-
Plug n play ειναι πλέον τα αμάξια βρε παιδιά. Όσο πιο πολύ χέρι βάζεις τόσο περισσότερες πιθανότητες να χαλάσει έχει
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Plug n play ειναι πλέον τα αμάξια βρε παιδιά. Όσο πιο πολύ χέρι βάζεις τόσο περισσότερες πιθανότητες να χαλάσει έχειΔεν είπαμε να βάλουμε χέρι πχ.. αλλαγή μπουζί, τακάκια κλπ, αλλά έναν γαμημένο έλεγχο λαδιών, υγρών μπορούμε και επιβάλλεται να τον κάνουμε.
Αν είναι κάποιος μερακλής άντε να αλλάξει φίλτρο αέρα και καμπίνας. -
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Το σπορτιφ στήσιμο εγω πάντως δεν το καταλαβαίνω. Σε αγώνες θα τρέξουμε ή αγωνιστικό φόρουμ είναι εδώ;
Δεν είναι μόνο η πρόσφατη αλλαγή των προτεραιότητων αλλά γενικά τι σε ενδιαφέρει το αυτοκίνητο.Εγω πάλι δεν μπορω να οδηγησω αυτοκινητο με μαλακο στησιμο, κι εφτασα και τα 40!
Επισης οι 4Τ ανεκαθεν ειχαν την σπορ οδηγηση και τους αγωνες στο αιμα τους. -
Ο χρήστης geospan έγραψε:
Αγόρασα τον Οκτώβριο 2015 ένα PULSAR βενζίνη. Από τότε βρήκα και έναν μπελά. Από τους 9 μήνες τους 3 βρίσκεται στο συνεργείο. Ανάβει στο ταμπλώ 'start stop system fault' και το αυτοκίνητο δεν πάει. Μου άλλαξαν δυο φορές τον εγκέφαλο. Ξέρει κανείς κάτι σχετικό; Πού μπορώ να βρω κάποια βοήθεια;Συμβαίνει συχνά στα Nissan να βγάζει fault ss κυρίως λόγω μιας παρτίδας μπαταριών που αναφέρθηκε σε προηγούμενο post.Στο qgc έχουμε αρκετές περιπτώσεις ανάλογες.Σε καμιά περίπτωση όμως αυτό δεν συνοδεύεται με μειωμένη απόδοση κινητήρα.
Υγ.Λιγο προσοχή ρε παιδιά με τα εκτός θέματος.καποιος γράφει το πρόβλημα του και από κάτω μπαίνουν ένα σωρό άσχετα με το θέμα με αποτέλεσμα να χάνεται το νήμα της συζήτησης.Στάλθηκε από το D2005 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Και στο αγγλικό qq forum και στο qashqai j11 Greek club έχουν αναφερθεί περιστατικά με start stop error που οφείλεται σε μπαταρία και δη κάποιες FIAMM. Ωστόσο υπάρχουν περιπτώσεις και με αλλαγή εγκεφάλου, όπου εκεί ένα πρώτο σύμπτωμα ήταν αυτό το error και μετά ξεκίνησε να φωτίζει όλο το ταμπλω και δεν έπαιρνε καν μπρος το αυτοκίνητο.
-
Ο χρήστης limited_one έγραψε:
Εννοεί οτι παλαιότερα οι συζητήσεις ήταν διαφορετικού χαρακτήρα όπως πχ καλύτερη οδηγική συμπεριφορά, σπορτίφ στήσιμο. Σήμερα λόγω κρίσης οι προτεραιότητες ομως έχουν αλλάξει.Sent from my iPhone using Tapatalk
Ειναι και θεμα συζητησεων αλλα γενικοτερο κατι το οποιο εξεφρασε και ο nicktherib.. Ειναι του πως αντιμετωπιζουν καποια μελη το αυτοκινητο. Οτι και να κανουμε το αμαξι ειναι μηχανολογικο δημιουργημα και ως τετοιο πρεπει ν αντιμετωπιζεται πανω απ ολα ΓΙΑΤΙ τετοιο ειναι! Και αυτα ολα ειναι ασχετα με τη κριση. Το να επικεντρωνεται μια συζητηση στην οικονομια ειναι λογικο λογω της κρισης ,το να ειναι παγερα αδιαφορα μελη τα ΟΥΣΙΩΔΗ χαρακτηριστικα ενος μηχανολογικου δημιουργηματος δεν ειναι λογικο.. Υπαρχουν και αλλα φορουμ αλλου περιεχομενου.
Το σπορτιφ στήσιμο εγω πάντως δεν το καταλαβαίνω. Σε αγώνες θα τρέξουμε ή αγωνιστικό φόρουμ είναι εδώ;
Δεν είναι μόνο η πρόσφατη αλλαγή των προτεραιότητων αλλά γενικά τι σε ενδιαφέρει το αυτοκίνητο.Αφου λοιπον δε σ ενδιαφερει το αμαξι γι αυτο που ειναι καλλιστα υπαρχουν και τα φορουμ για πλεξιμο. Το αμαξι φτιαχτηκε για να στριβει,να φρεναρει, να επιταχυνει και να ευχαριστει μεσα απ ολα αυτο με ασφαλεια. Αν εσενα σ ενδιαφερουν 1 στα 2 ποστ τα πλαστικα να μη τριζουν μπορεις ν ασχολεισαι με πλαστικες καρεκλες που δε τριζουν, pvc κατασκευες, τα πλαστικα των laptop και παει λεγωντας.. Το αμαξι ομως φτιαχτηκε για να μετακινησε με ασφαλεια και οσο το δυνατον περισσοτερη ευχαριστηση εφοσον η μετακινηση ειναι αναποφευκτη. φιλοσοφικα πραγματα... δε φτιαχτηκε γυρω απο τη συντονισμο του πλαστικΙου στη δεξια μερια του συνοδηγου. Φτιαχτηκε γυρω απο το μοτερ ,το σασσι του, τα φρενα του κτλπ...
Η διατύπωση μου μοιάζει με αυτή που έκανε ο nonos (όπως ερμηνευθηκε από τον limited one) , απλά εχει αντίθετο περιεχόμενο.
Εγώ σέβομαι την αντίθετη προσέγγιση από τη δική μου στο θέμα αυτοκινήτου, απλά θεωρώ ότι η συμβουλή ενός τέτοιου φόρουμ που τρέχει κιόλας υπό την αιγίδα του παλαιότερου και σοβαρότερου περιοδικού του χώρου θα πρέπει να είναι ισορροπημένη και ίσως πιο συντηρητική από την εικόνα που θα έβγαινε από οποιοδήποτε άλλο φόρουμ καθώς δεν ξέρουμε σε ποιον απευθύνομαστε και πόσο καλός οδηγός είναι ο ληπτης της συμβουλης.
Άρα είναι προτιμότερο να προτείνεις ενα πιο συντηρητικο αυτοκίνητο πάρα ένα πιο σπορτιφ το οποίο όμως στα χέρια ενός άσχετου θα τραπει σε φονικό όπλο.Καλα εκτος απ το οτι μου φαινεται αστειο το ολο γλυψιμο στους 4τροχους...
Ειναι στις υποχρεωσεις σου να κατσεις να διαβασεις που απευθυνεσαι και να προσαρμοστεις οταν προτεινεις! Το να προτεινεις σ ΟΛΑ τα ποστ ιαπωνικο αυτοκινητο ειναι προσωπικο κολλημα και σπαει νευρα, μη μπορωντας ν αντιληφθεις οτι ολοι δεν ειναι ιδιοι μ εσενα. Το να κατσεις να διαβασεις τι ζηταει ο αλλος, ποσων ετων ειναι, τι χωρο εχει, τι ζηταει και ποσα δινει απαιτει διαθεση και κοπο και βεβαια το κανεις μονο αν σου προσφερει ευχαριστηση. Οποτε το παραπανω ποστ ειναι απλα μια δικαιολογια. Και για να σε προλαβω....πηγαινε δες τι προτεινα στο τοπικ για οικογενειακο με 8000e...Plug n play ειναι πλέον τα αμάξια βρε παιδιά. Όσο πιο πολύ χέρι βάζεις τόσο περισσότερες πιθανότητες να χαλάσει έχει
Κοιταξε να δεις υπαρχει και η αλλη αποψη, αυτου που ξερει που βαζει χερι και αυτου που ξερει τι μηχανημα χειριζεται και ειναι πιο ασφαλης οταν οδηγει γιατι ξερει πως δουλευει ολο αυτο που χρησιμοποιει. Σ ολα τα πραγματα, οχι μονο στ αυτοκινητα και φυσικα κανεις δε ξερει τα παντα.
-
Νονε δεκτά όσα λες.
Μικρότερος ασχολήθηκα περισσότερο με τα αυτοκίνητα και με φίλους κάναμε και βελτιώσεις, το ψάχναμε.
Στην πορεία της ζωής βάζεις προτεραιότητες. Σε σχέση με άλλα πράγματα για εμένα προσωπικά το αμάξι έρχεται αρκετά πίσω. Για εμένα και πολλούς άλλους το αμάξι ειναι ένα μέσο μεταφοράς που πρέπει να μας πήγαινει από τον α τόπο στο β με ασφάλεια, να μην χαλάει ή ζητάει γιατί δεν έχουμε πια χρόνο να τρέχουμε σε συνεργεια, να μετά πωλείται καλά για να χάνουμε όσο το δυνατόν λιγότερα χρήματα.Προφανώς ένα αμάξι στρίβει, φρενάρει, επιταχύνει όπως λες και αυτά στο πλαίσιο της ασφάλειας μας αφορούν, αλλά αυτό είναι το στήσιμο γενικά όχι αναγκαστικά το σπορτιφ στήσιμο, όρος για τον οποίο είχα την ένσταση μου. Αυτό είναι κάτι άλλο!
Σε ένα mainstream φόρουμ αυτοκινήτου σαν το παρόν προφανώς θα διαβάσεις για το πρώτο, όχι όμως αναγκαστικά και για το δεύτερο. -
Κατ αρχας χαιρομαι που δεν αρπαχτηκες παλι γιατι θα βαριομουν να ξαναγραφω οτι ποτε δε σου επιτιθομαι. Ειναι το στυλ μου τοσα χρονια εδω και οτι ειμαι γενικα καυστικος και παθιαζομαι και στη ζωη μου
Κατα δευτερον παροτι δεν εχω φτασει στο σημειο που εισαι στο θεμα προσεγγιση στο αυτοκινητο να πω οτι δε σε καταλαβαινω ψεμα ειναι. Ο πατερας πηρε μια citroen cx καποτε ,πληρωσε πληρη μετατροπη σε κορυφαια εκδοση και αγορασε και αλλες τρεις γι ανταλλακτικα και τωρα στο επομενο εχει καταθεσει πινακιδες και βαριεται να οδηγησει -
Για το PULSAR ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.
Μετά από πολλές προσπάθειες η εταιρία κατέληξε ότι το πρόβλημα οφειλόταν στο ότι ήταν μεγαλύτερη η καδένα χρονισμού. Την άλλαξαν και περιμένω να δω πως θα εξελιχθεί η κατάσταση. -
Ο χρήστης geospan έγραψε:
Για το PULSAR ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.
Μετά από πολλές προσπάθειες η εταιρία κατέληξε ότι το πρόβλημα οφειλόταν στο ότι ήταν μεγαλύτερη η καδένα χρονισμού. Την άλλαξαν και περιμένω να δω πως θα εξελιχθεί η κατάσταση.Δεν έχω την γνώση για να καταλάβω πως σχετίζεται η καδένα χρονισμού με το ss.Μου φαίνεται λίγο περίεργο.Εύχομαι να έχει λυθεί το πρόβλημα και να ευχαριστηθείς το αυτοκίνητο.Αν όχι ενημέρωσε μας μια και μιλάμε για περίπτωση που προσωπικά δεν έχω ακούσει ξανά.
-
Και εμένα μου έκανε πολύ εντύπωση η σύνδεση του προβλήματος στο SS με την καδένα.
-
καλησπερα στην παρεα και απο εμενα, καιρο ειχα να ασχοληθω και να σας γραψω εμπειριες για το pulsar 1.5 diesel conn.
Το αμαξι 5 ιανουριου το 2017 κλεινει 1 χρονο μεχρι στιγμης εχω κανει 18300 χιλιομετρα.
Απο την ημερα που το πηρα κανω γεμισματα μονο με ντιζελ εκο αβιο απο συγκεκριμενο πρατηριο της πολης.
Στα 15000 εκανα το ετησιο σερβις που με κοστισε 105 ευρω .
Σημερα αλλαξα αριστερη βαση αμορτισερ το οποιο περιηλθε στην εγγυηση και απο τη ειδα επρεπε να βγουν οι υαλοκαθαριστηρες και το τροπετο απο την πανω πλευρα αλλα η επεμβαση κρατησε περιπου μιση ωρα .
Βασικα θελω να ρωτησω αν σας εχει τυχει σε πολυ κρυο να κανει κοψιματα ο κινητηρας, σημερα ειχαμε μειον 2 στην πολη μου και σε ανεβασια 1η 2η 3η με εκανε κομπιασματα, ρωτησα τον τεχνικο και με ειπε ειναι απο το κρυο και να μην ανησυχω. -
Ο χρήστης tzes81 έγραψε:
καλησπερα στην παρεα και απο εμενα, καιρο ειχα να ασχοληθω και να σας γραψω εμπειριες για το pulsar 1.5 diesel conn.
Το αμαξι 5 ιανουριου το 2017 κλεινει 1 χρονο μεχρι στιγμης εχω κανει 18300 χιλιομετρα.
Απο την ημερα που το πηρα κανω γεμισματα μονο με ντιζελ εκο αβιο απο συγκεκριμενο πρατηριο της πολης.
Στα 15000 εκανα το ετησιο σερβις που με κοστισε 105 ευρω .
Σημερα αλλαξα αριστερη βαση αμορτισερ το οποιο περιηλθε στην εγγυηση και απο τη ειδα επρεπε να βγουν οι υαλοκαθαριστηρες και το τροπετο απο την πανω πλευρα αλλα η επεμβαση κρατησε περιπου μιση ωρα .
Βασικα θελω να ρωτησω αν σας εχει τυχει σε πολυ κρυο να κανει κοψιματα ο κινητηρας, σημερα ειχαμε μειον 2 στην πολη μου και σε ανεβασια 1η 2η 3η με εκανε κομπιασματα, ρωτησα τον τεχνικο και με ειπε ειναι απο το κρυο και να μην ανησυχω.Καλησπέρα,
είχα σκοπό και εγω να γράψω αυτές τις ημέρες μιας και εγω πήγα την προηγούμενη εβδομάδα για το πρώτο ετήσιο σέρβις των 15k.
Προσωπικά κόστισε ~140 ευρώ, ποσό που μου φάνηκε τσουχτερό ειδικά αν σκεφτεί κάποιος οτι τα εργατικά κόστισαν περισσότερο απο τα αναλώσιμα (αλλάχτηκαν μόνο λάδια κ φίλτρα) αλλά το κατάπια μιας και ήταν σε επίσημη αντιπροσωπεία. Βλέπω όμως οτι εσυ έδωσες αρκετά λιγότερα και τώρα με εκνευρίζει ακόμα περισσότερο...
Εμένα ο προβληματισμός μου και ο λόγος που θα έγραφα ήταν οτι ενω οι ίδιοι μου έδωσαν την οδηγία (μετά την πρώτη αλλαγή λαδιών στα 1500km) για σέρβις ανα 15k ή ετήσια, άσχετα με το τι αναφέρει το εγχειρίδιο, πλεον με συμβούλεψαν οτι αλλαγή λαδιών θα πρέπει να γίνεται κάθε 7500km!
Επειδή δεν έκρυψα την δυσαρέσκεια μου, το αιτιολόγησαν οτι οι κινητήρες αυτοί 'καινε λάδια', πράγμα το οποίο τους ανέφερα οτι είναι γνωστό ζήτημα στον 1.2T της βενζίνης (το αναφέρει με πλάγιο τρόπο και το εγχειρίδιο) αλλά οχι για το πετρέλαιο, μου είπαν οτι ισχύει και για τους 2 τύπους
Οπότε ήθελα να δω αν το έχουν αναφέρει και σε κάποιον άλλο ή αν απλά ψάχνουν για έξτρα χαρτζηλίκι έχοντας εμένα να τρέχω κάθε πέντε και δέκα για αλλαγή λαδιών, καθώς στην ερώτηση μου αν πρόκειται για επίσημη οδηγία μου τα μάσαγαν...
Αλλοίμονο ενα καινούριο μοντέλο με θεωρητικά εξελιγμένο τεχνολογικά κινητήρα που φοράνε τόσα και τόσα μοντέλα διαφόρων εταιρειών να θέλει αλλαγή λαδιών συχνότερα απο το 20ετίας σαραβαλάκι που είχα πρίν...
Οσο αφορά το θέμα σου tzes81 μιας και σε παρέθεσα, δεν εχω αντίστοιχο πρόβλημα αλλά σε εμάς εδω είμαστε μονίμως στο +5 και παραπάνω ακόμα και το καταχείμωνο όποτε δεν μπορώ να είμαι απόλυτος αν είναι θέμα χαμηλής θερμοκρασίας. -
Σιγα μη τα αλλαζετε καθε 5.000
-
Ο χρήστης Nikos Golf έγραψε:
Σιγα μη τα αλλαζετε καθε 5.000Έλα ντε..τι βλακείες είναι αυτές για να κονομάνε..έλεγχε την στάθμη μόνος σου και γράψε τους κανονικά..Εγώ προσωπικά αν πρόκειται για ημισυνθετικο θα το άλλαζα κάθε 10000 οπως κάνω και στο δικό μου Hyundai i30
-
Σε αγάπησαν και για αυτό θέλουν να σε βλέπουν ή μάλλον το πορτοφόλι σου συχνότερα. Αστούς να λένε, αλλαγή στα 7500 θα κανείς μονο αν βάζεις ημισυνθετικά, αν βάζεις πλήρως συνθετικά άλλαζε στα 15000. Τι μαρκα και τι τυπο λάδια σου εβαλαν; στην απόδειξη θα το αναφέρει σίγουρα.
Στάλθηκε από το Vodafone Smart ultra 6 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Έτσι και αλλιώς σου χρέωσαν με την μία και τα δύο service! 140€ για το πρώτο service; Στο QQ 1.5 diesel το πρώτο service μου βγήκε λίγο πάνω από 70€, ενώ σε γνωστό μου που πήγε σε άλλη αντιπροσωπεία του κόστισε 10€ επιπλέον. Άκου εκεί 140€ και αλλαγή λαδιών κάθε 7.500km
-
Ρωταμε ρε παιδια πρωτα. Κανουμε μια ερευνα σε 2-3 και μετα αποφασιζουμε. Δε παμε με το σταυρο στο χερι
-
Ο χρήστης tedd έγραψε:
Σε αγάπησαν και για αυτό θέλουν να σε βλέπουν ή μάλλον το πορτοφόλι σου συχνότερα. Αστούς να λένε, αλλαγή στα 7500 θα κανείς μονο αν βάζεις ημισυνθετικά, αν βάζεις πλήρως συνθετικά άλλαζε στα 15000. Τι μαρκα και τι τυπο λάδια σου εβαλαν; στην απόδειξη θα το αναφέρει σίγουρα.Στάλθηκε από το Vodafone Smart ultra 6 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Στην απόδειξη λεει το προβλεπόμενο λάδι που αναφέρει και το εγχειρίδιο (NISSAN 5W30 DPF) αλλά δεν εχω ιδέα αν πρόκειται για συνθετικό ή κάτι άλλο...
Έτσι και αλλιώς σου χρέωσαν με την μία και τα δύο service! 140€ για το πρώτο service; Στο QQ 1.5 diesel το πρώτο service μου βγήκε λίγο πάνω από 70€, ενώ σε γνωστό μου που πήγε σε άλλη αντιπροσωπεία του κόστισε 10€ επιπλέον. Άκου εκεί 140€ και αλλαγή λαδιών κάθε 7.500km
Το πρώτο και μένα στα 1500 κάπου εκεί είχε πάει στο 70αρι αλλά τότε νομίζω έπαιζε και μια προσφορά απο την Nissan τύπου 'δωρεάν εργασία' ή κάτι παρόμοιο, αν ψάξω τις αποδείξεις θα θυμηθώ. Τώρα πήγανε ~65 ευρώ τα ανταλλακτικά (με την έκπτωση του ΦΠΑ που έχει αυτές τις μέρες η Nissan) και ~75 τα εργατικά οπότε βγήκε το 140αρι.
Ρωταμε ρε παιδια πρωτα. Κανουμε μια ερευνα σε 2-3 και μετα αποφασιζουμε. Δε παμε με το σταυρο στο χερι
Επειδή ήταν το πρώτο 'μεγάλο' σέρβις και το αμάξι καινούριο πήγα χωρίς δεύτερη σκέψη στο επίσημο συνεργείο αλλά δυστυχώς έρευνα δεν παίζει μιας και η πόλη μας διαθέτει ενα και μοναδικό επίσημο οπότε η επόμενη επιλογή θα ήταν να παω στην κοντινότερη πόλη όπου όμως τότε ότι θα κέρδιζα ενδεχομένως σε χρήματα θα τα 'έκαιγα¨ πετρέλαιο και σε χάσιμο χρόνου.
Εννοείται οτι δεν θα ακολουθήσω στο να κάνω τις αλλαγές λαδιών στα 7500 αλλά έστω ετήσια όπως κάνω τόσα χρόνια σε οσα οχήματα εχω αλλάξει χωρίς μέχρι τώρα προβλήματα. -
πριν παω για το σερβις ειχα κανει μερικα τηλεφωνηματακια σε γειτονικες Νισσαν, ειχα παρει τιμη 150 ευρω μεσα στην περιοδο της προσφορας για τον φπα, σε μια αλλη Νισσαν με ειπαν 70 με 120 αναλογα ποια απο τα 2 να κανω , απλη αλλαγη λαδιων η το αλλο με τα φιλτρα και η συγκεκριμενη Νισσαν με ειπε για αλλαγη λαδιων καθε 5000 η 10000 οποτε τον ακυρωσα και στην πολη μου το καναν με 105 ευρω το πληρες και 55 μονο αλλαγη .
Nissan Pulsar