-
Ο χρήστης nickthetrib έγραψε:
Δηλαδή πόσο καλύτερο είναι στον δρόμο ένα Pulsar σε σχέση με ένα QQ;
Δηλαδή πόσο καλύτερο είναι στον κατσικόδρομο ένα qq σε σχέση με ένα pulsar;
Αυτό τα λέει ΌΛΑ. Για να κάνεις αυτά που κάνεις με το qq, πρέπει να θυσιάσεις κάποια από αυτά που κάνεις με το pulsar (αντίστοιχα το x1 με την 3αρα, η cla με την gla, το a3 με το q3 κλπ κλπ)
Μίλησα συγκεκριμένα για QQ και Pulsar. Απορώ τι είναι αυτά που κάνει ο οδηγός ενός Pulsar, που τα θυσιάζει ο ιδιοκτήτης ενός QQ
-
Ο χρήστης nickthetrib έγραψε:
Ace sorry που σου γ@μήσαμε το θέμα.
Αν δεν πατάς χώμα, ώστε κάτι τύπου allroad, scout κλπ να έχει νόημα, χρειάζεσαι την μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος;
Αν κάνεις off roading, τότε χρειάζεσαι SUV.
Με 20-25κ που είναι το budget σου έχεις επιλογές, ξέροντας ότι είτε σε καινούριο είτε σε μεταχειρισμένο, δυστυχώς θα κάνεις παραχωρήσεις.Σιγά, ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία φορά θα είναι
Όπως είπα και πιο πριν, χοντρικά περίπου το 1/3 του χρόνου το συγκεκριμένο αυτοκίνητο τον περνάει σε νησί, όπου συναντάει από καλούς μέχρι πραγματικά άσχημους χωματόδρομους. Όσοι έχετε πάει μέχρι το Σπαθί καταλαβαίνετε. Και έχει και καθημερινά πέρα-δώθε σε τέτοιες συνθήκες. Και επειδή έχουμε χώμα και παραλίες στο menu, καλή θα είναι και η 4κίνηση. Για να είμαι λοιπόν σωστός, χρειαζόμαστε το ύψος, προστασία πατώματος και προστατευτικά/ποδιές, αλλά π.χ. δεν υπάρχει ανάγκη για μεγάλες γωνίες προσέγγισης/αναχώρησης, για μεγάλα κρεμάσματα κλπ. Δηλαδή ψηλά s/w και SUV μας κάνουν το ίδιο καλά. Τώρα επειδή το Allroad έχει καθαρό ύψος 18εκ και το Q5 20εκ, δεν θα το κάνουμε και τόσο θέμα....
Μετά τα όσα διάβασα από τον mcduck για το XC60, αλλά και με μελέτη άρθρων και χαρακτηριστικών, νομίζω ότι -χωρίς να έχω οδηγήσει κάποιο- θα αφήσω στην άκρη σκέψεις για καινούρια GLA, F-Pace, X1 κλπ για να είμεθα και ρεαλισταί θα κρατήσω μόνο το Leon XPerience από τα καινούρια, και θα παραμείνω με τα Allroad, Q5 και X1 ως επιλογές μεταχειρισμένων (με αυτή τη σειρά προτεραιότητας). Θεωρώ λοιπόν ότι με το αρχικό budget είμαι ΟΚ, υπάρχουν 10-15 αυτοκίνητα που μπορώ να κοιτάξω, και περιμένω να δω τι θα γίνει τελικά με τέλη, τεκμήρια και φόρο σχετικά με τα κυβικά και την εργοστασιακή αξία.
-
Περιμενε το Skoda Kodiaq.
-
Κάτι τέτοιο; Αν και γρήγορο δεν το λες.
-
Κάτι τέτοιο:
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/8414179/
ή τέτοιο:
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/8361037/
πώς σου φαίνονται;Υ.Γ.: Το Q5 το φοβάμαι λίγο...
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Περιμενε το Skoda Kodiaq.Ή μην περιμένεις και δες το Ateca
-
Aτμοσφαιρικό δίλιτρο δεν παίζει καν σαν πιθανότητα, ειδικά σε αυτά τα λεφτά.
Tο Kodiaq, και θα αργήσει αρκετά (μάλλον) και ούτε σίγουρο είναι ότι θα έρθει Ελλάδα. Εδώ δεν φέρνουν καν το καινούριο Scout. Και από ότι κατάλαβα, είναι μεγέθους μεταξύ Q5-Q7, και η τιμή του θα είναι ίσως υψηλότερη και από το Tiguan Το παλιό Scout υπάρχει σαν -μακρυνή- σκέψη, μόνο όμως αν δεν ευδοκιμήσει τίποτα άλλο....
To Ateca είναι σαν το Tiguan, αλλά ακόμα τιμές δεν ξέρουμε. Από 28Κ λένε (?), και αν είναι έτσι τότε δεν υπάρχει καν σύγκριση με το Xperience να κάνει 27Κ με πολύ καλύτερα specs.
-
Q5 ουτε με σφαιρες. Αν η c5 σε ταλαιπωρησε αυτο θα σου κλεισει το σπιτι Εναν δε ξερω που να μην εχει ταλαιπωρηθει.
-
Ο χρήστης The Ace έγραψε:
Aτμοσφαιρικό δίλιτρο δεν παίζει καν σαν πιθανότητα, ειδικά σε αυτά τα λεφτά.Tο Kodiaq, και θα αργήσει αρκετά (μάλλον) και ούτε σίγουρο είναι ότι θα έρθει Ελλάδα. Εδώ δεν φέρνουν καν το καινούριο Scout. Και από ότι κατάλαβα, είναι μεγέθους μεταξύ Q5-Q7, και η τιμή του θα είναι ίσως υψηλότερη και από το Tiguan Το παλιό Scout υπάρχει σαν -μακρυνή- σκέψη, μόνο όμως αν δεν ευδοκιμήσει τίποτα άλλο....
To Ateca είναι σαν το Tiguan, αλλά ακόμα τιμές δεν ξέρουμε. Από 28Κ λένε (?), και αν είναι έτσι τότε δεν υπάρχει καν σύγκριση με το Xperience να κάνει 27Κ με πολύ καλύτερα specs.
To Kodiaq ειναι stretched Tiguan.
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Tο Kodiaq, και θα αργήσει αρκετά (μάλλον) και ούτε σίγουρο είναι ότι θα έρθει Ελλάδα. Εδώ δεν φέρνουν καν το καινούριο Scout. Και από ότι κατάλαβα, είναι μεγέθους μεταξύ Q5-Q7, και η τιμή του θα είναι ίσως υψηλότερη και από το Tiguan Το παλιό Scout υπάρχει σαν -μακρυνή- σκέψη, μόνο όμως αν δεν ευδοκιμήσει τίποτα άλλο....
To Kodiaq ειναι stretched Tiguan.
+1
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Δηλαδή πόσο καλύτερο είναι στον δρόμο ένα Pulsar σε σχέση με ένα QQ;
Δηλαδή πόσο καλύτερο είναι στον κατσικόδρομο ένα qq σε σχέση με ένα pulsar;
Αυτό τα λέει ΌΛΑ. Για να κάνεις αυτά που κάνεις με το qq, πρέπει να θυσιάσεις κάποια από αυτά που κάνεις με το pulsar (αντίστοιχα το x1 με την 3αρα, η cla με την gla, το a3 με το q3 κλπ κλπ)
Μίλησα συγκεκριμένα για QQ και Pulsar. Απορώ τι είναι αυτά που κάνει ο οδηγός ενός Pulsar, που τα θυσιάζει ο ιδιοκτήτης ενός QQ
Οικονομία λόγο αεροδυναμικής, σίγουρα.
Καλύτερο κράτημα θα έχει λόγο χαμηλότερου κέντρου βάρους και επίσης μικρότερες κλίσεις (εκτός και αν έχει μαλακότερο στήσιμο).
Αντίστοιχα με το qq έχεις μεγαλύτερους χώρους και εκτός δρόμου δυνατότητες.Με το αυτά που κάνεις, εννοώ την αξιοποίηση χαρακτηριστικών του κάθε αυτοκινήτου.
edit το scout μια χαρά φαίνεται.
-
Aτμοσφαιρικό δίλιτρο δεν παίζει καν σαν πιθανότητα, ειδικά σε αυτά τα λεφτά.Tο Kodiaq, και θα αργήσει αρκετά (μάλλον) και ούτε σίγουρο είναι ότι θα έρθει Ελλάδα. Εδώ δεν φέρνουν καν το καινούριο Scout. Και από ότι κατάλαβα, είναι μεγέθους μεταξύ Q5-Q7, και η τιμή του θα είναι ίσως υψηλότερη και από το Tiguan Το παλιό Scout υπάρχει σαν -μακρυνή- σκέψη, μόνο όμως αν δεν ευδοκιμήσει τίποτα άλλο....
Πήγα να πω ότι καλό το Xperience αλλά λίγο ασχημούλι, και μετά θυμήθηκα ότι αντέχεις την παλιά Χ1, οπότε...
Καλό φαίνεται, έχει και λίγο χώρο να βάλεις κανένα εξτραδάκι πριν πατήσεις στις 20000 λιανική προ φόρων (γιατί μετά πας +2χιλιάρικα φόρο κατευθείαν).Παζαρεύεις και καμιά επέκταση εγγύησης πριν την αγορά (VAG είναι αυτό, ας φυλάμε τα νώτα μας) και βγαίνεις νομίζω με καλό value.
-
Όπως έχεις δει, το αισθητικό το έχω αφήσει εντελώς απέξω και ασχολίαστο, όλα τα'χε η Μαριορή ο φερεντζές της έλειπε... Από τα οχήματα που έχω αναφέρει, το μοναδικό ίσως που μου κάνει εντύπωση, γιατί έχει macho εμφάνιση και είναι και κάπως σπάνιο είναι το Allroad. Κανένα δεν μου αρέσει πραγματικά, απλώς βρίσκω στο καθένα 1,2,3 σημεία που μου αρέσουν και εστιάζω εκεί.
To Xperience είναι λιγότερο εντυπωσιακό και macho από το Allroad (αφού ανήκουν και σε διαφορετικό segment), και έχει λίγο περίεργες αναλογίες (πολύ μικρός πρόβολος μπροστά σε σχέση με το πίσω μέρος), αλλά η γενικότερη αισθητική του δεν με (πολυ)χαλάει. Ούτε και η Χ1, είναι λίγο σαν παπούτσι, αλλά δεν μου είναι δυσάρεστη σαν σχήμα.
Όσο για τα extras του Leon, σίγουρα θα κοιτάξω την μεγάλη οθόνη και το FullLink, νομίζω κανά 800αρι πάει, κατά τα άλλα έρχεται κομπλέ από το βασικό configuration.
-
Ο χρήστης mcduck έγραψε:
Πήγα να πω ότι καλό το Xperience αλλά λίγο ασχημούλι, και μετά θυμήθηκα ότι αντέχεις την παλιά Χ1, οπότε...
Καλό φαίνεται, έχει και λίγο χώρο να βάλεις κανένα εξτραδάκι πριν πατήσεις στις 20000 λιανική προ φόρων (γιατί μετά πας +2χιλιάρικα φόρο κατευθείαν).Παζαρεύεις και καμιά επέκταση εγγύησης πριν την αγορά (VAG είναι αυτό, ας φυλάμε τα νώτα μας) και βγαίνεις νομίζω με καλό value.
+1
-
Όπως έχεις δει, το αισθητικό το έχω αφήσει εντελώς απέξω και ασχολίαστο, όλα τα'χε η Μαριορή ο φερεντζές της έλειπε... Από τα οχήματα που έχω αναφέρει, το μοναδικό ίσως που μου κάνει εντύπωση, γιατί έχει macho εμφάνιση και είναι και κάπως σπάνιο είναι το Allroad. Κανένα δεν μου αρέσει πραγματικά, απλώς βρίσκω στο καθένα 1,2,3 σημεία που μου αρέσουν και εστιάζω εκεί.To Xperience είναι λιγότερο εντυπωσιακό και macho από το Allroad (αφού ανήκουν και σε διαφορετικό segment), και έχει λίγο περίεργες αναλογίες (πολύ μικρός πρόβολος μπροστά σε σχέση με το πίσω μέρος), αλλά η γενικότερη αισθητική του δεν με (πολυ)χαλάει. Ούτε και η Χ1, είναι λίγο σαν παπούτσι, αλλά δεν μου είναι δυσάρεστη σαν σχήμα.
Όσο για τα extras του Leon, σίγουρα θα κοιτάξω την μεγάλη οθόνη και το FullLink, νομίζω κανά 800αρι πάει, κατά τα άλλα έρχεται κομπλέ από το βασικό configuration.
Αν μοιάζει με το απλό leon στο δρόμο πάντως, τότε είναι αξιοπρεπέστατο οδηγικά. Επίσης ενδέχεται να είναι και ένα κλικ καλύτερο (από στάση σε ελληνικό δρόμο σίγουρα) λόγω τετρακίνησης.
Επειδή ξέρω ότι έχεις ανησυχίες και για tuning, πρόσεξε μην πέσεις στην παγίδα του εντελώς detuned 1.8 tsi στα 180 άλογα (και νομίζεις ότι με πρόγραμμα θα πας 240 άλογα), γιατί το ταβάνι της ροπής το ορίζει το 7άρι DSG.
Με χαλάνε και λίγο τα 152 gr CO2 (για καινούριο αυτοκίνητο εν έτει 2016), αλλά σε σχέση με τα μετάχειρα που κοιτάς, αυτά είναι πταίσματα
-
Άκυρο, το 6άρι έχει. Οπότε πάρτο και βγάλτου τα μάτια αν θες.
-
Αφού μου δίνεις ευκαιρία, άντε να πω και το 'καμμένο' σχόλιό μου: ο 2.0TFSI, πιο εύκολα στο Α4 αλλά και στο Q5, φτάνει 270-300 άλογα με σχετικά λογικό κόστος, κλειστό μοτέρ και με λίγες επεμβάσεις. Από την άλλη ο 1.8 κλειστός δεν ξεπερνάει τα 260 άτια. Αν θέλω εγγύηση -δηλαδή ΜΤΜ- τότε τα νούμερα είναι 270 για τον 2.0 και 230 για τον 1.8. Δυστυχώς όμως ΜΤΜ σημαίνει και αρκετά υψηλότερο κόστος, αν μιλάμε για καινούριο τότε πάει 1800€
-
Νομιζω 1100 εχει με mtm
-
Αφού μου δίνεις ευκαιρία, άντε να πω και το 'καμμένο' σχόλιό μου: ο 2.0TFSI, πιο εύκολα στο Α4 αλλά και στο Q5, φτάνει 270-300 άλογα με σχετικά λογικό κόστος, κλειστό μοτέρ και με λίγες επεμβάσεις. Από την άλλη ο 1.8 κλειστός δεν ξεπερνάει τα 260 άτια. Αν θέλω εγγύηση -δηλαδή ΜΤΜ- τότε τα νούμερα είναι 270 για τον 2.0 και 230 για τον 1.8. Δυστυχώς όμως ΜΤΜ σημαίνει και αρκετά υψηλότερο κόστος, αν μιλάμε για καινούριο τότε πάει 1800€Σωστά όλα αυτά.
Αλλά, κάποια θέματα για σκέψη:- Τα άλογα αυτά θα τα βάλεις σε μια καρότσα που έχει μεγαλύτερο βάρος (αρκετά). Κι όχι μόνο κυριολεκτικά σε κιλά, γενικά είναι ένα χρόνο πιο αργή στις αντιδράσεις της.
- Θα κάνεις τέτοια μετατροπή σε γνωστή ζημιάρικη πλατφόρμα που το κιβώτιο που διαθέτει δυσκολεύεται να διαχειριστεί τα εργοστασιακά 211 άλογα, πόσο μάλλον 300.
- Θα κάνεις το (2) σε ένα ήδη κουρασμένο όχημα (αρκετά χλμ πάνω) με άγνωστο (πρακτικά) ιστορικό επισκευών.
- Θα έχεις μεγαλύτερα κόστη παντού, με εξαίρεση το κόστος αγοράς, και πιθανότατα το ασφάλιστρο της πρώτης χρονιάς.
Τι να πω, μεταχειρισμένο VAG εγώ δεν θα έπαιρνα ελαφρά την καρδία (έχω αντίθετα αγοράσει δύο καινούρια μέχρι τώρα), ειδικά αν έκανε σοβαρά λεφτά και μάλιστα είχα σκοπό να το σκαλίσω κι όλας.
-
Ο χρήστης mcduck έγραψε:
Τι να πω, μεταχειρισμένο VAG εγώ δεν θα έπαιρνα ελαφρά την καρδία (έχω αντίθετα αγοράσει δύο καινούρια μέχρι τώρα), ειδικά αν έκανε σοβαρά λεφτά και μάλιστα είχα σκοπό να το σκαλίσω κι όλας.
Μονο 20vt.. το φτυνεις και παιρνει αλογα και δε σπαει-δε χαλαει.
Ανταλλαγή CX7 με.....τι ?