-
Ο χρήστης FRENCH BULLDOG έγραψε:
καλημερα!ο κυριωτερος λογος ηταν η εκπτωση που εκανε η BMW.Μου αρεσε πολυ το α3(αισθηση στιβαροτητας)αλλα σε πετρελαιο καλυτερη θεωρησα τη bmw.εσωτερικο ομορφο αλλα-γουστα ειναι αυτα-μου αρεσε η bmw.to v40 μου φανηκε στεναχωρο μεσα αλλα με ομορφα καθισματα αλλα και πιο αργο απο την 116d.H a class 180cdi πανεμορφη κατ εμε αλλα μικροτερο χωρο αποσκευων πιο αργη απο 116d πιο ακριβη κατα 1000 και κατι ευρω για αγορα και ακριβοτερα σερβις..ανα 2 χρονια στη bmw ανα χρονο στο αστερι.ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ομως πολυ η ατιμη.Επισης τους δινω και το αμαξι μου και την καλυτερη τιμη παλι η bmw την εκανε...οποτε...
την πηρα με το sport line+advandage+διευρυμενο πινακα+αισθητηρες εργοστασιακους+αυτοματα φωτα κ αισθητηρες βροχης+bluetooth...α!!!και αλλη ζαντα οχι απο τη σπορ εκδοση που δε μου αρεσε εκεινη καθολου.Στα 22000ε απο Θεσ/νικη!παντως οταν ανεφερα τιμη μεσα σε 1' ο πωλητης εριξε την τιμη του δικου του 65οe..παιζουν καλες προσφορες!Με τα extra που αναφέρεις αλλά χωρίς το bluetooth (γιατί πάει πακέτο με το σύστημα πλοήγησης business τουλάχιστον στο configurator) η τιμή διαμορφώνεται στα 29.245 ευρώ + 150 ευρώ pdi, έξοδα μεταφοράς κλπ = 29.395 ευρώ
Συνεπώς μιλάμε για έκπτωση-μαμούθ 7.395 ευρώ. Μήπως εννοείς 22.000 ευρώ μαζί με την τιμή που έδωσαν για το δικό σου?
Όσο για την a-class (180 cdi), πριν 2 μήνες είχα πάρει προσφορά 27.500 ευρώ χωρίς να βάλω τρελά extra
Το a3 sportback diesel στην έκδοση ambition με δώρο τα xenon και το bluetooth έφτανε τα 26.000 ευρώ. -
Και ο αντιπρόσωπος της Χαλκίδας (αν θυμάμαι καλά) πρέπει να κάνει καλές εκπτώσεις στις 116d. Μετά από έρευνα αγοράς παρήγγειλε γνωστός από εκεί σε πολύ καλύτερη τιμή απο αντιπροσωπείες της επαρχίας.
-
Να ξεκαθαρισω πως ολα τα παραπανω αυτοκινητα που ειδα μου αρεσαν!οι προσφορες που πηρα ειδικα για την 116d και την a-class 180cdi ηταν παρα πολυ καλες!με εξεπληξαν ευχαριστα!
αν τα σερβις της a-class ηταν ανα 2 χρονια, ενα κλικ πιο φτηνα και τελικη τιμη πιο κοντα στην 116d θα την επαιρνα..
H τιμη ειναι 21.700e ακριβως μαζι με το αμαξι μου.Συγνωμη που δεν το ξακαθαρισα!
26.700 ηταν νομιζω η α-class χωρις το αμαξι μου με το πακετο urban+clima+πακετο καθρεφτων+ομιχλης+αισθητηρες παρκαρ. απλους οχι εργοστασιακους!και παλι ομως καλη τιμη θεωρω πως ειναι..!
ελπιζω πως η προσφορα θα ισχυει μεχρι τη δευτερα οπου και θα το κλεισω!Παραγγελια ειναι οχι ετοιμοπαραδοτο!
ευχαριστω για τις ευχες!ελπιζω να το ευχαριστηθω αν σκεφτει κανεις οτι αυτο που δινω εχει πανω απο 110.000 και ειναι μμοντελο του 2006 με λιγα κυβικα!κυνηγα το! ο ενας προσπαθει να κανει καλυτερη τιμη απο τον αλλον!αν κοιτουσες α3diesel θα σου ελεγα 116d.
αντιπροσωπο δε θα ηθελα να αναφερω ουτε το αμαξι μου.mrclouzo
σα να χεις δικιο για τα ξενον σε συγκριση με τα 16 γεμισματα πετρελαιου
τον πινακα οργανων τον εβαλα επειδη τον ειχες αναφερει και οντως ειναι ωραιος!σωστη κινηση!! -
Ο χρήστης FRENCH BULLDOG έγραψε:
mrclouzo
σα να χεις δικιο για τα ξενον σε συγκριση με τα 16 γεμισματα πετρελαιου
τον πινακα οργανων τον εβαλα επειδη τον ειχες αναφερει και οντως ειναι ωραιος!σωστη κινηση!!Ωραίος
Καλά το φαντάστηκα ότι οι τιμές που έγραψες ήταν ΜΑΖΙ με το δικό σου αυτοκίνητο. Νομίζω ότι θα βοηθούσε αν γράψεις την τελική τιμή της bmw χωρίς να αφαιρέσεις την τιμή για την ανταλλαγή -
Ας το κλεισω πρωτα να πανε ολα καλα και μετα βλεπουμε για εκτενη αναλυση!
ξεχασα επισης να αναφερω οτι θα ειναι σε λευκιο μη μεταλλικο χρωμα! -
Απορώ τι συζητάμε, χαλαρά 116d...το 1,6 tdi είναι απάτη, ένα πανάκριβο αμάξι με ημιάκαμπτο και μέγα πισωγύρισμα...για βενζίνη μην το σκέφτεσαι είναι πλέον καύσιμο για πολύ λίγους...στην θέση σου θα την παράγγελνα με το οχτατάχυτο αυτόματο που είναι και το καλύτερο στην κατηγορία.
Την A-class δεν θα την σκεφτόμουν με τίποτα, σε όλες οι κριτικές που έχω διαβάσει βγαίνει κατώτερη των δύο παραπάνω και όλοι έχουν πρόβλημα με το κοπάνημα της ανάρτησης στις ανωμαλίες του δρόμου...από τεχνολογία δίνει την εντύπωση ενός μέτριου mainstream, γενικά μου φαίνεται αμάξι απάτη που κάνει ένα σκασμό λεφτά λόγω σήματος. -
Ο χρήστης Δρομέας έγραψε:
Απορώ τι συζητάμε, χαλαρά 116d...το 1,6 tdi είναι απάτη, ένα πανάκριβο αμάξι με ημιάκαμπτο και μέγα πισωγύρισμα...για βενζίνη μην το σκέφτεσαι είναι πλέον καύσιμο για πολύ λίγους...στην θέση σου θα την παράγγελνα με το οχτατάχυτο αυτόματο που είναι και το καλύτερο στην κατηγορία.
Την A-class δεν θα την σκεφτόμουν με τίποτα, σε όλες οι κριτικές που έχω διαβάσει βγαίνει κατώτερη των δύο παραπάνω και όλοι έχουν πρόβλημα με το κοπάνημα της ανάρτησης στις ανωμαλίες του δρόμου...από τεχνολογία δίνει την εντύπωση ενός μέτριου mainstream, γενικά μου φαίνεται αμάξι απάτη που κάνει ένα σκασμό λεφτά λόγω σήματος.Δυστυχώς το οχτάρι δεν μπαίνει στην 116 d ούτε με ειδική παραγγελία (τουλάχιστον στην Ελλάδα).
Συμφωνώ με το σχόλιο για την ανάρτηση της a-class, απορώ μερικοί που την βρίσκουν μια χαρά ακόμα και με το amg pack (είτε οδηγούσαν μονοθέσιο πριν είτε έκαναν test drive στην αττική οδό είτε μόλις έκλεισαν τα 18). -
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Η λύση σου είναι μία. A class .
Aλλιώς πάς σε Volvo V40!Θα συμφωνήσω 100%!
-
Ο χρήστης mrclouzo έγραψε:
Την A-class δεν θα την σκεφτόμουν με τίποτα, σε όλες οι κριτικές που έχω διαβάσει βγαίνει κατώτερη των δύο παραπάνω και όλοι έχουν πρόβλημα με το κοπάνημα της ανάρτησης στις ανωμαλίες του δρόμου...από τεχνολογία δίνει την εντύπωση ενός μέτριου mainstream, γενικά μου φαίνεται αμάξι απάτη που κάνει ένα σκασμό λεφτά λόγω σήματος.
Συμφωνώ με το σχόλιο για την ανάρτηση της a-class, απορώ μερικοί που την βρίσκουν μια χαρά ακόμα και με το amg pack (είτε οδηγούσαν μονοθέσιο πριν είτε έκαναν test drive στην αττική οδό είτε μόλις έκλεισαν τα 18).
Σαφως πιο σωστο να εχετε βγαλει συμπερασμα και οι δυο απο το τι λενε τα περιοδικα, απο το να την εχετε οδηγησει...
Στα δυο απο τα τρια παντως επεσες μεσα...
-
Προσωπικά οδήγησα μια a-class 180 cdi με τη standard ανάρτηση και το πακέτο urban line (με 17αρες ζάντες) και συγκριτικά η 116 d είναι σαφώς πιο άνετη ειδικά στην διαχείριση των εγκάρσιων ανωμαλίων (βέβαια η a-class έχει μικρότερες κλίσεις). Πιθανολογώ ότι με το amg πακέτο και την sport ανάρτηση (σε συνδυασμό με 17αρες ή 18αρες) θα είναι σκληρή για τα δικά μου γούστα. Κατά τα λοιπά το αυτοκίνητο είναι όμορφο, το πιο sport mercedes που έχω οδηγήσει αλλά δεν παύει να είναι ακριβή χωρίς αντίστοιχα να ξεχωρίζει ιδιαίτερα σε κάποιον τομέα από τον ανταγωνισμό (εκτός ίσως της εμφάνισης). Μεταξύ a-class και v40 θα έπαιρνα με κλειστά μάτια το volvo. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί σε αυτό το forum πρέπει όλοι να συμφωνούμε
P.S. : Αλήθεια πόσα διόδια πληρώνει η φόρμουλα στην αττική οδό?
-
Προσωπικά οδήγησα μια a-class 180 cdi με τη standard ανάρτηση και το πακέτο urban line (με 17αρες ζάντες) και συγκριτικά η 116 d είναι σαφώς πιο άνετη ειδικά στην διαχείριση των εγκάρσιων ανωμαλίων (βέβαια η a-class έχει μικρότερες κλίσεις). Πιθανολογώ ότι με το amg πακέτο και την sport ανάρτηση (σε συνδυασμό με 17αρες ή 18αρες) θα είναι σκληρή για τα δικά μου γούστα. Κατά τα λοιπά το αυτοκίνητο είναι όμορφο, το πιο sport mercedes που έχω οδηγήσει αλλά δεν παύει να είναι ακριβή χωρίς αντίστοιχα να ξεχωρίζει ιδιαίτερα σε κάποιον τομέα από τον ανταγωνισμό (εκτός ίσως της εμφάνισης). Μεταξύ a-class και v40 θα έπαιρνα με κλειστά μάτια το volvo. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί σε αυτό το forum πρέπει όλοι να συμφωνούμεP.S. : Αλήθεια πόσα διόδια πληρώνει η φόρμουλα στην αττική οδό?
Δεν σου ζητησε κανεις να συμφωνησεις με το ζορι σε κατι, αλλα μην εκφερεις αποψη για κατι στο οποιο δεν εχεις προσωπικη εικονα, τοσο απλο! Και προσωπικη εικονα δεν εχεις στην προκειμενη περιπτωση ουτε με τη μεθοδο της επαγωγης...Υπαρχει κατοχος στο φορουμ, και εχουν ερθει σε επαφη με το συγκεκριμενο αυτοκινητο και αλλα μελη. Το κοπανημα για το οποιο γινετε λογος δεν υφισταται, τουλαχιστον για το Α200 AMG. Ποσο αστειο ειναι λοιπον να ειρωνευεσαι καποιους που σου λενε το αντιθετο, εχοντας προσωπικη εμπειρια?
Και για να μην αρχισουμε κουβεντα για το ποσο ειδικος και αντικειμενικος ειναι ο τυπος, να θυμισω οτι δεν εχει αναφερθει πουθενα το θεμα των κλισεων του Ασσου, το οποιο τελικα μεχρι κι εσυ αποδεχθηκες...ουτε βεβαια οι τριγμοι στο ρελαντι κτλ..ΥΓ: Η συγκεκριμενη οσο μια μηχανη..
-
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
Δεν σου ζητησε κανεις να συμφωνησεις με το ζορι σε κατι, αλλα μην εκφερεις αποψη για κατι στο οποιο δεν εχεις προσωπικη εικονα, τοσο απλο! Και προσωπικη εικονα δεν εχεις στην προκειμενη περιπτωση ουτε με τη μεθοδο της επαγωγης...Υπαρχει κατοχος στο φορουμ, και εχουν ερθει σε επαφη με το συγκεκριμενο αυτοκινητο και αλλα μελη. Το κοπανημα για το οποιο γινετε λογος δεν υφισταται, τουλαχιστον για το Α200 AMG. Ποσο αστειο ειναι λοιπον να ειρωνευεσαι καποιους που σου λενε το αντιθετο, εχοντας προσωπικη εμπειρια?
Και για να μην αρχισουμε κουβεντα για το ποσο ειδικος και αντικειμενικος ειναι ο τυπος, να θυμισω οτι δεν εχει αναφερθει πουθενα το θεμα των κλισεων του Ασσου, το οποιο τελικα μεχρι κι εσυ αποδεχθηκες...ουτε βεβαια οι τριγμοι στο ρελαντι κτλ..ΥΓ: Η συγκεκριμενη οσο μια μηχανη..
Τα ελληνικά μου θέλω να πιστεύω ότι είναι σε καλό επίπεδο. Έγραψα λοιπόν ότι οδήγησα την a-class με την standard ανάρτηση και δεν είναι τόσο άνετη όσο ο άσος ή το v40 χωρίς παράλληλα να ξεχωρίζει ιδιαίτερα σε sportiness. Το a3 το έχω οδηγήσει στην έκδοση ambition και είναι ένας ικανοποιητικός συμβιβασμός άνεσης-κρατήματος αλλά άνετο δεν το λες σε καμία περίπτωση. Πολύ απλά εμένα προσωπικά δεν με εντυπωσίασε η a-class και σε σύγκριση με την 116 d προτιμώ την τελευταία οδηγικά και για να συμβιώνω καθημερινά μαζί της. Ποιος ειρωνεύεται ποιον δεν ξέρω, εκτός και αν έχεις την γνωστή μύγα κλπ κλπ.
Όσον αφορά τον ειδικό τύπο, όλα μα όλα τα reviews που έχω διαβάσει για την a-class ανά το παγκόσμιο στερέωμα και όχι το ελλάντα το αναφέρουν το θέμα της άνεσης της ανάρτησης. Να είναι όλοι τόσο άσχετοι
Για τις κλίσεις του άσου έχει γραφτεί από μερίδα του τύπου ότι είναι λίγο αυξημένες αλλά προσωπικά που έχω πιέσει αρκετά το αυτοκίνητο διαπίστωσα ότι δεν επηρεάζουν το handling και φυσικά δεν με ενοχλούν, δεν είναι και τραγικές. Θα το ήθελα ένα-δύο κλικ πιο σφιχτό το αυτοκίνητο αλλά μέχρι εκεί. Ενδεχομένως να είχα επιλέξει την sport ανάρτηση αν υπήρχε η επιλογή (στην 116 d δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα). Αν ήθελα να στρίβω τραπέζι και να κοπανιέμαι στους υπέροχους ελληνικούς δρόμους θα έκανα άλλη επιλογή. Το ότι υπάρχουν οδηγοί που βρίσκουν μια χαρά την amg ανάρτηση σε συνδυασμό με χαμηλοπρόφιλα λάστιχα σε 18αρες ζάντες δεν μου λέει απολύτως τίποτα. -
Προσωπικά επειδη μπορω να εκφέρω άποψη καθότι έχω κανει πλεον αρκετα χλμ με Α 200 AMG Packet (και οδηγος κι επιβατης) τ' αμαξι ειναι ανετο (παρ' ότι σφιχτο), έχει πολυ καλη ποιότητα κυλισης, και γενικά σε επιπεδο στησιματος ειναι πολυ καλό
Τώρα τι λεει ο ειδικός τύπος και τι καταλαβαινετε μερικοι δω μέσα πραγματικά δεν καταλαβαινω αν τα βγαζετε απο το μυαλο σας ή αν πραγματικα δεν μπορείτε να δημιουργήσετε μια ολοκληρωμενη εικόνα απο ένα αμαξι.
Γενικά εγώ εντυπωσιαστικα ειδικα απο την αναρτηση (αν και να πω την αληθεια το περιμενα)
Edit Να προσθέσω ότι το αμαξι που οδηγώ καθημερινα ειναι πολυ άνετο και η μεταβαση απο το ένα στο αλλο δεν με ενοχλει καθόλου αντιθετα με αλλα σφιχτα που έχω μπει (συμπεριλαμβανεται το Α3 με τη σπορ αναρτηση) -
Τα ελληνικά μου θέλω να πιστεύω ότι είναι σε καλό επίπεδο. Έγραψα λοιπόν ότι οδήγησα την a-class με την standard ανάρτηση και δεν είναι τόσο άνετη όσο ο άσος ή το v40 χωρίς παράλληλα να ξεχωρίζει ιδιαίτερα σε sportiness.Κι εγω τι σου ειπα?
μην εκφερεις αποψη για κατι στο οποιο δεν εχεις προσωπικη εικονα, τοσο απλο! Και προσωπικη εικονα δεν εχεις στην προκειμενη περιπτωση ουτε με τη μεθοδο της επαγωγης...
Ποιος ειρωνεύεται ποιον δεν ξέρω, εκτός και αν έχεις την γνωστή μύγα κλπ κλπ.
Συμφωνοντας ειπες..
Συμφωνώ με το σχόλιο για την ανάρτηση της a-class, απορώ μερικοί που την βρίσκουν μια χαρά ακόμα και με το amg pack (είτε οδηγούσαν μονοθέσιο πριν είτε έκαναν test drive στην αττική οδό είτε μόλις έκλεισαν τα 18).
Πες μας τωρα και για τη σφιγγα
Όσον αφορά τον ειδικό τύπο, όλα μα όλα τα reviews που έχω διαβάσει για την a-class ανά το παγκόσμιο στερέωμα και όχι το ελλάντα το αναφέρουν το θέμα της άνεσης της ανάρτησης. Να είναι όλοι τόσο άσχετοι
Ξεχνα τι εχεις διαβασει, οδηγησε μια AMG και απαντησε μονος σου.
Για τις κλίσεις του άσου έχει γραφτεί από μερίδα του τύπου ότι είναι λίγο αυξημένες αλλά προσωπικά που έχω πιέσει αρκετά το αυτοκίνητο διαπίστωσα ότι δεν επηρεάζουν το handling και φυσικά δεν με ενοχλούν, δεν είναι και τραγικές. Θα το ήθελα ένα-δύο κλικ πιο σφιχτό το αυτοκίνητο αλλά μέχρι εκεί. Ενδεχομένως να είχα επιλέξει την sport ανάρτηση αν υπήρχε η επιλογή (στην 116 d δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα). Αν ήθελα να στρίβω τραπέζι και να κοπανιέμαι στους υπέροχους ελληνικούς δρόμους θα έκανα άλλη επιλογή. Το ότι υπάρχουν οδηγοί που βρίσκουν μια χαρά την amg ανάρτηση σε συνδυασμό με χαμηλοπρόφιλα λάστιχα σε 18αρες ζάντες δεν μου λέει απολύτως τίποτα.
Σημειωτεον...το οτι γερνει δεν σημαινει οτι δεν στριβει. Σημαινει απλα οτι δεν ειναι και τοσο σπορτιβ οσο μας λεει ο τυπος. Οπως εχω ξαναπει, προσωπικα μου αρεσε η ανεση που προσφερει. Αν αυτο ειναι το ζητουμενο, καμια αντιρρηση. Αλλα σπορτιβ με κλισεις Fluence ( ) δεν γινετε! Το οτι εσενα σου κανει, δεν λεει τιποτα, εκτος του οτι εκανες καλη επιλογη!
-
Δεν εχω μπει σε πολλες Mercedes αλλα στην Α200 στο προγραμμα Eco, το αυτοκινητο ηταν χιλιομετροφαγος!! Στο Sport Mode η επαφη με το δρομο ηταν περισσοτερο αισθητη. Οταν με ειχαν παει βολτα, δεν ειχαμε περασει απο κακης ποιοτητας ασφαλτο, αλλα φανταζομαι οτι στο Sport Mode μαλλον οι ανωμαλιες θα γινονται πιο αισθητες. Και οι μεγαλες ζαντες συνεπικουρουν σ'αυτο. .
-
Η χρυση τομη ειναι δυσκολη. Το να παρουσιασεις ενα αυτοκινητο μαλακο για να ειναι ανετο (1xx) ή σκληρο για να ειναι σπορ (A3) δεν ειναι τοσο δυσκολο. Αν καποιος ψαχνει ανεση, η χρυση τομη μπορει να του φανει σκληρη. Αντιστοιχα αν ψαχνει σπορ μπορει να τη χαρακτηρισει και μαλακη...
Επομενως, η αποσβεση της Α με AMG και 18' ειναι υποδειγματικη παρολο που ειναι σφιχτη. Τωρα αν καποιος ακουει μερσεντες και του ερχεται στο μυαλο η C τοτε ναι ειναι κουτσουρο...Να σημειωσω επισης οτι το αυτοκινητο δεν ειναι δικο μου και προσωπικα δεν θα το αγοραζα για διαφορους λογους. Εμφανισιακα χωρις το ΑΜG θεωρω πως ειναι για ντοματες. Τελος δεν ειμαι φαν του ονοματος/σηματος της...Ξερω ομως οτι εκανα λιμανοβολτα και το αμαξι εστριβε φλατ και με ομορφο ελεγχο της ουρας (μονη ενσταση το τιμονι), και περασε μεταξυ αλλων, τη Μεταξα στη γλυφαδα και τις γραμμες του τραμ της παραλιακης, χωρις να σου φυγουν τα σφραγισματα. Στα τετοια μου λοιπον τι λεει ο τυπος...
-
Πάλι υπερβάλλεις όταν λες ότι ο άσος γέρνει σαν σκούνα. Καμία σχέση. Άλλωστε με λιγότερα από 400 ευρώ επιλέγει κάποιος την sport ανάρτηση και το αυτοκίνητο καθίσταται ίσως το πιο ευχάριστο οδηγικά premium ελέω και πίσω κίνησης. Είναι θέμα προσωπικών επιλογών. Ακόμα και με τη standard ανάρτηση ο άσος είναι ένα πολύ ευχάριστο οδηγικά αυτοκίνητο και -μην ξεχνιόμαστε- το μοναδικό στην κατηγορία που το esp βγαίνει εντελώς off.
Δεν καταλαβαίνω γιατί είναι κακό ή παράλογο ένα αυτοκίνητο με sport ανάρτηση και χαμηλοπρόφιλα λάστιχα να είναι σφικτό και ενίοτε κουραστικό όταν μιλάμε για ελληνικούς δρόμους. Άλλωστε όποιος κάνει τέτοια επιλογή δεν περιμένει να συμπεριφέρεται η ανάρτηση σαν μαγικό χαλί. Δηλαδή η 135 Μ πιστεύει κανείς ότι θα είναι s-class σε άνεση? Το περίεργο είναι να προσπαθεί να πείσει κάποιος ότι ένα αυτοκίνητο με ξεκάθαρα sport προσανατολισμό και ανάρτηση είναι μια χαρά για τα χαντάκια και τους λοιπούς κρατήρες. Τέλος πάντων, όταν μου δοθεί η ευκαιρία θα προσπαθήσω να οδηγήσω μια a-class με το amg πακέτο για να σχηματίσω και προσωπική άποψη -
Πάλι υπερβάλλεις όταν λες ότι ο άσος γέρνει σαν σκούνα. Καμία σχέση. Άλλωστε με λιγότερα από 400 ευρώ επιλέγει κάποιος την sport ανάρτηση και το αυτοκίνητο καθίσταται ίσως το πιο ευχάριστο οδηγικά premium ελέω και πίσω κίνησης. Είναι θέμα προσωπικών επιλογών. Ακόμα και με τη standard ανάρτηση ο άσος είναι ένα πολύ ευχάριστο οδηγικά αυτοκίνητο και -μην ξεχνιόμαστε- το μοναδικό στην κατηγορία που το esp βγαίνει εντελώς off.
Δεν καταλαβαίνω γιατί είναι κακό ή παράλογο ένα αυτοκίνητο με sport ανάρτηση και χαμηλοπρόφιλα λάστιχα να είναι σφικτό και ενίοτε κουραστικό όταν μιλάμε για ελληνικούς δρόμους. Άλλωστε όποιος κάνει τέτοια επιλογή δεν περιμένει να συμπεριφέρεται η ανάρτηση σαν μαγικό χαλί. Δηλαδή η 135 Μ πιστεύει κανείς ότι θα είναι s-class σε άνεση? Το περίεργο είναι να προσπαθεί να πείσει κάποιος ότι ένα αυτοκίνητο με ξεκάθαρα sport προσανατολισμό και ανάρτηση είναι μια χαρά για τα χαντάκια και τους λοιπούς κρατήρες. Τέλος πάντων, όταν μου δοθεί η ευκαιρία θα προσπαθήσω να οδηγήσω μια a-class με το amg πακέτο για να σχηματίσω και προσωπική άποψηΔιαφωνω σε πολλα περι της πισω κινησης και διασκεδασης κτλ κτλ για diesel αναιμικο, αλλα τα εχουμε ξαναπει! Το ζητημα λοιπον ειναι τι expectations εχει καποιος απο τη merc (=ανεση διαχρωνικα) οποτε το καπως πιο σφιχτο το λεμε σκληρο! Γιατι ομως να μη το δουμε και διαφορετικα, επειδη ακριβως ειναι μερκ, δεν θα μπορουσε να παρουσιασει κατι το οποιο δεν θα ηταν ανετο, γιατι αυτοματα θα εχανε το κοινο στο οποιο παραδοσιακα απευθυνεται!
Γενικα το τι λενε τα περιοδικα πρεπει παντα να το παιρνεις with a grain of salt, που λενε και στο χωριο μου. Δυστυχως το σιγουρο ειναι οτι ειναι οι καλυτεροι διαμορφωτες γνωμης...
-
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
Διαφωνω σε πολλα περι της πισω κινησης και διασκεδασης κτλ κτλ για diesel αναιμικο, αλλα τα εχουμε ξαναπει! Το ζητημα λοιπον ειναι τι expectations εχει καποιος απο τη merc (=ανεση διαχρωνικα) οποτε το καπως πιο σφιχτο το λεμε σκληρο! Γιατι ομως να μη το δουμε και διαφορετικα, επειδη ακριβως ειναι μερκ, δεν θα μπορουσε να παρουσιασει κατι το οποιο δεν θα ηταν ανετο, γιατι αυτοματα θα εχανε το κοινο στο οποιο παραδοσιακα απευθυνεται!Γενικα το τι λενε τα περιοδικα πρεπει παντα να το παιρνεις with a grain of salt, που λενε και στο χωριο μου. Δυστυχως το σιγουρο ειναι οτι ειναι οι καλυτεροι διαμορφωτες γνωμης...
Καταρχήν η 116 d δεν είναι καθόλου αναιμική για 1.6 diesel και με δευτέρα γυρίζει εύκολα και για πλάκα (λόγω ροπής) αρκεί η άσφαλτος να απέχει έστω και λίγο από τον χαρακτηρισμό καλή. Αυτό σημαίνει ότι με το esp off και σε ορεινό στροφιλίκι βγαίνεις με ανάποδο σχεδόν από κάθε φουρκέτα αν το θες (άρα και χαμόγελο ). Αλλά πέραν του diesel, υπάρχουν και οι βενζινοκίνητες εκδόσεις και εκεί η πίσω κίνηση προσφέρει σαφώς περισσότερο παιχνίδι και τη διαφοροποιεί από τον ανταγωνισμό. Προσωπική άποψη είναι ότι η merc στην προσπάθειά της να παρουσιάσει το πιο sport premium μικρομεσαίο για να χτυπήσει τον άσο υπερέβαλε στο set up γιατί πολύ απλά το αυτοκίνητο δεν απευθύνεται στον παραδοσιακό αγοραστή της μάρκας αλλά σε νεότερους ηλικιακά που βάζουν το στυλ και την sport συμπεριφορά πάνω από την άνεση.
Συμφωνώ ότι δεν πρέπει να λαμβάνει κανείς υπόψη του πιστά αυτά που γράφουν οι δημοσιογράφοι αλλά όταν κάτι γράφεται σχεδόν από όλους (και μάλιστα σε παγκόσμιο επίπεδο) κρύβει κάποια αλήθεια. Όλοι συμφωνούν ότι η a-class είναι ένα ευχάριστο οδηγικά αυτοκίνητο και αποτελεί άλμα για merc (οδηγικά) αλλά με το ανάλογο τίμημα στην άνεση. -
Όλοι συμφωνούν ότι η a-class είναι ένα ευχάριστο οδηγικά αυτοκίνητο και αποτελεί άλμα για merc (οδηγικά) αλλά με το ανάλογο τίμημα στην άνεση.Διαβασες τι γραψαμε παραπανω ή μας έγραψες στα @@ σου?
Και τεσπα λενε όλοι τα μπουρδελα οι Μερκ δεν κανουν δε στριβουν τα τιμονια τους τα καραβοτίμονα κλπ
Τώρα τι παθατε.Έβγαλε ένα ευχάριστο αμάξι που στριβει όμορφα και με ωραια αισθηση και παθατε πολιτισμικο σοκ γιατι δεν πιστευετε ότι μπορουσε να βγαλει τέτοιο πραγμα ε?
AUDI A3 (2013) Ή BMW 116D (2013)