-
Ε σου λέει αυτοί κάτι ήξεραν παραπάνω...θα τους έχουμε απο κοντά να φάμε και εμείς που αποφασίζουμε για τις μεταθέσεις [emoji12]
-
Μετά τα τελευταία γεγονότα σκέφτομαι ότι ο Τσίπρας για μια ακόμα φορά απέδειξε πόσο λίγος(και ως χαρακτήρας) είναι.
Θα μπορούσε να πάει στον ΣΚΑΙ να δώσει το παρών και να δηλώσει ότι ανεξάρτητα από το εμπάργκο του ΣΥΡΙΖΑ προς τον σταθμό, η απάντηση στην τρομοκρατία-βία είναι ΟΧΙ.
Θα κέρδιζε τις εντυπώσεις, θα έδειχνε ότι την κρίσιμη στιγμή είναι ενωτικός και ''μεγαλόψυχος''.
Αντίθετα επέλεξε να μην το κάνει ενώ ταυτόχρονα έχουν αρχίσει να υπάρχουν προβληματισμοί-συζητήσεις στο κόμμα του για το εάν η όλη αυτή στάση είναι σωστή.
Θυμίζω ότι το εμπάργκο έγινε επειδή δημοσιογράφος του ΣΚΑΙ είπε ότι έχει πληροφορία πως θα καρατομηθούν οι υπεύθυνοι της πυροσβεστικής-αστυνομίας για τους χειρισμούς τους στις φωτιές στο Μάτι. Η κυβέρνηση αντέδρασε στο ρεπορτάζ, πήρε απόφαση αποκλεισμού και μετά από 5 ημέρες έφυγε ο πυροσβέστης-αστυνομικός.Υ.Γ: Δουλίτσες... https://www.protagon.gr/themata/to-maks ... 4341739260
ΗΘΙΚΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ.- -
Κύριοι ένιωσα 'μίαν ιερήν αγανάκτησην' όπως πιθανά θα έλεγε και ο Γάτος και είμαι έτοιμος για σεντονάκι...
Είμαι ΕΕ από το 2008. Πριν και για 10 χρόνια ήμουν ιδιωτικός υπάλληλος. Ως ΕΕ πρέπει να είμαι από τα ελάχιστα κορόιδα που θεωρούνται φοροκλέφτες αλλά δεν είμαι. Βλέπετε προσφέρω υπηρεσίες σε Δημόσιους φορείς (με μειοδοτικούς διαγωνισμούς) ή σε ιδιωτικές εταιρείες. Δεν έχω λοιπόν επαφή με ιδιώτες κατά συνέπεια τιμολογώ και φυσικά δηλώνω και το τελευταίο € του ειδοδήματός μου. Είχα που λέτε την ατυχία το 2016 να δουλέψω καλά, να λιώσω λάστιχα στις εθνικές οδούς, να ανέβω και να κατέβω βουνά και ραχούλες, να γράφω με τις ώρες reports και τελικά να κλείσω τη χρονιά με κέρδη 60000 €. Για κάποιους από εσάς λίγα για κάποιους πολλά...Για εμένα δίκαια και με το φτωχό μου το μυαλό πολύ καλά...
Ψηφίζεται λοιπόν ο νόμος του Κατρούγκαλου. Κάνω και τη δήλωση... Και σκάει το πρώτο κανόνι... Φόρος εισοδήματος μαζί με έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης με τέλος επιτειδεύματος και 100% προκαταβολή φόρου περίπου 30000€. Οι εισφορές του 2017 υπολογίζονται με βάση το εισόδημα του 2015 και σκάω άλλα περίπου 400€ το μήνα αν θυμάμαι καλά.... Και έρχεται και το 2018 όπου οι εισφορές υπολογίζονται με βάση το εισόδημα του 2016 και ο Γιωργάκης ο Κατρούγκαλος μου λέει ότι πρέπει να δίνω 1222€ το μήνα. Και έρχεται και η εκκαθάριση του 2017 και ο Γιωργάκης ο Κατρούγκαλος μου ζητάει άλλα 11000€. Αν τα αθροίσετε λοιπόν θα δείτε ότι μέσα στο 2018 θα έχω επιστρέψει στο κράτος όλα μου τα κέρδη του 2016. Δηλαδή αν δεν είχα δουλειά και κάποιο εισόδημα το 2017 και το 2018 τώρα το παιδί μου θα πεινούσε, κυριολεκτικά όμως... Α και να μη ξεχάσω, θα φορολογηθώ για τα 15000€ των εισφορών του 2018 γιατί έτσι λέει ο νόμος του Γιώργου του Κατρούγκαλου. Οι ασφαλιστικές εισφορές των ΕΕ είναι φορολογητέο εισόδημα...
Αυτά... Καλημέρα σε όλους -
Ο χρήστης elplat έγραψε:
Ως ΕΕ πρέπει να είμαι από τα ελάχιστα κορόιδα που θεωρούνται φοροκλέφτες αλλά δεν είμαι. Βλέπετε προσφέρω υπηρεσίες σε Δημόσιους φορείς (με μειοδοτικούς διαγωνισμούς) ή σε ιδιωτικές εταιρείες. Δεν έχω λοιπόν επαφή με ιδιώτες κατά συνέπεια τιμολογώ και φυσικά δηλώνω και το τελευταίο € του ειδοδήματός μου.Welcome του δε κλαμπ...
Όταν μιλάνε για Ε.Ε οι περισσότεροι, νομίζουν ότι όλοι οι Ε.Ε είναι γιατροί, δικηγόροι, υδραυλικοί, φροντιστήρια κτλπ που δουλεύουν με ιδιώτες μπορούν να μην κόψουν παραστατικό ή να κόψουν μικρότερο ποσό.
Όταν δουλεύεις με εταιρείες δεν σε πληρώνουν αν δεν κόψεις τιμολόγιο, δεν μπορείς να κόψεις μικρότερο τιμολόγιο.
Κόβεις ΤΑ ΠΑΝΤΑ.
Πως να μην νοιώθουμε κορόιδα η συγκεκριμένη κατηγορία Ε.Ε που κόβουν τα πάντα;Και έχεις τον καθένα να σου λέει για τους κακούς Ε.Ε επειδή του θίγεις τους Δ.Υ, τους Δεκοτζήδες, τα προνόμια και τις λογιστικές συντάξεις τους...
-
Λογιστή δεν είχες να σε συμβουλέψει ; Πάνε οι εποχές που τα κάναμε μόνοι μας. Τώρα πια πονάει...
Οι Ε.Ε, όσοι είναι νόμιμοι δηλαδή γιατί οι παρανομούντες μια χαρά περνάνε, είναι υπό διωγμό, καθώς όλοι θεωρούνται παράνομοι, και πληρώνουν κάτι τέτοια παράλογα
Αντί να πάνε να πιάσουν τα λαμόγια, κάνουν το εύκολο και βαράνε τους νόμιμους, οι οποίοι και κλείνουν γιατί πως να αντέξεις.
Φίλος γιατρός (δεν είναι όλοι κλέφτες) μου έλεγε ότι τελικά όσο περισσότερο δουλεύει, τόσο λιγότερα του μένουν, γιατί αυξάνονται φορολογία και εισφορές. Δηλαδή καλύτερα να μην δουλεύεις γιατί καλό δεν θα δεις. Και μετά θα πάμε μπροστά... -
Έχω συγγενή γιατρό ο οποίος ήρθε Ελλάδα μετά από 20 χρόνια δουλειάς στην Γερμανία.
Είχε την νοοτροπία τα κόβω όλα, δήλωνε 200-300 το χρόνο τις εποχές που οι γιατροί δεν δήλωναν τίποτα.
3 φορές είχε πάει έλεγχος στο ιατρείο και τις 3 φορές έφυγαν με άδεια χέρια οι εφοριακοί. Τους έλεγε κάθε φορά: ''Ξέρετε που έχετε έρθει;'' , εννοώντας ότι έχετε δει πόσα δηλώνω όταν γιατροί στο κολωνάκι δηλώνουν 10.000 το χρόνο;Όταν του χώσανε εισφορά αλληλεγγύης, φόρο στον φόρο και τέλος Νόμο Κατρούγκαλου, πήρε τόσες ανάποδες που σταμάτησε να κόβει αποδείξεις...Αν κάποιος του ζητάει απόδειξη του λέει δεν υπάρχει θέμα, δωρεάν.
Εκεί φτάνουν ακόμα και τους τίμιους, δυστυχώς.
-
...έχω λογιστή, αλλά τι να κάνει; Βέβαια τώρα που το σκέφτομαι είναι γαμπρός μου. Λέτε να με εκδικείται που του 'φόρτωσα' την αδερφή μου;;;;
-
Ο χρήστης elplat έγραψε:
Κύριοι ένιωσα 'μίαν ιερήν αγανάκτησην' όπως πιθανά θα έλεγε και ο Γάτος και είμαι έτοιμος για σεντονάκι...
Είμαι ΕΕ από το 2008. Πριν και για 10 χρόνια ήμουν ιδιωτικός υπάλληλος. Ως ΕΕ πρέπει να είμαι από τα ελάχιστα κορόιδα που θεωρούνται φοροκλέφτες αλλά δεν είμαι. Βλέπετε προσφέρω υπηρεσίες σε Δημόσιους φορείς (με μειοδοτικούς διαγωνισμούς) ή σε ιδιωτικές εταιρείες. Δεν έχω λοιπόν επαφή με ιδιώτες κατά συνέπεια τιμολογώ και φυσικά δηλώνω και το τελευταίο € του ειδοδήματός μου. Είχα που λέτε την ατυχία το 2016 να δουλέψω καλά, να λιώσω λάστιχα στις εθνικές οδούς, να ανέβω και να κατέβω βουνά και ραχούλες, να γράφω με τις ώρες reports και τελικά να κλείσω τη χρονιά με κέρδη 60000 €. Για κάποιους από εσάς λίγα για κάποιους πολλά...Για εμένα δίκαια και με το φτωχό μου το μυαλό πολύ καλά...
Ψηφίζεται λοιπόν ο νόμος του Κατρούγκαλου. Κάνω και τη δήλωση... Και σκάει το πρώτο κανόνι... Φόρος εισοδήματος μαζί με έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης με τέλος επιτειδεύματος και 100% προκαταβολή φόρου περίπου 30000€. Οι εισφορές του 2017 υπολογίζονται με βάση το εισόδημα του 2015 και σκάω άλλα περίπου 400€ το μήνα αν θυμάμαι καλά.... Και έρχεται και το 2018 όπου οι εισφορές υπολογίζονται με βάση το εισόδημα του 2016 και ο Γιωργάκης ο Κατρούγκαλος μου λέει ότι πρέπει να δίνω 1222€ το μήνα. Και έρχεται και η εκκαθάριση του 2017 και ο Γιωργάκης ο Κατρούγκαλος μου ζητάει άλλα 11000€. Αν τα αθροίσετε λοιπόν θα δείτε ότι μέσα στο 2018 θα έχω επιστρέψει στο κράτος όλα μου τα κέρδη του 2016. Δηλαδή αν δεν είχα δουλειά και κάποιο εισόδημα το 2017 και το 2018 τώρα το παιδί μου θα πεινούσε, κυριολεκτικά όμως... Α και να μη ξεχάσω, θα φορολογηθώ για τα 15000€ των εισφορών του 2018 γιατί έτσι λέει ο νόμος του Γιώργου του Κατρούγκαλου. Οι ασφαλιστικές εισφορές των ΕΕ είναι φορολογητέο εισόδημα...
Αυτά... Καλημέρα σε όλουςΥπαρχουν αρκετες κατηγοριες εργαζομενων και πολιτων στην Ελλαδα που επιβαρυνθηκαν υπερβολικα με τον Συριζα. Δεν ειναι μονο η δικη σου περιπτωση. Παρα πολλοι ζουνε με τα ετοιμα αφου τα εισοδηματα δεν καλυπτουν τα αυξημενα εξοδα/φορους.
-
Αλοίμονο φυσικά και δεν είμαι μόνος.Απλά με πιάνει καμιά φορά το παράπονο που δουλεύω σα σκυλί και στο τέλος δε μένει τίποτα.
-
Ο χρήστης elplat έγραψε:
Αλοίμονο φυσικά και δεν είμαι μόνος.Απλά με πιάνει καμιά φορά το παράπονο που δουλεύω σα σκυλί και στο τέλος δε μένει τίποτα.Ναι αλλα απο την αλλη τελικα απο το κρατος/φορολογουμενους (ολους μας δηλαδη μαζι και σενα) πληρωνεσαι. Το χειροτερο ηταν να δουλευες στην αραπια να κινδυνευει η υγεια σου και η ζωη σου για να πληρωσεις ΕΝΦΙΑ και αλλους φορους στην Ελλαδα.
-
Ο χρήστης InsaneDriver έγραψε:
Welcome του δε κλαμπ...
Όταν μιλάνε για Ε.Ε οι περισσότεροι, νομίζουν ότι όλοι οι Ε.Ε είναι γιατροί, δικηγόροι, υδραυλικοί, φροντιστήρια κτλπ που δουλεύουν με ιδιώτες μπορούν να μην κόψουν παραστατικό ή να κόψουν μικρότερο ποσό.
Όταν δουλεύεις με εταιρείες δεν σε πληρώνουν αν δεν κόψεις τιμολόγιο, δεν μπορείς να κόψεις μικρότερο τιμολόγιο.
Κόβεις ΤΑ ΠΑΝΤΑ.
Πως να μην νοιώθουμε κορόιδα η συγκεκριμένη κατηγορία Ε.Ε που κόβουν τα πάντα;Και έχεις τον καθένα να σου λέει για τους κακούς Ε.Ε επειδή του θίγεις τους Δ.Υ, τους Δεκοτζήδες, τα προνόμια και τις λογιστικές συντάξεις τους...
Και εμείς οι παραγωγικοί δημόσιοι υπάλληλοι νοιώθουμε κορόιδα όταν μας τσουβαλιάζουν σας «ξύστες» και μάστιγα του δύσμοιρου τούτου κράτους... Αλλά αυτή είναι η λογική του διχασμού, που εγώ τουλάχιστον, προσπάθησα να αναδείξω τσουβαλιάζοντας άδικα - αλλά και εσκεμμένα - τους ΕΕ ως φοροφυγάδες.
-
Προφανώς οι συναλλασσόμενοι με εταιρείες ή το κράτος επειδή ακριβώς πρέπει να τα κόβουν όλα δεν υπερτιμολογησαν ποτέ τίποτα στις δουλειές τους με το κρατος. Ούτε στην υγεία, ούτε στην άμυνα, ούτε στα πάσης φύσεως δημόσια έργα/προμήθειες...
Και φυσικά ουδεμία ευθύνη φέρουν για τη χρεοκοπία.Πολύ θα θέλαμε να δείξουμε κατανόηση στο πρόβλημα τους αλλά αυτοί δεν έδειξαν ποτέ καμία κατανόηση (παρά μόνο αγνό μίσος) σε κανέναν (ασχέτως τομέα), από τον οποίο δεν έχουν άμεσο κέρδος._
ΥΓ: Δυστυχώς όσοι ξεκινήσαμε δουλειές ελάχιστα πριν ή πολύ χειρότερα εντός κρίσης δεν έχουμε ελπίδα καμιά...
-
φίλε johanndelta συμφωνώ απόλυτα με το υστερόγραφό σου. Τώρα για το ποιος φταίει για τη χρεοκοπία περισσότερο και ποιος λιγότερο, προβλέπεται καβγάς στον οποίο δε θέλω να λάβω μέρος. Τον πόνο μου ήθελα να πω. Τον είπα, σας κούρασα, πάω να συνεχίσω τη δουλειά μου...
-
Ο χρήστης johanndelta έγραψε:
ΥΓ: Δυστυχώς όσοι ξεκινήσαμε δουλειές ελάχιστα πριν ή πολύ χειρότερα εντός κρίσης δεν έχουμε ελπίδα καμιά...
Δεν μπορω να σου εγγυηθω οτι θα πετυχεις
Ομως αν εχεις αυτη τη σταση,μπορω να σου εγγυηθω οτι θα αποτυχεις -
Εξαρτάται από το είδος της δουλειάς πάντα.
Γενικά, αν βρεθείς 'σε καλά χρόνια' (ας πούμε χονδρικά 1990-2010) μπορείς να είσαι σχετικά άνετος ακόμα και τώρα με τα κέρδη/επενδύσεις του παρελθόντος.
Εμείς τώρα (30+, -40 τώρα) πάνω που θα παίρναμε φόρα πέσαμε πάνω στην κρίση. Οπότε ναι, έχω αποτύχει ήδη. Από την άλλη βέβαια αν υπάρχει μαγιά/περασμα μιας επιχείρησης στην επόμενη γενιά, τότε είναι άλλη υπόθεση...ΥΓ:elplat και εγώ το θεωρώ μάταιο πλέον το blame game, άλλα μη φτάνει μια ομάδα να επιθυμεί ανοικτά τον ολικό αφανισμό μιας άλλης. Εκεί το σηκώνεις το γάντι αν χρειάζεται...
-
Τα 751 που ταξανε ακομα??
-
Ο χρήστης emil έγραψε:
Welcome του δε κλαμπ...
Κόβεις ΤΑ ΠΑΝΤΑ.
Και εμείς οι παραγωγικοί δημόσιοι υπάλληλοι νοιώθουμε κορόιδα όταν μας τσουβαλιάζουν σας «ξύστες» και μάστιγα του δύσμοιρου τούτου κράτους... Αλλά αυτή είναι η λογική του διχασμού, που εγώ τουλάχιστον, προσπάθησα να αναδείξω τσουβαλιάζοντας άδικα - αλλά και εσκεμμένα - τους ΕΕ ως φοροφυγάδες.
Σε οσους δημοσιους υπαλληλους εχω μιλησει ολοι λενε οτι δουλευουν πολυ μερικες φορες μεχρι αργα ή αλλοι εχουν και δουλεια στο σπιτι, και οι μισθοι τους ειναι χωμα. Μονο μια φιλη παραδεχτηκε οτι οταν γυρισε απο αποστολη στο εξωτερικο καθονταν για 6 μηνες χωρις αντικειμενο γιατι δεν την πηγαινε καποιος τμηματαρχης ισως.
-
Το γάντι θα το σηκώσω
-
Είναι ολίγον βαρύ, γιατί πέρα από δεκοτζηδες έχει και άλλους που οι τυχον αριστοδημιούργητοι λησμονούν. Νοσηλευτές πχ, βασικούς ΙΤ (στο μισθό), ανέργους, αυταπασχολουμενους μικροΕΕ που απευθύνονται σε καθημερινούς πολιτες. Γερανό δομικών έργων έφερες;
-
Θέλω να ζητήσω συγνώμη γιατί -άθελα μου,αλλά το έκανα- τσουβάλιασα όλους τους ΕΕ στην κατηγορία του λαμόγιου. Προφανώς και δεν ισχύει κάτι τέτοιο,όπως δεν ισχύει ότι όλοι οι ΔΥ είναι ξυστες.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ