-
Κι αλλο να σε τραβανε και να σε σπρωχνουν μαζι
-
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
Από την αρχή του χρόνου μέχρι τέλος Απριλίου συνολικά έχουν πουλήσει : audi 579, mercedes 469, bmw 449, volvo 428.
από περιεργεια, η αλφα τί έχει κάνει?
Alfa 235...Αναλυτικα για την κατηγορια που γινετε λογος (σφαγη) εχουν ως εξης: V40 213 (+29 XC), A-Class 204, A3 203, 1-Series 200, Giulietta 159..
Η κακομοίρα η Giulietta πάει εντυπωσιακά καλά σε σχέση με το πόσο ξεχασμένη την έχουν. Το δε Volvo έχει πιάσει την καλή με τις τιμολογιακές πολιτικές που ακολουθούν.
-
Ο χρήστης Misteras έγραψε:
Αυτό που λες πιστεύω ότι ισχύει (η bmw να είναι ολοκληρωμένη-καλύτερη στο σύνολό της). Όπως και το γεγονός πως η Ιταλίδα μιλάει στον οδηγό είναι αλήθεια, απλά πιστέυω πως το πόσο μιλάει το κάθε όχημα στον οδηγό έχει να κάνει με τον χαρακτήρα αυτού. Σε μένα προσωπικά το bmw δεν μου μιλάει απλά με έχει ξεκουφάνει..
Και θα ήθελα να σημειώσω εδώ, πως μία bmw είναι διαχρονική στα μοντέλα που βγάζει στην αγορά και τα στηρίζει στο μέλλον με βελτιώσεις, ανανεώσεις facelift κτλ.. Υπάρχουν πολλά νέα μοντέλα από διάφορους κατασκευαστές που κάνουν το «ουάο!» και μετά έχουν ξεχαστεί σαν μόδα της εποχής.Τα κάθισμα του αυτοκινήτου. Εάν σου δοθεί η ευκαιρία να παίξεις με το κάθισμα θα συνειδητοποιήσεις πως οι ρυθμίσεις του είναι φτιαγμένες για να φτιάξεις θέση διαστημόπλοιου. Εγώ προσωπικά το έχω τέρμα κάτω, με στηρίζει από παντού (μέχρι και τα γόνατα) και έχω ορατότητα και πλήρη αίσθηση του τι γίνεται γύρω μου. Απόλυτη ξεκούραση. Πήγα και ήρθα (από Αθήνα) Γιάννενα την προηγούμενη εβδομάδα και όταν επέστρεψα ήμουν έτοιμος να ξαναπάω καπάκι. Δεν ήθελα να σηκωθώ.
Η κονσόλα του οδηγού. Είναι στραμμένα όλα προς το μέρος σου με δυναμισμό και μία απόλυτη αίσθηση προστασίας και ασφάλειας. Πολύ αναφέρονται σε αυτό το γεγονός λέγοντας πως η κονσόλα είναι κλειστοφοβική αλλά για κάποιον με sport χαρακτήρα η bmw είναι επιλογή που γεμίζει την ψυχή του.
Είσαι λοιπόν στον πύραυλο σου (...η ροπή είναι χορταστική-σε ανοιχτό δρόμο πας με 160 και νομίζεις πως πας με 80),
.....άλλο να σε τραβάνε και άλλο να σε σπρώχνουν!BMWδάκιας είμαι αλλά εσύ αγγίζεις νέους ορίζοντες....!
Μήπως να στείλεις το κείμενό σου στο τμήμα μάρκετινγκ της εταιρείας;Μπράβο της της Volvo που ξεπέρασε την ιερή γερμανική τριάδα!
-
VolvoZeus » 27/05/13 11:56
Κι αλλο να σε τραβανε και να σε σπρωχνουν μαζιΣίγουρα μετράει και αυτό δεν το συζητάω! Είναι θέμα αίσθησης στον καθένα μας τώρα. Εμένα προσωπικά την μονομερής ώθηση από πίσω την εκλαμβάνω αεροδυναμικώς αυθεντική-«ωμή» αισθητικά και δεν μπορώ να ζητήσω κάτι καλύτερο.
-
από onyx ! » 27/05/13 12:08
BMWδάκιας είμαι αλλά εσύ αγγίζεις νέους ορίζοντες....!
Μήπως να στείλεις το κείμενό σου στο τμήμα μάρκετινγκ της εταιρείας;Ρε συ λες?? Ας το κρατήσω κάπου αποθηκευμένο ποτέ δεν ξέρεις στη εποχή που ζούμε lol!
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Μπράβο της της Volvo που ξεπέρασε την ιερή γερμανική τριάδα!E, καλα...αλλη μια στρεβλη εικονα της ελληνικης αγορας...Και στο D-Seg ειναι πρωτη σε πωλησεις ακομα και σε σχεση με τα πιο ταπεινα Passat/Insignia, so what! Το μονο που αντιλαμβανομαι εγω ειναι οτι ο κοσμος στην χωρα μας την εχει σε μεγαλη εκτιμηση, κατι το οποιο δεν περιμενα, και τωρα με τα μικρα μοτερ πουλαει σαν τρελη.
-
Τα Βολβο ειναι καλα αυτοκινητα σε πολυ καλες τιμες. Με 23.000 γιατι να μην προτιμησεις το S60 δηλαδη οταν τα γερμανικα κοστιζουν σχεδον 30;
Sent from my Neo V using Tapatalk.
-
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
Μπράβο της της Volvo που ξεπέρασε την ιερή γερμανική τριάδα!
E, καλα...αλλη μια στρεβλη εικονα της ελληνικης αγορας...Και στο D-Seg ειναι πρωτη σε πωλησεις ακομα και σε σχεση με τα πιο ταπεινα Passat/Insignia, so what! Το μονο που αντιλαμβανομαι εγω ειναι οτι ο κοσμος στην χωρα μας την εχει σε μεγαλη εκτιμηση, κατι το οποιο δεν περιμενα, και τωρα με τα μικρα μοτερ πουλαει σαν τρελη.
Πάντα την είχαν σε εκτίμηση, γιατί πάντα ήταν ακριβώς κάτω από την τριάδα αλλά τώρα μόνο οι τιμές της είναι ανταγωνιστικές.
-
Συμφωνω απολυτα για την Βολβο αλλα νομιζω οτι και ολοι οι κατσκευαστες στην κατηγορια , που εγω βαζω και το Γκολφ αλλα και την πανεμορφη τελευταία Λαντσια Δελτα εχουν κανει εξαιρετικη δουλεια.
Ειναι δυσκολη η επιλογη . -
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
Δεν εχω μπει σε πολλες Mercedes αλλα στην Α200 στο προγραμμα Eco, το αυτοκινητο ηταν χιλιομετροφαγος!! Στο Sport Mode η επαφη με το δρομο ηταν περισσοτερο αισθητη. Οταν με ειχαν παει βολτα, δεν ειχαμε περασει απο κακης ποιοτητας ασφαλτο, αλλα φανταζομαι οτι στο Sport Mode μαλλον οι ανωμαλιες θα γινονται πιο αισθητες. Και οι μεγαλες ζαντες συνεπικουρουν σ'αυτο. .
Αν η Mercedes A 200 που μπήκες είχε ηλεκτρονική ανάρτηση, θα συνέβαινε αυτό που περιγράφεις. Αν όχι, τότε το κουμπάκι της επιλογής προγράμματος, δεν επηρεάζει καθόλου τις αναρτήσεις.
Για νεκροφορα παντως δεν κανει.** Αντικειμενικα** το Α3 ειναι το καλυτερο.
Βγάλε για ξεκάρφωμα το σήμα της audi από το avatar και μετά γράψε την αντικειμενική σου άποψη
Το βγάλει, δεν το βγάλει, αυτό που έγραψε είναι η αλήθεια. Θες από θέμα αίσθησης επειδή έχω οδηγήσει A class, BMW 1 & A3, θες επειδή το γράφει όλος ο ξένος και εγχώριος τύπος, θες γιατί αποτυπώνεται σε αριθμούς, είναι η πραγματικότητα.
Ισχύουν αυτά και για τις εκδόσεις με ημιάκαμπτο;
-
Ο χρήστης koralli έγραψε:
Αυτο το 'κατι' που λες, μπορεις να το περιγραψεις καπως καλυτερα;Σε αυτή την ερώτηση η δικιά μου απάντηση είναι η εξής :
Μετά από μια πολύ δύσκολη μέρα και 12 ώρες στην δουλειά μπήκα στον άσο και πήγα στην αγαπημένη μου διαδρομή και την έκανα πάνω κάτω επί μία ώρα και το esp off, λύσσαξα κυριολεκτικά. Όταν έχεις διάθεση και όρεξη και ανάγκη να κόβεις βόλτες μετά την δουλειά αντί να ψάχνεις την συντομότερη διαδρομή για το σπίτι κάτι σημαίνει. Είμαι 200% βέβαιος ότι αν είχα το a3 πχ δεν πρόκειται να έκανα το ίδιο, να ψάχνω αφορμές για να αρπάξω τα κλειδιά και να οδηγήσω χωρίς συγκεκριμένο σκοπό και προορισμό.
Τελευταία φορά που συνέβη κάτι ανάλογο ήταν πριν 1.5 χρόνο, όταν ένας φίλος που έφυγε για διακοπές μου άφησε το mx5 του (NC 1.8 ) για μια εβδομάδα (για να το βάλω στο δικό μου γκαράζ μιας και αυτός δεν έχει) με το ελεύθερο να κάνω όσες βόλτες γουστάρω. Δεν υπήρξε ούτε ένα βράδυ που να γύρισα κατευθείαν σπίτι μετά την δουλειά...Η κακομοίρα η Giulietta πάει εντυπωσιακά καλά σε σχέση με το πόσο ξεχασμένη την έχουν. Το δε Volvo έχει πιάσει την καλή με τις τιμολογιακές πολιτικές που ακολουθούν.
Δε νομίζω ότι την έχουν ξεχασμένη, ίσα ίσα που την σπρώχνουν πολύ επικοινωνιακά. Τα νούμερα εξηγούνται γιατί οι εκπτώσεις που κάνει η alfa είναι δυνατές και οι τιμές της πλέον ανταγωνιστικές, κινούνται στο άνω όριο των mainstream και κάτω από όλα τα premium.
-
20,500 η distinctive diesel ειναι εξαιρετικη τιμη . Συμφωνω σε σχεση με την τιμη κανει καλα νουμερα , ας μην ξεχναμε οτι ειναι και ο πιο ροπαγος κινητηρας στην κατηγορια.
-
Ο χρήστης koralli έγραψε:
Καλησπέρα σε όλους.
[spoiler=:3t2v27vk]Είμαι νέο μέλος και κάτοχος του 5θυρου 116D ED εδώ και 3 μήνες περίπου. Διαβάζοντας την συζήτηση ίσως να ήταν βοηθητικό για τους φίλους που είναι στην διαδικασία αγοράς, να πω μία άποψη εντελώς αντικειμενική.
Έχω εργαστεί αρκετά χρόνια σε εταιρεία εξωτερικού με αντικείμενο τα αυτοκίνητα και λόγου αντικειμένου έτυχε να έχω οδηγήσει σχεδόν ότι μάρκα και μοντέλο κυκλοφορεί στις μέρες μας, χωρίς να σημαίνει αυτό ότι είμαι κανέναν κανένας έμπειρος κριτής. Θεωρώ τον εαυτό μου έναν ταξιδιάρη, γρήγορο οδηγό- με sport συμπεριφορά και γούστα (θέλω να κάθομαι άνετος-ξάπλα πίσω γιατί όχι!, να προσπερνάω με άνεση και να έχω τον δρόμο άδειο μετά μπροστά μου όπως οι περισσότεροι φαντάζομαι εδώ), και αντικειμενικό καθώς ουδέποτε είχα καμία ιδιαίτερη πώρωση με τα αυτοκίνητα.
Κάνοντας κι εγώ το γνωστό ψάξιμο κατέληξα στην BMW. Το ήξερα από την αρχή ότι ήταν ότι πιο κοντά σε μένα έχοντας οδηγήσει πολλά bmw λόγο δουλειάς, αλλά θέλω να επιβεβαιώσω πως ήταν όντως για μένα η τέλεια επιλογή (αλλιώς είναι να τα δανείζεσαι και αλλιώς να το αγοράζεις για δικό σου!). Εκεί που το καταλαβαίνει κανείς είναι όταν έχοντας οδηγήσει το 116D για λίγο καιρό, να μπει να οδηγήσει κάτι άλλο εξίσου αξιόλογο…μπαίνεις ξανά στο bmw με ένα χαμόγελο σαν άρχοντας! **Έχει κάτι το bmw στον γενικό αποτέλεσμα όσων αφορά την εμπειρία οδήγησης **που σου αφήνει (σε συνδυασμό πάντα με την άψογη οικονομία του), που πραγματικά αξίζει να το αποκτήσει κανείς, χωρίς να θέλω να υποτιμήσω άλλες μάρκες αυτοκινήτων τις οποίες γουστάρω πάρα πολύ και για πολλούς λόγους.
Αυτά από μένα, χωρίς να μπω σε τεχνικές λεπτομέρειες καθώς είναι ξεκάθαρο ότι όλες οι γνωστοί μας κατασκευαστές έχουν ξεπεράσει του εαυτούς τους σε τεχνολογία, ασφάλεια, οικονομία, οδηγική συμπεριφορά κτλ.
Εύχομαι ότι και να αποφασίσει ο κάθε ενδιαφερόμενος να αποκτήσει, να είναι καλοτάξιδο και γερό όπως λέγανε και οι γιαγιάδες μας!
Αυτο το 'κατι' που λες, μπορεις να το περιγραψεις καπως καλυτερα;
Αν αναφερεσαι στην αισθηση οδηγησης, για εμενα αυτο το 'κατι', παντα για τα μετρα της κατηγοριας, στο δινει η giulietta πολυ περισσοτερο απο τη BMW. Συνολικα μαλλον η BMW ειναι καλυτερη, αλλα δεν 'μιλαει' στον οδηγο της οπως η Ιταλιδα.[/spoiler:3t2v27vk]
Σε οτι αφορα το Audi, το sportback δεν εχει ημιακαμπτο. Επισης, να προσθεσω και μια πληροφορια που εμαθα, οτι μπορεις να παρεις σε αυτο επεκταση εγγυησης ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΗ, μεχρι 3 επιπλεον ετη, με το αναλογο κοστος φυσικα.
[spoiler=:3t2v27vk]Επισης, μου κανει πολυ μεγαλη εντυπωση οτι στην Audi δεν κανουν καμια εκπτωση περαν της αποσυρσης (μονο δωρο τα ξενα και το bluetooth) ενω στην BMW κοντα στα 5000k .
Τοσο καλα πουλανε στην Audi που δεν εχουν αναγκη, ή τοσο απατα σε πωλησεις εχει παει η BMW που χρειαζεται τοσο 'σπρωξιμο';[/spoiler:3t2v27vk]
Πόσο κοστίζει η επέκταση για 3 χρόνια;
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
http://www.bmw.com/com/en/insights/technology/technology_guide/articles/servotronic.htmlΣε ευχαριστώ Bill αλλά τα αγγλικά μου είναι για τα πανηγύρια. Από ότι κατάλαβα όταν πάει γρήγορα το αμάξι για τη σταθερότητά του μειώνοντας την ταχύτητα. Στο πάρκινγκ τι κάνει; Το παρκάρει μόνο του;
-
Ο χρήστης panosft έγραψε:
http://www.bmw.com/com/en/insights/technology/technology_guide/articles/servotronic.html
Σε ευχαριστώ Bill αλλά τα αγγλικά μου είναι για τα πανηγύρια. Από ότι κατάλαβα όταν πάει γρήγορα το αμάξι για τη σταθερότητά του μειώνοντας την ταχύτητα. Στο πάρκινγκ τι κάνει; Το παρκάρει μόνο του;
http://www.bmw.gr/x/x1/2012/showroom/dr ... c.html#t=l
-
Ενα απλο συστημα μεταβολης της υποβοηθησης δεν ειναι το servotronic?
Κανω κατι λαθος? -
Πολλές φορές τα απλά πράγματα είναι δύσκολο να γίνουν κατανοητά
Είχα γράψει πριν κάποια post με απλά λόγια πώς λειτουργεί το σύστημα στην πράξη : ' Μεταβάλει την υποβοήθηση αναλόγως της ταχύτητας. Στο παρκάρισμα και με λίγα χιλιόμετρα το τιμόνι είναι ελαφρύ και βαραίνει όσο αυξάνονται τα χιλιόμετρα. Προσωπικά μου αρέσει, δουλεύει σωστά. '
Ούτε αυτόματο παρκάρισμα, ούτε κάτι το εξωγήινο τεχνολογικά. Ειδικά στην πόλη και στις μανούβρες με λίγα χιλιόμετρα είναι πολύ ξεκούραστο, όχι ότι δεν μπορείς να ζήσεις και χωρίς αυτό. -
Αρα οντως ειναι ενα απλο συστημα μεταβολης της υποβοηθησης.
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Αρα οντως ειναι ενα απλο συστημα μεταβολης της υποβοηθησης.Και κάτι αντίστοιχο έχει και η Ε85, παρόλο που δε βλέπω να το διαφημίζει.
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Αρα οντως ειναι ενα απλο συστημα μεταβολης της υποβοηθησης.Μάλλον δεν είναι τόσο απλό, αν ήταν δε θα το χρέωνε παραπάνω, θα το είχε στάνταρ.
AUDI A3 (2013) Ή BMW 116D (2013)