-
Ο χρήστης johanndelta έγραψε:
Τα περί 7ημέρου προφανώς αναφέρονται στην 7ήμερη λειτουργία όλων και των καταστημάτων .
Για να υπάρχει τέτοια διχογνωμία στην κοινωνία, μόνο προφανής δεν ήταν η δήλωση.
Οοοχι φίλε μου, ο άνθρωπος ήταν σαφέστατος και όποιος δεν καταλαβαίνει είναι μονταζιερα. Πώς πχ ο Πολακης (και όποιος άλλος προκλητικος ζαιος) είναι εξ ορισμού φασιστας αλλά ουδείς αντιστοιχος ΝΔουλης είναι;
Το ότι θα δημιουργήσει πρόβλημα στους μικρομικρούς και όχι στους μεσαίους είναι βέβαιο . Αλλά από την άλλη γιατί πρέπει κάθε τρύπα των 20-30 τμ να είναι ένα μαγαζί που δουλεύει ένας και δεν πληρώνει τις υποχρεώσεις του ?
Η κοινωνική ευαισθησία της Δεξιάς! Εύγε!!!
Εδώ μπερδευομαστε 'ολίγον τι' που θα έλεγε και ο Ζήκος. Τι σκατα, έχουμε ελευθερία στο επιχειρείν ή όχι;
Είναι σίγουρο ότι θα υπάρξει μείωση της ανεργίας αν πάμε στην 7ήμερη δουλειά των επιχειρήσεων με την προϋπόθεση βέβαια ότι θα υπάρχουν πελάτες που θα καταναλώσουν αυτές τις ημέρες .
Το μόνο σίγουρο ότι ο μέσος Ελλ επιχειρηματίας θα βάλει τους υπάρχοντες υπαλλήλους τους να δουλεύουν 7 ημέρες με τα ίδια χρήματα που παίρνουν και σήμερα.
Σωωωωπα...
Γενικά η αγορά βρίσκει τις δυνατότητες της μόνη της .
Με τον ίδιο τρόπου που τα λιοντάρια (εργοδότες) και οι αντιλόπες (υπάλληλοι) βρίσκουν την ισορροπία στην σαβάνα.
Και σε λίγες μέρες η ενημέρωση/δημοσιογραφία επανακτά ομοίως τις δικες της δυνατότητες αφού βάζει στο τιμόνι της χώρας τον πλέον άχρηστο σε επικοινωνιακό επίπεδο τουλαχιστον. Ποσοι είναι είπαμε οι υποψήφιοι δημοσιογράφοι της ΝΔουλας;
Σε μία χώρα που οι 8 στους 10 κρατικούς υπαλλήλους και ίσως λέω και λίγους , τα έπαιρναν και τα παίρνουν
Τετοιες παραμύθες δεν λέει ούτε ο Τζήμερος...
ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ μικρέ και αθωε Αλιέξανδρε. Πάνω από 8/10 ΔΥ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ. Οι κάτω από 2/10 που μένουν εκτος φαντάζομαι δεν καλύπτουν τον αριθμό νοσηλευτών, δασκάλων, καθηγητών, αστυνομικών, και αρκετών αλλων. Ομοίως δεν γινόταν να 5πλασιαστει ο φόρος για τους ΕΕ το '14 με τον ίδιο κύκλο εργασιών με το '13. Η κατάργηση του αφορολογητου και η μετάβαση σε φόρο 26% από το πρώτο ευρώ, κουμπωμενο πανω στο τέλος επιτηδευματος, στην προκαταβολή φόρου και φυσικά στον ΕΝΦΙΑ -ΟΚ, ανάλογα τα ακινητα- δεν μπορουσε να προκαλεσει κάτι τέτοιο...
Και βέβαια έχουμε και άλλα διαμαντακια επαφής με την πραγματικότητα και από άλλους. Θα περάσουμε υπεροχα...
Απαντώντας και στους δύο σας ...
Αρχικά εγώ ποτέ δεν χαρακτηρίζω φασίστα κλπ ολοκληρωτικό κάποιον που δεν το αποδέχεται ο ίδιος
Το τι είπε ο Μητσοτάκης με το τι μπορεί πραγματικά να γίνει σύμφωνα με τους νόμους μας είναι προφανές .
7ήμερη λειτουργία των επιχειρήσεων και 5νθήμερη των εργαζομένων .
Επειδή όμως ζούμε στην πραγματικότητα , ναι θα υπάρχουν παραβάσεις της νομοθεσίας . Αλλά όχι απαραίτητα από την εργοδοσία . Για παράδειγμα μπορεί κάποιος να πάρει μια δουλειά και να θέλει να δουλέψει και Σάββατο για να τελειώσει πιο γρήγορα , να πάρει τα λεφτά του γρήγορα γιατί έχει και άλλη δουλειά μετά .
Μην έχουμε αγκυλώσεις στο θέμα . Αρκεί να μην υπάρχει εκμετάλλευση . Σίγουρα πολλοί άνθρωποι θέλουν να δουλεύουν περισσότερες ώρες κάποιες φορές , για δικούς τους λόγους , αρκεί να αμείβονται κατάλληλα .
Για το θέμα των μικρομικρών επιχειρήσεων , έχω συγκεκριμένη και διαχρονική άποψη . Εχοντας ζήσει την αύξηση των μικρομάγαζων τα τελευταία 30-35 χρόνια , να σας πω ότι υπήρξαν πολλά μαγαζιά θνησιγενή που επιβίωναν απλά μην πληρώνοντας τις υποχρεώσεις τους , προς τα ταμεία , δημόσιο , δεκο . Προφανώς αυτά θα είχαν θέμα έτσι και αλλιώς .
Από την άλλη όσο περνάνε τα χρόνια και μεγαλώνει η καλομαθημένη γενιά του Λαπ και του Ιωάννη , η λογική των Μώλλ θα γίνεται κυρίαρχη , αφού θέλουν μεγάλους κλιματιζόμενους χώρους για να βολτάρουν .
Τώρα το αν ο επιχειρηματίας βάλει τους υπαλλήλους του να δουλεύουν 7 μέρες , όπως λέω πάντα η λογική είναι απλή . Αν υπάρχουν πολλοί εργοδότες , ο εργαζόμενος πουλάει καλύτερα τον εαυτό του . Αν είναι λίγοι , έχει θέμα . Αν είναι ένας ο εργοδότης όπως στα ολοκληρωτικά καθεστώτα που αρέσουν σε κάποιους... τότε επικρατούν συνθήκες δουλείας ..
Για το πόσοι στο δημόσιο τα παίρνουν . Πολλοί πάρα πολλοί . Το βλέπω καθημερινά μπροστά μου . Και επειδή για μένα είναι κάποια θέματα αρχής να μην τα δίνω , γιατί ποτέ δεν ζητάω κάτι παράνομο , βλέπω συνέχεια να δημιουργούν θέματα για να τους δώσεις για κάτι νόμιμο , ποντάροντας πάνω στον χρόνο . Ετσι υπάρχει το γρηγορόσημο . Είναι αυτό που πρέπει να πληρώσουν οι νόμιμοι . Οι παράνομοι δεν ενδιαφέρονται για αυτό . Τα δίνουν γιατί κερδίζουν από την παρανομία .
Τώρα έχω μπει σε ένα άλλο χώρο , που μαθαίνω από τον ιδιοκτήτη που είναι χρόνια στον χώρο αυτό τα κόλπα . Να δεις σφραγίδες υπαλλήλων και υπηρεσίας να κάνουν βόλτες στα πέριξ της υπηρεσίας καφενεία...
Να λες στον πελάτη ότι αυτό που ζητάει δεν γίνεται και να σου δείχνει τον δίπλα ανταγωνιστή του και να σου λέει αυτός πως το πήρε ? Αρα δεν είσαι καλός επαγγελματίας εσύ που δεν έχεις - συντηρείς άκρες... Ετσι την ακούμε κιόλας τώρα .
Εντάξει εγώ δεν καταλαβαίνω , του λέω κανόνισε το μόνος σου και άμα στραβώσει , αυτός με τις σφραγίδες που θα τα έχει πάρει θα είναι ο πιο αμείλικτος διώκτης σου γιατί θα πρέπει να καλύψει τον κώλο του .
Σε άλλη δουλειά , ένας θέλει να κάνει μία επένδυση και του πρότεινα να πάρει ΕΣΠΑ που δικαιούται . Μου λέει η γυναίκα του . Ασε πριν 10 χρόνια που είχαμε πάρει κοντέψαμε να καταστραφούμε γιατί δεν μας το έδιναν ... Λέω πρέπει να στάξεις . Ε μου λέει δεν μπορώ , δεν θέλω αυτή την λογική .
Αυτό κύριοι είναι το δημόσιο . Και δεν τα παίρνουν 8/10 . Εντάξει τα παίρνουν οι 7 , οι 6 . Παρακάτω με τίποτα .
Εννοείται ότι για τους εκπαιδευτικούς , ανάλογα είναι και τα ιδιαίτερα στους μαθητές τους , ή στην γνωστή ιστορία στους μαθητές φίλων τους εκπαιδευτικών που η ανταλλαγή απλά προστατεύει από την στραβή...
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
... Οπότε το τι θα μπορούσε να κάνει ο ΚΚ ΙΙ ήταν φανερό . Θα μπορούσε βέβαια να τους καταγγείλει και να προχωρήσει δυναμικά . Αλλά θέλεις άλλου είδους κόμμα και άλλου είδους οπαδούς για τέτοιες λογικές για να αντιμετωπίσεις τις επιθέσεις που θα δεχτείς . Λογική Ορμπάν και των οπαδών του . Αλλά αυτοί έχουν χαμηλό δημόσιο χρέος και δικό τους νόμισμα ...
Ρσ συ criu, καλημέρα καταρχάς! [emoji23] Αλλά εκεί είναι όλη η ουσία για εμένα! Οτι ο άνθρωπος ήταν αβουλος! Αν ήθελε να περάσει το σωστό και δεν τον άφηναν οι Ευρωπαίοι, τότε ας έβγαινε να κάνει μια δηλώσει να πει 'εγώ θέλω να σας κάνω ανθρώπους, αλλά οι άλλοι έξω δενε αφήνουν, γι αυτό παίρνω τα μπογαλάκια μου και φεύγω'. Όλα τα άλλα είναι να είχαμε να λέγαμε! Αντ αυτού, τι έκανε; έκατσε στα αυγά του και έκανε ότι και οι προηγούμενοι. Δλδ βόλεψε κοσμάκη μαζί με τον Πακη και' τσάκισε' τη δημοκρατία βγάζοντας άκυρο το λευκό με το νόμο έκτρωμα. Αυτό για εμένα είναι η πιο μεγάλη ντροπή όλων...
ΥΓ Όσο για το Δία που λέει για τα μαγαζάκια, τόσα χρόνια που ζούσε στην Αγγλία έβλεπε γύρω του τόσες πολλές 'μπουτίκ' και παραμάγαζα που πουλάνε χίλιες δύο μαλακίες; σε όσες πόλεις έχω πάει στην Ευρώπη (και είχα την τύχη να την έχω γυρίσει σχεδόν όλη), το κακό το δικό μας με τα χίλια δυο μαγαζιά λιανικής σε κάθε γειτονιά, δεν υπάρχει πουθενά...
Αλλα μετα τα προχθεσινα στο άλλο θέμα με το DS της γυναίκας, έπεσαν οι μάσκες για το τι συμβαίνει εδώ μέσα. Κρίμα, γιατί υπάρχουν αξιόλογα άτομα που μπορούν να δημιουργήσουν εποικοδομητικές συζητήσεις και αρκετές πληροφορίες για την αυτοκίνηση είναι χρήσιμες πέρα για πέρα.
-
Επί των τύπων για τον ΚΚ ΙΙ έχεις δίκιο . Επί της ουσίας η απάντηση είναι το 2007 και το 2009 . Όταν προσπάθησε να πει να μαζευτούμε το μεν 2007 ήταν όλοι πασοκ , αριστεροί και μμε εναντίον του στα κάγκελα και το 2009 ενώ ο κόσμος όλος ήταν σε κρίση ο κόσμος ψήφισε το λεφτά υπάρχουν ...
Τι θα έκανε ο κόσμος αν το 2004 μετά το γιούρο και την ολυμπιάδα παραιτείτο και έκανε εκλογές με την λογική που λέμε .
Παίζει να ακουμπούσε το 60 % ο ΓΑΠ... -
Επί των τύπων για τον ΚΚ ΙΙ έχεις δίκιο . Επί της ουσίας η απάντηση είναι το 2007 και το 2009 . Όταν προσπάθησε να πει να μαζευτούμε το μεν 2007 ήταν όλοι πασοκ , αριστεροί και μμε εναντίον του στα κάγκελα και το 2009 ενώ ο κόσμος όλος ήταν σε κρίση ο κόσμος ψήφισε το λεφτά υπάρχουν ...Τι θα έκανε ο κόσμος αν το 2004 μετά το γιούρο και την ολυμπιάδα παραιτείτο και έκανε εκλογές με την λογική που λέμε .
Παίζει να ακουμπούσε το 60 % ο ΓΑΠ... [emoji38]Ας έβγαινε και με 90% ο ΓΑΠ ρε συ, ο άλλος θα είχε καθαρό κούτελο και δεν θα είχε κοροϊδέψει τον λαό. Αλλά πολύ που τον ένοιαζε... Για εμένα όλα τα άλλα είναι φθηνές δικαιολογίες...
-
Άποψη μου οτι το ''λάδωμα'' 'φακελάκι ' η 'γρηγορόσημο ' αποτελεί τον κορυφαίο πολλαπλασιαστή της ελληνικής οικονομίας αφου επιταχύνει τις αργές γραφειοκρατικές διαδικασίες επιτρέποντας έτσι τον πλουτισμό των ευνοούμενων απο τις εκάστοτε συγκυρίες , τον μοναδικό αξιόπιστο τρόπο αναδιανομής του πλούτου στις χαμηλότερες κοινωνικές τάξεις , οταν αφορά λάδωμα μεσαίων- χαμηλόβαθμων - χαμηλόμισθων δημόσιων υπαλλήλων οι οποίοι επενδύουν συνήθως σε γη -σπίτια- μπουζούκια και πουτάνες (όπου εργάζονται άλλοι ακόμα πιο χαμηλόμισθοι ,ανασφάλιστοι ,χαμηλής μόρφωσης και άνθρωποι γενικά που άλλες κοινωνίες θα τους έστελναν σε χαρτόκουτα κάτω απο γέφυρες για ύπνο ή πιάτσα ) και φυσικά την συνεκτική ουσία της ελληνικής κοινωνίας σε συνδυασμό με την μεγάλη (οθωμανική ) εφεύρεση , το ΡΟΥΣΦΕΤΙ , που επιτρέπει στους κοινούς θνητούς να δουν απο κοντά και να σφίξουν το χέρι του βουλευτή , υπουργού , ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ σε κατι ιδίαν στο γραφείο συναντήσεις ή στην ταβέρνα (όταν το κονε είναι δυνατό) διαπιστώνοντας ότι και αυτοί τρώνε, πέρδονται και ρεύονται και ότι και στο δόντι της κατά άλλα άψογης βουλευτίνας κολλάει ο μαϊντανός , αισθάνονται και αυτοί μικροί θεοί όταν τακτοποιούν υποθέσεις τους (τα παιδιά τους δηλ ) και γιαυτό τον λόγο δεν κάνουν επαναστάσεις ...
-
Έπρεπε να δείς τι γινόταν στα τελωνεία στον Πειραιά παλαιότερα πριν Ε.Ε, αλλά το ίδιο με άλλα κόλπα έγινε και μετά, στο 6ο πχ, που αν στα χαρτιά τους εκτελωνισμού δεν υπήρχε το 500άρικο ( δρχ ) αυτά τα χαρτιά ταξίδευαν στον πάτο της λίστας και έκαναν 2-3 ημέρες να ανέβουν να πάρουν σειρά, αυτό γινόταν για να καταλάβουν ότι αν δεν δώσουν ο εκτελωνισμός τους δεν θα γινόταν αυθημερόν αλλά μετά από 2-3 μέρες, και έπερνες τα χαρτιά και παρέα με την νταλίκα πήγαινες στην πύλη για έλεγχο από τους τελωνειακούς, έδινες τα χαρτιά, αν στο κάτω μέρος δεν υπήρχε το ανάλογο χαρτζιλίκι βάζανε την νταλίκα στην άκρη και άρχιζε το ξεφόρτωμα και ο έλεγχος που μπορούθσε να σου φάει όλη την ημέρα για να μάθεις άλλη φορά να δίνεις χατζιλίκι, μαύρο χρήμα που μας το χρέωναν οι εκτελωνιστές που τα έδιναν.
Φέρναμε μηχάνημα από Μιλάνο με 7.000 δρχ μεταφορικά και για να φτάσει από το τελωνείο στο Παγκράτι ήθελε άλλες 7.000 δρχ, γιατί οι μεταφορείς είχαν κάνει καρτέλ, και γιατί στα τελωνεία έφυγε το 1.000ρικό.
Πόσα έχουν αλλάξει από τότε στο θέμα ? όχι πολλά, απλά έχει απλοποιηθεί το σύστημα και έχει μειωθεί ο όγκος, αλλά παρόλα αυτά πάντα υπάρχουν τρόποι που κολλάει ένα θέμα και χρειάζεται - λάδι - για να ξεκολλήσει, μήπως ήξερες πόσα έβγαζαν το χρόνο οι γεραντζήδες του ΟΛΠ πρίν την έλευση της Cosco ? Θυμάσαι τις μεγάλες απεργίες με τον Σύριζα πρωταγωνιστή ? Όλες αυτές οι πολυκατοικίες στην γύρω περιοχή από την Δραπετσώνα στις δεκαετίες ΄70/΄80/΄90 έχουν γίνει με μαύρο χρήμα από τα τελωνεία, από τις ηθελημένες καταστροφές κατά τις μεταφορές εντός των τελωνείων που γινόταν πλιάτσικο από τις εκεί σπείρες και από τις τεράστιες υπερωριακές αμοιβές των γερανατζήδων που σήκωναν μια πολυκατοικία κάθε 2 χρόνια.
Κάτι αντίστοιχο σε μικρότερη κλίμακα γινόταν και στο εμπορικό επιμελητήριο στην Ακαδημίας όταν ακόμα χρειαζόμασταν προέγκριση εισαγωγής, ειδικά όταν έγινε και ο αυτοπεριορισμός των εισαγωγών γινόταν πάρτυ ποιός θα πάρει την άδεια, το ίδιο έγινε και στις αρχές του ΄8ο αν θυμάμαι καλά με την 8μηνη απεργία των τραπεζών, τότε χρήμα είχαν μόνο οι επιχειρήσεις που έστελναν πακέτα στο σπίτι των τραπεζικών που τους εξυπηρετούσαν χέρι - χέρι στα σπίτια τους και στα γραφεία τους.
Ο Έλληνας δεν αλλάζει, θέλουν να αλλάξουν όλοι οι άλλοι και πάντα πρός ώφελος του αδιαφορώντας για όλα τα υπόλοιπα που απασχολούν τους άλλους λαούς.
-
Θείος ήταν διεκπεραιωτής στα κρατικά ΚΤΕΟ ,κάθε μέρα γύριζε στο σπίτι με ενα χαρτοφύλακα με 5χίλιαρα αυτό όμως που έμαθε αργότερα η θεία οτι αντίστοιχο σακ βουαγιάζ πήγαινε και στην γκόμενα το βράδυ , πολλά διαμερίσματα αγόρασαν αυτές οι γκόμενες ακόμα και τώρα στα 80 ο θείος συντηρεί μια , τον παραδέχομαι όμως γιατί την θεία την εχει στα λούσα και δεν αγόρασε ποτε καινούργιο αυτοκίνητο όλα τρίτο χέρι , το μαύρο χρήμα έμενε πάντα στην χώρα
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Ενδιαφέροντα όλα αυτά και τροφή για σκέψη. Οπότε καταλήγουμε στο γνωστό 'ο εργαζόμενος δεν έχει να φοβάται τίποτα παρά μόνον τα ίδια του τα δεσμά;'
Εγώ πάντως καταλήγω ότι για την εργασιακή ζούγκλα που επικρατεί εκεί έξω το κύριο αίτιο είναι ο καπιταλισμός που ωθεί τον άνθρωπο να σκέφτεται πρωτίστως ότι αφορά το άτομό του που συμπεριλαμβάνει φυσικά και την τσέπη του. Και δυστυχώς εγώ βλέπω ότι ο καπιταλισμός έχει αποβλακώσει εντελώς τον άνθρωπο. Και φυσικά αυτό μεταδίδεται και στις επόμενες γενιές.
Και πλέον έχουμε φθάσει στο 'ο σώζων εαυτόν σωθήτω!'.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Εγώ πάντως καταλήγω ότι για την εργασιακή ζούγκλα που επικρατεί εκεί έξω το κύριο αίτιο είναι ο καπιταλισμός που ωθεί τον άνθρωπο να σκέφτεται πρωτίστως ότι αφορά το άτομό του που συμπεριλαμβάνει φυσικά και την τσέπη του. Και δυστυχώς εγώ βλέπω ότι ο καπιταλισμός έχει αποβλακώσει εντελώς τον άνθρωπο. Και φυσικά αυτό μεταδίδεται και στις επόμενες γενιές.Και πλέον έχουμε φθάσει στο 'ο σώζων εαυτόν σωθήτω!'.
Συφμωνώ σε αυτό Νίκο! Διαφωνώ με τον καπιταλισμό...δεν λέγεται καπιταλισμός αλλά ανθρώπινη φύση. Θελει πολύ δουλειά και εκπαίδευση (παιδεία όπως λέμε) για να σκέφτεται διαφορετικά ο άνθρωπος...ή εναλλακτικά βούρδουλα. Η ανθρώπινη φύση και το ένστικο αυτοσυντήρησης και προστασίας του εαυτού μας και της οικογένειάς μας δεν αλλάζει, τουλάχιστον όχι εύκολα. Και επίσης θέλει κοινωνία που διασφαλίζει την εκπλήρωη των ανθρώπινων ενστίκτων ώστε ο άνθρωπος να μπορεί να αφοσιωθεί σε ανώτερες αξίες...η Ελλάδα δυστυχώς δεν είναι μια τέτοια κοινωνία. Ούτε τα βασικά όπως ασφάλεια και προστασία των πολιτών δεν μπορεί να διασφαλίσει και δεν αφήνει και τους πολίτες να το κάνουν μόνοι τους τουλάχιστον.
-
Για παράδειγμα μπορεί κάποιος να πάρει μια δουλειά και να θέλει να δουλέψει και Σάββατο για να τελειώσει πιο γρήγορα , να πάρει τα λεφτά του γρήγορα γιατί έχει και άλλη δουλειά μετά .Για να ισχύει κάτι τέτοιο μιλάμε για ελεύθερό επαγγελματία. Οι Ε.Ε. ποτέ δεν είχαν περιορισμό στο πότε θα εργαστούν. Το πρόβλημα έγκειται στους μισθωτούς. Αν εξαιρέσουμε δε κάποιες περιπτώσεις όπου η οικονομική ανάγκη είναι τεράστια, κανείς νορμάλ άνθρωπος δεν θέλει να δουλεύει στο ΣΚ του.
Για το θέμα των μικρομικρών επιχειρήσεων , έχω συγκεκριμένη και διαχρονική άποψη . Εχοντας ζήσει την αύξηση των μικρομάγαζων τα τελευταία 30-35 χρόνια , να σας πω ότι υπήρξαν πολλά μαγαζιά θνησιγενή που επιβίωναν απλά μην πληρώνοντας τις υποχρεώσεις τους , προς τα ταμεία , δημόσιο , δεκο . Προφανώς αυτά θα είχαν θέμα έτσι και αλλιώς .
Σε αυτούς δεν θα κάνει καμία διαφορά. Ούτως ή άλλος χαμένοι ήταν.
Τώρα το αν ο επιχειρηματίας βάλει τους υπαλλήλους του να δουλεύουν 7 μέρες , όπως λέω πάντα η λογική είναι απλή . Αν υπάρχουν πολλοί εργοδότες , ο εργαζόμενος πουλάει καλύτερα τον εαυτό του . Αν είναι λίγοι , έχει θέμα . Αν είναι ένας ο εργοδότης όπως στα ολοκληρωτικά καθεστώτα που αρέσουν σε κάποιους... τότε επικρατούν συνθήκες δουλείας ..
Η πραγματικότητα σε διαψεύδει πανηγυρικά.
Στο μόνο μέρος που τηρείται 100% η εργατική νομοθεσία είναι στο Δημόσιο!!!Για το πόσοι στο δημόσιο τα παίρνουν . Πολλοί πάρα πολλοί . Το βλέπω καθημερινά μπροστά μου .
Εσύ έχεις να κάνεις με την Πολεοδομία, ίσως την πιο διεφθαρμένη Δ.Υ. Είναι τραγικό λάθος να γενικεύεις για το υπόλοιπο Δημόσιο. Θες να πεις δηλαδή ότι 8 στους 10 γιατρούς παίρνουν φακελάκι ή οι 8 στους 10 αστυνομικούς πουλάνε προστασία; Με αυτά που λες χάνεις και το όποιο δίκαιο θα μπορούσες να έχεις.
Όσο για το Δία που λέει για τα μαγαζάκια, τόσα χρόνια που ζούσε στην Αγγλία έβλεπε γύρω του τόσες πολλές 'μπουτίκ' και παραμάγαζα που πουλάνε χίλιες δύο μαλακίες; σε όσες πόλεις έχω πάει στην Ευρώπη (και είχα την τύχη να την έχω γυρίσει σχεδόν όλη), το κακό το δικό μας με τα χίλια δυο μαγαζιά λιανικής σε κάθε γειτονιά, δεν υπάρχει πουθενά...
Η κάθε κοινωνία και οικονομία έχει τα δικά της μοναδικά χαρακτηριστικά. Δεν γίνεται να επιβάλλεται το ίδιο μοντέλο παντού, διότι οι κοινωνικοπολιτικές συνθήκες είναι διαφορετικές. Τούτων λεχθέντων, προφανώς δεν είναι βιώσιμο ένα τέτοιο μοντέλο, για τον απλούστατο λόγο ότι ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος και η πίτα μικρή. Βλέπει δηλαδή κάποιος ένα πετυχημένο μπουγατσατζίδικο και πάει και ανοίγει ίδιο μαγαζί παραδίπλα. Οι μικροί όμως είναι η ραχοκοκκαλιά της ελληνικής οικονομίας. Επίσης στην Ελλάδα έχουμε πολύ υψηλό ποσοστό ιδιωκατοίκησης. Πρέπει να το μειώσουμε επειδή έξω είναι μικρότερο;
Εγώ πάντως καταλήγω ότι για την εργασιακή ζούγκλα που επικρατεί εκεί έξω το κύριο αίτιο είναι ο καπιταλισμός που ωθεί τον άνθρωπο να σκέφτεται πρωτίστως ότι αφορά το άτομό του που συμπεριλαμβάνει φυσικά και την τσέπη του. Και δυστυχώς εγώ βλέπω ότι ο καπιταλισμός έχει αποβλακώσει εντελώς τον άνθρωπο. Και φυσικά αυτό μεταδίδεται και στις επόμενες γενιές.
Με αυτά που λες πάντως απορώ που είσαι αντικομμουνιστής.
-
Αρχικά εγώ ποτέ δεν χαρακτηρίζω φασίστα κλπ ολοκληρωτικό κάποιον που δεν το αποδέχεται ο ίδιος
Το ξέρω ότι δεν φαίνεται έτσι, αλλά πιο πολύ απευθύνουν στον Δία και λιγότερο σε σένα. Το 'φασιστας' δεν αφορά εσένα προσωπικά. Απλά είναι η γνωστή λογική παρά πολλών δεξιών που ειτε αποκαλούν τον αντιπαλο τους αυτό που είναι οι ίδιοι, είτε κλείνουν τα μάτια ηθελημένα στις προκλήσεις των δικών τους παιδιών.
Εντάξει τωρα, θες να μας πεις ότι ο άλλος προχωρά ενώ βλέπει ότι δεν βγαίνει. Η αλήθεια όμως σε μεγαλύτερο βαθμο είναι ότι όταν άνοιξαν 'αυτά τα μαγαζιά' το τοπίο ήταν άλλο (βασικά προ κρίσης) οπότε έβγαιναν αρχικά, αλλά βέβαια δεν βγαίνουν στην πορεία και οι ιδιοκτήτες τους για να μη βγουν στην ανεργία επιλέγουν να μπαίνουν μέσα στους αλητοφορους της πιτσαδορικης Δεξιάς που και εσύ εβριζες αλλά τώρα θα μας σώσει 'γιατί άλλαξε'... . Το ότι μπορεί κάποιοι μέσα στην κρίση να εκμεταλλεύτηκαν την ραγδαία πτώση των ενοικίων -μιλαω κυρίως για εστιαση- και να άνοιξαν για να κλείσουν τελικα γρήγορα λόγω ελλειψης δουλειάς δεν είναι η όλη εικόνα, αλλά μέρος της.
Δλδ όταν ο Κυριακαρος κυβερνήσει αυτοδύναμος και κάνει όλα όσα θέλει, θα έχουν μείνει πολλοί εργοδότες στη χώρα και ο κάθε εργαζόμενος θα κάνει διαπραγμάτευση... Ω ναι!
Τώρα έχω μπει σε ένα άλλο χώρο , που μαθαίνω από τον ιδιοκτήτη που είναι χρόνια στον χώρο αυτό τα κόλπα .
Να λες στον πελάτη ότι αυτό που ζητάει δεν γίνεται και να σου δείχνει τον δίπλα ανταγωνιστή του και να σου λέει αυτός πως το πήρε ? Αρα δεν είσαι καλός επαγγελματίας εσύ που δεν έχεις - συντηρείς άκρες... Ετσι την ακούμε κιόλας τώρα .
Μυρίζομαι άδειες λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος...
Σε άλλη δουλειά , ένας θέλει να κάνει μία επένδυση και του πρότεινα να πάρει ΕΣΠΑ που δικαιούται . Μου λέει η γυναίκα του . Ασε πριν 10 χρόνια που είχαμε πάρει κοντέψαμε να καταστραφούμε γιατί δεν μας το έδιναν ... Λέω πρέπει να στάξεις . Ε μου λέει δεν μπορώ , δεν θέλω αυτή την λογική .
Μμμμμπα, αλήθεια; Δλδ τα ΕΣΠΑ θενε λαδακι; Και τώρα που έρχεται ο Κυριάκος θα τα πάρουν οι άξιοι έτσι; Σχολές ψαρέματος να ανοίξουμε παιδιά, να δουν οι ξυσοπουλοι επιδοματουχοι πως βγαίνει ο επιούσιος...
Εννοείται ότι για τους εκπαιδευτικούς , ανάλογα είναι και τα ιδιαίτερα στους μαθητές τους , ή στην γνωστή ιστορία στους μαθητές φίλων τους εκπαιδευτικών που η ανταλλαγή απλά προστατεύει από την στραβή...
Ου, σιιιιιγουρα. Το ιδιαίτερο έχει χάσει προ πολλού τον χαρακτήρα του -εκτος των high περιοχων βεβαια-. Πιο πολύ μπελάς είναι για το δάσκαλο, αφού η τιμή έχει πέσει, κάποιοι γονεις στριμώχνουν μαλιστα 2-3 παιδιά και μοιράζονται τα έξοδα. Δεν έχει καμία σχέση πια με το παρελθόν.
-
Ο χρήστης P@ulet@ έγραψε:
Επί των τύπων για τον ΚΚ ΙΙ έχεις δίκιο . Επί της ουσίας η απάντηση είναι το 2007 και το 2009 . Όταν προσπάθησε να πει να μαζευτούμε το μεν 2007 ήταν όλοι πασοκ , αριστεροί και μμε εναντίον του στα κάγκελα και το 2009 ενώ ο κόσμος όλος ήταν σε κρίση ο κόσμος ψήφισε το λεφτά υπάρχουν ...
Τι θα έκανε ο κόσμος αν το 2004 μετά το γιούρο και την ολυμπιάδα παραιτείτο και έκανε εκλογές με την λογική που λέμε .
Παίζει να ακουμπούσε το 60 % ο ΓΑΠ... [emoji38]Ας έβγαινε και με 90% ο ΓΑΠ ρε συ, ο άλλος θα είχε καθαρό κούτελο και δεν θα είχε κοροϊδέψει τον λαό. Αλλά πολύ που τον ένοιαζε... Για εμένα όλα τα άλλα είναι φθηνές δικαιολογίες...
Ναι θα έβγαινε με 90 % ο ΓΑΠ και θα συνέχιζε την μάσα και ο άλλος θα είχε το κούτελο καθαρό ...
Δεν ξέρω τι ηλικία έχεις , αλλά εγώ έχω ζήσει τον Γεώργιο Ράλλη πρωθυπουργό . Εσύ τι έχεις ακούσει για αυτόν ?
-
Για παράδειγμα μπορεί κάποιος να πάρει μια δουλειά και να θέλει να δουλέψει και Σάββατο για να τελειώσει πιο γρήγορα , να πάρει τα λεφτά του γρήγορα γιατί έχει και άλλη δουλειά μετά .
Για να ισχύει κάτι τέτοιο μιλάμε για ελεύθερό επαγγελματία. Οι Ε.Ε. ποτέ δεν είχαν περιορισμό στο πότε θα εργαστούν. Το πρόβλημα έγκειται στους μισθωτούς. Αν εξαιρέσουμε δε κάποιες περιπτώσεις όπου η οικονομική ανάγκη είναι τεράστια, κανείς νορμάλ άνθρωπος δεν θέλει να δουλεύει στο ΣΚ του.
Ενας οικοδόμος που δουλεύει μεροκάματο και θέλει να δουλεύει Σάββατο γιατί θέλει το μεροκάματο , τι είναι ? Ενα μεγαλοστέλεχος τράπεζας που παίρνει 6ψήφιο μικτό μισθό , ή τουλάχιστον 60-70000 μικτό μισθό και δουλεύει περισσότερο από το τυπικό ωράριο , τι είναι ?
Σε αυτούς δεν θα κάνει καμία διαφορά. Ούτως ή άλλος χαμένοι ήταν.
Η πραγματικότητα σε διαψεύδει πανηγυρικά.
Στο μόνο μέρος που τηρείται 100% η εργατική νομοθεσία είναι στο Δημόσιο!!!Εχει εργάτες και εργαζόμενους το δημόσιο ?
Για το πόσοι στο δημόσιο τα παίρνουν . Πολλοί πάρα πολλοί . Το βλέπω καθημερινά μπροστά μου .
Εσύ έχεις να κάνεις με την Πολεοδομία, ίσως την πιο διεφθαρμένη Δ.Υ. Είναι τραγικό λάθος να γενικεύεις για το υπόλοιπο Δημόσιο. Θες να πεις δηλαδή ότι 8 στους 10 γιατρούς παίρνουν φακελάκι ή οι 8 στους 10 αστυνομικούς πουλάνε προστασία; Με αυτά που λες χάνεις και το όποιο δίκαιο θα μπορούσες να έχεις.
Δεν μιλάω για προστασία ή για βαριά δωροδοκία . Το γρηγορόσημο , το 50άρι σε χαμηλόβαθμους που είναι καθεστώς και διάφορα άλλα , αν τα αθροίσεις είναι πολλά λεφτά γιατί δίνονται συνέχεια . Νομίζω ότι αν το δεις ψύχραιμα στον γενικότερο περίγυρο σου θα δείς ότι έχω δίκιο . Υπάρχει νομίζω και το σάιτ 'έδωσα φακελλάκι' ...
-
Ενας οικοδόμος που δουλεύει μεροκάματο και θέλει να δουλεύει Σάββατο γιατί θέλει το μεροκάματο , τι είναι ? Ενα μεγαλοστέλεχος τράπεζας που παίρνει 6ψήφιο μικτό μισθό , ή τουλάχιστον 60-70000 μικτό μισθό και δουλεύει περισσότερο από το τυπικό ωράριο , τι είναι ?Ο οικοδόμος με εργόσημο δεν είναι; Δεν είναι μισθωτός, ωρομίσθιος είναι.
Η στελεχάρα όμως είναι μισθωτός και αν θέλει να δουλέψει Κυριακάτικα μπορεί να το κάνει από το σπίτι του. Τα βίτσια του καθενός δεν θα τα νομιμοποιήσουμε κιόλας.Εχει εργάτες και εργαζόμενους το δημόσιο ?
Δεν έχει;
Νομίζω ότι αν το δεις ψύχραιμα στον γενικότερο περίγυρο σου θα δείς ότι έχω δίκιο .
Στον δικό μου περίγυρο δεν παίζει κάτι τέτοιο πάντως. Ποτέ δεν μου ζήτησε κανείς χρήματα και ποτέ δεν προσφέρθηκα να δώσω.
-
Ο χρήστης johanndelta έγραψε:
- Αρχικά εγώ ποτέ δεν χαρακτηρίζω φασίστα κλπ ολοκληρωτικό κάποιον που δεν το αποδέχεται ο ίδιος
Το ξέρω ότι δεν φαίνεται έτσι, αλλά πιο πολύ απευθύνουν στον Δία και λιγότερο σε σένα. Το 'φασιστας' δεν αφορά εσένα προσωπικά. Απλά είναι η γνωστή λογική παρά πολλών δεξιών που ειτε αποκαλούν τον αντιπαλο τους αυτό που είναι οι ίδιοι, είτε κλείνουν τα μάτια ηθελημένα στις προκλήσεις των δικών τους παιδιών.
- Για το θέμα των μικρομικρών επιχειρήσεων , έχω συγκεκριμένη και διαχρονική άποψη . Εχοντας ζήσει την αύξηση των μικρομάγαζων τα τελευταία 30-35 χρόνια , να σας πω ότι υπήρξαν πολλά μαγαζιά θνησιγενή που επιβίωναν απλά μην πληρώνοντας τις υποχρεώσεις τους , προς τα ταμεία , δημόσιο , δεκο . Προφανώς αυτά θα είχαν θέμα έτσι και αλλιώς .
Εντάξει τωρα, θες να μας πεις ότι ο άλλος προχωρά ενώ βλέπει ότι δεν βγαίνει. Η αλήθεια όμως σε μεγαλύτερο βαθμο είναι ότι όταν άνοιξαν 'αυτά τα μαγαζιά' το τοπίο ήταν άλλο (βασικά προ κρίσης) οπότε έβγαιναν αρχικά, αλλά βέβαια δεν βγαίνουν στην πορεία και οι ιδιοκτήτες τους για να μη βγουν στην ανεργία επιλέγουν να μπαίνουν μέσα στους αλητοφορους της πιτσαδορικης Δεξιάς που και εσύ εβριζες αλλά τώρα θα μας σώσει 'γιατί άλλαξε'... . Το ότι μπορεί κάποιοι μέσα στην κρίση να εκμεταλλεύτηκαν την ραγδαία πτώση των ενοικίων -μιλαω κυρίως για εστιαση- και να άνοιξαν για να κλείσουν τελικα γρήγορα λόγω ελλειψης δουλειάς δεν είναι η όλη εικόνα, αλλά μέρος της.
- Τώρα το αν ο επιχειρηματίας βάλει τους υπαλλήλους του να δουλεύουν 7 μέρες , όπως λέω πάντα η λογική είναι απλή . Αν υπάρχουν πολλοί εργοδότες , ο εργαζόμενος πουλάει καλύτερα τον εαυτό του . Αν είναι λίγοι , έχει θέμα . Αν είναι ένας ο εργοδότης όπως στα ολοκληρωτικά καθεστώτα που αρέσουν σε κάποιους... τότε επικρατούν συνθήκες δουλείας ..
Δλδ όταν ο Κυριακαρος κυβερνήσει αυτοδύναμος και κάνει όλα όσα θέλει, θα έχουν μείνει πολλοί εργοδότες στη χώρα και ο κάθε εργαζόμενος θα κάνει διαπραγμάτευση... Ω ναι!
- Τώρα έχω μπει σε ένα άλλο χώρο , που μαθαίνω από τον ιδιοκτήτη που είναι χρόνια στον χώρο αυτό τα κόλπα .
Μυρίζομαι άδειες λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος...
- Σε άλλη δουλειά , ένας θέλει να κάνει μία επένδυση και του πρότεινα να πάρει ΕΣΠΑ που δικαιούται . Μου λέει η γυναίκα του . Ασε πριν 10 χρόνια που είχαμε πάρει κοντέψαμε να καταστραφούμε γιατί δεν μας το έδιναν ... Λέω πρέπει να στάξεις . Ε μου λέει δεν μπορώ , δεν θέλω αυτή την λογική .
Μμμμμπα, αλήθεια; Δλδ τα ΕΣΠΑ θενε λαδακι; Και τώρα που έρχεται ο Κυριάκος θα τα πάρουν οι άξιοι έτσι; Σχολές ψαρέματος να ανοίξουμε παιδιά, να δουν οι ξυσοπουλοι επιδοματουχοι πως βγαίνει ο επιούσιος...
- Εννοείται ότι για τους εκπαιδευτικούς , ανάλογα είναι και τα ιδιαίτερα στους μαθητές τους , ή στην γνωστή ιστορία στους μαθητές φίλων τους εκπαιδευτικών που η ανταλλαγή απλά προστατεύει από την στραβή...
Ου, σιιιιιγουρα. Το ιδιαίτερο έχει χάσει προ πολλού τον χαρακτήρα του -εκτος των high περιοχων βεβαια-. Πιο πολύ μπελάς είναι για το δάσκαλο, αφού η τιμή έχει πέσει, κάποιοι γονεις στριμώχνουν μαλιστα 2-3 παιδιά και μοιράζονται τα έξοδα. Δεν έχει καμία σχέση πια με το παρελθόν.
Εβαλα νούμερα στις απαντήσεις για να μην χανόμαστε...
-
Ξέρω ότι φανατίλες υπάρχουν παντού . Στην ΝΔ είναι τώρα αρκετοί πρώην πασόκοι . Μάλλον και στον σύριζα οι πρώην πασόκοι είναι φανατίλες... Ο λόγος ? Μάλλον προφανής ... Κάπου να χωθούμε για κάποιους , να μην φαινόμαστε κλεφτοπασόκοι για τους υπόλοιπους...
-
Αρχικά να ξεκαθαρίσω ότι προσπαθώ να έχω κάποιες προσδοκίες από τον Κυριάκο , ελλείψει άλλων . Δεν πρόκειται να γίνω απολογητής του ... Αν χρειαζόταν να γίνω απολογητής κάποιου , θα ήταν του εαυτού μου αν είχα κατέβει στην πολιτική που μου αρέσει , αλλά δεν την αντέχω όπως γίνεται στην χώρα μας , που είναι απλά μέσο κονόμας και οικογενειακών διαφορών .
Τα μαγαζιά τα έχω ζήσει από τότε που το Χαλάνδρι , από τοπική αγορά των ΒΠ , κυρίως ψαράδικων και χασάπικων , έγινε περιοχή ρουχάδικων και φιρμών που μέχρι τότε ήταν μόνο στο κέντρο της Αθήνας . Μιλάμε για το 80 . Κυρίες υπουργών του πασοκ , άνοιγαν ρουχάδικα , κάθε ένας που είχε μαζέψει λεφτά έκανε το ίδιο . Αλλά μικρομάγαζα , τρύπες στα πρώτα εμπορικά κέντρα που άνοιξαν . Το ίδιο στο Μαρούσι , Κηφισιά και μετά ακολούθησαν και τα υπόλοιπα .
Σουβλατζίδικα το 70 είχαμε 4 . Τώρα έχουμε 107 και ίσως έχουν ανοίξει και άλλα...
Το πρόβλημα λοιπόν δεν είναι της κρίσης . Είναι διαχρονικό .
-
Αν ανοίξουν δουλειές , ναι θα είναι καλύτερα τα πράγματα για όλους .
-
Καλά μυρίζεσαι . Είναι επίσης διαχρονική αυτή η βρώμα... Παλιά που υπήρχε και η προέγκριση από τους δήμους , το τι μίζα έπαιρναν δήμαρχοι , αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι δεν λέγεται... Αλλά δεν είναι μόνο αυτός ο χώρος . Είναι και άλλοι .
-
Δεν είπα ότι αν έλθει ο Κυριάκος όλα θα φτιάξουν . Είπα ότι πρέπει να φτιάξουν . Εγώ δεν θα κερδίσω αν δώσει μίζα . Θα κερδίσω αν μπορέσει ο ιδιοκτήτης να κάνει το έργο και να του φτάσουν τα λεφτά .
-
Δεν παύει όμως το ιδιαίτερο να είναι φοροδιαφυγή . Οπως ο γιατρός , υδραυλικός , ηλεκτρολόγος , δικηγόρος κλπ που δεν κόβει αποδείξεις...
-
Ενας οικοδόμος που δουλεύει μεροκάματο και θέλει να δουλεύει Σάββατο γιατί θέλει το μεροκάματο , τι είναι ? Ενα μεγαλοστέλεχος τράπεζας που παίρνει 6ψήφιο μικτό μισθό , ή τουλάχιστον 60-70000 μικτό μισθό και δουλεύει περισσότερο από το τυπικό ωράριο , τι είναι ?
Ο οικοδόμος με εργόσημο δεν είναι; Δεν είναι μισθωτός, ωρομίσθιος είναι.
Η στελεχάρα όμως είναι μισθωτός και αν θέλει να δουλέψει Κυριακάτικα μπορεί να το κάνει από το σπίτι του. Τα βίτσια του καθενός δεν θα τα νομιμοποιήσουμε κιόλας.Εχει εργάτες και εργαζόμενους το δημόσιο ?
Δεν έχει;
Νομίζω ότι αν το δεις ψύχραιμα στον γενικότερο περίγυρο σου θα δείς ότι έχω δίκιο .
Στον δικό μου περίγυρο δεν παίζει κάτι τέτοιο πάντως. Ποτέ δεν μου ζήτησε κανείς χρήματα και ποτέ δεν προσφέρθηκα να δώσω.
Ο οικοδόμος μισθωτός είναι . Και ο ημερομίσθιος μισθωτός είναι .
Δεν είπα ότι θα νομιμοποιήσουμε την στελεχάρα . Είπα ότι κάποιοι πληρώνονται ως μισθωτοί , στην πράξη όμως είναι ΕΕ, γιατί οι μισθοί περιλαμβάνουν ποσοστά ως μπόνους και είναι πολύ ψηλοί . Ενας πωλητής που παίρνει μισθό και ποσοστά , τι είναι ? Εχει ωράριο ?Καταλαβαίνεις με ποιο τρόπο το λέω αν έχει εργαζόμενους το δημόσιο .
Να πω ένα ανέκδοτο , που ήταν προ δικτατορικό . Λέγεται ότι είχε πει ο Θανασάκης ο Κανελλόπουλος . Μιλάμε για τέλος 50 αρχές 60 .
Ερχεται λέει ένας επαρχιώτης στην Αθήνα με το τραίνο και πάει κατά τις 5 το απόγευμα που έφτασε σε ένα υπουργείο που είχε μία δουλειά .
Πάει να μπεί μέσα και τον σταματάει ο κλητήρας στην πόρτα .
Που πάτε κύριε ?
Τι που πάω ? Πάνω στο υπουργείο πάω να κάνω την δουλειά μου .
Του λέει ο κλητήρας . Μα δεν είναι κανείς τώρα επάνω κύριε . Είναι απόγευμα .
Και απορεί ο επαρχιώτης :
Γιατί , το απόγευμα δεν δουλεύουν οι υπάλληλοι ?
Απαντά με χιούμορ ο κλητήρας :
Οχι κύριε . Το πρωί δεν δουλεύουν . Το απόγευμα δεν έρχονται...
Δεν μιλάω για δική σου συναλλαγή . Δεν έχεις ακούσει τίποτα δηλαδή για κανένα ? Στον Αθω μένεις ?
-
- Αρχικά να ξεκαθαρίσω ότι προσπαθώ να έχω κάποιες προσδοκίες από τον Κυριάκο , ελλείψει άλλων . Δεν πρόκειται να γίνω απολογητής του ... Αν χρειαζόταν να γίνω απολογητής κάποιου , θα ήταν του εαυτού μου αν είχα κατέβει στην πολιτική που μου αρέσει , αλλά δεν την αντέχω όπως γίνεται στην χώρα μας , που είναι απλά μέσο κονόμας και οικογενειακών διαφορών .
Όταν λες ότι θα τον ψηφίσεις να με συγχωρείς αλλά ΑΝ τα σκατώσει θα γίνεις απολογητής. Εδώ εγώ δεν είμαι 60λεπτο συριζοτρολ κατά την ομηγυρη; Δεν είμαστε στο '07 όπου τι κοντουλα λεμονια τι Βουδας. Έχει καεί το σύμπαν 10 χρόνια και επιτέλους η διαπλοκή τα ξανακαταφερε. Δικαίωμα του καθενός να τον ψηφίσει αλλά ξανά ΑΝ τα σκατώσει δεν υπάρχει ίχνος δικαιολογιας. Και όταν λέμε σκατωμα εννοούμε αντικειμενικά γεγονότα, δλδ 'Lapοδεικτες', φόροι, μειώσεις, πραγματικα εθνικά θεματα και όχι Βουλτεψιακες Βενεζουελες.
- Καλά μυρίζεσαι.
Χαλκίδα να μην είναι...βέβαια σιγά τη διαφορά, άμα 'πρέπει να γίνει η δουλειά', όλη η Ελλάδα μια γειτονιά...Δε σε φοβάμαι πάντως, τώρα πια ειδικά σε αυτοδιοικητικό επίπεδο 'όλη η Ελλάδα είναι μπλε', οπότε όλα θα γίνουν...
-
Απολογητής γιατί να γίνω ? Θα γινόμουν αν είχα προσωπικό όφελος και όπως έχω πει , ούτε δημόσιο ή δημοτικό έργο δεν έχω κάνει ποτέ .
Αν τα σκατώσει θα τον κάνω πιτσαδόρο Νο 2 .
Δηλαδή ο Αλέξης σκότωσε την διαπλοκή ?
Δεν υπάρχει περίπτωση εγώ να εμπλακώ σε ιστορίες με λαμόγια .
Σταμάτησα πριν 20 χρόνια να βγάζω άδειες για τρίτους που δεν είχα και την κατασκευή , γιατί δεν άντεχα το γρηγορόσημο , θα εμπλακώ τώρα για ένα ΚΥΕ ? Και δεν είναι μόνο με Δήμους ...
Ξέρεις κάτι ο Αλέξης μπορούσε να κάνει περισσότερα πράγματα αν δεν τον έτρωγε η αριστερίλα .
Οπως στο Χαλάνδρι . Ο δήμαρχος ανταρσύα , μια χαρά είχε την πόλη με την καθαριότητα , αλλά μέχρι εκεί . Δεν έκαναν απεργία και οι υπάλληλοι γιατί σου λέει αυτός μας βολεύει , αλλά να κάνει σοβαρές τομές , με το πρόβλημα της στάθμευσης και με άλλα βασικά προβλήματα , δεν έκανε τίποτα .
Τώρα με τον νέο νόμο , βγήκε μεν πρώτος , αλλά πρέπει να βρεθούν συνεργασίες . Οπως και στην Εύβοια βέβαια...
-
Εβαλα νούμερα στις απαντήσεις για να μην χανόμαστε...Είναι πολύ πιο εύκολο να γίνεται quote η συγκεκριμένη φράση στην οποία θέλεις να απαντήσεις. Αυτό που γίνεται τώρα είναι μεγάλο μπέρδεμα.
Ενας πωλητής που παίρνει μισθό και ποσοστά , τι είναι ? Εχει ωράριο ?
Εσωτερικός πωλητής ναι, έχει. Εξωτερικός όχι, αλλά δεν σημαίνει ότι αυτό είναι σωστό.
Να πω ένα ανέκδοτο , που ήταν προ δικτατορικό . Λέγεται ότι είχε πει ο Θανασάκης ο Κανελλόπουλος . Μιλάμε για τέλος 50 αρχές 60 .
Ερχεται λέει ένας επαρχιώτης στην Αθήνα με το τραίνο και πάει κατά τις 5 το απόγευμα που έφτασε σε ένα υπουργείο που είχε μία δουλειά .
Πάει να μπεί μέσα και τον σταματάει ο κλητήρας στην πόρτα .
Που πάτε κύριε ?
Τι που πάω ? Πάνω στο υπουργείο πάω να κάνω την δουλειά μου .
Του λέει ο κλητήρας . Μα δεν είναι κανείς τώρα επάνω κύριε . Είναι απόγευμα .
Και απορεί ο επαρχιώτης :
Γιατί , το απόγευμα δεν δουλεύουν οι υπάλληλοι ?
Απαντά με χιούμορ ο κλητήρας :
Οχι κύριε . Το πρωί δεν δουλεύουν . Το απόγευμα δεν έρχονται...
Αν το πεις αυτό σε ιατρό σε Δημόσιο Νοσοκομείο θα μπορούσε να σε αφήσει στην μοίρα σου. Αλλά δεν είναι όλοι οι ΔΥ έτσι όπως νομίζεις και επειδή είναι λειτουργός δεν θα έκανε κάτι τέτοιο.
Δεν μιλάω για δική σου συναλλαγή . Δεν έχεις ακούσει τίποτα δηλαδή για κανένα ? Στον Αθω μένεις ?
Έχω ακούσει, αλλά δεν έχω δει από κοντά.
-
Δηλαδή ο Αλέξης σκότωσε την διαπλοκή ?
Με 9+ μονάδες* και 'κάτσε να δούμε σε λίγες μέρες'; Προφανώς όχι.
*Βέβαια είναι πολύ ήρεμο το κλίμα (που εγώ τουλάχιστον βλέπω εκεί που κινούμαι) για τέτοια διαφορά. Φαντάσου 9 μονάδες στις Ευρωεκλογές του '14...
Ίσως οι ήττες μέχρι να ομαλοποιηθούν τα πράγματα θα ξεπερνούν το 'λογικό' (κάπου 4 μονάδες).
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ