-
Όποτε έχω δει την 430 είναι καθαρή και χωρίς ίχνος σκόνης στον κινητήρα.
-
!!!!!!!
-
Μην κρίνεις για να μην κριθείς! και καλά τώρα ο κάθε παράξενος, μας το παίζει επιτυχημένος. Ο καθένας ξέρει τι έχει πετύχει. Εμένα σε πολλά φόρουμ με ξέρουν προσωπικά τι έχω επιτύχει σπουδάζοντας και δουλεύοντας και πόσους βοήθησα. Άλλοι κρύβονται στα τάρταρα και ζουν όνειρα αγκαλιά με το πληκτρολόγιο.
Τέλος πάντων, να μιλήσει από τώρα και έπειτα όποιος μπορεί να βοηθήσει στην ερώτηση για την τελική, χωρίς να κρίνει υποτιμητικά
ΥΓ το διόρθωσα λίγο, γιατί με στενοχωρεί να χρησιμοποιώ αιχμηρές εκφράσεις -
Ο χρήστης antonn έγραψε:
Μην κρίνεις για να μην κριθείς! και καλά τώρα ο κάθε αποτυχημένος τεμπέλης, μας το παίζει επιτυχημένος. Ο καθένας ξέρει τι έχει πετύχει. Εμένα σε πολλά φόρουμ με ξέρουν προσωπικά τι έχω επιτύχει σπουδάζοντας και δουλεύοντας και πόσους βοήθησα. Άλλοι κρύβονται στα τάρταρα και ζουν όνειρα αγκαλιά με το πληκτρολόγιο.
Τέλος πάντων, να μιλήσει από τώρα και έπειτα όποιος μπορεί να βοηθήσει στην ερώτηση για την τελική, χωρίς να κρίνει υποτιμητικά -
Εγώ θα προσθέσω και μια άλλη παράμετρο. Αν πιστέψουμε το site της Michelin το ραλύ 106 1,6 φοράει κανονικά 175/70/14 λάστιχα, εσύ έβαλες 195/50/15 μακραίνεις δλδ την σχέση μετάδοσης που θεωρητικά θα σου δώσει πιο καλή τελικά αλλά αν σκεφτείς ότι η αεροδυναμική αντ'ισταση αυξάνεται με γεωμετρικό ρυθμό και την λάθος κλιμάκωση που μπορεί να έχεις στο κιβώτιο παίζει και αυτό τον ρόλο του και μπορεί να σου κόψει αν δεν έχεις την δύναμη να καλύψεις και την αντίσταση και την μακρύτερη μετάδοση.
-
το 16v rallye ερχοταν με 185/55/14
-
Ο χρήστης heras έγραψε:
το 16v rallye ερχοταν με 185/55/14Και το 1,6 8V είχε 175/60/14, οπότε κάτι πάει στραβά στο site της michelin
-
Το 306 το δικό μου γράφει στην πόρτα του οδηγού 165/70/13 κ το 306 gti-6 με τους 167 ίππους φοράει από τη μαμά του 195/55/15 εγώ βάζω 195/50/15 λόγω τιμής κ τα βρίσκεις πιο εύκολα.
-
Τρία πράγματα μου κάνουν εντύπωση:
Άλλο σασμάν
Άλλα λάστιχα και
Κινητήρας σκαλισμένος απο άγνωστο μηχανικό για να δουλέψει βάσει των επιθυμιών του πελάτη του, ο οποίος είχε άλλο αυτοκίνητο (διαστάσεις, κιλά, αεροδυμναμική)
Και κάνω μία πρόταση που δεν ξέρω αν γίνεται γιατί δεν έχω ιδέα απο Peugeot...Το σασμάν που φορούσε 'κουστούμι' ο κινητήρας, δεν μπορεί να δεχθεί (μετά απο εγχείριση) τον μηχανισμό του επιλογέα του 306? Σε πολλά Fiat γινόταν...Όσο για τα προηγούμενα off topic και επειδή όταν ήμουν μικρός έκανα χειρότερα, δεν μπορώ παρά να συμβουλέψω ένα νέο παιδί, αλλά ξέρω ότι δεν θα με ακούσει, όπως και εγώ δεν άκουγα. Πάντως ο τρόπος που εφαρμόστηκε εδώ μέσα σίγουρα δεν θα έχει το αναμενόμενο αποτέλεσμα...μάλλον το αντίθετο...αρα δεν μπορεί να θεωρηθεί παιδαγωγικός, γιατί αυτό κρίνεται εκ του αποτελέσματος...όπως όλα, τελικά!
-
Ο χρήστης tsargy έγραψε:
Άλλο σασμάν
Άλλα λάστιχα και
Κινητήρας σκαλισμένος απο άγνωστο μηχανικό για να δουλέψει βάσει των επιθυμιών του πελάτη του, ο οποίος είχε άλλο αυτοκίνητο (διαστάσεις, κιλά, αεροδυμναμική)
Και κάνω μία πρόταση που δεν ξέρω αν γίνεται γιατί δεν έχω ιδέα απο Peugeot...Το σασμάν που φορούσε 'κουστούμι' ο κινητήρας, δεν μπορεί να δεχθεί (μετά απο εγχείριση) τον μηχανισμό του επιλογέα του 306? Σε πολλά Fiat γινόταν...
Όσο για τα προηγούμενα off topic και επειδή όταν ήμουν μικρός έκανα χειρότερα, δεν μπορώ παρά να συμβουλέψω ένα νέο παιδί, αλλά ξέρω ότι δεν θα με ακούσει, όπως και εγώ δεν άκουγα. Πάντως ο τρόπος που εφαρμόστηκε εδώ μέσα σίγουρα δεν θα έχει το αναμενόμενο αποτέλεσμα...μάλλον το αντίθετο...αρα δεν μπορεί να θεωρηθεί παιδαγωγικός, γιατί αυτό κρίνεται εκ του αποτελέσματος...όπως όλα, τελικά!Συμφωνώ...Και για τα λάστοιχα το 55 που αντιστοιχεί αντί για το 50 προφίλ μπορεί να κάνει τη μαγική διαφορά..Πάντος το σαζμάν του 14008v είναι πιο κοντό από το 1600 8v 306 το ξέρω γιατί την κάναμε την μετατροπή.
Ο μόνος άνθρωπος που μπορεί να το κάνει σωστά είναι ο Ιαβέρης είναι η γνώμη μου..
https://www.youtube.com/watch?v=6xjPuqM4S_U
Αυτό και από εμένα για τα -
Ο χρήστης tsargy έγραψε:
Άλλο σασμάν
Άλλα λάστιχα και
Και κάνω μία πρόταση που δεν ξέρω αν γίνεται γιατί δεν έχω ιδέα απο Peugeot...Το σασμάν που φορούσε 'κουστούμι' ο κινητήρας, δεν μπορεί να δεχθεί (μετά απο εγχείριση) τον μηχανισμό του επιλογέα του 306? Σε πολλά Fiat γινόταν...Όσο για τα προηγούμενα off topic και επειδή όταν ήμουν μικρός έκανα χειρότερα, δεν μπορώ παρά να συμβουλέψω ένα νέο παιδί, αλλά ξέρω ότι δεν θα με ακούσει, όπως και εγώ δεν άκουγα. Πάντως ο τρόπος που εφαρμόστηκε εδώ μέσα σίγουρα δεν θα έχει το αναμενόμενο αποτέλεσμα...μάλλον το αντίθετο...αρα δεν μπορεί να θεωρηθεί παιδαγωγικός, γιατί αυτό κρίνεται εκ του αποτελέσματος...όπως όλα, τελικά!
Στα 106 σασμάν κ επιλογέας συνδέονταν με κάτι ντίζες ενώ στο δικό μου συνδέεται με ένα σίδερο σα σωλήνας κ ο μηχανικός είπε ότι θέλει πατέντα στον επιλογέα για να μπει το σασμάν του 106 κ δεν το θεωρώ ασφαλές. Με τα ελαστικά που έχω πάνω 195/50/15 ίσα ίσα θα έπρεπε να κλέβει το κοντέρ προς τα πάνω αλλά εμένα κολλάει στα 190 δηλαδή παίζει να πιάνει πραγματικά 180-185!!
-
Αν τα ελαστικά έχουν μεγαλύτερη διάμετρο απο της πρώτης τοποθέτησης, το κοντέρ κλέβει προς τα κάτω...δείχνει λιγότερα και πηγαίνει περισσότερο...επίσης η μεγαλύτερη διάμετρος προσθέτει ακόμα στην αεροδυναμική και το βάρος που έχει να αντιμετωπίσει ένα αυτοκίνητο μετά τα 180 χαω
-
Ο χρήστης vaggelis_306 έγραψε:
Για εμένα φίλε είναι θέμα σασμάν. Αυτό που έχεις είναι κοντό για το μοτέρ και για αυτό πιάνεις τα 180 γρήγορα και μετά τέλος.
Αγορίνα δε ξέρω σίγουρα γιατί πχ με 5η στις 3000στρ έχω 100χλμ κ στις 6000στρ έχω 200χλμ έτσι δεν είναι κ στο 106??
Η ιστορία σου μου θυμίζει παρόμοια δικιά μου. Δεν ξέρω στα 106 τι παίζει. Εγώ είχα αγοράσει μετατροπή ένα golf ii gti 8v 112ps όχι με το μανήσιο σασμάν αλλά με σασμάν κοντό από πετρέλαιο! Με τετάρτη έπιανε 170 με 5η 180 χωρίς να σκάει η 5η ακόμη και σε κατηφόρα!! και χωρίς να μου δίνει τίποτα. Όταν έβαλα το μανήσιο σασμάν, η μέρα με τη νύχτα. Είδα και τα 195 που έδινε το εργοστάσιο και μέχρι 205 το πήγα. Για αυτό πιστεύω σε εσένα μήπως είναι το σασμάν.
-
Βρε παιδιά έχω χαθεί με τις διαστάσεις ελαστικών για το 306 σύμφωνα με αυτό http://www.dtrbs.com/peugeot-306_(199 ... -rims.html η πιο σωστή διάσταση ελαστικών για το 306 σε 15αρα ζάντα είναι 195/45/15 με απόκληση 0,79%!!!
-
Ο χρήστης Mad_Max_Geo έγραψε:
Δεν ειναι μονο αυτο αλλα ενα 8v 306 με 75 αλογα γινεται να πιασει πανω απο 180 κοντερ?Ναι γίνεται.
Τα κοντέρ του 306 κλέβουν πάαααρα πολύ. Χαρακτηριστικά με GPS το έχω τσεκάρει. Όταν λέει 180, είναι περίπου 165. Μέγιστη που έχω δει στο GPS είναι 176, με το κοντέρ να λέει κάπου 195...
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Την ταχύτητα τη μετράς με gps ή από το κοντέρ;
Από κοντέρ μετράω δε με ενοχλεί δε χρειάζομαι gps απλά ξέρω ότι ραλλί με φπε βγάζουν 215 - 220 στο κοντέρ ενώ εμένα τις περισσότερες φορές σταματάει στα 190 λες κ είναι 1.4
Το να μην δειχνει σωστα το κοντερ το αποκλειεις δηλαδη.
Επισης μην ξεχνας οτι αλλο το σκαφος του 106 και αλλο του 306 .Διαφορετικη αεροδυναμικη αντισταση ,πιθανοτατα και βαρος.Το βάρος δεν επιδρά στην τελική του αυτοκινήτου. Μόνο στην επιτάχυνση.
-
Ο χρήστης thymios έγραψε:
Δεν ειναι μονο αυτο αλλα ενα 8v 306 με 75 αλογα γινεται να πιασει πανω απο 180 κοντερ?
Ναι γίνεται.
Τα κοντέρ του 306 κλέβουν πάαααρα πολύ. Χαρακτηριστικά με GPS το έχω τσεκάρει. Όταν λέει 180, είναι περίπου 165. Μέγιστη που έχω δει στο GPS είναι 176, με το κοντέρ να λέει κάπου 195...
Τόσο πολύ με τίποτα κάτι ήταν λάθος στη μέτρισή σου φίλε όλα τα εργοστασιακά αμάξια χάνουν γύρω στα 5 χλμ πάνω κάτω
-
Δεν ειναι μονο αυτο αλλα ενα 8v 306 με 75 αλογα γινεται να πιασει πανω απο 180 κοντερ?
Ναι γίνεται.
Τόσο πολύ με τίποτα κάτι ήταν λάθος στη μέτρισή σου φίλε όλα τα εργοστασιακά αμάξια χάνουν γύρω στα 5 χλμ πάνω κάτω
Όχι βέβαια! Στα 120, πολλά έχουν κοντά 10 χ.α.ω. απόκλιση! Στα 200 μπορεί να έχει και 20! Μέτρα με GPS λέμε!
-
Ναι γίνεται.
Έχω 306 και έχω και GPS (μάλιστα 2 διαφορετικά). Το τεστ που περιγράφω έχει γίνει πάνω από 10 φορές. Η απόκλιση που αναφέρεις δεν είναι ίδια σε όλες τις ταχύτητες. Στο 306 και στα χλμ που λες η απόκλιση είναι ΑΥΤΗ κι όχι γενικά 5 χλμ που λες.
Σχετικά με το σαζμαν: τα 106 έχουν πιο μακρύ κιβώτιο. Λόγω διαφορετικών διαφορικών, οι τελικές σχέσεις μετάδοσης είναι εντελώς διαφορετικές. Έχει και το παραπάνω βάρος το 306 και επέλεξαν πιο κοντό κιβώτιο για να χει αξιοπρεπείς (λέμε τώρα) ρεπρίζ. Η διαφορά των κιβωτίων είναι σημαντική. Κάποια στιγμή άλλαξα κιβώτιο και έβαλα από Σαξο 1.4. Τελική με 4η 130 χλμ και κρέμαγε η 5η... φυσικά δεν έμεινε πάνω από 2 μέρες πάνω...
-
Φίλε Θύμιο μην επιμένεις. ΟΛΑ τα αυτοκίνητα, σε ΟΛΕΣ τις ταχύτητες, έχουν πάνω κάτω 5 χλμ/ώρα απόκλιση.
Χαμηλή τελική ταχύτητα