-
Αυτό πάντως, που ο Lap βρίσκεται να γράφει τέτοιο μήνυμα, ενώ άλλες φορές ισοπεδώνει τα πάντα και γελάει με τα γραφόμενα των υπολοίπων, μου φαντάζει πολύ κάπως.
-
@Antonis
Υπαρχει ενα οριο και μια κοκκινη γραμμη
Γελαω με την ουσια του ποσταρισματος οταν για παραδειγμα ειναι εκτος πραγματικοτητας κατα την κριση μου ή ειναι ακραιο, οπως και οταν γελουν με την ουσια των δικων μου ποσταρισματων γελαω και εγω μαζι τους. Αποδεχομαι το πειραγμα τους και συνεχιζω την πλακα απεναντι μου καθως βασιζονται πανω στις αποψεις μουΑν ανατρεξεις θα δεις οτι γελαω με τα πειραγματα που κανουν
παρα πολλα μελη στα ποσταρισματα μουΘα δεις επισης οτι δεχομαι χαρακτηρισμους π.χ απο τον quadra και απο αλλους που μεχρι στιγμης δεν ειναι απαξιωτικοι στον πυρηνα τους. Ειναι απλα εντονη συζητηση. Δεκτον και θεμιτό. Δεν εχω κανει καποια παρατηρηση και δεχομαι το πειραγμα.
Οπως μαλιστα σε ολους τους συνομιλιτες μου παντα τονιζω ποσο σεβομαι την εργασια, τις σπουδες, τα επιτευγματα τους, ποσο θαυμαζω την προσωπικοτητα τους κτλ. Αλλα τους πειραζω για το ποσταρισμα τους καιμτους κρινω εντονως για αυτα.
Ποτε δεν προχωρω σε πειραγμα περα της ουσιας αυτων που γραφουν και μαλιστα οταν δεν εχω γραψει κατι ετσι απλα για την χλευη της στιγμης.Ο pgs περναει σε αλλο σταδιο, επικρίνει συνεχως ενα θεμα εδω και ποσους μηνες που δεν εχει σχεση με την ουσια των ποσταρισματων μου. Του το εχω εξηγησει πανω απο 4 φορες οτι υπαρχει θεμα και με το πληκτρολογιο της συκσευης μου ή ισως καποιο θεμα δυσλεξιας... (δεν το εχω ψαξει και ποτε. Δεν υπηρξε ποτε εμποδιο σε οτιδηποτε και αν εκανα). Του ειπα ποσες φορες αλλωτε ευγενικα αλλωτε αυστηρα (οπου η διαχειρηση επεναιβει και εσβησε χαρακτηρισμους μου) οτι εμποδίζει τη συζήτηση αυτη του η συμπεριφορα. Του ειπα να κρινει τα γραφομενα μου και αυτος εκρινε τα ορθογραφικα μου λαθη.
Ειναι για παραδειγμα σαν να εχεις συνομιλια με εναν ανθρωπο που εχει ενα προβλημα και να τον χλευαζεις σε καθε λεξη σου για το πρόβλημα του.
Ειναι βαθια ρατσιστιλη αντιληψη.... -
Καλά δεν αναφέρομαι σε αυτό το κομμάτι. Αυτό δεν με νοιάζει καν. Είναι αστείο να το συζητάμε. Προφανώς μιλάω γιά την ουσία των γραφόμενων.
Όμως στο πως εισπράττει κάποιος τα γρσφόμενα σου, σκέψου πως παίζει ρόλο και το τι προφίλ έχεις δείξει στο forum.
Ίσως δεν είναι δίκαιο, καλή ώρα, θα μπορούσε να βγει ο τρελός/μανιακός/χαζός, να έλεγε το πιό σωστό πράγμα, αλλά να εισέπραττε χλεύη. Προφανώς άδικο μεν αλλά από κάπου προέρχεται. (Προφανώς^2 δεν σε εξισώνω με τους χαρακτηρισμούς, τους δίνους εμφατικά για κατανόηση του παραδείγματος.)
-
Ναι antoni λογικοτατο αυτο που λες.
Θ
Το θεμα μου ομως ειναι πως δεν ασχολουμε με το συγκεκριμενο μελος ακριβως διοτι δεν βρισκω εναδιαφερον στην συζητηση μαζι του.
Ασχολουμε με μελη που πιστευω αξιζουν ακομα και αν εχω τελειως δκαφορετικη αποψη. Για παραδειγμα ο quadra ειναι τελειως αντιθετος στην σκεψη απο εμενα αλλα σεβομαι την αποψη του και τον τσιγκλαω για αυτα που λεει και τον διαβαζω καθε φορα. Βρισκω μια ποιοτητα του σαν μελος και τον τσιγκλαω λογω των αποψεων του.Ο pgs σε καθε απαντηση μου σε αλλα μελη χωρις να κανω καμια απαξιωτικη μνεια σε αυτον , πεταγεται και κρινει συνεχως την ικανοτητα γραφης μου χωρις να κρινει τα γραφομενα μου.
Αυτο ονομαζεται troll, χαλαει ολη την ατμοσφαιρα σε μια συζητηση
1,2,3,5,10,20 φορες ειπαμε ο.κ αλλα πλεον πηγαμε σε αλλο επιπεδο.
Και πηγαμε σε αλλο επιπεδο διοτι οδηγει σε εκνευρισμο και σε ποσταρισματα που μετανιωνουμε αργοτερα.
Εχει και ζεστη......
Τσπ παμε παρακατω...ολα τα post ειναι offtopic
-
Ο χρήστης Lap έγραψε:
Αρα, quadra αυτο που λες ειναι οτι έχουν αναγκη τους οικονομολογους για να δημιουργησουν πλουτο οι ελιτ.. δεκτον. Σωστο.Αλλα αυτο τιμσχεση εχει με την ιδια την επιστημη.. αλλο πραγμα η επιστημη αλλο πραγμα οι ανθρωποι που την εξασκουν..
Με την ιδια λογικη γιατροι συμμετειχαν σε πειραματα κατα της ανθρωποτητας...αρα κακο πρσγμα η ιατρικη....σωστά;;;;
Εχεις πολλα στεγανα σε καθε θεμα ρε quadra....
Παλι γενικευσεις, παλι τσουβαλιασμα σε οτιδηποτε διαφορετικο απο εσενα.
@pgs ποιος σου ειπε οτι οι πετυχημενοι και μεγαλοι οικονομολόγοι ανα τον κοσμο δεν μετρουν 500 αυρα... απλα δεν στο λενε εσενα.
Αυτό που εσύ ονομάζεις τσουβάλιασμα εγώ το λέω γενική γραμμή, αν εσύ θέλεις να πιάσουμε ονομαστκά για κάθε οικονομολόγο τι λέει και τι κάνει είναι ανέφικτο, οπότε σε μια γενική θεώρηση ως πρός το τι εξυπηρετούν οι οικονομολόγοι σου απήντησα ήδη, είναι οι επιστήμονες εκείνοι οι οποίοι αναλύουν τις ζημιές που προκύπτουν μετά από τις προτάσεις τους, είναι δηλαδή και στην αρχή της ζημιάς, μάλλον την προκαλούν αλλά και στο τέλος της αναλύωντας την, εξηγώντας μας δηλαδή ότι είμαστε χαμένοι από χέρι, αυτή είναι η επιστήμη που αγαπάς.
Και ο Βαρουφάκης είναι από αυτούς τους περίργους τύπους που το παίζουν επιστήμονες και κάνουν ασκήσεις επί χάρτου με ξένα χρήματα και ήδη μας κόστισε 100 δις, άντε λίγο πάνω - λίγο κάτω, τι θέλεις δηλαδή να του κάνω εικόνισμα ή να τους θεωρήσω σαν το holy grail και να προσκυνήσω ?
Η οικονομική επιστήμη ? βασίζεται στην επιστήμη της στατιστικής, χωρίς αυτήν δεν μπορούνε να βγάλουν κανένα συμπέρασμα ούτε να αναπτύξουν οικονομικές θεωρίες γιατί δεν θα έχουν πίνακες, τα στατιστικά στοιχεία είναι αξιόπιστα όταν πατάνε σε βάθος χρόνου έχοντας μετρήσει τα ίδια πράγματα ή φαινόμενα με τις ίδιες παραμέτρους καταγράφοντας στοιχεία, επάνω εκεί πατάνε οι οικονομολόγοι για να αναλύσουν αναπτύσοντας το δικό τους σκεπτικό και στη συνέχεια να μας αραδιάσουν τις αποτυχημένες εν πολλοίς μπούρδες τους με ύφος 100 καρδιναλίων.
Δεν λέω, χρήσιμοι είναι αλλά για τα αφεντικά τους, όχι για εμάς, εμείς είμαστε ο σάκκος του μπόξ που πληρώνει τις θεωρίες τους σε κάθε περίπτωση.
-
Οχι δεν ειπα να τους προσκυνησεις, αλλωστε ειπα καθε μελος της κοινωνιας συμβαλει εμμεσα και αμεσα στο οτι εχουμε σημερα.
Αλλα δεν ειναι τσαρλατανοι ουτε ψευτοεπιστημη, επειδη υπαρχουν αποτυγχημενοι, ή υπηρετες κακων συμφεροντων. Για αυτο λεω πως γενικευεις.
Σου εβαλα μια πηγη για να παρεις μια ιδεα απο πρωτο χερι του πως κανουν τους υπολογισμους τους. Να δεις πως ειναι ρε παιδι μκυ η διαδικασια.
Οι στατιστικη ειναι τρομερο εργαλειο για αυτους αλλά τα μαθηματικα ειναι η βαση του υπολογισμου τους.
Δες εδω καποιους απο αυτους.
https://www.investopedia.com/articles/07/economists.asp
https://www.focus-economics.com/blog/to ... -to-follow
https://superscholar.org/features/20-mo ... conomists/
Απο που προκυπτει το μας κοστισε 100 δις;;;;
Πεφτεις θυμα προπαγάνδας και μαλιστα του χειροτερου ειδους.
Αυρα που λενε τα στελεχη της ν.δ για αυτο το θεμα αν τα πουν σε καποια σχολη οικονομικων θα γελουν οι πρωτοετείς.Διαβασε λιγο εδω quadra
https://www.euro2day.gr/specials/opinio ... yfakh.htmlΜε την ιδια λογικη η ν.δ μας κοστισε 500 δις με 700 δις παραπανω διοτι δημιουργησε περα απο εξτρα πραγματικο-λογιστικο χρεος 150 δις την περιοδο 2004 -2009 μαζι και ενα τεραστιο κοστος ευκαιριας και χαμενες ευκαιριες πραγματικης αναπτυξης χωρις δανεισμο (λογαριθμικης αναπτυξης καθε ετους με το προηγουμενο που δεν συντελεστηκε λογω μονιμων ελλειματων τεραστιων βαθμων)
-
Καλοκαιρινή ραστωνη, οι ζαιοι θα είναι σε καμία Γαύδο και λοιπούς τσιπικους camping προορισμούς οπότε ποιος ο λόγος; Τον απαντα η αρχη του αρθρου:
https://www.altsantiri.gr/parapolitika/ ... strepsoyn/
Εντάξει, δεν θα είναι η μια πάνω στην άλλη αλλά θα ξανάρθουν στην ώρα τους. Και είναι λογικό, οποίος και να κυβερνά, η...'αλήθεια' να λέγεται.
-
https://www.altsantiri.gr/parapolitika/ ... yrge-etsi/
Την βλεπατε την εκπομπη γιες μινιστερ και επειτα το πραϊμ μινκστερ....και το παλιο αλλα και το νεοτερο.;;;;
Μιλαμε εχει τοσες αληθειςς αυτο το σιριαλ για την πολιτικη@Fiverg και εγω δινω σχεδον το 60+% των ακαθάριστων εσόδων μου σε φορους....φυσικα και δεν μ αρεσει, δεν ειμαι τρελος, αλλα πιεζομουν και εγω για ενα κοινο σκοπο και στοχο, ετσι εβρισκα παρηγορια. Εβριζα απο μεσα μου ....αλλα προχωρουσα.
Αρχισαν να μην φτανουν τα χρηματα, δεν εβγαινα λογω τεραστιων παγιων και πιεστηκα να αυξησω την πιτα, πιεστηκα πολυ, εφτασα και φτανω εως 15 ωρες εργασια την ημερα (ενταξει εχει αρκετα κενα ενδοιαμεσα καθως περιμενω για να διεκπεραιώθουν καποια πραγματα κτλ αλλα γενικα ασχολουμε με εργασια και δεν μπορω να κανω κατι αλλο) συν και η εργασια της λαπαινας....θα μπορουσα με λιγοτερο κοπο να ζω στα ιδια.... τι να κανω ομως να φυγω εκτος ελλαδος;;;; Να αφησω γυρω μου σαν ζωα ανθρωπους στα σκουπιδια, πες μου τι;;;; να πηγαινω στα νοσοκομεια και να μην εχει ουτε γαζα, να μην πληρωνω τις συντάξεις των γερων;;;;;Φαληρισαμε ως εθνος, κρατος κτλ και δοξα το θεο λεω που ειχα ευκαιριες στην ζωη μου και ειμαι καπως καλυτερα. Δεν το καναμε ουτε εγω ουτε εσυ....αλλα τι να κανουμε να κλαιμε τη μοιρα μας ολη μερα;;;....ή να σηκωθουμε, και να το παλεψουμε το θεμα.
Όπως πιστευα και τοτε αυτη η κατασταση θα παρει 4 με 6 χρονια και μετα θα αρχισουν οι φοροελαφρυνσεις. Δεν εβγαιναν αλλιως τα νουμερα της εσωτερικης ζητησης
Ε να τες σιγα σιγα ερχονται... ειτε με συριζα ειτε με ν.δ θα ερχοταν μη γελιομαστε.) -
-
Τωρα το δα....
Εγω απο του δυο ειμαι ο ενας που καθετε κεντρο αλλα έχει σκολιωση με καποια κλιση προς τα αριστερα... λες να την φτιαξει ο κυριακος και να γείρει απο την αλλη;;;
Σορυ γιοχαν τοσα χρονια με καμπυλες εχει ποτισει ο καπιταλισμος μεσα στο μεδουλι μου.
-
Οι οικονομολόγοι και η επιστήμη τους φυσικά και χρειάζονται. Μόνο ανόητοι δεν μπορούν να αντιληφθούν. Το πρόβλημα με τους οικονομολόγους βρίσκεται αλλού. Η επιστήμη τους κατά αντιστοιχία με την επιστήμη πχ των χημικών βρίσκεται σε πρωτόλυο επίπεδο. Μοιάζουν σαν εκείνους τους πρώτους χημικούς που έψαχναν μέσω της αλχημείας να βρουν την ύλη που θα έλυνε τα προβλήματα όλου του κόσμου. Έτσι αν και για τους σύγχρονους χημικούς οι αλχημιστές ήταν απλά βλήματα εντούτοις σε αυτούς χρωστούν την υπαρξή τους.
Οι οικονομολόγοι σήμερα έχει αποδειχθεί πως όχι μόνο αδυνατούν με τα μοντέλα τους να προβλέψουν δυσάρεστες καταστάσεις αλλά διαπράττωντας εγωϊστικά ατοπήματα μπορούν να οδηγήσουν με εσφαλμένες συμβουλές (βασισμένες σε ανόητα μοντέλα σύγχρονων ή παλαιών ανόητων θεωριών) να οδηγήσουν σε μεγάλες οικονομικές καταστροφές.Δήλωση Paul Wilmott, ειδικό στην ποσοτική χρηματοοικονομική: «Τα μοντέλα των οικονομολόγων είναι απλώς απαίσια. Ξεχνούν εντελώς πόσο σημαντικός είναι ο ανθρώπινος παράγοντας».
Λέει ψέματα? Όχι φυσικά. Απλά λέει την μισή αλήθεια...
Όπως οι πρώτοι χημικοι - αλχημιστές έπεφταν συχνά σε πατάτες, έτσι και οι οικονομολόγοι εδώ και 100 χρόνια προσπαθώντας να κάνουν τους ειδήμονες έχουν πέσει σε μεγάλα λάθη (τόσο σε προβλέψεις όσο και στην αντιμετώπιση των προβλημάτων όταν παρουσιάζονται). Ένα πράγμα δηλαδή σαν τους σεισμολόγους. Ενώ οι ίδιοι επί του πρακτέου δεν μπορούν να προβλέψουν με τα μοντέλα τους πότε και που θα γίνει ένας σεισμός, απλά μας λένε ότι θα γίνει κάπου (από τις αλκυωνίδες έως και την Ανατολία). Τόσο καλά...
Μα φυσικά και χρειάζονται.
Παραθέτω αυτούσιο κείμενο όπως το διάβασα και το σεβομαι εν πολλοίς.'Η χειρότερη αμαρτία για τους οικονομολόγους είναι η ύβρις. Τη δεκαετία του 1960, ο υπέρμαχος της ελεύθερης αγοράς Milton Friedman ουσιαστικά έπεισε σχεδόν το σύνολο του κλάδου ότι η Μεγάλη Ύφεση ήταν το αποτέλεσμα των ενεργειών της Federal Reserve. Αυτό φαινόταν να υποδεικνύει ότι καλύτερες αποφάσεις από τη Fed, με την καθοδήγηση των οικονομολόγων, θα απέτρεπαν την επανεμφάνιση τέτοιων φαινομένων. O Ben Bernanke, τότε μέλος της Federal Reserve, σε ομιλία του το 2002 με αφορμή τα ενενηκοστά γενέθλια του Friedman, αναγνώρισε το ρόλο της Fed στη Μεγάλη Ύφεση. «Έχεις δίκιο, εμείς το προκαλέσαμε. Ζητάμε συγγνώμη. Αλλά χάρη σε σένα, δεν θα επαναλάβουμε τα ίδια λάθη».
Με την τυφλή πίστη τους στις δυνάμεις της Fed, οι περισσότεροι οικονομολόγοι σταμάτησαν την έρευνα στη δημοσιονομική πολιτική. «Μέχρι πριν από ένα χρόνο σχεδόν, θα φαινόσουν παλαιομοδίτης αν ξεκινούσες μια συζήτηση για τη βέλτιστη δημοσιονομική πολιτική», επισημαίνει ο οικονομολόγος Xavier Gabaix του New York University.
Η προσήλωση των οικονομολόγων στην επικρατούσα άποψη ήταν ξεκάθαρη και στον τρόπο που ανέμελα απέρριπταν τις ανησυχίες για φαινόμενα δημιουργίας «φούσκας» τιμών στην αγορά κατοικίας και στα χρηματιστήρια. Ο πρώην πρόεδρος της Fed, Alan Greenspan, απέρριψε ένα τέτοιο ενδεχόμενο για την εγχώρια αγορά ακινήτων. Αρνήθηκε επίσης να δει κινδύνους στα πολύπλοκα «σκευάσματα» της Wall Street όπως τα χρηματοπιστωτικά παράγωγα. Μόλις το περασμένο έτος παραδέχτηκε τα λάθη του. Μιλώντας στη Γερουσία, παραδέχτηκε πως σοκαρίστηκε όταν διαπίστωσε σφάλματα στην ιδεολογία του, προσθέτοντας: «Εδώ και 40 χρόνια ή και περισσότερο προχωρούσα με πολύ σημαντικά στοιχεία που αποδείκνυαν ότι η ιδεολογία μου δούλευε εξαιρετικά καλά».Σαν τους πρώτους αλχημιστές δηλαδή ή σαν τους σεισμολόγους σήμερα (και αυτοί παίζουν όπως και οι μετερεολογοι με στατιστικά μοντέλα). Από όλους αυτούς μεγάλης αναγνώρισης τυγχάνουν οι μετερεωλόγοι καθώς μπορούν να προβλέψουν με ασφάλεια και να επιβεβαιώσουν και τα μερομήνια του γνωστού μέγα οικονομικού αναλυτή, τουλάχιστο για μια εβδομάδα μπροστά. Όχι περισσότερο.
Το κακό με τους οικονομολόγους είναι πως ενώ οι παρεμφερείς βάσει χρήσης της στατιστικής σεισμολόγοι και μετεωρολόγοι ασχολούνται διαρκώς με τα του οίκου τους αλλά και το μεταξύ τους ξεκατίνιασμα, αυτοί με βουλιμικές διαθέσεις θέλουν να επιρεάζουν τα πολιτικά δρώμενα. Ετσι μια συμφωνία όπως αυτή των Πρεσπών μπορεί βάσει των μοντέλων τους πολλοί να την βλέπουν θετική. Στην περίπτωση αυτή βέβαια δεν λαμβάνουν υπόψη τους όχι μόνο τον ανθρώπινο παράγοντα αλλά και το σύνολο ανθρώπινων μονάδων που συγκροτούν ένα έθνος.
Για το λόγο αυτό θα πρότεινα όποιος θέλει να ενβαθύνει πάνω στα θέματα της επιστήμης των να ανοίξει και να συντηρεί ένα αντίστοιχο νήμα. Το παρών απευθύνεται σε πολιτικά ζώα.ΥΓ Ουτε οι πρώτοι αλχημιστές θεωρούσαν εαυτούς τσαρλατάνους.
-
Το θέμα δεν είναι ότι πληρώνεις πολλά, το θέμα είναι όταν αντιλαμβάνεσαι ότι πληρώνεις κυρίως εσύ. Και ότι κάποιοι δίπλα σου 'ξεγλυστρούν' με την ανοχή του κράτους συστηματικά και φτάνεις να τους επιδοτείς κιόλας ως 'άπορους'. Προφανώς έχουμε διαφορετικά βιώματα, εσύ τέτοιους έχεις δει λίγους, εγώ έχω δει πάρα πολλούς. Αυτά βέβαια δεν έγιναν επί ΣΥΡΙΖΑ, ξανααναφέρω το εξοργιστικό ότι όντας βαρύτατα φορολογούμενος, ήμουνα πάντα εκτός των επιλογών για δημόσιους παιδικούς σταθμούς (ενώ προφανώς όσοι είχαν το προνόμιο δεν ήταν 'φτωχότεροί' μου, το αντίθετο...).
Λυπάμαι που στο λέω αλλά αν νομίζεις ότι οι φόροι σου συντηρούν μόνο τις γάζες στα νοσοκομεία, τους πραγματικά άπορους και ανήμπορούς κ.λ.π. πλανάσαι πλάνην οικτρά. Πληρώνεις και το μερίδιο όσων δεν πληρώνουν (ενώ θα έπρεπε, με την ανοχή του κράτους πάντα) και πολλά άλλα. Ξαναλέω, στην Γερμανία, όσο πιο πολλά συνεισφέρεις στο σύστημα, τόσο περισσότερα απολαμβάνεις, εδώ είναι το αντίθετο.
Όσο για το έξω, μην αυταπατάσαι. Για να ζήσεις εν Λόνδρας ως ζεύγος την ζωή που κάνεις εν Αθήναις θέλεις ένα 80ράκι στο νερό. Αν μιλάμε για παιδιά παραπάνω (χωρίς highλίκια με ιδιωτικά σχολεία βέβαια). Και με 50Κ εν Λόνδρας ως εργένης θα μένεις με άλλους 3. Αυτοί που έφυγαν, έφυγαν γιατί εδώ δεν έβρισκαν κάτι άλλο. Πολύ δύσκολα έχοντας υποτυπωδώς στρωμένη δουλειά εδώ θα φύγεις για έξω, εκτός και αν δεν γνωρίζεις τι σε περιμένει ή πας να ζήσεις σε καμιά ευρωπαϊκή 'κολοπετινίτσα' για να μειώσεις τα έξοδα. -
Ωραιο ποστ Σπυρο
Με διωχνεις Σπυρο μου με το γαντι;;;...
Μα υπαρχει πολιτικη χωρις οικονομία ή οικονομια χωρις πολιτικη;;;
Αφου με βαση την οικονομία ψηφίζετε με συντελεστή βαρυτητας 80%Δεν ειναι ακριβως ετσι, παρα πολλα μοντελα εχουν πεσει ακριβως μέσα και με 6μηνο σε προγνωσεις της οικονομιας...
Πολλες φορες τα νομπελ απονεμονται σε οικονομολογους οπου το θεμα τους και η μελετη τους επιβεναιωνεται στην πραξη εξηγωντας το παρελθον αλλα και το μελλον απο την στιγμή της εκπονησης της εργασιας-μελετης τους.
Αυτο που λες ισχυε μεχρι και τη δεκαετια του 90..απο τοτε πλεον και με την αναπτυξη των υπολογιστικων συστηματων (να ναι καλα οι συγχρονοι αγγελοι της οικονομιας και της κοινωνιας-πληροφορικαριοι-) τα μοντελα πλεον εχουν τοσο πολυ εξελιχθει με τρισδιαστατες απεικονησεις και σχεδον απειρες μεταβλητες οπου πριν δεν ηταν εφικτό.
Δεν γινεται να εισαι οικομομολογος χωρις βασικες γνωσεις κατανοήσης των υπολογιστων. Αν μαλιστα καποιος ειναι καλος προγραμματιστης και την δει αλλιως και σπουδασει και οικονομικα....θα ειναι μαγκας απο τους λιγους..
Σημερα οι οικονομολογοι δεν εχουν καμια σχεση με αυτους του προηγουμενουναιωνα ακριβως λογω των υπολογιστων. -
Καταλαβαινω απολυτα αυτο που λες... μαζι σου να γινει σκληρό το ελεγκτικο συστημα και οποιοι παιρνουν επίδομα με περιουσιες και αυτοκινητα να πληρώσουν με τοκο καθως στερησαν απο εναν πραγματικα φτωχο τη βοηθεια.
Αλλα να σου πω, να αυξησουμε την πιτα των φορων....αν την ανοιξουμε προς τα κατω πλεον αγγιζουμε το οριο του τι σημαινει ζωη στις δυτικες κοινωνκες. Δηλαδη τον δεικτη τιμων καταναλωτη σε συναρτηση με το εισοδημα θα τον επηρεασουμε τοσο πολυ που πλεον αλλαζουμε την κοινωνια μας.
Δεν γινεται τα πολυ χαμηλα εισοδηματα να πληρωσουν φορο οχι γιατι ειναι μαγκες και εμεις αριστεροι και κακοι αλλα διοτι το υψος τιμων στην αγορα μας δεν μπορει να προσφερει πλεον τα βασικα μιας ευρωπαϊκης χωρας σε αυτους.
Υπαρχουν εργαλεια βεβαια, οπως για παραδειγμα με πλαστικο χρημα συναλλαγων να εχουν αλλο φπα ετσι ωστε να ζουν σε ενα παραλληλο συμπαν διαφορετικων τιμων και να φορολογείται το εισοδημα τους ωστε να χαλωρωσει σε εμας..θελει σοβαρη κοστολογημενη μελετη αυτο....αλλα οντως ειναι μια ιδεα.
Παμε στους πλουσιους... μαζι σου.. διοτι ενω φαινεται αδικο σε αυτους αλλα επειδη απεχουν πολυ απο την καμπυλη των βασικων αναγκων συμφωνα με το υψος των τιμων του καταναλωτη της οικονομίας μας μπορουν σε πειροδους κρισης να πληρωσουν περισσοτερα. Αυτο γινεται οταν η ελαστικοτητα του εισοδηματος τους ως προς φορο εχει τετοιες τιμές που δημιουργουνται μεσω π.χ κινητρων που καταργει την καμπυλη λαφφερ (quada εδω εισαι) και αυξανονται τα εσοδα του κρατους χαλαρω οντας οι φοροι σε εμας...
Σωστα, να το δουμε και αυτο ως ιδεα...να γινει κοστολογημενη αναλυση.
Ειδαλλως εχουν την ικανοτητα οι περισσοτεροι να ειναι πιο ευλεκτοι με τη περιουσια τους και να ζουν εδω στη χωρα μονο απο καταθεσεις. Η περιουσια τους μπορει να αλλαξει χωρα ως εδρα και το χασαμε το κορμι πατριωτη...
Ποιοι εμειναν;;;
.
.
.
.
.
.
ΤζαΑρα, το μονο που μενει ειναι να πιασουμε τα λαμογια με τα επιδοματα που δεν δικαιουνται.... μαζι σου με τα χιλια.
Τι αλλο να κανουμε;;;...αυτην ειναι η μοιρα καποιου που φαληρησε..
Μεχρι να ξανανοιξει σταδιακα η κανουλα...θα πεσει ξυλο.
Παντα ετσι ηταν.Υ.γ εξηγησε λιγο το συστημα της Γερμανιας
-
Θα μειώσει λέει ο Χατζηδάκης το ΕΤΜΕΑΡ και θα αυξήσει το σκέλος της ΔΕΗ, έτσι ο λογαριασμός θα μείνει ο ίδιος αλλά η ΔΕΗ θα εισπράττει περισσότερα. Με έχουν ζώσει οι όφεις. Από το ΕΤΜΕΑΡ πληρώνεται ο παραγωγός ρεύματος από φ/β, είμαι τέτοιος. Μας έχουν κάνει μία μείωση ήδη, πάμε για δεύτερη?
-
Σύστημα Γερμανίας, ένα απλό παράδειγμα: Άλλο επίδομα τέκνων παίρνει ο υψηλόμισθος (περισσότερα) και άλλο ο χαμηλόμισθος ή άπορος (λιγότερα). Βέβαια, με την αρχή ότι αυτό που παίρνει ο άπορος είναι αξιοπρεπές και πραγματικό βοήθημα. Ωστόσο είναι σύστημα που σε παρακινεί να δηλώνεις, όχι να φοροδιαφεύγεις.
Λύσεις υπάρχουν, συ είπας. Βρες τον κόσμο που υποφέρει, διασταύρωσε περιουσίες κινητές και ακίνητες και δώσε του όσα επιδόματα θέλεις. Και μετά χώσε αφορολόγητο 0, γιατί όχι; Αφού ξέρεις ότι αν βάλεις αφορολόγητο Χ, πάντα θα σου δηλώνουν χ-1 ευρώ για να μην πληρώνουν τίποτα. Απλά υπάρχει πάντα το θέμα ότι όσους ξετρυπώσεις και τους κόψεις τα επιδόματα ή την δυνατότητα φοροδιαφυγής είναι ψήφοι και θα σε μαυρίσουν.
Όσο για το 'φαλήρισμα', αυτή την στιγμή πληρώνεις λιγότερους τόκους από 'τότε' που δέναμε τα σκυλιά με τα λουκάνικα. Μην το ψάχνεις, κομματικούς στρατούς συντηρείς, αν ήταν να πληρώνεις επιδόματα μόνο σε όσους τα χρειάζονται και να συντηρείς βασικό κράτος/στρατό/αστυνομία/νοσοκομεία/παιδεία υποψιάζομαι ότι ένα 10% φόρων θα το γλύτωνες χαλαρά. -
Ναι το ξερω οτι πληρωνω και κομματικους στρατους...
Για αυτο φωναζα για την περξοδο 2004 -2009...οχι γιατι μισω τη ν.δ (εχω πει εχει εκει μεσα κατσε καλα στελεχη...αλλα τωρα τελευταια τα εχουν στην ακρη) και για το τεραστιων διαστασεων ετησιο ελλειμα στον ισολογισμο.Φορολογία προσωπων εκτος του φορου αλληλεγγύης
Ελλάδα
0 – €20,000 22%
€20,001 – €30,000 29%
€30,001 – €40,000 37%€40,001 45%
Γερμανια
0 Up to 9,000 0%
9,001-54,949 14%
54,950-260,532 42%
260,533 and ove 45%Αυτοι εκει πληρωνουν την εκκλησία που ανηκουν με 5-8% φορο κα το φόρο αλληλεγγύης απο το 42% νομιζω και ανω.
-
Φιλοκαλοῦμέν τε γὰρ μετ᾽ εὐτελείας καὶ φιλοσοφοῦμεν ἄνευ μαλακίας....
Ο Νίτζα είναι εδώ ενωμένο δυνατό , αλλά δεν γράφει...
Ζέστη πολύ ..
Την καλημέρα μου σε όλα τα παιδιά ...
-
https://www.newsbeast.gr/financial/arth ... a-tis-aade
Ε ρε γλέντια. Αν δουλέψουν 'ανεμπόδιστοι' θα δείτε πόσο θα εκτιμηθεί αυτό δημοσκοπικα κατά την άνοιξη του '20...
-
Ο χρήστης Lap έγραψε:
Οχι δεν ειπα να τους προσκυνησεις, αλλωστε ειπα καθε μελος της κοινωνιας συμβαλει εμμεσα και αμεσα στο οτι εχουμε σημερα.Αλλα δεν ειναι τσαρλατανοι ουτε ψευτοεπιστημη, επειδη υπαρχουν αποτυγχημενοι, ή υπηρετες κακων συμφεροντων. Για αυτο λεω πως γενικευεις.
Σου εβαλα μια πηγη για να παρεις μια ιδεα απο πρωτο χερι του πως κανουν τους υπολογισμους τους. Να δεις πως ειναι ρε παιδι μκυ η διαδικασια.
Οι στατιστικη ειναι τρομερο εργαλειο για αυτους αλλά τα μαθηματικα ειναι η βαση του υπολογισμου τους.
Δες εδω καποιους απο αυτους.
https://www.investopedia.com/articles/07/economists.asp
https://www.focus-economics.com/blog/to ... -to-follow
https://superscholar.org/features/20-mo ... conomists/
Απο που προκυπτει το μας κοστισε 100 δις;;;;
Πεφτεις θυμα προπαγάνδας και μαλιστα του χειροτερου ειδους.
Αυρα που λενε τα στελεχη της ν.δ για αυτο το θεμα αν τα πουν σε καποια σχολη οικονομικων θα γελουν οι πρωτοετείς.Διαβασε λιγο εδω quadra
https://www.euro2day.gr/specials/opinio ... yfakh.htmlΜε την ιδια λογικη η ν.δ μας κοστισε 500 δις με 700 δις παραπανω διοτι δημιουργησε περα απο εξτρα πραγματικο-λογιστικο χρεος 150 δις την περιοδο 2004 -2009 μαζι και ενα τεραστιο κοστος ευκαιριας και χαμενες ευκαιριες πραγματικης αναπτυξης χωρις δανεισμο (λογαριθμικης αναπτυξης καθε ετους με το προηγουμενο που δεν συντελεστηκε λογω μονιμων ελλειματων τεραστιων βαθμων)
Δεν είμαι θύμα προπαγάνδας για τα 100 δίς, έτσι λέγεται έτσι έγραψα, αλλά η δική μου άποψη είναι ότι και 1δις να μας κόστισε είναι τεράστιο νούμερο είτε πρόκειται για χρεωκοπημένη οικονομία είτε για ανθηρή, αν έχεις πληροφορίες ότι δεν μας κόστισε η 6μηνη διαπραγμέτευση αλλά απεναντίας μας έφερε χρήμα θα χαιρόμουν ιδιαίτερα να δώ τις αποδείξεις.
Ποτέ δεν είπα ότι η ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ παλαιότερα δεν μας κόστισαν, πάντα έλεγα ότι δεν κάνουν χρηστή διαχείριση και ενδιαφέρονταν μόνο για την αύξηση των τραπεζικών τους λογαριασμών, και εννοώ τα στελέχη των κυβερνήσεων γιατί έχει αποδειχθεί ότι οι κατά καιρούς πρωθυπουργοί ήταν εγκλωβισμένοι ανάμεσα στους συνδικαλιστές τους και στο πολιτικό κόστος και δεν λειτουργούσαν ως όφειλαν.
Να προσθέσω κάτι που ανέφερες σε προηγούμενο πόστ, ότι δηλαδή οι οικονομολόγοι δημιουργούν πλούτο, θα προσθέσω ότι ο πλούτος, δηλαδή η αύξηση της πίτας δημιουργείται μόνο από παραγωγικές διαδικασίες, οτιδήποτε άλλο αυξάνει το χρήμα είναι από παρασιτικές διαδικασίες και τα αποτελέσματα τους ζούμε, οι οικονομολόγοι εμπλέκονται παντού προβλέποντας τάσεις και αναλύωντας μετέπειτα τις επιπτώσεις, κάνουν ασκήσεις επί χάρτου, είναι τα - επιστημονικά - μέντιουμ, δεν ασχολούνται με κάτι το χειροπιαστό, το αντικείμενο τους είναι άϋλο, είναι σαν τους πωλητές ασφαλειών που δεν έχουν κάτι χειροπιαστό να πουλήσουν, ο αγοραστής θέλει αυτό που θα αγοράσει να το πιάσει, να το ζουλίξει, να το μυρίσει, να το προβάρει κλπ, κλπ, ο ασφαλιστής και ο οικονομολόγος πουλάνε αέρα, πως να τους κρίνω ευνοϊκά λοιπόν όταν δεν πληρούν το κριτήριο τους αγοραστή που θέλει πρίν αγοράσει να το πιάσει ?
Με αυτό το σκεπτικό είναι λάθος η σύγκριση με τους γιατρούς που έκανες, ο γιατρός έχει κάτι το χειροπιαστό να αντιμετωπίσει, δεν έχει αέρα κοπανιστό που προσπαθεί να πείσει ότι δεν είναι αέρας αλλά θα γίνει χρυσάφι με την πρόβλεψη του.
Μη με υποτιμάς ότι είμαι θύμα, οποιοδήποτε θύμα οποιουδήποτε, άλλο αν κρίνω λάθος και άλλο αν με σύρουν στο λάθος, είναι τεράστια η διαφορά και δόξα τω θεώ έχω δική μου κρίση.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ