-
Μήπως συζητήθηκε στο Περι λιπαντικών αυτό που λες?
-
Ο χρήστης kosath έγραψε:
Runaway diesel. Το χειροτερο που μπορει να συμβει οταν δεν διαβαζεις το μανιουαλ του diesel. Φιλε δυστυχως δεν φταιει το καυσιμο. Και χρυσαφι να βαλεις αν διακοπτεις συνεχεια την αναγεννηση του φιλτρου μικροσωματιδιων, παλι θα τιναξεις το μοτερ στον αερα με την εισοδο πετρελαιου στο λαδι του κινητηρα.
Αγαπητέ Dexter, το manual το έχω διαβάσει 4 φορές μέχρι τώρα. Την πρώτη μέρα που πήρα το αυτοκίνητο 2 φορές μάλιστα. Δεν αναφέρει πουθενά κάτι για την αναγέννηση και το φίλτρο DPF...
Ξέχασα να αναφέρω ότι ο κινητήρας κόλλησε στις 6000 στροφές λόγω μη ενημέρωσης από την αντιπροσωπεία για έγκαιρη αναβάθμιση του εγκεφάλου. Και έται άλλαξα κινητήρα και τρόμπα πετρελαίου εντός εγγύησης φυσικά...
Αν κάποιος έχει KIA πετρέλαιο και έχει ή γνωρίζει λεπτομέρειες για την αναγέννηση ας τις παραθέσει παρακαλώ.
Και σήμερα, κανένα θέμα με το απλό πετρέλαιο της ΕΚΟ. Μέση κατανάλωση 5.3 και πέφτει (χθες 5.5)!
δεν σκεφτηκες να βαλεις ταχυτητα μεσα για να το σβησεις?
-
Ο χρήστης limited_one έγραψε:
Μήπως συζητήθηκε στο Περι λιπαντικών αυτό που λες?το θεωρησα κι αυτο πιθανο γιατι η κουβεντα ειχε ξεκινησεια απο την σταθμη του λαδιου.
Εψαξα κι εκει, αλλα ειναι ...ζουγκλα
θα ξανακοιταξω αυριοπρωι γιατι οντως ηταν ενδιαφερον το αρθρο...
-
Ο χρήστης Cyberguy έγραψε:
δεν σκεφτηκες να βαλεις ταχυτητα μεσα για να το σβησεις?
Απο τις αποτυχημενες-μη ολοκληρωμενες αναγεννησεις εισηλθε σιγα σιγα ποσοτητα πετρελαιου στο χωρο του κινητηρα κ δεν εσβηνε μεχρι να τα διαλυσει ολα, γιατι πλημμυρισε με πετρελαιο. Χοντρικα στο περιγραφω. Μπορουσε να σβησει αν εβαζες μεγαλη σχεση στο κιβωτιο ξ αφηνες αποτομα συμπλεκτη.
@Cyberguy, δυστυχώς δεν το σκέφτηκα - ευτυχώς κατέβηκε ένας φορτηγατζής και μου είπε να το σβήσω, του έδειξα ότι είχα το κλειδί στο χέρι (!) και δεν σβήνει. Ευτυχώς μου είπε να βάλω πρώτη και να αφήσω συμπλέκτη. Και έτσι έμεινα με ένα i10 για 2 μήνες...
@Dexter13, τράβηξε και λάδια μαζί γιατί έβγαζε άσπρο καπνό - είχε γεμίσει η εθνική (ύψος μεταμόρφωσης)
Ας μην συνεχίσουμε όμως εδώ το συγκεκριμένο θέμα γιατί είμαστε offtopic και κάποιος αργά ή γρήγορα θα μας το επισημάνει.
Ontopic πάλι μου έκανε αναγέννηση με το απλό πετρέλαιο της EKO... Είναι εκνευριστικό γιατί εκεί που είχα μέσο όρο 5.3 με πτωτικές τάσεις μου πήγε 5.9! Υπομονή
-
υπαρχει περιπτωση να κανει αναγεννηση το φιλτρο και να μην το καταλαβω;
Δεν το εχω ακουσει ποτε.
βεβαια δεν ξερω αν παιζει ρολο οτι σχεδον ολα τα χιλιομετρα (115000) εχουν γινει σε ανοιχτο δρομο και Ε.Ο. -
Ο χρήστης bebes έγραψε:
υπαρχει περιπτωση να κανει αναγεννηση το φιλτρο και να μην το καταλαβω;Δεν το εχω ακουσει ποτε.
βεβαια δεν ξερω αν παιζει ρολο οτι σχεδον ολα τα χιλιομετρα (115000) εχουν γινει σε ανοιχτο δρομο και Ε.Ο.Καλύτερα ψάξε στο manual ή παρε την Πειραιώς να μάθεις εαν υπάρχει κάποιο λαμπάκι που να δείχνει την αναγέννηση, διαφορετικά μόνο απο την κατανάλωση ή τις αυξημένες στροφες μπορεις να το καταλάβεις αλλά δεν ειναι το ίδιο σε όλα τα αυτοκίνητα.
π.χ. στο 2010 yaris D4D το ρελαντί πάει απο 600 σε 900 στροφές και το καταλαβαίνω. Του πατέρα μου το 2012 D4D yaris έχει ρελαντί 900 στροφές οπότε δεν μπορω να το καταλάβω απο εκεί.
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Παιδια εσεις με τα πετρελαια οταν πατε σε εταιρικα shell εχετε την ιδια μανουρα με τον υπαλληλο να σας πουλησει vpower εναντι απλου diesel οπως στην βενζινη? Εχει παραγινει το κακο στη βενζινη , ειναι πλεον προκλητικα αγενεστατοι.Τα ιδια και σε μενα εδω στη Λαρισα.Μια-δυο,την επομενη του αγριεψα και απο τοτε ειναι παναγιτσα.
Μου ειχε πρηξει τ' αρ..δια να βαλω βενζινη vpower λες και ο κοσμος ειναι ηλιθιος και δεν μπορει να επιλεξει. -
Το κάνουνε και σε εταιρικά Εκο με το πετρέλαιο avio. Τις προάλλες στην Κηφισιάς πριν το ΚΑΤ τσακώθηκα με υπάλληλο και σηκώθηκα και έφυγα γιατί μονο avio έβαζε και το απλό πετρέλαιο το είχε σε μια αντλία στην ακτή του πρατηρίου που παλιότερα θα έβαζαν μαζούτ .....
-
Ο χρήστης stergiosbik έγραψε:
Παιδια εσεις με τα πετρελαια οταν πατε σε εταιρικα shell εχετε την ιδια μανουρα με τον υπαλληλο να σας πουλησει vpower εναντι απλου diesel οπως στην βενζινη? Εχει παραγινει το κακο στη βενζινη , ειναι πλεον προκλητικα αγενεστατοι.
Τα ιδια και σε μενα εδω στη Λαρισα.Μια-δυο,την επομενη του αγριεψα και απο τοτε ειναι παναγιτσα.
Μου ειχε πρηξει τ' αρ..δια να βαλω βενζινη vpower λες και ο κοσμος ειναι ηλιθιος και δεν μπορει να επιλεξει.ειδικα στη Λάρισα, εχουν χρονια να με 'πρηξουν' για τα 'ευγενη' καυσιμα τους
καμια φορα με ρωτανε αν θελω να δουνε νερα λαδια...
-
Παιδιά, η αναγέννηση δεν είναι μια διαδικασία που γενικά απαιτεί τη συμμετοχή του χρήστη. bebes, σίγουρα σου έχει κάνει αναγεννήσεις χωρίς να το καταλάβεις, διότι εκτός από τη στιγμιαί κατανάλωση που αυξάνεται είναι δύσκολο να το καταλάβεις αλλιώς.
Kosath, αυτό που κάνεις, οδήγηση δηλαδή βλέποντας την κατανάλωση σαν παιχνίδι θα σου στοιχίσει με επιπλέον περιπέτειες με το dpf αλλά και με την EGR. Το αυτοκίνητο χρειάζεται να ανοίγει συχνά πυκνά. Οδήγησε το αυτοκίνητο κανονικά, όχι με το ζόρι στις 1800 σαλ. Η περιστασιακή υψηλόστροφη οδήγηση συντελεί στην αύξηση της θερμοκρασίας στο dpf και ελαφρύ καθαρισμό, αλλά και σε καλύτερη κυκλοφορία των καυσαερίων στην EGR.
Γενικά η διαφορά στην οικονομία στους σύγχρονους diesel κινητήρες μεταξύ οικονομικής οδήγησης και της ultra οικολογικής δεν είναι τόσο μεγάλη ώστε να είσαι όλη την ώρα με το αυγό κάτω από το γκάζι. Και μακροπρόθεσμα θα δεις ωφέλη.
-
Εμένα στη Λάρισα μου έβαλε την vpower βενζίνη στο scooter. Στην προταση μου 'γεμισε το', αρπαξε την μανικα με το vpower και ξεκινησε. Φυσικά το είδα αλλά δεν είπα τίποτα. Όταν το γέμισε του είπα να βγάλει κομπιουτεράκι και να τπολογισει τα λίτρα που μου έβαλε με την τιμή της απλής. Αλλιώς να βγάλει ο,τι έβαλε και να αφήσει μέσα αυτή που είχα. 'μα νόμιζα θέλετε vpower'
-'σε σκούτερ 10ετιας τι να το κάνω το vpower ρε μεγάλε;'
Φώναξε τον υπευθυνω, πλήρωσα τα λίτρα επί την τιμή της απλής και έφυγα. Από τότε ούτε που σκέφτεται να κάνουν τα ίδια 'νομίσματα'!!!! -
Ο χρήστης STROF έγραψε:
Εμένα στη Λάρισα μου έβαλε την vpower βενζίνη στο scooter. Στην προταση μου 'γεμισε το', αρπαξε την μανικα με το vpower και ξεκινησε. Φυσικά το είδα αλλά δεν είπα τίποτα. Όταν το γέμισε του είπα να βγάλει κομπιουτεράκι και να τιμολογισει τα λίτρα που μου έβαλε με την τιμή της απλής. Αλλιώς να βγάλει ο,τι έβαλε και να αφήσει μέσα αυτή που είχα. 'μα νόμιζα θέλετε vpower'-'σε σκούτερ 10ετιας τι να το κάνω το vpower ρε μεγάλε;'
Φώναξε τον υπευθυνω, πλήρωσα τα λίτρα επί την τιμή της απλής και έφυγα. Από τότε ούτε που σκέφτεται να κάνουν τα ίδια 'νομίσματα'!!!!
Σωστός!!!!
-
παιδια πριν μια εβδομαδα αγορασα το fiat 500αρακι.
To πρωτο γεμισμα το εκανα με v power diesel,και παρατηρησα οτι σε κατηφορα με 5η ταχυτητα πχ και χωρις να παταω γκαζι,η στιγμιαια καταναλωση ειναι 2λτ/χλμ...
Δεν επρεπε να ειναι 0λτ,γιατι στο παλιο βενζινης ετσι εδειχνε... -
Ο χρήστης tolis26 έγραψε:
To πρωτο γεμισμα το εκανα με v power diesel,και παρατηρησα οτι σε κατηφορα με 5η ταχυτητα πχ και χωρις να παταω γκαζι,η στιγμιαια καταναλωση ειναι 2λτ/χλμ...
Δεν επρεπε να ειναι 0λτ,γιατι στο παλιο βενζινης ετσι εδειχνε...Πιθανόν να έκανε αναγέννηση το DPF εκείνη τη στιγμή, για αυτό και δεν ήταν 0.
-
Ο χρήστης tsabasid έγραψε:
Δεν επρεπε να ειναι 0λτ,γιατι στο παλιο βενζινης ετσι εδειχνε...Πιθανόν να έκανε αναγέννηση το DPF εκείνη τη στιγμή, για αυτό και δεν ήταν 0.
παντως εδω και 300 χλμ που εχω κανει(το αμαξι ειναι καινουριο) δεν εχω δει ποτε 0 λιτρα...
μηπως αυριο να φουλαρω με απλο(εκο ekomomy η avio)?
υπαρχει περιπτωση να μην γινεται καλη λιπανση λογω vpower και να ψεκαζει επειδη ο κινητηρας ειναι καινουριος? -
Τι να σου πω, δύσκολο το βλέπω κάτι τέτοιο να είναι θέμα καυσίμου. Έβαζα κι εγώ μια περίοδο VPower και έβλεπα 0 όταν άφηνα το γκάζι. Μπορεί απλά να είναι έτσι η ρύθμιση του συγκεκριμένου αυτοκινήτου.
-
Ο χρήστης tolis26 έγραψε:
Δεν επρεπε να ειναι 0λτ,γιατι στο παλιο βενζινης ετσι εδειχνε...επειδή έχω alfa romeo (και λογικά έχουμε το ίδιο trip computer) να σου πω ότι είναι έτσι η ρύθμιση του συγκεκριμένου αυτοκινήτου.
-
Και στο panda του '07 ακριβώς το ίδιο δείχνει.
Sent from my iPad using Tapatalk
-
και στο παλιό μου το punto φίλε είχε min 2λτ/100χλμ στη στιγμιαία κατανάλωση... Νομίζω είναι έτσι το trip computer από κατασκευής...
-
ρε παιδια μερες που ειναι
αν δεν μπορουμε να βρουμε πετρελαιο η δεν εχουμε μετρητα (σε χωριο γαρ) σε αναγκη μπορουμε να του βαλουμε κοκκινο πετρελαιο; τι θα κανει ; θα μπει σε κανα σειβ μοντ και θα βαρανε καμπανακια ;
Καύσιμα Diesel: Απόψεις;