-
ref,μη μπαίνεις στο τρυπακι να αλλάζεις καθε λίγο και λιγάκι καύσιμα. Το πέρασα και γω αυτό το λούκι και ηρέμησα.
Τις προάλλες έβαλα revoil extra4 και μου άρεσε και αυτο το πετρέλαιο. Μου φαίνεται πως όλα καταλήγουν στο γεγονός πως πρέπει ο πρατηριουχος να είναι σωστός και τίποτα άλλο.Σας φιλώ όλους σταυρωτά.
-
Ο χρήστης japanese1 έγραψε:
ref,μη μπαίνεις στο τρυπακι να αλλάζεις καθε λίγο και λιγάκι καύσιμα. Το πέρασα και γω αυτό το λούκι και ηρέμησα.
Τις προάλλες έβαλα revoil extra4 και μου άρεσε και αυτο το πετρέλαιο. Μου φαίνεται πως όλα καταλήγουν στο γεγονός πως πρέπει ο πρατηριουχος να είναι σωστός και τίποτα άλλο.Σας φιλώ όλους σταυρωτά.
-
Ηρακλή έτσι όπως το λες είναι.
Το συμπέρασμά μου για εδώ Κορινθία είναι ότι η το πρατήριο AVIN που έβαζα τους τελευταίους 2-3 μήνες βγάζει περισσότερα χιλιόμετρα από τα εταιρικά V-Power που έβαζα πριν μέσα στην Κόρινθο (2 έχει όλα κι όλα).
Από εκεί και πέρα θέλω να δοκιμάσω και το Aegean και είναι ευκαιρία μιας και το έχει λίγο φθηνότερα από την AVIN που βάζω και είναι μέσα στην Κόρινθο ενώ για την AVIN που έβαζα πρέπει να κάνω 40χλμ πήγαινε-έλα... Επίσης το D-Force της Aegean απ' ότι είδα το βγάζουν κάθε Τετάρτη σε προσφορά στην τιμή του απλού σε επιλεγμένα πρατήρια. Υπάρχει μεγάλη λίστα στο site της Aegean. Την είδα χτες.
Σωστότατος είσαι σχετικά με την παρατήρησή σου περί πρατηριούχων και συμφωνώ μαζί σου. Απλά επειδή τα τελευταία 6 χρόνια που είμαι πετρελαιοκίνητος ακόμη και οι σταθεροί και οι έμπιστοι έχει τύχει κάποια στιγμή να κάνουν μαϊμουδιές (που τις καταλαβαίνω σε κάποιο γέμισμα) δεν εφησυχάζομαι με κανέναν πρατηριούχο... Ειδικά εδώ στο καρτέλ της Κορίνθου που 'τα έχουν κάνει όλοι οι πρατηριούχοι πλακάκια μεταξύ τους' και πουλάνε ακριβώς στην ίδια τιμή όλα τα καύσιμα όλα τα πρατήρια ενώ επιπλέον πουλάνε πιο ακριβά από την Αθήνα (ενώ είναι πιο κοντά στα διαλυστήρια) όπως επίσης πουλάνε και πιο ακριβά από την Πάτρα που είναι ακόμη πιο μακρυά (+260χλμ πήγαινε-έλα το βυτιοφόρο).
-
Ο χρήστης referravag έγραψε:
Καλησπέρα παίδες! Τις επόμενες μέρες θα δοκιμάσω μάλλον το D-Force της Aegean.Κρατώ τις άριστες εντυπώσεις του AVIN Diesel Best Action για το στρωτό και γλυκό δούλεμα του κινητήρα και κυρίως την οικονομία... Για εμένα είναι Νο.1 κυρίως λόγω των παραπάνω χιλιομέτρων που βγάζει σε σχέση με το V-Power. Έχω κάνει ~930χλμ (είναι ένα τσακ πριν ανάψει λαμπάκι και γράφει ότι μου απομένουν ~120χλμ.) με λιγότερα από 46λίτρα πετρέλαιο και σε αυτά αν συνυπολογίσουμε και 4 ή 5 αναγεννήσεις (νομίζω 4) η κατανάλωση είναι σούπερ!! Αν ήταν χειμώνας που κάνει αναγεννήσεις κάθε περισσότερα από 1000χλμ τότε θα μάλλον θα πήγαινα για νέο ρεκόρ!!
Έφερε και ένα πρατήριο BP αξιόπιστο που έβαζα παλαιότερα εκεί, το BP Ultimate οπότε σίγουρα θα το δοκιμάσω κι αυτό εν καιρώ... Απλά με ξένισε λίγο το γεγονός ότι στην ταμπέλα είχαν γράψει την τιμή του στη θέση του πετρελαίου θέρμανσης... Λογικά θα το έχει βάλει σε καμιά δεξαμενή πετρελαίου θέρμανσης και δεν ξέρω αν την έχει καθαρίσει πριν και πόσο καλό είναι αν το έχει βάλει σε δεξαμενή που είχε θέρμανσης μέσα... Θα περιμένω κάνα μήνα+ να κινηθεί να ξανά ανεφοδιαστεί και δοκιμάζω ύστερα...
Το λογικά που το βλέπεις;Τι σχέση μπορεί να έχει η ταμπέλα με την δεξαμενή;
-
Γιατί δεξαμενή καινούρια δεν έφερε φίλε μου οπότε πρέπει να το έχει βάλει σε δεξαμενή που είχε κάποιο άλλο καύσιμο μέχρι πρότινος... Επίσης για το αν έχει καθαρίσει την δεξαμενή από το προηγούμενο καύσιμο αμφιβάλω... Επίσης το ότι τα μισά γράμματα από το Π.Θέρμανσης έχουν μείνει δίπλα από την τιμή όπως και να χει με βάζει σε υποψίες...
-
Γιατί δεξαμενή καινούρια δεν έφερε φίλε μου οπότε πρέπει να το έχει βάλει σε δεξαμενή που είχε κάποιο άλλο καύσιμο μέχρι πρότινος... Επίσης για το αν έχει καθαρίσει την δεξαμενή από το προηγούμενο καύσιμο αμφιβάλω... Επίσης το ότι τα μισά γράμματα από το Π.Θέρμανσης έχουν μείνει δίπλα από την τιμή όπως και να χει με βάζει σε υποψίες...Φίλε οι δεξαμενές δεν είναι μπιτόνια του νερού να μπαίνουν και να βγαίνουν κατά το δοκούν.Φυσικά και θα είχε άλλο καύσιμο πρώτα εκεί,επίσης φυσικά ήταν άδεια όταν έριξε το πετρέλαιο κίνησης γιατί αν είχε έστω και 10 λίτρα θέρμανσης σε πιθανό έλεγχο θα τον πήδαγαν απο όλες τις πάντες γιατί στα τεστ θα έβγαινε νοθευμένο.
Πάλι συγχέεις την ταμπέλα με την δεξαμενή.Καμία σχέση.
Έχει άλλη θέση στην ταμπέλα να βάλει την τιμή απο το νέο ντίζελ;
Ξέρεις φαντάζομαι ότι τα βυτία που μεταφέρουν καύσιμα ΔΕΝ κάνουν βιολογικό καθαρισμό κάθε φορά που στα διαμερισματα τους βάζουν διαφορετικό καυσιμο απο την προηγούμενη φορά. -
Ναι φίλε μου! Πάρα πολλές θέσεις έχει κενές στην πινακίδα που αναγράφει τιμές... Τουλάχιστον 3 κενές θέσεις ακόμη. Γι' αυτό και απόρησα... Καθαρισμό δεν κάνουν τα βυτία κάθε φορά γιατί προφανώς βάζουν συγκεκριμένο καύσιμο σε κάθε διαμέρισμά τους...
-
Όπως επίσης καθαρισμό δεν κάνουν και στις δεξαμενές τους οι περισσότεροι στις προβλεπόμενες ημερομηνίες... Μόνο έναν ξέρω στην Κορινθία στο Κιάτο με BP κι αυτός ο οποίος κάθε τόσο κλείνει το πρατήριο για μερικές μέρες για καθαρισμό δεξαμενών... Όλοι οι υπόλοιποι άστο καλύτερα...
-
Ναι φίλε μου! Πάρα πολλές θέσεις έχει κενές στην πινακίδα που αναγράφει τιμές... Τουλάχιστον 3 κενές θέσεις ακόμη. Γι' αυτό και απόρησα... Καθαρισμό δεν κάνουν τα βυτία κάθε φορά γιατί προφανώς βάζουν συγκεκριμένο καύσιμο σε κάθε διαμέρισμά τους...Kαι πάλι προφανώς κάνεις λάθος.Ότι τύχει βάζουν σε κάθε διαμέρισμα.Απλά να καλύπτει την ποσότητα.
Και δεν υπάρχει εξαναγκασμός απο κανέναν να καθαρίζεις δεξαμενές ανά χρονικά διαστήματα.
Μήπως ο γνωστός σου έχει εισροή υδάτων ,πχ κοντά σε θάλασσα, και αναγκάζεται να καθαρίζει συχνά δεξαμενές;
Που και πάλι είναι κατασκευαστικό λάθος.Αλλιώς δεν υπάρχει απολύτως κανένας λόγος να καθαρίζεις δεξαμενές.Και για μέρες κιόλας;Μπας και καλύπτει έτσι πρόστιμα για κλείσιμο;Πάντως βλέπω γενικά τόσο ψάξιμο και τρέλα για το ντίζελ που είναι πιο καθαρό,την πιο καλή απόδοση κλπ που ούτε στο γάλα των παιδιών μας δεν το κάνουμε.Μην γινόμαστε υποχόνδριοι .
Χαρείτε το αμαξι σας και μην τρελαίνεστε με δεξαμενές και ταμπέλες. -
Ο χρήστης adensa έγραψε:
Πάντως βλέπω γενικά τόσο ψάξιμο και τρέλα για το ντίζελ που είναι πιο καθαρό,την πιο καλή απόδοση κλπ που ούτε στο γάλα των παιδιών μας δεν το κάνουμε.Μην γινόμαστε υποχόνδριοι .
Χαρείτε το αμαξι σας και μην τρελαίνεστε με δεξαμενές και ταμπέλες.Γέμισες πολύ κόσμο με τύψεις με αυτή τη φράση
Εγώ για 8000χλμ έβαζα μόνο v power από εταιρικό κάθε Πέμπτη κυριώς λόγω τιμής και πολλών πόντων στο smart club (με 30 Ευρώ παίρνεις περίπου 250 πόντους αν έχεις και κινητό cosmote) . Πλέον βάζω το απλό της avin από εταιρικό από το οποίο είμαι ευχαριστημένος καθώς είδα καλύτερη απόκριση στις χαμηλές στροφές (1300-1500) οπού με το v power ήθελα σίγουρα κατέβασμα ταχύτητας.
-
Πρώτες εντυπώσεις μετά από 2 γεμίσματα στο Ελίν που λέγαμε καλές.
Καλύτερος ήχος από vpower και μάλλον καλύτερο τράβηγμα..
Απλά για το δεύτερο θέλω κι άλλο καιρό να το δοκιμάσω γιατί φοβάμαι μήπως είμαι επηρεασμένος από όσα έχω διαβάσει Χο Χο Χο..
Στο πρατήριο ήσυχα τα πράγματα κ καλή εξυπηρέτηση.Στάλθηκε από το MI 5s μου
-
κ εγω σε εταιρικο avin πολυ καλο πετρελαιο το απλο που βαζω
-
Ο χρήστης Psilos1972 έγραψε:
BP diesel action πολύ καλό εμφανώς καλύτερο από το shell vpower και την τελευταία εμπειρία ELIN CRYSTAL. Πρατήριο επί της Λ. Αμφιθέας απέναντι από την Αγία Κυριακή
Sent from my iPad using Tapatalk
Σκέφτομαι να το δοκιμάσω το νέο BP με τεχνολογία Active.
Που είδες καλύτερη διαφορά σε σχέση με το vpower;
Κατανάλωση, απόδοση, κροτάλισμα ;Στάλθηκε από το SM-N910C μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Λιγότερο κροτάλισμα, μάλλον ίδια αυτονομία αλλά πιο στρωτή λειτουργία. Πλέον μετά από 1500χλμ
Sent from my iPad using Tapatalk
-
Πρώτες εντυπώσεις μετά από 2 γεμίσματα στο Ελίν που λέγαμε καλές.
Καλύτερος ήχος από vpower και μάλλον καλύτερο τράβηγμα..
Απλά για το δεύτερο θέλω κι άλλο καιρό να το δοκιμάσω γιατί φοβάμαι μήπως είμαι επηρεασμένος από όσα έχω διαβάσει Χο Χο Χο..
Στο πρατήριο ήσυχα τα πράγματα κ καλή εξυπηρέτηση.Εγώ μέχρι στιγμής είμαι στις 3 φορές με το crystal, κατανάλωση ίδια με vpower, απλά πιο ήρεμη λειτουργία.
Για το vpower το λένε αρκετοί και δεν νομίζω να είναι τυχαίο, ειδικά όταν αντιλαμβανόμαστε την διαφορά στο κροτάλισμα, εμείς που είμαστε νέοι οδηγοί ντίζελ κινητήρων. Από άποψης ισχύς δεν είχα ποτέ πρόβλημα με το vpower και πραγματικά έχει πολύ καλή οικονομία, καλύτερη από το απλό σε πιο ζόρικες διαδρομές. Θέλω να το κόψω κυρίως λόγω του τραχύ ήχου του κινητήρα, του ψυχαναγκασμού να βάζεις κάθε Πέμπτη που προκαλέι σχεδόν σε όλους και ότι δεν βρίσκω τον λόγο να τρώω 20+ λεπτά για να βάλω απλά καύσιμα μαζί με την αναμονή για πληρωμή με κάρτα...
Το avin οντως το best action φαίνεται πολύ καλό, όμως με μια μόνο δοκιμή οπότε δεν έχω εκτεταμένη εικόνα και χωρίς να έχω βάλει το απλό ποτέ.
Ένας κουμπάρος των γονιών μου που ήταν ταξιτζής μέχρι πριν λίγο καιρό (συνταξιοδοτείται), μου είπε να βάζω από τον συνεταιρισμό των ταξί (κοντά στο Jumbo του Φοίνικα) που είναι σχεδόν στον δρόμο μου. Μου είπε πως μετά από πολλά χρόνια που έβαζε εκεί πλην λίγων εξαιρέσεων δεν έπαθε ποτέ κάτι κάποιο ταξί που οδηγούσε και ότι βάζει το χέρι του στη φωτιά για την ποιότητα γτ το έχουν οι ταξιτζήδες και δεν τους πέρνει για μ@λ@κίες.Το συγκερκιμένο πλέον είναι πρατήριο BP. Η ερώτηση μου είναι η εξής, αξίζει η διαφορά της τιμής για το ultimate (ή όπως λέγεται) σε σχέση με το απλό; Επίσης, ένα μίον που έχει είναι πως με καμία κάρτα μου δεν πέρνω κάποια επιστροφή στην BP και αυτό με προβληματίζει λίγο.
-
Σήμερα φούλαρα από λαμπάκι που αναβόσβηνε! Μπήκε το D-Force της Aegean καθότι έτυχε να είναι πιο φθηνό από το AVIN για ελάχιστη διαφορά μεν και είπα να δοκιμάσω μιας και το πρατήριο της AVIN είναι 20χλμ μακρυά μου ενώ της Aegean 5 χλμ. 4-5 χιλιόμετρα έκανα οπότε είναι νωρίς για συμπεράσματα.
Πήρε 48,08 λίτρα μέχρι πάνω πάνω που το πήγα σιγά σιγά 2-3 φορές μέχρι που άφρισε και χύθηκε λίγο απ' έξω. 1014χλμ έκανα με αυτά τα λίτρα με 4 ή 5 αναγεννήσεις και κλιματιστικό την προηγούμενη βδομάδα που έκανε ζέστη με το AVIN Diesel Best Action που είχα βάλει την προηγούμενη φορά. Άρα 4,74λ/100χλμ η μέση μου κατανάλωση. Το trip computer έγραφε 4,4.
Για να δούμε πως θα πάει και το D-Force που όπως γράφει και στη διαφήμισή του έχει πρόσθετα νέας γενιάς που είναι ιδανικά για κινητήρες Euro 5 & Euro 6.
-
Mην ξεχυλίζετε το ρεζερβουάρ με πετρέλαιο αν δεν προτίθεστε να κάνετε άμεσα κάμποσα χιλιόμετρα.Το ντιζελ φουσκώνει απο την ζέστη και μπορεί να χυθεί απο την τάπα.Ζημιά πέρα απο το λέρωμα δεν νομίζω ότι μπορεί να γίνει αλλά γιατί να χυθεί ;Δεν το βρίσκουμε τζάμπα.
-
Ο χρήστης adensa έγραψε:
Mην ξεχυλίζετε το ρεζερβουάρ με πετρέλαιο αν δεν προτίθεστε να κάνετε άμεσα κάμποσα χιλιόμετρα.Το ντιζελ φουσκώνει απο την ζέστη και μπορεί να χυθεί απο την τάπα.Ζημιά πέρα απο το λέρωμα δεν νομίζω ότι μπορεί να γίνει αλλά γιατί να χυθεί ;Δεν το βρίσκουμε τζάμπα.Δεν μου έχει συμβεί ποτέ κάτι τέτοιο 6 χρόνια που έχω το αυτοκίνητο.
-
Ο χρήστης andesa έγραψε:
... Πάλι συγχέεις την ταμπέλα με την δεξαμενή.Καμία σχέση.
Έχει άλλη θέση στην ταμπέλα να βάλει την τιμή απο το νέο ντίζελ;Φίλε μου καλέ, όπως τελικά αποδείχτηκα να έχω δίκιο και όπως βιάστηκες να με αποκαλέσεις υποχόνδριο, να σε ενημερώσω ότι πέρασα σήμερα και ρώτησα από το συγκεκριμένο πρατήριο της BP πριν πάω να γεμίσω στην Aegean, μου είπε ότι έχει καταργήσει πλέον το θέρμανσης τελείως και το Ultimate μπαίνει στη θέση που έμπαινε παλιά το θέρμανσης...
Επίσης το άλλο πρατήριο που ανέφερα στο Κιάτο δεν είναι ούτε γνωστός μου ούτε κολλητός μου... Είναι ο πιο σοβαρός απ' όλους της περιοχής απ' ότι έχω ρωτήσει και επαγγελματίες ταξί και αγρότες της περιοχής και απ' ότι μου είπε και φίλη μου που έβαζε πριν χρόνια ο πατέρας της εκεί (κι αυτός αγρότης). Πρώτον δεν είναι δίπλα στη θάλασσα. Δεύτερον ο άνθρωπος παίζει όντως να είναι από τους καλύτερους επαγγελματίες αν όχι ο πιο σωστός απ' όσους έχω βάλει και τρίτον τις δεξαμενές δεν τις καθαρίζει μήνα παρά μήνα... Δεν ξέρω με τι συχνότητα τις καθαρίζει αλλά τον έχω πετύχει τουλάχιστον 3 ή 4 φορές τα τελευταία 4 χρόνια να είναι κλειστό το πρατήριο για αυτή τη δουλειά που άλλοι είναι ζήτημα αν τις καθαρίζουν έστω και 1 φορά κάθε 5ετία... Δεν ξέρω αν είναι τυχαίο αλλά όταν είχα πρωτοβάλει τον παράλληλο εγκέφαλο πριν 3+ χρόνια στο diesel, μου την καλύτερη ροπή+ιπποδύναμη την είχα μετρήσει με το απλό Super Diesel από το δικό του πρατήριο... Ούτε με V-Power είδα ξανά ποτέ αυτά τα νούμερα ούτε με Crystal ούτε με κάτι άλλο. Εγώ αυτό που έχω να πω είναι μπράβο του αν και δεν βάζω πλέον εκεί καθώς δεν πηγαίνω τακτικά προς τα εκεί πλέον.
-
Πήγα σήμερα να διερευνήσω το πρόβλημα που μου παρουσιάστηκε στην τροφοδοσία καυσίμου.
Δεν βρήκαμε τίποτα ύποπτο, φίλτρο καθαρό, ντεπόζιτο καθαρό...αυτά τα μικρα μαυρα σωματίδια σαν σύννεφο κατω αριστερά, ειναι οτι υπάρχει εκτος απο πετρελαιο στο ρεζεβουαρ
το ρεζεβουαρ χωριζεται σε δυο μερη, εχει δυο φλοτερ και ουσιαστικα το φλοτερ που φαινεται επανω (το χι βγαλμενο) μετρα και στελνει καυσιμο στο φλοτερ που βγαλαμε (το κυριο) και το οποιο στελνει καυσιμο στο φιλτρο.
Ο τεχνικος υποωιαζεται οτι υπαρχει προβλημα σ'αυτη τη μεταφορα.
Έχω κι ένα βιντεάκι με ότι βγήκε από το φίλτρο, αλλά δεν ξέρω πως να το ανεβασω[emoji853]πρεπει να τελειωσω το πετρελαιο, να μεινει παλι το αυτοκινητο και να το παω με την οδικη να δουμε τι γινεται...
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
bebe,για τι αμάξι μιλάμε;
φοβερές εικόνες πάντως,σε ευχαριστούμε.
Καθαρός είσαι ,αυτά τα μαυρακια τα πιάνει το φίλτρο,δεν υπάρχει λόγος καθαρισμού.
Με μπερδεψες με τα φλοτερ. Αυτο που κρατάς είναι το δεύτερο...το πρώτο δε φαίνεται ή κανω λάθος;
Καύσιμα Diesel: Απόψεις;