-
Ρε παιδιά σε αυτοκινητιστικό φόρουμ είμαστε. Η κοπελιά που δεν άνοιγε το καπώ στην ντίζελ BMW της θυμάστε τι έπαθε. Όλοι οι κατασκευαστές προβλέπουν έλεγχο υγρών (λάδια, νερά, υδραυλικά κλπ) από τον οδηγό. Για δε τα λάστιχα το θεωρώ αυτονόητο. Δεν είπαμε να κάνουμε μόνοι μας σέρβις, αλλά μην είμαστε και παντελώς άσχετοι!!!
-
Να το έχεις και να το ξέρεις και να σε ενδιαφέρει είναι το θέμα...
Στο 406 και στο QQ η αλλαγή λάμπας στο μπροστά φανάρι ήθελε πτυχίο ηλεκτρολογου μηχανικου που δεν είχα ...Είναι και θέμα κατασκευαστή που πχ στο Μεγκαν το φως ομίχλης άλλαζε πιο εύκολα και από το σταχτοδοχιο αλλά το μοτέρ για τον μπροστά υαλοκαθαριστήρα ήθελε ξηλωμα το μισό αμάξι ....
-
Ο σχεδιασμός του αυτοκινήτου είναι τόσο πολύπλοκη διαδικασία, που αλίμονο αν οι εταιρείες σκέφτονταν τον ιδιοκτήτη που έχει μεράκι να βάζει χέρι στο αυτοκίνητο του και κάνει μόνος του τις επισκευές.
Προφανώς θα ήθελαν και οι ίδιες κάποιες διαδικασίες/επισκευές να γινόταν ευκολότερα, αλλά κάτι τέτοιο δεν είναι πάντα εφικτό.
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Προφανώς θα ήθελαν και οι ίδιες κάποιες διαδικασίες/επισκευές να γινόταν ευκολότερα, αλλά κάτι τέτοιο δεν είναι πάντα εφικτό.Δεν ξέρω αν ήθελαν ή το θέλουν γιατί υπάρχει η λέξη κλειδί 'εργατοώρα'. Μεγάλο το κέρδος.
Πχ ο αναλώσιμος ιμάντας χρονισμού ήταν μεγάλο παγκαρι για το aftersales. Θυμαμαι κοστοβορα και πολύπλοκη διαδικασία για τον εξουσιοδοτημένο '1ο σε afresales βραβευμενο αντιπρόσωπο απο το AutoΤριτη' (ουαου!!!!) και απλή και φτηνή για τους ανεξάρτητους. -
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
+1000Και εγώ δεν ασχολούμαι καθόλου με το service του αυτοκινήτου.
Σχετικά με το TPMS και την ένδειξη πίεσης των ελαστικών, πρόσεξα το τελευταίο διάστημα ότι το TPMS μου δείχνει σταθερά 0.2bar λιγότερο από το κομπρεσοράκι που έχω για να τα φουσκώνω. Ενώ δηλαδή το κομπρεσέρ θα μου δείξει 2.7bar για τα μπροστά, όταν οδηγώ το αυτοκίνητο το TPMS θα μου δείχνει 2.5. Το ίδιο και για τα πίσω, σταθερά μια διαφορά γύρω στα 0.2 bar. Το θέμα είναι ότι δεν ξέρω ποιο από τα δύο να εμπιστευτώ, το TPMS ή το κομπρεσοράκι;
Πάρε και μια τριτη άποψη από βενζινάδικο
-
Μέ εκπληξη διαβάζω σε φόρουμ αυτοκινήτου πως δεν θα έπρεπε να μας απασχολεί τίποτε άλλο εκτός από το νερό στα πιτσιλιστήρια. Δηλαδή αν το δοχείο για τα πιτσιλιστήρια δεν ήταν στο χώρο της μηχανής, τότε θα προτιμούσατε κάποιοι να σας έρχονταν το όχημα με σφραγισμένο το καπώ! Εγώ δεν αναφέρομαι σε επισκευές αλλά σε ενέργειες εκτάκτου ανάγκης όταν τόσο το συνεργείο, όσο και η οδική βοήθεια θα απαιτήσουν χρόνο για να μας προσφέρουν κάτι που πολύ εύκολα μπορούμε να κάνουμε μόνοι μας και να συνεχίσουμε το ταξίδι μας! Ετσι πάντα έχω εντός οχήματος ένα δύο λάμπες και ασφάλειες εκτός του κινητού για να καλέσω βοήθεια όταν πραγματικά δεν μπορώ να κάνω κάτι εγω! Επίσης το ομολογώ. Αλλάζω μόνος μου λάστιχο αν χρειαστεί και δεν σκοπεύω να ζητήσω την βοήθεια οδικής ή περαστικών που δεν έχουν ενστερνιστεί τη νέα τάση της εποχής. Αργησα να απαντήσω σε αυτά που διαβάζω τώρα γιατί με τα μυαλά που κουβαλώ όλη μέρα έκανα εργασίες κήπου με χορτοκοπτικά, μπουρντουροψάλιδα, τρίμερ και την αγαπημένη μου μηχανή του γκαζόν. Φιλικά!
-
Σπύρο μου καλά κάνεις και ασχολείσαι και μπράβο σου που έχεις το χρόνο και το μεράκι και το κάνεις.
Το άλλο όμως για το τι θα έπρεπε να βλέπουμε σε φόρουμ αυτοκινήτου δεν το καταλαβαίνω.
Σώνει και καλά να πιάνουν τα χέρια μας;
Ή επειδή δεν πιάνουνε δεν θα έπρεπε να γράφουμε για αυτοκίνητα;
Υπαρχουν και αυτοκίνητα που δεν χρειάζεται να βάλεις χέρι ποτέ, ούτε το κάπω να ανοίξεις και θα σε βγάλουν απροβληματιστα για χρόνια.
Στο κορολα για 11 χρόνια μόνο για νερό στα πιτσιλητηρια άνοιγα και πότε δεν έβγαλε θέμα.
Το ίδιο γενικά παντού. Μόνο στο qq έχω ανοίξει το κάπω δυσαναλογα πολλές φορές ψάχνοντας για θορυβους και συντονισμους και για να τοποθετήσω τα αμορτισέρ.... -
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Μέ εκπληξη διαβάζω σε φόρουμ αυτοκινήτου πως δεν θα έπρεπε να μας απασχολεί τίποτε άλλο εκτός από το νερό στα πιτσιλιστήρια. Δηλαδή αν το δοχείο για τα πιτσιλιστήρια δεν ήταν στο χώρο της μηχανής, τότε θα προτιμούσατε κάποιοι να σας έρχονταν το όχημα με σφραγισμένο το καπώ! Εγώ δεν αναφέρομαι σε επισκευές αλλά σε ενέργειες εκτάκτου ανάγκης όταν τόσο το συνεργείο, όσο και η οδική βοήθεια θα απαιτήσουν χρόνο για να μας προσφέρουν κάτι που πολύ εύκολα μπορούμε να κάνουμε μόνοι μας και να συνεχίσουμε το ταξίδι μας! Ετσι πάντα έχω εντός οχήματος ένα δύο λάμπες και ασφάλειες εκτός του κινητού για να καλέσω βοήθεια όταν πραγματικά δεν μπορώ να κάνω κάτι εγω! Επίσης το ομολογώ. Αλλάζω μόνος μου λάστιχο αν χρειαστεί και δεν σκοπεύω να ζητήσω την βοήθεια οδικής ή περαστικών που δεν έχουν ενστερνιστεί τη νέα τάση της εποχής. Αργησα να απαντήσω σε αυτά που διαβάζω τώρα γιατί με τα μυαλά που κουβαλώ όλη μέρα έκανα εργασίες κήπου με χορτοκοπτικά, μπουρντουροψάλιδα, τρίμερ και την αγαπημένη μου μηχανή του γκαζόν. Φιλικά!Συμφωνω με τα παραπάνω και καλά κάνουν όσοι λειτουργούν έτσι.
Υπάρχουν όμως και οι άλλοι ...
Στο οικογενειακό περιβάλλον πριν μία 10ετια υπήρχε ένα Audi Α2 1,6. Αυτό με το καπό που δεν ανοιγε και είχε το πορτακι στην μάσκα του για τσεκ/συμπληρωμα υγρών και αντί ρεζέρβας είχε καρκιτ. Ήταν το αγαπημένο μου! Lol! -
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Μέ εκπληξη διαβάζω σε φόρουμ αυτοκινήτου πως δεν θα έπρεπε να μας απασχολεί τίποτε άλλο εκτός από το νερό στα πιτσιλιστήρια. Δηλαδή αν το δοχείο για τα πιτσιλιστήρια δεν ήταν στο χώρο της μηχανής, τότε θα προτιμούσατε κάποιοι να σας έρχονταν το όχημα με σφραγισμένο το καπώ! Εγώ δεν αναφέρομαι σε επισκευές αλλά σε ενέργειες εκτάκτου ανάγκης όταν τόσο το συνεργείο, όσο και η οδική βοήθεια θα απαιτήσουν χρόνο για να μας προσφέρουν κάτι που πολύ εύκολα μπορούμε να κάνουμε μόνοι μας και να συνεχίσουμε το ταξίδι μας! Ετσι πάντα έχω εντός οχήματος ένα δύο λάμπες και ασφάλειες εκτός του κινητού για να καλέσω βοήθεια όταν πραγματικά δεν μπορώ να κάνω κάτι εγω! Επίσης το ομολογώ. Αλλάζω μόνος μου λάστιχο αν χρειαστεί και δεν σκοπεύω να ζητήσω την βοήθεια οδικής ή περαστικών που δεν έχουν ενστερνιστεί τη νέα τάση της εποχής. Αργησα να απαντήσω σε αυτά που διαβάζω τώρα γιατί με τα μυαλά που κουβαλώ όλη μέρα έκανα εργασίες κήπου με χορτοκοπτικά, μπουρντουροψάλιδα, τρίμερ και την αγαπημένη μου μηχανή του γκαζόν. Φιλικά!Τα αυτοκίνητα πλέον είναι πάρα πολύ αξιόπιστα (ακόμη και αυτά που τρίζουν, ε iceman; ), ενώ η οδική βοήθεια προσφέρεται για τα μεν καινούργια, συνήθως δώρο από την εταιρεία, για τα πιο παλιά συνήθως περιλαμβάνεται στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο.
Όλη η συζήτηση ξεκίνησε από το γεγονός ότι το Pulsar έχει σε πολύ δύσκολο σημείο το φίλτρο πετρελαίου. Και αυτό που λέμε είναι ότι είναι καλό να 'πιάνουν' τα χέρια κάποιου και να μπορεί να κάνει και μόνος του 5-10 επισκευές, αλλά σίγουρα δεν είναι υποχρεωτικό και ούτε θα πρέπει να λαμβάνει η εταιρεία αυτόν που έχει μεράκι να φτιάχνει μόνος του το αμάξι, κατά τον σχεδιασμό του αυτοκινήτου.
Σε περιπτώσεις που μου έτυχε να έχω πρόβλημα με το αμάξι επειδή ανέβαζε θερμοκρασία, κατάφερα σιγά σιγά και κάνοντας στάσεις για να πέφτει η θερμοκρασία του, να το φέρω μέχρι το σπίτι και από εκεί στον μάστορα για να το επισκευάσει. Στο VW είχε κολλήσει δύο φορές ο θερμοστάτης. Ρώτησα τον μάστορα τι θα μπορούσα να κάνω αν τυχόν ξανατύχει, αλλά η αλήθεια είναι πως ούτε θερμοστάτη εφεδρικό κουβαλάω μαζί, ενώ και την διαδικασία την έχω ξεχάσει με τα χρόνια.
Ασφάλειες, λάδι, παραφλού, λάμπες έχω πάντα στον χώρο αποσκευών, αλλά δεν θεωρώ ότι θα πρέπει να ξέρουν όλοι να αλλάζουν λάμπες για παράδειγμα. Από όσο γνωρίζω, δεν υπάρχει γνωστή μου που να ανοίγει το καπό για να τσεκάρει λάδια, νερά, κλπ. Αμφιβάλλω αν ξέρουν από που ανοίγει κιόλας
-
Αγόρασα τον Οκτώβριο 2015 ένα PULSAR βενζίνη. Από τότε βρήκα και έναν μπελά. Από τους 9 μήνες τους 3 βρίσκεται στο συνεργείο. Ανάβει στο ταμπλώ 'start stop system fault' και το αυτοκίνητο δεν πάει. Μου άλλαξαν δυο φορές τον εγκέφαλο. Ξέρει κανείς κάτι σχετικό; Πού μπορώ να βρω κάποια βοήθεια;
-
Στα QQ το πρόβλημα οφειλόταν συνήθως σε μια παρτίδα μπαταριών Fiamm που φορούσαν οι πρώτες παρτίδες του μοντέλου. Σου άλλαζαν μπαταρία και το πρόβλημα λυνόταν.
Σε εμένα που το παρουσίασε (αλλά το αυτοκίνητο προχωρούσε κανονικά) μου είπαν πως έφταιγε ένας αισθητήρας στον συμπλέκτη. Έκαναν reset (νομίζω) και όλα ΟΚ από τότε.
ΥΓ. Φαίνεται να έχουν και άλλοι αυτό το πρόβλημα http://www.pulsarforums.co.uk/viewtopic.php?f=11&t=95
-
Πραγματικα απορω ορισμενοι τι κανετε δω μεσα και γιατι ασχολειστε με την αυτοκινηση και με το πως ,καλυτερα, την αντιμετωπιζετε και τι θεωρειτε αυτοκινηση. Σε δευτερο βαθμο αναρωτιεμαι που καταντησε πια ο συγκεκριμενος ιστοτοπος...
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Πραγματικα απορω ορισμενοι τι κανετε δω μεσα και γιατι ασχολειστε με την αυτοκινηση και με το πως ,καλυτερα, την αντιμετωπιζετε και τι θεωρειτε αυτοκινηση. Σε δευτερο βαθμο αναρωτιεμαι που καταντησε πια ο συγκεκριμενος ιστοτοπος...Μιλάς με γρίφους γέροντα .....
Περί απο πλάκα Τι ακριβώς εννοείς ;
-
Εννοεί οτι παλαιότερα οι συζητήσεις ήταν διαφορετικού χαρακτήρα όπως πχ καλύτερη οδηγική συμπεριφορά, σπορτίφ στήσιμο. Σήμερα λόγω κρίσης οι προτεραιότητες ομως έχουν αλλάξει.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Το σπορτιφ στήσιμο εγω πάντως δεν το καταλαβαίνω. Σε αγώνες θα τρέξουμε ή αγωνιστικό φόρουμ είναι εδώ;
Δεν είναι μόνο η πρόσφατη αλλαγή των προτεραιότητων αλλά γενικά τι σε ενδιαφέρει το αυτοκίνητο. -
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Το σπορτιφ στήσιμο εγω πάντως δεν το καταλαβαίνω. Σε αγώνες θα τρέξουμε ή αγωνιστικό φόρουμ είναι εδώ;
Δεν είναι μόνο η πρόσφατη αλλαγή των προτεραιότητων αλλά γενικά τι σε ενδιαφέρει το αυτοκίνητο.Βρε Στέφανέ μου, μου κάνει εντύπωση που είσαι 'δογματικός' σε ορισμένα ζητήματα, γιατί είσαι μορφωμένος άνθρωπος!
Δηλαδή πρέπει όλοι να έχουν τις ίδιες ανάγκες, επιθυμίες και προτεραιότητες;
Δεν επιτρέπεται να ζητούν διαφορετικά πράγματα από το αυτοκίνητο;
Γιατί θεωρείς ότι οι άλλοι πρέπει να έχουν τη δική σου οπτική γωνία για το αμάξι;
Γι' αυτό υπάρχουν τόσα διαφορετικά αυτοκίνητα με διαφορετικά χαρακτηριστικά, για να επιλέξει ο καθένας αυτό που του ταιριάζει! -
Η διατύπωση μου μοιάζει με αυτή που έκανε ο nonos (όπως ερμηνευθηκε από τον limited one) , απλά εχει αντίθετο περιεχόμενο.
Εγώ σέβομαι την αντίθετη προσέγγιση από τη δική μου στο θέμα αυτοκινήτου, απλά θεωρώ ότι η συμβουλή ενός τέτοιου φόρουμ που τρέχει κιόλας υπό την αιγίδα του παλαιότερου και σοβαρότερου περιοδικού του χώρου θα πρέπει να είναι ισορροπημένη και ίσως πιο συντηρητική από την εικόνα που θα έβγαινε από οποιοδήποτε άλλο φόρουμ καθώς δεν ξέρουμε σε ποιον απευθύνομαστε και πόσο καλός οδηγός είναι ο ληπτης της συμβουλης.
Άρα είναι προτιμότερο να προτείνεις ενα πιο συντηρητικο αυτοκίνητο πάρα ένα πιο σπορτιφ το οποίο όμως στα χέρια ενός άσχετου θα τραπει σε φονικό όπλο. -
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Δεν είναι μόνο η πρόσφατη αλλαγή των προτεραιότητων αλλά γενικά τι σε ενδιαφέρει το αυτοκίνητο.Έχω οδηγήσει αυτοκίνητα που και τζάμπα να μου τα έδιναν δεν θα τα έπαιρνα : Jeep Cherokee (02-07) Suzuki Jimny Opel Corsa (06-14) και Opel Astra H (04-09). Σίγουρα άλλοι οδηγοί δεν θα αντιμετωπίσουν κανένα πρόβλημα οδηγώντας τα αλλά εμένα δεν μου άρεσε ούτε το στήσιμο τους ούτε η συμπεριφορά τους στο δρόμο.
Άλλο ένα ήταν το Citroen C2 σε κάποια ειδική έκδοση που είχε πάρα πολύ σκληρή ανάρτηση. -
Το θέμα που θέλει να θίξει ο nonos δεν είναι μόνο το κομμάτι συμπεριφορά, επιδόσεις, ποιότητα ,αξιοπιστία κλπ κλπ, σίγουρα βέβαια είναι μέσα και αυτά.
Δεν γίνεται να λέμε ότι ενδιαφερόμαστε για τα αυτοκίνητα και να μην κοιτάζουμε αν έχει λάδια, υγρά φρένων, ψυγείου κλπ, ακόμα και αν είναι μες την μπίχλα. Μετά γίνεται μια μαλακία και φταίει το μπουρδελάμαξο.
Πριν κάνα 3-4μηνο δεν ήταν η κοπέλα που στέγνωσε το μοτέρ από λάδι. Μετά φταίει η bmw? Αν τα κοίταγε 1 φορά το μήνα δεν θα το προλάβαινε? -
Σωστοοός!!!!
Nissan Pulsar