-
Καλησπέρα σε όλους,
Έχω πάρει ένα pass για την Αττική Οδό το οποίο με βολεύει αρκετά οπότε σκεφτόμουν να κάνω το ίδιο για τα διόδια μέχρι Θεσσαλονίκη. Το πρόβλημα είναι ότι έχω μπερδευτεί για το αν μπορώ να έχω ένα pass για όλα τα διόδια και που/πως μπορώ να το προμηθευτώ.
Ευχαριστώ.
-
Καλησπέρα σε όλους,
Έχω πάρει ένα pass για την Αττική Οδό το οποίο με βολεύει αρκετά οπότε σκεφτόμουν να κάνω το ίδιο για τα διόδια μέχρι Θεσσαλονίκη. Το πρόβλημα είναι ότι έχω μπερδευτεί για το αν μπορώ να έχω ένα pass για όλα τα διόδια και που/πως μπορώ να το προμηθευτώ.
Ευχαριστώ.
-
ΤΟ μεγαλυτερο κακο με το Pass ειναι οτι δεν παιρνεις αποδειξη απο τα διοδια
και δεν μπορεις να αποδειξεις τον χρονο ταξιδιου...
χωρια που οι υπαλληλοι δε συγχρονιζουν τα ρολογια τους........ -
Ο χρήστης pipinos_1976 έγραψε:
χωρια που οι υπαλληλοι δε συγχρονιζουν τα ρολογια τους........Γιατί ;Τον Τομ Κρουζ στις Επικίνδυνες Αποστολές υποδύονται;
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
χωρια που οι υπαλληλοι δε συγχρονιζουν τα ρολογια τους........Γιατί ;Τον Τομ Κρουζ στις Επικίνδυνες Αποστολές υποδύονται;
μην ειρωνευεσαι
ξερεις πολυ καλα τι εννοω...
συγχρονισμενα ρολογια, ιδια ωρα σε ολα τα διοδια, αρα αποδειξη του Αθηνα Θεσσαλονικη σε Χ ωρες με Υ αυτοκινητο και Ζ καταναλωση
-
Who cares ?
Και γιατί η απόδειξη αυτή πρέπει να είναι μια υπηρεσία που προσφέρουν δωρεάν τα διόδια ?
Το 'Υ αυτοκίνητο' και η 'Ζ κατανάλωση' πως αποδεικνύονται ? -
Η Αττική Οδός κάθε χρόνο στέλνει στους συνδρομητές της το ποσό που δαπανήθηκε με τη χρήση του e-pass.
Επίσης αν επιθυμείς μπορείς να έχεις αναλυτική κατάσταση των διελεύσεων ανά μήνα.
Κάτι τέτοιο δε παίζει με τα υπόλοιπα passes?
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Who cares ?
Και γιατί η απόδειξη αυτή πρέπει να είναι μια υπηρεσία που προσφέρουν δωρεάν τα διόδια ?
Το 'Υ αυτοκίνητο' και η 'Ζ κατανάλωση' πως αποδεικνύονται ?Θα σου το πω, αλλα μονο παρουσια αστυνομικου οργανου και 3 τουλαχιστων αυτοπτων μαρτυρων
-
Ο χρήστης pipinos_1976 έγραψε:
Who cares ?
Το 'Υ αυτοκίνητο' και η 'Ζ κατανάλωση' πως αποδεικνύονται ?Θα σου το πω, αλλα μονο παρουσια αστυνομικου οργανου και 3 τουλαχιστων αυτοπτων μαρτυρων
Συμβολαιογράφο όχι;
-
επαναφερω το θεμα μετα την αναγκη να βγαλω πασο για τη διαδρομη Αθηνα - Βολος.
fastpass
Για τα πρωτα 5 διοδια (Αφιδνες-Θηβας-Τραγανας-Αγιας Τριαδας-Μαυρομαντηλας(νεα)- η μονη λυση ηταν το **fastpass **της Νεας οδου.
Εντυπωσεις: Στα αρνητικα: καμια μα καμια εκπτωση για το βασικο πακετο.
Στα θετικα να αναφερω:
-Η διαδικασια εγινε απροβληματιστα απο τη σελιδα τους. Κανεις αιτηση ηλεκτρονικα, σε καλουν για επιβεβαιωση, μεσα σε 2 εργασιμες ειχα το πασο με κουριερ σπιτι μου. Κοστος μηδενικο.
-Δυνατοτητα διαχείρισης απο το http://www.fastpass.gr οπου επιτρεπει ανανεωση με οποιαδήποτε χρεωστικη/πιστωτικη καρτα χωρις εξτρα κοστος. Η ολη διαδικασια αλλα και το customer care της Νεας οδου ηταν απροβληματιστη.eway
Για τα διοδια της Πελασγιας επρεπε να επιλεξω μεταξυ eway (αυτοκινητοδρομος Αιγαιου) και epass της αττικη οδου. Επελεξα επηρεασμένος μαλλον απο το πορτοκαλι λογοτυπο, το eway
Με το που κανεις την αιτηση online, δεν σου ερχεται κανενα εμαιλ. Δεν σε καλει κανενας. Απλα μια ωραια μεσα ερχεται ο κουριερ στο χωρο που εχεις επιλεξει.
Η σελιδα θα ελεγα πως ειναι λιγο μπερδεμενη. Στο χαρτη πχ διαλειτουργικότητας δεν σου αναφερει τα διοδια που σε καλυπτει και θα πρεπει να καταλαβεις τι γινεται απο ενα χαρτη που ειναι τραγικος.
Η παραλαβη του πομποδεκτη γινεται και εδω δωρεαν μεσω κουριερ αλλα θελει ως ελαχιστο ποσο refill 20 ευρω προκειμενου να ενεργοποποιηθει ο λογαριασμος σου.Αρνητικα:
-Η δυνατοτητα refill γινεται μεσω κωδικου ηλεκτρονικης πληρωμης. Που σημαινει πως εαν το κανεις μεσω ebanking, η alpha bank χρεωνει 30cents, η πειραιως 50 cents. Μεσα απο τη σελιδα διαχειρισης του eway δεν δινεται καμια δυνατοτητα ανανεωσης μεσω καρτας/χωρις εξοδαΣτα θετικα, στα διοδια της πελασγιας βλεπω κοστος 2,70 ευρω μεσω του eway ενω το κανονικο κοστος ειναι, 3,5ευρω. Σημαντικη εκπτωση.
Εδω http://www.aegeanmotorway.gr/tolls.html αναγραφονται οι τιμες με ηλεκτρικη πληρωμη vs πληρωμη με μετρητα -
Συγγνώμη για το ξεθαμα αλλά δεν υπάρχει ακόμα ενοποίηση του πασου για τα διόδια και τη γέφυρα;
Στάλθηκε από το SM-G950F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ξαναξεθάβω το θέμα για να ρωτήσω αν υπάρχει ενιαίο pass για διόδια από Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Απότι βρήκα φαίνεται να απαιτούνται τρεις διαφορετικοί πομποδέκτες για την παραπάνω διαδρομή.
Όποιος γνωρίζει ας ενημερώσει παρακαλώ. -
fastpass (Αθήνα-Λαμία και Μαλιακός-Ημαθία) και e-pass (πέταλο Μαλιακού) χρειάζεται.
Τα τελευταία των Μαλγάρων πλήρωσέ τα manually αν δεν σκοπεύεις να κινηθείς και Εγνατία. -
Καλα ακομα δεν εχουν συνδεθει μεταξυ τους ολα αυτα ωστε να χρειαζεσαι μονο ενα e pass?
Ιδιωτικοι ειναι σχεδον ολοι οι δρομοι κ αν δεν μπλεκουν με το δημοσιο γιατι τοση καθυστερηση. -
Να βγαλεις.Ειναι πολυ εξυπηρετικο.Τωρα των Φωτων που ειχα παει στην Καρδιτσα,πρεπει να ημουνα ο μονος που το ειχα!χαχα
Οκ,και οι πουλμανατζηδες!
Γλιτωσα και χρονο και ουρες... -
Γιώργος_i20 και **ACCENTWIZARD **σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας και σκέφτομαι να τις υιοθετήσω. Απλά θέλω να εξετάσω αν το αθερμικό παρμπρίζ του αυτοκινήτου επιτρέπει την λειτουργία των πομποδεκτών.
Vasilis Type R έγραψε:
Καλα ακομα δεν εχουν συνδεθει μεταξυ τους ολα αυτα ωστε να χρειαζεσαι μονο ενα e pass?
Ιδιωτικοι ειναι σχεδον ολοι οι δρομοι κ αν δεν μπλεκουν με το δημοσιο γιατι τοση καθυστερηση.Συμμερίζομαι τον προβληματισμό σου και θεωρώ ότι είναι απαράδεκτο, όπως εντελώς απαράδεκτοι είναι και οι ΕΝΔΕΚΑ μετωπικοί σταθμοί διοδίων στον άξονα Αθήνα-Θεσσαλονίκη που σε αναγκάζουν να σταματάς ανά 40 χλμ, κατάσταση που δεν έχω δει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Τα παραπάνω επιβεβαιώνουν την ύπαρξη** και **στρεβλής όψης στην ιδιωτική πρωτοβουλία, αλλά και την κραυγαλέα απουσία της κρατικής παρέμβασης, εκεί που προφανέστατα απαιτείται.
-
Πιάνω το φτυάρι και ξεθαβω.....
Ξέρει κάποιος αν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ο πομποδέκτης eway σε διαφορετικό όχημα από αυτό που έχει δηλωθεί στην αρχική αίτηση χωρίς απρόοπτα;Η εταιρεία στα FAQ λέει ότι δεν επιτρέπεται.
Αυτό μου φαίνεται λίγο "χαζό", γιατί αν εγώ έχω το αυτοκίνητο στο συνεργείο και δανειστω ή νοικιάσω άλλο όχημα μέχρι την επισκευή του δικό μου τότε χάνω την ευκολία του fast pass. -
Το χω κάνει και δεν υπήρξε κάποιο πρόβλημα ούτε στη χρήση του αλλά ούτε υπήρξε κάποια προειδοποίηση.
Δε διάβασα τίποτα απλά μου φάνηκε λογικό να μπορείς να το χρησιμοποιήσεις σε διαφορετικά αυτοκίνητα. -
Δεν ξέρω για το eway, αλλά το epass της Αττικής οδού δεν είχε ποτέ θέμα σε διαφορετικά αυτοκίνητα.
(Σε λογική χρήση, τώρα αν γίνεται κατάχρηση δεν ξέρω.) -
@teo-mak said in Pass για διόδια Αθήνα-Θεσσαλονίκη:
Πιάνω το φτυάρι και ξεθαβω.....
Ξέρει κάποιος αν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ο πομποδέκτης eway σε διαφορετικό όχημα από αυτό που έχει δηλωθεί στην αρχική αίτηση χωρίς απρόοπτα;Η εταιρεία στα FAQ λέει ότι δεν επιτρέπεται.
Αυτό μου φαίνεται λίγο "χαζό", γιατί αν εγώ έχω το αυτοκίνητο στο συνεργείο και δανειστω ή νοικιάσω άλλο όχημα μέχρι την επισκευή του δικό μου τότε χάνω την ευκολία του fast pass.πλάκα κάνεις
εχω 2 κάρτες , η μία που έχω στο puma είναι δηλωμένη η πινακίδα του octavia που έχω πουλήσει πριν 3 χρόνια.
η Δευτερη ειναι δηλωμένη του Ka αλλά επειδή είναι σε πρόγραμμα bonus την βαζω μεσα στην αθήνα και στο Puma
με λίγα λόγια θρουλουμπούκιο
κάνε ότι γουσταρεις ανθρωπε μου που θα τους ρωτήσεις κιολας
Pass για διόδια Αθήνα-Θεσσαλονίκη