-
Ποιός απ' όλους?
-
Επιτέλους και κάποιος που απάντησε κι ας μην έχει αναφέρει τίποτα ως τώρα για την Audi!
@Αlba
Κάποια ποστ πριν, δεν θυμάμαι που ακριβώς (μάλλον σε προηγούμενη διαμάχη....) είχα αναφέρει 'πέρα από την αίσθηση ποιότητας-συναρμογής των πλαστικών!'Όπως και να χει το πλαστικό είναι πλαστικό και υπάρχουν ποιότητες και ποιότητες, αλλά είναι δευτερεύουσας σημασίας για ένα αυτοκίνητο, δεν είναι καναπές ή ρούχο. Επίσης, τουλάχιστον όσο το έψαξα δεν υπάρχει η επιλογή επένδυσης του ταμπλώ με δέρμα (αν θέλουμε να μιλήσουμε για ποιότητα υλικών), πράγμα που προσφέρεται ακόμα και στην Volvo. Ο λόγος που ο όμιλος έχει καλά πλαστικά είναι γιατί παραγγέλνει/κατασκευάζει τα ίδια υλικά για όγκο οχημάτων κατά πολύ πολλαπλάσιο των ανταγωνιστών και γι' αυτό η ποιότητα των πλαστικών δεν έχει την διαφορά που θα έπρεπε (βάσει της τιμής τους) ανάμεσα σε ένα Α3 και ένα Α6 ή Α8 για παράδειγμα. Θα μου πεις εκεί όμως πληρώνεις γιατί έχει αποκλειστικούς κινητήρες/πατώματα και άλλα λοιπά ωραία. Κι εγώ θα ρωτήσω και οι ανταγωνιστές αποκλειστικά δεν τα έχουν αυτά (ή τουλάχιστον το ίδιο αποκλειστικά)? Και τα πλαστικούλια? Και την εμφάνιση (μέσα-έξω)? Γιατί να ζητάνε το ίδιο αντίτιμο?
Τώρα για Α4 και πάνω που είπες, η Bentley, η Panamera, το Touareg, η Cayenne ή το Passat ALLTRACK (αθεόφοβοι, το 'αλλάξανε από το allroad! ) τι πατώματα/κινητήρες φοράνε?
Και μπορεί όπως λες ο 2,5 τούρμπο να είναι όντως τεχνολογικό διαμάντι, αλλά είναι ένας κινητήρας και φοριέται σε ένα σπόρ αυτοκίνητο (σπόρ χωρίς πίσω κίνηση... Anyway, σε κάποιους αρέσει και το πριτιμούν, δεν είναι τόσο εκεί το πρόβλημα) το οποίο έχει το πάτωμα του golf 5, το οποίο φοράει ολόκληρος ο όμιλος σχεδόν και αξιώνουν αντίτιμο όσο ενός καλού διαμερίσματος ή εξοχικού (εν Ελλάδι)....
Δυστυχώς συμφωνώ ότι όλοι θέλουν να τους μιμηθούν και απορώ με την αντίληψη των αγοραστών/πελάτών που οδηγούν ή οδηγούνται σε μια αγορά χωρίς διαφοροποιήσεις. Για να το πω αλλιώς το R&D και η βιομηχανοποίησης ενός οχήματος θα κοστίζει πλέον ελάχιστα κι εμείς πάλι θα πληρώνουμε τα μαλλιά της κεφαλής μας για να τα τσεπώνουν οι μανατζαρέοι και οι μαρκετίστες που έχουν τέτοιες εκπληκτικές ιδέες..
-
Πάρε την X3.
-
Ο χρήστης alfa-milan έγραψε:
Επιτέλους και κάποιος που απάντησε κι ας μην έχει αναφέρει τίποτα ως τώρα για την Audi!Κοιτα που θα με βαλεις να τους υπερασπιστω (απο χαλασμενο πληκτρολογιο) και ας μην τους συμπαθω
Passat Alltrack:πλατφορμα PQ46 (αυτη των γκολφοειδων),εγκαρσιος κινητηρας,τετρακινηση haldex
Α4,Α5,Q5,A6,A7,A8 (D4):πλατφορμα MLB/MLP διαμηκης κινητηρας,τετρακινηση torsen.Με εξαιρεση την τριπλετα Touareg,Cayenne,Q7 και τη συγγενεια R8/Gallardo,στην Audi πανω απο το c segment δεν συναντας platform sharing.
Το οποιο ειναι αναποφευκτο (σε λιγο για ολους),αλλα δεν ειναι κακο,αρκει να γινεται σωστα. Γιατι ειναι αλλo να εξελιξεις μια πλατφορμα απο το αλουμινενιο χωροδικτυωμα της D3 του A8,προκειμενου να κατασκευασεις την D1,για να βασισεις πανω της το Phaeton και την Continental και αλλο να στηριζεις μοντελα σου (XF) σε μια πλατφορμα που χρησιμοποιουσε ενα mid size sedan των 35Κ $ (Lincoln LS),την οποια εχει ηδη εγκαταλειψει η Ford η να βασισεις ολη σου την γκαμα σε μια πλατφορμα ενος full size sedan αμερικανου γενικου κατασκευαστη (Maserati- LX της Chrysler).Oμοιως και στην κουρα του φινιρισματος του εσωτερικου. Εκεινο που κανει τη διαφορα ειναι οτι οταν σχεδιαζεται το εσωτερικο του Golf η του Passat ,λαμβανεται υποψιν το A3 και το A4 , που θα χρησιμοποιουν τους ιδιους σκελετους και υλικα.
Δερματινη επενδυση ταμπλω ισως ειναι και καλυτερα που δεν προσφερουν. Περαν του οτι δεν ειναι καθολου πρακτικη και ανθεκτικη, εισαι σιγουρος πως δεν θα σε εξαπατησουν, προσφεροντας σου ως δερμα, leatherette και αν εισαι τυχερος ,ενα υποβαθμισμενης ποιοτητας δερμα χημικης (και οχι φυσικης) επεξεργασιας, που προσφερουν κατα κορον οι περισσοτεροι ( BMW και Posrsche το προσφερουν και στα καθισματα.......αν δεν επιλεξεις τα πολυ ακριβοτερα τους δερματα).
Ακομα και στις περιπτωσεις που επιλεξεις σε καποιον κατασκευαστη κορυφαια ποιοτητα δερματος napa η poltrona frau, μονο τα καθισματα (και μαλιστα εκει που καθεσαι και ακουμπας την πλατη σου) εχουν τετοιο δερμα. Σε ο,τι δεν αγγιζεις η ακομα καλυτερα δεν βλεπεις καλα το δερμα ειναι υποδεεστερης ποιοτητας (συνηθως μετριας).Οι υψηλες τιμες αντανακλουν την υπεραξια (=τεχνολογια,αξιοπιστια,ποιοτητα,υποστηριξη),πραγματικη η φανταστικη δεν εχει σημασια ,που αναγνωριζει ο κοσμος στο προιον και στη φιρμα,την οποια πληρωνει αδιαμαρτυρητα στο ταμειο.
Εμεις που δεν την αναγνωριζουμε .......δεν ψωνιζουμε απο αυτους και για να το παω ενα βημα μακρυτερα, εγω που δεν την αναγνωριζω σε κανεναν, αρνουμαι πεισματικα να αγορασω καινουργιο, οποιοδηποτε αυτοκινητο εχει εμπορικη αξια εστω και ενα ευρω ανω των 20Κ ........ -
@Mango2
Γιατί σορρυ ρε φιλε?? Κουβέντα κάνουμε!
Έχω εντελώς αντίθετη άποψη από τον εντυπωσιασμό σου με την εμφάνιση του Α6.. Το λες τραβηγμένο Α1, Α3, Α4 ή μαζεμένο Α8.. Και επίσης και αυτά δεν τα λες εντυπωσιακά.. Τώρα αυτό με την τεχνολογία πάλι που το έλεγες και για την BMW, θα ήθελα να μου το εξηγήσεις γιατί και την προηγούμενη φορά απέτυχες να μου το κάνεις πιο λιανό. Ποια είναι αυτή η εντυπωσιακή τεχνολογία που έχει το Α6 (και η BMW, Mercedes κτλ)? Και τι την κάνει να ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό? Γιατί πραγματικά αδυνατώ να εξηγήσω το σκεπτικό σου με τις τεχνολογίες!Ε μπες σε μια φουλ εξολισμενη BMW η Audi . Αλλα φουλ κανονικο , οχι 'ελληνικου τυπου' . Μετα μπες σε ενα volvo Μιλαμε για τεραστια διαφορα . Φυσικα ΑΝ εχεις . Εγω ΔΕΝ τα εχω να τα δωσω, αλλα τα θαυμαζω .
Τι να σου εξηγησω . Κατ αρχας εχεις smart phone ? Η Εχεις κινητο με κουμπια ? I phone η sony/samsung κτλπ ?
Εισαι ή ησουν καποτε και αντιαμερικανος ?Αντε γιατι το θες και πιο λιανα . Αυτοματο βολβο κ dct ή 8ταχυτο ZF ? Αναρτησεις magnetic ride , adaptive drive, κτλπ σε σχεση με τις volvo ? καμια σχεση ενα range rover η ενα BMW SUV σε σχεση με ενα Volvo στον αυτοκινητοδρομο . Ρε συ αυτα ειναι μηχανολογικες εξελιξεις τις οποιες πρεπει να σε ενδιαφερουν για να τις μαθεις, τι να παραθετω τωρα. Τα infotainment συστηματα του ενος κ του αλλου ?
Για μενα στη συγκεκριμενη αναζητηση θα ηταν τρελα να πληρωσεις τα περισσοτερα λεφτα για κατι που σου δινει τα λιγοτερα.
Τώρα για το ότι είχες 166/156 δεν λέει κάτι.. Κι ο μελλοντικός πεθερός μου είχε 75, 166, CLK και S-class και από τότε που πήρε το DAS AUTO μ' έχει πρήξει και με την συγκεκριμένη εταιρία και με το γεγονός ότι το Golf είναι το καλύτερο αυτοκίνητο του κοσμου.....
Εχει να κανει και με τα γουστα σου. Πχ η Giulietta δεν εχει τιποτα εξελιγμενο επανω της εκτος απο το μοτερ . Οντως ενα golf ενσωματωνει επανω του την τελευταια λεξη της τεχολογιας και δικαιως ειναι το καλυτερο αυτοκινητο στον κοσμο και κατασκευαζεται στη Γερμανια.
Στην δεύτερη παράγραφό σου αν κατάλαβα καλά μου την λες για ένα σχόλιο σε άλλο τοπικό? Αν ναι, πες μου σε τι διαφωνείς μ' εκείνο το σχόλιο είτε σε pm είτε σ' εκείνο το τοπικό. Αν όχι, επεξήγηση παρακαλώ!
Ναι ρε συ . Σου απαντησε και ο Αλμπα. Ο αρχηγος των Αλφα εργαζεται στην Audi. Ο ιδιος που σχεδιαζε τα εργα τεχνης στην Ιταλια ηταν θεος ενω στη Γερμανια ειναι 'πλυντηριας '? Ξερεις ποσο γραφικο ακουγεται αυτο ?
Για τις πωλήσεις πέφτεις πολύ έξω φίλε μου:
http://bestsellingcarsblog.com/2013/02/ ... available/
Η διαφορά είναι χαωτική και τα προηγούμενα χρόνια.Εχεις δικιο .
Οι απόψεις μου είναι πιο ακραίες από το:
' Ιταλικά σαπάκια, Βρετανικά τρακτέρ, Γερμανικά χούφταλα κτλ και μόνο η BMW βγάζει αυτοκίνητα' ?
Χυμούλη μόνο αν βρεθείς κατά δω μεριά, αλλά να ξέρεις εγώ τους μανατζαρέους κτλ δεν τους πολυπάω!!!!Προφανως εκανα πλακα γιατι το πηρατε τοσο τοις μετρητοις ? Χιουμορ ηταν, alooo . Ξερεις ποσο κραξιμο εχω ριξει στην BMW ? Οχι και ουτε χρειαζεται να ξερεις, απλα στο λεω.
Αφου οπως λες θα ερχεσαι Ελλαδα συνεχεια ρε φιλε γιαυτο στο προτεινα, ποιος ο λογος να ανεβω στο βορειο πολο ? για ενα χυμο ? Ενταξει , αν δεν χωνευεις τα αφεντικα σου δεν σημαινει οτι ολοι ειναι ιδιοι , εμενα παντως μου φαινεται αδικια να κανουν κουμαντο οι μανατζερ μιας και παρολο που εκανα μονο 2 ετη civil και δεν ολοκληρωσα λογω οικονομικων δυσκολιων, καταλαβα οτι σαν σπουδες ειναι απειρως καλυτερες .Πολλα ειπαμε τεσπα , τελικα τι θα παρεις BMW ?
-
Η Τζουλιετα εχει επισης καλυτερες αναρτησεις, τιμονι, ηλεκτρονικα και στησιμο απο το Γκολφ. Γενικα στο μονο που υπερτερει το γερμανο ειναι στα πλαστικουλια και στην ανεση. Χεστηκε η Φατμε στο Γενι Τζαμι δηλαδη...
Sent from my Neo V using Tapatalk.
-
@Mango2
Τι είναι το golf και τι έχει?? oh my god! Είναι το τελευταίο πράγμα που περίμενα να ακούσω από κάποιον που του αρέσουν οι BMW.. Για τα λοιπά απάντησε ο Realzeus..
Υπόθεση Da Silva: Καθόλου γραφικός, μιας και είναι αλήθεια και είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους δεν μ' αρέσει το που ωδεύει η αυτοκινητοβιομηχανία, οι Γερμανοί και κυρίως το group VAG. Ο Da Silva έδειξε μέσω της Άλφα τι πάει να πει σχεδίαση και φυσικά σ' αυτό παίζει ρόλο η μάρκα, η ιστορία της και η σχεδιαστική ταυτότητα που θέλει να έχει (ελέω μανατζαρέων/μαρκετιστών). Στην audi πέρα απο το γεγονός ότι τον πήραν για να μην τον έχει η Άλφα, δεν βρίσκω κάποιον άλλο λόγο γιατί τον χρειάζονται αφού ότι και να έχει την δυνατότητα να σχεδιάσει, πάλι σε αμάξι φυσαρμόνικα θα καταλήξει (ή αλλιώς 'πλυντήριο') απο 3 έως 5 μέτρα!
Και φυσικά δεν ήταν ποτέ αρχηγός της Άλφα, αρχισχεδιαστής κάποιων μοντέλων ήταν! Αλλά και πάλι επιμένω ότι δυστυχώς οι σχεδιαστές δεν παίζουν τόσο ρόλο στην εμφάνιση του αυτοκινήτου, η μάρκα και η ιστορία της δίνουν πατήματα και οι επικεφαλής των ομίλων αποφασίζουν για την ταυτότητα του τελικού προιόντος. Γι' αυτό και δεν είναι τυχαίο ότι η άλφα πχ βγάζει (συνήθως!) κοσμήματα και το group VAG αδιάφορα 'κουτιά'!
Τα infotainment τα αφήνω εκτός σχολιασμού, δεν μου λένε τίποτα. Το 8τάχητο ZF όντως είναι εκπληκτικό, αλλά δεν είναι BMW... Οι αναρτήσεις στις οποίες αναφέρεσαι λένε ότι όντως αξίζουν, με το αζημίωτο πάντα, αλλά δεν έχω οδηγήσει αυτοκίνητο που να τις έχει καθώς δεν είναι διαθέσιμες στα test drive. Πάντως και η Volvo έχει κάτι αντίστοιχο νομίζω. Γενικά πάντως, για το είδος του ατυοκινήτου, το Evoque είναι πολύ μπροστά στο θέμα ανάρτηση! Και σε όλα όσα μπήκα ήταν full εξοπλισμένα και δεν κατάλαβα την διαφορά στην οποία αναφέρεσαι. Και ας μη ξεχνάμε τα συστήματα που έχει προσφέρει και πρωτοπορεί η Volvo σε θέματα ασφαλείας κατά την διάρκεια της ιστορίας της. Και ναι έχω iphone (έπεσα στην λούμπα κι εγώ), αλλά η αγορά δεν προσέφερε κάτι καλύτερο (και με κουμπάκια που τόσο αγαπώ!) πριν του προηγούμενου κινητού μου blackberry, το οποίο όμως ήθελε αρκετά παραπάνω χρήματα στο μηνιαίο πάγιο για να έχεις τις υπηρεσίες που προσφέρει το κινητό! Ήμουν, είναι και θα είμαι φιλοαμερικάνος, αλλά δεν ξέρω πως κολλάει η ερώτησή σου με την συζήτηση!Γιατί ρε άνθρωπε, θα δεις και κάτι διαφορετικό! Αργεί πολύ πάντως η μέρα που θα κατέβω Ελλάδα και θα είναι αποκλειστικά για παραλία! Δεν είναι ότι δεν χωνεύω τους μανατζαρέους σαν ανθρώπους, αλλά γενικά είμαι της άποψης ότι ο μανατζερ, leader κτλ πρέπει πρώτα να έχει ηγετική φυσιογνωμία, να βγάζει από τους υπαλλήλους του το 150% των δυνατοτήτων τους και να έχει όραμα. Πράγματα που δεν έρχονται με πτυχία management και οικονομικών. Έχω την άποψη ότι οι μηχανικοί λόγω επαγγέλματος έχουν πολύ περισσότερο τέτοιου είδους χαρακτηριστικά (όχι όλοι φυσικά, όπως το ίδιο ισχύει και για τους προηγούμενους) και δεν συμπεριλαμβάνω και τον εαυτό μου μέσα σ' αυτούς τους μηχανικούς, έτσι για την ιστορία.
Βασικά θέλω το Evoque διακαώς και μάλιστα με τον βενζινοκινητήρα, αλλά απ' ότι βλέπω δεν θα κάτσει εκεί η μπίλια.. Μετά έχω στο μυαλό μου την Χ3 και την 5er SW. Η γυναίκα συμφωνεί για το Range και μετά θέλει το Volvo... Δύσκολη και άννιση η μάχη... Καθώς στο μυαλό μου έχω ότι αυτό θα μείνει σε αυτήν μετά την 2ετία κι εγώ πρώτα ο Θεός (που λένε) θέλω διακαώς το καινούριο spideroni και το θέλω σαν μπέμπης! Αν τελικά η άλφα κάνει πάλι τα δικά της τα ωραία, θα πάω για το mx5, που θα βγει σίγουρα!
-
Μετά απο τόσες σελίδες, ξεχειλίζεις Evoque.
To θέλεις και η λογική σου το δικαιολογεί ως ένα βαθμό απλά κολλά στα 'αν'.
Δεν σ'αδικώ.2 άτομα είστε + σκύλος + ενδεχόμενος μπέμπης + μπαγκάζια. Για 3 χρόνια δεν βλέπω το πρόβλημα
να τα βολέψεις σε ένα αμάξι που σου αρέσει πολύ, θα το χαίρεσαι κάθε μέρα κι ας ρίχνεις τα καθίσματα
πιο συχνά και η γυναίκα σου μάθει να είναι λίγο πιο συγκρατημένη στα πράγματα.
Θα το θέλει κι ίδια, πάρτε το για ένα weekend test drive, στις πιο πολιτισμένες χώρες τα δίνουν άνετα.Είναι κρίμα για ένα 'αν', να συμβιβαστείς τόσο πολύ.
-
@Αlba
Όλα τα λεφτά η τελευταία παράγραφος!!! Το κακό είναι ότι εδώ με 20 χήνες δεν παίρνεις ούτε 500αράκι ούτε πάντα 4χ4!!! Βασικά το ποσό πλησιάζει περισσότερο στα 30!!!!!!
Από τον κωδικό και μόνο της πλατφόρμας πάντως μοιάζει πολύ για platform sharing, απλά στην ίδια εταιρία και όχι με άλλες. Οπότε είναι το ένα και το αυτό! Φυσικά το έχουν κάνει αναπόφεκτο γιατί έχουν σκυλιάσει να περάσουν την Toyota και στο διάβα τους έχουν καταστρέψει οικονομικά την αυτοκινητοβιομηχανία και κάποιες μάρκες που αγόρασαν και έχασαν μεγάλο μέρος της μοναδικότητάς τους! Anyway, good to know!
Πάντως και το Gruppo δυστυχώς πάει να κάνει το ίδιο πράγμα και απογοητεύει όλο και περισσότερο...
ΑΛΛΑ προσωπικά δέρματα σαν κι αυτά που προσφέρουν οι Ιταλοί έγω προσωπικά δεν τα έχω δει πουθενά. Γνωρίζω για τις 'γερμανικές' δερματίνες και τις τακτικές τους, αλλά δεν θα ξεχάσω την μέρα που μπήκα σε μια εκθεσιακή spider φουλ poltrona frau ταμπά χρώμα... Δεν ήθελα να βγώ για κανένα λόγο και μου έχει καθήσει σαν μικρόβιο να πάρω κάποια στιγμή αυτοκίνητο με τέτοιο εσωτερικό. Ίσως θα πρέπει να περιμένω να μου πέσουν κι άλλο τα μαλλιά μέχρι να βγει η spider και να προσφέρεται με τέτοια δέρματα για να προχωρήσω σε τέτοιου είδους αγορά και να μη βιαστώ να τα βάλω σε ένα SUV και μάλιστα με αγνώστου ποιότητας δέρμα. -
Ο χρήστης georgetz έγραψε:
Μετά απο τόσες σελίδες, ξεχειλίζεις Evoque.
To θέλεις και η λογική σου το δικαιολογεί ως ένα βαθμό απλά κολλά στα 'αν'.
Δεν σ'αδικώ.2 άτομα είστε + σκύλος + ενδεχόμενος μπέμπης + μπαγκάζια. Για 3 χρόνια δεν βλέπω το πρόβλημα
να τα βολέψεις σε ένα αμάξι που σου αρέσει πολύ, θα το χαίρεσαι κάθε μέρα κι ας ρίχνεις τα καθίσματα
πιο συχνά και η γυναίκα σου μάθει να είναι λίγο πιο συγκρατημένη στα πράγματα.
Θα το θέλει κι ίδια, πάρτε το για ένα weekend test drive, στις πιο πολιτισμένες χώρες τα δίνουν άνετα.Είναι κρίμα για ένα 'αν', να συμβιβαστείς τόσο πολύ.
Μάλλον έχεις δίκιο... Γενικά πάντα έτσι έπρατα, 'αυτό που σου αρέσει θα είναι πάντα καλύτερο από αυτό που είναι πιο λογική αγορά'...
Δεν ξέρω, ίσως πρέπει να το πάρω για ένα ΣΚ να δοκιμάσουμε και φόρτωση για να έχουμε πιο σφαιρική άποψη.. Εκεί που κολάω είναι όπως είπες οι χώροι και η πιθανότητα να το κρατήσουμε μετά την 3ετία του leasing. Γιατί eventually (και όχι πολύ αργά, μη μας πάρουν και τα χρόνια) θα έρθει κι άλλος μπέμπης κάποια στιγμή κι εκεί θα αρχίσει να ζορίζει σίγουρα η φάση.. Βέβαια θα μου πεις, το πουλάς στην 5ετία πχ και πας για κάτι μεγαλύτερο/ολοκαίνουριο, οπότε δεν χάνεις και πάρα πολλά.. -
Ο χρήστης MANGO2 έγραψε:
Αντε γιατι το θες και πιο λιανα . Αυτοματο βολβο κ dct ή 8ταχυτο ZF ? Αναρτησεις magnetic ride , adaptive drive, κτλπ σε σχεση με τις volvo ? καμια σχεση ενα range rover η ενα BMW SUV σε σχεση με ενα Volvo στον αυτοκινητοδρομο . Ρε συ αυτα ειναι μηχανολογικες εξελιξεις τις οποιες πρεπει να σε ενδιαφερουν για να τις μαθεις, τι να παραθετω τωρα. Τα infotainment συστηματα του ενος κ του αλλου ?
Βρε MANGO εκτιθεσαι...τι ειναι αυτα που λες? Το να μην εχεις ιδεα σε τι επιπεδο βρισκεται η εταιρεια δεν ειναι κακο, μη σχολιαζεις ομως!
Η Volvo σαφως και εχει προσαρμοζομενη αναρτηση απο το 2004 με το R, με την εμπορικη ονομασια 4-C (=Continuously Controlled Chassis Concept και στα αγγλικα foursee) η οποια φυσικα τοποθετειται ως εξτρα στο XC60Μαλιστα ψαξε λιγο πως λειτουργουσε στο R να δεις οτι ηταν κατι παραπανω απο απλα ρυθμιση της σκληροτητας..
Για τα κιβωτια τα ειπαμε αλλα ερχεται 8ταχυτο συντομα. Το τωρινο ειναι για κλωτσιες, αλλα δεν μιλαμε για sport αυτοκινητο, αλλα για ασφαλη μεταφορεα μεγαλων αποστασεων, επομενως περαν της καταναλωσης δεν τιθεται θεμα. Εντωμεταξυ ειδικα στον αυτοκινητοδρομο, ενα Volvo ειναι μακραν καλυτερο απο ενα bmw any day! Δηλαδη δεν υπαρχει επαφη, ειναι σχεδιασμενα ακριβως για να καταπινουν χιλιομετρα, απο τα καθισματα μεχρι τις αναρτησεις, και ειναι και κατι που ποτε κανενας δεν αμφισβητησε. Τα range ειναι ετσι κι αλλιως αλλη κατηγορια αυτοκινητα=πολυθρονες σε ροδες, και σε αλλη τιμη επισης.
Λες για το infotainment...αληθεια ξερεις ποσα χρονια υπαρχει το Volvo On Call? Ξερεις, αυτο το συστημα που επικοινωνεις απο αποσταση με το αυτοκινητο! Εχει η Bmw Personal Car Communicator? Η επειδη δεν εχει δεν ειναι τεχνολογικα προηγμενη ? Nα σε φερω up to date λοιπον και για το infotainment
..+ Dolby Surround System κτλ ολα με οπτικες ινες.. αν την εξελιξη τωρα εσυ την κρινεις με βαση τις ιντσες της οθονης τοτε οκ, εχεις δικιο, η Bmw την εχει μεγαλυτερη!
Προσωπικα αυτο που δεν μου αρεσει στις οθονες/σχεδιαση, ειναι που ενω απο το 1998 η Volvo ειχε αναδυομενες οθονες, πλεον εχει σταθερες θελοντας να μοιασει στην Audi, τωρα που η Audi πουλαει μουρη με τις γαματες αναδυομενες που βαζει
Αυτα επειδη επιασες τα γκατζετακια, αν βαλουμε στο παιχνιδι την ασφαλεια θα πρεπει να καταληξουμε στο συμπερασμα οτι η bmw ειναι 20 χρονια πισω...
Ειναι γνωστο οτι τα volvo δεν ειναι cool...αλλα δεν ειναι κακο που και που να ενημερωνεσαι. Για να ειναι στο παιχνιδι, κανενας κατασκευαστης δεν μπορει να μεινει στασιμος -
Evoque
-
Θεϊκό topic.
Υπάρχουν υπέρμαχοι και πολέμιοι όλων των σχολών.Προς τον υποψήφιο αγοραστή.
Στην αγορά αυτοκινήτου μετράει το ποσο αντέχει η τσέπη σου και ποσά θέλεις να δώσεις.
Οσο και να δώσεις θα τα καψεις.
Η αγορά αυτοκινήτου δεν διαφέρει και πολυ απο την αγορά στερεοφωνικου, καναπέ, στρωματος, tv κλπ.
Ψάξε στην χώρα που είσαι, πως ειναι τα δίκτυα των αντιπροσώπων, πως ειναι το after sales. -
Volvo zeus
Εχεις δικιο σε καποια σημεια και στο οτι δεν γνωριζω επ ακριβως το τι προσφερει η φιρμα .
Δηλαδη οπως και με τις Αλφα ο κοσμος ειναι μ@λ@κ@ς που δεν αγοραζει με τον ιδιο ρυθμο Βολβο κ Αλφα οσο αγοραζει τα υπολοιπα, τι γινεται μας ψεκαζουν οι Γερμανοι ?
Εχω οδηγησει και S80 και XC90 και μαλιστα για αρκετες μερες με ταξιδια μεσα οχι συνταγμα - χαλανδρι . Αρα θα μου επιτρεπεις να εχω αποψη για το πως ολα αυτα που περιγραφεις περνανε στον τελικο χρηστη .
Και εγω πιστευα οτι η Βολβο εχει κανει θαυματα εξελιξης και θα σκεφτομουν τη Βολβο , αλλα απο οτι φαινεται οχι ακομα .Το οτι προσφερεις καποια πραγματα δεν ειναι αυτονοητο οτι θα ειναι και εξ ισου καλα με το benchmark της κατηγοριας .
-
Σιγά τα Ford με σήματα Volvo
-
Εκεί που κολάω είναι όπως είπες οι χώροι και η πιθανότητα να το κρατήσουμε μετά την 3ετία του leasing. Γιατί eventually (και όχι πολύ αργά, μη μας πάρουν και τα χρόνια) θα έρθει κι άλλος μπέμπης κάποια στιγμή κι εκεί θα αρχίσει να ζορίζει σίγουρα η φάση..Φίλε μου έχω 2 παιδιά και φέτος αποχαιρετήσαμε καροτσάκια και λοιπά μωρουδιακά συμπράγκαλα. Δύο διαφορετικά αυτοκίνητα, και τα δύο γύρω στα 300 λίτρα πορτ-μπαγκαζ. ΟΚ στριμωχτήκαμε λιγάκι μερικές φορές και έπρεπε να είμαστε κάπως (όχι τρελλά πχ. μια αλλαξιά πλύνε-βάλε τέτοια δεν κάναμε ποτέ) συγκρατημένοι με τις αποσκευές αλλά πήγαμε σε όλη την Ελλάδα διακοπές με τα μωρά-παιδιά χωρίς πρόβλημα και χωρίς μπαγκαζιέρες και τέτοια (που και αυτά παίζουν σε περίπτωση ανάγκης). Η ζωή είναι μικρή και τα αυτοκίνητα πλέον ακριβά για να συμβιβαζόμαστε με κάτι που δεν μας αρέσει επειδή χωράει πολλά, όποιος θέλει τεράστιο χώρο φόρτωσης ας πάρει φορτηγό. Κάτι που να πέφτουν τα καθίσματα (το μεγάλο παράπονο της καλής μου με το τωρινό αυτοκίνητο, έχει δίκιο σε αυτό...) και είσαι άρχοντας.
Ο σκύλος είναι το μόνο σοβαρό θέμα στην περίπτωσή σου, βασικά έχεις ήδη ένα παιδί
Και στη δική μου τα ποδήλατα, το οποίο έτσι και αλλιώς λύνεται με σχάρα οροφής, σιγά μην περιμένω να χωρέσω ποδήλατα μέσα στο αυτοκίνητο.Evoque
-
Γιατι συνδεεις τις πωλήσεις πάντα; Δηλαδή ό,τι ειναι mainstream και πουλαει ειναι και καλύτερο; Πέραν τούτου η volvo έχοντας μικρη εσωτερική αγορά, και αν αναλογιστεις την μικρη της γκάμα και τουσ μεγαλουσ κυκλους ζωής των μοντέλων (8 χρόνια που φτάνει 10ετια κάποιες φορές ) πουλάει μια χαρα. Ή νομίζεις έχει το capacity με 2.5 εργοστάσια στην Ευρώπη να φτιάχνει 1.5 εκατομμύρια αυτοκίνητα; Σκέψου πουλάει σκαρτο μισό εκατομμύριο με 4 μοντέλα! (S60/V60/XC60/V40) Και επειδή έχει να συναγωνιστει πολυ μεγαλύτερες εταιρείες το κόστος ένα αυτοκίνητο ειναι τελικά πολυ ακριβότερο. Φαντάσου στις διαπραγματευσεις με τους κινέζους είχαν δηλώσει ότι το κόστος R&D της ειναι υψηλότερο απο της bmw.
Αν αυτο τους βγαίνει ή όχι και γιατι, πρόβλημα τους.Μετα, δεν είπα πουθενά ότι βγάζει τα καλύτερα αυτοκίνητα στον κόσμο. Δεν υπάρχει μαζικός κατασκευαστής κατα τη γνώμη μου που να βγάζει κάτι τέτοιο. Επίσης δεν θεωρώ ένα μοντέλο συνολικά καλύτερο σε όλες του τις εκδόσεις. Και τέλος σημασία έχει και η τιμή! Αυτο ειναι το δικό μου σκεπτικό. Επομένως XC90 μοντέλο 2002 πάτωμα βολβο προ φορντ(=αρχαιολογία) όσο καλό κι αν ήταν, σήμερα ειναι εκτός ανταγωνισμού. Volvo S80, ένα καλο συνολικά αυτοκίνητο της σειράς. Τίποτα παραπάνω, πέραν της ασφαλείας, καμία σχέση με τον προκατοχο του. Δεν συζητάμε ποσο καλύτερη ειναι μια 5er
@Alfa-Milan
Εσύ ξέρεις, αλλα θα ακούσεις πολλές ιστορίες για το πως τα καταφέρνει πολύς κόσμος με μικρότερα αυτοκίνητα. Δεν έχω δει τους χώρους του evoque αλλα οπως βλέπεις δεν υπάρχει σχεδόν κανένας που να μην του αρέσει Ισως αξίζει να πιέσεις λίγο τη σύζυγο, άλλωστε μιλάμε για χώρο που θα σου χρειαστεί 2 φορές το χρόνο, οπότε γιατι οχι μια μπαγκαζιερα ή ένα κουτί για το σκύλο. -
Βασικά θέλω το Evoque διακαώς και μάλιστα με τον βενζινοκινητήρα, αλλά απ' ότι βλέπω δεν θα κάτσει εκεί η μπίλια.. Μετά έχω στο μυαλό μου την Χ3 και την 5er SW. Η γυναίκα συμφωνεί για το Range και μετά θέλει το Volvo... Δύσκολη και άννιση η μάχη...
Amigo καθως κοιτας αυτοκινητα απο τρεις διαφορετικες κατηγοριες (απο c ως e segment),εκτος απο τους χωρους αποσκευων, βαλε στην εξισωση και τη διαφορα στο μεταξονιο που τα χωριζει (η οποια δεν ειναι καθολου αμελητεα ακομα και αναμεσα σε X3 και 5er),με ο,τι αυτη η διαφορα συνεπαγεται σε διαθεσιμους χωρους στην καμπινα και σε οδικη συμπεριφορα (πατημα,ανεση ταξιδιου κλπ).
Δεδομενης της κατηγοριας που κοιτας οι σπορτιφ αναζητησεις δεν ειναι σιγουρα προτεραιοτητα σου, αλλα δεν παυουν να υπαρχουν σημαντικες διαβαθμισεις αναμεσα στα αυτοκινητα που ζητας. Με λιγα λογια μια 3er touring σου εξασφαλιζει πολυ περισσοτερη sport συμπεριφορα (ακομα και σαν diesel),επιδοσεις και οικονομια σε σχεση με μια αντιστοιχη 5er,η οποια με τη σειρα της υπερεχει σε ακουστικη και οδικη ανεση, χωρους για επιβατες και αποσκευες,με την Χ3 να βρισκεται καπου αναμεσα τους (χωρις ομως να πετυχαινει ουτε την οικονομια και την ανεση της 3er ουτε το οδηγικο ταπεραμεντο της 3er).Για να απενεχοποιησω λιγο την επιλογη σου, μολονοτι ειμαι αναφανδον υπερ του evoque (βενζινοκινητο και τριπορτο),λογω σχεδιου-ανεσης-δυναμης, αναγνωριζω οτι δεν θα σε καλυψει σε χωρους που ζητας (ειναι στην ουσια ενα c segment),ενω απο την αλλη SUV το οποιο θα κρατουσα στην κατοχη μου σε βαθος χρονου, συντηρωντας το απο την τσεπη μου και υποβαλλοντας το σε στοιχειωδη εκτος δρομου ταλαιπωρια...... πολυ δυσκολα θα εμπιστευομουν ως προς την αξιοπιστια του.... αν ΔΕΝ ηταν γιαπωνεζικο (αν εμφανισθουν ζημιες σε μεταδοσεις,κιβωτια, αναρτησεις,πραγμα οχι απιθανο στα ευρωπαικα μοντελα....θα προτιμησεις να το πεταξεις παρα να το επισκευασεις).
Το διλημμα μεταξυ XC60 και Χ3 (η οποια εχει πλεον μικρη σχεση σαν αυτοκινητο με το μοντελο που αντικατεστησε) δεν μου φαινεται εκτος πραγματικοτητας ,μολονοτι oι δυο μαρκες δεν προσφερουν προιοντα του ιδιου ειδικου βαρους (ακομα και με τα αλματα που εχει κανει η Volvo την τελευταια δεκαετια).
Απο ιταλικα πως πας; Το πιθανοτερο ειναι οτι δεν θα τα καταλαβαινεις.....αλλα τουλαχιστον χαζεψε τα video(και διαβασε τα υπερ και κατα και τις βαθμολογιες)πριν πας να δοκιμασεις ο ιδιος .....μαλλον ειναι διασκεδαστικοτερο απο το να γενικολογουμε λεγοντας το κοντο μας και το μακρυ μας ο καθενας.
http://www.quattroruote.it/prove/bmw-52 ... ggi?mar=85
http://www.quattroruote.it/prove/bmw-x3 ... 20d?mar=85
http://www.quattroruote.it/prove/range- ... gi_difetti
http://www.quattroruote.it/prove/bmw-se ... ada?mar=85
http://www.quattroruote.it/prove/sesto- ... -d5?mar=98
-
Τελικά τί θα πάρεις;...
-
@Alba
Καλώς υπέθεσες για τα ιταλικά! γραμμένα σκαμπάζω κάτι, αλλά όχι και ανάλυση αυτοκινήτου! Ακουστικά δε, παρότι μου ακούγονται σαν μελωδία, δεν πιάνω παρά ελάχιστα
Αναφέρθηκε και στο τοπικό της BMW η 3άρα, αλλά αφενός όταν την είδα στην αντιπροσωπεία ο χώρος αποσκευών δεν μου γέμισε το μάτι και κατά δεύτερον η διαφορά τιμής στο leasing είμαι σίγουρος ότι θα είναι αμελητέα για Νορβηγικούς μισθούς..
Κατά τ' άλλα τώρα, όπως έχουν καταλάβει οι περισσότεροι:
Η καρδιά λέει Evoque με χίλια.
Η λογική λέει 5άρα στέισον.
Και 'μέσες' λύσεις είναι η Χ3 και το XC60, με την bmw να κερδίζει στα περισσότερα 'αυτοκινητιστικά' αλλά να χάνει σε εμφάνιση σε σχέση με το volvo. Επίσης θα κάνει αρκετό καιρό παραπάνω να φτάσει στα χέρια μας, αλλά αυτό μάλλον έχει μικρή σημασία.
Δύσκολα τα πράγματα, μου φαίνεται θα ζητήσω ΣΚ με το καθένα από τα μοντέλα για να βγει απόφαση μέχρι τον Σεπτέμβρη!ΥΓ: Η Jag απορίφθηκε σαν σκέψη λόγω του ότι θα κορόιδευα και τον εαυτό μου να οδηγάω jaguar SW. Και επειδή δεν θυμάμαι αν το έγραψα κάπου (έτσι εντελώς πληροφοριακά), όταν επισκέφθηκα την αντιπροσωπεία είχαν και την F-type και το αυτοκίνητο είναι και κόλαση και πιο ποθητό δεν γίνεται! Άτιμο Coventry!
Αναζήτηση οικογενειακού SUV-λακίου ή SW