-
Καλημέρα σε όλους.
Καλώς σας βρήκα σ'αυτό το Forum. (Μη χαρακτηριστώ και αγενής)
Διαβάζω συχνά πυκνά το 4tforum, αντλώντας πληροφορίες για ζητήματα που είχα κατά καιρούς. Όπως φαίνεται και στον τίτλο, είμαι στη φάση αγοράς ενός νέου μικρομεσαίου αυτοκινήτου. Θέλω να είναι κάτι ποιοτικό και αξιόπιστο (όσο μπορεί να το υποσχεθεί κάποιος αυτό). Έχω κοιτάξει -πάρει προσφορές (αρχικές) για ένα Audi A3 sportback , την έκδοση την Ambition με το Comfort pack (φώτα Xenon, bluetooth, led πίσω) γιατί κοίταζα ετοιμοπαράδοτα , όπως επίσης και για μια BMW 116d efficientdynamics με το sport pack και διζωνικό κλιματισμό. Οι προσφορές είναι περίπου ίδιες στα 26000 περίπου και μου κρατάνε και ένα Fiesta του 2003 κοντά στα 3000, δηλαδή πέφτω κοντά στα 23000 με το κλειδί στο χέρι. (Μιλάμε για ένα ποσό ντούκου και κάποιες δόσεις). Βέβαια το θεωρώ δύσκολο στη BMW, αλλά στην Audi έχω φίλο και θεωρώ ότι θα το παλέψω.
Δεν έχω προλάβει να τα οδηγήσω ακόμη, πάμε για την επόμενη εβδομάδα γιατί υπάρχουν κάποιες υποχρεώσεις.
Ας δούμε λοιπόν που χρειάζομαι τη βοήθειά σας.
Βασικά αυτό που με προβληματίζει είναι η αξιοπιστία τους. Έχω διαβάσει τα χίλια μύρια για τα προβλήματα της προηγούμενης σειράς 1, όπως επίσης και για τα προβλήματα του 1.4 ΤFSI του group. Επειδή θέλω ένα καλό αυτοκίνητο που να πατάει καλά ( είμαι αρκετά συντηρητικός οδηγός και τακτικότατος στα service μου, πολλές φορές και πριν την ώρα τους) να έχει αξιοπρεπείς χώρους για διμελή προς το παρόν οικογένεια, και κυρίως να μη με τρέχει στα συνεργεία, θέλω βοήθεια από κατόχους αυτών των μοντέλων.
Ουσιαστικά με ενδιαφέρει αν έχουν ασθένειες συγκεκριμένες ή .....τα τυχερά τους.
Επίσης πληροφορίες για τιμές service και πραγματική κατανάλωση κρίνονται πολύ χρήσιμες.Θα ήθελα οι συμβουλές - παραινέσεις να είναι πάνω στα δυο συγκεκριμένα αμάξια και όχι του τύπου πάρε εκείνο ή το άλλο, ή κάποιο μεταχειρισμένο.
Είναι το πρώτο μου Θέμα και δε ξέρω αν είναι στη σωστή κατηγορία κλπ.Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
-
Καλημέρα σε όλους.
Διαβάζω συχνά πυκνά το 4tforum, αντλώντας πληροφορίες για ζητήματα που είχα κατά καιρούς. Όπως φαίνεται και στον τίτλο, είμαι στη φάση αγοράς ενός νέου μικρομεσαίου αυτοκινήτου. Θέλω να είναι κάτι ποιοτικό και αξιόπιστο (όσο μπορεί να το υποσχεθεί κάποιος αυτό). Έχω κοιτάξει -πάρει προσφορές (αρχικές) για ένα Audi A3 sportback , την έκδοση την Ambition με το Comfort pack (φώτα Xenon, bluetooth, led πίσω) γιατί κοίταζα ετοιμοπαράδοτα , όπως επίσης και για μια BMW 116d efficientdynamics με το sport pack και διζωνικό κλιματισμό. Οι προσφορές είναι περίπου ίδιες στα 26000 περίπου και μου κρατάνε και ένα Fiesta του 2003 κοντά στα 3000, δηλαδή πέφτω κοντά στα 23000 με το κλειδί στο χέρι. (Μιλάμε για ένα ποσό ντούκου και κάποιες δόσεις). Βέβαια το θεωρώ δύσκολο στη BMW, αλλά στην Audi έχω φίλο και θεωρώ ότι θα το παλέψω.
Δεν έχω προλάβει να τα οδηγήσω ακόμη, πάμε για την επόμενη εβδομάδα γιατί υπάρχουν κάποιες υποχρεώσεις.
Βασικά αυτό που με προβληματίζει είναι η αξιοπιστία τους. Έχω διαβάσει τα χίλια μύρια για τα προβλήματα της προηγούμενης σειράς 1, όπως επίσης και για τα προβλήματα του 1.4 ΤFSI του group. Επειδή θέλω ένα καλό αυτοκίνητο που να πατάει καλά ( είμαι αρκετά συντηρητικός οδηγός και τακτικότατος στα service μου, πολλές φορές και πριν την ώρα τους) να έχει αξιοπρεπείς χώρους για διμελή προς το παρόν οικογένεια, και κυρίως να μη με τρέχει στα συνεργεία, θέλω βοήθεια από κατόχους αυτών των μοντέλων.
Ουσιαστικά με ενδιαφέρει αν έχουν ασθένειες συγκεκριμένες ή .....τα τυχερά τους.
Επίσης πληροφορίες για τιμές service και πραγματική κατανάλωση κρίνονται πολύ χρήσιμες.Θα ήθελα οι συμβουλές - παραινέσεις να είναι πάνω στα δυο συγκεκριμένα αμάξια και όχι του τύπου πάρε εκείνο ή το άλλο, ή κάποιο μεταχειρισμένο.
Είναι το πρώτο μου Θέμα και δε ξέρω αν είναι στη σωστή κατηγορία κλπ.Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
-
Καλημέρα σε όλους.
-
Αφού θέλεις κάτι αξιόπιστο καλύτερα να κοιτάξεις κάπου αλλού, θα βρείς σίγουρα και με λιγότερα λεφτά. Αρκετά λεφτά μας έχουν φάει οι γερμαναράδες...
-
Συμφωνω με τον φιλο απο πανω. Αν ψαχνεις -πλεον- αξιοπιστια σε γερμανικο μαλλον θα απογοητευτεις.
Εγω θα σου προτεινα να δεις και το volvo v40 το οποιο στα χρηματα που δινεις το παιρνεις και πετρελαιο.
Επισης μια σιγουρα αξιοπιστη λυση ειναι το καινουριο auris το οποιο εχει πολλες επιλογες και σιγουρα ειναι φθηνοτερο απο τα audi και bmw -
Εκτός από αξιοπιστία, εφόσον μελλοντικά θες και χώρους κοίτα και το civic .
Αν και έγραψες ότι δεν θες να ακούσεις για κάτι άλλο εκτός από Audi / bmw, οι πρώτες απαντήσεις σου προτείνουν άλλα.
Στάλθηκε από το LT22i μου
-
Συμφωνω και με τους 3 προλαλησαντες...
Αν το βασικο κριτηριο σου ειναι η αξιοπιστια και η απροβληματιστη συμβιωση και με δεδομενο οτι οπως λες εισαι και συντηρητικος οδηγος, στη θεση σου δεν θα κοιταζα κανενα απο τα 2. Επισης, λαβε υποψη σου πως τα αυτοκινητα που κοιτας εχουν ΜΟΝΟ 2 χρονια εγγυηση (ΟΚ στο Audi μπορεις να κανεις και επεκταση στα 4, με κοστος ομως, ενω η BMW δεν εχει καν αυτη τη δυνατοτητα) και αν σου συμβει κατι εκτος εγγυησης, μαλλον θα το πληρωσεις πολυ ακριβοτερα απο οτι σε ενα μη-premium μοντελο.
Επισης, δεν ξερω ποσο σημαντικοι ειναι για σενα οι χωροι. Αν ναι, το Civic ειναι το αυτοκινητο που περιγραφεις (χωροι και κιβωτιο για σεμιναριο και δεδομενη αξιοπιστια). Προσθεσε και την 5-ετη εγγυηση και τελειωσες.
Αν τωρα παλι δεν ειναι τοσο σημαντικοι, και θελεις οπωσδηποτε premium, στη θεση σου θα πηγαινα πολυ ανετα στο Volvo V40, το οποιο ειναι και το ασφαλεστερο μικρομεσαιο (βλεπε Euroncap), αλλα το μεγαλο μειον του ειναι οι χωροι.
Απο εκει και μετα αυστηρα αναμεσα στα 2, αν θελεις χωρους το A3 ειναι μονοδρομος. Επισης, το Α3 εχει και καλυτερη απτη ποιοτητα κατασκευης. Η ΒΜW ομως ειναι μαλλον οικονομικοτερη σε καταναλωση (εαν συγκρινουμε τον TFSi βενζινη με τον πετρελαιοκινητηρα της BMW) και -ισως- πιο ενδιαφερουσα στην οδηγηση, εαν βεβαια αυτο σου λεει κατι.
-
Ευχαριστώ για τις προτάσεις σας, αλλά αυτό που θέλω να μάθω (από κατόχους ή κάποιους που είχαν την εμπειρία) είναι αν ο κινητήρας 1.4 ΤFsi είναι αξιόπιστος ή έχει τα προβλήματά του και τι κατανάλωση έχει.
Σίγουρα σε χώρους , τουλάχιστον πίσω, κερδίζει το AUDI, από κατανάλωση η BMW, αλλά η προηγούμενη σειρά είχε βγάλει τα προβλήματά της. Τέλος να πω ότι ζω σε μια επαρχιακή πόλη, που δεν υπάρχει αντιπροσωπεία της BMW παρά μόνο σε γειτονικό νομό και αυτό με προβληματίζει, σε τυχόν βλάβες ή προβλήματα.
Το CIVIC αν ήταν διαφορετικό σχεδιαστικά θα ήταν ίσως από τις πρώτες μου επιλογές, αλλά δε μου αρέσει καθόλου. Οπότε περιμένω βοήθεια για αυτά τα δυο. -
Ο TFSI του audi είναι καινούργιος, από αξιοπιστία θα δείξει. Εγώ που έχω τον προηγούμενο 122αρη με 65000χλμ έχω μέση κατανάλωση 7.5 λίτρα με πολύ όμως προσοχή, στο audi τα πράγματα θα είναι λογικά κάπως καλύτερα. Από προβλήματα μέχρι στιγμής δεν έχει βγάλει κάτι, αλλά έχει αρχίσει και ακούγεται κάπου κάπου η καδένα και δε ξέρω πως θα εξελιχτεί. Υπάρχει πάντως θέμα αν και οι καινούργιοι κινητήρες έχουν ιμάντα πλέον... Με τις αντιπροσωπείες άκρη δε βγάζω και γενικά τα έχω πάρει άσχημα με όλα αυτά που ακούγονται. Πάντως τώρα δεν έχω ac γιατί έσκασε ο σωλήνας του φρέον και ζητάν 250 για αλλαγή... Στη θέση σου πάντως δε θα κοιτούσα με τίποτα βενζινοκίνητο, θεωρώ πως έχουν πεθάνει και μαζί τους και η μεταπώληση τους.
-
Η λύση σου είναι μία. A class .
Aλλιώς πάς σε Volvo V40! -
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Η λύση σου είναι μία. A class .Με εκπλήσσεις...
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Η λύση σου είναι μία. A class .
Με εκπλήσσεις...
Το ξέρω, είπα να παίξω σε ξένα χωράφια, αλλά και εσύ δεν πάς πίσω φιλοΓερμανέ
-
Αφού κοιτάς μόνο γι αυτά τα 2 και αφού είσαι και συντηρητικός οδηγός τότε το Audi σου ταιριάζει περισσότερο. Σημαντικά πιο στριμώχωρη η bmw. Τον 1.4 tfsi μην τον φοβάσαι, απλά κάνε την επέκταση εγγύησης. Το καινούργιο Drive έχει συγκρητικό ανάμεσα στα 2 αυτοκίνητα στις πετρέλαιοκίνητες εκδόσεις τους (1,6). Διάβασέ το να πάρεις μια επιπλέον γνώμη και αν μπορείς οδήγησέ τα και τα δύο.
-
Σαν κάτοχος της 116 d δηλώνω πολύ ευχαριστημένος μετά από συμβίωση 2 μηνών και έχοντας γράψει ήδη 5.000 χλμ σε όλες τις συνθήκες. Η κατανάλωση είναι πολύ καλή χωρίς ιδιαίτερη προσοχή (μέχρι στιγμής overall είμαι στα 5.2), αλλά με λίγη προσοχή βλέπεις χαλαρά νούμερα κάτω από 5lt/100. Ταξιδεύει πολύ άνετα, ξεκούραστα και εξαιρετικά οικονομικά (βοηθάει και το μακρύ σασμάν). Στην πόλη είναι ευκολοοδήγητη με τις αναρτήσεις να απορροφούν πολύ καλά ακόμα και μεγάλες λακούβες. Το μοτέρ είναι ελαστικό από χαμηλά, με ελάχιστο lag και πολύ αθόρυβο (μόνο στο ρελαντί καταλαβαίνεις ότι είναι diesel). Το start stop είναι καλό σε αμεσότητα αλλά όταν παίρνει μπροστά η μηχανή δεν είναι βελούδινο όπως το v40 d2 για παράδειγμα, τρέμει λίγο το αυτοκίνητο (θέλει βελτίωση). Η απόκριση του γκαζιού βελτιώνεται κατακόρυφα στο normal και στο sport. Επίσης στρίβει πολύ καλά και ας γέρνει λίγο παραπάνω, ενώ η πίσω κίνηση (αν βγάλεις off τα ηλεκτρονικά διαβόλια) προσφέρει στιγμές χαράς σε γλιστερό δρόμο . Από χώρους είναι ok για 4 άτομα με μπόλικο αέρα για τα κεφάλια των πίσω και ικανοποιητικό χώρο για τα γόνατα, για 5 μόνο για πολύ μικρές αποστάσεις γιατί υπάρχει το τούνελ μετάδοσης. Πάντως και το a3 έχει παρόμοιο θέμα (τούνελ) που το καθιστά και αυτό τετραθέσιο στην ουσία. Πορτ μπαγκάζ επίσης ικανοποιητικό και -το κυριότερο- απόλυτα εκμεταλλεύσιμο. Γενικά το αυτοκίνητο είναι ποιοτικό και δεμένο και χαίρεσαι να το οδηγείς.
Όσον αφορά το a3, έκανα test drive το 1.4 tfsi με τη sport ανάρτηση και τις 17αρες ζάντες (έκδοση ambition). Σαφώς λιγότερο άνετο από την bmw, αυξημένος θόρυβος κύλισης (ίσως φταίνε τα χαμηλοπρόφιλα λάστιχα), χειρότερο τιμόνι αλλά και λιγότερες κλίσεις στις στροφές. Οδηγικά δεν τρελάθηκα αν και σε σχέση με το προηγούμενο έχει βελτιωθεί πολύ σε αυτό τον τομέα. Ποιοτικά είναι ακόμα καλύτερο από την bmw (μιλάω για τα πλαστικά) και δίνει την αίσθηση του χρηματοκιβώτιου, πολύ στιβαρή κατασκευή.
Δεν ξέρω πόσα χιλιόμετρα καλύπτεις ετησίως αλλά αν υπερβαίνεις τις 15.000 χλμ θα σου πρότεινα να πας σε diesel είτε καταλήξεις στο audi είτε στην bmw. Τα σύγχρονα diesel έχουν πολιτισμένη λειτουργία (δεν ακούγονται σαν taxi), είναι αρκετά ευχάριστα λόγω ροπής, ταξιδεύουν εξαιρετικά και προσπερνάνε με ασφάλεια ανεξαρτήτως φορτίου. Στην bmw με 60 ευρώ πετρέλαιο κάνω από 900 μέχρι 1000+ χιλιόμετρα
Επίσης δεν ξέρω αν παίζει ρόλο που έχεις ανταλλαγή ή έχουν μειωθεί οι προσφορές αλλά εγώ τέλος Μαρτίου πήρα την 116 d με 2 πακέτα (το advantage και το driver comfort) με απόσυρση δικιά μου στα 23.000 ευρώ (το χρήμα ντούκα). Δηλαδή μου έκαναν συνολική έκπτωση 5.000 ευρώ+ και στα χρήματα αυτά για τις δικές μου ανάγκες και γούστα ήταν η καλύτερη επιλογή. Το a3 diesel με αντίστοιχο εξοπλισμό έφτανε γύρω στα 25.500 ευρώ και η a-class ξέφευγε τελείως (πάνω από 27.000 ευρώ ). Το v40 έπαιζε στα λεφτά του άσου (είχε και αυτό κάποιες καλές εκπτώσεις). -
Ο χρήστης remyzero76 έγραψε:
Ευχαριστώ για τις προτάσεις σας, αλλά αυτό που θέλω να μάθω (από κατόχους ή κάποιους που είχαν την εμπειρία) είναι αν ο κινητήρας 1.4 ΤFsi είναι αξιόπιστος ή έχει τα προβλήματά του και τι κατανάλωση έχει.
Σίγουρα σε χώρους , τουλάχιστον πίσω, κερδίζει το AUDI, από κατανάλωση η BMW, αλλά η προηγούμενη σειρά είχε βγάλει τα προβλήματά της. Τέλος να πω ότι ζω σε μια επαρχιακή πόλη, που δεν υπάρχει αντιπροσωπεία της BMW παρά μόνο σε γειτονικό νομό και αυτό με προβληματίζει, σε τυχόν βλάβες ή προβλήματα.65.000 χλμ. με Octavia 5 1,4 tsi ο κινητηρας δεν ειχε παθει το παραμικρο!!!
Επειδη απ'οτι μας ειπες εισαι συντηρητικος, νομιζω το Α3 ειναι η καλυτερη λυση για σενα. Στη θεση σου μπορει να κοιταζα και το V40
-
Με αυτα που εχεις γραψει μεχρι τωρα (και αυστηρα μεταξυ των 2) νομιζω οτι σου ταιριαζει καλυτερα το Α3. Και παρε και την επεκταση εγγυησης.
Καταναλωση με 1.4 TSi 140 εγω εχω 7.2lt/100. Λογικα ο TFSi θα ειναι ακομα πιο κατω.
Παντως αξιζει να ριξεις μια ματια και στο V40 αν δεν το εχεις κανει ηδη, ή και στην A-class που δεν πρεπει να απεχει και πολυ απο το ποσο που λες.
-
Ο χρήστης Focusman91 έγραψε:
65.000 χλμ. με Octavia 5 1,4 tsi ο κινητηρας δεν ειχε παθει το παραμικρο!!!
Ο tfsi έχει δεχτεί τόσες πολλές αλλαγές που μπορεί να θεωρηθεί καινούριο μοτέρ, άρα μη δοκιμασμένο.
-
Ο χρήστης mrclouzo έγραψε:
65.000 χλμ. με Octavia 5 1,4 tsi ο κινητηρας δεν ειχε παθει το παραμικρο!!!
Ο tfsi έχει δεχτεί τόσες πολλές αλλαγές που μπορεί να θεωρηθεί καινούριο μοτέρ, άρα μη δοκιμασμένο.
Το διαβασα και παραπανω αλλα βαριεμαι να κανω οτιδηποτε αλλο αυτη τη στιγμη, οποτε ειπα να γραψω την εμπειρια μου!
-
Ο χρήστης Focusman91 έγραψε:
Το διαβασα και παραπανω αλλα βαριεμαι να κανω οτιδηποτε αλλο αυτη τη στιγμη, οποτε ειπα να γραψω την εμπειρια μου!Σωστός
Πάντως μια ρεαλιστική μέση τιμή κατανάλωσης για τον νέο 1.4 tfsi είναι 7.5-8 lt/100 σύμφωνα με όσα έχω διαβάσει σε διάφορα reviews. Στο ταξίδι με νόμιμες ταχύτητες (120) μπορεί να πέσει κάτω από τα 7 και στην πόλη γύρω στα 8 με νορμάλ ρυθμούς. Δηλαδή μια χαρά. Αλλά βέβαια το diesel σε αντίστοιχες συνθήκες παίζει στα 2-3 lt/100 πιο κάτω.
-
Σας ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση σας. Πολλά από αυτά που είπατε είναι και δικές μου σκέψεις. Π.χ η έκδοση ambition έχει 17-άρες ζάντες και σπορ ανάρτηση,, οπότε θα ..χτυπάει λίγο παραπάνω. Όμως και στη BMW ζήτησα το sport πακέτο λόγω πολύ όμορφου εσωτερικού. Δε ξέρω πόσο θα χτυπάνε τα runflat ελαστικά, ή πόσο άνετη θα είναι η ανάρτηση.
Πάντως πρέπει να τα οδηγήσω. Την A-class δεν την είδα λόγω μικρού πορτμπαγκάζ και γενικώς το άστρο μου φαίνεται ...κάπως, το volvo δεν το βρήκα να το δω.
Την άλλη εβδομάδα θα προσπαθήσω να κάνω test drive και θα σας πω τις εντυπώσεις μου.
Οποιαδήποτε άλλη πληροφορία είναι δεκτή.
AUDI A3 (2013) Ή BMW 116D (2013)