-
Δυστυχώς έχω πετάξει πλέον τις προσφορές, αλλά τα νούμερα είναι σωστά. Μιλούσαμε για ονομαστικό επιτόκιο 9%, πλεον εισφορα 0,6%, συν καλυψη δανειου, εξοδα φακελου, και αποπληρωμη 4ετια. Τωρα αν ηταν 8.800 δεν θυμαμαι, αλλα σιγουρα τα διπλά λεφτά από τη bmw με επιτοκιο ονομαστικό 4,5% και δόση baloon στο τελος της 4ετίας.
Επίσης είχαμε μιλήσει για techna 7θεσιο, τωρα να ηταν 36 ή 37.000 δεν θυμαμαι, το τελικό 45αρι όμως μου είχε μείνει...
και σκεψου οτι στο τελος της τετραετιας συνολικα με τελη & κατανάλωση πλησιαζε παρα πολυ τη χ1, παρα τα 2λιτρα (με το φορο πολυτελους διαβιωσης).Στάλθηκε από το SM-T335 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
4x4 n-connecta ή 4x2 techna ?
λόγω του ότι έχουν παραπλησιες τιμες
-
Ομολογουμένως δεν σκέφτηκα πως μιλούσατε για δόσεις σε όλο το ποσό. Υπολόγιζα έντοκο διακανονισμό περί τα 8-10 χιλιάρικα.
My bad
-
Ο χρήστης mech_eng έγραψε:
4x4 n-connecta ή 4x2 techna ?λόγω του ότι έχουν παραπλησιες τιμες
Αυτό μόνο εσύ μπορείς να το απαντήσεις γιατί έχει να κάνει με τις ανάγκες σου. Αν θυμάμαι καλά η n-connecta είναι ήδη καλά εξοπλισμένη έκδοση. Τι παραπάνω έχει η techna; Επίσης για τι τιμές μιλάμε;
Προσωπικά θα πήγαινα σε 4x4 - το X-Trail έχει καλή τετρακίνηση και νομίζω είναι κρίμα να το πάρεις δικίνητο - εκτός αν μιλάμε για καμιά πολύ βασική έλλειψη εξοπλισμού ή αν δε σου χρειάζεται καθόλου η τετρακίνηση. Όσον αφορά τον εξοπλισμό το πολύ πολύ αν λείπει κάτι που θες απ' την n-connecta το βάζεις μόνο του σαν extra - αν και κάπου είχα διαβάσει νομίζω ότι στα Nissan διαλέγεις επίπεδα εξοπλισμού, όχι ξεχωριστά extra (με επιφύλαξη αυτό).
EDIT: Κοίταξα λίγο στο site της Nissan διαφορές μεταξύ n-connecta και techna (για την ακρίβεια σύγκρινα 1.6lt 130hp N-Connecta 4x4 7-θέσιο vs 1.6lt 130hp Techna 4x2 7-θέσιο). Απ' όσο βλέπω η techna έχει παραπάνω (χοντρικά):
- Δερμάτινα/ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα/θερμαινόμενα καθίσματα
- Θερμαινόμενο τιμόνι
- Bi-led προβολείς
- Δυναμική προσαρμογή κατεύθυνσης προβολέων
- 19άρες ζάντες έναντι 18άρες η n-connecta (αυτό το θεωρώ σαφώς πλεονέκτημα της n-connecta)
- Κάτι συστήματα αυτόνομου παρκαρίσματος, ειδοποίησης προσοχής οδηγού κτλ.
Πέρα απ' τα φώτα που είναι χρήσιμο extra δε βλέπω να υπερτερεί σε κάτι φοβερό η techna (άσε που έχει και τις 19άρες ζάντες). Προσωπικά θα πήγαινα στην 4x4 n-connecta χωρίς δεύτερη σκέψη.
-
Ο χρήστης TimDeLAY έγραψε:
αν και κάπου είχα διαβάσει νομίζω ότι στα Nissan διαλέγεις επίπεδα εξοπλισμού, όχι ξεχωριστά extra (με επιφύλαξη αυτό).Πολύ σωστά! Στην Αγγλία μπορείς να διαλέξεις - σε κάποιες εκδόσεις - κάποια έξτρα από τον εξοπλισμό, αλλά στην Ελλάδα όχι, μόνο επίπεδα εξοπλισμού.
-
@ TimDeLAY
συμφωνω οτι τα φωτα αλλα και το δερματινο σαλονι ειναι ελκυστικα
οι ζαντες αλλα και τα ηλεκτρικα ρυθμιζομενα καθισματα ειναι ανασταλτικος παραγονταςεσυ θα πηγαινες σε 4χ4 n-connecta έναντι 4χ2 techna;
αν και απο τα γραφομενα σου ισως να επελεγες 4χ4 n-connecta έναντι 4χ4 techna ακομη και αν το κοστος ειναι το ιδιο...παντως το δερματινο σαλονι δινει αλλη αισθηση στο αυτοκινητο. ειναι αρκετα ποιοτικη κατασκευη η εργοστασιακη προσθηκη και τονιζει την ηδη πολυ καλη ποιοτητα του εσωτερικου
-
Πρέπει να υπάρχει κάποιο λάθος στη σελίδα του x-trail. Αν ανοίξεις την καρτέλα του n-connecta (τιμές και προδιαγραφές) η τιμή ξεκινά από €27.990 για 1.6LT D 130HP 4X2 M/T ΚΙΝΗΣΗ ΕΜΠΡΟΣ.
μετά πάει στο αυτόματο 4χ2 €31.990, μετά στο 4χ4 €32.490
και μετά ξανά πάλι στο 1.6LT D 130HP 4X2 M/T ΚΙΝΗΣΗ ΕΜΠΡΟΣ με τιμή €32.590Μάλλον τα πρώτα 3 είναι τα βενζίνης 1.6 και όχι τα πετρελαίου
-
@ TimDeLAYσυμφωνω οτι τα φωτα αλλα και το δερματινο σαλονι ειναι ελκυστικα
οι ζαντες αλλα και τα ηλεκτρικα ρυθμιζομενα καθισματα ειναι ανασταλτικος παραγονταςεσυ θα πηγαινες σε 4χ4 n-connecta έναντι 4χ2 techna;
αν και απο τα γραφομενα σου ισως να επελεγες 4χ4 n-connecta έναντι 4χ4 techna ακομη και αν το κοστος ειναι το ιδιο...παντως το δερματινο σαλονι δινει αλλη αισθηση στο αυτοκινητο. ειναι αρκετα ποιοτικη κατασκευη η εργοστασιακη προσθηκη και τονιζει την ηδη πολυ καλη ποιοτητα του εσωτερικου
To σημείωσα και στο edit στο προηγούμενο μήνυμα, θα πήγαινα σαφώς σε 4x4 n-connecta σε σχέση με 4x2 techna. Αλλά μην ξεχνάς πως και το 4x4 έχει μειονεκτήματα, π.χ. μεγαλύτερη κατανάλωση, μεγαλύτερο βάρος, περισσότερα συστήματα για πιθανή βλάβη κτλ. Για μένα δε θα ήταν ανασταλτικός παράγοντας αλλά τo αναφέρω γιατί κάποιος που δεν το χρησιμοποιεί ποτέ εκτός δρόμου (ή το χρησιμοποιεί σε βατούς χωματόδρομους) και θέλει κατά κύριο λόγο ένα ψηλό όχημα ίσως δεν έχει νόημα να πάει σε τετρακίνηση.
Τώρα αν θα πήγαινα σε 4x4 techna με ίδιο κόστος... Οι 19άρες είναι γεγονός ότι με χαλάνε και νομίζω θα τις άλλαζα. Θα το έλεγα στον αντιπρόσωπο σε περίπτωση που κάποιος με χαμηλότερη έκοδση θέλει τις 19άρες ότι τις ανταλλάσσω ευχαρίστως (ο πιο πολύς κόσμος εντυπωσιάζεται με τη μεγάλη ζάντα, πιστεύω κάποιος θα βρισκόταν). Από εκεί και πέρα ομολογουμένως έχει ωραία extra, π.χ. το δερμάτινο συμφωνώ ότι έχει πολύ ωραία αίσθηση (αν και το Καλοκαίρι δυσκολεύει, παρόλαυτά είναι πολύ όμορφο). Δεδομένου όμως ότι δεν έχει το ίδιο κόστος σίγουρα θα προτιμούσα το 4x4 έναντι του επιπλέον εξοπλισμού της techna. Μην κοιτάς τι παραπάνω έχει, κοίτα τι εξοπλισμό έχει ήδη η n-connecta που είναι ήδη πολύ πλούσιος (νομίζω έχει και ηλιοροφή;).
-
ηλιοροφη εχουν και οι 2 εκδοσεις στα 7θεσια που κοιταω
βασικα το ερωτημα μου ειναι αυτο που αναφερεις:
Αλλά μην ξεχνάς πως και το 4x4 έχει μειονεκτήματα, π.χ. μεγαλύτερη κατανάλωση, μεγαλύτερο βάρος, περισσότερα συστήματα για πιθανή **βλάβη **κτλ.
απο την αλλη αν πας σε τετοιο suv το αφηνεις δικινητο ειδικα απο τη στιγμη που θα μπει σε χωμα και αμμο;
το διλλημα υπαρχει επειδη οι εκδοσεις ειναι κοντα στην τιμη: 4χ4 ή 4χ2 πιο πλουσια εξοπλισμενο
αν και εχω ενα ερωτημα στα ηλεκτρικα κ ηλεκτρονικα της nissan
Μάλλον τα πρώτα 3 είναι τα βενζίνης 1.6 και όχι τα πετρελαίου
νομιζω ειναι η διαφορα 5 κ 7 θεσεων
-
Εγω θα επαιρνα το δικηνητο με το πλουσιοτερο εξοπλισμο αλλα αλλες αναγκες εγω και αλλες αναγκες εσυ
-
Προσωπικά θα προτιμούσα το 4χ4 100 φορές, σε σχέση με το δικίνητο. Μέχρι να πάρω το Κuga, το οποίο αναγκαστικά το πήρα σε 2κίνητο (λόγω τιμής), δεν σκεφτόμουνα SUV δικίνητο.
-
σου λειπει η δυνατοτητα 4χ4;
σου ετυχε κατι στην καθημερινοτητα σου που το μετανιωσες και αν που για παραδειγμα; -
απο την αλλη αν πας σε τετοιο suv το αφηνεις δικινητο ειδικα απο τη στιγμη που θα μπει σε χωμα και αμμο;Αν το βάζει και σε χώμα και άμμο είναι αυτοκτονία η δικίνηση.
-
Πάντως σχετικά με τα πιθανά επιπλέον προβλήματα που μπορεί να παρουσιάσει το X-Trail λόγω των συστημάτων τετρακίνησης δε θ' ανησυχούσα ιδιαίτερα. Ναι μεν υπάρχει η πιθανότητα αλλά δε νομίζω να έχουν αναφερθεί τέτοια περιστατικά (ευρέως τουλάχιστον).
Τώρα το επιπλέον βάρος και η επιπλέον κατανάλωση είναι δεδομένο κι αναμενόμενο. Το πόσο αυξημένη κατανάλωση δεν ξέρω, φαντάζομαι μια ιδέα μπορείς να πάρεις απ' τις επίσημες τιμές (όσον αφορά τη σχετική διαφορά δικίνητου-τετρακίνητου όχι τα απόλυτα νούμερα).
Πάντως τέτοιο αυτοκίνητο κρίμα να το πάρεις δικίνητο - κατά την άποψή μου πάντα. Θέλω να πω δεν είναι ένα ακόμα SUV της σειράς, έχει αρκετές εκτός δρόμου ικανότητες. Βέβαια ούτε off road animal είναι έτσι; Αλλά πάντως δε θα ήταν μόνο 'διακοσμητική' η τετρακίνηση. Ειδικά αν θες να το πηγαίνεις και σε άμμο όπως λες.
Φυσικά υπάρχει κι η αντίθετη άποψη ότι μια χαρά θα πας σε light off road χωρίς τετρακίνηση και θα απολαμβάνεις καθημερινά και τα επιπλέον της techna. Διαλέγεις και παίρνεις.
Τώρα αν δεν μπορείς ν' αποφασίσεις, μαζεύεις λίγα παραπάνω, κάνεις την υπέρβαση (που φαντάζομαι την έχεις κάνει ήδη) και πας σε 4x4 techna Ούτε ο πρώτος θα'σαι ούτε ο τελευταίος χεχε!
-
Εγω ηθελα οπωσδηποτε 4χ4, οπως και επραξα. Εχει να κανει καθαρα με τη χρηση, για μενα η ηλιοροφη και οι 19αρες ειναι μειον, το δικο μου εχει 18αρες και τεχνητο δερμα εναλλακτικα
Στάλθηκε από το SM-T335 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Φυσικά αν έχεις την δυνατότητα η επιλογή ειναι η 4χ4 NCONNECTA ένα αυτοκίνητο 21 πόντους από την άσφαλτο είναι πιο ασφαλές με τετρακίνηση ειδικά σε γλιστερούς δρόμους και φυσικά δεν συζητάω για χώμα ή άμμο.Για το θέμα της κατανάλωσης συζητάμε για 0,5 λίτρα παραπάνω το πολύ αλλά με πολλαπλά οφέλη, ζημιές δεν έχουν αναφερθεί στην τετρακίνηση της Nissan οπότε μην το φοβάσαι. Όπως σου έγραψε και ο Τimdelay δεν είναι off road animal αλλά θα σε πάει σε δρόμους που δεν θα το πιστεύεις οτι πήγαινε, βέβαια όχι με τα εργοστασιακά λάστιχα γιατί είναι ασφάλτινα 100% και επειδή το έχω ψάξει γιατί με ενδιαφέρει το μόνο που ταιριάζει και είναι 80/20 είναι το Continental crosscontact LX2.
Να σου περιγράψω μια εικόνα για να πάρεις μια γεύση, φαντάσου να είσαι σε ανηφόρα με βάρος, το θηρίο να είναι ανασηκωμένο μπροστά(λόγω βάρους επιβατών) και να θέλεις να ξεκινήσεις και να σπινάρουν οι τροχοί και εσύ να περιμένεις να επέμβει το antispin, αν είναι και λίγο παλιό το λάστιχο παράλληλα..... -
Γνωρίζει κάποιος το 4x4 lock μέχρι πόσα km/h διατηρείται; Στα Qashqai νομίζω είναι ως 40km/h, εδώ λογικά θα είναι παραπάνω.
-
Το ίδιο σύστημα έχουν. Μέχρι τα 40 χλμ.
-
ηλιοροφη εχουν και οι 2 εκδοσεις στα 7θεσια που κοιταωβασικα το ερωτημα μου ειναι αυτο που αναφερεις:
Αλλά μην ξεχνάς πως και το 4x4 έχει μειονεκτήματα, π.χ. μεγαλύτερη κατανάλωση, μεγαλύτερο βάρος, περισσότερα συστήματα για πιθανή **βλάβη **κτλ.
απο την αλλη αν πας σε τετοιο suv το αφηνεις δικινητο ειδικα απο τη στιγμη που θα μπει σε χωμα και αμμο;
το διλλημα υπαρχει επειδη οι εκδοσεις ειναι κοντα στην τιμη: 4χ4 ή 4χ2 πιο πλουσια εξοπλισμενο
αν και εχω ενα ερωτημα στα ηλεκτρικα κ ηλεκτρονικα της nissan
Μάλλον τα πρώτα 3 είναι τα βενζίνης 1.6 και όχι τα πετρελαίου
νομιζω ειναι η διαφορα 5 κ 7 θεσεων
Τι τιμή έχουν οι εκδόσεις αυτές? Τις βλέπεις από τον κατάλογο στο σαιτ ή σου τις έδωσαν στην αντιπροσωπεία? Γιατί πολλές φορές από κοντά μπορεί να υπάρχουν αποκλίσεις στις τιμές, προώθηση συγκεκριμένων εκδόσεων κλπ.
Στάλθηκε από το SM-T335 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Αυτό τον καιρό δεν υπάρχει κάποιο προωθητικό για το XTRAIL.Σε δύο εκθέσεις που ρώτησα στην Αθήνα μου είπαν ότι εκτός από τα λαστιχένια πατάκια της NISSAN και για το πορτμπαγκαζ(δική μου επιλογή το σετ) καθώς και το συναγερμό μπορούν να κάνουν και 500-650€ έκπτωση και σκεπτόμουν να περάσω έναν Clifford ¨η Viper και να ζητήσω την διετή η τριετή επέκταση εγγύησης(2ετής 620€,3ετής 950€ νομίζω).
Nissan X-Trail 2013