-
Ότι διαφορά και να έχουν σίγουρα δε θα είναι και τόσο τρανταχτή. Άλλωστε και τα 2 μικρομεσαία οικογενειακά αυτοκίνητα είναι. Δε συγκρίνουμε και κανένα διθέσιο roadster με κανένα suv! Εγώ προσωπικά πάντως θα πήγαινα στην άλφα γιατί το γκόλφ όσο καλό και αν είναι (αν και τα παραλένε η αλήθεια) είναι κάτι τελείως συνηθισμένο σχεδιαστικά. Αν πάντως θα αποφάσιζα για γκολφ σίγουρα θα έριχνα μια ματιά στο καινούργιο αουρις και στο i30... Ίδιας φιλοσοφίας αυτοκίνητα...
-
Ο χρήστης theo13 έγραψε:
υ.γ. εχω vw και αλφα αν σε αφορα η αξιοπιστια του vw σε 6 χρονια ευλαβικης χρησης-συντηρησης εχει βγαλει απο 2 φορες γρυλλους μπροστινων παραθυρων , 1 πολ/στη , 1 βλαβη στο ηλ. χειροφρενο και 1 βλαβη στον αεροσακο.Theo καλα μην το κοβεις κιολας περι αξιοπιστιας, μιλαμε για Αλφα....
Τζουλιεττα Μουλτιαιρ αγορασμένη καινουρια και χρήση 15 μηνων. Πτωση κεντρικου καθρεφτη (ευτυχως δεν με χτυπησε), ανταλλακτικο 1 μηνα να ερθει (μεχρι τοτε χωρις κεντρικο καθρεφτη). Το τσεκ engine αναβε λογω του σταρτ στοπ αν τυχαινε να σου σβησει το αμαξι στην εκκίνηση στο φαναρι που πριν εχει μπει το σταρτ στοπ (καθολου δυσκολο με τοσο μακρια 1η). O διακοπτης DNA μερικες φορες πεισμωνε κ δεν αλλαζε χαρτογραφηση χωρις να αναβει λυχνια βλαβης. Α ναι και το πιο σημαντικο, μια φορά απλα δε φρεναρε (και ας προσπαθουσε η αντιπροσωπεια να με βγαλει τρελό)! Με τοσες επισκέψεις αναποφευκτα είδα και 2 με κατεβασμενα μοτερ, προβλημα στο Multiair απο οτι μου ειπαν... Μιλαμε για τέλη 2010 και ολο το 2011.
Η αξιοπιστια (ειδικά ευρωπαικου) αυτοκινήτου είναι καθαρα λαχείο, ειδικά τωρα που τα ηλεκτρονικά είναι παντού και φορανε και τουρμπο. Το Γκολφ 5 μου ειχε βγαλει μονο μια κλειδαρια συνοδηγου κ δεν ειχα ανοιξει ποτε καπω. Ετυχε.
-
Ειμαι σε φαση που ψαχνω για αυτοκινητο αυτης της κατηγοριας και εχω γυρισει αρκετες αντιπροσωπειες. Το Auris δεν μου αρεσε καθολου μεσα. Τραγικος σχεδιασμος... Το ceed ειναι εξωτερικα ομορφο αλλα ηστερει και αυτο μεσα με χαλια καθησμα. Το v40 ωραιο αλλα μεσα σε πνιγει και δεν εχει ευρηχωρο πορτμπαγκαζ. Σε gulietta προσφατα μπηκα σε φιλου μου καινουργιο, ωραιο αλλα οχι τοσο στο στυλ μου... αν το ηθελα για κοντρες... ισως...
Το λεον πηγα απο την αντιπροσοπεια αλλα δε το ειχε. Απο αυτα που εχω δει σε video & photos, εξωτερικα ειναι πιο ενδιαφερον απο το γκολφ αλλα μεσα το επιπεδο του γκολφ σε εξοπλισμο, ποιοτητα, εργονομια, ομορφια... δε το φτανει... και τα 2 χιλιαρικα παραπανω τα δικαιολογει.
Να σας πω την αληθεια τα golf (1-6) ποτε δε με συγκινουσαν, περνουσαν απαρατηρητα διπλα μου.... και ουτε που το σκεφτηκα ως επιλογη τωρα που ψαχνω για αυτοκινητο. Οταν κατα τυχη επεσα σε παρουσιαση σε καποιο site και ειδα το εσωτερικο του μου κινησε την περιεργια... οποτε ετσι κατεληξα σε test drive και μετα απο αυτο δηλωνω καταενθυσιασμενος! Να εκαναν και καμια εκπτωση εκει στην vw.... θα μας εκανε να αποφασισουμε πιο γρηγορα.... -
Ξαναπέρνα μία από τις αντ/πείες να τα οδηγήσεις κιόλας.....
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Γυρίσαμε σελίδα και δεν έχει βγει κανένας ακόμη να (αντι)προτείνει Σιτροέν ή Βόλβο.Μιλάς για τα DS4 και V40; Μόνο το Βόλβο ακούγεται σαν καλή επιλογή. Το Σιτροέν μάλλον δεν έχει συγκινήσει κάποιον.
-
Ο χρήστης geozax έγραψε:
Και για να μην το συνεχίζουμε, κανείς δε λέει ότι ένα Golf είναι τόσο οδηγοκεντρικό όσο μια Gullietta όμως το να λέμε ότι με το πρώτο απλά μετακινείσαι (Το Golf είναι για όσους θέλουν απλά να μετακινούνται....) είναι άστοχο. Και όποιος καταλαβαίνει.......έτσι λέγαμε 10 χρόνια πριν έτσι λέμε και τώρα...
Υγ. Τα Fiat χαλάνε
-
Ο χρήστης the0 έγραψε:
Σε gulietta προσφατα μπηκα σε φιλου μου καινουργιο, ωραιο αλλα οχι τοσο στο στυλ μου... αν το ηθελα για κοντρες... ισως... -
Από εμένα Golf η Alfa δεν μου αρέσει καθόλου.... (μήπως γέρασα ?)
-
Ίσως γι' αυτό δε βγάζει νόημα και η σύνταξη.
-
Ο χρήστης Sinanai έγραψε:
Ίσως γι' αυτό δε βγάζει νόημα και η σύνταξη.Επειδή λείπει ένα κόμμα ?
-
Μετα απο 5 χρονια θα αναρωτιεσαι τι σου ηρθε και αγορασες ενα ακομη Γκολφ, αν αγορασεις το Γκολφ η θα αναρωτιέσαι γιατι πηρες μια αλφα ρομεο ενω ηξερες οτι τριζουν τα Ιταλικά!
Αστειεύομαι αν ειναι για 120 παρε Γκολφ, αν θελεις να γινεις πιο kinky κανε τις επιλογες 170 Τζουλιεττα η 140 Γκολφ και τοτε αποφασισε το Τζουλιεττα.
Ειναι και τα δυο πολυ ωραια αυτοκίνητα και νομιζω οτι ειναι οσο premium χρειάζεται σημερα και οσο ορθολογιστικα χρειαζεται απο την αλλη.
Οταν εγω ημουν στην θεση σου αγορασα αυτο που δεν θα μετανιωνα 6 μηνες μετα , αρα πηρα diesel, τι μαρκα δεν εχει σημασία. Γι αυτο θα σου ελεγα η να πας για τις πιο σπορ εκδοσεις των 170 η 140 ιππων η να πας για τον φοβερο ντιζελ 105 της Αλφα με 33 κιλα ροπής, η για το αρκετα καλο μοτερακι ντιζελ της VW. -
Προσωπικά θα πήγαινα στην Ιταλίδα, αλλά γενικά πάντα κρίνω με αυτό που μου αρέσει και χαίρομαι να το βλέπω προσπερνώντας λεπτομέριες.
Αφού όμως εσύ δίνεις βάση σε άλλα πράγματα, εσωτερικό κλπ τότε μάλλον θα σε καλύψει το Golf. Δε το θεωρώ ολοκληρωμένο πακέτο, κάτι έχει που δεν έχει η Αλφα και το ανάποδο, κάπου υστερεί εκεί όπου υπερτερεί η Αλφα. Αν τα οδηγήσεις (υποθέτω ότι τα χεις δει από κοντά) θα βγάλεις πιο σαφή συμπεράσματα αν και απ ότι καταλαβαίνω δεν πολυκαίγεσαι για σπορ οδήγηση. -
Ο χρήστης geozax έγραψε:
Δεν συγκρίνονται τα δύο αυτοκίνητα. Η Alfa είναι αυτοκίνητο που χαίρεσαι να οδηγείς. Το Golf είναι για όσους θέλουν απλά να μετακινούνται. Πιο σωστή σύγκριση θα ήταν Giulietta-Leon ή Golf-Focus.
Ως συνήθως... υπερβολές....
Ο Theo από πάνω είπε ακριβώς το ίδιο. Στο δρόμο η Alfa είναι σαφώς πιο οδηγοκεντρική (πιο ευχάριστη, πιο άμεση, πιο συμμετοχική) και όποιος δεν το καταλαβαίνει είναι σε λάθος forum.
Δηλ επειδή το είπες εσύ και κάποιος άλλος σημαίνει πως όποιος πάρει Golf απλά μετακινείται. Μάλιστα!!
Μάλλον θα μας υποδείξεις και το που θα σχολιάζουμε και το τι θα σχολιάζουμε.
Έχεις το αλάθητο.....Κανείς δεν είπε κάτι τέτοιο. Αυτό που είπα είναι ότι αν δεν καταλαβαίνει κάποιος τις υπαρκτές διαφορές, μάλλον δεν ασχολείται με το αντικείμενο.
-
Ο χρήστης astanapan έγραψε:
Δυσκολη επιλογη. Το Γκολφ ειναι πιο νεο, ειναι Car of the Year, και οχι τυχαια. Η Αλφα απευθυνεται πιο πολυ στο συναισθημα αλλα σε καμμια περιπτωση δεν ειναι τοσο all-around λυση.Ως πρωην κατοχος Τζουλιετας θα σου ελεγα να δεισ απο κοντα κ να δοκιμασεις κ τα 2.
Ευχαριστώ πολυ για την απαντησή σου φίλε.Επειδή είσαι πρώην κάτοχος ΤΖΟΥΛΙΕΤΤΑΣ πιστεύω οτι μπορείς να με διαφωτίσεις περισσότερο.Πέραν αυτής της κορυφαίας οδηγικής συμπεριφοράς που έχει,όπως λέγεται,ποιό άλλο στοιχείο θα χαρακτήριζες ώς ατού του συγκεκριμένου αυτοκινήτου???Πέραν και της ομολογουμένως εξαιρετικής εξωτερικής εμφάνισης.........
-
Αυτά τα δύο έχει. Δεν έχει κάτι άλλο. Οδική συμπεριφορά και εμφάνιση άνω του μέσου όρου. 'Αντε και πολύ καλή αξιοπιστία, αν και αυτό είναι θέμα τύχης. Σε όλα τα υπόλοιπα παίζει στο μέσο όρο της κατηγορίας.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Δεν συγκρίνονται τα δύο αυτοκίνητα. Η Alfa είναι αυτοκίνητο που χαίρεσαι να οδηγείς. Το Golf είναι για όσους θέλουν απλά να μετακινούνται. Πιο σωστή σύγκριση θα ήταν Giulietta-Leon ή Golf-Focus.
Ως συνήθως... υπερβολές....
Ο Theo από πάνω είπε ακριβώς το ίδιο. Στο δρόμο η Alfa είναι σαφώς πιο οδηγοκεντρική (πιο ευχάριστη, πιο άμεση, πιο συμμετοχική) και όποιος δεν το καταλαβαίνει είναι σε λάθος forum.
Δηλ επειδή το είπες εσύ και κάποιος άλλος σημαίνει πως όποιος πάρει Golf απλά μετακινείται. Μάλιστα!!
Μάλλον θα μας υποδείξεις και το που θα σχολιάζουμε και το τι θα σχολιάζουμε.
Έχεις το αλάθητο.....Κανείς δεν είπε κάτι τέτοιο. Αυτό που είπα είναι ότι αν δεν καταλαβαίνει κάποιος τις υπαρκτές διαφορές, μάλλον δεν ασχολείται με το αντικείμενο.
Άλλο όπως το γράφεις τώρα. Συμφωνούμε.
Η διαφωνία ήταν στην απόλυτη δήλωση για το ένα από τα 2 ιχ. Άλλο να αναφέρεσαι σε διαφορές που είναι λίγο πολύ γνωστές σε όλους και άλλο να μηδενίζεις ένα αυτοκίνητο. Και μάλιστα χωρίς αντίλογο να θεωρείς άσχετους ανθρώπους του forum.
Αυτό σχολίασα. Εύχομαι να είμαστε οκ! -
Ο χρήστης TASOS23 έγραψε:
Δυσκολη επιλογη. Το Γκολφ ειναι πιο νεο, ειναι Car of the Year, και οχι τυχαια. Η Αλφα απευθυνεται πιο πολυ στο συναισθημα αλλα σε καμμια περιπτωση δεν ειναι τοσο all-around λυση.
Ως πρωην κατοχος Τζουλιετας θα σου ελεγα να δεισ απο κοντα κ να δοκιμασεις κ τα 2.
Ευχαριστώ πολυ για την απαντησή σου φίλε.Επειδή είσαι πρώην κάτοχος ΤΖΟΥΛΙΕΤΤΑΣ πιστεύω οτι μπορείς να με διαφωτίσεις περισσότερο.Πέραν αυτής της κορυφαίας οδηγικής συμπεριφοράς που έχει,όπως λέγεται,ποιό άλλο στοιχείο θα χαρακτήριζες ώς ατού του συγκεκριμένου αυτοκινήτου???Πέραν και της ομολογουμένως εξαιρετικής εξωτερικής εμφάνισης.........
Δες τι λεει ο Στεφαν πιο πανω. Να σου πω και κατι άλλο. Περαν απο μεσο μετακίνησης και το τι πιστεύω εγω για το δικο μου αμάξι, το αμαξι μπορεί να βγάζει και συναισθημα. Πχ το Γκολφ αν και με κερδισε σαν πακέτο, δε με έτσουζε απο θεμα εμφανισης μην το γδαρω. Την Αλφα τη λυπομουν μη μου την ξυσουν πουθενα... τόσο πολύ μου αρέσει (απέξω διευκρινίζω, απο μεσα αντιστρέφονται τα πράγματα). Επισης το Μουλτιαιρ εχει καργα ερεθιστικό ήχο για την κατηγορία του... καταλαβαίνεις λοιπόν που το παω... οδήγησέ τα απαραίτητα και τα 2...
-
Εαν δεν ενδιαφερεσαι για σπορ οδηγηση και δεν δινεις μεγαλη σημασια στην εμφανιση τοτε η επιλογη ειναι πολυ ευκολη. Golf. Καλυτεροι χωροι, καλυτερη ποιοτητα κατασκευης και κυλισης μακραν, μαλλον χαμηλοτερη καταναλωση, και εν τελει πρακτικοτητα και αποτελεσματικοτητα παντου. Βγαζοντας εξω την αξιοπιστια που στα αυτοκινητα που συζηταμε ειναι θεμα λαχειου (αλλωστε οι Αλφα δεν ειναι και αυτοκινητα που φημιζονται και για την αξιοπιστια τους), το Golf ειναι η επιλογη της ψυχρης λογικης, με ελαχιστα επιχειρηματα εναντιον του.
ΟΜΩΣ, εαν θελεις ενα επικοινωνιακο και παιχνιδιαριακο αυτοκινητο που να σου 'μιλαει', με κοφτερο τιμονι και να σε προδιαθετει για επιθεση στις στροφες, αδιαφορωντας για το κοπανημα που θα υφιστασαι στους κωλοδρομους μας, και σαφως προς ωραιο εμφανισιακα (για μενα) τοτε αλλαζει το πραγμα.
-
Ας διορθωθεί καλύτερα ο τίτλος γιατι ως τώρα το συγκριτικό μάλλον αφορά Giulietta QV (άντε και την 170άρα) vs Golf 1,2 Tsi ...
-
Ο χρήστης koralli έγραψε:
Εαν δεν ενδιαφερεσαι για σπορ οδηγηση και δεν δινεις μεγαλη σημασια στην εμφανιση τοτε η επιλογη ειναι πολυ ευκολη. Golf. Καλυτεροι χωροι, καλυτερη ποιοτητα κατασκευης και κυλισης μακραν, μαλλον χαμηλοτερη καταναλωση, και εν τελει πρακτικοτητα και αποτελεσματικοτητα παντου. Βγαζοντας εξω την αξιοπιστια που στα αυτοκινητα που συζηταμε ειναι θεμα λαχειου (αλλωστε οι Αλφα δεν ειναι και αυτοκινητα που φημιζονται και για την αξιοπιστια τους), το Golf ειναι η επιλογη της ψυχρης λογικης, με ελαχιστα επιχειρηματα εναντιον του.ΟΜΩΣ, εαν θελεις ενα επικοινωνιακο και παιχνιδιαριακο αυτοκινητο που να σου 'μιλαει', με κοφτερο τιμονι και να σε προδιαθετει για επιθεση στις στροφες, αδιαφορωντας για το κοπανημα που θα υφιστασαι στους κωλοδρομους μας, και σαφως προς ωραιο εμφανισιακα (για μενα) τοτε αλλαζει το πραγμα.
Ευχαριστώ πολύ.....ίσως η πιο σαφής απάντηση!!!!
GIULIETTA 1.4 120HP VS GOLF 1.4 122HP