-
Όποιος πραγματικά πιστεύει στην πυρηνική τεχνολογία για καύσιμο, μάλλον δεν έχει διαβάσει τα risk assessments. Όποιος θέλει ας αφιερώσει χρόνο να διαβάσει και να μην πετάει τις μπαρούφες του εδώ μέσα και μετά ανοίγουμε άλλο θέμα για συζήτηση.
Εδώ συνεχίζουμε με το CNG.
-
Ο χρήστης futurist έγραψε:
Όποιος πραγματικά πιστεύει στην πυρηνική τεχνολογία για καύσιμο, μάλλον δεν έχει διαβάσει τα risk assessments. Όποιος θέλει ας αφιερώσει χρόνο να διαβάσει και να μην πετάει τις μπαρούφες του εδώ μέσα και μετά ανοίγουμε άλλο θέμα για συζήτηση.Εδώ συνεχίζουμε με το CNG.
Ευτυχώς μας ενημερώνεις εσυ για του υγραεριου.
-
Φίλος που έχει επιβατικό φυσικού αερίου εδώ και 1 χρόνο και γεμίζει στο πρατήριο της ανατολικής Θεσσαλονίκης, μού λέει ότι εδώ και κάποιο διάστημα γίνεται το αδιαχώρητο σε κανονικές ώρες. Χρειάζεσαι αρκετή ώρα αναμονής για να γεμίσεις.
Όπως διαπιστώνουμε με τον καιρό, και να γίνουν τα υποσχόμενα πρατήρια των τελευταίων 2 χρόνων, θα είναι με το «τουφέκι» λίγα που θα είναι ... αν χρειάζεσαι και αναμονή για να γεμίσεις ... το φυσικό αέριο γίνεται για αρκετούς μη πρακτικό για αυτοκίνηση.
Δεν γίνεται να πρέπει να προγραμματίζεις διαδρομές και ανεφοδιασμούς, εκεί που δεν το έκανες ... και στην πορεία να προσθέσεις και την εκτίμηση του χρόνου αναμονής στην εξίσωση.
-
Φίλος που έχει επιβατικό φυσικού αερίου εδώ και 1 χρόνο και γεμίζει στο πρατήριο της ανατολικής Θεσσαλονίκης, μού λέει ότι εδώ και κάποιο διάστημα γίνεται το αδιαχώρητο σε κανονικές ώρες. Χρειάζεσαι αρκετή ώρα αναμονής για να γεμίσεις.Όπως διαπιστώνουμε με τον καιρό, και να γίνουν τα υποσχόμενα πρατήρια των τελευταίων 2 χρόνων, θα είναι με το «τουφέκι» λίγα που θα είναι ... αν χρειάζεσαι και αναμονή για να γεμίσεις ... το φυσικό αέριο γίνεται για αρκετούς μη πρακτικό για αυτοκίνηση.
Δεν γίνεται να πρέπει να προγραμματίζεις διαδρομές και ανεφοδιασμούς, εκεί που δεν το έκανες ... και στην πορεία να προσθέσεις και την εκτίμηση του χρόνου αναμονής στην εξίσωση.
Ούτε ας πούμε αν αντί για 3000€ το χρόνο, ξοδεύεις 800€ ;
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
-
Το οικονομικό κίνητρο είναι μεγάλο, εγώ θα το έκανα, αλλά αναφέρομαι γενικότερα. Γνωρίζω ανθρώπους που τα ωράρια λόγω δουλειάς και οικογένειας, δεν τούς επιτρέπουν να αλλάζουν διαδρομή για ανεφοδιασμό και να περιμένουν 1 ώρα στην ουρά απλά για να γεμίσουν καύσιμο ένα αυτοκίνητο.
-
Στο πρατήριο στα ανατολικά Θεσσαλονίκη, πολύ συχνά έχει ταξί που γεμίζουν. Έτυχε πρόσφατα να έχει 8 αυτοκίνητα μπροστά μας. ΑΝ δουλεύουν και οι 2 αντλίες είναι περίπου 20 λεπτά για αυτά τα αυτοκίνητα. ΑΝ δουλεύει μόνο η μια πας κάνεις καμιά δουλειά και επιστρέφεις, δεν παίζει αλλιώς.
Βράδυ συνήθως είναι πιο ήρεμα και γεμίζει και λίγο περισσότερο λόγω χαμηλότερης θερμοκρασίας.Στάλθηκε από το MI 5s μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης gvoi έγραψε:
Στο πρατήριο στα ανατολικά Θεσσαλονίκη, πολύ συχνά έχει ταξί που γεμίζουν. Έτυχε πρόσφατα να έχει 8 αυτοκίνητα μπροστά μας. ΑΝ δουλεύουν και οι 2 αντλίες είναι περίπου 20 λεπτά για αυτά τα αυτοκίνητα. ΑΝ δουλεύει μόνο η μια πας κάνεις καμιά δουλειά και επιστρέφεις, δεν παίζει αλλιώς.
Βράδυ συνήθως είναι πιο ήρεμα και γεμίζει και λίγο περισσότερο λόγω χαμηλότερης θερμοκρασίας.Στάλθηκε από το MI 5s μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Αυτά μου περιγράφουν οι φίλοι από εκεί.
Δεν έχεις που δεν έχεις πρατήρια, αν πρακτικά σε κανονικές ώρες (μη μεταμεσονύχτιες) είσαι αποκλεισμένος από το πρατήριο, χαιρέτα μου τον πλάτανο που λέει και η λαϊκή.
Ο κάθε ανεφοδιασμός πάνω σε αυτή τη λογική, αρχίζει και γίνεται πραγματικό μαχόμενο project κάθε φορά. Υπάρχει κόσμος που τρέχει σε ωράρια με οικογένεια και δουλειά, που δεν έχει τη χρονική πολυτέλεια αυτή για να γεμίσει καύσιμο το αυτοκίνητο.
Η παραπάνω λογική έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την ιδέα της αυτοκίνησης εδώ και 50 χρόνια στην ανθρωπότητα. Κατέχω αυτοκίνητο, σημαίνει ότι ανά πάσα στιγμή είναι άμεσα διαθέσιμο να μπω και να φύγω.
Αν χρειάζεται 28 συνθήκες για να γεμίσεις και να είσαι έτοιμος να ταξιδέψεις ή να φύγεις για τη δουλειά σου ή να βάλεις ξυπνητήρι στις 2 μετά τα μεσάνυχτα για να πας να γεμίσεις, τότε δεν είναι αυτοκίνηση. Δεν ξέρω τί είναι, αλλά αυτοκίνηση σίγουρα όχι. -
Χαιρετώ την παρέα του forum!
Έκανα εγγραφή ώστε να μπορώ να συμμετέχω κι εγώ, ως πρόσφατος κάτοχος ενός Skoda Citigo Cng για να βοηθήσω αλλά και να βοηθηθώ. Πληροφοριακά οδηγώ 35 έτη εκ των οποίων τα 20 περίπου επαγγελματικά σε φορτηγά, με μηδενικά ατυχήματα (είμαι η χαρά των ασφαλιστικών εταιρειών ).Το τελευταίο μου αυτοκίνητο ήταν ένα Getz 1.3 του 2003 το οποίο παρέδωσα στον νέο ιδιοκτήτη με 135.000 km και αποφάσισα να το αντικαταστήσω για δύο λόγους. Ο πρώτος ήταν το ότι το αυτοκίνητο είχε αρχίσει σταδιακά να βγάζει κοστοβόρες βλάβες (φυσιολογικές για τα χιλιόμετρα και την ηλικία του) και ο δεύτερος η υψηλή του κατανάλωση (10lt/100km σε υπεραστικές διαδρομές και 12lt/100km σε αστικές). Σημειωτέον ότι διανύω μόλις 8 - 10 χιλιάδες χιλιόμετρα τον χρόνο εκ των οποίων το 80% σε εθνικό δίκτυο και το 20% σε αστικό.
Μετά από πολύ διάβασμα και ενημέρωση κατέληξα στο Citigo Cng αφού κύριος στόχος μου ήταν η οικονομία και όχι οι επιδόσεις. Το παρέλαβα τον Δεκέμβριο κι έχω διανύσει ως τώρα περίπου 2000km, οπότε έχω μία αρκετά σαφή άποψη τόσο για το αυτοκίνητο όσο και για το φυσικό αέριο. Έχουμε και λέμε λοιπόν:-
Επιλέγοντας την σχέση που σου προτείνει ο υπολογιστής του αυτοκινήτου η κατανάλωση είναι 3.2 kg/100km σε εθνικό δίκτυο και 5kg/100km σε αστικό.
-
Ταξίδι ανετότατα με 120-130 km και 4 άτομα.
-
Στις ρεπρίζ αμελητέες διαφορές με την βενζινοκίνητη έκδοση, ειδικά με τις εναλλαγές από την 2η έως 5η ταχύτητα. Αυτό που έχει ζήτημα είναι το ξεκίνημα σε απότομη ανηφόρα, μόνο όμως όταν το αυτοκίνητο είναι φορτωμένο με συνεπιβάτες και αποσκευές. Βέβαια μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για ένα αυτοκίνητο 1000 κυβικών και 68hp.
-
Τέλη κυκλοφορίας δεν έχει, έχει όμως ελεύθερη πρόσβαση στο δακτύλιο. Υπάρχει εφαρμογή του υπουργείου που σου εκδίδει μάλιστα online και το ανάλογο σήμα (http://daktylios.ypeka.gr/).
-
Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο έχει πολύ στιβαρή κατασκευή, καλή ηχομόνωση, πολύ καλό πάτημα στον δρόμο με ανθεκτικότητα στους πλαγιομετωπικούς ανέμους και πολύ πολύ καλούς χώρους σύμφωνα πάντα με τις διαστάσεις του. Ενδεικτικά συγγενικό μου πρόσωπο με ύψος 1.87 κάθισε πίσω έστω και οριακά, χωρίς να χρειάζεται να μαζευτεί.
Σταχυολογώντας, προσωπικά είμαι κατ' ενθουσιασμένος από την αγορά του συγκεκριμένου αυτοκινήτου και την επιλογή του Cng ως καύσιμο κίνησης.
Από αυτό που δεν είμαι ενθουσιασμένος είναι η αγαπητή μας Fisikon αφού η αξιοπιστία είναι κάτι που σίγουρα δεν την χαρακτηρίζει. Να πούμε για την επέκταση του δικτύου της που μας κοροϊδεύει ασύστολα για το πότε και πού θ' ανοίξουν τα νέα πρατήρια ή να πούμε για την επιδότηση η οποία μου έχει εγκριθεί από τον Νοέμβριο και παρ' ότι υπέβαλα την φόρμα παραλαβής τον Δεκέμβριο ακόμη την περιμένω; Μετά από αλλεπάλληλες οχλήσεις μου έστειλαν πριν 20 ημέρες την παρακάτω απάντηση:
«-Κύριε ******* καλησπέρα σας,
Αντιλαμβανόμαστε την αναστάτωσή σας και σας ζητάμε συγγνώμη καθώς η καθυστέρηση που σημειώνεται είναι πέρα από τις προθέσεις μας.
Σας πληροφορούμε πως η καθυστέρηση οφείλεται σε λογιστικούς λόγους, εξ αιτίας πρόσφατων φορολογικών ρυθμίσεων που θα μείωναν το ποσό της επιδότησής σας λόγω κρατήσεων.
Για να είμαστε επομένως σε θέση να σας επιστρέψουμε το καθαρό ποσό επιδότησης όπως αυτό αρχικά έχει οριστεί, απαιτήθηκαν επιπλέον χρονοβόρες λογιστικές ρυθμίσεις.
Το θέμα επιλύεται και θα είμαστε σύντομα σε θέση να σας πιστώσουμε το σχετικό ποσό. »Νομίζω ότι το δούλεμα πάει σύννεφο γιατί εφενός μεν το πρόγραμμα επιδότησης έχει εφαρμοστεί ξανά πριν ένα χρόνο(άρα πρυποϋπήρχε η εμπειρία) αφετέρου δεν είναι δυνατόν μία εταιρεία τέτοιου μεγέθους να μην είχε προνοήσει για το διαδικαστικό-λογιστικό σκέλος αυτού του προγράμματος.
Αυτά προς το παρόν από εμένα, θέλω να παρακαλέσω θερμά όποιον φίλο-η είχε ενταχθεί στο πρόγραμμα επιδότησης να ενημερώσει αν την έχει λάβει και επίσης τους περισσότερο ψαγμένους και παλιούς στο cng αν ξέρουν τί παίζεται με τις δεξαμενές του δικού μου αφού η αλήθεια είναι ότι προβληματίστηκα κάπως διαβάζοντας τα παλαιότερα ποστ (56 σελίδες-ούφ! ). Το δικό μου είναι παραγωγής τον Οκτώβριο του 2018 και σύμφωνα με τις νέες απαιτήσεις πιστοποίησης πρωτοκόλλου WLTP
Ευχαριστώ και νά 'στε όλοι καλά! -
-
Καλησπέρα, ευχαριστούμε για την πολύ αναλυτική περιγραφή της εμπειρίας σου.
Αν επιτρέπεται, πώς κατέληξες στο Citigo, π.χ. συγκρινόμενο με το eco-up;
-
Καλησπέρα! Κατέληξα στο Citigo συγκρινόμενο με το eco-up εξαιτίας τριών λόγων:
- To Citigo (σε βενζινοκίνητη έκδοση) το είχα ήδη οδηγήσει ως ενοικιαζόμενο σε διακοπές μου προ διετίας και είχα αποκομίσει αρκετά θετική εντύπωση όσον αφορά την ποιότητα κατασκευής του σε αντιστοιχία πάντα με τα κυβικά του.
- Αισθητικά με ελκύει περισσότερο σε σχέση με το eco-up. Αυτή η μεγάλη γυάλινη επιφάνεια στο οπίσθιο μέρος του προσωπικά με απωθεί και μου δίνει έναν τόνο ανασφάλειας.Για τον ίδιο λόγο (τον αισθητικό) δεν επέλεξα και το Panda.
- Η ελαφρώς χαμηλότερη τιμή αγοράς του Citigo συγκρίνοντας εκδόσεις με τον ίδιο εξοπλισμό.
Αν είχα βέβαια μεγαλύτερες απαιτήσεις σε επιδόσεις και χώρους εννοείται πως θα κατευθυνόμουν σε άλλη επιλογή όπως για παράδειγμα το Arona ή το Leon, πάντα σε φυσικό αέριο!
-
Αυτά μου περιγράφουν οι φίλοι από εκεί.
Δεν έχεις που δεν έχεις πρατήρια, αν πρακτικά σε κανονικές ώρες (μη μεταμεσονύχτιες) είσαι αποκλεισμένος από το πρατήριο, χαιρέτα μου τον πλάτανο που λέει και η λαϊκή.
Ο κάθε ανεφοδιασμός πάνω σε αυτή τη λογική, αρχίζει και γίνεται πραγματικό μαχόμενο project κάθε φορά. Υπάρχει κόσμος που τρέχει σε ωράρια με οικογένεια και δουλειά, που δεν έχει τη χρονική πολυτέλεια αυτή για να γεμίσει καύσιμο το αυτοκίνητο.
Η παραπάνω λογική έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την ιδέα της αυτοκίνησης εδώ και 50 χρόνια στην ανθρωπότητα. Κατέχω αυτοκίνητο, σημαίνει ότι ανά πάσα στιγμή είναι άμεσα διαθέσιμο να μπω και να φύγω.
Αν χρειάζεται 28 συνθήκες για να γεμίσεις και να είσαι έτοιμος να ταξιδέψεις ή να φύγεις για τη δουλειά σου ή να βάλεις ξυπνητήρι στις 2 μετά τα μεσάνυχτα για να πας να γεμίσεις, τότε δεν είναι αυτοκίνηση. Δεν ξέρω τί είναι, αλλά αυτοκίνηση σίγουρα όχι.κατανοητές οι ενστάσεις και σίγουρα θα εκνευρίσει η κατάσταση κάποιες φορές, αλλά ο μόνος ουσιαστικός λόγος (πέρα απ' την οικολογική συνείδηση) αγοράς cng είναι η οικονομία.
Η τεράστια οικονομία.
Αν υπολογιστεί πόσο κοστίζει (ή εξοικονομεί) σε ευρώ, το τυχόν 20λεπτο-μισάωρο αναμονής ανά γέμισμα, πιστεύεις ότι αυτοί που αγοράζουν cng, θα έλεγαν 'ας είχα δώσει 40€ παραπάνω σ'αυτό το γέμισμα, να γλύτωνα το 20λεπτο αναμονής' ;
Όσοι ενδιαφέρονται για την απόλυτη εξοικονόμηση, δεν είναι τόσο 'λάρτζ' να πληρώνουν 100€ ανά ώρα, λιγότερης αναμονής στο βενζινάδικο...
Πόσα 20λεπτα έχουμε χάσει απ' τη ζωή μας ψάχνοντας πάρκινγκ (καίγοντας καύσιμο ψάχνοντας);
Πόσοι άνθρωποι στήνονται σε ουρές μάρκετ, επειδή έχει λίγο φθηνότερα το χαρτί υγείας ή μια προσφορά; Ή στην ουρά στο βενζινάδικο, επειδή έχει 3 cents το λίτρο αμόλυβδης φθηνότερα;
Οι προτεραιότητες κάθε καταναλωτή, είναι διαφορετικές...Sent from my SM-G930F using Tapatalk
-
@piliourits
Εννοείται πως η οικονομία είναι σημαντική, παρόλα αυτά σε εμάς που θέλουμε ένα γέμισμα την εβδομάδα για κύκλο πόλης 200χμ είναι κάπως σπάσιμο. Φαντάσου άλλους που θέλουν παραπάνω γεμίσματα την εβδομάδα! Θεωρώ ότι ρυθμίζεται το θέμα ωστόσο με προγραμματισμό, δεν είναι τόσο τρομερό. Κάνα δυο πρατήρια πάντως θα μπορούσε να αντέξει τι δίκτυο. Γιατί κακα τα ψέματα το πρατήριο στα Διαβατά είναι πολύ μακριά σχεδόν για όλο το πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης.Και εμείς για το πάντα περιμένουμε τα χρήματα. Τηλεφωνικά η απάντηση ήταν ίδια με τη δική σου.
Δεν ξέρω αν έπαιξε ρόλο η αλλαγή κάποιου νόμου ή ότι πέρσι τις επιδοτήσεις τις πήραν οι εταιρείες από τη φισικον και όχι οι πελάτες κατευθείαν. Α να δούμε αν θα πάρουμε 800 ή 2(@).. σε άλλο φίλο είπαν ότι αν δεν περίμεναν να τακτοποιήσουν το θέμα θα παιρναμε σχεδόν τα μισά, το οποίο σε εμένα δεν βγάζει νόημα είναι η αλήθεια (τι κρατήσεις είναι αυτές 50%????).Αναμένουμε και το συζητάμε, ευχαριστούμε για την εκτενέστατη ανάλυση!
Στάλθηκε από το MI 5s μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Καλησπέρα και κατ' αρχάς καλορίζικο το Panda!
Οφείλω να ομολογήσω ότι ήταν η αιτία που ταλαντεύτηκα επί δύο μήνες όσον αφορά την επιλογή μου ανάμεσα σε αυτό και το Citigo.Τελικά παρ' ότι διαπίστωσα ότι ήταν ανώτερο (το Panda) σε επιδόσεις και χώρους, κατέληξα στο Citigo αφού η επιλογή τέθηκε σε οικογενειακή ψηφοφορία και νίκησε ο Τσέχος (ας όψεται η δημοκρατία και οι 4 ημέρες που είχαμε το Citigo στην Νάξο ).
Παρ' όλα αυτά δεν έχω μετανιώσει ούτε στιγμή για την τελική μου (μας) επιλογή γιατί είναι ένα πραγματικά καλό και ποιοτικό μικρό αυτοκίνητο.Όσον αφορά την επιδότηση επειδή κατά καιρούς μιλάω με τον έμπορο που αγόρασα το αυτοκίνητο κι αυτός με τη σειρά του μιλάει με άλλους συναδέλφους του, μου μετέφερε την πληροφορία ότι κάποιοι έχουν ήδη πάρει την επιδότηση και κάποιοι άλλοι είναι ακόμη στην αναμονή, όπως εσύ κι εγώ
Στις 24/1 έλαβα email από την Fisikon που με ενημέρωνε ότι η αίτησή μου είχε φτάσει επιτέλους στις οικονομικές υπηρεσίες και σύντομα θα ελάμβανα γνώση για την ημέρα καταβολής. Σήμερα, δύο μήνες μετά βρισκόμαστε στο άγνωστο πουθενά.
Εκτός αυτού θεωρώ ότι είναι ανεπίτρεπτο να βρισκόμαστε στο σκοτάδι και να κάνουμε τα νεύρα μας τσατάλια προσπαθώντας να μάθουμε το τί συμβαίνει και να μην έχουμε αυτονόητα μία ενημέρωση με δική τους πρωτοβουλία.
Σ' ευχαριστώ πάντως πολύ για την ενημέρωση, αν έχεις τίποτε νεώτερο γνωστοποίησέ το αν θέλεις.
Επίσης όποιος φίλος-η θέλει και αν ξέρει να μου απαντήσει στον δεύτερο προβληματισμό μου που αφορά τις δεξαμενές, θα ήμουν υπόχρεος.
Ευχαριστώ και νά 'στε όλοι καλά! -
@Super@T
Σ' ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.Ναι, αυτό με προβλημάτισε, η οξείδωση των δεξαμενών που αναφέρθηκαν κάποιοι φίλοι σε προηγούμενα post.Αν είναι να κρατήσουν 15-20 χρόνια είμαστε μιά χαρά, αυτό που σκέφτηκα είναι το ότι αν όντως δημιουργείται πρόβλημα νωρίτερα, μήπως μπορούσα να πράξω κάτι προληπτικά ώστε να ελαχιστοποιήσω τον κίνδυνο.
Φαντάζομαι ότι στα εξειδικευμένα συνεργεία και όταν το αυτοκίνητο κάνει το προγραμματισμένο service θα κάνουν και τους απαραίτητους ελέγχους.
Σ' ευχαριστώ και πάλι, καλό βράδυ να έχεις! -
Ο χρήστης akis.citigo έγραψε:
@Super@T...Ναι, αυτό με προβλημάτισε, η οξείδωση των δεξαμενών που αναφέρθηκαν κάποιοι φίλοι σε προηγούμενα post...
Άκη να σε απασχολεί ποιο πολύ τι λέει η νομοθεσία παρά η σκουριά. Στου υγραερίου π.χ. λέει αντικατάσταση κάθε 10 χρόνια. Σε αυτοκίνητο το οποίο πούλησα είχα βάλει φιάλη μεταχειρισμένη, τη χρησιμοποίησα για 20 χρόνια και την ίδια φιάλη την έχω άλλα 10 χρόνια την οποία την έχω μετατρέψει σε φιάλη κομπρεσέρ. Δηλ. μιλάμε για τουλάχιστον 35 χρονών. Δεν έχει σκουριά ούτε για δείγμα και βλέπεις και που μένω. Τώρα το μπουρδέλο το κράτος με βάνει να την αλλάζω κάθε 10 για να εισπράττει το παράβολο.
-
- Κάντε ένα πέρασμα από google για να δείτε πόσα και τι καυσαέρια παράγει ένα καράβι και σε πόσα αυτοκίνητα αντιστοιχεί και μετά ρωτήστε τον εαυτό σας: Μα γιατί δίνουν αφορολόγητο πετρέλαιο στους εφοπλιστές;;;;
- Το πετρέλαιο και η βενζίνη είναι ακριβά λόγω πολιτικής παρέμβασης. Το CNG παραμένει φθηνό για τον ίδιο λόγο.
- Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα ανεβάσουν κατά πολύ την μέση αξία των αυτοκινήτων. Ήδη στο polo CNG και στο Golf έχουν ανεβεί οι τιμές αρκετά. Είναι λογικό, δεν μπορεί να θέλουν να σου πουλήσουν ηλεκτρικά και τα CNG να είναι half price... Το αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής θα είναι μεγάλες μάζες καταναλωτών να μείνουν εκτός αγοράς νέων αυτοκινήτων καθώς δεν θα μπορούν να ανταπεξέλθουν σε καμία λύση που τους προτείνουν.
- Τα ηλεκτρικά σήμερα - για μένα - είναι πεταμένα λεφτά. Δεν μιλώ για αυτοκίνητα των 70.000€ και πάνω γιατί απευθύνονται σε κόσμο που δεν προσπαθεί να βγάλει την χρονιά και είναι πολυτελείας. Μιλάω για τύπου leaf/Up κλπ. Αστείες αυτονομίες, υψηλό κόστος απόκτησης και βασανιστικά αργές φορτίσεις. Αν δεν έχεις εταιρεία που θέλει να πουλήσει οικολογική «μούρη» πετάς τα λεφτά σου.
- Το σήμερα / αύριο ανήκει στο CNG αν είσαι επαγγελματίας ή σου αρέσουν τα αυτοκίνητα που προσφέρονται με φυσικό αέριο. Αλλιώς πας σε πετρέλαιο για πολλά χλμ ή βενζίνη για γκάζια. Ανάλογα και οι συμβιβασμοί που θα κάνεις ανάμεσα σε αυτά τα όρια.
- Το μέλλον δείχνει να είναι όντως ηλεκτρικό αλλά εγώ προσωπικά δεν είμαι διατεθειμένος να ακριβοπληρώσω την έρευνα κι ανάπτυξη των εταιρειών.
- Στο πρατήριο της ανατολικής Θεσσαλονίκης όντως κάποιες φορές γίνεται πανηγύρι. Είχαν όμως κάποιες προγραμματισμένες συντηρήσεις και βλάβες κι ίσως για αυτό οι μεγάλες καθυστερήσεις κάποιες μέρες. Να ξέρει ο κόσμος ότι όταν γίνεται ανεφοδιασμός πετρελαίου ή βενζίνης δεν επιτρέπεται ούτε ο ανεφοδιασμός CNG και τότε είναι που μαζεύει ουρά. Σίγουρα πάντως από το 2016 που το πήρα σήμερα είμαστε αρκετοί περισσότεροι.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
@Κώστας-Χανιά
Καλημέρα και χρόνια πολλά!
Προσυπογράφω μαζί σου μέχρι κεραίας σε ότι αφορά την άδικη και παράλογη φοροεισπρακτορική πολιτική του κράτους μας.
Στο σκέλος όμως της νομοθεσίας που αφορά ασφάλεια, είμαι με τον νομοθέτη. Αν ο νομοθέτης αποφάσισε ότι οι δεξαμενές υγραερίου πρέπει να αλλάζονται κάθε δέκα χρόνια, φαντάζομαι ότι αυτό θα έγινε κατόπιν υποδείξεων μηχανολόγων με τις ανάλογες μηχανολογικές μελέτες και εκθέσεις. Ομοίως θα σεβαστώ και αν αποφασίσει ότι οι δεξαμενές φυσικού αερίου πρέπει να αλλάζονται κάθε Χ χρόνια.
Δεν αμφιβάλλω ότι όπως η δική σου φιάλη έτσι και η πλειοψηφία αυτών έχει αντοχή για πολλά περισσότερα από τα δέκα χρόνια, αλλά ίσως πρέπει να διασφαλιστεί το 0.001% που μπορεί να εκδηλώσει πρόβλημα.Σαφώς και το κράτος θα πρέπει να συνδράμει με φορολογικά κίνητρα βοηθώντας την εφαρμογή νόμων και κανόνων που σχετίζονται με την οδική ασφάλεια αντί να εκμεταλλεύεται ζητώντας και από πάνω παράβολα κτλπ.
Αυτό δεν θα πρέπει όμως να μας αποπροσανατολίζει από τον πρωταρχικό μας στόχο που είναι η ασφάλεια.
Για τις δεξαμενές φυσικού αερίου πάντως νομίζω ότι μέχρι τώρα δεν υπάρχει κάποια χρονική υποχρέωση αντικατάστασης, οπότε θα δούμε τα επόμενα χρόνια.
Σ' ευχαριστώ και καλή σου ημέρα!Καλημέρα και χρόνια πολλά!
Δεν μπορούμε να προδικάσουμε το μέλλον. Μπορεί σε δέκα χρόνια από σήμερα τα αυτοκίνητα να υπερίπτανται ένα μέτρο από το έδαφος χάρις σε ηλεκτρομαγνητικά πεδία, να πηγαίνουν με 500km/h και να διανύουν 10000km με 2€. Το σίγουρο είναι ότι θα έχουμε καθαρότερα, ασφαλέστερα και οικονομικότερα αυτοκίνητα αν κρίνουμε από την εξέλιξη της τεχνολογίας. Προς το παρόν θεωρώ ότι η επιλογή αγοράς ενός οχήματος Cng είναι μία άριστη επιλογή, γιατί το κόστος κτήσης είναι πολύ προσιτό και το κόστος χρήσης υπερβολικά οικονομικό, χώρια που συνδράμεις ταυτόχρονα στην μείωση των ρύπων. -
Το 1970 στα περιοδικά και στις πρωκτοφυλλάδες έγραφαν ότι το 2000 τα αυτοκίνητα θα είναι υδρογόνου, ηλεκτρικά και ιπτάμενα και ότι το πετρέλαιο θα κοντεύει να εξαντληθεί. Τίποτα από όλα αυτά δε συνέβη.
-
Καλημέρα και χρόνια πολλά κι από μένα.
Όσον αφορά στις μπουκάλες CNG στείλτε ένα Mail στην αντιπροσωπεία με τον αριθμό πλαισίου και ρωτήστε τους πότε θα πρέπει να γίνει η πρώτη επιθεώρηση και που. Αν θυμάμαι καλά είναι στα 5 χρόνια και μιλάμε για επιθεώρηση, όχι αλλαγή ή service. Νομίζω ότι η πρώτη πρέπει να γίνει στα 5 χρόνια στις πιο πολλές περιπτώσεις.
-
Ο χρήστης akis.citigo έγραψε:
@Κώστας-Χανιά
Καλημέρα και χρόνια πολλά!...Για σου Άκη χρόνια πολλά και σε εσένα.
Οι νόμοι προστατεύουν δήθεν εμάς αλλά στην ουσία είναι για να γεμίζουν τη τσέπη του κράτους. Τυχαίο παράδειγμα άμα περάσεις με κόκκινο. Το ίδιο θα πειράξει εσένα που βγάνεις π.χ. 1.000€ το μήνα με αυτόν που βγάνει 20.000; αν ήθελαν να μας προστατέψουν θα έπρεπε να μας έβαναν καμιά βδομάδα φυλακή ή σε αναγκαστική εργασία- διαπόμπευση όπως το κάνουν άλλα ανεπτυγμένα κράτη.
Στο θέμα τώρα: Στις υπόγειες δεξαμενές του υγραερίου στα σπίτια η νομοθεσία δε λέει αλλαγή στα 10 χρόνια αλλά επιθεώρηση (εκεί ξέχασαν να βάλουν παράβολο). Τόσο δύσκολο είναι να το κάνουν και στα αυτοκίνητα; Έχουν βρει όμως την εύκολη λύση έχεις αμάξι; Θα πληρώσεις.
Αεριοκίνηση , CNG vehicles