-
Για να χρησιμοποιεί το παιδί τη ζώνη ασφαλείας πρέπει να κάθεται ψηλά.
-
Δεν ειναι απαραιτητο εχουν συστημα που τις κατεβαζει.Τα υπολοιπα ειναι λιγο χαμηλοτερα.Ετσι φαινεται απο τις φωτογραφιες τουλαχιστον .
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Ωραιο φαινεται!Μονο σκεφτομαι μηπως ειναι πολυ ψηλη η βαση σε σχεση με τα υπολοιπαH maxi-cosi φτιάχνει πάντα μελετημένα τα καθίσματά της, και σίγουρα δεν πρέπει να σε απασχολεί για θέματα ασφαλείας το ότι είναι λίγο ψηλότερη η θέση από τα υπόλοιπα. Εγώ, για το μεγαλύτερο παιδί έχω τώρα το britax-romer kidfix (18-36 κιλά)και είμαι ικανοποιημένος με την ποιότητα και τη λειτουργικότητά του (θεωρώ μόνο ότι είναι λίγο στενό στην πλάτη για το παιδί). Oταν το αγόρασα η maxi cosi δεν έβγαζε σ' αυτή την κατηγορία με isofix. Oι 2 προηγούμενες κατηγορίες που είχα ήταν της maxi cosi [το cabriofix Group 0+ έως 13 kιλά και το priori fix 9-18 kgr (αυτό είναι κάπως βαρύ-το χρησιμοποιεί ακόμη η μικρή)] με άφησαν γενικά πολύ ικανοποιημένο.
-
Κι εμείς είμαστε φανς της maxi-cosi. Ξεκινήσαμε με το pebble και τώρα είμαστε στο pearl. Η βάση παραμένει σταθερή και εναλλάσονται τα καθίσματα. Πέραν της ευκολίας, η βάση προσφέρει και άπλετη ορατότητα και τώρα δε μας ξεφεύγει τίποτα στο δρόμο
Sent from my GT-N7100 using Tapatalk 2
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Κι εμείς είμαστε φανς της maxi-cosi. Ξεκινήσαμε με το pebble και τώρα είμαστε στο pearl. Η βάση παραμένει σταθερή και εναλλάσονται τα καθίσματα. Πέραν της ευκολίας, η βάση προσφέρει και άπλετη ορατότητα και τώρα δε μας ξεφεύγει τίποτα στο δρόμοSent from my GT-N7100 using Tapatalk 2
^^Παρομοιως! Μεγαλη ευκολια δε, στο pebble για ταισμα και στο pearl για υπνο, η ανακληση. Δεν εχω καταλαβει αν και το RodiFix εχει επισης ανακληση.
Το Σεπ περιμενουμε το δευτερο παιδι, και με προβληματιζει το θεμα με το καθισμα. Η μικρη (2χρονων) ειναι ψηλη, αλλα συγχρονως αδυνατη (92cm, 11.2kg), επομενως μεχρι το Σεπ δυσκολα θα εχει φτασει τα 15kg που απαιτουνται για κατηγορια 2/3. Θα ειναι προβλημα να την βαλω σε αυτο ή να παρω μια ακομα βαση isofix για το pebble και να περιμενω μεχρι να φτασει τα 15kg?
-
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
Δεν εχω καταλαβει αν και το RodiFix εχει επισης ανακληση.Το Σεπ περιμενουμε το δευτερο παιδι, και με προβληματιζει το θεμα με το καθισμα. Η μικρη (2χρονων) ειναι ψηλη, αλλα συγχρονως αδυνατη (92cm, 11.2kg), επομενως μεχρι το Σεπ δυσκολα θα εχει φτασει τα 15kg που απαιτουνται για κατηγορια 2/3. Θα ειναι προβλημα να την βαλω σε αυτο ή να παρω μια ακομα βαση isofix για το pebble και να περιμενω μεχρι να φτασει τα 15kg?
- Το RodiFix απ' ότι είδα έχει μια μικρή ανάκλιση (θα το παραγγείλω για τη μικρή μου-κοντεύει 4).
- την μικρή σου (2 χρονών) νομίζω ότι είναι καλύτερο να την βάλεις μέχρι τα 4 έτη περίπου στο κάθισμα της κατηγορίας 2 (9-18 kgr). Θεωρείται πιο ασφαλές λόγω ζώνης, πολλαπλών σημείων στήριξης.
Υ.Γ. Αν διαβάσεις προηγούμενες σελίδες έχουνε γίνει πολλά ποσταρίσματα πανω στο θέμα.
-
εφτασε η ωρα ο μικρος να παει σε καθισμα 9-18 κιλων.
Με οσα εχω διαβασει νομιζω οτι ειναι καλυτερο να συνεχισει να κοιταζει προς τα πισω. Σκεφτομαι σωστα? απο οσα διαβαζω βλεπω οτι τα καθισματα που κοιταζουν αναποδα υπερτερουν αλλα παρ ολα αυτα τα κανονικα υπερτερουν σε πωλησεις... -
Αν το αντέχει το παιδί, άποψή μου είναι να συνεχίσει να κοιτάει πίσω. Αν όχι, είναι προτιμότερο το ff.
-
Χρησιμοποιουμε και τα δυο σε διαφορετικα αυτοκινητα. Η κορη μας ειναι 20 μηνων. με το Rear facing (στο πισω καθισμα) συχνα προσπαθει να γυρισει το κεφαλι της προς τα εμπρος απο περιεργεια, καθως ακουει συνομιλια ΄΄η απλα να δει τι κανουμε. Δεν γκρινιαζει ακομα στο RF. Μαλλον ομως της αρεσει περισοττερο το FF.
Εγω παντως, νοιωθω πιο σιγουρος οταν τη βαζω στο Rear Facing. Η επιλογη δικη σου. -
Στο rear facing μέχρι πριν λίγο καιρό καθόταν τις περισσότερες φορές ένας από τους δυο μας πίσω, δίπλα στη μικρή. Τώρα που είναι 2 ετών κάθεται μόνης της πίσω. Έχω βάλει έναν καθρέπτη στο πίσω τζάμι για να βλέπει τον οδηγό. Έτσι βλέπει κι ο οδηγός τι γίνεται. Αν κοιμάται ή αν πάει να βγάλει τα χέρια από τις ζώνες. Επίσης αφαιρώ ένα κουρτινάκι από τα πίσω παράθυρα για να βλέπει έξω. Στο δρόμο δεν μπορείς ν' αφήσεις ένα μωρό χωρίς έστω μια συνομιλία, ένα τραγούδι. Αν βαριέται μόνο του δεν θα φταίει η θέση του καθίσματος. Κάτι άλλο που φροντίζω είναι να ταξιδεύουμε (4ωρο στη γιαγιά) μετά το μεσημεριανό για να κοιμάται τον μεσημεριανό της ύπνο στο αμάξι. Οπότε μιάμιση ώρα περνάει κοιμώμενη. Φυσικά όλα είναι ανάλογα με το παιδί. Κι εμένα που είναι ήσυχη αν περάσει το 2ωρο θέλει τα δικά της οπότε εκεί έχω καθιερώσει τη στάση.
-
μπραβο σας που ψαχνετε να βρειτε σωστο καθισμα για το παιδι σας. οι περισσοτεροι ουτε ξερουν τι ειναι
το παιδικο καθισμα. για αυτους που βαζουν τα παιδια χωρις καθισμα και αρκετες φορες στη θεση
του συνοδηγου, δεν αξιζει να πουμε τιποτα. αυτο το καθισμα που εχει ο τυπος εδω ποσο κοστιζει
και για τι ηλικιες ειναι, ξερει καποιος?
-
Τι 'ν' τούτο; EVO;
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Τι 'ν' τούτο; EVO;evo ix ειναι. το ειχε αγγελια στο car.gr.
μου αρεσε που εχει παιδικο καθισμα recaro και κρατησα τις φωτογραφιες! -
Recaro young sport
http://www.recaro-cs.com/jp_en/products-japan-childsafety/childseats/recaro-young-sport.html
Στο link φαίνεται το πιο καινούργιο μοντέλο, το παραπάνω είναι το παλιό και έχω ένα ολόιδιο σε πολύ παρόμοιο αυτοκίνητο (και σε λίγα χρόνια θα έχω το configuration που φαίνεται στη 2η φωτο
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Recaro young sporthttp://www.recaro-cs.com/jp_en/products-japan-childsafety/childseats/recaro-young-sport.html
Στο link φαίνεται το πιο καινούργιο μοντέλο, το παραπάνω είναι το παλιό και έχω ένα ολόιδιο σε πολύ παρόμοιο αυτοκίνητο (και σε λίγα χρόνια θα έχω το configuration που φαίνεται στη 2η φωτο
Αυτό ακριβώς είναι. Εγώ τέτοιο έχω στις μικρές, από 9 μηνών περίπου, και είναι από τα καλύτερα που υπάρχουν!!! Είναι κατηγορία 1-2-3, από 9 μηνών βασικά και 9 κιλά μέχρι 36 κιλά. Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος, και οι μικρές το ίδιο, αλλά είναι λίγο 'σφιχτό' για να κρατάει καλά, και δεν θέλει μπουφάν τον χειμώνα...
Μην κοιτάς την τιμή εδώ, το βαράνε πολύ...Ψάξε λίγο καλύτερα...Νίκος.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Recaro young sporthttp://www.recaro-cs.com/jp_en/products-japan-childsafety/childseats/recaro-young-sport.html
αν θυμαμε σωστα εχεις evo viii? απιστευτο αυτοκινητο! εχω μπει συνοδηγος σε stock evo ix! τα ειδα ολα!
supercar να μου κανανε δωρο θα το πουλαγα σε 1 εβδομαδα για να παρω 3-4 evo σε διαφορετικα χρωματα.
γραφει ποσο κανει το καθισμα στο link πανω? ποσο διαφορα στην τιμη μπορει να εχει ενα καθισμα στην
ελλαδα σε σχεση με το εξωτερικο? -
X
Το είχα πάρει το 2007 €225 φιλική τιμή από την αντιπροσωπεία της Recaro μέσω γνωστού και με έχει καταβολέψει, το τότε μωρό κάθεται τώρα στο ίδιο κάθισμα Το οποίο είναι σαν καινούργιο
Οι διαφορές τιμής μπορεί να είναι σημαντικές, έχω πάρει 3 τέτοια από το kindersitze.de σε τιμή (μαζί με μεταφορικά) κατά 25% μικρότερη απ΄ό,τι στην Ελλάδα.
να και αυτό που λέμε. -
Nass έχουμε το ίδιο καθισματάκι αγορασμένο από το ίδιο eshop (δυστυχώς δεν έχουμε και ίδια αμάξια,εγώ το
έχω στο σίχαμα Polo Fsi 75 της γυναίκας μου).Το είχα αγοράσει αρχές του 09 230 € με τα μεταφορικά.
Το πήρα όμως σε ανοιχτό γκρι και λερώνει πολύ εύκολα. -
υπάρχει κι εδώ αντίστοιχο θέμα:
viewtopic.php?f=6&t=34934&p=2785916#p2785916 -
Σας ενημερωνω οτι τελικα πρηγγειλα το Recaro Monza Nova Seatfix.Απο Amazon.
Eντυπωσεις με τη παραλαβη.Ευχαριστω για τη βοηθεια και παλι!
Παιδικά καθισματάκια ...ISOFIX κτλ