-
-
@realzeus said in TESLA FORUM:
Είναι πολύ πιο εύκολο να έχεις όμως 20 κουμπιά για κλιματισμό, ηχοσύστημα και ρυθμίσεις κινητήρα/κιβωτίου/ESP, παρά να πρέπει να μπαίνεις μέσα σε ένα σωρό μενού και να πονοκεφαλιάζεις. Επίσης τα φυσικά πλήκτρα μπορείς να τα πατήσεις χωρίς να πάρεις το μάτι σου από τον δρόμο, καθώς ξέρεις ακριβώς που είναι και νιώθεις ότι πατήθηκαν, με την αφή.
Δεν μπαίνεις σε μενού. Τα βασικά εμφανίζονται μονίμως στην οθόνη. Όπως κλιματισμος.
Και μάλιστα είναι μεγάλαΈχεις λάθος οπτική στο θεμα. Οι άνθρωποι που τα οδηγούν οι περισσότεροι δεν γυρίζουν πίσω στις προηγούμενες γενιές με τα κουμπια
-
Μια χαρά οπτική έχω και το καταλαβαίνουν και οι κατασκευαστές, οι οποίοι επαναφέρουν τα κουμπιά, σιγά-σιγά.
Διάβασε την έρευνα που έβαλα στην προηγούμενη σελίδα! -
Κάπου διάβασα ότι πλέον κι αυτό από την οθόνη γίνεται; Δηλαδή αν σπάσει ή μπλοκάρει η οθόνη, ακινητοποιείται το αυτοκίνητο;! ΤΡΑΓΙΚΟ!!!
@dettol said in TESLA FORUM:Δεν ισχύει
-
Μια χαρά οπτική έχω και το καταλαβαίνουν και οι κατασκευαστές, οι οποίοι επαναφέρουν τα κουμπι'α, σιγά-σιγά.
Διάβασε την έρευνα που έβαλα στην προηγούμενη σελίδα!Ρε συ οι άνθρωποι δεν είναι φαντάροι. Έλεος.
Ούτε πιλότοιΒάλε έναν 50αρη να μάθει 200 κουμπιά όπως σε ένα αεροσκάφος. Είναι δυνατόν;
Σε μια οθόνη με γραφικά είναι πιο εύκολο
Αυτό που λένε οι κατασκευαστές είναι για τις μικρότερες οθόνες των 7 ιντσών και κυρίως για τον χειρισμό του κλιματισμού
-
Καθόλου πιο εύκολο δεν είναι και στο λέω κοντεύοντας αυτήν την ηλικία. Στο λέει βέβαια και η έρευνα, που δεν θέλει να διαβάσεις...
https://etsc.eu/physical-buttons-outperform-touchscreens-in-new-cars/
-
Στα Τέσλα οι βασικές λειτουργίες εμφανίζονται μόνιμα στην οθόνη. Για αυτό και είναι τεραστίων διαστάσεων.
Η δοκιμή που έβαλες δοκίμαζε αυτοκίνητα με 7-8 ιντσών οθόνες που έχουν υπομενού. Για τις βασικές λειτουργίες
Τέλος τα αυτοκίνητα που έβαλες είτε είναι παλιά είτε απλοϊκα.. Δεν είναι μια σύγχρονη λιμουζίνα με τόσες παραμετροποιήσεις και συνδεσιμότητα
Άλλες εποχές.
-
Τώρα αν αυτό το χάος σας φαίνεται εύχρηστο...
-
Στην φωτογραφία στο κάτω μέρος έχει τα κουμπιά του κλιματισμού, τα φώτα ομίχλης, το θερμαινόμενο παρμπρίζ, θερμαινόμενο κάθισμα ( οκ αυτό είναι υπομενού όπου μπορείς να τα ρυθμίσεις)κτλ κτλ.
Αριστερά πάνω η ταχύτητα του οχήματος μαζί με την αυτονομία του από κάτω το ραντάρ του οχήματος για την προστασία και ενημέρωση του τι υπάρχει γύρω του και δεξιά ο χάρτης.
Αν θες να βάλεις μουσική πατάς το κουμπί με τη νότα και η οθόνη του χάρτη μετατρέπεται σε οθόνη με την λίστα μουσική. Τόσο απλά!
Μέσα σε 10-15 λεπτά χρήσης ξεκινάς να το συνηθίζεις.
Όταν αγοράζετε νέα τηλεόραση πόσο καιρό σας παίρνει να τη μάθετε η οποία είναι πολύ πιο πολύπλοκη;
-
Είσαι έτοιμος για tesla lap
-
Μου λείπουν μονάχα δύο μικρές λεπτομέρειες
-
Άλλη μια δημοσίευσης που προσπαθεί να μας πείσει ο ριαλζους ότι δυσκολεύεται να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα. Το καταλάβαμε !
Θα μπορούσε να έχει χειριστήρια για τα φλας στην κολόνα του τιμονιού, σίγουρα ναι αλλά αυτό θα αύξανε την πολυπλοκότητα της κατασκευής και του κόστους.
Να είστε βέβαιοι ότι θα την ακολουθήσουν και άλλοι αυτή την προσέγγιση (όπως αντίστοιχα έγινε με την apple και την κατάργηση εν μια νυκτι της θύρας 3,5mm), αυτή τη στιγμή η Tesla ορίζει τις εξελίξεις και οι υπόλοιποι τρέχουν.
Είναι φοβερή η ορατότητα απουσία οργάνων, μου θυμίζει το αγαπημένο μου fiat multipla
-
@red_monster said in TESLA FORUM:
μου θυμίζει το αγαπημένο μου fiat multipla
Αμαξαρα!!!!!
Με έπεισες!!!! Θέλω Τέσλα!!!!
-
@lap said in TESLA FORUM:
Όταν αγοράζετε νέα τηλεόραση πόσο καιρό σας παίρνει να τη μάθετε η οποία είναι πολύ πιο πολύπλοκη;
Αυτό είναι το πρόβλημα. Όταν αγοράζω νέα τηλεόραση δεν ταξιδεύω με 120+ χλμ προσπαθώντας να αλλάξω κανάλι... Τα πράγματα στα αυτοκίνητα πρέπει να τα κάνεις εντελώς μηχανικά, χωρίς καν να κοιτάς το μενού και να σκέφτεσαι τι πρέπει να κάνεις!
Επειδή το ανέφερες πάντως, μόνο τα κανάλια και την ένταση +/- αλλάζω, με κανονικά κουμπάκια, χωρίς να κοιτάω καν το remote της τηλεόρασης.
ΥΓ: Κυκλοφορούσα κάποτε και με Lancia Y με τα το ταμπλό στην μέση. Δεν υπάρχει τίποτα πιο ηλίθιο!
-
Μα σε οποιοδήποτε νέο αυτοκίνητο πρέπει να το μάθεις πριν πατάς κουμπιά με 120 χλμ/ωρα
Σε αυτό σου είπα πως τα βασικά είναι μονίμως στην κεντρική οθόνη. Τα συνηθίζεις όλα.
Εγώ στην τηλεόραση αλλάζω όλες τις παραμέτρους, της έχω ξεσκίσει τα μενού. Από κωδικούς χρωμάτων, μέχρι σημεία λευκού, και όλα τα hz του ήχου.
-
Εγώ στην τηλεόραση αλλάζω όλες τις παραμέτρους, του έχω ξεσκίσει τα μενού. Από κωδικούς χρωμάτων, μέχρι σημεία λευκού, και όλα τα hz του ήχου.
Όχι όμως πηγαίνοντας με 120. Σταματημένος τα αλλάζεις, με την ησυχία σου. Επίσης εσύ, σαν νεώτερος, έχεις μεγαλύτερη εξοικείωση με τα ηλεκτρονικά μενού. Το θέμα είναι να μπορεί κάποιος να τα αλλάξει με κλειστά τα μάτια! Και αυτό γίνεται μόνο με φυσικά κουμπιά και διακόπτες.
-
Μα και στα αυτοκίνητα με κουμπιά, δεν κάνεις μεγάλες αλλαγές κατά την οδήγηση.
Δεν προσπαθείς να ρυθμίσεις το κάθισμα ένα κινήσει με 120 χλμ/ ώρα ούτε το τιμόνι.
Δύο τρία πράγματα χειρίζεσαι και αυτά ακόμα και στο tesla είναιευκολα προσβάσιμα στο κάτω μέρος της οθόνης.
-
Μα και στα αυτοκίνητα με κουμπιά, δεν κάνεις μεγάλες αλλαγές κατά την οδήγηση.
Δεν προσπαθείς να ρυθμίσεις το κάθισμα ένα κινήσει με 120 χλμ/ ώρα ούτε το τιμόνι.
Δύο τρία πράγματα χειρίζεσαι και αυτά ακόμα και στο tesla είναιευκολα προσβάσιμα στο κάτω μέρος της οθόνης.
Τώρα τι επιμένεις και εσυ βρε γιαβρι μου; Δεν είπαμε οτι δεν μπορούμε να αλλάξουμε τους ανθρώπους ?
-
Lap.
Μλκια είναι.
Χθές παρέλαβα το δικό μου και όταν ήθελα να ρυθμίσω στον μισό βαθμό το κλιματιστικό πάνω κάτω στην διάρκεια του ταξιδιού κατά την επιστροφή στην πόλη μου,έπρεπε να πάρω τα μάτια μου από τον δρόμο για να δω που θα πατήσω κάτω στην γωνία
Δεν το λες και ασφαλές. -
@teo-mak said in TESLA FORUM:
Lap.
Μλκια είναι.
Χθές παρέλαβα το δικό μου και όταν ήθελα να ρυθμίσω στον μισό βαθμό το κλιματιστικό πάνω κάτω στην διάρκεια του ταξιδιού κατά την επιστροφή στην πόλη μου,έπρεπε να πάρω τα μάτια μου από τον δρόμο για να δω που θα πατήσω κάτω στην γωνία
Δεν το λες και ασφαλές.Κατά τα άλλα εγώ είμαι ο παράξενος, ε red_monster?
TESLA FORUM