-
Ρε Φανουρη πού ειδες μείωση στις τιμές των αυτοκινήτων; Μάλλον εννοείς ότι τα αυτοκίνητα κουβαλούν πολλή περισσότερη τεχνολογία πάνω τους κ αναλογικά με αυτήν το κόστος μένει σχετικά χαμηλά... Γιατί κάθε νέο μοντέλο είναι πιο ακριβό από το προηγούμενο... βέβαια προσφέροντας περισσότερα...
-
Πανακριβο οχι απλα ακριβο. Τακακια 118 και μονο μπροστα?
-
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Ρε Φανουρη πού ειδες μείωση στις τιμές των αυτοκινήτων; Μάλλον εννοείς ότι τα αυτοκίνητα κουβαλούν πολλή περισσότερη τεχνολογία πάνω τους κ αναλογικά με αυτήν το κόστος μένει σχετικά χαμηλά... Γιατί κάθε νέο μοντέλο είναι πιο ακριβό από το προηγούμενο... βέβαια προσφέροντας περισσότερα...Βασίλη, μην κοιτάς της Ελληνική στρεβλή αγορά.
Και ναι αυτό που λές εννοώ. Για παράδειγμα (τυχαίο, αλλά ισχύει στο 90% των περιπτώσεων) η 116 η δικιά μου είχε λιγότερο από €1.000 διαφορά με την προηγούμενη 116 (όταν κυκλοφόρησε) με πολύ καλύτερο κινητήρα, καλύτερη τεχνολογία σε αναρτήσεις και ηλεκτρικά/ηλεκτρονικά και πλουσιότερο εξοπλισμό. Επί της ουσίας δηλαδή προσφερόταν σε χαμηλότερη τιμή από το απερχόμενο μοντέλο.
Αυτό που θέλω να πώ είναι ότι οι κατασκευαστές σε κάθε νέο μοντέλο προσθέτουν τεχνολογία και εξοπλισμό, αυξάνοντας ελάχιστα ή και καθόλου κάποιες φορές την τελική τιμή, άρα μειώνουν το κέρδος τους. Όμως κερδίζουν πολλαπλάσια από τα ανταλλακτικά και το service (όσοι έχετε οδηγήσει ή οδηγείτε ακόμα παλιά αυτοκίνητα θυμάστε με τι συχνότητα αλλάζατε αναλώσιμα και με τι συχνότητα αλλάζουν στα νεότερα αυτοκίνητα?).
-
Ο χρήστης Nikos Golf έγραψε:
Πανακριβο οχι απλα ακριβο. Τακακια 118 και μονο μπροστα?Γιατί το λές αυτό Νίκο? Πόσο πιο φτηνά να έχουν τακάκια και εργασία σε αυτοκίνητο αυτής της κατηγορίας μεγέθους?
Στο Tiguan με την έκπτωση 30% για αυτοκίνητα άνω των 5 ετών έχει €112.
(http://www.volkswagen.gr/el/service_and ... 91b64eed3c) -
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Πανακριβο οχι απλα ακριβο. Τακακια 118 και μονο μπροστα?
Γιατί το λές αυτό Νίκο? Πόσο πιο φτηνά να έχουν τακάκια και εργασία σε αυτοκίνητο αυτής της κατηγορίας μεγέθους?
Στο Tiguan με την έκπτωση 30% για αυτοκίνητα άνω των 5 ετών έχει €112.
(http://www.volkswagen.gr/el/service_and ... 91b64eed3c)Μπηκα να ξαναγραψω και με προλαβες. Για να ακριβολογησω μαζι με εργασια κανονικη προς ακριβη τιμη μου φαινεται.
Θυμαμαι στο γκολφ που δεν ειχα αλλαξει τακακια ποτε πως ειχαν καπου στα 90 τοποθετημενα -
Ο χρήστης ΕΚΤΩΡΑΣ έγραψε:
Έγινε το σέρβις των 60.000 κόστος 365 € !!!. Αλλαγή λαδιών, φίλτρο λαδιού, φίλτρο αέρα, φίλτρο πετρελαίου, φίλτρο καμπίνας, επιπλέον αλλάχτηκαν τα μπροστινά τακάκια, είχαν φάει τα ψωμιά τους. (Από τα 365 € τα 118,90 τα τακάκια και η εργασία αντικατάστασης τους, παράλογα υπερβολικό). Κάτι συγκεκριμένο δεν εμφάνισε που χρήζει προσοχής. Είχε παρατηρηθεί στο σέρβις των 40.000 κάτι σαν διαρροή στο ένα πίσω αμορτισέρ, αλλά τώρα στα 60.000 δεν εμφάνισε κάτι. Πολύ σημαντικό ότι το φίλτρο πετρελαίου ήταν σε άριστη κατάσταση !!! μηδενική γλίτσα, και φυσικά μόνο ο φυσιολογικός χρωματισμός του, έδειχνε ότι ήταν χρησιμοποιημένο. Τελικά το καλό καύσιμο και τα πρόσθετα βοηθούν. Η βαλβίδα EGR όπως μου είπαν επηρεάζεται αφάνταστα από το προβληματικό καύσιμο. Σήμερα ξανά είδα από κοντά το νέο SX4 και όπως είχα αναφέρει πριν λίγες μέρες καμιά ουσιαστική αλλαγή. Στην έκθεση αυτή την φορά ήταν το diesel, η μόνη αλλαγή που έχει σε σχέση με το προηγούμενο η διαφορετική βαλβίδα EGR. Σε ερώτηση στον μηχανικό για αλλαγές στα δύο μοντέλα η απάντηση ήταν αρνητική, σε ερώτηση ότι εγώ παρατήρησα αλλαγή της EGR η απάντηση ήταν: μικρή αλλαγή για να γίνει euro 6. Για τα λάστιχα με το διαφορετικό προφίλ δεν είχε κάποια απάντηση, ούτε μπορούσε να απαντήσει αν προτείνει να τα αλλάξω και εγώ. Γνώριζε ότι είχα στείλει κάποιο mail στα κεντρικά στην Αθήνα για το συγκεκριμένο θέμα, αλλά και από εκεί η απάντηση ήταν αόριστη. Τον εντυπωσίασε η ατσάλινη ποδιά που έχω βάλει στό πίσω διαφορικό γιατί είναι το πιο επιρρεπές σημείο για χτύπημα ιδίως με φορτωμένο το αυτοκίνητο κάτι που έχει συμβεί σε VITARA με σημαντική βλάβη στο διαφορικό όπως είπε.Φιλε Εκτωρα θελω να δεις ξανα την τιμη για τα τακακια γιατι οταν ειχα ρωτησει εγω στην αλλη αντ/πεια μου ειχε πει 145€ με εργασια για τα μπροστινα βεβαια η τιμη ηταν το 1/2017...
-
Η τιμή αυτή είναι μαζί με τον ΦΠΑ έχω μπροστά μου τα τιμολόγια. Η αρχική τιμή για τα τακάκια είναι 114,89 (με τον ΦΠΑ) + 24,8 η εργασία (με τον ΦΠΑ) σύνολο 139,69. Μου κάνουν κάποια έκπτωση και κατεβαίνει 97,65 η άξια για τα τακάκια και 21,18 η εργασία όλα με ΦΠΑ. Πριν ένα μηνά άλλαξα μπροστινά τακάκια στο SUZUKI SPLASH σε μη εξουσιοδοτημένο συνεργείο, brembo τα τακάκια, φυσικά μικρότερης διαμέτρου δίσκοι, κόστος 40 € με την εργασία !!!
-
Ευχαριστω πολυ φιλε μου.145€ μου ειχαν πει εμενα.Το Γεναρη που εχω το σερβις τον 60000χλμ μαλλον θα τα αλλαξω και εγω....
-
Επειδή πλησιάζει ο καιρός για την παραγγελία θα ήθελα να μου πείτε εντυπώσεις σε ότι αφορά τα service. Δηλαδή ποιός έχει καλούς τεχνίτες διότι με ενδιαφέρει να το ξέρουν το αμάξι και να είναι προσεκτικοί στα σέρβις.
-
Για ποια περιοχη?
-
Ανθούπολη, Περιστέρι.
-
Σήμερα, μετά από αίτηση που έκανα, πέρασα από το Σφακιανάκη στη Λαυρίου για να δω το SX4 1.4BJet AllDrive. Δυστυχώς δεν υπήρχε τέτοιο για test drive, οπότε αναμένω όταν και αν βρεθεί, για να το δω και στο δρόμο. Πάντως από μια γρήγορη ματιά που του έριξα στην έκθεση, φαίνεται να καλύπτει αρκετές από τις ανάγκες μου/μας, οριακά όμως στο τομέα των επιδόσεων και στο χώρο του πορτμπαγκάζ. Το πορτμπαγκάζ είναι λίγο μικρότερο από της C5, οπότε εκεί έχουμε ένα θέμα, ενώ και η μετακίνηση της πλάτης των πίσω καθισμάτων στην 'ψηλή' θέση δεν βελτιώνει τη κατάσταση (+10 λίτρα, σιγά τα ωά). Αντιθέτως η 'ψηλή' θέση φέρνει πολύ όρθιους τους πίσω επιβάτες, με αποτέλεσμα π.χ. εγώ να βρίσκω σχεδόν με το κούτελο στην οροφή
Ψηλό (18εκ), και η 4κίνηση είναι μεγάλο 'συν', αλλά δεν έχει κάποια ιδιαίτερη προστασία από κάτω. Για αυτό που το θέλω όμως, αυτά φτάνουν και περισσεύουν. Οι επιδόσεις του είναι ανεκτές, όχι γρήγορες, και πρέπει να δω πως θα συμπεριφέρεται φορτωμένο, με μπαγκαζιέρα και με ταχύτητες Ε.Ο. Να μου πεις, πως θα το δεις αυτό ? Τεςπα, στην έκδοση GL+ έχει σχεδόν όλα όσα χρειάζομαι, και μερικά από όσα λείπουν μπορούν να μπουν εκ των υστέρων. Το αξιοπερίεργο με την τιμολόγηση του συγκεκριμένου μοντέλου είναι ότι είναι εντελώς ο-ρ-ι-α-κ-ά στην κλίμακα των 17Κ€, με αποτέλεσμα ακόμα και το μεταλλικό χρώμα να το φορτώνει με περίπου +3000€ φόρους
Τεςπα, θα το δούμε λίγο πιο αναλυτικά, ίσως να βρεθεί και κάποιο για test-drive, οπότε έχουμε μέλλον εδώ...
-
Αυτό με το μεταλλικό χρώμα όντως είναι πρόβλημα και είναι 'λάθος' του εισαγωγέα για εμένα που για λίγα Ευρώ αλλάζει φορολογική κλίμακα.
Εντύπωση μου κάνει που δεν είχαν το 1.4 για test drive, γιατί στην Κηφισιάς το είχαν, απλά επειδή παραπαίει ο Σφακιανάκης, είχαν μόνο έναν πωλητή και δεν μπορούσε να φύγει από την έκθεση να πάμε για test drive!! Όμως είχαν επίσης αρκετά αυτοκίνητα 1.4 στο test drive στο MacArthur & στο Leroy στις 2 εκδηλώσεις, οπότε θα πρέπει να υπάρχουν αυτοκίνητα. Σίγουρα δεν υπάρχει σε αυτόματο.
Εγώ οδήγησα μόνο (αλλά για πολύ λίγο) το 1.6 diesel 2WD.
Πάντως, σε δοκιμές εκτός δρόμου έχει πολύ καλές κριτικές και ο Ατταρτ μίλησε πολύ κολακευτικά για την ποιότητα 4κίνησης και δεσίματος. Τέλος, είναι εξαιρετικό vfm (ίσως το καλύτερο!), γιατί ναι μεν υστερεί σε απτή ποιότητα, αλλά ουσιαστικά είναι ποιοτικό αυτοκίνητο, αξιόπιστο και με απίστευτο εξοπλισμό.
-
Στην έκδοση GL+ (που σκέφτομαι και είχαν στην έκθεση) υπάρχει το εξής περίεργο: ενώ παντού υπάρχουν σκληρά πλαστικά (του στυλ 'τακ-τακ, χτυπώ για να μου ανοίξουν' ), ο εξοπλισμός έχει πράγματα που σε άλλους (γερμανούς, γάλλους) υπάρχουν μόνο ως extras ακόμα και στις ακριβές εκδόσεις, π.χ. Full LED, κάμερα, μεγάλη οθόνη, ηλεκτρικοί-θερμαινόμενοι καθρέπτες κλπ. Τα πλαστικά παραμένουν και στην GLX, απλά μειώνονται λίγο λόγω της δερμάτινης επένδυσης σε μερικές επιφάνειες. Το δέρμα, μαζί με το navi και την οροφή είναι οι ουσιαστικές διαφορές της full GLX, που όσο ωραία και αν είναι, δεν αξίζουν τα 5Κ€ παραπάνω.
Η οθόνη ωραία και λειτουργική, αλλά δεν έχει -και δεν προβλέπεται - AndroidAuto, αλλά την βγάζουμε μια χαρά και με το standard MirrorLink. Η GL+ έχει όλους τους απαραίτητους αυτοματισμούς και μηχανισμούς ασφαλείας, έχει όπως είπαμε όλα τα καλούδια, αλλά έχει και αυτό το περίεργο με την τιμολόγηση. Δεν πειράζει, εμένα μου αρέσει το άσπρο, πάει καιρός που δεν είχα άσπρο αυτοκίνητο.
-
Ο χρήστης The Ace έγραψε:
ενώ παντού υπάρχουν σκληρά πλαστικά (του στυλ 'τακ-τακ, χτυπώ για να μου ανοίξουν' )Πάντως τα σκληρά πλαστικά δεν σημαίνει απαραίτητα και κακή ποιότητα. Μπορεί να μην κάνουν ποτέ ούτε 'τσικ', ειδικά αν είναι καλά συναρμολογημένα.
-
Ο χρήστης Andreas-Qashqai έγραψε:
ενώ παντού υπάρχουν σκληρά πλαστικά (του στυλ 'τακ-τακ, χτυπώ για να μου ανοίξουν' )
Πάντως τα σκληρά πλαστικά δεν σημαίνει απαραίτητα και κακή ποιότητα. Μπορεί να μην κάνουν ποτέ ούτε 'τσικ', ειδικά αν είναι καλά συναρμολογημένα.
Σωστός!
-
Ο χρήστης Andreas-Qashqai έγραψε:
Πάντως τα σκληρά πλαστικά δεν σημαίνει απαραίτητα και κακή ποιότητα. Μπορεί να μην κάνουν ποτέ ούτε 'τσικ', ειδικά αν είναι καλά συναρμολογημένα.Σαφώς και δεν σημαίνουν κακή ποιότητα...θέμα απτής ποιότητας είναι και το πως το βλέπει ο κάτοχος. Ίσα ίσα που το SX4 scross και καλή ποιότητα έχει και πολύ αξιόπιστο είναι. Άλλο παράδειγμα σχετικό: Το αυτοκίνητο έχει πολύ ελαφριά πόρτα, αποτέλεσμα της χρήσης χάλυβα υπερ-υψηλής αντοχής και άρα αρκετά ελαφρού (είναι ελαφρύ αυτοκίνητο το SX4), όμως ο μέσος οδηγός κλείνοντας την πόρτα (αλάνθαστο τεστ...αχαχα ) αποκομίζει την εντύπωση της μέτριας ποιότητας.
-
Η ποιότητα είναι κλίμακα, το 'καλή' και το 'κακή' είναι διαβαθμίσεις, και προφανώς εννοούν αυτό που έχουμε συμφωνήσει ότι εννοούν, καθώς υπάρχουν και διαφορετικές ερμηνείες της ίδιας της λέξης (και τι αντιπροσωπεύει). Δεν έχω καμία αντίρρηση ότι μπορεί το SX4 να μην χαλάσει ποτέ, αλλά από την άλλη να αισθάνεσαι παντού μέσα στο αυτοκίνητο ότι πιάνεις πλαστικό σκαμπώ από το ΙΚΕΑ δεν νομίζω ότι δίνει την απαραίτητη αίσθηση 'ποιότητας' Και στο κάτω-κάτω, μια υδροβαφή σε piano black συν 3-4 τμηματάκια δερμάτινης επένδυσης από Conolly και το λύσαμε το θέμα
Στο μεταξύ ο πωλητής μου είπε ότι θα μπορούσαν να δίνουν ακόμα και 10 χρόνια εγγύηση, αφού τα ιαπωνικά δεν χαλάνε ποτέ Εντάξει, λίγο υπερβολή το 'ποτέ', του είπα ότι είχα διάφορα Honda παλιότερα και ξέρω από πρώτο χέρι, αλλά όντως κάτι τέτοιο όταν το λέει πωλητής της Suzuki έχει περισσότερο βάρος από το να το λέει ο πωλητής της Seat
Το άλλο πρόβλημα είναι ο χρόνος παράδοσης. Αν το παραγγείλω 'σήμερα', δεν παραλαμβάνω πριν το Μάρτιο. Και αυτό γιατί δεν υπάρχει ούτε ένα εκτελωνισμένο, και άρα θα πρέπει να παραγγελθεί και φτιαχτεί από το μηδέν. Όχι ότι καίγομαι και τόσο πολύ, απλώς μου έκανε λίγο εντύπωση, και προφανώς οφείλεται στην γενικότερη κατάσταση της χώρας....
-
Ο χρήστης The Ace έγραψε:
Και στο κάτω-κάτω, μια υδροβαφή σε piano blackΤί είναι αυτό; που και πως μπαίνει;
-
Πολλοί το κάνουν, βαφή με εμβάπτιση είναι, βάφεται σχεδόν το οτιδήποτε και με σχεδόν οποιοδήποτε χρώμα ή σχέδιο. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, αφαιρούμε τα τμήματα που θέλουμε (π.χ. καλύμματα θυρών, κεντρική κονσόλα κλπ), λέμε ότι θέλουμε piano black (ή carbon, χρυσές ρίγες ή leopard ) και τα παραλαμβάνουμε έτοιμα μετά από 1-2 μέρες. Κόστος λογικό, π.χ. για χειρολαβές που έχω ρωτήσει πάει περίπου 100€ για τέσσερις πόρτες.
SUZUKI SX4 SCROSS