-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Επίσης μια Χ1 4κινητη ειναι ταχυτερη και με πολυ μεγαλυτερα περιθώρια προσφυσης απο μια αντιστοιχη 3αρα στις περισσοτερες περιπτώσεις.
Ε όχι δα!
Γιατι οχι;; Μιλαω για 4κινητη Χ1 vs 2κινητη 3αρα.
-
Βαρος, κεντρο βαρους, στησιμο, αεροδυναμικη.
Sent from my 7DTB41 using Tapatalk
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Βαρος, κεντρο βαρους, στησιμο, αεροδυναμικη.Sent from my 7DTB41 using Tapatalk
Ξεχνας της προσφυση που προσθετει η 4κινηση. Μιλαω για καθημερινους Ελληνικους δρομους (ειδικα
Επαρχιακο οδικο δικτυο) και οχι πιστα ουτε Εθνικη.Η προσωπικη μου εμπειρια τουλαχιστον αυτο μου εχει δειξει. Συγκρινω παντα ιδια διαδρομη που εχω κανει με πολλα διαφορετικα αυτοκινητα.
-
Μαλλον υπερεκτιμας την προσφυση που προσφερει, η οποια ειναι μονο ελκτικη. Μιλαω για στεγνο φυσικα.
Sent from my 7DTB41 using Tapatalk
-
Αν δεν πεφτω τρελά εξω, σε επαρχιακο οδικο δικτυο βρισκεις πολυ καλυτερη προσφυση απο χιλιοπατημενους-λιωμενους δρομους της πολης. Ειδικα Πατρα που σπουδάζω και αθηνα στην περιοχη που μενω οι δρομοι ειναι γυαλι.
-
Επειδή όλο αυτό το ξεκίνησα εγώ κ είναι ουσιαστικά off topic προτείνω να το ληξουμε κάπου εδώ για να μην σκιζουμε άλλο το topic του συμφορουμιτη. Ζητώ εγώ συγγνώμη για την...παρέκβαση!
-
Εχω πολλα να πω, αλλά σεβαστή η πρότασή σου Βασίλη. Τελος απο εμενα, παντα σε φιλικο τονο και πλαισιο.
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Εχω πολλα να πω, αλλά σεβαστή η πρότασή σου Βασίλη. Τελος απο εμενα, παντα σε φιλικο τονο και πλαισιο.Πάντα είσαι κύριος! Δεν μου κάνει καμία εντύπωση!
-
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Πάντως SUV και οδηγοκεντρικό είναι ασύμβατες έννοιες. Κάθε φορά που διαβάζω πχ ότι το Χ3 είναι πιο οδηγοκεντρικό από το Q5 γελάω από μέσα μου.
Α οχι φιλε δε θα χαλασεις εσυ τη πιατσα δω μεσα σ ορισμενους. Τωρα περιμενε θα σε πουνε και ΒΑΤΑΝΕΝ και κοντρακια και παλιοτεντυμποι αμα λαχει που τολμησες να γραψεις τ αυτονοητο!
Υπάρχουν διαφοροποιήσεις ανάμεσα και στις κατηγορίες. Υπάρχουν suv που είναι φτιαγμένα ξεκάθαρα για off road με 'μαλακό στήσιμο', τα οποία γέρνουν πολύ όμως σε στροφές, υπάρχουν άλλα που είναι βαριά και μεγάλα και δεν αντέχουν πιέσεις και στροφιλίκια, υπάρχουν όμως και suv με πιο σκληρό στήσιμο, που στρίβουν καλύτερα από πολλά sedan (δεν νομίζω να πιστεύει κάποιος ότι όλα τα sedan είναι σαν τις alfa romeo και τα m της bmw...) και έχουν και καλύτερες επιδόσεις από πολλά από αυτά.
Το καλό Q3 κάνει τα 0-100 σε 6,4'' και έχει εξαιρετικό στήσιμο
http://www.auto-data.net/en/?f=showCar&car_id=20720
Το performance σε 4,4''
http://www.auto-data.net/en/?f=showCar&car_id=24404
Η Χ1 με τα 231 άλογα σε 6,5''
http://www.auto-data.net/en/?f=showCar&car_id=21931
Η GLA σε 7,2''
http://www.auto-data.net/en/?f=showCar&car_id=18797
ενώ η amg version σε 4,4''
http://www.auto-data.net/en/?f=showCar&car_id=25534Αυτά βάζουν κάτω πολλά - για να μην γράψω τα περισσότερα - από τα sedan και τα hatch που κυκλοφορούν. Δεν ισχυρίζομαι ότι τα suv πάνε καλύτερα από τα sedan γενικά. Θα ήμουν αφελής αν έγραφα κάτι τέτοιο. Προφανώς υπάρχουν πολλά sedan ίδιας αξίας με τα suv που ανέφερα παραπάνω που προφανώς είναι επίπεδα πάνω στον δρόμο και ξεπερνούν και σε επιδόσεις και σε στήσιμο τα ψηλότερα αδερφάκια τους. Δεν έχει νόημα να αναφέρω παραδείγματα, άλλωστε εσείς τα ξέρετε καλύτερα από μένα...
Ωστόσο, - σε αυτό ήθελα να καταλήξω - απόλυτες και ισοπεδωτικές θέσεις του στυλ 'SUV και οδηγοκεντρικό είναι ασύμβατες έννοιες' δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Δεν υπάρχει μόνο άσπρο και μαύρο. Υπάρχουν και όλα τα ενδιάμεσα χρώματα...Να σου θυμισω οτι με αποκαλεσαν BATANEN ενω μιλαγαμε για qq,duster κτλπ ουτε καν suv που κοστιζουν ενα σκασμο λεφτα οπως αυτα που παρεθεσες.
Απο εκει και επειτα βαλε διπλα σ αυτα που παρεθεσες οποιοδηποτε sedan-hatchback ιδιων χρηματων να δεις τι τσοντα ειναι υπερ των δευτερων...
Και ΠΡΟΦΑΝΩΣ μιλαμε για αμεσες συγκρισεις σε ιδια χρηματα, δε θα μεταφραζετε οπως σας συμφερει.
Υ.Γ.
Πριν 15 μερες εκανα την ιδια ακριβως στροφοδιαδρομη ανοιχτων και κλειστων κομματιων με a3 tsi 125 και q3 1.4 tfsi. Μαντεψε πιο αμαξι ηταν πολυ πιο ευχαριστο και συμμετοχικο... ενω ειχαν και καμια 100.000km διαφορα στο οδομετρο... -
Ο χρήστης george1977 έγραψε:
Επειδή είσαι δικός μας. Πάρε ένα cx-5 από Γερμανία.Μακράν το πιο ενδιαφέρον οδηγικά και υπηρετεί και την οικογένεια σωστά.
Το εχεις ,το εχει οδηγησει?
Ενα φαναρι να χρειαστει θα τραβαει τα μαλλια του για να βρει...
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Επειδή είσαι δικός μας. Πάρε ένα cx-5 από Γερμανία.
Μακράν το πιο ενδιαφέρον οδηγικά και υπηρετεί και την οικογένεια σωστά.
Το εχεις ,το εχει οδηγησει?
Ενα φαναρι να χρειαστει θα τραβαει τα μαλλια του για να βρει...
Ειχα καταλήξει στο rav4 λόγω χώρων και ευκολίας στην συντήρηση λόγω της μαμάς toyota αλλά μου εδώσε να οδηγήσω ένας γερμανός συνάδερφος το cx-5 με δίλιτρο βενζινοκινητήρα και 165 άλογα και έκανα reset.
Μακράν το πιο ενδιαφέρον SUV, μου άρεσε καλύτερα και από την X1 την όποια δεν την έχω συμπαθήσει λόγω της θέσης οδήγησης.
Δεν είναι εύκολη επιλογή.
-
Είναι δυνατόν να ακούγονται-γράφονται(έν έτει 2016 πρός 2017) τέτοιου είδους επιχειρήματα,για την μή αγορά ενός αυτοκινήτου;!;!Δόξα τω Θεώ , μέσω διαδικτύου βρίσκεις τα πάντα,από φανάρια μέχρι....'αναδόχους' !!!
-
Καλα νταξ κατσε εσυ περιμενε ενα μηνα χωρις αμαξι για ενα φαναρι. Να το χες δευτερο-τριτο σαββατοκυριακου οκ. Εδω μιλαμε για βασικο αυτοκινητο οικογενειας.
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Πάντως SUV και οδηγοκεντρικό είναι ασύμβατες έννοιες. Κάθε φορά που διαβάζω πχ ότι το Χ3 είναι πιο οδηγοκεντρικό από το Q5 γελάω από μέσα μου.
Α οχι φιλε δε θα χαλασεις εσυ τη πιατσα δω μεσα σ ορισμενους. Τωρα περιμενε θα σε πουνε και ΒΑΤΑΝΕΝ και κοντρακια και παλιοτεντυμποι αμα λαχει που τολμησες να γραψεις τ αυτονοητο!
Υπάρχουν διαφοροποιήσεις ανάμεσα και στις κατηγορίες. Υπάρχουν suv που είναι φτιαγμένα ξεκάθαρα για off road με 'μαλακό στήσιμο', τα οποία γέρνουν πολύ όμως σε στροφές, υπάρχουν άλλα που είναι βαριά και μεγάλα και δεν αντέχουν πιέσεις και στροφιλίκια, υπάρχουν όμως και suv με πιο σκληρό στήσιμο, που στρίβουν καλύτερα από πολλά sedan (δεν νομίζω να πιστεύει κάποιος ότι όλα τα sedan είναι σαν τις alfa romeo και τα m της bmw...) και έχουν και καλύτερες επιδόσεις από πολλά από αυτά.
Το καλό Q3 κάνει τα 0-100 σε 6,4'' και έχει εξαιρετικό στήσιμο
http://www.auto-data.net/en/?f=showCar&car_id=20720
Το performance σε 4,4''
http://www.auto-data.net/en/?f=showCar&car_id=24404
Η Χ1 με τα 231 άλογα σε 6,5''
http://www.auto-data.net/en/?f=showCar&car_id=21931
Η GLA σε 7,2''
http://www.auto-data.net/en/?f=showCar&car_id=18797
ενώ η amg version σε 4,4''
http://www.auto-data.net/en/?f=showCar&car_id=25534Αυτά βάζουν κάτω πολλά - για να μην γράψω τα περισσότερα - από τα sedan και τα hatch που κυκλοφορούν. Δεν ισχυρίζομαι ότι τα suv πάνε καλύτερα από τα sedan γενικά. Θα ήμουν αφελής αν έγραφα κάτι τέτοιο. Προφανώς υπάρχουν πολλά sedan ίδιας αξίας με τα suv που ανέφερα παραπάνω που προφανώς είναι επίπεδα πάνω στον δρόμο και ξεπερνούν και σε επιδόσεις και σε στήσιμο τα ψηλότερα αδερφάκια τους. Δεν έχει νόημα να αναφέρω παραδείγματα, άλλωστε εσείς τα ξέρετε καλύτερα από μένα...
Ωστόσο, - σε αυτό ήθελα να καταλήξω - απόλυτες και ισοπεδωτικές θέσεις του στυλ 'SUV και οδηγοκεντρικό είναι ασύμβατες έννοιες' δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Δεν υπάρχει μόνο άσπρο και μαύρο. Υπάρχουν και όλα τα ενδιάμεσα χρώματα...Να σου θυμισω οτι με αποκαλεσαν BATANEN ενω μιλαγαμε για qq,duster κτλπ ουτε καν suv που κοστιζουν ενα σκασμο λεφτα οπως αυτα που παρεθεσες.
Απο εκει και επειτα βαλε διπλα σ αυτα που παρεθεσες οποιοδηποτε sedan-hatchback ιδιων χρηματων να δεις τι τσοντα ειναι υπερ των δευτερων...
Και ΠΡΟΦΑΝΩΣ μιλαμε για αμεσες συγκρισεις σε ιδια χρηματα, δε θα μεταφραζετε οπως σας συμφερει.
Υ.Γ.
Πριν 15 μερες εκανα την ιδια ακριβως στροφοδιαδρομη ανοιχτων και κλειστων κομματιων με a3 tsi 125 και q3 1.4 tfsi. Μαντεψε πιο αμαξι ηταν πολυ πιο ευχαριστο και συμμετοχικο... ενω ειχαν και καμια 100.000km διαφορα στο οδομετρο...Το έγραψες μόνος σου: πιο...
Αυτό έχει τεράστια απόσταση από το 'καθόλου'...;)
Επίσης αν κ τα Ελληνικά μου είναι άριστα εξακολουθούν κάποιοι να καταλαβαίνουν άλλα από αυτά που γράφω. Δεν έγραψα ότι τα καλύτερα suv είναι καλύτερα στον δρόμο από τα καλύτερα sedan. Έγραψα ότι κάποια suv έχουν στοιχεία οδηγικής απόλαυσης. Ελα βάλε το q3 δίπλα πχ σε ένα Toyota κ πες μου ποιο πάει καλύτερα...Άρα υπάρχουν suv που είναι καλύτερα από πολλά sedan. Βέβαια έχεις δίκιο ότι αυτά είναι συνήθως κ πολύ πιο ακριβά. Πάντως για να το κλείσουμε ξανακαραληγωωστο ίδιο επιχείρημα. Δεν ειναι έννοιες ασύμβατες suv κ οδηγοκεντρικοτητα -
Άμα παραγγείλεις φανάρι από ebay(και όχι από Αυστρία),σε μια εβδομάδα τό'χεις περάσει κιόλας...όσο χρόνο δηλαδή θα κάνει και ένα citroen για να σου βάλουν φανάρι σε εξκσδοτημένο.....
Τέλος τοΑλήθεια Συνονό,αναφέρθηκε και παραπάνω:γιατί δεν κοιτάς την προηγούμενη Χ1;
-
Γνωστης πανω απ ολα... τι να λεμε...
-
Το έγραψες μόνος σου: πιο...
Αυτό έχει τεράστια απόσταση από το 'καθόλου'...;)
Επίσης αν κ τα Ελληνικά μου είναι άριστα εξακολουθούν κάποιοι να καταλαβαίνουν άλλα από αυτά που γράφω. Δεν έγραψα ότι τα καλύτερα suv είναι καλύτερα στον δρόμο από τα καλύτερα sedan. Έγραψα ότι κάποια suv έχουν στοιχεία οδηγικής απόλαυσης. Ελα βάλε το q3 δίπλα πχ σε ένα Toyota κ πες μου ποιο πάει καλύτερα...Άρα υπάρχουν suv που είναι καλύτερα από πολλά sedan. Βέβαια έχεις δίκιο ότι αυτά είναι συνήθως κ πολύ πιο ακριβά. Πάντως για να το κλείσουμε ξανακαραληγωωστο ίδιο επιχείρημα. Δεν ειναι έννοιες ασύμβατες suv κ οδηγοκεντρικοτηταΕνταξει δεν ειναι κατα 100% ειναι κατα 95% ασυμβατες. Να τα αφησω...? επειδη μερικα απο 40 χιλιαρικα και πανω αφου τους αλλαξαν τα παντα απο το βασικο μοντελο κατεληξαν να εχουν και οδηγικες αρετες... Τι προσπαθεις να αποδειξεις ανθρωπε μου? Οτι μεσα σε 1000 αμαξια που σε μετακινουν χωρις να ευχαριστιεσαι να τα οδηγεις υπαρχουν και 10 που ειναι κατι περισσοτερο? Τι λεει αυτο? Τι αξια εχει ? Και κατα ποσο ενισχυει τη θεση σου? Κουρασες. Δε θα αναστρεψετε εσεις του νομους της φυσης περι κεντρου βαρους,αεροδυναμικης,αδρανειας κτλπ.
Επεσες και στη περιπτωση εντωμεταξυ, με τον ανθρωπο που εχει το q3 εχουν γινει πολλες συζητησεις περι suv, σα να χω εναν απο σας κολλητο ειναι η φαση.. Το αλλο του αμαξι ειναι auris 1.4. Πρωτη βολτα μαζι ξερεις τι ειπε? Τωρα καταλαβα γιατι μου λεγες οτι αυτα κουνανε και δε καταλαβαινεις τι γινεται. Επι λεξη.
-
Φέρε μου όσα auris θες για πρωινό...
-
Φέρε μου όσα auris θες για πρωινό...τι αμάξι έχεις;
-
Χ1 20d
Ανταλλαγή CX7 με.....τι ?