-
Εδώ και ενάμιση χρόνο που έχω το Punto πετρέλαιο, δεν έχει μπεί άλλου είδος καύσιμο πέρα από το avio...Ακολούθησα συμβουλή πολύ δικού μου ανθρώπου με mercedes E 220 CDI ταξί, που είναι πάντα 'πένα'...
-
avin καταφιωτικα Κατερίνη με 1,209.
Οσο καιρό είμαι Κατερίνη, μόνο εκει.Θεσσαλονίκη απέναντι απο τα διυλιστήρια avio με 1,27.
Shell vpower στο ρετζικι με 1,32!!!!!Τόσα σας λείπουν μάγκες; Αφήστε τον κόσμο να βγει απο το σπίτι του με τέτοια ζέστη...Πρέπει να τον κλεβετε με 1,32;
-
xaxaxaxa! Καλημέρα Ηρακλή. Ωραίος!!!! Φίλε Ματαντόρ το avio είναι εξαιρετικό σε απόδοση και συμπεριφορά. Πολύ καλή επιλογή και εκ του ασφαλούς!
-
Ο χρήστης japanese1 έγραψε:
avin καταφιωτικα Κατερίνη με 1,209.
Οσο καιρό είμαι Κατερίνη, μόνο εκει.Θεσσαλονίκη απέναντι απο τα διυλιστήρια avio με 1,27.
Shell vpower στο ρετζικι με 1,32!!!!!Τόσα σας λείπουν μάγκες; Αφήστε τον κόσμο να βγει απο το σπίτι του με τέτοια ζέστη...Πρέπει να τον κλεβετε με 1,32;
Για Κατερίνη μπορείς να βάζεις και στο avin στη παλιά εθνική που είναι ιδιόκτητο της avin (μακραιων).
-
Έχω την εντύπωση πως, όταν χρησιμοποιεί κάποιος ένα συγκεκριμένο τύπο καυσίμου, αυτό είναι καλό για την αντλία του πετρελαίου. Κάνω λάθος;...
-
Ο χρήστης The Matador έγραψε:
Έχω την εντύπωση πως, όταν χρησιμοποιεί κάποιος ένα συγκεκριμένο τύπο καυσίμου, αυτό είναι καλό για την αντλία του πετρελαίου. Κάνω λάθος;...Iσχύει.Αν βάλεις βενζίνη θα την χαλάσεις την αντλία πετρελαίου.
-
ΧαχαχαχαχαΧαχαχαχαχα πολύ ωραίος adensa.
Αν μιλάμε για διάφορες στην πυκνότητα (που μόνο λόγω πρόσθετων εξηγείται) που μπορεί να προκαλέσουν παρατράγουδα, μιλάμε για διάφορες τις ταξης του 0,000000001 kg/m^3 και πολυ λέω. Αν πάθει κάτι η τρόμπα πετρελαίου από αυτό, η τρόμπα είναι γτπ και φταίει μόνο ρο οτι είναι η τρόμπα γτπ.Sent from my Coolpad 8675-A using Tapatalk
-
ή μπορεί κάποιος να αφήνει το ντεπόζιτο να αδειάζει τελείως και να την ταλαιπωρεί, πόσο μάλλον αν φτάσει στο σημείο να ρουφήξει αέρα.
-
Δεν ξέρω αν οι πετρελαίου είναι πιο ευαίσθητες, εγώ πάντως είμαι στο 75% του χρόνου με λαμπάκι αναμμένο και κάνω 30-35000χλμ το χρόνο.
Sent from my Coolpad 8675-A using Tapatalk
-
Μάλλον του πετρελαίου είναι πιο ευαίσθητες και νομίζω δουλεύουν σε υψηλή πίεση. Παρεμπιπτόντως στο duster έχω μια φούσκα στο σωληνάκι του πετρελαίου. Αυτό τελικά πόσο χρήσιμο θα μπορούσε να είναι και που;
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Μάλλον του πετρελαίου είναι πιο ευαίσθητες και νομίζω δουλεύουν σε υψηλή πίεση. Παρεμπιπτόντως στο duster έχω μια φούσκα στο σωληνάκι του πετρελαίου. Αυτό τελικά πόσο χρήσιμο θα μπορούσε να είναι και που;RTFM εξαερωση
επισης viewtopic.php?f=6&t=54027
-
Παίδες καλημέρα και χρόνια πολλά σε όλους!! Κοντεύω πάλι για ανεφοδιασμό και οδεύω προς νέο ρεκόρ χιλιομέτρων απ' ότι δείχνουν τα πράγματα με το D-Force της Aegean!!
Για δοκιμάστε το κι εσείς και ελάτε να ανταλλάξουμε απόψεις... Κρίμα πραγματικά τόσα χρόνια που δεν το είχα δοκιμάσει... Ένα πράγμα θα πω μόνο. Ένα κλικ καλύτερο σε κάθε τομέα σε σχέση με το AVIN Diesel Best Action (μου αρέσει καλύτερα και στις ρεπρίζ) ΑΛΛΑ καλοί μου φίλοι η χαοτική διαφορά είναι στις αναγεννήσεις καθώς έχει σχεδόν τη μισή κάπνα σε σχέση με το AVIN... Μέσα στον καύσωνα το αυτοκίνητο μου κάνει πλέον αναγέννηση κάθε 190-220χλμ.
...την στιγμή που το AVIN μου έκανε κάθε 90-130χλμ (ω ναι, είχε τύχει να μου κάνει και στα 85-90χλμ μια φορά τον Ιούλιο). Την μια και μοναδική φορά που είχα χρησιμοποιήσει το Liqui Moly Diesel Smoke Stop το οποίο μειώνει τη παραγωγή της κάπνας, μου έκανε αναγέννηση στα 160 χλμ τις πρώτες φορές μέχρι που έκανε και μια στα 220χλμ...
Δηλ το D-Force έχει σχεδόν την μισή κάπνα χωρίς αντικαπνικό πρόσθετο μέσα όπως είχα ρίξει στο AVIN την τελευταία φορά.
Απόδειξη τρανή η μέτρηση στο ΚΤΕΟ πριν 10 μέρες... Στην περσινή κάρτα καυσαερίων με V-Power μέσα, στις πρώτες γκαζιές με όριο Κ=0,5 για το δικό μου αυτοκίνητο είχε γράψει το μηχάνημα πάνω από 1. 1.1 με 1.2 και με είχε ρωτήσει αν το ξεκαπνίζω καθόλου... Μιλάμε πάντα για αυτοκίνητο Euro5 με φίλτρο σωματιδίων. Στις επόμενες γκαζιές που ξεκάπνισε κάπως έπιασε το όριο και πέρασε οριακά κάτω από το όριο με μέτρηση Κ=0,45(2016).
Στην φετινή μέτρηση του είπα να με περιμένει για να είμαι παρόν στην διαδικασία. Πάω και ξεκινάνε... Δίνει γκαζιά 4000-5000σαλ τίποτα το μηχάνημα... Παύλες έδειχνε... Κλείνει και ξανά ανοίγει το πρόγραμμα. Δίνει την πρώτη γκαζιά η τιμή του Κ έπαιζε 0,08-0,12. Μου λέει είναι πεντακάθαρο... Αρχίζω και του πιάνω την συζήτηση περί των παρατηρήσεών μου σχετικά με τις περσινές μετρήσεις και το γεγονός ότι με BP και ΕΚΟ παρατηρώ μαύρο συννεφάκι το βράδυ στον καθρέπτη όπως κοιτάζω στα φώτα του πισινού μου... Έμεινε κι αυτός γιατί έπεσε σε ψαγμένο... χεχε Του λέω τι πετρέλαιο έχω μέσα τώρα και πόσο είχε γράψει η περσινή μέτρηση με το V-Power και με άκουγε προσεκτικά...
Συνεχίζει την μέτρηση και πάλι τα ίδια. Η τιμή του Κ έπαιζε 0.09-0.15. Τα ίδια και στις υπόλοιπες δύο μετρήσεις που έκαναν... Συνεχίσαμε την κουβέντα και μου είπε ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα το αυτοκίνητο και ότι είναι πεντακάθαρο. Μάλιστα μου είπε ότι ουσιαστικά κάτω από 0,12 δεν μπορεί να μετρήσει το μηχάνημα... Του είπα τι πετρέλαιο έχω μέσα και που έβαλα και μου είπε ότι κατάλαβε για ποιο πρατήριο μιλάω... Πραγματικά έχω σοκαριστεί από την διαφορά που υπάρχει από πετρέλαιο σε πετρέλαιο καθώς δεν νομίζω ότι υπάρχει τέτοια διαφορά στην βενζίνη ή στο υγραέριο...
Μια άλλη παρατήρηση. Με BP/EKO κάθε φορά στο γκαράζ μέχρι να κάνω τις μανούβρες να βγω στον δρόμο, αν τύχαινε να κατεβάσω τα παράθυρα μέσα στο γκαράζ η ατμόσφαιρα μέσα σε δευτερόλεπτα γινόταν αποπνικτική καθώς πνιγόσουν απο την έντονη μυρωδιά της κάπνας... Με AVIN/VPower κατεβάζω άνετα τα παράθυρα χωρίς να δημιουργείται τέτοια ατμόσφαιρα... Με το Aegean, τα καυσαέρια έχουν μυρωδιά παρόμοια με της βενζίνης. Σαν να μυρίζεις άρωμα στην κυριολεξία και μάλιστα με πολύ ευχάριστη μυρωδιά.
Θυμάμαι όταν έγραφα ακόμη στο opel-club.gr, υπήρχε ένας φίλος με Corsa από την Βέροια o οποίος έβαζε BP φανατικά και το θεωρούσε το καλύτερο. Σε κάποια φάση αγόρασε Racechip και άρχισε να γράφει ότι παρατηρεί κάπνα... Όπως παρατηρούσα κι εγώ με το BP... Έλα μου όμως που δεν έφταιγε το Racechip αλλά το πετρέλαιο, γιατί το δικό μου (επίσης με Racechip) πως γίνεται με BP/EKO να αφήνει ντουμανάκι από πίσω (την νύχτα φαίνεται χαρακτηριστικά) ενώ με V-Power/AVIN και Aegean να μην βλέπω ίχνος μαυρίλας;; Επίσης μιας και έπιασα το BP, μια φορά που είχε βάλει ο θείος μου (αγρότης) στο αγροτικό του, τον είχε ρωτήσει ο μάστοράς του που βάζει πετρέλαιο... Και του είπε να το αλλάξει γιατί καπνίζει πολύ το αυτοκίνητο. Δεν μπορεί να είναι τυχαία όλα αυτά σε 3 διαφορετικά σημεία της Ελλάδας για το BP...
Το D-Force θεωρώ ότι είναι με διαφορά ότι πιο καθαρό, ταιριαστό και φιλικό για Euro 5 και Euro 6 αυτή τη στιγμή που έχουν φίλτρο μικροσωματιδίων. Πολύ ευχάριστη έκπληξη και εννοείται ότι θα συνεχίσω με αυτό καθώς το AVIN Diesel Best Action ναι μεν καλό και χρυσό και βγάζει πάρα πολύ σωστά τα χιλιόμετρα (πιο πολλά από το V-Power) αλλά μου κάνει αναγέννηση στα μισά χιλιόμετρα σε σχέση με το Aegean... Άρα μάλλον δεν είναι καθόλου τυχαίο το ότι και στην διαφήμισή τους γράφουν ότι έχουν ενσωματώσει ειδικά πρόσθετα κατάλληλα για τις προδιαγραφές Euro 5 & 6. Όπως επίσης δεν είναι τυχαίο και το ότι σε αυτό το ντεπόζιτο με Aegean το BC γράφει μέση κατανάλωση 4,1l/100km ενώ την προηγούμενη φορά με το AVIN έγραφε 4,4 (πραγματική 4,7) πράγμα φυσιολογικό λόγω των πιο συχνών αναγεννήσεων. Θα φανεί στο επόμενο γέμισμα πόσο είναι και η πραγματική κατανάλωση με το D-Force. Έχω κάνει 950χλμ και εκτιμά ότι μένουν άλλα 180-200χλμ.
Αυτά τα λίγα από εμένα! Πραγματικά πολύ ευχάριστη έκπληξη το D-Force! Εύχομαι να συνεχίσει να είναι το ίδιο καλό και καλύτερο! Χρόνια πολλά σε όλους, καλό υπόλοιπο διακοπών και συγνώμη για το εκτενές μήνυμά μου!
-
Προσωπικά δεν θα έβαζα ποτε από εταιρεία του Μελισσανίδη ....
-
Ολυμπιακος?
-
To the bone ! Πιο πολύ και από Τογιότα [emoji14]
-
Τελικα ειναι αυτο που λεμε, ολα τα κακα της μοιρας του.
-
referravag ευχαριστουμε για τις εμπειριες σου που τις μοιραζεσαι μαζι μας, θα κανω δοκιμη κ εγω σε αυτη τη μαρκα πετρ.
στο κτεο για καυσαερια ειναι απαραιτητο να μαρσαρουν τοσες στροφες τον κινητηρα; μολις το βαλουν μπρος 1 λεπτο αν δουλεψει ρελαντι ειναι οκ. -
Προσωπικά αν έβλεπα μαρσαρισμα στις 5000 στροφές(εγώ ακόμα δεν το εχω τριτώσει τόσο πολυ) θα υπήρχε μεγάλο θέμα με το KTEO.
Τεσπα,ναι το dforce ειναι καλό!
-
Ναι έτσι μετράνε στο πετρέλαιο. Ήμουν μπροστά στον υπολογιστή και είχε ένα ηλεκτρονικό στροφόμετρο που μέχρι τις 4000σαλ ήταν κόκκινη η περιοχή και 4000-5000σαλ πράσινη και απ εκεί και μετά μέχρι τις 6000σαλ κόκκινη. Αυτό σημαίνει ότι του λέει να κρατήσει τις στροφές μεταξύ 4000-5000σαλ. Το αυτό και η μεγάλη γκάζια Αν σας μετράνε στο ρελαντί δεν έχει νόημα... Απλά βαριούνται να μετρήσουν!!
-
Εννοείται ότι το είχα ζεστάνει το αυτοκίνητο προηγουμένως...
Καύσιμα Diesel: Απόψεις;