-
Πολύ ωραίο κειμενο, μας μετέδωσες τον πυρετό των αγορών! Καλοταξιδο πολύ καλή επιλογή για αυτά τα λεφτά!
-
Καλοτάξιδο Sabas_Thess!!
Αρκετά διδακτικό το κείμενο σου.. Τελικά υπό συγκεκριμένες συνθήκες,στην αγορά πολλά γίνονται.
-
Ευχαριστώ πολύ κύριοι. Και να ζητήσω άλλη μια συγνώμη για την μη παραγραφοποίηση του κειμένου. Τώρα το είδα ξανά και καταλαβαίνω πόσο δύσκολο είναι να διαβαστεί αλλά το έγραφα ξημέρωμα από την δουλειά ενώ ήδη έκλειναν τα μάτια μου από την νυστα και την υπερένταση της ημέρας που έφευγε από το σώμα μου...
Το διορθώνω αμέσως.
ΥΓ: Όταν γύρισα σπίτι το πρωί δεν υπήρχε κάτι θυροκολλημενο. Λογικά ή γλίτωσα το διαζύγιο ή ο κλητήρας δουλεύει απόγευμα σήμερα...
-
~> Μην αρχίσετε πάλι την γκρίνια, ακολουθεί σεντόνι αλήθειας, οποίος βαριέται plz skip...
Πέμπτη πρωί αράζω σπίτι πριν πάω γυμναστήριο. Μου γυρνάει το μυαλό και αποφασίζω να πάω το απόγευμα μόνος μου να δω τα 208/clio να τα κάνω td για να κλείσω επιτέλους το θέμα αμάξι γυναίκας. Βλέπω και την διαφήμιση 'black Friday προσφορές' της Peugeot στην tv.
Κάνω τηλέφωνα στις δύο αντιπροσωπείες Peugeot Θεσσαλονίκης και επιβεβαιώνω ότι έχουν 4 διαθέσιμα σε προσφορά 308 ενώ δεν υπάρχει προσφορά για 208 πλην του δωρεάν μεταλλικού χρώματος. Οι προσφορές για τα 308 ήταν δύο βενζίνη (μολύβι tech edition 130ps 20150€, μολύβι Active 110ps 17000€) και δύο πετρελαίου που δεν ενδιέφεραν.
Έχω 'άκρη' σε επαρχιακή αντιπροσωπεία Peugeot και μαθαίνω ότι αυτά τα 4 ταχουν κλείσει εμπόροι και είναι ουσιαστικά δόλωμα για να τραβήξουν κόσμο. Δεν χαλιεμαι τέρμα γιατί ξεκίνησα με προοπτική για 208/clio έτσι και αλλιώς. Βγαίνω το απόγευμα για γύρα.
Φτάνω πρώτα στην Peugeot και μπαίνω στο 208. Δεν θα το πω στενό και μικρό. Για να είμαι ακριβής ήταν στενάχωρο μπροστά για άνθρωπο των κυβικών μου (183, 135 κιλά)!! Πίσω μου δεν το συζητώ. Καμία γκόμενα 50 κιλά βρεγμένη ή μόνο παιδιά μέχρι δημοτικό. Χώρος αποσκευών μέτριος για την κατηγορία. Ποιότητας κατασκευής/συναρμολόγησης πολύ καλή για την κατηγορία. Όλως περιέργως βρήκα εύκολα θέση οδήγησης ώστε να βλέπω και επάνω από το τιμόνι τον πίνακα οργάνων. Στα αρνητικά το υπερυψωμένο Infoteinment το οποίο αφήνει μικρό κενό ανάμεσα σε αυτό και τον καθρέπτη με αποτέλεσμα προσωπικά να μου δημιουργεί ελαφρώς block ορατότητας προς τα δεξιά μέχρι λίγο πριν την κολώνα του συνοδηγού αλλά ταυτόχρονα να ενισχύει το αίσθημα στεναχώριας του εσωτερικού.
Η κακή αυτή αίσθηση (σαν να είχα μπει σε καρτ ένιωθα, μα την Παναγία..) με απέτρεψε από το να το πάρω td. Μιλάω με πωλητή και του λέω 'άστο πάμε 308, όμορφο αλλά δεν με χωράει το 208'. Το 308 επειδή το είχα δει πρόσφατα δεν είχα να δω πολλά και δεν είχε νόημα να το πάρω td. Άσε που δεν είχαν και td...
Τεσπά μου δίνει προσφορές για 208/308, το δεύτερο προσφορά 'black Friday' όπως την διαφημίζουν. Δεν του λέω ότι ήδη ξέρω πως τα 308 προσφοράς είναι 'μούσι/bate'. Μου δίνει για 208 κλειδί στο χέρι 17100 allure 100ps (τιμοκατάλογος, μόνη διαφορά δώρο μεταλλικό). Για 308 δίνει τις μουσι προσφορές. Ρίχνω άδειο να πιάσω γεμάτο με κατά νου ότι έχω ταβάνι τα 19.000€ για το αμάξι της γυναίκας όποτε δεν με έπαιρνε για το tech edition. Λέω 'οκ κλείνω τώρα το Active 110ps στα 17000€' και βγάζω και μετράω μπροστά του μετρητά για προκαταβολή...
Γουρλωνει τα μάτια. 'Εεε μισό λεπτό, μπαίνω να δω αν είναι διαθέσιμο ακόμα' μου λέει. Φυσικά δεν ήταν! 'Λυπάμαι λέει μόλις πριν λίγο το έκλεισαν..'. Δεν του λέω ότι ξέρω από το πρωί τι μουφα παίζει. Του λέω 'οκ φίλε κανένα πρόβλημα, δώσε μου μια κάρτα σου πάω και μια από Renault γιατί έχω κλείσει td Clio θα το σκεφτώ και ξαναμιλαμε'.
Φεύγω πραγματικά πάω Renault. Απόσταση Renault Peugeot ούτε 2' οι αντιπροσωπείες. Εν τάχει σας λέω ότι είδα Captur I (καλοί χώροι, κακή ποιότητα εσωτερικού, μικρός αποσκευών), Kadjar πολύ ψεύτικη κατασκευή με καλούς χώρους (δεν έχω ιδέα σε σχέση με QQ τι παίζει), Mégane κακοί χώροι πίσω όχι ιδιαίτερα μεγάλος χώρος αποσκευών για να το δικαιολογεί ενώ δείχνει εσωτερικά τα χρονακια του και δεν έχει καμία προσφορά στην τιμή. Εξωτερικά πάντως το λευκό Mégane dynamic ήταν ένα μυώδες κουκλί!
Φτάνω στο νέο Clio. Καταρχήν πανέμορφο εξωτερικά (το 208 btw εξωτερικά μόνο Gt-line μαρεσει...). Πολύ ποιοτικό εσωτερικά. Πίσω χώροι λίγο καλύτεροι απο 208. Αποσκευών τίμιος, καλύτερος από 208. Πολύ πιο λειτουργικό εσωτερικό από 208. Ειδικά με το normal Infoteinment δείχνει πολύ ισορροπημένο. Με το 9,3 Infoteinment ήταν σαν project, μου έκανε too much. Ευχάριστη έκπληξη η πολύ καλή θέση οδήγησης. Καμία σχέση οι μπροστά χώροι με το στενάχωρο 208. Μάλιστα θα έλεγα ότι μου έκανε και πιο ποιοτικό στον διάκοσμο του γενικότερα. Μόνο η πολύ χαμηλή σχεδόν ένα με το πάτωμα και πολύ 'άδεια' κεντρική κονσόλα ανάμεσα στα καθίσματα με χάλασε γιατί μου θύμισε φτηνό fiatακι προηγούμενης δεκαετίας. Κατά τα άλλα πολύ καλό για το μέγεθος και την κατηγορία του.
Ψιλοενθουσιαζομαι και πάω να πάρω προσφορά πριν το οδηγήσω. 1000cc 100ps dynamic 17000€ κλειδί, nice. Για να πάρεις αντίστοιχο εξοπλισμό στο 208 δεν φτάνει το allure πρέπει να πας Gt-line (αρκετά επάνω από τα 17000€), έτσι για να έχετε ένα μέτρο σύγκρισης.
Εκείνη την στιγμή με παίρνουν στο κινητό από Peugeot. 'Βρήκαμε από Αθήνα την ίδια προσφορά 308 Active 110ps 17000€ διαθέσιμο από Γενάρη απλά όχι μολύβι, άσπρο. Θέλω όμως άμεση απάντηση (η ώρα έχει πάει 19:30', στις 20:00' κλείνουν) σήμερα γιατί αύριο μπορεί να μην υπάρχει ούτε αυτό'. Λεω 'οκ τώρα ετοιμάζομαι για td clio θα το σκεφτώ και θα σε πάρω αμέσως μετά σε κάνα 10λεπτο (επίτηδες). Τουλάχιστον εδώ έχουν και td όχι σαν εσάς..'.
Δεν προλαβαίνω να κλείσω και μου λέει ο πωλητής της Renault 'σου δίνω έξτρα δωρεάν μεταλλικό, συναγερμό, 3+2=5 εγγύηση'. Οκ λέω παμε για td και μιλάμε μετά. Το αμάξι ήταν τρομερά αθόρυβο, πατούσε πολύ καλά και για χιλιαρι είχε ικανοποιητική απόκριση. Μάλιστα έκανε ένας μπροστά μ@λ@κι@ στην Μουδανιών και είχα την ευκαιρία να διαπιστώσω τα εξαιρετικά του φρένα. Λαστιχένια αίσθηση το κυβωτιο, οκ κλασσικά γαλλικά. Ποιότητα κύλισης πραγματικά uperclass ειδικά αν έχεις τα λεφτά να πας στο 1.3 να έχεις και άνετο μοτέρ.
Τεσπά μαρεσε πολύ το αμάξι και γυρνάμε πίσω. Έχω μόλις παρκάρει και μιλάω με τον πωλητή αμφιταλαντευομενος στην σκέψη μου για το πιο μεγάλο σε χώρους 308 το οποίο συνάδει και με την οικογένεια που ξεκινάμε. Με το μπουρου/μπουρου με τον πωλητή βρίσκουμε και έναν κοινό παιδικό μου φίλο και μου κόβει αλλά 300€ (16.700€ κλειδί αισίως) ενώ μου δίνει και λαστιχένια πατάκια/λασπωτηρες που του ζήτησα και 6μηνες δωρεάν ασφάλεια.
Ταυτόχρονα πάλι τηλέφωνο η Peugeot.... 'Σου βρήκα νέα προσφορά πάλι 17000€ κλειδί 308 Active αλλά τώρα 6ταχυτο 130ps και μάλιστα άμεσα διαθέσιμο! Πάρε με όμως άμεσα γιατί η προσφορά είναι μόνο για σήμερα από τον γενικό διευθυντή στην Αθήνα, χάρη μου έκανε το είχε κρατημένο για άλλον. Σε περιμένω έλα από εδώ σου βρήκα και td 130ps μόνο που είναι το αυτόματο'. Τον ρωτάω 'χρώμα άσπρο το 130ps;' γιατί ψιλιαζομαι τι παίζει και μου λέει 'ναι άσπρο'. Λέω μέσα μου οκ το προηγούμενο 110ps είναι απλά για δέλεαρ θα του περάσουν το άλλο πρόγραμμα. Δεν με χάλασε καθόλου!
Η ώρα ωστόσο έχει πάει 19:45' και η πίεση είναι αφόρητη από την Peugeot καθώς με ξαναπαίρνει στα 2' και μου λέει 'μίλησα και με τον εδώ διευθυντή μου και μου έδωσε το οκ στην ίδια τιμή να σου δώσω δώρο και συναγερμό και βομβητή παρκαρίσματος πίσω στο χρώμα του αμαξώματος αφού είναι για την γυναίκα σου το αμάξι!'. Στην Renault χαλαρά η προσφορά είναι αυτή (πολύ καλή και εκείνη για τα δεδομένα του οχήματος) και ισχύει ως τέλος του χρόνου. Εγώ να τάχω χαμένα με το ρολόι να δειχνει 19:53'.
Ευχαριστώ τον ευγενεστατο πωλητή και βγαίνω έξω. Παίρνω κυριολεκτικά ΜΙΑ ανάσα, μπαίνω στο αμάξι μου και πάω Peugeot. Κλείνω το 130ps, ας έχει μέτριο εξοπλισμό (ουσιαστικά επειδή πρόκειται για την γυναίκα το μόνο που πραγματικά ήθελα και δεν το είχε είναι led φώτα), με την αντιπροσωπεία να έχει κλειστές τις πόρτες 20:05', 5' πέραν του ωραρίου!!!
Εκτίμησα την επιμονή και την προσπάθεια του πωλητή αλλά κυρίως ζύγισα με το κριτήριο του μελλοντικού οικογενειάρχη την διαφορά μεγέθους των οχημάτων. Γνωστό άλλωστε ότι για το μέγεθος του έχει τεράστιο χώρο αποσκευών. Κάπως έτσι ξεκινάω για το σπίτι και το ανακοινώνω τηλεφωνικά στη γυναίκα. Στα καπάκια έρχομαι για βραδινή δουλειά. Εύχομαι 6 το πρωί που σχολαω να μην βρω θυροκολλημενο το διαζύγιο....
ΥΓ: Συγνώμη αν κούρασα αλλά νομίζω άξιζε να μοιραστώ την διδακτική αυτή εμπειρία....
-
Τέτοια posts κάνουν τη διαφορά κατ΄εμέ στα forums φίλε Sabas_Thess! Με το καλό να παραλάβετε, καλοτάξιδο! Καλή επιλογή!
-
Καλοτάξιδο!
Συγνώμη της πήρες αυτοκίνητο χωρίς να τη ρωτήσεις και χωρίς να ξέρει ποιό και τι χρώμα;
-
Αμα ηταν να την ρωτησει, θα του ελεγε να παρουν κανα Σμαρτ σε ροζ
-
Καλοτάξιδο!
Συγνώμη της πήρες αυτοκίνητο χωρίς να τη ρωτήσεις και χωρίς να ξέρει ποιό και τι χρώμα;
Ω ναι. Ζω με κίνδυνο ζωής! Αχαχαχαχ
-
Βασικά και εγω μια απο τα ίδια έκανα και περίμενα τετοια αντιμετώπιση αλλά ευτυχώς τη γλίτωσα!!
Νόμιζα οτι ήμουν ο μόνος που αγόρασα χωρις έγκριση
-
Αντιμετώπισα συνέπειες αλλά τα κατάφερα. Βέβαια το πιο πιθανό είναι οτι θα το ακούω κάθε τόσο...
Τι να πεις άνθρωποι και άντρες ήμαστε, έχουμε αδυναμίες...
-
Καλοταξιδο να το χαρείτε με Υγεία!!!
-
Άλλο ένα μικρό facelift (κυρίως εσωτερικό με τον ψηφιακό πίνακα) πριν την οριστική του αντικατάσταση το 2021.
-
Άλλο ένα μικρό facelift (κυρίως εσωτερικό με τον ψηφιακό πίνακα) πριν την οριστική του αντικατάσταση το 2021.
Το είδα και εγώ, περίμενες ότι θα του έκαναν fl λίγους μήνες πριν την αντικατάσταση; λίγο ασυνήθιστο δεν είναι αυτό;
μάλλον ο πίνακας αυτός, αν κρίνουμε και την εξαφάνιση Allure σε άλλα μοντέλα της εταιρίας, πρέπει να είναι μεγάλο selling point.
-
Αυτο το αυτοκίνητο αν έχεις δύο παιδιά λογω περιορισμένου πίσω χώρου είναι εξαιρετικό.
Έχει τους χώρους που λείπουν από το 208 στην θέση του οδηγού.
Το οδήγησα σε diesel για ένα μικρό ταξίδι και απλά το θαύμασα. Ήταν ο λόγος που δεν έσβησα την peugeot από τις επιλογές μου. Το 208, το προηγούμενο, ήταν σαν χάρτινο σε αίσθηση μπροστά σε αυτο
-
Το είδα και εγώ, περίμενες ότι θα του έκαναν fl λίγους μήνες πριν την αντικατάσταση; λίγο ασυνήθιστο δεν είναι αυτό;
μάλλον ο πίνακας αυτός, αν κρίνουμε και την εξαφάνιση Allure σε άλλα μοντέλα της εταιρίας, πρέπει να είναι μεγάλο selling point.
Με τίποτα δεν το περίμενα και εαν είναι αλήθεια και το 'πρόβλημα' ότι δεν υπάρχον αρκετές οθόνες μου φαίνεται και περίεργο. Από την άλλη είναι ένας εύκολος και οικονομικός τρόπος τόνωσης των πωλήσεων του λίγο πριν το τέλος. Δεν κοστίζει τίποτα ουσιαστικά και θα βοηθήσει να πουλήσει λίγο παραπάνω, αφού όπως και να το κάνουμε έχει αρκετά χρόνια στην αγορά και έχει αρχίσει να φάινεται αυτό.
-
Ενα από τα πιο ευχάριστα και οδηγικά απολαυστικά αυτοκίνητα της κατηγορίας.
Το σκέφτηκα για αγορά αλλά 1. δε μου αρέσουν τα χειροκίνητα των Γάλλων οπότε θα έπρεπε να πάω μόνο σε αυτόματο που δεν τα συμπαθώ και τόσο και 2. το έχουν χαντακώσει (μάλλον μόνο Ελλάδα) με την έλλειψη δυνατότερων εκδόσεων.
-
Peugeot 308 110ps ή 130ps ... εξωτερικά πολύ όμορφο, εσωτερικά έτσι και έτσι...
Το έχει οδηγήσει κανείς να μου πει εντυπώσεις; Πάτημα στο δρόμο; Τιμόνι; Είναι σβέλτα;
-
Είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ!!
Εγώ εντυπωσιάστηκα πολύ όταν το οδήγησα. Φοβερό πάτημα, πλαίσιο, τιμόνι. Το τιμόνι του δεν μπορώ να το περιγράψω, δεν ήταν το κοφτερό της Τζουλιέτας ας πούμε αλλά είχε κάτι το πολύ ωραίο (συνολική αίσθηση; κατάλληλο βάρος; δεν ξέρω).
Μου άρεσε πάρα πολύ το 308. Και σκέψου ότι την περίοδο που το οδήγησα, τα μέτρα σύγκρισης μου ήταν η bmw 1 series, η Giulietta, το focus και το civic. Α, να μην ξεχάσω: ο λεβιές άθλιος!!!
-
Συμφωνώ με τον Sargus....παρότι οδήγησα το πετρέλαιο με τα 120 άλογα εντυπωσιάστηκα από κράτημα και συμπεριφορά....το τιμόνι μου άρεσε παρά πολύ,ο λεβιέ μέτριος μεν αλλά όχι κάτι το απελπιστικό...και τα φρένα του εξαιρετικά καλά. Αν τότε που το οδήγησα είχε λίγο καλύτερη τιμή θα το είχα προτιμήσει από το 208 που πήρα τελικά.
-
Είχα για ένα τετράμηνο περίπου το 110 hp ως εταιρικό. Πολύ καλό αυτοκίνητο, με άνετους χώρους μέσα και μεγάλο πορτ παγκάζ (για την κατηγορία πάντα μιλάμε). Η ποιότητα των υλικών μέσα είναι πολύ καλή, με ωραία σχεδίαση γενικά της καμπίνας, του ταμπλό κλπ. Αρνητικό μέσα η μία ποτηροθήκη, η ρύθμιση του κλιματιστικού από την οθόνη touch screen. Μερικές φορές η οθόνη όταν έβαζα μπροστά το αυτοκίνητο παρέμενε σκοτεινή (δεν άναβε). Πρέπει να μου συνέβη 3-4 φορές (το ίδιο είχε συμβεί και σε φίλο με το προηγούμενο 208 ).
Στον δρόμο τώρα ως γαλικό έχει καλή ποιότητα κύλησης, καλά κρατήματα και φρένα. Ο κινητήρας με τα 110 για εμένα ήταν επαρκής . Ζω στην Κρήτη και το χρησιμοποιούσα για αρκετές διαδρομές εκτός Ηρακλείου και δεν με προβλημάτισε ποτέ σε κάποια προσπέραση πχ. Σίγουρα το 130 θα είναι πολύ πιο δυνατό, αλλά εξαρτάται από το τι θέλεις. Επαναλαμβάνω εμένα το 110 με κάλυψε πλήρως. Σε σαμαράκια και λακουβίτσες (έχομαι αρκετά εδώ κάτω), ψιλοχοροπηδάει λίγο (μάλλον λόγω του ημιάκαμπτου πίσω) αλλά δεν θα σε προβληματίσει σε νορμάλ οδήγηση. Η κατανάλωση αν θυμάμαι καλά πρέπει να μου έβγαινε για τα εκτός (επαρχιακός δρόμος και ΒΟΑΚ , όπου γενικά υπάρχουν αρκετές ανηφόρες ) περίπου στο 5,5-6 lt/100km . Το τιμόνι είναι καλό, όχι όμως και ο λεβιές καθώς είναι λίγο ασαφής (τον μαθαίνεις όμως με το καιρό και δεν έχεις κάποιο πρόβλημα) . Γενικά και στο θέμα αυτό ήμουν ευχαριστημένος.
Το αυτοκίνητο χαλαρά θα το ξαναέπαιρνα και μάλιστα ήδη παζαρεύω ένα με leasing (πετρέλαιο όμως, απλά αυτό υπάρχει).
Peugeot 308 (2013)