-
καλο θα ηταν να οδηγουσες και τη bmw 116d οπως και το α3 σε πετρελαιο για να εχεις μια ολοκληρωμενη εικονα!
οι διαμαχες ηταν απολυτα φυσικο να συμβουν..
ας παρει παντως τιμες και ο αδεφος σου κ βλεποντας κ πραττοντας!οι 116i με την 116d ηταν στα 700Ε διαφορα!
καλο εξοπλισμο για τα γουστα μου καλη τιμη παλι για τα γουστα μου κ φτηνοτερα σερβις για τη τσεπη μου!
το αν το ενα τιμονι στριβει μια ιδεα πιο καλα απο το αλλο,αν ειναι ο.5 sec. πιο γρηγορο καποιο κ αν εχει λιγο πιο σφιχτη αναρτηση δε με απασχολουν τοσο!αν υπαρχει μεγαλη διαφορα σε κατι ναι!απλα γουσταρα λιγο παραπανω τη bmw εβαλα κ τον εξοπλισμο που ηθελα κ Δευτερα το κλεινω!ισως προσθεσω και κατι ακομα..οπως ανεφερες κ συ αυτο που εχω τωρα με αυτα που εκανα test drive μερα με τη νυχτα..οποτε δες τι σε συμφερει οικονομικα και ποιο σου αρεσει πιο πολυ οπτικα!
-
Ο χρήστης FRENCH BULLDOG έγραψε:
....το αν το ενα τιμονι στριβει μια ιδεα πιο καλα απο το αλλο,αν ειναι ο.5 sec. πιο γρηγορο καποιο κ αν εχει λιγο πιο σφιχτη αναρτηση δε με απασχολουν τοσο!....Κι εγώ δεν θεωρώ σημαντικά το πιο στρίβει πιο καλά ή πιο κάνει καλύτερο χρόνο σε φανάρι ή σε πίστα. Πιο σημαντικά είναι το τι εκλαμβάνω από το αυτοκίνητο, το πόσο με ευχαριστεί να είμαι μέσα και να το οδηγώ. Και εκεί φαίνεται πως η BMW καταφέρνει να φτιάχνει αυτοκίνητα που δίνουν χαρά στον οδηγό τους σε μεγάλο βαθμό. Αυτό νομίζω είναι που περιγράφει και ο Misteras πιο πριν.
-
Ακριβως , να επισημανω και για μην χαρακτηριστω φανατικος με τα bmw, σε ανιστοιχο διλλημα δικο μου για μεταχειρισμενο mazda mx5 mk3, BMW Z4 και Mercedes Benz SLK, παντα εως 2000 κ.εκ. αναγνωριζωντας οτι το αστερι ειναι το πιο ολοκληρωμενο, το BMW απλα μου αρεσει, πελεξα και κανω ερευνα αγορας για Mazda MX-5 CC μεχρι 5ετια. Δηλαδη αναγνωριζω οτι ενα roadster το παιρνεις για να χαμογελας καιμοχι για να πηγαινεις με το μαχαιρι στα δοντια. Φανομαι ο φιλος με ο διλλημα παραπανω αν ηθελε απλανα αμαξι να μεταφερει την φαμιλια θα αγοραζε ενα Πασσατ, ενα Μερκ Β, ενα ΒΜW X1 η ενα Τουραν,κλπ. Αρα ο ανθρωπος ψαχνει το κατι παραπανω σε επιπεδο αισθησης (πισω κινηση, αναρτηση) , που να διατηρει μια δοση πρακτικοτητας (5πορτο) , να ειναι ποιοτικο(BMW),πολυ οικονομικο και με ροπες (diesel). Ολα αυτα τα εχει μονο το BMW, τα αλλα δυο εχουν ολα αυτα χωρις κατι . Προσοχη ολα τα αυοκινητα ειναι εξαιρετικα, αν ο πατερας μου ειχε το ιδιο διλλημα θα του ελεγα παρε το Μερκ, αν ηταν η γυναικα μου θα της ελεγα παρε το Αουντι, αν το ειχα εγω θα επαιρνα ο BMW. Δεν ισχυριζομαι οτι εχω δικιο, απλα ειναι μια οπτικη.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
... η περίοδος της αναζήτησης καινούριου αυτοκινήτου είναι μια πολύ ευχάριστη διαδικασία οπότε προσπάθησε να την χαρείς
Περίεργα βίτσια έχεις.... τη θεωρώ περίοδο μεγάλης ανασφάλειας, εκνευρισμού, άγχους και αβεβαιότητας... Ευχάριστο γίνεται αφού σιγουρευτείς και αποφασίσεις αλλά και πάλι έχεις την αναμονή και την ανησυχία μήπως κάτι δεν πάει καλά, μήπως το αυτοκίνητο δεν είναι εντάξει κλπ... Μόνο όταν το πάρεις στα χέρια σου και όλα λειτουργούν καλά, τότε μόνο επιτέλους νιώθεις ευχαρίστηση και ικανοποίηση και ενθουσιασμό.
Αυτά που περιγράφεις τα ένιωσα πριν το γάμο μου
Προσωπικά μου αρέσει η περίοδος αυτή καθότι δεν νιώθω καμιά ανασφάλεια ούτε άγχος, στον πόλεμο θα πάω? Χρειάστηκα λιγότερο από ένα μήνα να καταλήξω και απόλαυσα τα test drive και την πλάκα με τους πωλητές (πολλοί εκ των οποίων έπρεπε να πουλάνε κατσαρόλες και όχι αυτοκίνητα). Και -μάντεψε- όλα πήγαν κατ' ευχήν μέχρι τέλους. Τα πιο περίεργα συμβαίνουν σε κάτι τύπους ψυχωτικούς, συνεπώς ψυχραιμία και καθαρό μυαλό χρειάζεται και όχι λεξοτανίλ -
Κι εγώ πάντως είμαι από τους βιτσιόζους που τους αρέσει η ιεροτελεστία της αγοράς αυτοκινήτου. Πρώτα ψάχνεις στα περιοδικά και στα ιντερνετς τι σου αρέσει και τι είναι στο βαλάντιό σου. Μετά παίρνεις σβάρνα τις αντιπροσωπείες για test drive, προσφορές, φλερτ με τους πωλητές (αυτοί σου την πέφτουν... εσύ αντιστέκεσαι σαν ξινιάρα γκόμενα) κλπ. Αποφασίζεις, δίνεις τα χέρια και προκαταβολή και μετά περιμένεις. Σαν άντρας που βγαίνει ραντεβού με μια ωραία γυναίκα αλλά ακόμα δεν έχουν κάνει έρωτα. Περιμένεις την στιγμή να σου πει το ναι. Και μετά από λίγο ή και περισσότερο καιρό σου τηλεφωνεί και σου λέει ναι (ήρθε το αυτοκίνητό σας κύριε). Σέξι...
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Κι εγώ πάντως είμαι από τους βιτσιόζους που τους αρέσει η ιεροτελεστία της αγοράς αυτοκινήτου. Πρώτα ψάχνεις στα περιοδικά και στα ιντερνετς τι σου αρέσει και τι είναι στο βαλάντιό σου. Μετά παίρνεις σβάρνα τις αντιπροσωπείες για test drive, προσφορές, φλερτ με τους πωλητές (αυτοί σου την πέφτουν... εσύ αντιστέκεσαι σαν ξινιάρα γκόμενα) κλπ. Αποφασίζεις, δίνεις τα χέρια και προκαταβολή και μετά περιμένεις. Σαν άντρας που βγαίνει ραντεβού με μια ωραία γυναίκα αλλά ακόμα δεν έχουν κάνει έρωτα. Περιμένεις την στιγμή να σου πει το ναι. Και μετά από λίγο ή και περισσότερο καιρό σου τηλεφωνεί και σου λέει ναι (ήρθε το αυτοκίνητό σας κύριε). Σέξι... -
Ο χρήστης mrclouzo έγραψε:
... η περίοδος της αναζήτησης καινούριου αυτοκινήτου είναι μια πολύ ευχάριστη διαδικασία οπότε προσπάθησε να την χαρείς
Περίεργα βίτσια έχεις.... τη θεωρώ περίοδο μεγάλης ανασφάλειας, εκνευρισμού, άγχους και αβεβαιότητας... Ευχάριστο γίνεται αφού σιγουρευτείς και αποφασίσεις αλλά και πάλι έχεις την αναμονή και την ανησυχία μήπως κάτι δεν πάει καλά, μήπως το αυτοκίνητο δεν είναι εντάξει κλπ... Μόνο όταν το πάρεις στα χέρια σου και όλα λειτουργούν καλά, τότε μόνο επιτέλους νιώθεις ευχαρίστηση και ικανοποίηση και ενθουσιασμό.
Αυτά που περιγράφεις τα ένιωσα πριν το γάμο μου
Προσωπικά μου αρέσει η περίοδος αυτή καθότι δεν νιώθω καμιά ανασφάλεια ούτε άγχος, στον πόλεμο θα πάω? Χρειάστηκα λιγότερο από ένα μήνα να καταλήξω και απόλαυσα τα test drive και την πλάκα με τους πωλητές (πολλοί εκ των οποίων έπρεπε να πουλάνε κατσαρόλες και όχι αυτοκίνητα). Και -μάντεψε- όλα πήγαν κατ' ευχήν μέχρι τέλους. Τα πιο περίεργα συμβαίνουν σε κάτι τύπους ψυχωτικούς, συνεπώς ψυχραιμία και καθαρό μυαλό χρειάζεται και όχι λεξοτανίλΘα συμφωνησω και γω με τον κυριο clouzo! Οταν ηταν να παρουμε το Qashqai (στο Fiesta λιγοτερο, γιατι το ζαχαρωνα με το που τελειωσαν οι Πανελλαδικες) γυρισαμε πολλες αντιπροσωπειες και ηταν ενας τροπος να ξεχασουμε καποια αλλα προβληματα.. Εγω αυτο που απεχθανομαι, ειναι την αναμονη!! Ο,τι αγοραζω, το θελω τωρα αμεσως!!
Τον Realzeus τον καταλαβαινω.. Τον Μαρτη εκανα td το Golf 7 tdi και ηταν μια μιλφαρα διπλα μου η οποια αρκετα διαχυτικη..
Ατιμες ντροπες!! -
Ο χρήστης Focusman91 έγραψε:
Τον Realzeus τον καταλαβαινω.. Τον Μαρτη εκανα td το Golf 7 tdi και ηταν μια μιλφαρα διπλα μου η οποια αρκετα διαχυτικη..
Ατιμες ντροπες!! -
Ο χρήστης Misteras έγραψε:
Καλησπέρα σε όλους.Είμαι νέο μέλος και κάτοχος του 5θυρου 116D ED εδώ και 3 μήνες περίπου. Διαβάζοντας την συζήτηση ίσως να ήταν βοηθητικό για τους φίλους που είναι στην διαδικασία αγοράς, να πω μία άποψη εντελώς αντικειμενική.
Έχω εργαστεί αρκετά χρόνια σε εταιρεία εξωτερικού με αντικείμενο τα αυτοκίνητα και λόγου αντικειμένου έτυχε να έχω οδηγήσει σχεδόν ότι μάρκα και μοντέλο κυκλοφορεί στις μέρες μας, χωρίς να σημαίνει αυτό ότι είμαι κανέναν κανένας έμπειρος κριτής. Θεωρώ τον εαυτό μου έναν ταξιδιάρη, γρήγορο οδηγό- με sport συμπεριφορά και γούστα (θέλω να κάθομαι άνετος-ξάπλα πίσω γιατί όχι!, να προσπερνάω με άνεση και να έχω τον δρόμο άδειο μετά μπροστά μου όπως οι περισσότεροι φαντάζομαι εδώ), και αντικειμενικό καθώς ουδέποτε είχα καμία ιδιαίτερη πώρωση με τα αυτοκίνητα.
Κάνοντας κι εγώ το γνωστό ψάξιμο κατέληξα στην BMW. Το ήξερα από την αρχή ότι ήταν ότι πιο κοντά σε μένα έχοντας οδηγήσει πολλά bmw λόγο δουλειάς, αλλά θέλω να επιβεβαιώσω πως ήταν όντως για μένα η τέλεια επιλογή (αλλιώς είναι να τα δανείζεσαι και αλλιώς να το αγοράζεις για δικό σου!). Εκεί που το καταλαβαίνει κανείς είναι όταν έχοντας οδηγήσει το 116D για λίγο καιρό, να μπει να οδηγήσει κάτι άλλο εξίσου αξιόλογο…μπαίνεις ξανά στο bmw με ένα χαμόγελο σαν άρχοντας! **Έχει κάτι το bmw στον γενικό αποτέλεσμα όσων αφορά την εμπειρία οδήγησης **που σου αφήνει (σε συνδυασμό πάντα με την άψογη οικονομία του), που πραγματικά αξίζει να το αποκτήσει κανείς, χωρίς να θέλω να υποτιμήσω άλλες μάρκες αυτοκινήτων τις οποίες γουστάρω πάρα πολύ και για πολλούς λόγους.
Αυτά από μένα, χωρίς να μπω σε τεχνικές λεπτομέρειες καθώς είναι ξεκάθαρο ότι όλες οι γνωστοί μας κατασκευαστές έχουν ξεπεράσει του εαυτούς τους σε τεχνολογία, ασφάλεια, οικονομία, οδηγική συμπεριφορά κτλ.
Εύχομαι ότι και να αποφασίσει ο κάθε ενδιαφερόμενος να αποκτήσει, να είναι καλοτάξιδο και γερό όπως λέγανε και οι γιαγιάδες μας!
Αυτο το 'κατι' που λες, μπορεις να το περιγραψεις καπως καλυτερα;
Αν αναφερεσαι στην αισθηση οδηγησης, για εμενα αυτο το 'κατι', παντα για τα μετρα της κατηγοριας, στο δινει η giulietta πολυ περισσοτερο απο τη BMW. Συνολικα μαλλον η BMW ειναι καλυτερη, αλλα δεν 'μιλαει' στον οδηγο της οπως η Ιταλιδα.
Σε οτι αφορα το Audi, το sportback δεν εχει ημιακαμπτο. Επισης, να προσθεσω και μια πληροφορια που εμαθα, οτι μπορεις να παρεις σε αυτο επεκταση εγγυησης ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΗ, μεχρι 3 επιπλεον ετη, με το αναλογο κοστος φυσικα.
Επισης, μου κανει πολυ μεγαλη εντυπωση οτι στην Audi δεν κανουν καμια εκπτωση περαν της αποσυρσης (μονο δωρο τα ξενα και το bluetooth) ενω στην BMW κοντα στα 5000k .
Τοσο καλα πουλανε στην Audi που δεν εχουν αναγκη, ή τοσο απατα σε πωλησεις εχει παει η BMW που χρειαζεται τοσο 'σπρωξιμο'; -
Ο χρήστης MANGO2 έγραψε:
Παντως αθανατη ελλαδαρα.. δινουμε τοσα λεφτα για αυτοκινητα με χειροκινητα κιβωτια τη στιγμη που τα αυτοματα και δε των συγκεκριμενων εταιρειων, ειναι τα καλυτερα...
Δεν το βλεπουμε το πραγμα διαφορετικα με τιποτα .Άλλη απόλαυση έχει με χειροκίνητο και άλλη με αυτόματο κιβώτιο. Εμένα το αυτόματο δε με συγκινεί ιδιαίτερα. Έχω συνηθίσει με χειροκίνητο.
-
[spoiler=:uoluwqma]>Ο χρήστης mrclouzo έγραψε:
edit: τωρα ειδα οτι το start/stop στην πολη το εχεις εκτος; Γιατι;
Στην Αθήνα το έχω ενεργοποιημένο γιατί έχει μεγάλες στάσεις στα φανάρια και πολύ κίνηση. Στην επαρχία είναι λίγο σπαστικό να σβήνει ο κινητήρας για 3 sec και μετά να ξαναπαίρνει, θέλω να πω δεν έχει πολλά φανάρια και μεγάλες στάσεις, λίγη κίνηση άρα ελάχιστο όφελος.
Αν η διαφορα ειναι μικροτερη απο τις 2000e τοτε κατα τι γνωμη μου πας σε 116d.
Ολοκληρωσα και γω την ερευνα αγορας και αφου απερριψα V40,A3,A CLASS κατεληξα στην 116d την οποια θα την κλεισω τη Δευτερα(αγορα μετρητοις).Η εκπτωση εφτασε λιγο πανω απο τις 5.000e(οπως και ενος φιλου οπως διαβασα και εδω και σε προηγουμενα post του).Την εκανα test drive,μου αρεσε η ποιοτητα κυλισης και η ηχομονωση(αν δεν ετρεμε και ο επιλογεας στο ρελαντι... )
Μου εκαναν την καλυτερη εκπτωση συν την αποσυρση..!
Με γαργαλαει ο μου για να βαλω και τα ξενον αλλα ακριβα τα ατιμα και δεν ξερω αν αξιζει η αγορα τους μιας και δε θα ταξιδευω νυχτα.Κυριως για να ικανοποιησω το εγω μου...
Ενδεχομενως θα εχεις μεγαλυτερο κερδος οταν αποφασισεις να πουλησεις την 116d απο to a3 λογω diesel.Με το καλό να την παραλάβεις και καλορίζικη.
Άρα παίζει ακόμα η έκπτωση που έπαιζε και το Μάρτιο. Ο λεβιές ταχυτήτων όσο περνάνε τα χιλιόμετρα θα βελτιωθεί πολύ σε αίσθηση. Μόνο στο ρελαντί τρέμει λίγο αλλά θα δεις ότι από ένα σημείο και μετά δεν θα το προσέχεις καν, τουλάχιστον εμένα δεν με ενοχλεί. Εν κινήσει είναι οκ.
Αν δεν ταξιδεύεις βράδυ καλύτερα κράτα το χιλιάρικο για πετρέλαιο. Φτάνει για 16 γεμίσματα που ισοδυναμούν με 14.000 + χλμ περίπου . Τα standard φώτα δεν είναι και τα καλύτερα αλλά όσοι αλλάξαν λάμπες (με osram ή philips) λένε ότι υπάρχει σημαντική βελτίωση (και φθηνή). Τα xenon είναι πολύ καλά και ομορφαίνουν την μούρη αλλά προτίμησα να βάλω το[/spoiler:uoluwqma] drive comfort γιατί ήθελα οπωσδήποτε το cruise control ( + θύρα usb, bluetooth,servotronic).Tι είναι το servotronic;
-
http://www.bmw.com/com/en/insights/tech ... ronic.html
-
Ο χρήστης koralli έγραψε:
Σε οτι αφορα το Audi, το sportback δεν εχει ημιακαμπτο.
Επισης, μου κανει πολυ μεγαλη εντυπωση οτι στην Audi δεν κανουν καμια εκπτωση περαν της αποσυρσης (μονο δωρο τα ξενα και το bluetooth) ενω στην BMW κοντα στα 5000k .
Τοσο καλα πουλανε στην Audi που δεν εχουν αναγκη, ή τοσο απατα σε πωλησεις εχει παει η BMW που χρειαζεται τοσο 'σπρωξιμο';Το sportback με τον 1.2 tsi και τον 1.6 diesel φοράει ημιάκαμπτο. Από τα 120 άλογα και πάνω πολλαπλών (ακριβώς ότι συμβαίνει με το golf).
Η audi ποτέ δεν έκανε εκπτώσεις, αντιθέτως σχεδόν πάντα κάνει δώρο εξοπλισμό. Αυτή είναι η πολιτική της εταιρείας. Στο λανσάρισμα έκανε δώρο xenon+bluethooth (γύρω στα 1.500 ευρώ αν τα βάλεις extra) μαζί με 1500 ευρώ έκπτωση. Τώρα δεν ξέρω τι εκπτώσεις τρέχουν. Επίσης παραδοσιακά η audi κάνει αρκετές ταξινομήσεις leasing, ίσως να έχουν ρίξει και εκεί βάρος. Από την αρχή του χρόνου μέχρι τέλος Απριλίου συνολικά έχουν πουλήσει : audi 579, mercedes 469, bmw 449, volvo 428.Tι είναι το servotronic;
Μεταβάλει την υποβοήθηση αναλόγως της ταχύτητας. Στο παρκάρισμα και με λίγα χιλιόμετρα είναι ελαφρύ και βαραίνει όσο αυξάνονται τα χιλιόμετρα. Προσωπικά μου αρέσει, δουλεύει σωστά.
-
Ο χρήστης panosft έγραψε:
Παντως αθανατη ελλαδαρα.. δινουμε τοσα λεφτα για αυτοκινητα με χειροκινητα κιβωτια τη στιγμη που τα αυτοματα και δε των συγκεκριμενων εταιρειων, ειναι τα καλυτερα...
Δεν το βλεπουμε το πραγμα διαφορετικα με τιποτα .Άλλη απόλαυση έχει με χειροκίνητο και άλλη με αυτόματο κιβώτιο. Εμένα το αυτόματο δε με συγκινεί ιδιαίτερα. Έχω συνηθίσει με χειροκίνητο.
Άμα συνηθίσεις και με κανένα καλό αυτόματο μια χαρά σε συγκινεί!
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Κι εγώ πάντως είμαι από τους βιτσιόζους που τους αρέσει η ιεροτελεστία της αγοράς αυτοκινήτου. Πρώτα ψάχνεις στα περιοδικά και στα ιντερνετς τι σου αρέσει και τι είναι στο βαλάντιό σου. Μετά παίρνεις σβάρνα τις αντιπροσωπείες για test drive, προσφορές, φλερτ με τους πωλητές (αυτοί σου την πέφτουν... εσύ αντιστέκεσαι σαν ξινιάρα γκόμενα) κλπ. Αποφασίζεις, δίνεις τα χέρια και προκαταβολή και μετά περιμένεις. Σαν άντρας που βγαίνει ραντεβού με μια ωραία γυναίκα αλλά ακόμα δεν έχουν κάνει έρωτα. Περιμένεις την στιγμή να σου πει το ναι. Και μετά από λίγο ή και περισσότερο καιρό σου τηλεφωνεί και σου λέει ναι (ήρθε το αυτοκίνητό σας κύριε). Σέξι...Σωστος!
-
Ο χρήστης koralli έγραψε:
Καλησπέρα σε όλους.
Είμαι νέο μέλος και κάτοχος του 5θυρου 116D ED εδώ και 3 μήνες περίπου. Διαβάζοντας την συζήτηση ίσως να ήταν βοηθητικό για τους φίλους που είναι στην διαδικασία αγοράς, να πω μία άποψη εντελώς αντικειμενική.
Έχω εργαστεί αρκετά χρόνια σε εταιρεία εξωτερικού με αντικείμενο τα αυτοκίνητα και λόγου αντικειμένου έτυχε να έχω οδηγήσει σχεδόν ότι μάρκα και μοντέλο κυκλοφορεί στις μέρες μας, χωρίς να σημαίνει αυτό ότι είμαι κανέναν κανένας έμπειρος κριτής. Θεωρώ τον εαυτό μου έναν ταξιδιάρη, γρήγορο οδηγό- με sport συμπεριφορά και γούστα (θέλω να κάθομαι άνετος-ξάπλα πίσω γιατί όχι!, να προσπερνάω με άνεση και να έχω τον δρόμο άδειο μετά μπροστά μου όπως οι περισσότεροι φαντάζομαι εδώ), και αντικειμενικό καθώς ουδέποτε είχα καμία ιδιαίτερη πώρωση με τα αυτοκίνητα.
Κάνοντας κι εγώ το γνωστό ψάξιμο κατέληξα στην BMW. Το ήξερα από την αρχή ότι ήταν ότι πιο κοντά σε μένα έχοντας οδηγήσει πολλά bmw λόγο δουλειάς, αλλά θέλω να επιβεβαιώσω πως ήταν όντως για μένα η τέλεια επιλογή (αλλιώς είναι να τα δανείζεσαι και αλλιώς να το αγοράζεις για δικό σου!). Εκεί που το καταλαβαίνει κανείς είναι όταν έχοντας οδηγήσει το 116D για λίγο καιρό, να μπει να οδηγήσει κάτι άλλο εξίσου αξιόλογο…μπαίνεις ξανά στο bmw με ένα χαμόγελο σαν άρχοντας! **Έχει κάτι το bmw στον γενικό αποτέλεσμα όσων αφορά την εμπειρία οδήγησης **που σου αφήνει (σε συνδυασμό πάντα με την άψογη οικονομία του), που πραγματικά αξίζει να το αποκτήσει κανείς, χωρίς να θέλω να υποτιμήσω άλλες μάρκες αυτοκινήτων τις οποίες γουστάρω πάρα πολύ και για πολλούς λόγους.
Αυτά από μένα, χωρίς να μπω σε τεχνικές λεπτομέρειες καθώς είναι ξεκάθαρο ότι όλες οι γνωστοί μας κατασκευαστές έχουν ξεπεράσει του εαυτούς τους σε τεχνολογία, ασφάλεια, οικονομία, οδηγική συμπεριφορά κτλ.
Εύχομαι ότι και να αποφασίσει ο κάθε ενδιαφερόμενος να αποκτήσει, να είναι καλοτάξιδο και γερό όπως λέγανε και οι γιαγιάδες μας!
Αυτο το 'κατι' που λες, μπορεις να το περιγραψεις καπως καλυτερα;
Αν αναφερεσαι στην αισθηση οδηγησης, για εμενα αυτο το 'κατι', παντα για τα μετρα της κατηγοριας, στο δινει η giulietta πολυ περισσοτερο απο τη BMW. Συνολικα μαλλον η BMW ειναι καλυτερη, αλλα δεν 'μιλαει' στον οδηγο της οπως η Ιταλιδα.
Σε οτι αφορα το Audi, το sportback δεν εχει ημιακαμπτο. Επισης, να προσθεσω και μια πληροφορια που εμαθα, οτι μπορεις να παρεις σε αυτο επεκταση εγγυησης ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΗ, μεχρι 3 επιπλεον ετη, με το αναλογο κοστος φυσικα.
Τοσο καλα πουλανε στην Audi που δεν εχουν αναγκη, ή τοσο απατα σε πωλησεις εχει παει η BMW που χρειαζεται τοσο 'σπρωξιμο';Η επιπλέον εγγύηση ΔΕΝ είναι εργοστασιακή, είνα αντιπροσωπείας σε συνεργασία με ασφαλιστική εταιρεία.
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Κι εγώ πάντως είμαι από τους βιτσιόζους που τους αρέσει η ιεροτελεστία της αγοράς αυτοκινήτου. Πρώτα ψάχνεις στα περιοδικά και στα ιντερνετς τι σου αρέσει και τι είναι στο βαλάντιό σου. Μετά παίρνεις σβάρνα τις αντιπροσωπείες για test drive, προσφορές, φλερτ με τους πωλητές (αυτοί σου την πέφτουν... εσύ αντιστέκεσαι σαν ξινιάρα γκόμενα) κλπ. Αποφασίζεις, δίνεις τα χέρια και προκαταβολή και μετά περιμένεις. Σαν άντρας που βγαίνει ραντεβού με μια ωραία γυναίκα αλλά ακόμα δεν έχουν κάνει έρωτα. Περιμένεις την στιγμή να σου πει το ναι. Και μετά από λίγο ή και περισσότερο καιρό σου τηλεφωνεί και σου λέει ναι (ήρθε το αυτοκίνητό σας κύριε). Σέξι...
Σωστος!
ερασιτέχνες...
τί να πούμε κ εμείς που αγοράζουμε μεταχειρισμένα. Άντε να πετύχεις την ευκαιρία, να ψάξεις σωστά την 'ευκαιρια', να ψυχολογήσεις κ τον πωλητή αφού τσεκάρεις ότι ο εξοπλισμός χρονιες κινητήρες είναι αυτοί που περιγράφονται, να κλεινεις ραντεβού κ να κάνεις βόλτες να βλέπεις αμαξια κάνοντας γύρω γύρω το αμαξι σα ντεντεκτιβ κλουζώ με όλες τις αισθήσεις στην τσίτα (πλην της γευσης, ακόμα κ αυτή της όσφρησης ). Κ να λες μήπως να πάρω δυο χρόνια πιο παλιό αλλά πιο καλό μοντέλο/μαρκα. κτλ κτλπάντως, audi στα ίδια λεφτά με το bmw...
για εμένα αν ψώνιζα δεν θα υπήρχε δίλημμα κανΑπό την αρχή του χρόνου μέχρι τέλος Απριλίου συνολικά έχουν πουλήσει : audi 579, mercedes 469, bmw 449, volvo 428.
από περιεργεια, η αλφα τί έχει κάνει?
-
Ο χρήστης chemic έγραψε:
Από την αρχή του χρόνου μέχρι τέλος Απριλίου συνολικά έχουν πουλήσει : audi 579, mercedes 469, bmw 449, volvo 428.
159 η τζουλιέττα
edit: τα γράφει αναλυτικά ο volvozues απο κάτω
-
Ο χρήστης chemic έγραψε:
Από την αρχή του χρόνου μέχρι τέλος Απριλίου συνολικά έχουν πουλήσει : audi 579, mercedes 469, bmw 449, volvo 428.
Alfa 235...Αναλυτικα για την κατηγορια που γινετε λογος (σφαγη) εχουν ως εξης: V40 213 (+29 XC), A-Class 204, A3 203, 1-Series 200, Giulietta 159..
-
koralli έγραψε:
Αυτο το 'κατι' που λες, μπορεις να το περιγραψεις καπως καλυτερα;Αν αναφερεσαι στην αισθηση οδηγησης, για εμενα αυτο το 'κατι', παντα για τα μετρα της κατηγοριας, στο δινει η giulietta πολυ περισσοτερο απο τη BMW. Συνολικα μαλλον η BMW ειναι καλυτερη, αλλα δεν 'μιλαει' στον οδηγο της οπως η Ιταλιδα.
Αυτό που λες πιστεύω ότι ισχύει (η bmw να είναι ολοκληρωμένη-καλύτερη στο σύνολό της). Όπως και το γεγονός πως η Ιταλίδα μιλάει στον οδηγό είναι αλήθεια, απλά πιστέυω πως το πόσο μιλάει το κάθε όχημα στον οδηγό έχει να κάνει με τον χαρακτήρα αυτού. Σε μένα προσωπικά το bmw δεν μου μιλάει απλά με έχει ξεκουφάνει..
Και θα ήθελα να σημειώσω εδώ, πως μία bmw είναι διαχρονική στα μοντέλα που βγάζει στην αγορά και τα στηρίζει στο μέλλον με βελτιώσεις, ανανεώσεις facelift κτλ.. Υπάρχουν πολλά νέα μοντέλα από διάφορους κατασκευαστές που κάνουν το «ουάο!» και μετά έχουν ξεχαστεί σαν μόδα της εποχής.Περιγράφοντας τώρα το «κάτι» που ανέφερα, 3 πράγματα μου έρχονται αμέσως στο μυαλό.
Τα κάθισμα του αυτοκινήτου. Εάν σου δοθεί η ευκαιρία να παίξεις με το κάθισμα θα συνειδητοποιήσεις πως οι ρυθμίσεις του είναι φτιαγμένες για να φτιάξεις θέση διαστημόπλοιου. Εγώ προσωπικά το έχω τέρμα κάτω, με στηρίζει από παντού (μέχρι και τα γόνατα) και έχω ορατότητα και πλήρη αίσθηση του τι γίνεται γύρω μου. Απόλυτη ξεκούραση. Πήγα και ήρθα (από Αθήνα) Γιάννενα την προηγούμενη εβδομάδα και όταν επέστρεψα ήμουν έτοιμος να ξαναπάω καπάκι. Δεν ήθελα να σηκωθώ.
Η κονσόλα του οδηγού. Είναι στραμμένα όλα προς το μέρος σου με δυναμισμό και μία απόλυτη αίσθηση προστασίας και ασφάλειας. Πολύ αναφέρονται σε αυτό το γεγονός λέγοντας πως η κονσόλα είναι κλειστοφοβική αλλά για κάποιον με sport χαρακτήρα η bmw είναι επιλογή που γεμίζει την ψυχή του.
Το πιο σπουδαίο. Πίσω κίνηση. Αυτή η διαφορά εδώ από τον ανταγωνισμό, είναι που «οδηγεί» και κάποιον στην τελική απόφαση συνήθως, δεδομένου ότι έχει στα υπόψη και το bmw.
Είσαι λοιπόν στον πύραυλο σου (δεν είναι M3 αλλά η ροπή είναι χορταστική-σε ανοιχτό δρόμο πας με 160 και νομίζεις πως πας με 80), έχεις του χειρισμούς γύρω σου και κοντά σου και ξεκινάει η ώθηση από πίσω όπως πρέπει….όπως μου έλεγε και ένας φίλος και λάτρης των αυτοκινήτων σε μία κουβέντα που κάναμε παλιά, άλλο να σε τραβάνε και άλλο να σε σπρώχνουν!
AUDI A3 (2013) Ή BMW 116D (2013)