-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Οταν βρεθώ σε καλά σημεία πχ στο ύψος της Λάρισσας μπορεί έτσι για λίγο να το πάω 250 +....Πολλαπλά εγκεφαλικά ο apagogeas και ο danonito!
-
Ας μείνουμε στις προσωπικές αφηγήσεις έτσι για στατιστικούς λόγους. Το θεωρητικό εξαντλήθηκε, ας κάνει ο καθένας ότι νομίζει σωστότερο αναλαμβάνοντας και τη σχετική ευθύνη
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Που είναι ο κίνδυνος αν σε ευθεία με 3 λωρίδες ανά κατεύθυνση εσύ πηγαίνεις με 120 στην μεσαία και σε περάσει από την αριστερή κάποιος με 170 για παράδειγμα;Δεν το συνεχίζω. Δεν έχει νόημα
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Πες της να κοψει τις μαλακιες κ να κανει ακρη γιατι θα βρεθει καποιος που θα την κανει ακρη με το ζορι, κ ανετα μπορει να ειμαι εγω αυτος..
το ξες και εσύ κατά βάθος οτι έχεις ψυχολογικά
παιδάκια, καλοκαιράκι έρχεται, όλοι μας γουστάρουμε τα 4τροχα και την ταχύτητα όμως...
Το δικαίωμα μας να τρέχουμε και να θέτουμε την ζωή μας σε κίνδυνο σταμάτάει εκεί που ξεκινάει το δικαίωμα του άλλου για ασφαλή και αδιάλειπτη οικογενειακή μετακίνησημην ακούω μλκς από μεγάλα παιδία,'η ταχύτητα είναι μέγεθος και τα μεγέθη δεν σκοτώνου...' ημάρτον... και το σφυρί άκακο αντικείμενο είναι μέχρι να επιταχυνθεί (άτσα, και άλλο μέγεθος) και να σκάσει στην κούτρα μας...
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Εννοείται πως μιλάμε για βράδυ... 3-4 η ώρα.
Και όμως είναι ασφαλές. Απ τη στιγμή που πάρεις τη στροφή με 120,και μπεις στην ευθεία, τα μόνα στραβά που μπορεί να συμβούν είναι ή να σε προδώσει κάποιο μέρος του αυτοκινήτου σου, ή να πεταχτεί κανένα ζωάκι, ούτε καν σκυλί, δεν χωράει απ τις μπαριέρες. Μέχρι το φανάρι θα έχεις διακοσαρίσει , και θα έχεις κόψει πάλι στα 140, αν είναι πράσινο. Αν είναι κόκκινο, ή κιτρινίζει, σε προειδοποιούν κίτρινα φανάρια πιο πριν, οπότε εγκαταλείπεις την προσπάθεια. Και δε λέμε να το κάνεις συνέχεια, που και που, να ελέγχουμε αν θέλει ζυγοστάθμιση.Η στροφή είναι για 160 και η ευθεία για 120
Απο το μια φορα στο τόσο , τα Αυγουστιάτικο βραδιά που δεν εχει ψυχή, έπιασα 160 μέχρι το ειναι για 160 με καθημερινό όχημα ειναι κάπως ....
Φονια,πως δεν σκοτωσες καποιον και πως δεν σκοτωθηκες με την υπερβολικη ταχυτητα των 160
-
Ο χρήστης danonito έγραψε:
Αληθεια γιατι καραγκιοζης οποιος προσπερναει με 100 στην αριστερη στην Αττικη δε το καταλαβα? Εχει ελαχιστο 110 και δε το καταλαβαμε?
Καραγκιοζης ειναι αυτος που
α) καθεται στην αριστερη χωρις να προσπερναει, γιατι 'τοσο ειναι το οριο οποτε εγω δεν κουνιεμαι για αυτον που θελει να παει γρηγοροτερα'β) καθεται στην αριστερη κ συνεχιζει να προσπερναει με 100, ενω οι μεσαιοι πανε ελαχιστα πιο αργα, ενω απο πισω του υπαρχει καποιος αλλος που θελει να προσπερασει πηγαινοντας ακομα πιο γρηγορα, ΕΝΩ μπορει με ασφαλεια να διακοψει την προσπεραση, να αδειασει την αριστερη κ να επιστρεψει στη μεσαια.
Σου απάντησε τον kacey. Διάβασε τον ΚΟΚ και θα καταλάβεις και το γιατί...
Τωρα αν κοσμος εδω περα θεωρει λογικα τα 200αρισματα στην Κατεχακη που πεζοι, αλλοι χρηστες καροτσακια με παλιοσιδερα σερνονται τοτε δεν εχουμε να συζητησουμε κατι, αλλα οι στατιστικες δυστηχως λενε οτι σκοτωνομαστε σαν τις μυγες και δεν λενε ψεμματα.
Αμάν με αυτή τη Κατεχάκη και το παρολίγον διακοσάρισμα. Το σημείο για το οποίο μιλούσε ο heras είναι ψηλά, όπως έρχεσαι από Καρέα. Εκεί λοιπόν οι λωρίδες κυκλοφορίας είναι 3, η άσφαλτος πολύ καλή, τα δύο ρεύματα χωρίζονται με μπαριέρες και δέντρα και το πρώτο πεζοφάναρο είναι σε κανα χιλιόμετρο παρακάτω. Είναι κλειστή οδός, άντε να πεταχτεί ένα γατί. Η πρώτη επαφή με ξένο αντικείμενο, παρά την απέραντη ορατότητα μπροστά σου, είναι το φανάρι μόνο για τα οχήματα που βγαίνουν απ το Πολυτεχνείο. Λογικό ή παράλογο, είναι ένα σχετικά ασφαλές διακοσάρισμα.
Παρακάτω έχει όντως αρκετά φανάρια, αλλά και να θες να τα κάψεις έχει στημένους ζητάδες έξω απ το νοσοκομείο, σχεδόν μόνιμα.+10000000000
danonito, τζάμπα το παλεύεις με αυτούς. Η μόνη περίπτωση να καταλάβουν τι τους λέμε, είναι να πάθουν ατύχημα με την 'άνετη' ταχύτητα που αυτοί εκτίμησαν. Αν μείνει τίποτα μετά από αυτό και μπορούν να ξαναοδηγήσουν από θαύμα, υπάρχει μια ελπίδα να καταλάβουν ότι πέρα από άσχετοι οδηγοί ήταν και επικίνδυνοι. Επιχειρηματούν με πράγματα που δεν υπάρχουν όπως απεριόριστη ορατότητα, δε θα συμβεί ποτέ τίποτε αναπάντεχο, οι ίδιοι είναι αλάνθαστοι και πάντα μα πάντα θα προλαβαίνουν να αντιδράσουν με όσα και να πηγαίνουν. Με τέτοια εγωιστική αντίληψη των ικανοτήτων τους τι περιμένεις να καταλάβουν; Φυσικά η υπερβολική ταχύτητα σε ατύχημα σπάνια συγχωρεί, ακόμα και αν είσαι στην εθνική μόνος.
Δεν είναι επιχείρημα η απεριόριστη ορατότητα...
Αναπάντεχα γεγονότα συμβαίνουν ΣΥΝΕΧΕΙΑ. Με έχει χτυπήσει γυναίκα ενώ ήμουν σταματημένος δύο φορές. Μήπως θα έπρεπε να σταματήσω να κυκλοφορώ στους δρόμους, ή όποτε βλέπω γυναίκα στο τιμόνι να γίνομαι Λούης...Η διαφορά του κοινού οδηγού που λάδωσε για να πάρει το ριμαδιασμένο το δίπλωμα και αυτού που ψάχτηκε λίγο παραπάνω, διάβασε και έφτασε τα όρια του, είναι ότι ο δεύτερος βλέποντας ένα ζώο να ετοιμάζεται να κάνει θα το αντιληφθεί και θα πράξει τα απαραίτητα για να μην εμπλακεί. Από την άλλη ο πρώτος θα το αντιληφθεί αφού γίνει και όταν θα είναι αργά.
εαν καποιος 'βλεπει' μακρυα απο το καπο του αυτοκινητου του =εκμεταλευεται την ορατοτητα στο επακρο, τοτε δεν υπαρχουν ξαφνιασματα στο 95+%..., εαν 'σαρωνεις' με προσοχη τον δρομο τοτε θα δεις εγκαιρα κατι που παει να συμβει... οπως λοιπον δεν 200ριζεις καθε μερα...., αλλα οταν νοιωσεις οτι μπορεις να το κανεις=υπαρχουν κατ' εσε οι μινιμουμ συνθηκες για να το κανεις τοτε σπανια να σου τυχει η στραβη. Αλλωστε ο καθενας οπως στρωνει κοιμαται... ομως το να πηγαινεις με μικρωτερη ταχυτητα απο τους υπολοιπους ειναι πιο επικυνδυνο για ολους, απο το να θελησεις να προσπερασεις καποιον... πανω σε αυτοκινητοδρομο
+100000
Εφοσον συμφωνειτε οτι τα ορια δεν εχουνε νοημα και ο καθενας καλα θα κανει να κρινει κατα βουληση, τοτε φανταζομαι να συμφωνουσατε να καταργηθουνε.
Αναρωτιεμαι την επομενη ημερα, αν βγαινατε στο δρομο και απουσιαζανε με ενα μαγικο τροπο ολες οι πινακιδες οριων, ξεροντας τη χωρα που ζειτε και τους ανθρωπους σε αυτη, δεν θα σας επιανε πανικος;
Εχουν που εχουν σκ@τ@ αντι για μυαλο μεσα στο κεφαλι τους , και με την ευλογια του νομοθετη πλεον τι πιστευετε οτι θα γινοτανε στα νουμερα των τροχαιων?
Και γιατι αργοτερα να μην το επεκτεινουμε και στα φαναρια αληθεια? Ελα τωρα, μη μου πειτε οτι εχουνε λογικη κατι κοκκινα που κανουνε τοση ωρα , τι στιγμη που διαθετουμε τη γ@μ@τη κριση εδω μεσα....
Επιλεκτικη συμμορφωση με το νομο δεν οριζεται (αυτοαναιρουμενη εννοια).
Η ακολουθουμε τους νομους/ορια ακομα και αν δε συμφωνουμε ή γινομαστε(καλυτερα=παραμένουμε) ζουγκλα.Κάνεις λάθος. Το έγραψα και παραπάνω:
... Μέχρι όμως να δημιουργηθεί ένα σύστημα σωστής και χρόνιας εκπαίδευσης νέων οδηγών, προτιμώ να είναι κάπως αυστηρά τα όρια, καθώς εκτός από άτομα 'ψαγμένα' με το άθλημα κυκλοφορούν και πολλοί 'χάροι' που δε θα έπρεπε να οδηγούν. Ηλικιωμένοι που δεν έχουν καθόλου αντανακλαστικά, γκόμενες που οδηγούν έχοντας άγνοια του κινδύνου, πιτσιρικάδες που οδηγούν με τον φαλλό τους, κυράτσες που φοβούνται και τη σκιά τους και φυσικά κάμποσοι που νομίζουν ότι ξέρουν.
Τα όρια ταχύτητα είναι τόσο χαμηλά ακριβώς γιατί αυτοί που τα αποφασίζουν γνωρίζουν ότι στο δρόμο κυκλοφορούν ανεκπαίδευτοι οδηγοί κάθε ηλικίας και δυνατότητας, και με κάποιο τρόπο πρέπει να ρυθμιστεί το μπάχαλο. Λύση σε αυτό όμως θα μπορούσε να υπάρξει, εφόσων αντί να παίρνουν άδεια οδήγησης όλοι όσοι είναι άνω των 18, παίρνανε μόνο όσοι καταφέρνανε να περάσουν σωστές εξετάσεις (και όχι κοίτα τι ωραία που παρκάρω σε θέση για φορτηγό), και φυσικά ύστερα από πλήρη ιατρικό έλεγχο.
Από την άλλη τα φανάρια είναι εντελώς διαφορετική περίπτωση. Παρόλα αυτά δε θα ήταν αδύνατο να υπάρξει βελτίωση, και αντί να λειτουργούν με στάνταρ χρόνους και τα βράδια να σβήνουν (θα ήθελα να γνωρίσω τον που θεώρησε ότι είναι ασφαλές να διασχίζεις κάθετα τη Θηβών στις 03:00 χωρίς φανάρια... ), θα μπορούσαν να ρυθμίζονται σύμφωνα με το πόσοι περιμένουν, και αν είναι απαραίτητο να ανάψει κόκκινο (εφόσων δε υπάρχει κάποιος να διασχίσει την διασταύρωση).
πριν την ευθεία της κατεχάκης (που αναφέρθηκε ως λογικό σημείο για 200σάρισμα) υπάρχει τυφλή αριστερή που πάμπολες φορές καταλήγει σε μποτιλιάρισμα... έστω οτι δεν κατέληξε, υπάρχει το φανάρι του ΕΜΠ, έστω οτι και αυτό είναι πράσινο... πως φρενάρεις μετά σε κατηφόρα με 200αρισμα...? δεν είμαι είρωνας, απλά μου κάνει εντύπωση...
το δικό μου 4τροχο με τα μολις 1250κγ και τους γιγαντιους δισκους εμπρος και πίσω, δεν φρενάρει με ασφάλεια...
Με 200χλμ/ώρα δεν το έχω κάνει, αλλά με 150χλμ/ώρα εύκολα και στρίβεις εκεί και φρενάρεις στο φανάρι.
Και όπως μάλλον θα γνωρίζεις το αμάξι μου δεν είναι και κάτι το ιδιαίτερο.Όσο βλακώδης είναι η ισοπεδωτική άποψη ότι τα 150 (τυχαίο νούμερο) είναι επικίνδυνα γενικώς, άλλο τόσο χαζό είναι να πηγαίνεις με 200 εκεί που δεν πρέπει. Δεν γνωρίζω το συγκεκριμένο σημείο για το οποίο μιλάτε, οπότε δεν εκφέρω άποψη. Όμως σε κλειστούς αυτοκινητοδρόμους, με ελάχιστη κίνηση, άπειρη ορατότητα, καλοσυντηρημένο αυτοκίνητο και καλές καιρικές συνθήκες, τα 200 δεν είναι καθόλου επικίνδυνα.
Ακριβώς αυτό.
Δε θα μπορουσες να το θεσεις καλυτερα. Και μπορει να παει ακομα μακρυτερα η βαλιτσα. Μονοδρομησεις, διπλες γραμμες, κανενα νοημα δεν εχουν αφου μπορουμε να κρινουμε καλυτερα, ειδικα αν εχουμε καλοσυντηρημενο αυτοκινητο.
kacey εχεις καπου καποια λιστα κοινως αποδεκτη με το ποιος ειναι πιο καραγκιοζης, αυτος που προσπερναει αργα (αλλα πανω απο το κατωτατο οριο) απο την αριστερη καποιον λιγο πιο αργο απο τη μεσαια ενω ο απο πισω του θελει να 200αρισει η αυτος που θελει να διακοσαριζει παροτι υπαρχουν και 'ελαχιστοι' αλλοι στο δρομο?
Γιατι εγω θα διαφωνισω στο ποιος ειναι ποιος καραγκιοζης πιστευω.
Οσο για το παραδειγμα σου με τη βρεγμενη αττικη οδο και την στενη αμφιθεας, η μπαλα εξω απο το γηπεδο. Το θεμα δεν ειναι να μου συγκρινεις 2 ανομοια πραγματα, αλλα αν εχεις περισσοτερες πιθανοτητες να αντιδρασεις με 150 στην στεγνη ΑΟ η με 120 στη στεγνη ΑΟ, ομοιως με 200 στη βρεγμενη κατεχακη η με 80 στη βρεγμενη κατεχακη. Συγκρινουμε ιδιες καταστασεις με διαφορετικες ταχυτητες και με την παραδοχη (ΕΓΩ το αποδεχομαι) οτι μαλακιες συμβαινουν στο δρομο.
ΥΓ. Γνωστος μου ηταν της λογικης οσο περισσοτερο τρεχεις τοσο λιγοτερη ωρα εισαι στο δρομο αρα τοσο λιγοτερο κινδυνευεις, αλλα αλλαξε γνωμη αφου εχασε το ενα του ποδι σε τροχαιο στο οποιο δεν εφταιγε, αν ομως δεν πηγαινε με 120 εντος πολης θα το ειχε σιγουρα γλυτωσει. Ολα τα αλλα θεωριες, μεχρι να δεις το απροοπτο (που δεν συμβαινει αν εχεις ματια γερακιου ΛΟΛ) μπροστα σου.
Ο Kacey δεν έχει καμία λίστα. Ο ΚΟΚ την έχει, που εσύ εδώ και τόσα ποστ προσπαθείς να μας πείσεις ότι τον ακολουθείς κατά γράμμα και από ότι φαίνεται δεν έχεις διαβάσει ΠΟΤΕ σου.
Όλα τα οχήματα υποχρεούνται να κινούνται στο δεξιότερο άκρο του δρόμου (εφόσων υπάρχουν πάνω από μία λωρίδες κυκλοφορίας), εκτός αν πραγματοποιούν προσπέραση.
Άρα εφόσων κινείται στην αριστερή ενώ υπάρχουν γρηγορότερα οχήματα που θέλουν να τον προσπεράσουν, τότε είναι απλά καραγκιόζης. ΤΟΣΟ ΑΠΛΟ. Και το επιχείρημα σχετικά με τα όρια ταχύτητα δεν περνάει, καθώς για να αποδειχτεί ότι κάποιος ξεπέρασε το όριο χρειάζεται μέτρηση με καλιμπραρισμένο όργανο, ενώ για την παρακώληση της κυκλοφορίας χρειάζεται απλά οπτική επιβεβαίωση.
Τώρα κάτσε και διαφώνισε όσο θέλεις μόνος σου.
Όσο για τη σύγκριση μάλλον εσύ δεν έχεις αντιληφθεί το τι λένε. Τι σημασία έχει το πότε θα σταματήσεις αν πηγαίνεις με 150χλμ/ώρα σε στεγνή ΑΟ ή με 120χλμ/ώρα? Με 50χλμ/ωρα θα σταματήσεις ακόμα πιο γρήγορα, μήπως θα ήθελες να το πούμε στα παιδιά να ρίξουν αυτό το δολοφονικό όριο των 120χλμ/ώρα σε κλειστό αυτοκινητόδρομο...
**Αυτό που λένε, και κάποιοι αδυνατούνε να το καταλάβουν είναι ότι δεν έχει σημασία η ταχύτητα ως απόλυτο νούμερο, αλλά οι συνθήκες που επικρατούν όταν την επιχειρής. **
Υ.Γ.: Για τον γνωστό σου. Ο παππούς ήταν πεζός από ότι κατάλαβα. Ο γνωστός σου φαντάζομαι ότι οδηγούσε μοτοσυκλέτα. Η Κηφισίας ήταν άδεια και στεγνή. Πως στο διάολο δεν κατάφερε να αποφύγει τον παππού και τις μπαριέρες με τρεις λωρίδες ελεύθερες?
Η ίδια θα ήταν αν πήγαινα με το όριο (ή με τη φυσιολογική ροή της κίνησης αν θέλετε ) και με προσπερνούσε αέρα-πατέρα.
εσενα συγκεκριμενα απαγορευεται καποιος να σε περασει αερα πατερα? δεν το δεχεται το dna σου?
Δεν ανέχομαι να εκτίθεμαι σε κίνδυνο από τον κάθε βλάκα, εφόσον οδηγώ σωστά και νόμιμα. Τόσο απλά.
Το παράδειγμα με τη θεία σου ήταν διαφωτιστικό. Εκεί της βγήκε εκείνης.Ποιο πολύ κινδυνεύεις αν δεν διευκολήνεις την προσπέρασει, παρά ανοίγωντας απλά δρόμο. Τώρα για τις ευχές, μη μου σπάσεις τα νεύρα, και ευχήσου μου ότι θες.
Και όπως σου απάντησε και ο Realzeus ποιος ακριβώς είναι ο κίνδυνος του να σε προσπεράσει ο άλλος με 170χλμ/ώρα (ή και 200χλμ/ώρα) σε δρόμο με πολλές λωρίδες ανά κατεύθυνση?
Οταν βρεθώ σε καλά σημεία πχ στο ύψος της Λάρισσας μπορεί έτσι για λίγο να το πάω 250 +....
Πολλαπλά εγκεφαλικά ο apagogeas και ο danonito!
Και τώρα κάτι για όλους, όσους υπερασπίζονται με μανία τα όρια ταχύτητας. Έχετε κάνει ποτέ το Αθήνα-Θεσσαλονίκη? Το κάνετε ακολουθώντας ΠΙΣΤΑ ΟΛΑ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΑΧΥΤΗΤΑ που θα συναντήσετε, ή οδηγείτε όπως θεωρείτε εσείς ορθώς. Πόσες ώρες κάνετε για να φτάσετε ακριβώς? Μέχρι λοιπόν να απαντηθούν τα ερωτήματα αυτά, καλό μπάνιο και λίγο χαλάρωμα δεν κάνει κακό.
-
Ο χρήστης giorgos_krhth_91 έγραψε:
Εννοείται πως μιλάμε για βράδυ... 3-4 η ώρα.
Και όμως είναι ασφαλές. Απ τη στιγμή που πάρεις τη στροφή με 120,και μπεις στην ευθεία, τα μόνα στραβά που μπορεί να συμβούν είναι ή να σε προδώσει κάποιο μέρος του αυτοκινήτου σου, ή να πεταχτεί κανένα ζωάκι, ούτε καν σκυλί, δεν χωράει απ τις μπαριέρες. Μέχρι το φανάρι θα έχεις διακοσαρίσει , και θα έχεις κόψει πάλι στα 140, αν είναι πράσινο. Αν είναι κόκκινο, ή κιτρινίζει, σε προειδοποιούν κίτρινα φανάρια πιο πριν, οπότε εγκαταλείπεις την προσπάθεια. Και δε λέμε να το κάνεις συνέχεια, που και που, να ελέγχουμε αν θέλει ζυγοστάθμιση.Η στροφή είναι για 160 και η ευθεία για 120
Απο το μια φορα στο τόσο , τα Αυγουστιάτικο βραδιά που δεν εχει ψυχή, έπιασα 160 μέχρι το ειναι για 160 με καθημερινό όχημα ειναι κάπως ....
Φονια,πως δεν σκοτωσες καποιον και πως δεν σκοτωθηκες με την υπερβολικη ταχυτητα των 160
Απο το παραπάνω αυτο κατάλαβες ;
Απο τότε που πήρε μτχ ο πατέρας σου την σ κλασς και κατάλαβες οτι υπάρχουν και μεγαλύτερες ταχύτητες απο τα 160 που έπιανε το κουβαδακι σου μας τα έχεις κάνει ολίγον τι τσουρεκια με τα 200 της μερσεντες κλπ κλπ
Γκροου απ και ξαναμιλαμε
-
Κανεις δεν ειπε οτι σεβεται 100% τα ορια, ουτε παει να σε πεισει κανεις, ουτε μπορουμε να σου βαλουμε δυστηχως για εμας τακο κατω απο το γκαζι μπας και σωθεις και εσυ.
Η μαγκια εδω περα περισευει, Διεγράφη προσωπική παρατήρηση, άλλο γενικές διαπιστώσεις και άλλο να γυρίζει επί προσωπικού σε flame bait [Mod] αλλα
Αμάν με αυτή τη Κατεχάκη και το παρολίγον διακοσάρισμα. Το σημείο για το οποίο μιλούσε ο heras είναι ψηλά, όπως έρχεσαι από Καρέα. Εκεί λοιπόν οι λωρίδες κυκλοφορίας είναι 3, η άσφαλτος πολύ καλή, τα δύο ρεύματα χωρίζονται με μπαριέρες και δέντρα και το πρώτο πεζοφάναρο είναι σε κανα χιλιόμετρο παρακάτω. Είναι κλειστή οδός, άντε να πεταχτεί ένα γατί. Η πρώτη επαφή με ξένο αντικείμενο, παρά την απέραντη ορατότητα μπροστά σου, είναι το φανάρι μόνο για τα οχήματα που βγαίνουν απ το Πολυτεχνείο. Λογικό ή παράλογο, είναι ένα** σχετικά ασφαλές **διακοσάρισμα.
Παρακάτω έχει όντως αρκετά φανάρια, αλλά και να θες να τα κάψεις έχει στημένους ζητάδες έξω απ το νοσοκομείο, σχεδόν μόνιμα.οπως ευκολα αντιλαμβανεται καποιος η ΖΟΥΓΚΛΑ που ο kacey και ο καθε 'εγω ξερω καλυτερα απο ολους να ουμ' υπερασπιζεται οπως βλεπουμε εχει πολλα ποδαρια, και δεν σταματαει μονο στα ορια, γιατι μερικοι θελουν να 'καψουν' και κανα φαναρι αν δεν υπαρχει ζητας στημενος εκει γιατι το φαναρι τους κοβει την ταχυτητα.
Καληνυχτα μας και ας ξημερωσε.
Αν οντως σε ενδιαφερει να μαθεις, ο φιλος οδηγουσε αμαξι, ο παππους (αλτσχαιμερ) το ειχε σκασει απο το σπιτι ετρεχε στους δρομους και του βγηκε μπροστα φατσα καρτα και εκανε τιμονια, ολοι οι οδηγαρες δε θα κανατε τιμονια στη θεωρια το ξερω, ουτε θα εισασταν στην κακια την ωρα στο συγκεκριμενο σημειο. Το θεμα πλεον δεν ειναι ποιος εφταιγε, αλλα οτι ο φιλος δεν εχει ποδη απο το γονατο και κατω. Και αυτο ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ δεν θα ειχε συμβει τωρα αν ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΗΤΑΝ ΙΔΙΑ, ο δρομος, ο παππους, το σημειο, ΟΛΑ ΗΤΑΝ ΙΔΙΑ, αλλα αυτος ο φιλος ειχε αλλαξει τη ΜΙΑ ΜΕΤΑΒΛΗΤΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ, την κωλοταχυτητα του σε κατι λιγοτερο απο 120 σε κατοικημενη περιοχη.
Οταν καποιος καταλαβει οτι οσοι σκοτωνονται δεν ειναι κατ'αναγκη ΗΛΙΘΙΟΙ οπως ολοι οι 'χεραδες' νομιζουν, απλα μαλλον ΑΤΥΧΟΙ γιατι κατι απροοπτο απο αυτα που θεωρειτε αδιανοητα συνεβη, τοτε ισως εχει καποιο νοημα η περαιτερω συζητηση.
Ολα τα αλλα τα αντιπαρερχομε, κανενα εγκεφαλικο με τα 250 σε εθνικη του SV2, τα 200 στην κατεχακη του 'ΧΕΡΑ' μου φαινονται πολυ πιο επικυνδυνα. Φυσικα δεν επικροτω τον Σν2, ας το βαλει σε πιστα το 'εργαλειο' να το ξεκαπνισει κατα την αποψη μου, δεν τον κοβω να μην εχει να το βαλει σε πιστα.
-
Η δυνατότητα άμεσης και ισχυρής επιτάχυνσης είναι βασικό εργαλείο ενεργητικής ασφάλειας. Οπότε το να διαβάζω ανθρώπους σε αυτοκινητιστικό φόρουμ να θέλουν να βάλουν τάκο στο γκάζι κάποιου άλλου (με το πρόσχημα κιόλας ότι θα τον σώσουν - θαρρείς και αυτοί ξέρουν καλύτερα) είναι το λιγότερο ημιμαθές, για να μην πω αμαθές!
-
Ολα τα αλλα τα αντιπαρερχομε, κανενα εγκεφαλικο με τα 250 σε εθνικη του SV2, τα 200 στην κατεχακη του 'ΧΕΡΑ' μου φαινονται πολυ πιο επικυνδυνα. Φυσικα δεν επικροτω τον Σν2, ας το βαλει σε πιστα το 'εργαλειο' να το ξεκαπνισει κατα την αποψη μου, δεν τον κοβω να μην εχει να το βαλει σε πιστα.
Περισσότερα από 230χλμ πριν την Κ1 στις Σέρρες δεν μπορείς να δεις......Καμμιά φορά σε ανοιχτό δρόμο και σε συγκεκριμένα σημεία μπορείς να το πατήσεις λίγο ή πολύ περισσότερο (μέχρι 330 στο κοντέρ)
-
Ο χρήστης pro_crossaro έγραψε:
Οταν βρεθώ σε καλά σημεία πχ στο ύψος της Λάρισσας μπορεί έτσι για λίγο να το πάω 250 +....
Μπα, για εγκεφαλικό δε το βλέπω, να σιχτηρίσω σίγουρα καθώς θα βλέπω τη σκόνη που θα σηκώνεται από τη στούκα και θα με καθυστερήσει στο προορισμό μου ενώ κάποιοι δε θα φτάσουν ποτέ επειδή έτσι επέλεξαν οι ίδιοι, ή άλλοι για αυτούς με τα ίδια μυαλά. Το μόνο που με στεναχωρεί είναι ότι κάποιοι από εσάς δε θα είστε εδώ πλέον να κοντραριζόμαστε σε τέτοιες συζητήσεις και με θλίβει ακόμα περισσότερο ότι θα πάρετε και κανένα άτυχο μαζί σας.
-
Κανεις δεν ειπε οτι σεβεται 100% τα ορια, ουτε παει να σε πεισει κανεις, ουτε μπορουμε να σου βαλουμε δυστηχως για εμας τακο κατω απο το γκαζι μπας και σωθεις και εσυ.Η μαγκια εδω περα περισευει, (καλα για τον kacey τι να πρωτοπουμε, τον φοβαται και ο Τσακ νορις) αλλα
Αμάν με αυτή τη Κατεχάκη και το παρολίγον διακοσάρισμα. Το σημείο για το οποίο μιλούσε ο heras είναι ψηλά, όπως έρχεσαι από Καρέα. Εκεί λοιπόν οι λωρίδες κυκλοφορίας είναι 3, η άσφαλτος πολύ καλή, τα δύο ρεύματα χωρίζονται με μπαριέρες και δέντρα και το πρώτο πεζοφάναρο είναι σε κανα χιλιόμετρο παρακάτω. Είναι κλειστή οδός, άντε να πεταχτεί ένα γατί. Η πρώτη επαφή με ξένο αντικείμενο, παρά την απέραντη ορατότητα μπροστά σου, είναι το φανάρι μόνο για τα οχήματα που βγαίνουν απ το Πολυτεχνείο. Λογικό ή παράλογο, είναι ένα** σχετικά ασφαλές **διακοσάρισμα.
Παρακάτω έχει όντως αρκετά φανάρια, αλλά και να θες να τα κάψεις έχει στημένους ζητάδες έξω απ το νοσοκομείο, σχεδόν μόνιμα.οπως ευκολα αντιλαμβανεται καποιος η ΖΟΥΓΚΛΑ που ο kacey και ο καθε 'εγω ξερω καλυτερα απο ολους να ουμ' υπερασπιζεται οπως βλεπουμε εχει πολλα ποδαρια, και δεν σταματαει μονο στα ορια, γιατι μερικοι θελουν να 'καψουν' και κανα φαναρι αν δεν υπαρχει ζητας στημενος εκει γιατι το φαναρι τους κοβει την ταχυτητα.
Καληνυχτα μας και ας ξημερωσε.
Το χεις πάρει στραβά και δεν καταλαβαίνεις τι προσπαθούμε να πούμε. Αρχικά, συγνώμη κιόλας, αλλά δεν θυμάμαι (μπορεί και να μην έχω διαβάσει, τι να πω) κάποιο ποστ του, που να λέει ότι έκανα την χ παρανομία και επειδή μου την είπε ο άλλος τον τσάκισα και στο ξύλο. Αντιθέτως το μόνο που αναφέρει συνήθως είναι το ότι τσακώνεται με αυτούς που γράφουν στα παπάκια τους τους νόμους και θέλουν να βγουν και από πάνω. Και αυτό που σου λέμε για την αριστερή είναι στον ΚΟΚ. Το κακό είναι ότι οι περισσότεροι δεν αντιδρούν σαν τον kacey και αφήνουν σε κάποιον άλλον να βγάλει το φίδι από την τρύπα για να μην μπλέξουν αυτοί. Δεκτό, καθώς δεν έχουν όλοι τη δυνατότητα να ανταπεξέλθουν σε κάτι τέτοιο. Και ακόμα πιο ορθό θα ήταν να μην χρειάζεατι ο kacey και ο κάθε kacey να πάρει το νόμο στα χέρια του. Αυτή είναι δουλειά της αστυνομίας, αλλά δυστυχώς ούτε θέλουν, αλλά ούτε και μπορούν να τον πάρουν στα χέρια τους. Και αποδεικνύεται κάθε φορά που έρχονται αντιμέτωποι με κάποιον πραγματικό εγκληματία. Δεν είμαι δικηγόρος του, ούτε καν γνωστός του, αλλά είναι βλακεία να κρίνουμε κάποιον από τα λεγώμενα τρίτων και χωρίς να έχουμε αντιληφθεί το τι πιστεύει και αντιπροσωπεύει ο ίδιος.
Αν οντως σε ενδιαφερει να μαθεις, ο φιλος οδηγουσε αμαξι, ο παππους (αλτσχαιμερ) το ειχε σκασει απο το σπιτι ετρεχε στους δρομους και του βγηκε μπροστα φατσα καρτα και εκανε τιμονια, ολοι οι οδηγαρες δε θα κανατε τιμονια στη θεωρια το ξερω, ουτε θα εισασταν στην κακια την ωρα στο συγκεκριμενο σημειο. Το θεμα πλεον δεν ειναι ποιος εφταιγε, αλλα οτι ο φιλος δεν εχει ποδη απο το γονατο και κατω. Και αυτο ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ δεν θα ειχε συμβει τωρα αν ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΗΤΑΝ ΙΔΙΑ, ο δρομος, ο παππους, το σημειο, ΟΛΑ ΗΤΑΝ ΙΔΙΑ, αλλα αυτος ο φιλος ειχε αλλαξει τη ΜΙΑ ΜΕΤΑΒΛΗΤΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ, την κωλοταχυτητα του σε κατι λιγοτερο απο 120 σε κατοικημενη περιοχη.
Το να μην κάνεις τιμονιά είναι βασικός κανόνας στην οδήγηση, και θυμάμαι το συψχωρεμένο το δάσκαλο μου που επέμενε σε αυτό. Και ευτυχώς μέχρι τώρα συνεχίζω να ακούω τη συμβουλή του. Σε μία τέτοια περίπτωση, δέχομαι ότι δεν ήθελε να σκοτώσει άνθρωπο, ή απλά αντέδρασε μηχανικά και για αυτό την έκανε. Μήπως όμως πρέπει να δεχτείς ότι το να μην μπορέσεις να διορθώσει, σε μία άδεια και στεγνή Κηφισίας, είναι μάλλον δικό του λάθος και όχι της ταχύτητας?
Οπότε ο φίλος σου τελικά χτύπησε επειδή αντέδρασε λάθος. Σίγουρα με 70χλμ/ώρα μπορεί να είχε γλιτώσει το πόδι του, αλλά και με 30χλμ/ώρα να είχε φρενάρει. Μήπως λοιπόν να πηγαίναμε όλοι με 30χλμ/ώρα στην Κηφησίας, ή μήπως να γίνει απαραίτητη η εκπαίδευση των νέω οδηγών σε ελιγμούς, και όχι μόνο σε ιδιωτικές πρωτοβουλίες τύπου 4τsafetrack?
Όπως και να χει, κρίμα για το παλικάρι.Από την άλλη θα σου πω και εγώ το εξής. Πριν από τρία χρόνια περίπου, πήγαινα για επιθεώρηση και βρισκόμουν λίγο έξω από ένα χωριό της Θήβας. Οδηγούσα το ΜΧ5 μου τότε (μοντέλο 1990), και επειδή ο δρόμος ήταν επιεικά απαράδεκτος πήγαινα απελπιστικά αργά, γύρω στα 40χλμ/ώρα. Μιλάμε για 05:00 το πρωί, με πίσσα σκοτάδι έξω. Εκεί που κινούμε όσο πιο προσεχτικά μπορώ, βλέπω μία πολύ μεγάλη κίτρινη ταμπέλα, που μου δίνει όριο 30χλμ/ώρα (επιστώντας μου την απαραίτητη προσοχή). Έχοντας δει πως είναι ο δρόμος, κόβω και άλλο ταχύτητα και ακολουθώ το όριο. Ξαφνικά μπροστά μου λοιπόν βλέπω το απολύτο κενό. Τι είχε γίνει?
Τον δρόμο τον έκοβε ένα ρέμα, και για να συνεχίσεις έπρεπε να διασχίσεις ένα γεφυράκι που ήταν σχεδόν κάθετο με το δρόμο (σκέψου το σαν ένα απότομο S). Κάποιος λοιπόν είχε φύγει στο γεφυράκι, είχε πέσει στο ρέμα και είχε πάρει τη μπαριέρα μαζί του. Μαζί με τη μπαριέρα είχε πάρει και κομμάτι της ασφάλτου (και της γέφυρα) στο σημείο που εδράζεται η μπαριέρα στο έδαφος. Η μία μπάρα λοιπόν της μπαριέρας κρεμώτανε στο κενό, έχοντας γυρίσει πάνω από 90ο, ενώ η συνέχεια της είχε βγει στο δρόμο. Οι έξυπνοι λοιπόν μαζέψανε το αυτοκίνητο και τους τραυματίες (πιθανότατα), αλλά δεν κάνανε τίποτα όχι για να επιδιορθώσουν τη ζημιά, αλλά έστω να προειδοποιήσουν. Η ταμπέλα που αναφέρω είναι εκεί επειδή το γεφυράκι είναι έτσι και αλλιώς επικίνδυνο.
Ξαφνικά λοιπόν βλέπω μπροστά μου το απόλυτο κενό (αφού δεν υπήρχαν ανακλαστήρες της μπαριέρας, και το 5αρι μου δεν είχε και τα καλύτερα δυνατά φώτα), στρίβω δεξιά χωρίς δράματα (με 30χλμ/ωρα τι δράμα να υπάρξει...) και καρφώνομαι στην μπαριέρα που προεξείχε στο δρόμο αφρενάριστος. Κάρφωσε το αυτοκίνητο στην πόρτα μου, πέρασε από δίπλα μου ευτυχώς και σταμάτησε στην πίσω αριστερή ζάντα.
Εξήγησε μου λοιπόν ποιος φταίει εδώ? Εγώ που ακολουθούσα τα όρια πιστά, ο που είχε βγει πριν από εμένα, η περιφέρεια που αφήνει το δρόμο σε αυτήν την κατάσταση, ποιος? Αυτό που θέλω να σου πω είναι ότι απρόοπτα και απίθανα συμβάντα συμβαίνουν συνεχώς και παντού. Αν είναι να ζεις προσπαθώντας να απομονώσεις κάθε πιθανότητα να σου συμβεί κάτι, τότε ακόμα και μέσα στο σπίτι σου κινδυνεύεις. Υποτίθεται ότι είμαστε σκεπτόμενοι άνθρωποι. Κάθετι πρέπει να το σκεφτόμαστε, και να κρίνουμε το αν είναι σωστό ή όχι. Αν δεν το κάναμε αυτό η γη θα ήταν ακόμα επίπεδη.
Το να κινηθείς λοιπόν αγνοώντας τα όρια 'υποσυνθήκες' δεν είναι ούτε παράλογο, ούτε επικίνδυνο. Αλλά 'υποσυνθήκες' και λαμβάνοντας υπόψην ότι δεν πρέπει να βλάψεις κάνεναν άλλο.
Από την άλλη το να αγνοήσεις απλά το κόκκινο φανάρι ή το STOP σε κάνει απλά .
Γιατί για τα μεν όρια ταχύτητας, το να τα ξεπεράσεις δε θα δημιουργήσει κάποιο άμεσο πρόβλημα, εφόσων ελέγχεις το όχημα σου, και οι συνθήκε το επιτρέπουν, ενώ με τη δε παραβίαση αναιρείς έναν βασικό κανόνα της οδικής κυκλοφορίας, που ΟΛΟΙ οι άλλοι ακολουθούν.Οταν καποιος καταλαβει οτι οσοι σκοτωνονται δεν ειναι κατ'αναγκη ΗΛΙΘΙΟΙ οπως ολοι οι 'χεραδες' νομιζουν, απλα μαλλον ΑΤΥΧΟΙ γιατι κατι απροοπτο απο αυτα που θεωρειτε αδιανοητα συνεβη, τοτε ισως εχει καποιο νοημα η περαιτερω συζητηση.
'Χεράς' είναι αυτός:
Youtube VideoΟι υπόλοιποι είμαστε χομπύστες, αλλιώς θα οδηγούσαμε επαγγελματικά και θα είχαμε χεστεί στο τάληρο.
Αυτός που τελικά την παθαίνει δεν είναι απαραίτητα 'ΗΛΙΘΙΟΣ'. Αλλά αυτός που το προκαλεί κατά 99% είναι. Και μη νομίζεις ότι αυτός που το προκαλεί είναι αυτός που τρέχει, και για αυτό οι στατιστικές έχουν πολλά λάθη. Ο παππούς που πηγαίνει σε έναν άδειο δρόμο στα αριστερά με 50χλμ/ώρα, η γκόμενα που αλλάζει λωρίδες σαν να είναι οι γκόμενοι της, χωρίς να κοιτάει καθρέπτες και χωρίς να ειδοποιεί, οι πιτσιρικάδες που νομίζουν ότι το χρέπι του πατέρας τους δεν διαφέρει και πολύ από το μονοθέσιο του Alonso (έχω υπάρξει τέτοιος, και ευτυχώς επέζησα), οι πεζοί που θεωρούν ότι είναι αθάνατοι και περνούνε το δρόμο όπως θέλουν και όπου θέλουν, οι ντιλιβεράδες που δεν αφήνουν απαραβίαστο ούτε ένα άρθρο αυτού του **********ΚΟΚ κ.ο.κ. Αυτοί προκαλούν τα τροχαία. Ο φίλος σου, και ο καθένας άτυχος από εμάς, όπου θα βρεθεί τη λάθος ώρα στο λάθος σημείο είμαστε απλά τα στατιστικά που εμφανίζει η τροχαία, και όπου έυκολα και αβίαστα σημειώνει ως αιτία την υπερβολική ταχύτητα.Υ.Γ.: Ο SV2 το χαίρεται το μωρό του και εντός πίστας και εκτός.
Η δυνατότητα άμεσης και ισχυρής επιτάχυνσης είναι βασικό εργαλείο ενεργητικής ασφάλειας. Οπότε το να διαβάζω ανθρώπους σε αυτοκινητιστικό φόρουμ να θέλουν να βάλουν τάκο στο γκάζι κάποιου άλλου (με το πρόσχημα κιόλας ότι θα τον σώσουν - θαρρείς και αυτοί ξέρουν καλύτερα) είναι το λιγότερο ημιμαθές, για να μην πω αμαθές!
Χέστο Δία. Τι ενεργητική ασφάλεια λες ρε συ. Σε λίγο θα διαβάσουμε για το πόσο γερά και τανκς ήταν τα παλιά αυτοκίνητα και δεν παθαίνανε τίποτα.
Μπα, για εγκεφαλικό δε το βλέπω, να σιχτηρίσω σίγουρα καθώς θα βλέπω τη σκόνη που θα σηκώνεται από τη στούκα και θα με καθυστερήσει στο προορισμό μου ενώ κάποιοι δε θα φτάσουν ποτέ επειδή έτσι επέλεξαν οι ίδιοι, ή άλλοι για αυτούς με τα ίδια μυαλά. Το μόνο που με στεναχωρεί είναι ότι κάποιοι από εσάς δε θα είστε εδώ πλέον να κοντραριζόμαστε σε τέτοιες συζητήσεις και με θλίβει ακόμα περισσότερο ότι θα πάρετε και κανένα άτυχο μαζί σας.
Εντάξει, χαλαρά. Βάλε λίγο μουσικούλα, κάνε το τσιγάρο σου, τσίμπα και τίποτα, και θα καθαρίσουν το δρόμος κάποια στιγμή τα συνεργεία για να συνεχίσεις.
Πάντως ακόμα δεν απάντησες για το ταξίδι Αθήνα - Θεσσαλονίκη και το τι κάνεις.
Πες μου τώρα. Μήπως και για αυτό το τροχαίο φταίει η υπερβολική ταχύτητα:
Youtube Video -
Η μαγκια εδω περα περισευει, Διεγράφη προσωπική παρατήρηση, άλλο γενικές διαπιστώσεις και άλλο να γυρίζει επί προσωπικού σε flame bait [Mod]
Διεγράφη και η απάντηση... [Mod]
Απο κει κ περα, κ εσυ που λες για τους λεωφορειοδρομους, εχεις καθε δικαιωμα να επιχειρηματολογησεις για αυτο κ εγω καθε δικαιωμα να σε ακουσω ή να διαφωνησω με αυτα που λες. Κ κατι μου λεει οτι το δικο μου επιχειρημα ειναι πολυ καλυτερο απο το δικο σου.
Τι μας λες. Εμένα κάτι μου λέει το αντίθετο.
(Υ.Γ. αστειεύομαι γιατί πάλι απέφυγες εντέχνως να απαντήσεις! )
Σε δεν απαντησα παλι ρε μαστορα? τι ειναι αυτο που ρωτας κ δεν απανταω? ο καθενας μπορει να κρινει τους νομους οπως θελει, να εφαρμοζει οποιον θελει, να μην εφαρμοζει οποιον θελει κ να υποκειται στις συνεπειες, να προσπαθει να πεισει τους αλλους οτι εχει δικιο (ή να τους γραψει στα @@ του κ να μην τον ενδιαφερει), κ οι αλλοι μπορουν να κρινουν κ να συμφωνησουν/διαφωνησουν αντιστοιχα.
Πες της να κοψει τις μαλακιες κ να κανει ακρη γιατι θα βρεθει καποιος που θα την κανει ακρη με το ζορι, κ ανετα μπορει να ειμαι εγω αυτος.
το ξες και εσύ κατά βάθος οτι έχεις ψυχολογικά
Ναι, αλλα εδω γιατι εχω αδικο? Δεν κανει ακρη ενω πρεπει κ μπορει? Θα την κανεις με το ζορι.
Πες της να κοψει τις μαλακιες κ να κανει ακρη γιατι θα βρεθει καποιος που θα την κανει ακρη με το ζορι, κ ανετα μπορει να ειμαι εγω αυτος.
.
παιδάκια, καλοκαιράκι έρχεται, όλοι μας γουστάρουμε τα 4τροχα και την ταχύτητα όμως...
Το δικαίωμα μας να τρέχουμε και να θέτουμε την ζωή μας σε κίνδυνο σταμάτάει εκεί που ξεκινάει το δικαίωμα του άλλου για ασφαλή και αδιάλειπτη οικογενειακή μετακίνησηΑν εισαι σε κλειστο δρομο με απεριοριστη ορατοτητα κ ειναι ξεκαθαρο οτι υπαρχουν ελαχιστοι στο δρομο, τους οποιους οταν τους πλησιαζεις ρυθμιζεις αναλογα την κατασταση?
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Ναι, αλλα εδω γιατι εχω αδικο? Δεν κανει ακρη ενω πρεπει κ μπορει? Θα την κανεις με το ζορι.
Nαι ενταξει ρε μεγαλε δεν θελει να παει στην ακρη...εσυ πως θα την κανεις δηλ? Θα τη χτυπησεις απο πισω να κανει τετ α κε ας πουμε?
Εγω μ αυτους τους περναω απο δεξια πριν με παρουν καν χαμπαρι -
Ο χρήστης pro_crossaro έγραψε:
Εντάξει, χαλαρά. Βάλε λίγο μουσικούλα, κάνε το τσιγάρο σου, τσίμπα και τίποτα, και θα καθαρίσουν το δρόμος κάποια στιγμή τα συνεργεία για να συνεχίσεις.
Youtube VideoΓια το βίντεο, εννοείται ότι φταίει η υπερβολική ταχύτητα, αυτό λέμε! Ότι θα γίνει στουκά μόνος ή με άλλους είναι δεδομένο όταν τρέχεις και πάντα όταν δε θα το περιμένετε. Εκεί ο μόνος λόγος να τη βγάλετε καθαρή είναι το θέμα ταχύτητας, και αν πεταχτεί κανένας βλάκας και πει 'μα σκοτώνονται και με 30χλμ', ναι σκοτώνονται αλλά το 1% σκοτώνονται και το 99% όταν τρέχουν.
Δε ξέρω πότε ρωτήθηκα για το Αθήνα - Θεσσαλονίκη αλλά δε θα απαντήσω γιατί παραμονεύουν οι κανίβαλλοι των δρόμων να χλευάσουν και να γιουχάρουν ότι είναι σουπερ οδηγάρες και δε θα τους κάνω τη χάρη. Αν θέλεις απάντηση, θα φτάσω στο προορισμό μου σε αντίθεση με κάτι άλλους που 250ρίζουν στη Λαμία.
Εγώ θα ανάψω το τσιγαράκι μου φυσικά και στο εκκλησάκι θα γράψω και από κάτω 'άλλος ένας heras, kacey' να κοσμεί το πλαινό του δρόμου με τη στάχτη του τσιγάρου. Εννοείται χαλαρά, δε θα σκάσω κιόλας που ο άλλος γουστάρει θυμαράκια. -
Δεν ξέρω αν αναφέρθηκε πουθενά αλλά παίζει ρόλο και το αυτοκίνητο όσον αφορά την ταχύτητα. Δεν είναι το ίδιο να πηγαίνεις με 160 με ένα Matiz και με 160 με μια Μερσεντες.
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Δεν ξέρω αν αναφέρθηκε πουθενά αλλά παίζει ρόλο και το αυτοκίνητο όσον αφορά την ταχύτητα. Δεν είναι το ίδιο να πηγαίνεις με 160 με ένα Matiz και με 160 με μια Μερσεντες.Βέβαια, δείξτε μου μετωπική με 160 σε μερσεντές να δούμε ποιος γλιτώνει. Από ένα σημείο και μετά, και να δεχτούμε ότι το αμάξι δε θα πάθει τίποτα - ούτε γρατζουνιά για να σε σκοτώσουν τα συντριμμια πχ - οι ζημιές που θα προκληθούν στο σώμα από τις δυνάμεις που αναπτύσσονται είναι θανατηφόρες. Αυτό δείχνουν τα crash test, και ότι γράφετε παραπάνω εσείς που τρέχετε στην ουσία αμφισβητείτε αυτά τα απόλυτα αποτελέσματα. Αλλα φυσικά, εσείς κρίνετε καλύτερα και γίνεστε μέρος των στατιστικών στα τροχαία.
-
Δε το λέω γι αυτό. Πιο πολύ αναφέρομαι στην δυνατότητα που έχει να φρενάρει το κάθε κατηγορίας αυτοκίνητο.
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Δε το λέω γι αυτό. Πιο πολύ αναφέρομαι στην δυνατότητα που έχει να φρενάρει το κάθε κατηγορίας αυτοκίνητο.Καταλαβαίνω γιατί το λες, αλλά στο αναπάντεχο ο χρόνος αντίδρασης είναι τόσο μικρός (και ο ίδιος αν δεχτούμε τον ίδιο οδηγό και στα δύο οχήματα) που στη περίπτωση του ματιζ ίσως κόψει 20 χλμ, και στο καλύτερο αμάξι 30-40. Αλλά εκεί είναι και η αντίθεση, με το ματιζ θα πας μέχρι 160, με το άλλο θα το πας και 200 γιατί νομίζεις το καλύτερο αμάξι θα ανταπεξέλθει καλύτερα ή σε κάνει να νιώθεις ότι είναι ασφαλές σε περίπτωση τράκας και στην ουσία είσαι σε ακόμα χειρότερη θέση από το ματιζ. Δε θα μπω καν στη λογική αν θα γίνει το ματίζ σμπαράλια αλλά όχι η μερσεντες σαν αντεπιχείρημα. Το θέμα είναι να μη γίνει ατύχημα εξαρχής.
-
Ο χρήστης apagogeas έγραψε:
Youtube VideoΓια το βίντεο, εννοείται ότι φταίει η υπερβολική ταχύτητα, αυτό λέμε! Ότι θα γίνει στουκά μόνος ή με άλλους είναι δεδομένο όταν τρέχεις και πάντα όταν δε θα το περιμένετε. Εκεί ο μόνος λόγος να τη βγάλετε καθαρή είναι το θέμα ταχύτητας, και αν πεταχτεί κανένας βλάκας και πει 'μα σκοτώνονται και με 30χλμ', ναι σκοτώνονται αλλά το 1% σκοτώνονται και το 99% όταν τρέχουν.
Δε ξέρω πότε ρωτήθηκα για το Αθήνα - Θεσσαλονίκη αλλά δε θα απαντήσω γιατί παραμονεύουν οι κανίβαλλοι των δρόμων να χλευάσουν και να γιουχάρουν ότι είναι σουπερ οδηγάρες και δε θα τους κάνω τη χάρη. Αν θέλεις απάντηση, θα φτάσω στο προορισμό μου σε αντίθεση με κάτι άλλους που 250ρίζουν στη Λαμία.
Εγώ θα ανάψω το τσιγαράκι μου φυσικά και στο εκκλησάκι θα γράψω και από κάτω 'άλλος ένας heras, kacey' να κοσμεί το πλαινό του δρόμου με τη στάχτη του τσιγάρου. Εννοείται χαλαρά, δε θα σκάσω κιόλας που ο άλλος γουστάρει θυμαράκια.Με αυτά που λες με κάνεις να πιστεύω όχι μόνο ότι δεν οδηγείς αλλά ότι δεν έχεις δει καν αυτοκίνητο από κοντά στη ζωή σου.
Στο βίντεο η αιτία του δυστυχήματος ήταν η παραβίαση του ερυθρού σηματοδότη. Βέβαια η όλη συμπεριφορά του οδηγού της Ferrari ήταν εγκληματική. Πήγαινε με 200 μέσα σε πόλη (κέντρο και όχι φάση Λεωφ. Συγγρού που είναι σαν Ε.Ο.) και πέρασε σουβλάκι το φανάρι. Αλλά και με 50 να πήγαινε πάλι θα τράκαρε αφού πέρασε το κόκκινο.
Από εκεί και πέρα αν νομίζεις ότι όποιος χτυπάει ταχύτητες μεγαλύτερες που εσύ λόγω άγνοιας τρέμεις (ειλικρινά άνθρωπέ μου απορώ πως βγαίνεις από το σπίτι σου με τόσες φοβίες), μου λέει ότι δεν θέλω να σε πετύχω ποτέ στον δρόμο καθώς δεν περιμένω να ξέρεις να κάνεις κάποια διόρθωση αν χρειαστεί. Αυτή την εντύπωση βγάζεις προς τα έξω και ελπίζω να κάνω λάθος, για το δικό σου καλό και για όσων μεταφέρεις. Πάντως τις μεγαλύτερες τις έχω δει από ανθρώπους που φοβούνται και πάνε αργά για τον απλούστατο λόγο ότι δεν κατέχουν το σπορ. Αυτοί θα σου φρενάρουν στην ευθεία και θα προκαλέσουν καραμπόλα ή θα κάνουν μια άσχετη τιμονιά και θα πέσουν στον διπλανό τους! Βέβαια δεν λέμε να πηγαίνεις σαν μανιακός μέσα στην πόλη. Στα στενά με 40 πάω κι εγώ το πολύ. Αλλά αν θεωρείς ότι ένα σύγχρονο αυτοκίνητο σε έναν καλό αυτοκινητόδρομο με λιακάδα και αραιή κίνηση είναι δημόσιος κίνδυνος στα 150 χ.α.ω., δεν έχεις καμία επαφή με το θέμα.
Τηρείτε τα όρια ταχύτητας;