-
Ο χρήστης lemouz75 έγραψε:
Ο αλλος μου λεει βάζει καλό λάδι elf στο αμάξι.
Αλλη φιδια και εκει στο λαδι.
100% castrol,motul,eneos και κατι mobil Βουλγαρία συσκευάζονται η Ρωσία...στα καράβια λάδια μαζί με πιθηκια δε βάζουν ποτέ δίπλα δίπλα διότι θα έχουνε θέμα.Για αυτο βάζω eni agip λάδι, καθαρό απο τους γείτονες και ειμαι κουλ.
Όπως πάντα τα τσουβαλιαζεις όλα μαζί... Φυσικά και έχουν καλύτερα καύσιμα γιατί δεν έχουν νοθεία ή στο βαθμό που έχουμε εμείς...Στα αυτοκίνητα τα τους ΔΧ και ΙΧ δεν ξηλώνουν το DPF όπως στην Ελλαντα... Τέλος για τα λάδια μια εταιρεία σαν την Motul,Castrol κλπ γιατί να γράφει αλλη χώρα παραγωγής και να τα φτιάχνει αλλού? Δηλαδή αν μου έλεγε το παράγω Κένυα ή το συσκευάζουν στην Ταγκανικα δεν θα το έβαζα? Εδώ τρώμε ότι να ναι και δεν μας πειράζει στο αυτοκίνητο θα μας ενοχλούσε?Την άλλη φορά που θα πάρω λάδια από τον Χαμπη θα του ζητήσω τιμολόγιο αγοράς.Οι μεγάλες εταιρείες δεν παίζουν με το όνομα τους εκτός αν ειναι το κουτί Motul και έχει μέσα λάδι απο καλαμπόκι οπότε προσέχουμε από που αγοράζουμε....
-
Φίλε και αδερφέ lemouz, αυτά που γράφω μου τα έχουν μιλήσει άτομα με 40 χρόνια εμπειρία στο τιμόνι και μάλιστα σε τιμόνι ευρωπαϊκό.
Ξέρουν ότι έξω από τη Μπολόνια στα πόσα χλμ έχει βενζινάδικο και τι σόι καφέ έχει, έξω από το Σανζ ελιζέ ποιος έχει το πρώτο δεξί καφέ και αν είναι Έλληνας ή όχι.
Πετρέλαια μάπα η χώρα, τέλος.Όσοι ακόμη πιστεύουν τον παπά του premium και ότι κάποια πετρέλαια είναι διαφορετικά από κάποια άλλα, καλά κάνουν και το πιστεύουν, εγώ απλά δε θα συμμετέχω στο πάρτι.Βρίσκουμε ένα βενζινάδικο στο οποίο ο βενζινάς πιστεύει στο μεγαλοδύναμο Θεό, και φουλάρουμε εκεί.Όσον αφορά τα λάδια, τα έγραψε και ο μεγάλος δάσκαλος Παναγιώτης, εξαφανίστηκαν οι μπανάνες από τις λαϊκές από τα μαϊμού λάδια που κυκλοφορούν.
Ήρα.
-
Για τα πετρέλαια και τα λάδια όσο και για τα καφέ αν την Ευρώπη τα γνωρίζω από μωρό παιδί γιατί ο πατέρας μου ήταν νταλικιερης....Το έγραψα και εχθές ότι έχουν καλύτερα καύσιμα οι άλλες χώρες και τους λόγους,μέχρι και η κηροζινη τους ειναι πιο ποιοτική...
Μην τσουβαλιαζεις τους πάντες και τα πάντα κανείς λάθος και εκτίθεσαι...Το να βρεις ενα σωστό πρατήριο και να βάζεις απο εκεί όπως και να εμπιστεύεσαι μια μάρκα λιπαντικών είναι το αποδεκτό αλλα το να αλλάζεις κάθε μέρα βενζινάδικο και κάθε μήνα μάρκα λαδιού δεν το βρίσκω σωστό εκτός αν το λέει ο δάσκαλος Παναγιώτης..... -
Το λάθος που έχω κάνει και εκτίθεμαι με το να αλλάζω λάδια και πρατήρια είναι ότι έχω πάνω 150,000 χλμ και δεν καίει γραμμάριο, ούτε μου έβγαλε καμιά βλάβη εκτός από έναν προθερμαντήρα.
Τις προάλλες πέρασα ΚΤΕΟ και μου βγάλανε καυσαέρια κάτω από Euro 6.Όλα αυτά επειδή κάνω λάθος.
Τα φιλιά μου.
-
Το γεγονός πως το φίλτρο καυσίμου της suzuki μπουκώνει και την αλλαγή σε MANN filter, εγώ την απέδειξα και σήμερα μεγάλη αντιπροσωπεία suzuki σε γειτονικό νομό, βάζει μόνο αυτό.
Την αλλαγή βαλβολίνης σε σκέτο 75w εγώ την ανέδειξα, όταν ακόμα και η αντιπροσωπεία έβαζε 75w90.Πάμε να αλλάξουμε λάδια στο αμάξι μου. Θα κάνουμε 1000χλμ , αν δεις έστω και λίγο να μαυρίζουν, εγώ θα κάτσω να με ..... Ακόμα αν βρεις διαρροές, σκισμένες τσιμούχες κλπ κάτω από τη μηχανή και το αμάξι γενικότερα, εγώ θα κάτσω να με. ......
Μηχανικός Honda στο swindon, παλιός συμφοιτητής του κουμπάρου μου, ανέφερε πως αλλαγή εταιρείας καυσίμου τουλάχιστον 1-2 φορές το μήνα για να μη συνηθίζουν οι μύκητες στο ίδιο χημικό.
Ο μύθος της αλλαγής μάρκας λαδιού έχει καταρριφθεί εδώ και χρόνια, αρκεί να κρατάς την προδιαγραφή του εργοστασίου δηλαδή 5w30 C2 ή 0w30 C2.Σε φιλώ και πάλι.
-
Σε ολα μα ολα εχεις δικιο......Το οτι δεν σου εβγαλε προβλημα ειναι καθαρα θεμα τυχης και τιποτα παραπανω και το ξερεις αυτο πολυ καλα...Τι σχεση εχουν ολα αυτα με το αν καιει λαδι ο κινητηρας σου και αν εχεις σκισμενες τσιμουχες,πραγματικα δεν καταλαβαινω, ουτε εμενα καιει λαδια ουτε εχει σκισμενες τσιμουχες οπως και πολλα αλλα αυτοκινητα....Ο μηχανικος απο swindon μαλλον εννοει τα προσθετα καθαριστηκα που ριχνουμε μεσα συνηθιζει και οχι την μαρκα καυσιμου και οταν καταναλωνεις το καυσιμο κανωντας πολλα χλμ δεν υπαρχει προβλημα απο μυκητες....Εγω που βαζω σταθερα απο 2 πρατηρια και 1 τυπο καυσιμου την δεξαμενη μου την βρηκαν πεντακαθαρη πριν λιγους μηνες....Στο ξανα λεω μιλας με συμπερασματα δικα σου ή που σου ειπε ο Χ βαζωντας ολους και ολα στο ιδιο καζανι αδερφε.Λυπαμαι που στο λεω ΔΕΝ ειναι ετσι.....
-
'Χαζή' ερώτηση προς όλους :
Εγώ βάζω πετρέλαιο συχνά ανά δύο βδομάδες αφού έχει κατέβει αρκετά η στάθμη. Αυτό για να γλιτώσω από τους μύκητες!!!!
Συγνώμη από τη δεξαμενή του πρατηρίου που βάζω που το ξέρω ότι δεν έχει μύκητες;
Πείτε ότι ο πρατηριουχοσ δεν πούλησε αυτό το μήνα και του έχει μείνει το πετρέλαιο μέσα σχετικά μεγάλο χρονικό διάστημα . Εκεί δεν θα αναπτυχθούν μικροοργανισμοι; -
Εδώ δε μιλάμε για απατεώνα αλλά για αναδουλειά!!!
-
Όπως έχω αναφέρει και στο παρελθόν από τον Δεκέμβριο του 2015 που έχω το αυτοκίνητο έχω χρησιμοποιήσει τα premium diesel καύσιμα των πέντε εταιριών (SHELL, EKO, BP, AVIN, ELIN).
Ποτέ δεν είχα κανένα πρόβλημα λειτουργικό και τα φίλτρα μου πάντα χωρίς ίχνος μύκητα με την φυσιολογική μόνο μαυρίλα λόγω των 20000 χλμ από αλλαγή σε αλλαγή.
Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο λόγω αλλαγής του τόπου εργασίας μου δοκίμασα τα καύσιμα σε καθημερινά ίδιες διαδρομές και συνθήκες.
Σε θέμα δύναμης και ροπής δεν έχω αντιληφθεί διαφορές μεταξύ τους.
Σε κροτάλισμα και κατανάλωση πάλι πολύ μικρές διαφορές με το BP ULTIMATE ACTIVE να πλεονεκτεί στο θέμα του θορύβου και με το ELIN CRYSTAL να πλεονεκτεί στο θέμα της κατανάλωσης.
Στα τελευταία μου γεμίσματα προτιμώ το ELIN CRYSTAL δεδομένης και της χαμηλότερης τιμής που το βρίσκω σε σχέση με τα άλλα αλλά και του πρατηρίου. -
έχετε να μου προτείνετε κάνα καλό πρατήριο (κατά προτίμηση ΕΚΟ ή αβιν) σε Ελευσίνα Ασπρόπυργο ή Χαϊδάρι; Δηλ στην εθνική όπως έρχομαι από Κόρινθο προς Αθήνα.
-
Και τι άποψη έχετε για την Έκο στον άγιο Στέφανο (Κρυονεριου)???
Θα έρθω Αττική για δουλειές και πρώτη φορά με πετραιοκινητο. -
https://www.newsauto.gr/specials/na-gia ... ftokinita/
Να γιατί καταργούνται οι diesel στα μικρά αυτοκίνητα
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
https://www.newsauto.gr/specials/na-giati-katargounte-i-diesel-sta-mikra-aftokinita/Να γιατί καταργούνται οι diesel στα μικρά αυτοκίνητα
https://www.airindex.com/search
Εδώ βλέπω στην Α και B κατηγορία είναι κάποια λίγα με μικρούς κινητήρες όπως ο 1.6 TDi , ο 1.6 D της Opel, ο νέος 1.5 της Peugeot
Απαράδεκτος είναι ο 1.5 DCI όπως λέει το άρθρο , και της Ford.Sent from my SM-T715 using Tapatalk
-
Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε μετρήσεις από μοντέλα ειδικά της Renault και της Ford μετά την επιβολή του EURO 6.2. Με τον χαμό που έγινε με αυτό το πρότυπο, οι κατασκευαστές υπόσχονται ότι οι εκπομπές ρύπων των EURO 6 από αυτές των EURO 6.2 απέχουν σχεδόν μία 10ετία μεταξύ τους. Όπως φαίνεται οι κατασκευαστές που χρησιμοποιούν ψεκασμό ουρίας, έχουν εκμηδενίσεi τις εκπομπές NOx. Αυτοί που μετά το EURO 6.2 επιμένουν να μην τον χρησιμοποιούν (π.χ Ford) τα καταφέρνουν στ' αλήθεια να πιάσουν τα όρια ή μας δουλεύουν;
-
Στα της ford λέει θα χρησιμοποιούν δύο egr και όχι μία.
Στο τέστ πιο πάνω με ποιο πρότυπο ήταν τα δοκιμαζόμενα τουτού;
-
Ο χρήστης shumakos έγραψε:
Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε μετρήσεις από μοντέλα ειδικά της Renault και της Ford μετά την επιβολή του EURO 6.2. Με τον χαμό που έγινε με αυτό το πρότυπο, οι κατασκευαστές υπόσχονται ότι οι εκπομπές ρύπων των EURO 6 από αυτές των EURO 6.2 απέχουν σχεδόν μία 10ετία μεταξύ τους. Όπως φαίνεται οι κατασκευαστές που χρησιμοποιούν ψεκασμό ουρίας, έχουν εκμηδενίσεi τις εκπομπές NOx. Αυτοί που μετά το EURO 6.2 επιμένουν να μην τον χρησιμοποιούν (π.χ Ford) τα καταφέρνουν στ' αλήθεια να πιάσουν τα όρια ή μας δουλεύουν;Το δικό μου ford, μια χαρά ψεκάζει ουρία.
-
Το δικό μου Ford πάλι όχι, ενώ έχει ομολογκαριστεί ως EURO 6.2.
-
Διάβασα ΟΛΟ το thread και χρησιμοποιώ AVIN Diesel Best Action για το αυτοκίνητο (Opel).
Δεν έχω καταλάβει όμως πιο REDEX πρέπει να βάλω στο αυτοκίνητο.Στο σκρουτζ έχει πολλά: https://www.skroutz.gr/c/1884/Prostheti ... er_dir=asc , αλλά μόνο ένα κατάστημα!
Στο Σκλαβενίτη που ανεφέρεστε στο thread, πήγα και δεν ήξεραν τίποτα οι υπάλληλοι. Μιλάμε για το σουπερμάρκετ ή για κάποιο άλλο κατάστημα ?
Από που το αγοράζω, βενζινάδικο ?Σε άλλο forum διαβάζω σχετικά:
Redex DIESEL TREATMENT - ΒΕΛΤΙΩΤΙΚΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ
Μειώνει την κατανάλωση καυσίμου.
Προλαβαίνει το βρώμισμα των μπεκ και διατηρεί την τέλεια απόδοση του κινητήρα.
Βελτιώνει την ποιότητα ανάφλεξης αποτρέποντας κάθε πρόκαυση του πετρελαίου.
Μειώνει την εκπομπή καπνού και καθαρίζει τα εκπεμπόμενα καυσαέρια.
Μειώνει τη δημιουργία αφρού. Καταπολεμά τη διάβρωση του συστήματος τροφοδοσίας και τον διατηρεί σε καθαρή κατάσταση. Βελτιώνει τη λίπανση και επιτυγχάνει προστασία κατά της φθοράς της τρόμπας καυσίμου. Προστατεύει από το πάγωμα του πετρελαίου και βοηθά στο κρύο ξεκίνημα.Redex DIESEL FUEL SYSTEM - ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ ΜΠΕΚ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ
Καθαρίζει γρήγορα και δραστικά τα μπλοκαρισμένα μπεκ,μειώνει τους βλαβερούς ρύπους και το θόρυβο του κινητήρα.
Προσφέρει οικονομία καυσίμου και προστατεύει με αντιδιαβρωτικό πρόσθετο.
Επιμηκύνει τη ζωή της τρόμπας καυσίμου.
Περιέχει βελτιωτικό βαθμό κετανίου για να ενισχύει την απόδοση ανάφλεξης.θα αφήνεις το ντεποζιτο να αδειάσει σχεδόν τελειως 30-40 range και ας λεει δυο δόσεων θα το κάνεις 1
θα φουλάρεις και θα το πηγαίνεις ψιλο τσιτα ειδικα 2α 3η και 4η....
καθε 10.000χλμ περίπου το redex....Εγώ το αυτοκίνητο το χρησιμοποιώ κυρίως Αθήνα, εντός πόλης, λίγα χιλιόμετρα δηλαδή.
Θέλω να βάλω ότι καλύτερο REDEX χρειάζεται για να το προστατέψω, αλλά όπως έγραψα στην αρχή, έχω μπλεχτεί -
Βλέπω για παράδειγμα τα:
RedeX Complete Diesel System Cleaner
RedeX Professional Diesel Particulate Filter Regenerator
RedeX Diesel Particulate Filter Cleaner
RedeX 5 in1 Diesel Advanced Concentrated Car Fuel System -
Στον Σκλαβενίτη στα μεγάλα καταστήματα έχει ένα redex που γράφει για μύκητες με κίτρινο αυτοκόλλητο... Έχει και στα βενζινάδικα της Avin το ίδιο λιγο πιο ακριβό αλλά θα πάρεις πόντους στην κάρτα της Avin.Για τα άλλα που λες δεν τα ξέρω.Επισης η Protec έχει πολύ καλά προϊόντα.Εγω κάνω τα χλμ εκτός πόλης και το ρίχνω σε 3 δόσεις το redex πριν το γέμισμα λίγο πιο κάτω από την μέση του ρεζερβουάρ.Καλο είναι μην το αφήνεις να αδειάσει έτσι και αλλιώς όταν πέφτει το καύσιμο μέσα αναμιγνύεται το πρόσθετο....
Καύσιμα Diesel: Απόψεις;