καμιά πρόταση για λάστιχα σε 205/55/17 για το 1.6D 4WD;
Όχι χειμερινά ή cross climate, και λεω για 55αρι προφιλ μήπως κ βελτιωθεί λίγο η άνεση..Είδα λίγο τιμές στο elastika-online και οι premium μάρκες ξεκινάνε από περίπου 130ευρώ το λάστιχο, και χωρίς τοποθέτηση. Έβαλε ή έψαξε κανείς πρόσφατα αυτή τη διάσταση για να μας πει τιμές;
-
-
Ο χρήστης panormus772 έγραψε:
Καλησπέρα και καλοτάξιδα σε όλους τα νέα τους αμάξια!
Μερικές φώτο από αισθητικές και χρηστικές αναβαθμίσεις στο Scross μου:Πρέπει να μου πεις από που πήρες τα μεταλλικά πεντάλ και πόσο... Γιατί τα βρίσκω στο ebay μόνο σε τιμή ολίγον τσιμπημένη (80+ ).
-
Ο χρήστης alnotas έγραψε:
Πρέπει να μου πεις από που πήρες τα μεταλλικά πεντάλ και πόσο... Γιατί τα βρίσκω στο ebay μόνο σε τιμή ολίγον τσιμπημένη (80+ ).
Ήταν στα δώρα από την αντιπροσωπεία.
SUZUKI SX4 SCROSS