-
Αρχικά θέλω να πω ότι το επίπεδο της συζήτησης έχει ανέβει με τα τελευταία σχόλια και αυτό με χαροποιεί .
Δεν έχω χρόνο τώρα να απαντήσω σε όλα , ίσως αύριο το πρωί , απλά θα πω επιγραμματικά κάποια πράγματα .
Οι ΜΣΚΚ δεν αφορούσαν μόνο τους μηχανικούς , αλλά σχεδόν όλους τους αυταπασχολούμενους και εμπόρους . Και δεν ήταν παράλογο που υπήρχαν σε μια χώρα με μεγάλο αριθμό αυταπασχολουμένων , διότι πρακτικά ήταν αδύνατο να τους ελέγξει .
Ετσι έπαιρνε ένα ποσοστό και έπαιρνε ένα φόρο και τελείωνε . Κάθε 5-10 χρόνια έκανε και μια περαίωση και έπαιρνε ακόμα κάτι και ήταν όλοι ευχαριστημένοι .
Αλλά σε πολλά επαγγέλματα δεν ήταν χαριστικά . Στους μηχανικούς της οικοδομής που ξέρω , έπαιζαν μεγάλες εκπτώσεις που δεν πέρναγαν σαν έξοδα . Μέχρι το 1989 οι αμοιβές των αδειών ήταν πολύ χαμηλές και πάνω σε αυτές έπαιζαν μικρές εκπτώσεις . Από το 89 ανέβηκαν , αλλά ανέβηκαν πολύ και οι εκπτώσεις . Και επειδή εγώ έχω ασχοληθεί πολύ 30 χρόνια τώρα με την διαχείριση έργων και τα οικονομικά θέματα και τις στατιστικές , έχω πραγματική άποψη για τα θέματα .
Πράγματι οι υποχρεωτικές παραστάσεις δικηγόρων ήταν θέμα , οι αμοιβές των συμβολαιογράφων οι οποίες παραμένουν συνάρτηση της αξίας του συμβολαίου είναι επίσης θέμα , αλλά θέμα ήταν και το ότι πηγαίναμε στην εφορία για το οτιδήποτε για να δικαιολογούνται θέσεις , στα ταμεία το ίδιο , στις ΔΕΚΟ επίσης και πολλά ακόμη .
Αυτό όμως που δεν μπορώ να δεχτώ σε καμία περίπτωση είναι να βάζετε στο ίδιο τσουβάλι τον δημόσιο που πληρωνόταν για να κάνει μια δουλειά και έκλεβε , με τον ιδιώτη που προσπαθούσε να επιβιώσει σε ένα δύσκολο περιβάλλον .
Οταν έχεις ένα πελάτη που σου λέει δεν θα έρθει σε σένα , αλλά θα πάει στον μηχανικό του δημοσίου γιατί θα του βγάλει γρήγορα την άδεια και θα κάνει και τα στραβά μάτια , δεν φταίς εσύ . Φταίει το κράτος που τα επιτρέπει αυτά και εσύ πρέπει να αμυνθείς και να επιβιώσεις .
Πολύ θεωρητικούς σας βλέπω .
Για το θέμα των τραπεζών και των δανείων , εν αδίκω βρίσκονται πολλοί . Εν δικαίω ελάχιστοι .
Οταν το 1998 οι εμπορικές τράπεζες μπήκαν στα στεγαστικά ήταν συνετές και έδιναν μόνο μέχρι το 65 % της εμπορικής .
Από το 2002 Σημίτης-Παπαδήμος είπαν ότι οι Ελληνες δεν έχουν ατομικό χρέος και έτσι έδιναν δάνεια όσο ήθελες .Λένε οι τραπεζικοί . Μα οι τράπεζες είναι μαγαζιά πρέπει να βγάλουν κέρδος . Δεν είναι μαγαζιά , είναι ιδρύματα . Εχει τεράστια διαφορά .
Οταν το 2008 οι τράπεζες , επειδή ΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΥΘΥΝΗ , έπαιζαν τα σύνθετα , έπεσαν σε κρίση , σε μία νύχτα αποφάσισαν να μπλοκάρουν στην Ελλάδα όλους τους αλληλόχρεους λογαριασμούς .
Μα εγώ κυρία τράπεζα , σου προσημείωσα το ακίνητο μου για να κάνω τον αλληλόχρεο με κάποιους όρους . Αν ήξερα ότι θα με μπλοκάριζες , θα το είχα πουλήσει και με τα λεφτά μου θα είχα κάνει την δουλειά μου και εσύ θα είχες πάρει τα @@ μου ...
Να μιλήσουμε για τα επιτόκια των πιστωτικών καρτών ?
Ασε έχω κάτι φίλους μεγαλοστελέχη τραπεζών και τσακώνομαι με αυτούς , δεν θέλω τώρα να αρχίσω .
Αλλά πράγματι , πολύ θεωρητικά τα βλέπετε τα πράγματα . Πολύ θεωρητικά...
-
Βρε συ Αλέξανδρε δεν διαφωνούμε. Μην κοιτάς που πάντα γράφω αυστηρά.
Έχω εξηγήσει πως εννοώ το περιβόητο 'μαζί τα φάγαμε' το οποίο απορρίπτουμε συλληβδην χωρίς να μπουμε στον κόπο να το σκεφτούμε λίγο πιο βαθιά.
Επίσης δεν υπάρχει συλλογική ευθύνη στη μίζα των πολιτικών με την έννοια της αντικειμενικής ευθύνης.
Υπάρχει όμως συμμετοχή όλων, τηρουμένων πάντα των ανάλογιων, στο κατάντημα της χώρας. Αντικείμενικα να το δεις και Άγιος να ήσουν στη χώρα αυτή κάποιο λάθος, κάτι προς το συμφέρον σου θα το είχες κάνει . ανθρώπινο είναι πόσο μάλλον σε αυτό το περιβάλλον. -
Όπως βλέπω ο χορός καλά κρατεί... Λυπάμαι αλλά δεν νιώθω τόσο ένοχος ώστε να σηκώσω τα βάρη του κάθε λαμόγιου στην συνηδεισή μου. Αρκεί που φορτώθηκα τα χρέη τους. Και φυσικά όπως και ο Αλέξανδρος κινήθηκα πάντα αξιοπρεπώς δίχως να παραβλέπω τα κακώς κείμενα που πάντα έβλεπα και συνεχίζω να βλέπω γύρω μου. Πάντα μέσα στον ιδιωτικό τομέα και πάντα σε θέσης ευθύνης μέσα όμως σε παραγωγικές εταιρείες από αυτές που έχει ανάγκη να στηρίζεται κάθε σοβαρό κράτος. Δεν το παίζω άμοιρος ευθυνών αλλά αυτό απέχει από οποιαδήποτε ερμηνεία της έκφρασης 'Μαζί τα φάγαμε'. Αυτή είναι η τελευταία φορά που θα λάβω θέση στο συγκεκριμένο θέμα της κουβέντας περί συλλογικής ευθύνης καθώς είναι πολλά πράγματα στα οποία ήμουν και είμαι συνηδειτά πραγματικά ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ.
-
Νομίζω ότι για την κατάντια της χώρας φταίμε ΟΛΟΙ. Είτε γιατί βλέπαμε ότι το καράβι πήγαινε στα βράχια και δεν κάναμε όσα μας αναλογούσαν,είτε για την παιδεία που δώσαμε στα παιδιά μας,είτε γιατί βάλαμε κάποιοι το δάχτυλο στο βάζο και ότι άλλο μπορείτε να σκεφτείτε. Η μεγαλύτερη κρίση στη χώρα είναι το έλλειμα λογικής και όχι χρημάτων. Και αυτό συμβαίνει σε όλα τα επίπεδα. Πάντως και εγώ αν δεν είχα συγκεκριμένες οικογενειακές υποχρεώσεις θα είχα φύγει χθες. Άλλη μια φορά μετανάστης δεν θα με 'χαλάσει'. Επίσης θασυμφωνήσω απόλυτα με τον realzeus. Αν ήμασταν λαμόγια, με την δουλειά που κάναμε,θα μπορούσαμε να έχουμε λύσει πολλά προβλήματα. Ενώ όμως ήμασταν απόλυτα τυπικοί στη δουλειά μας,όχι μόνο δεν 'επιβραβευθήκαμε' για αυτό αλλά αντίθετα το κράτος δικαιώνει τον χαρακτηρισμό του ως διαχρονικά κράτος απατεώνας.
-
Ο χρήστης kkostask έγραψε:
Νομίζω ότι για την κατάντια της χώρας φταίμε ΟΛΟΙ. Είτε γιατί βλέπαμε ότι το καράβι πήγαινε στα βράχια και δεν κάναμε όσα μας αναλογούσανΣε αυτό μόνο έχω μια αντίρρηση. Τι περισσότερο θα μπορούσε να κάνει ένας άνθρωπος που τρέχει για το μεροκάματο εκτός από το να ψηφίσει κατά συνείδηση;
-
Τι θα μπορούσε να κάνει ο καθένας μας? Μερικά παραδείγματα πρόχειρα....να δανειστεί λιγότερο και μόνο για βασικές ανάγκες και όχι για διακοπές,γιορτές κλπ...να αντισταθεί στον άκρατο και άνευ λόγου καταναλωτισμό...να μάθει στο παιδί του ότι 'βγάζω 1000 αλλά θα την περνάω με 800'...να παίρνουμε αποδείξεις και όχι συναλλαγή με τον κάθε 'φοροφυγά'...
Αυτά σε ατομικό επίπεδο...σε συλλογικό είναι πιο περίπλοκο φυσικά. Η έλλειψη ηγέτη διαχρονικά σε αυτή τη χώρα παίζει το ρόλο της ενώ η εμπέδωση μιας κουλτούρας 'ας πάρω εγώ το χ επίδομα και ο άλλος ας ψοφήσει' καθώς και τα αλισβερίσια με την εκάστοτε εξουσία οδήγησαν σε πλήρη σήψη και απαξίωση του συνδικαλισμού. Θυμάστε φαντάζομαι τον Φωτόπουλο που έκλεινε τους διακόπτες....και αυτός ο άνθρωπος είναι όχι μόνο ελεύθερος αλλά έχει και την δουλειά του ακόμα.Ας το έκανε στην Γερμανία αν τολμούσε.... -
α) Πόσοι δανείστηκαν;
β) Στην Γερμανία (και ειδικά στην Αγγλία που γνωρίζω) οι συνδικαλιστές έκαναν πολλά περισσότερα και πολύ καλά έκαναν!!! Δουλειά του συνδικαλιστή είναι να διεκδικεί περισσότερα! -
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Όπως βλέπω ο χορός καλά κρατεί... Λυπάμαι αλλά δεν νιώθω τόσο ένοχος ώστε να σηκώσω τα βάρη του κάθε λαμόγιου στην συνηδεισή μου. Αρκεί που φορτώθηκα τα χρέη τους. Και φυσικά όπως και ο Αλέξανδρος κινήθηκα πάντα αξιοπρεπώς δίχως να παραβλέπω τα κακώς κείμενα που πάντα έβλεπα και συνεχίζω να βλέπω γύρω μου. Πάντα μέσα στον ιδιωτικό τομέα και πάντα σε θέσης ευθύνης μέσα όμως σε παραγωγικές εταιρείες από αυτές που έχει ανάγκη να στηρίζεται κάθε σοβαρό κράτος. Δεν το παίζω άμοιρος ευθυνών αλλά αυτό απέχει από οποιαδήποτε ερμηνεία της έκφρασης 'Μαζί τα φάγαμε'. Αυτή είναι η τελευταία φορά που θα λάβω θέση στο συγκεκριμένο θέμα της κουβέντας περί συλλογικής ευθύνης καθώς είναι πολλά πράγματα στα οποία ήμουν και είμαι συνηδειτά πραγματικά ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ.Συμφωνὠ απόλυτα
Νομίζω ότι για την κατάντια της χώρας φταίμε ΟΛΟΙ. Είτε γιατί βλέπαμε ότι το καράβι πήγαινε στα βράχια και δεν κάναμε όσα μας αναλογούσαν,είτε για την παιδεία που δώσαμε στα παιδιά μας,είτε γιατί βάλαμε κάποιοι το δάχτυλο στο βάζο και ότι άλλο μπορείτε να σκεφτείτε. Η μεγαλύτερη κρίση στη χώρα είναι το έλλειμα λογικής και όχι χρημάτων. Και αυτό συμβαίνει σε όλα τα επίπεδα. Πάντως και εγώ αν δεν είχα συγκεκριμένες οικογενειακές υποχρεώσεις θα είχα φύγει χθες. Άλλη μια φορά μετανάστης δεν θα με 'χαλάσει'. Επίσης θασυμφωνήσω απόλυτα με τον realzeus. Αν ήμασταν λαμόγια, με την δουλειά που κάναμε,θα μπορούσαμε να έχουμε λύσει πολλά προβλήματα. Ενώ όμως ήμασταν απόλυτα τυπικοί στη δουλειά μας,όχι μόνο δεν 'επιβραβευθήκαμε' για αυτό αλλά αντίθετα το κράτος δικαιώνει τον χαρακτηρισμό του ως διαχρονικά κράτος απατεώνας.
Φταίμε όλοι , αλλά αν μπορούσες θα την έκανες ...
Μήπως έχεις μια αντιφασάρα ΝΑΑΑΑ σε αυτά που γράφεις ? Δηλαδή την έκανα και εγώ στο μερίδιο που μου αναλογεί , αλλά τώρα την κοπανάω και σας αφήνω να φάτε και τις δικές μου ευθύνες ...
Για τις γενιἐς ισχύουν για όλους όλα . Η γενιά των παππούδων μας σκοτώθηκε στους εμφύλιους , συνήθως για πολιτικοφανείς προσωπικές και κτηματικές διαφορές και δηλητηρίασε την γενιά των πατεράδων μας η οποία δημιούργησε τα μπλέ και πράσινα καφενεία , ενώ έδωσε και την δική μας γενιά βορά στις παρατάξεις στις σχολές και στα κόμματα στην συνέχεια . Εμείς δημιουργήσαμε την γενιά των χλιδάνεργων ...
Αυτών που σπούδαζαν μέχρι τα 25 τους , αφού δημιουργώντας 500 τμήματα + εξωτερικό , όλοι κάπου έμπαιναν και μετά έκαναν μεταπτυχιακό και επειδή στα 28-30 τους με μηδενική εργασιακή εμπειρία , δεν εύρισκαν θέση διευθυντού , έλεγαν πουτάνα ανεργία , πίνοντας το ποτάκι τους στο Κολωνάκι και στην Μύκονο ...
Οι φτωχοί είχαν το 20αρικάκι κάθε μέρα από τον μπαμπά και έτσι τώρα ψάχνουν να βρουν δουλειά με μισθό όσο το χαρτζηλίκι της περασμένης δεκαετίας....
Στα τέλη του 90 είχαμε μια συνεργασία με μεγάλη ξενοδοχειακή εταιρεία , σε επίπεδο συμβούλων και διαχείρισης έργου και χρειαζόμασταν σε κάθε έργο έναν νεαρό μηχανικό που θα πήγαινε μόνιμα σε κάποια έργα σε νησιά και επαρχία . Πληρώναμε 1.200.000 δρχ + ΦΠΑ τον μήνα και αμάξι και δωρεάν διαμονή και κάποια χρήματα για επιστροφή στην Αθήνα 2 φορές τον μήνα .
Δεν βρίσκαμε . Ο ένας είχε την γκόμενα , ο άλλος θα έκανε μεταπτυχιακό , ο τρίτος θα πήγαινε για σπουδές στο εξωτερικό και διάφορες δικαιολογίες .
Οπότε αφήστε τις γενιές ήσυχες . Το μαζί τα κάναμε , ισχύει για όλες τις γενιές .
Αντίθετα η γενιά που μπήκε στα πανεπιστήμια μετά το 10 δηλαδή μέσα στην κρίση , είναι πολύ πιο μαζεμένη και προσγειωμένη από τους προηγούμενους .
-
http://www.protothema.gr/greece/article ... as-suriza/
οιμε
-
Βλέπεις στους πάγκους της νεολαίος ΣΥΡΙΖΑ κάτι τομάρια τύπου Βίτσα, Βούτση, Φίλη κτλπ που το πιο πιθανό είναι να μην δούλεψαν ποτέ στην ζωή τους και μια ζωή να πουλάγανε συνδικαλισμό και παπάτζα...
Κάτι μούτρα ρε παιδί μου, απίθανα πραγματικά. -
-
Επειδή παρακολούθησα την συνέντευξη σε βίντεο είδα την κίνηση κι εγώ στο 35'40'' με την διάρκεια της να κρατά 40'. Παρατήρησα μάλιστα πως ακολούθησε μια και μόνη ερώτηση του δημοσιογράφου τον οποίο δεν μπορώ να πω πως εκτιμώ ιδιαίτερα... Για την ιστορία θα με ανησυχούσε περισσότερο να την δω στην αρχή της συζήτησης. Τέλος κάποια πράγματα που είπε ο Κούλης δεν μπορείς να τα χαρακτηρίσεις και ιδιαίτερα ψηφοθηρικά. Για παράδειγμα ξεκαθάρισε αυτό που αντιλαμβάνεται κάθε λογικός άνθρωπος. Σύμβαση ορισμένου χρόνου σημαίνει πως εργάζεσαι για συγκεκριμένη χρονική περίοδο και έπειτα αποχωρείς δίχως διαμαρτυρίες γιατί ήθελες να γίνεις μόνιμος. Επίσης στην ίδια συνέντευξη εξηγεί πως επιδιώκει την δημιουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων και μάλιστα κατηγορεί τους πανεπιστημιακούς για θέματα που έχουν να κάνουν με την επάρκεια τους καθώς και για τις κοντόφθαλμες επιδιώξεις μερίδας αυτών. Επειδή προσωπικά πέρασα σε ΑΕΙ μέσω πανελλήνιων εξετάσεων και πήρα και το πτυχίο μου κανονικότατα μπορώ να πω με ασφάλεια πως είτε μας αρέσει είτε όχι έχει δίκιο στις θέσεις του. Είπε και πολλά άλλα απόλυτα λογικά για εμένα που όμως δεν θα βρουν ανταπόκριση από κομματικούς στρατούς καθώς πονάνε. Τέτοιος ήταν και ο πατέρας του. Αυτός ο τελευταίος ο συγχωρεμένος ήταν πρωθυπουργός όταν σπούδαζα και τα εισιτήρια για τα ΜΜΜ αυξήθηκαν έως και 50% για εμάς τους τότε φοιτητές. Να τα λέμε όλα...
-
Αυτο που εκανε ο Μητσοτακης τοτε με τα λεωφορεια της Αθηνας ηταν οπισθοδρομηση σιγουρα. Αλλα για τα εισητηρια ειδικα τα φοιτητηκα τοτε ειταν ευτελη το ποσο που εδινες. Και εγω σπουδαζα και τα χρησιμοποιουσα καθε μερα.
-
Το ότι πολιτικοί όλων των κομμάτων, συμφωνούν τα θέματα, όλες ή κάποιες ερωτήσεις πριν από τις συνεντεύξεις ή και στα διαλείμματα αυτών, πραγματικά με ρίχνει από τα σύννεφα...
Πείτε μου και ότι δεν υπάρχει Άγιος Βασίλης
-
http://news.in.gr/greece/article/?aid=1500157433
Μιλάμε για απίστευτη καφρίλα της πολιτικής και δικαστικής διαπλοκής κατά αυτού του ανθρώπου!
Και όλα αυτά για να μην προσαφθεί μομφή στον γνωστό βούδα για τη χρεοκοπία της χώρας και φυσικά να ικανοποιηθούν και οι κάθε λογής ψεκασμένοι που θεωρούν τη χρεοκοπία της χώρας και τα μνημόνια κάποια εξωγενή συνωμοσία!Σανό υπάρχει !!!!
-
Στενοχώρια με τον Γεωργίου τα αφεντικά στας Ευρώπας και στην μεγάλη υπερατλαντική , στενοχώρια και οι εδώ υπάλληλοι τους που προκειμένου να σωθεί η πασοκίλα , έπρεπε να χρεώσουν στο έλλειμμα μέχρι και τα χρέη του 2020 .
Αλλά είπαμε , ας όψετε ο πιτσαδόρος που προκειμένου να γίνει πρωθυπουργός έσωσε το πασοκ...
-
Αρκει που ο βαρουφακης ζηταει ειδικα δικαστηρια,θα τους τυλιξει σε μια κολλα χαρτι ο καραφλας?
-
Ο χρήστης InsaneDriver έγραψε:
Βλέπεις στους πάγκους της νεολαίος ΣΥΡΙΖΑ κάτι τομάρια τύπου Βίτσα, Βούτση, Φίλη κτλπ που το πιο πιθανό είναι να μην δούλεψαν ποτέ στην ζωή τους και μια ζωή να πουλάγανε συνδικαλισμό και παπάτζα...
Κάτι μούτρα ρε παιδί μου, απίθανα πραγματικά.Εχει πλακα που ο φιλης ειναι εναντια σε οσα κανει ο τσυριζα και ο τσιπρας,ενω οταν ειχε την καρεκλα τσιμουδια,ολα ηταν καλως γινομενα.
-
http://mignatiou.com/2017/08/o-axiotimo ... i-tou-dnt/
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
http://news.in.gr/greece/article/?aid=1500157433Μιλάμε για απίστευτη καφρίλα της πολιτικής και δικαστικής διαπλοκής κατά αυτού του ανθρώπου!
Και όλα αυτά για να μην προσαφθεί μομφή στον γνωστό βούδα για τη χρεοκοπία της χώρας και φυσικά να ικανοποιηθούν και οι κάθε λογής ψεκασμένοι που θεωρούν τη χρεοκοπία της χώρας και τα μνημόνια κάποια εξωγενή συνωμοσία!Σανό υπάρχει !!!!
Τα λέγαμε, τα γράφαμε!
http://www.iefimerida.gr/news/354287/po ... emvasi-sti
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ