-
Με ένα καλό κόφτη για το φράχτη, 5 λεπτά δουλειά είναι άντε και δυο τσιμεντόλιθα για το ανέβα-κατέβα τα κράσπεδα... τίποτα δεν μας εκπλήσει πια.
-
Καλησπέρα. Έχω στην κατοχή μου εδώ και 6 μήνες περίπου ενα golf tgi mk7 1,4 tsi , cng. Έχω διανύσει μαζί του σχεδόν 7000 χλμ με μέση κατανάλωση τα 4 ευρώ σε συνθήκες μικτές (3 περίπου σε καθαρό ταξίδι με 120-140) και μέγιστη 5 ( συνέβη 3 φορές ) . Ευχαριστημένος από την επιλογή καθώς έψαξα για τις συνθετικές δεξαμενές και το μεγάλο τεπόζιτο βενζίνης των 50 λίτρων . Δυστυχώς η αύξηση στα καύσιμα και δη στο Φ.Α θα μας δείξει αν κάναμε σωστή επιλογή με γνώμονα αποκλειστικά και μόνο την οικονομία .Να δούμε σε τι νούμερα θα φτάσει το καύσιμο στις αντλίες. Να σημειώσω για τους ενδιαφερόμενους οτι 3-4 φορές μου άναψε λαμπάκι (φαβε γαρ) με ένδειξη πλούσιου σήματος στον 1ο λάμδα . Παρόλα αυτά μετά από δοκιμή στον δρόμο με logs φαίνεται οτι διορθώνει άριστα ο λάμδα . Είτε πρόκειται για σποραδική βλάβη και κάποια στιγμή θα πει το ποίημα , είτε φταίει κάτι άλλο και δεν το έχουμε ανακαλύψει . Αν έχει τύχει σε κάποιον άλλο κάτι αντίστοιχο και έχει βρει άκρη ας το μοιραστεί αν επιθυμεί . Τα παραπάνω τα έγραψα καθώς αγόρασα ένα μεταχειρισμένο ιχ και ήθελα να μοιραστώ πληροφορίες με κάποιον που μπορεί να σκέφτεται την αγορά ενός τέτοιου οχήματος.
-
Τέλος το φυσικό αέριο από το πρατήριο της εκο στο Κορωπί. Πήγαινε τόσο καλά η μπίζνα, που δεν είχε νόημα η διατήρησή της.
Και σαν φάρσα, η δεπα εν έτει 2022 ανακοίνωσε τη δημιουργία ...33 νέων πρατηρίων ανεφοδιασμού Φ.α. μέχρι το 2025. Δεν πρέπει να επικοινωνούν ούτε με τον αφαλό τους αυτοί. -
@dstou said in Αεριοκίνηση , CNG vehicles:
Τέλος το φυσικό αέριο από το πρατήριο της εκο στο Κορωπί. Πήγαινε τόσο καλά η μπίζνα, που δεν είχε νόημα η διατήρησή της.
Και σαν φάρσα, η δεπα εν έτει 2022 ανακοίνωσε τη δημιουργία ...33 νέων πρατηρίων ανεφοδιασμού Φ.α. μέχρι το 2025. Δεν πρέπει να επικοινωνούν ούτε με τον αφαλό τους αυτοί.Το πρατήριο στο Κορωπί έκλεισε εντελώς , όχι μόνο την παροχή Φ.Α. , κακή επιλογή της εταιρείας να φτιάξεις αντλίες σε πρατήριο με μη ιδιόκτητο οικόπεδο. Άνθρωποι που έβαζαν εκεί λένε ότι ο οικοπεδούχος θέλει να αλλάξει χρήση λογικά και ενοίκιο
-
@dstou said in Αεριοκίνηση , CNG vehicles:
Και σαν φάρσα, η δεπα εν έτει 2022 ανακοίνωσε τη δημιουργία ...33 νέων πρατηρίων ανεφοδιασμού Φ.α. μέχρι το 2025. Δεν πρέπει να επικοινωνούν ούτε με τον αφαλό τους αυτοί.μπράβο τους που αφουγκράστηκαν την αγορά...προλαβανε τις εξελίξεις!!!...πάνω στο άνθος των πωλήσεων των οχημάτων με Φ.Α. χαχαχαχαχαχα
-
Επειδή είχα αυτοκίνητο με Φ.Α. έχω να κάνω κάποιες διαπιστώσεις:
- Τα αυτοκίνητα με Φ.Α. ήταν πραγματική ευκαιρία για οικονομία μέχρι πριν 1.5 χρόνο.
- Η αυτονομία είναι μικρή και στις μεγάλες πόλεις έχει ουρές, καμιά φορά των 20-25 αυτοκινήτων.
- Στην περιφέρεια τα πράγματα είναι καλά ακόμα όταν προμηθεύει αέριο η fisikon. Δείτε τι έπαθαν στα Τρίκαλα όπου η τιμή είχε φτάσει 2,70 το κιλό.
- Σε καμία περίπτωση δε μπλέκεις με νέα μοντέλα του VW group. Έχουν 9lt ντεπόζιτο βενζίνης και είναι τρομερά επικίνδυνη αγορά. Είτε fiat panda είτε μοντέλα του VW group με το 45άρι ντεπόζιτο βενζίνης (πριν το 2019).
- Δείτε τι συμβαίνει στην Ιταλία και σε άλλες χώρες του νότου. Οι τιμές προσεγγίζουν και τα 4 Ευρώ/κιλό με τα μισά πρατήρια έτοιμα να κλείσουν.
- Ως πότε η fisikon θα επιδοτεί την τιιμή;
Δε μου φαίνεται περίεργο που κλείνουν πρατήρια, ακόμα και σε μια περίπτωση όπως αυτή που αλλάζει η χρήση του οικοπέδου.
Όλα αυτά είναι καταστάσεις που δημιουργούν επιφυλάξεις σχετικά με την αγορά CNG οχήματος. Και ίσως είναι πολύ μικρότερο το κίνητρο πια, ώστε να μπλέξεις με αυτό τώρα.
-
Υπάρχει κάποιος μηχανολογικός περιορισμός που το lpg μπαίνει κυρίως σε έμμεσου ψεκασμού αυτοκίνητα σε αντίθεση με το φ.α που μπαίνει παντού;
Για να κάψει ένας tsi lpg θέλεις ακριβό σύστημα που θα καίει και βενζίνη για να ψύχονται τα μπεκ οπότε η οικονομία πάει περίπατο. Στο φ.α από ότι γνωρίζω δουλεύουν αποκλειστικά με αέριο και δεν υπάρχει απαίτηση για βενζίνη. Γιατί συμβαίνει αυτό; -
Ετσι όπως έχει πάει το πράγμα, συμφέρει το υγραέριο. Είναι οικονομικό, και έχει γεμίσειει ο τόπος πρατήρια. Από το να ψάχνεις για φ.α. και να περιμένεις μισή ώρα στην ουρά, χίλιες φορές το άλλο.
-
Ναι, σε αυτό το συμπέρασμα έχω καταλήξει κι εγώ. Τα γράφω αναλυτικά στη δοκιμή του Kamiq. Τελικά το φυσικό αέριο δεν πήγε καλά κι είναι κρίμα.
-
Αν θυμάσαι καλά έφτασα μια ανάσα από την αγορά του εξαιρετικού Kamiq αλλά στάθηκα σε τρία μεγάλα μειονεκτήματα τα οποία όπως αποδείχτηκαν στην πορεία θα με έκαναν να μετανιώσω πάρα πολύ την αγορά του !
-
Φόβος κλεισίματος και σπανιότητας πρατηρίων
-
Μικρό ρεζερβουάρ βενζίνης
-
Ανύπαρκτο port baggage
-
-
Σε έναν κινητήρα άμεσου ψεκασμού σαν του mercedes w212 e250cgi γνωρίζει κανείς ποια συστήματα τοποθετούνται και πως λειτουργούν? Στο νετ υπάρχουν πολύ λίγες πληροφορίες
-
@georgemit said in Αεριοκίνηση , CNG vehicles:
Υπάρχει κάποιος μηχανολογικός περιορισμός που το lpg μπαίνει κυρίως σε έμμεσου ψεκασμού αυτοκίνητα σε αντίθεση με το φ.α που μπαίνει παντού;
Για να κάψει ένας tsi lpg θέλεις ακριβό σύστημα που θα καίει και βενζίνη για να ψύχονται τα μπεκ οπότε η οικονομία πάει περίπατο. Στο φ.α από ότι γνωρίζω δουλεύουν αποκλειστικά με αέριο και δεν υπάρχει απαίτηση για βενζίνη. Γιατί συμβαίνει αυτό;Δεν υπάρχει τεχνικός λόγος, οικονομικοί είναι συνήθως οι λόγοι. Οι αρχικοί κινητήρες της VW που βάζει φ.α. είναι άμεσου ψεκασμού οι περισσότεροι οπότε από εκεί θα ξεκινήσει. Και παρόλα αυτά κάνει αρκετές αλλάγες σε περιφερειακά. Τα μπεκ είναι διαφορετικά για να αντέχουν υψηλότερες θερμοκρασίες και πάλι βγάζουν πρόβλημα πολλές φορές.
-
O υπολογιστής οικονομίας της fisikon υπολογίζει πόσα θα κερδίσεις με το cng στα 0,89 ευρώ το κιλό! Θα μου πείτε έχει και τη βενζίνη στα 1,5 ευρώ, όσο είχε πριν από πολλούς μήνες. Ναι, αλλά είναι λάθος!
https://www.fisikon.gr/calculator/unleaded-vs-fisikon/
Παρεμιμπτό, στη Σελ στην Μεσογείων έχει αυτή τη στιγμή 2,5 ευρώ το κιλό!
Αεριοκίνηση , CNG vehicles