-
Αν έχεις δική σου θέση πάρκινγκ μπορείς άνετα να πάρεις ένα της stellantis. 500 χλμ -550χκμ μέσ' στην πόλη δεν νομίζω να κάνεις καθημερινά.
Άσε που μπαίνεις και δακτύλιο και γενικά είναι future proof σχετικά με φορολογικες επιβαρύνεις
-
Αντε γειά !
σε περίληψη
ο Σάντυ εχει αποσυναρμολογήσει πολλά ηλεκτρικά μοντέλα και το κυριότερο κοστολογήσει μεχρι τελευταίας ροδέλας , μαζί με τις πληροφορίες που εχει για τα κοστολόγια παραγωγής ανα χώρα ξέρει τι λεει για τα περιθώρια κέρδους της ΤΕΣΛΑ .Τα νέα είναι άσχημα για όλους (και για τους Ιάπωνες ) η πτώση τιμής που είδαμε στα μοντέλα της είναι η αρχή γιατί εχει τεράστιο περιθώριο .
Είναι οι βόμβες σηματοδοσίας των Mosquito θα ακολουθήσει η ατομική που χρωστάνε απο το '45 στο Βερολίνο ...
ΥΓ1 μαζεύει $ για να αγοράσει ενα semi truck ,την νταλίκα της Tesla για να την διαλύσουν !
ΥΓ2 τα κουμπιά για τα tesla τα είδατε; -
@monman2 said in TESLA FORUM:
Αντε γειά !
σε περίληψη
ο Σάντυ εχει αποσυναρμολογήσει πολλά ηλεκτρικά μοντέλα και το κυριότερο κοστολογήσει μεχρι τελευταίας ροδέλας , μαζί με τις πληροφορίες που εχει για τα κοστολόγια παραγωγής ανα χώρα ξέρει τι λεει για τα περιθώρια κέρδους της ΤΕΣΛΑ .Τα νέα είναι άσχημα για όλους (και για τους Ιάπωνες ) η πτώση τιμής που είδαμε στα μοντέλα της είναι η αρχή γιατί εχει τεράστιο περιθώριο .
Είναι οι βόμβες σηματοδοσίας των Mosquito θα ακολουθήσει η ατομική που χρωστάνε απο το '45 στο Βερολίνο ...
ΥΓ1 μαζεύει $ για να αγοράσει ενα semi truck ,την νταλίκα της Tesla για να την διαλύσουν !
ΥΓ2 τα κουμπιά για τα tesla τα είδατε;εχει υπολογισει το κοστος κατασκευης και λειτουργιας των εργοστασιων; Δεν ειδα κατι
-
@spiros-0 said in TESLA FORUM:
@monman2 said in TESLA FORUM:
Αντε γειά !
σε περίληψη
ΥΓ2 τα κουμπιά για τα tesla τα είδατε;εχει υπολογισει το κοστος κατασκευης και λειτουργιας των εργοστασιων; Δεν ειδα κατι
Το λεει σε κάποιο σημείο οτι εχουν για κάθε εργοστάσιο και πως διαφοροποιούνται ανάλογα την χώρα παραγωγής .
Τον πιστεύω και άποψη μου είναι πως η tesla τους περίμενε υπομονετικά στην γωνία , τους παραδοσιακούς κατασκευαστές , να βγάλουν ηλεκτρικά και να εκτεθούν απο ποιότητα τεχνολογίας οχήματος μέχρι κοστολόγηση και άρχισε με κτύπημα κατευθείαν στην καρδιά της Γερμανίας , bye bye VW να δω ποιος θα πάρει id3 -4 κλπ .
Με 40% περιθώριο κέρδους που μπορούν να το μηδενίσουν γιατί πάλι θα κερδίζουν δεκάδες χιλιάδες $ μόνο απο το ξεκλείδωμα του autopilot ανα όχημα μπορούν να βάλουν άνετα και τους κινέζους στην θέση τους . Άλλωστε χρωστάνε και σε αυτούς μερικές "ατομικές" απο την εποχή της Κορέας...
-
Άσε με ρε Τάσο με την Tesla, την απάτη!!!
-
Σε μερικά χρόνια θα ζητάς βόλτα και θα σου θυμίζω τι έλεγες
-
Βόλτα με όλα θέλω, ακόμα και με κομπίνες. Άλλο αυτό όμως και άλλο να τα αγοράσω. Μη ξεχνάς ότι πριν αποστρατευτώ καβαλούσα V10, πολυκαύσιμο MTU 37,700 κυβικά, με δύο κομπρέσσορες.. Όπως βλέπεις εγώ παραμένω σε βενζίνη στα ΙΧ μου όμως...
-
https://www.tesla.com/gigafactory
Net zero factory!
"Tesla expects the Gigafactory to be the biggest building in the world – and entirely powered by renewable energy sources. Designed to be a net zero energy factory upon completion, the facility will be primarily powered by solar, and installation is already underway."
Δεν φτάνει που βγάζει τα γρηγορότερα οικογενειακά, που έχουν τον υψηλότερο δείκτη vfm, που έχουν τις καλύτερες μπαταρίες της αγοράς, που αποφέρουν τα υψηλότερα κέρδη ανά μονάδα, θα έχουν στο άμεσο μέλλον και μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα κατά την παραγωγή τους.
-
@realzeus
...συνεχίζοντας για να μην ενοχλούμε το τοπικό της CC ο Ελον δεν εχασε 100δισ γιατί δεν πούλησε , ως γνωστόν στις μετοχές κερδίζεις και χάνεις αν πουλάς όσο τις κρατάς παίρνεις μερίσματα και εχεις πρόσωπο για τα δάνεια ΔΙΣ που σου δίνουν με χαρά οι τράπεζεςhttps://www.forbes.com/sites/alanohnsman/2023/01/24/tesla-pouring-36-billion-into-nevada-plant-for-ev-battery-semi-production/
και επειδή βλέπω παρακολουθείς τις μετοχές της ΤeslaTesla was little changed in Nasdaq trading on Tuesday, closing at $143.89. The stock is up 36% this month after plunging more than 60% in 2022.
με τέτοια επιδότηση απο την κυβέρνηση Μπάιντεν η Tesla θα απογειωθεί
https://thedriven.io/2023/01/26/tesla-set-to-win-big-with-biden-credits-as-it-targets-1000gwh-ev-battery-capacity/
Youtube Video -
O Elon σε ενα χρόνο θα εχει την δυνατότητα να σπρωξει τους ανταγωνιστές στο valley of death. Δηλαδη να μην καταφέρουν οι παραδοσιακοι ανταγωνιστές της tesla να ακολουθησουν στην μεταβαση στα EV.
Το αμερικανικό κρατος ειναι βοηθητικό και ΜΟΝΟ οι καθυστερησεις σε υποδομες μπορουν να επιβραδύνουν την επικρατηση της. Για αυτο και επενδύει η ιδια στους Τεσλα chargers. Εαν καταφερει να υλοποιησει το πλανο πχ στην Ελλαδα με tesla chargers σε 20-30 σημεια θα την βλεπουν με κυαλια οι ανταγωνιστες της. Θα εχει καταφερει να εχει και κερδοφορο προιον στην πωληση και opex κερδος απο την πωληση ρευματος και λογισμικου με subscription.
-
Για να είναι ανταγωνιστικη στην Ασία βέβαια είπαν ότι κοιτούν για εργοστάσιο στην Ινδονησία..
Και βλέπουμε ότι ξαφνικά η PSA στην πιο hot κατηγορία της Ευρώπης βγάζει αυτοκίνητο με αξιοπρόσεκτα specs με αρχική τιμή 27.500..
Εγώ νομίζω τώρα ξεκινάει η φάση, και δεν ξέρουμε τίποτα ακόμη. Η Tesla έχει ένα σημαντικό head start, αλλά βλέπουμε ότι η Ford πάει all in στα ηλεκτρικά, άμεσα και απροσδόκητα βίαια θα έλεγα.. Ιάπωνες έχουν μείνει λόγο πίσω, αλλά έχουν πλήρη σχέδια για το 2030 (ποσταρα και το άρθρο στο τοπικό της Suzuki που αναφέρει πολλά).
Νομίζω ότι είναι λίγο αφελής κάποιος αν νομίζει ότι Mercedes και η BMW, ή οι Toyota/Honda δεν θα είναι ανταγωνιστικοί την επόμενη 5ετια, εν το μεταξύ η Toyota είναι πρώτη στον κόσμο σε πωλήσεις και οι premium Γερμανοί πάνε σφαίρα, ενώ η Stellantis προσπαθεί να δημιουργήσει κάτι αρκετά μεγάλο και για πρώτη φορά σε παγκόσμιο επίπεδο.
Νομίζω τίποτα δεν είναι γραμμένο σε πέτρα ακόμη..
-
Ωραίο και συνοπτικό βίντεο για το ετήσιο σέρβις ενός model 3
διαφορετικά πράγματα απο αυτά που ξέραμε
Συσφίξεις και πάλι συσφίξεις με το ροπόκλειδο
Μπρος -πίσω τα ελαστικά και ευθυγράμμιση
Λογικά πράγματα όταν εχεις τόση δύναμηααα και γρασάρισμα τα φρένα για να μην κολλάνε απο την μη χρήση!
-
Εχω δυο μερες τωρα και διαβαζω για τα τεσλα και μιλαμε εχω μεινει παγωτο(90'ς)....
Και βιντεακια που εχω δει....ειδικα το full self driving....εχει εφαρμογη στο Ελλαδισταν αυτο? -
@costasbab said in TESLA FORUM:
Εχω δυο μερες τωρα και διαβαζω για τα τεσλα και μιλαμε εχω μεινει παγωτο(90'ς)....
Και βιντεακια που εχω δει....ειδικα το full self driving....εχει εφαρμογη στο Ελλαδισταν αυτο? -
Πριν 10 έτη θα μπορούσε να το φανταστεί κάποιος;
Αν σας έλεγαν τότε για τις ικανότητες της τεχνολογίας στα επόμενα δέκα έτη, την εξέλιξη και την έρευνα, τι θα λέγατε;Πλέον η ανάπτυξη του AI και η γεωμετρική αύξηση της επεξεργαστικής δύναμης των Η/Υ θα οδηγήσουν σε απίστευτες τεχνολογικές ανακαλύψεις. Η μελέτη και η έρευνα καθώς και το brainstorming σε πιθανές λύσεις προβλημάτων θα γίνονται σε κλασμα του χρόνου που απαιτούνταν ως τώρα.
-
Όλα ξεκίνησαν το 2004 -οταν 1.000.000 $ είχαν αξία - και η DARPA ήθελε λύση στο πρόβλημα των αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών που προκαλούσαν απώλειες στα στρατιωτικά κομβόι.
https://www.darpa.mil/about-us/timeline/-grand-challenge-for-autonomous-vehicles -
https://tinealarissa.gr/2023/02/13/λάρισα-to-fashion-city-outlet-τοποθετεί-οκτώ-νέους-ταχυ/
Τι εχει να γινει στον καμπο...τωρα που εχουμε ταχυφορτιστες ποιος μας πιανει..θα αφησουμε τα cayenne και θα πιασουμε τα Tesla.. που ειναι και της μοδας...ειναι και ισιωμα εδω..θα κραταει η μπαταρια.... θα γινει χαμος...χαχαχα
-
@costasbab said in TESLA FORUM:
https://tinealarissa.gr/2023/02/13/λάρισα-to-fashion-city-outlet-τοποθετεί-οκτώ-νέους-ταχυ/
Τι εχει να γινει στον καμπο...τωρα που εχουμε ταχυφορτιστες ποιος μας πιανει..θα αφησουμε τα cayenne και θα πιασουμε τα Tesla.. που ειναι και της μοδας...ειναι και ισιωμα εδω..θα κραταει η μπαταρια.... θα γινει χαμος...χαχαχα
Προχθές σε μονοκατοικία 180 τμ στην κάμπο ήρθε ο μηχανικός για φωτοβολταικά στην στέγη ,10000 € κόστος ,επιδότηση - δώρο 70% και τζάμπα το power bank ,100% επιδότηση! Θα γίνει του model Y/Χ το κάγκελο!
-
-
Όταν θα ξεκινήσει η παραγωγή του cybertruck ο κάμπος την νύκτα θα μοιάζει με το σημείο της πρώτης μαζικής επαφής τρίτου τύπου
TESLA FORUM