-
Παράδειγμα, στα προκάτ σπίτια που σου έστειλα σε μνμα.
Στα Βαλκάνια το ίδιο προκατ, με τον ίδιο τρόπο δόμησης, ίδια υλικά (ίδιες εταιρίες) κοστίζει με το κλειδί στο χέρι 650€/τμ.
Εγώ πήγα και ρώτησα ελληνική εταιρία κατασκευής, ακριβώς η ίδια μεθοδολογία, με ίδια υλικά και σχέδια....
1600€/τμΕκεί ο μέσος μισθός αν και χαμηλότερος από εμάς είναι υψηλότερος των 650€/τμ εδώ είναι χαμηλότερος των 1600/τμ.
Δείγμα ότι έχουμε πληθωρισμό συγκριτικά με τις χώρες αυτές. Άρα ο πλούτος που παράγει η οικονομία μας δεν επιμερίζεται όπως σε αυτές τις χώρες, για αυτό και χρειάζεται η χώρα άλλες πολιτικές, φιλοεργατικες και όχι συντεχνιακές.
Για αυτό και τονίζω πως η χώρα έχει έναν ιδιωτικό μεν ελληνόκτητο δε στόλο όπου σε τονάζ είναι είτε πρώτος ανά περιόδους είτε μέσα στους πέντε πρώτους του πλανήτη.
Αντί να τους κυνηγούμε να πληρώσουν κάποιον φόρο, ενώ αυτοί δραστηριοποιούνται σε διεθνεις θαλλασες και ξένα λιμάνια, δηλαδή έως και αδύνατον, (εξυπηρετώντας στην ουσία ξένες οικονομίες και την ανάπτυξη τους), το όφελος που θα είχαμε στο ΑΕΠ θα ήταν πολλαπλάσιο εάν τους εργαλιοποιησοθνε σε ένα εθνικό στρατηγικό σχεδιασμό με ΣΔΙΤ και μεταφορά τελικής συναρμολόγησης πολλών προϊόντων στην Ελλάδα άρα και ευρωπαϊκου χαρακτήρα με μηδενικο δασμο στις ευρωπαϊκές αγορές, και με σταθερές μεταφορικές γραμμες κλειδωμένες σε ένα ύψος δυακιμανσης της τιμής εκ των προτέρων λόγω φακέλου προσφοράς σε ξένα εργοστάσια.
Άλλες χώρες έχουν εγγύτητα συνόρων και την εργαλιοποιηουν στις προτάσεις τους. Εμείς έχουμε ιδιωτικό ελληνόκτητο στόλο που μπορούμε να τον εργαλιοποησουμρ
Σκοπός είναι να παραχθεί πλούτος και να μοιραστεί στον λαό. Και ναι να τοβ φορολογήσουμε αυτόν τον πλούτο, γιατί όχι. Αλλά να παραχθεί πρώτα.
-
Ξυπνάτε ρε.
Για την Αμερική μιλάω αν την επηρεάζουν οι δασμοί.
Δεν την επηρεάζουν.
Παράγει τα πάντα και έχει τεράστια αγορά.Οι άλλοι οι κομμουνιστές που πουλάνε με παιδική εργασία και χαμηλές τιμές και αυταρχισμό χωρίς εξαγωγές πεθαίνουν γιατί θα πρέπει να κάνουν εσωτερική αγορά όχι για το 2-5 % που έχουν σήμερα αλλά για αυτούς που ζουν με ένα πιάτο ρύζι.
Και τότε τα κινέζικα θα γίνουν σαν τα άλλα.
-
Δεν παράγει τα πάντα; Ποιος σου το είπε εσένα. Το αντίθετο συμβαίνει. Έχει τέτοια πληθώρα προϊόντων που καταναλώνονται καθημερινά σε έναν τεράστιο όγκο που δεν μπορεί να καλύψει η εγχώρια παραγωγή όλες τις πρώτες υλες και τα τελικα προϊόντα, τουλάχιστον στην παρούσα φάση
-
Εαν η Αμερικη βαλει δασμους θα τις βαλουν και οι αλλοι, οποτε το οτι θα βοηθησει τις εγχωριες εταιρειες της ειναι αμφιλεγομενο.
-
@criuser said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Ξυπνάτε ρε.
Για την Αμερική μιλάω αν την επηρεάζουν οι δασμοί.
Δεν την επηρεάζουν.
Παράγει τα πάντα και έχει τεράστια αγορά.Δηλαδή όταν ένας Αμερικάνος έπαιρνε με $20000 ένα μικρό κινέζικο αυτοκίνητο πόλης, και με τα ίδια λεφτά παίρνει και ένα μεγάλο αμερικανικό skateboard πόλης, δεν θα επηρεαστεί που πλέον δεν θα υπάρχει αυτοκίνητο να αγοράσει σ' αυτά τα χρήματα;
-
Θα επηρεαστεί αυτός που έχει δουλειά.
Ο Αμερικανός που δεν είχε δουλειά θα αποκτήσει;
Αυτό είναι το ερώτημα.
-
Η ανεργία τους είναι στο 4-4,5%
Έχουν δουλειά πολλοί. Παραγωγικότητα δεν είχαν. Και αυτό κάποιοι κλάδοι, κάποιοι άλλοι κάλπαζαν σαν τρελοί. Πολλοί εργαζόμενοι από ότι φαίνεται δεν μπορούσαν να ανταποκριθούν στον ανταγωνισμό της πιο δυνατής οικονομίας του πλανήτη. Είναι αυτοί που νιώθουν αποκλεισμένοι από την κοινωνία.
Επίσης ο πληθωρισμός από την πανδημία και μετά δεν ελέγχθηκε σωστά.
Το νόμισμα τους είναι διεθνές αποθεματικό και συναλλακτικό νόμισμα, στην πανδημία είχαμε στασιμοπληθωρισμο, η παραγωγή μειώθηκε, οπότε η πλεονάζουσα προσφορά του νομίσματος τους δεν εναρμονιζόταν με τις ανάγκες της παγκόσμιας οικονομίας μαζί και με τα εσωτερικά πακέτα ενίσχυσης δημιούργησαν πληθωριστικές τάσεις, πολύ ισχυρές.Εάν ξεκινήσει ο πληθωρισμός τότε πολύ δύσκολα μετριάζεται.
-
Τηλεοράσεις παίρναμε λούξορ και λέβε όπτα γιατί είχαν εργοστάσιο εδώ.
Αμάξια πόνυ, σάνι, μεβέα κλπ για τον ίδιο λόγο.
Πλακάκια Φιλκεράμ Τζόνσον, σωλήνες Πετζετάκι, λέβητες Θερμίς και άλλα πολλά ακόμα.Πω πω μίζερα πράματα.
Και μετά κάποιοι προσβάλλονται όταν τους λένε πως τους ξεβλαχεψε το ΠΑΣΟΚ...
-
Εσύ είχες τηλεόραση στο χωριό σου;
-
@vagkirk said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Τηλεοράσεις παίρναμε λούξορ και λέβε όπτα γιατί είχαν εργοστάσιο εδώ.
Αμάξια πόνυ, σάνι, μεβέα κλπ για τον ίδιο λόγο.
Πλακάκια Φιλκεράμ Τζόνσον, σωλήνες Πετζετάκι, λέβητες Θερμίς και άλλα πολλά ακόμα.Πω πω μίζερα πράματα.
Και μετά κάποιοι προσβάλλονται όταν τους λένε πως τους ξεβλαχεψε το ΠΑΣΟΚ...
Πασοκ είχαμε τότε που λέω, την πρώτη οκταετία...
-
Θα επηρεαστεί αυτός που έχει δουλειά.
Ο Αμερικανός που δεν είχε δουλειά θα αποκτήσει;
Αυτό είναι το ερώτημα.
99% δεν θα αποκτήσει.
Ας κάνουμε το διάλογο διαφορετικό από το δεξιοί vs αριστεροί, μακρινή χώρα είναι, θα μας πάρουν κι εμάς τα απόνερα αλλά λιγότερο ίσως.Οι δασμοί του Τραμπάκουλα θα είναι τόσο αποτελεσματικοί, όσο οι κυρώσεις των Ευρωπαίων στον Πούτιν...
Το δοκιμασανε οι Εγγλέζοι, ακριβώς το ανάλογο πράγμα που θέλει να κάνει ο Τραμπάκουλας στην Αμερική ήταν το Μπρεξιτ, κι εκεί βάλανε περιορισμό στη μετακίνηση αγαθών και προσώπων και χτυπάνε το κεφάλι τους οι πολίτες αλλά και σοβαρές εταιρείες κι οργανισμοί...
-
Η Βρεττανία δεν έχει πια βιομηχανία. Μόνο τριτογενή τομέα έχει.
Η Αμερική έχει τα πάντα.
Η ουσία είναι να φερθούν στην Κίνα κυρίως και δευτερευόντως στις άλλες χώρες, όπως τους φέρθηκε όταν πήγαν να κάνουν δουλειές εκεί, βάζοντας της όρους.
Το ίδιο θα κάνουμε και εδώ οι Ευρωπαίοι, όταν αλλάξουν συνολικά οι κυβερνήσεις τα επόμενα 2 χρόνια.
-
Το ξαναβάζω γιατί είδα πολύ σφύριγμα και αποφυγή να το σχολιάσετε ενώ είστε λαλίστατοι.
Γιατί όσοι υπέφεραν από τον κομμουνισμό ψηφίζουν έτσι ?
Αμα έχεις ζήσει τον κομμουνισμό βρε παιδί μου και 35 χρόνια να περάσουν δεν τον ξεχνάς.
Αλλά και τα παιδιά τους άκουγαν τι ζούσαν και συνεχίζουν στον ίδιο δρόμο...
-
Γιατί:
- Έχουν μάθει τα απολυταρχικά καθεστώτα, τους ειναι γνώριμα
- Γιατί ειναι φτωχοί και αμόρφωτοι.
-
Όσες φορές και να το βάλεις,ακόμα και στο εραστές της σπυρίαρας ,απάντηση δεν θα πάρεις.
Είναι κάποιες στιγμές που τόσο εμβριθείς,γεμάτες νόημα αναλύσεις,από σωστή και λογική αφετηρία,δεν επιδέχονται κανέναν αντίλογο!
Πώς τα πετσόκοψες έτσι τα κουμουνια πάλι;;Μετα από σένα το χάος …… και ο έτερος διεθνολόγος!
-
Τα βάζω γιατί ο δικός σου χτες είχε εξαφανιστεί.
Ούτε να είμαστε εμείς προχτές το βράδυ τόσο...
Αντε μην βάλω καμιά ανάλυση για τον Βιτόρια που έχω κάνει σε άλλο παρεάκι...
-
Τα βάζω γιατί ο δικός σου χτες είχε εξαφανιστεί.
Ούτε να είμαστε εμείς προχτές το βράδυ τόσο...
Αντε μην βάλω καμιά ανάλυση για τον Βιτόρια που έχω κάνει σε άλλο παρεάκι...
Ο δικός μου ήταν στη Βιανεξ μέχρι αργά,έκλεισε ψηλό για τους τελικούς.
-
Το ξέρω, αλλά εμένα μου την δίνει που την πέφτουν στον Αλαφούζο, που χωρίς αυτόν, είτε θα είχαμε γίνει ΑΕΚ με νέο ΑΦΜ, ή θα είμαστε στην Β' Εθνική με το παλιό.
-
Το ξέρω, αλλά εμένα μου την δίνει που την πέφτουν στον Αλαφούζο, που χωρίς αυτόν, είτε θα είχαμε γίνει ΑΕΚ με νέο ΑΦΜ, ή θα είμαστε στην Β' Εθνική με το παλιό.
Δεν έπρεπε να διώξει τον Γιοβάνοβιτς και είναι και αχώνευτος μέσα σε όλα τ άλλα ,έχεις δίκιο όμως στα υπόλοιπα
-
Το ξαναβάζω γιατί είδα πολύ σφύριγμα και αποφυγή να το σχολιάσετε ενώ είστε λαλίστατοι.
Αμα έχεις ζήσει τον κομμουνισμό βρε παιδί μου και 35 χρόνια να περάσουν δεν τον ξεχνάς.
Αλλά και τα παιδιά τους άκουγαν τι ζούσαν και συνεχίζουν στον ίδιο δρόμο...
Οι Ανατολικογερμανοί έπαθαν περίπου ότι πάθαμε κι εμείς. Όταν ενοποιήθηκαν όρισαν ισοτιμία δυτικού και ανατολικού μάρκου 1:1. Οι Ανατολικοί δεν έπιασαν ποτέ την ανάπτυξη των δυτικών, οι μισθοί παρέμειναν χαμηλοί και η αγοραστική τους δύναμη περιορισμένη.
Δεν είναι πολιτικό το θέμα, οικονομικό είναι. Το AFD τους λέει αυτά που θέλουν ν΄ακούσουν. Και σε κάποια έχει και δίκιο, αλλά δεν είναι ώρα τώρα γι' αυτή την κουβένατ.
Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]