-
Ο χρήστης kkostask έγραψε:
Σε όποιο μεγάλο πρατήριο πας θα βρεις καθαριστικό κυκλώματος τροφοδοσίας. Πρόσεχε,υπάρχει και αντιμυκητιακό. Αν και συνήθως ο καπνός που βγαίνει υποδηλώνει κάποιο θέμα με τα μπεκ. Φυσικά διάγνωση από το πληκτρολόγιο δεν γίνεται,οπότε πας βήμα βήμα. Από όσο γνωρίζω,σε Όπελ που έχουν τον ίδιο κινητήρα έχουν αναφερθεί αρκετά θέματα με πολύ συχνές αναγεννήσεις.Όταν δουλεύει εκτός πόλης πιο συχνά τότε το diesel είναι μια χαρά. Και κανει φοβερή οικονομία.
Τώρα εδώ και λίγο καιρό δεν είχα χρόνο για βόλτες κ ταξίδια και ξεκίνησε και παραπονιέται.Στα οπελ βρέθηκε λύση στις συχνές αναγεννήσεις;
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Από όσο γνωρίζω,θεωρείται φυσιολογικό για την αντιπροσωπεία οπότε κατάλαβες.....
-
Protec αδερφέ.Μπες στο site τους και δες.Ετυχε σε κατάστημα με αξεσουάρ ενα παλικάρι να ζητήσει της Protec για καθαρισμό DPF τον ρώτησα και μου είπε οτι είναι πολύ καλό....
-
Σας ευχαριστώ αρχικά για τις απαντήσεις σας.
Θα ρωτήσω και στην αντιπροσωπεία να δω την άποψη τους για το θέμα αν και δεν νομίζω να βγει άκρη.Όσον αφορά την προτεκ, έχει διάφορα καθαριστικά. Αλλά που μπαίνουν στο τεπόζιτο και αλλά που ψεκάζονται κατευθείαν στο dpf. Θα τα δοκιμάσω και βλέπουμε.
Στο τέλος μου μπαίνουν και μερικές σκέψεις για de-dpf και 120 αλογατάκια. Μου είναι όμως καπως αντίθετο με την νοοτροπία μου, αν και δεν είμαι πλήρως πεπεισμένος πως το dpf κανει όντως σοβαρή δουλεια στην προστασία της υγείας.
-
Που στηριζεις την πεποιθηση σου οτι το dpf δεν κανει δουλεια;
-
Ο χρήστης Lap έγραψε:
Που στηριζεις την πεποιθηση σου οτι το dpf δεν κανει δουλεια;Στο γεγονός πως την ώρα που κανει καθαρισμό αν περάσει άνθρωπος από πίσω θα φάει πολύ περισσότερο καπνό κατάμουτρα και χειροτερης μυρωδιας σε σχέση με ένα euro 4 χωρίς φίλτρο σωματιδίων που εκπέμπει σταθερά καυσαέρια.
Δεν λέω πως τα κριτήρια που παρέθεσα είναι αυτά που κρίνουν του βλαβερους ρύπους. Και φυσικά δεν λέω πως βλάπτει ότι μυρίζει κ ότι φαίνεται. Σε καμία περίπτωση... δεν θέλω να παρεξηγηθώ.Την ώρα του καθαρισμού πάντως δεν ξέρω ποσα και ποια καυσαέρια εκπέμπονται και εκεί θα εστιάσω τον προβληματισμό μου.
-
και να προσθέσεις στον προβληματισμό σου το οτι τα diesel με dpf κάνουν και συχνότερες αλλαγές λαδιών , άλλη μια επιβάρυνση του περιβάλλοντος ...
-
Εγώ θα προσθέσω στον προβληματισμό ότι το 99 % που βγάζει το DPF το κάνει είτε για να γλιτώσει τα λεφτά της αλλαγής του όταν χαλάσει είτε για να κερδίσει σε απόδοση κινητήρα.
Επειδή δεν πρέπει να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας και να λέμε μλκιες για να δικαιολογήσουμε γιατί γράφουμε στα @@ μας τη δημόσια υγεία μπροστά στο προσωπικό μας όφελος...
-
Ο χρήστης fotismt έγραψε:
Καλημέρα σε όλους. Τον τελευταίο καιρό έχω ένα θέμα με το καθημερινό μου αυτοκίνητο. Σχεδον κάθε δυο μερες μέσα στην πόλη βγάζει από την εξάτμιση καπνό αρκετό και με πολύ κακή μυρωδιά, ο οποιος φαίνεται καθαρά στα φώτα των από πίσω αυτοκινήτων το βράδυ. Αυτό που καταλαβαίνω είναι πως κανει κρυφούς καθαρισμούς από μόνο του, αλλά τόσο συχνά είναι λογικό; Παλιά το έκανε πολύ σπάνια. Τι μπορώ να κάνω να μην μυρίζει τόσο και να μην βγάζει καπνο;
Κινητήρας 1.3 μουλτιτζετ 95 ίππων με 40000 χλμ και καύσιμο ελιν κρισταλ.
Κυκλοφορείς αποκλειστικά σε πόλη;μήπως έχει βουλώσει το φίλτρο dpf και θέλει καθάρισμα...
Βγαίνει κ εκτός πόλης τουλάχιστον μια φορά τον μήνα, αλλά από την άλλη και να ήταν βουλωμένο δεν θα άναβε κάποιο λαμπάκι;
Με τέτοια χρήση σύντομα θα έχεις μόνιμα προβλήματα με το dpf. Είναι λάθος η μόνιμη χρήση στη πόλη για euro 5 και πάνω. Αλλά δυστυχώς δεν ενημερώνουν τον κόσμο.
Στάλθηκε από το ONEPLUS A5010 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Τα Euro4 δεν έχουν Dpf.Εμενα οταν κανει αναγέννηση δεν βγάζει μαυρίλα πίσω ουτε μυρίζουν τα καυσαέρια.Λαδια έχει καθε 20000χλμ ή 1 έτος.Θα συμφωνήσω ότι το diesel δεν κάνει για συχνή χρήση σε πόλη και πρέπει όλα τα Taxi να αλλάξουν σε φυσικό αέριο ή ηλεκτροκίνητα όπως και τα αστικά...Το Dpf καταστρέφετε στην πόλη και γι αυτό τα βγάζουν οι ταρίφες....
-
Ο χρήστης Super@T έγραψε:
και να προσθέσεις στον προβληματισμό σου το οτι τα diesel με dpf κάνουν και συχνότερες αλλαγές λαδιών , άλλη μια επιβάρυνση του περιβάλλοντος ...
Επειδή τα λάδια μετά τα αδειάζουν στην θάλασσα..
Εγω που νόμιζα οτι ο Ελον τα έστελνε στο διάστημα ευτηχώς επικράτησε η λογική τόσος χώρος τόση άπλα δίπλα μας ...
-
Ο χρήστης harisma23 έγραψε:
Εγώ θα προσθέσω στον προβληματισμό ότι το 99 % που βγάζει το DPF το κάνει είτε για να γλιτώσει τα λεφτά της αλλαγής του όταν χαλάσει είτε για να κερδίσει σε απόδοση κινητήρα.Επειδή δεν πρέπει να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας και να λέμε μλκιες για να δικαιολογήσουμε γιατί γράφουμε στα @@ μας τη δημόσια υγεία μπροστά στο προσωπικό μας όφελος...
Δυστυχώς παρα πολλοί πήραν diesel αυτοκίνητα με dpf χωρίς κανένας να τους ενημερώσει για τα προβλήματα της παρατεταμένης χρήσης στην πόλη , οταν άρχισαν οι δυσλειτουργίες και δεν μπορούσαν ουτε στην αντιπροσωπεία να φτιάξουν την βλάβη με λογικό κόστος τότε η αισχροκέρδεια αντιμετωπίστηκε με μια επίσκεψη στους 'ειδικούς' δεν γίνεται μόνο στην Ελλάδα και οι πολιτισμένοι δυτικοί τα ξηλώνουν ή τα ακυρώνουν ή τα ξεπαστρέβουν πριν την ώρα τους με κατι παράλληλους , άλλωστε ολόκληρο dieselgate λεει πολλά για το πόσο πίστευουν αυτοί που σχεδίασαν και κατασκεύασαν το dpf οτι περιορίζει τους ρύπους .
Δεν θα ξήλωνα ποτε το δικό μου -άλλωστε δεν είναι ιδιαίτερα ακριβό- αλλα δεν κατηγορώ όσους το βγάζουν, απο τα άπειρα euro 4 που κυκλοφορούν παράνομα , βρωμολεωφορεία /φορτηγά/ταξί προτιμώ ενα euro 5 χωρίς dpf να είναι μπροστά μου στο φανάρι . -
Αν δεν σε πειράζει αυτός που βγάζει το dpf,δεν θα έχεις και πρόβλημα με τον γείτονα σου που καίει μελαμίνες στο τζάκι....σωστά?
Το ότι κάποιος κάνει κάτι παράνομο δεν σημαίνει ότι πρέπει να αδιαφορούμε για αυτό. Συμφωνώ ότι ο Έλληνας στο θέμα της πετρελαιοκίνησης πήγε ξανά σαν το πρόβατο χωρίς καμία ενημέρωση....εγώ πριν πάρω το πρώτο μου πετρέλαιο το 14 διάβαζα και ψαχνόμουν κανά εξάμηνο να ενημερωθώ. -
Ο χρήστης MONMAN2 έγραψε:
... άλλωστε ολόκληρο dieselgate λεει πολλά για το πόσο πιστεύουν αυτοί που σχεδίασαν και κατασκεύασαν το dpf οτι περιορίζει τους ρύπους .
...Επειδή αναφέρεται συχνά το dieselgate,
το dieselgate είχε σχέση με τα** NOx = οξείδια αζώτου = NO₂, NO** ≠ καμία σχέση με το DPF = φίλτρο σωματιδίων που ασχολείται με τα PM, σωματίδια, αιθάλη, soot, άνθρακας.
Τα NOx ελέγχονται με το EGR ή το SCR = ουρία = AdBlue στην περίπτωση των αυτοκινήτων.
-
Ο χρήστης kkostask έγραψε:
Αν δεν σε πειράζει αυτός που βγάζει το dpf,δεν θα έχεις και πρόβλημα με τον γείτονα σου που καίει μελαμίνες στο τζάκι....σωστά?
Το ότι κάποιος κάνει κάτι παράνομο δεν σημαίνει ότι πρέπει να αδιαφορούμε για αυτό. Συμφωνώ ότι ο Έλληνας στο θέμα της πετρελαιοκίνησης πήγε ξανά σαν το πρόβατο χωρίς καμία ενημέρωση....εγώ πριν πάρω το πρώτο μου πετρέλαιο το 14 διάβαζα και ψαχνόμουν κανά εξάμηνο να ενημερωθώ.οι μελαμίνες και τα ντουμάνια απο τα αρχαία diesel δεν εχουν καμμία σχέση με αυτά που βγάζει ενα diesel χωρίς dpf, εχω καθίσει απο πίσω σε ψιλοκοντρίτσα βράδυ (για να δούμε διαφορές σε ιδιωτικό δρόμο πάντα ) και δεν έβλεπα τίποτα , ούτε μύρισα...
-
Ο χρήστης Super@T έγραψε:
... άλλωστε ολόκληρο dieselgate λεει πολλά για το πόσο πιστεύουν αυτοί που σχεδίασαν και κατασκεύασαν το dpf οτι περιορίζει τους ρύπους .
...Επειδή αναφέρεται συχνά το dieselgate,
το dieselgate είχε σχέση με τα** NOx = οξείδια αζώτου = NO₂, NO** ≠ καμία σχέση με το DPF = φίλτρο σωματιδίων που ασχολείται με τα PM, σωματίδια, αιθάλη, soot, άνθρακας.
Τα NOx ελέγχονται με το EGR ή το SCR = ουρία = AdBlue στην περίπτωση των αυτοκινήτων.
Ξέρω τι κάνει τι μην ανησυχείς , αλλα αυτοί που έφτιαχναν τα πειραγμένα λογισμικά είναι οι ίδιοι που πλάσαραν και το dpf και απο οτι εχει αποδειχθεί πλέον στην πράξη ΑΠΑΤΗ είναι και αυτό γιατί αποδείχθηκε ευαίσθητο αναλώσιμο που υπολειτουργεί για πλάκα δημιουργώντας σοβαρότατα προβλήματα ενω θα έπρεπε να είναι σύστημα με αποτελεσματικότητα οση η ζωή του αυτοκινήτου όπως πχ οι αθάνατοι πρακτικά καταλύτες .
Εντωμεταξύ κοίτα που μας κατάντησαν οι πολυεθνικές , να μαλώνουμε πιο είναι πιο επικίνδυνο τα ΝΟΧ ή τα μικροσωματίδια και πια απάτη μεγαλύτερη
και για τέλος και ΟΝ ΤΟΠΙΚ να πω ότι δεν φταίνε τα καύσιμα για τις ζημιές στο dpf μια χαρά πετρέλαια έχουμε
-
-
Ο χρήστης japanese1 έγραψε:
Δείτε τα πρώτα 3,5 λεπτά.Από μηχανικό όχι αεριτζή.
Αυτο θα συνεχίσει να συμβαίνει. Αντίστοιχα με τα πετρέλαια που μυρίζουν έχω περάσει κ πίσω από εμφανως πειραγμένα βενζινοκίνητα που μύριζαν ε έντονα. Υποθετω χωρις καταλύτη.
Ο προβληματισμος μου είναι ο εξης ομως. Ένας άνθρωπος που περνάει πίσω από αυτοκίνητο που κανει αναγέννηση φίλτρου σωματιδίων, ζημιώνεται στην υγεία του;
οι περισσότεροι έχουμε δει αυτοκίνητα με dpf να ντουμανιαζουν κατά την αναγέννηση.Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Φιλε Φωτη,φυσικα και ζημιωνεται η υγεια με το καθε ειδους καυσαεριο .
Μην ανησυχεις,η γαιδουρια ειναι σημαδι της εποχης μας.
Απο το δισκο που αφηνουν πανω στο τραπεζι μερικοι σε φαστφουνταδικα μεχρι τη μη παραχωρηση προτεραιοτητας στις διαβασεις και τσιγαρα εξω απο το παραθυρο. Οι συγκεκριμενοι τυγχανει να αυτοπροσδιοριζονται και ως πατριωτες, αν τους ρωτησεις.
Εχω και ευχαριστα νεα ομως: Στις επερχομενες εκλογες,ο νικητης θα μοιρασει με αεροπλανα σε Αθηνα και Θεσσαλονικη, πενηνταρικα. Εχω δυο τσαντες για γεμισμα,προσφερω τη μια σε οποιον δε βρει καποια ευκαιρη.
-
Μην τρωγεστε με τους ρύπους , οποιος ζει στην Αθήνα δυστυχώς υποφέρει το αναπνευστικό του και η υγεία του κινδυνευει. Το ζω καθημερινά και καταριεμαι την ώρα και τη στιγμή που έφυγα από την επαρχία .
Υπάρχουν μέρες που βγαινεις έξω από το σπίτι και μυρίζει σαν να είσαι δίπλα σε διυληστηριο. Δυστυχώς όλο αυτό το πρόβλημα δεν προκαλείται από μερικους καγκουρες που έχουν βγάλει το καταλύτη. Προκαλείται κατά βάση από επαγγελματικά οχήματα κυρίως φορτηγά , ταξί και ιχ παραμελημένα με καταλυτη επάνω. Το πρόβλημα είναι πολύ πιο βαθύ από όσο νομίζουμε.
Οι ανεγκεφαλοι που σκέφτονται να βγάλουν ή και έχουν βγάλει καταλύτη για 'τρέξει ' λίγο παραπάνω το αμάξι είναι πραγματικά ελάχιστοι και σε ποσοστό σταθερό μην πω και μειούμενο σε σχέση με παλιά. Όμως το ποσοστό των ερειπίων επαγγελματικών φορτηγών ,ιχ και ταξί είναι απελπιστικά μεγάλο με την ανοχή του κρατους.Στάλθηκε από το ONEPLUS A5010 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Καύσιμα Diesel: Απόψεις;