-
Επίσης υπάρχουν και προϋποθέσεις. Δε νομίζω να δίνει 7 χρόνια εγγύηση σε όλα τα μέρη του αυτοκινήτου.
-
Εγώ φίλος προτιμώ Ιταλικό ή και Γαλλικό μεταχειρο με 0 εγγύηση. ΊΣΩΣ και Γερμανικό.
Κορεάτικο καλό για νοικιάριακο. -
@panos2171
Η 7ετής εγγύηση καλύπτει ΟΛΑ τα ηλεκτρικά και μηχανικά μέρη του αυτοκινήτου και είναι και μεταβίβασιμη σε περίπτωση αλλαγής ιδιοκτήτη. Το συνολικό όριο είναι τα 150.000χμ και για τα πρώτα 3 χρόνια κυκλοφορίας δεν ισχύει... Δεν καλύπτονται φυσικά τα αναλώσιμα, μπαταρίες, λάστιχα κτλ. Για διάτρηση ή διάβρωση καλύπτει 12 χρόνια χωρίς χιλιομετρικό περιορισμό και για βαφή 5 έτη. Επίσης για το πρώτο έτος προσφέρει οδική βοήθεια ακόμα και αν μείνεις από καύσιμα ή λάστιχο..
Συμφωνώ απόλυτα με το σχόλιο του drdino παραπάνω. Είναι ένα συγκριτικό πλεονέκτημα που πρέπει να δώσει για να προσελκύσει αγοραστές. -
Aυτο που μου κάνει εντύπωση είναι η ανοδος της hyundai/kia σε ποιότητα στο εσωτερικο και οδική συμπεριφορά ,αλλα και σε εμφάνιση. Οριστε το νεο i10 και καντε τις συγκρισεις με τα up/mii/citigo σε όλους τους τομεις.
Kαι του χρόνου ερχεται και το νεο i20 οποτε εκει θα δουμε τι ψαρια πιάνει απέναντι στο premium vw polo
-
Προσωπικά δεν υποτιμώ τα hyundai και τα Kia γιατί κατάφεραν σε λίγες δεκαετίες να κερδίσουν τη φήμη των αξιόπιστων αυτοκινήτων τη στιγμή που δεν το έχουν καταφέρει Ιταλικές, Γαλλικές και Γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες. Ποιοτικά ανεβαίνουν όπως όμως και τιμολογιακά και ο χρόνος θα δείξει αν τους συμφέρει. Η εγγύηση γενικά για όλα τα προϊόντα ίσως να δείχνει και πόσο εμπιστεύεται ο κατασκευαστής το προϊόν του.
Δύο χρόνια δίνουν εγγύηση γιατί τους υποχρεώνει η Ε.Ε. ως κατώτατο χρονικό διάστημα εγγύησης; Δηλαδή, μπορούν να δώσουν και έναν χρόνον ή τους απαγορεύεται; -
Ο χρήστης Alexander Anderson έγραψε:
Υπάρχει λόγος που η hyundai/kia δίνουν 5/7 χρονια εγγύηση και η VW 2 χρονια και η bmw 2 χρόνια.
Καταρχήν 2 χρόνια δίνουν και πολλές άλλες εταιρίες.
Από εκεί και πέρα τα 7 χρόνια που δίνουν οι δύο Κορεάτικες είναι ένα δέλεαρ για τους πελάτες (άλλωστε σε όλα τα καταναλωτικά αγαθά η εγγύηση παίζει σημαντικό ρόλο).Από την δική μου εμπειρία και το πέρασμα σε αρκετές μάρκες διαπίστωσα ότι οι δύο Κορεάτικες έχουν διαφορετική επιχειρησιακή στρατηγική σε σχέση με τους υπόλοιπους και στοχεύουν διαφορετικά.
Συγκεκριμένα, οι δύο Κορεάτικες ποντάρουν περισσότερο στην πώληση και δεν βλέπουν ως πηγή χρήματος το after sales σε αντίθεση με τους υπόλοιπους.Για τους υπόλοιπους το after sales είναι βιομηχανία χρήματος. Είναι η παλιά κλασσική νοοτροπία. Είναι κουλτούρα.Το συνεργείο 'φίλος' του πελάτη, ο πελάτης περνά και από το συνεργείο για να περάσει την ώρα του, να χωθεί λίγο στις μηχανές, να δει τα αυτοκίνητα των άλλων, να μιλήσει 'αυτοκινητιστικά'...
Παλιά τα συνεργεία ήταν τύπου ΜαστροΤάσου και ΜαστροΝικόλα της γειτονιάς, τώρα είναι ποιο κυριλέ, είναι εξουσιοδοτημένα, καθαρά, όμορφα, προσφέρουν νερό από ψύκτη, καφέ (Γαλλικό), καθιστικό με τηλεόραση, κάτι ομορφούλες στην ρεσεψιόν, πλέον υπάρχει και τεχνικός εργοδηγός κλπ..κλπ...
Ο σκοπός όμως ο ίδιος. Όσες ποιο πολλές επισκέψεις, τόσα ποιο πολλά τα οικονομικά οφέλη.
Τα οικονομικά οφέλη αυξάνονται όσο ποιο μικρή είναι η εγγύηση και όσο το προϊόν 'κατά λάθος ' έχει ατέλειες ή είναι επιρρεπή σε βλάβες.Ο καθένας ανάλογα με τα θέλω του και τις απόψεις του προμηθεύεται αυτό που του ταιριάζει.
υ.γ. τα ίδια ισχύουν και στα δίτροχα/τρίτροχα.
-
Aυτο που μου κάνει εντύπωση είναι η ανοδος της hyundai/kia σε ποιότητα στο εσωτερικο και οδική συμπεριφορά ,αλλα και σε εμφάνιση. Οριστε το νεο i10 και καντε τις συγκρισεις με τα up/mii/citigo σε όλους τους τομεις.Kαι του χρόνου ερχεται και το νεο i20 οποτε εκει θα δουμε τι ψαρια πιάνει απέναντι στο premium vw polo
Ωραία μας έπεισες ότι είναι(?) καλύτερα αλλά δε θα αγοράσουμε. Όσο για την εμφάνιση, φυσικά και δεν έχουν τα χάλια του παρελθόντος, όμως αυτό είναι κάτι εντελώς υποκειμενικό.
-
εγω παιδια πειστηκα... μαλακια η S class... θα παρω i10 που ειναι και γαμάτο και έχει 7 χρονια εγγυηση.
ημαρτον με αυτα τα τοπικ. Κατανοητο, πως δεν ειχατε λεφτά να πάρετε VW, αλλα ημαρτον...
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Από την δική μου εμπειρία και το πέρασμα σε αρκετές μάρκες διαπίστωσα ότι οι δύο Κορεάτικες έχουν διαφορετική επιχειρησιακή στρατηγική σε σχέση με τους υπόλοιπους και στοχεύουν διαφορετικά.
Συγκεκριμένα, οι δύο Κορεάτικες ποντάρουν περισσότερο στην πώληση και δεν βλέπουν ως πηγή χρήματος το after sales σε αντίθεση με τους υπόλοιπους.Για τους υπόλοιπους το after sales είναι βιομηχανία χρήματος. Είναι η παλιά κλασσική νοοτροπία. Είναι κουλτούρα.Το συνεργείο 'φίλος' του πελάτη, ο πελάτης περνά και από το συνεργείο για να περάσει την ώρα του, να χωθεί λίγο στις μηχανές, να δει τα αυτοκίνητα των άλλων, να μιλήσει 'αυτοκινητιστικά'...
.πως γινεται να συμβαινει αυτο,οταν η 7ετη εγγυηση σε υποχρεωνει να εισαι για τουλαχιστον 7 χρονια στο εξουσιοδοτημενο?
-
Τα κόστη του after sales στα Κορεάτικα είναι ιδιαίτερα χαμηλά. Οπότε και 7 χρόνια να πηγαίνεις στα εξουσιοδοτημένα τους, είναι πολύ ποιο χαμηλά σε κόστη σε σχέση με τα μη εξουσιοδοτημένα (αυτό το έχω δει στην πράξη.)
Σε αντίθεση με τους υπολοίπους που θέλεις π.χ. για λάδι σε εξουσιοδοτημένο 100euro και αναγκάζεσαι να πηγαίνεις με τα δικά σου μπιτόνια μπας και γλυτώσεις κανά φράγκο.
Πριν ένα μήνα πήγα στο συνεργείο το Cordoba γιατί έμεινε νεκρό μέσα στο γκαράζ.
Απλά οι τύποι είναι για γέλια. Μόνο φράγκα θέλουν να βγάλουν και κάνουν ότι μπορούν για να φορτώσουν με εργασίες και ζημιές το αυτοκίνητο. Και τελικά το έβγαλαν το κουστουμάκι και παραλίγο να πάθουμε συγκοπή...Αλλά τι περιμένεις; Παραπαίουν και αυτοί. Έτοιμοι για κλείσιμο.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Τα κόστη του after sales στα Κορεάτικα είναι ιδιαίτερα χαμηλά. Οπότε και 7 χρόνια να πηγαίνεις στα εξουσιοδοτημένα τους, είναι πολύ ποιο χαμηλά σε κόστη σε σχέση με τα μη εξουσιοδοτημένα (αυτό το έχω δει στην πράξη.)Σε αντίθεση με τους υπολοίπους που θέλεις π.χ. για λάδι σε εξουσιοδοτημένο 100euro και αναγκάζεσαι να πηγαίνεις με τα δικά σου μπιτόνια μπας και γλυτώσεις κανά φράγκο.
Πριν ένα μήνα πήγα στο συνεργείο το Cordoba γιατί έμεινε νεκρό μέσα στο γκαράζ.
Απλά οι τύποι είναι για γέλια. Μόνο φράγκα θέλουν να βγάλουν και κάνουν ότι μπορούν για να φορτώσουν με εργασίες και ζημιές το αυτοκίνητο. Και τελικά το έβγαλαν το κουστουμάκι και παραλίγο να πάθουμε συγκοπή...Αλλά τι περιμένεις; Παραπαίουν και αυτοί. Έτοιμοι για κλείσιμο.
Τι είχε το σεατ τελικά;
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Τι είχε το σεατ τελικά;
Καλή ερώτηση. Κανείς δεν κατάλαβε τι πραγματικά είχε.
Μάλλον μία βαλβίδα που αφορά την βενζίνη, την οποία ήθελαν να αλλάξουν με κόστος στα 100euro.
Στην αρχή ήθελαν να αλλάξουν και τρόμπα βενζίνης και κάτι φίλτρα βενζίνης, ενώ κάποιος έλεγε για νοθευμένη βενζίνη και ότι θα έπρεπε να αδειάσουν και να πλύνουν το ρεζερβουάρ.Τελικά επειδή άκρη δεν έβγαινε έγινε διαπραγμάτευση συμφωνήθηκε να γίνει ένα service (άσχετο εντελώς) και να καθαρίσουν την βαλβίδα... Τα φράγκα τα πήραν. 150euro ... για λάδια και καθαρισμό βαλβίδας...
Άρση βλαβών με διαπραγμάτευση...
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
εγω παιδια πειστηκα... μαλακια η S class... θα παρω i10 που ειναι και γαμάτο και έχει 7 χρονια εγγυηση.ημαρτον με αυτα τα τοπικ. Κατανοητο, πως δεν ειχατε λεφτά να πάρετε VW, αλλα ημαρτον...
Οτι θέλει καταλαβαίνει ο καθένας. Το i10 θα το συγκρίνεις με το τριο κουβαγκεν(up,mii,citigo)
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
εγω παιδια πειστηκα... μαλακια η S class... θα παρω i10 που ειναι και γαμάτο και έχει 7 χρονια εγγυηση.ημαρτον με αυτα τα τοπικ. Κατανοητο, πως δεν ειχατε λεφτά να πάρετε VW, αλλα ημαρτον...
Καλά μην είσαι τόσο σιγούρος!
Και εγώ που είχα λεφτά για vw το ξεφορτώθηκα μετά όσο όσο!
Μου έβγαλε την ψυχή... -
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Τα κόστη του after sales στα Κορεάτικα είναι ιδιαίτερα χαμηλά. Οπότε και 7 χρόνια να πηγαίνεις στα εξουσιοδοτημένα τους, είναι πολύ ποιο χαμηλά σε κόστη σε σχέση με τα μη εξουσιοδοτημένα (αυτό το έχω δει στην πράξη.)Σε αντίθεση με τους υπολοίπους που θέλεις π.χ. για λάδι σε εξουσιοδοτημένο 100euro και αναγκάζεσαι να πηγαίνεις με τα δικά σου μπιτόνια μπας και γλυτώσεις κανά φράγκο.
.ναι αλλα οσο και να σου χρεωσουν τα λαδια,αλλα τα 2 χρονια και αλλα τα 7.Για να συνεβαινε αυτο θα επρεπε το μη Κορεατικο,να εχει 3πλα κοστη εργατοωρας και ανταλλακτικων αναλωσιμων.Κατι που δεν συμβαινει.
Οποτε αδυνατω να καταλαβω οτι οι κορεατες δεν βλεπουν το αφτερσειλς σαν ''πηγη χρηματος''
Μαλλον το αντιθετο συμβαινει. -
εγω παιδια πειστηκα... μαλακια η S class... θα παρω i10 που ειναι και γαμάτο και έχει 7 χρονια εγγυηση.
ημαρτον με αυτα τα τοπικ. Κατανοητο, πως δεν ειχατε λεφτά να πάρετε VW, αλλα ημαρτον...
Οτι θέλει καταλαβαίνει ο καθένας. Το i10 θα το συγκρίνεις με το τριο κουβαγκεν(up,mii,citigo)
παντα/τουινγκο
-
Προσπαθείς να πείσεις ότι το i10 (αυτο που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, είναι καλύτερο απο τα (up,mii,citigo).
Ασφάλεια
Σύμφωνα με το euroncap το i10 πήρε 4 αστέρια http://www.euroncap.com/tests/hyundai_i10_2008/323.aspx
Σύμφωνα με το euroncap τα up/mii/citigo πήραν 5 αστέρια http://www.euroncap.com/files/472_datasheet.pdfΚατανάλωση
Τον ποιο αντικειμενικό τρόπο υπολογισμού θεωρώ το spritmonitor
Σύμφωνα με το spritmonitor το i10 έχει μέση κατανάλωση 6,38 λίτρα http://www.spritmonitor.de/en/overview/19-Hyundai/1079-i10.html?fueltype=2&constyear_s=2011&powerunit=2
Σύμφωνα με το spritmonitor το up/citigo/mii έχει μέση κατανάλωση 5,23 λίτρα http://www.spritmonitor.de/en/overview/50-Volkswagen/1234-Up!.html?fueltype=2&power_e=61&powerunit=2Τιμή
Σύμφωνα με το σίτε της Hyundai το i10 ξεκινάει απο τις 9.000 ευρώ. http://www.hyundai.gr/page/model/1
Σύμφωνα με το σίτε της Scoda το Citigo ξεκινάει απο τις 8.000 ευρώ http://www.skoda.gr/models/citigo/overviewΕπίσης πολύ σημαντικό θεωρώ ότι στην τριπλέτα είναι βασικό το esp ενώ στο i10 είναι έξτρα
Έχω πραγματικά απορία για ποιό λόγο το i10 είναι καλύτερο αυτοκίνητο.
-
Η ολη φαση μου θυμιζει ατακες απο ασχετους μπαρμπαδες πριν απο 40 χρονια για φτηνα γιαπωνεζικα... ε ειναι και η αγορα σε παρομοια φαση, ειναι φτηνοι αλλα και αναλογικα με τα γιαπωνεζικα τοτε σε αλλη κλαση οι κορεατες, ειναι και οι μισθοι-κλιμα σε παρομοια φαση...edit mod
-
Ρε παιδια μην ποστάρετε εαν δεν διαβάζετε τι γράφω. Ο άλλος μου λεει οτι συγκρίνω το τωρινο i10 που υπάρχει στην ΕΛλάδα και εγω εχω ποστάρει 3 βιντεάκια με το νεο i10. Κανεις δεν διαβασε τι εγραψα και τι βιντεάκια ανέβασα. Απλά βλεπετε τον τίτλο του τοπικ και βρίζετε
-
7 χρόνια εγγύηση η Κia, 2 η Vw. Τι συμβαίνει;