-
Ο φίλος που με ρώτησε για την αντιπροσωπεία, έχει μήνυμα, δεν θέλω να αναφερω κάτι στο νήμα.
Απο εκει και έπειτα, παιδιά μην μαλωνετε για χαζομαρες. Λεφτά οι εταιριες παίρνουν, εμείς δίνουμε. Μην σας απασχολεί ποιος πουλάει κτλ, ο καθένας κοιτάει τις αναγκες του και αγοράζει.
Προσωπικά έχω ξαναγράψει οτι κοίταξα το συγκεκριμένο αυτοκίνητο γτ ήθελα ντιζελ και ηταν απο τα ελάχιστα εντος μπατζετ, κατω από ο 15000 ευρω. Ήμουν ανάμεσα στο stepway και στο clio αλλά το κλιο έβγαινε μεν στα ίδια λεφτά αλλά με οχι πολύ καλό εξοπλισμό και είναι λιγο σούπα, το βλεπεις παντού. Αν ήθελα βενζίνη πιθανότατα να μην το είχα κοιτάξει καν γτ οι επιλογές ειναι πολλές.
Πράγματι το δίκτυο που τα εμπορεύεται δεν τα προωθεί καθόλου. Όταν το πήρα εγώ δεν είχαν και ουτε τωρα ε ουν αυτοκίνητο για test drive, μονο για το duster έχουν. Θα μου πειτε γτ το πήρες, κάτι ο ενθουσιασμός, κατι οτι εψαχνα αυτοκίνητο πολυ καιρο, το πήρα. Τωρα που πήγα για το παράθυρο να φανταστείτε δεν το ειχαν καν στην έκθεση. Παντως ο πωλητής ειχε ενδιαφερθεί πολύ και σε καμια περίπτωση δεν μου πλάσαρε κάποιο άλλο αυτοκίνητο και μαλιστα ήταν και αρκετά καταρτισμενος γύρω απο το αμάξι.
Μέχρι στιγμής, πλην των μικρομ@λ@κιων που έχουν προκύψει, είμαι ικανοποιημένος με την αγορα μου. Ευτυχώς στην αντιπροσωπεία δεν μου εχουν κανει τπτ ιστορίες στο θέμα εγγύηση και όλα βαίνουν ομαλά.
-
κ πολύ καλά έκανες κ σιγα το πρόβλημα που προέκυψε...
-
Qasqai01, δε σ ακολουθώ, έχω γράψει αρκετά σε λίγα μηνυματα για να συμπεράνει κάποιος εάν είμαι τρολλ η όχι. Σε κάθε περίπτωση είπαμε, να είσαι καλά, δε σ ακολουθώ.
Πάμε στα σημαντικά τώρα.
Φίλε kger, να ρωτήσω κάτι από την εμπειρία σου.
Με το stepway, πας με άνεση, ασφάλεια και ευχαρίστηση μια τετραμελή οικογενεια με 110-130 χαω σε εθνική? Στην πόλη, ας πούμε μεγέθους Πάτρας, με σταματά ξεκινά έχεις κάτι που σε χαλάει πολύ? Σε επαρχιακό δίκτυο με λακούβες κτλ θα έλεγες ότι είναι άνετο και ' απροβληματιστο'?Κάνω 11000-13000 χλμ το χρόνο , τα μισά σε πόλη και τα υπόλοιπα μοιρασμένα σε επαρχιακο δίκτυο και εθνική.
Σ ευχαριστώ εκ των προτέρων.
-
Μ αυτή τη χρήση, θεωρείς κατά τη γνώμη σου ότι κρατιέται το αμάξι ' καλά' για 10 χρόνια ας πούμε?
-
Ο χρήστης pk έγραψε:
Qasqai01, δε σ ακολουθώ, έχω γράψει αρκετά σε λίγα μηνυματα για να συμπεράνει κάποιος εάν είμαι τρολλ η όχι. Σε κάθε περίπτωση είπαμε, να είσαι καλά, δε σ ακολουθώ.Δεν είμαι ο Qashqai01, είμαι ο Qashqai σκέτο [WHITE SMILING FACE][WHITE SMILING FACE]
Το 01 οφείλεται σε τεχνικό πρόβλημα του forum με το tapatalk υποθέτω.
Να είσαι καλά. -
Φίλε Storm, κάπως έτσι τα βλέπω κι γω τα πράγματα.
Ενδιαφέρομαι για ένα βενζινοκινητο, μη ακριβό , ψηλό αμάξι που θα είναι άνετο και ' ευχάριστο' στην οδήγηση με καλή ασφάλεια.
Έχω ένα corsa ecoflex του 11 και θέλω να το δώσω , μεγάλωσα κι εγώ λίγο και η οικογένεια αριθμητικά.
Το duster το καινούργιο φαίνεται φοβερό αλλά είναι μια κατηγορία πάνω...και χρηστικά και οικονομικά αποκριάτικη αυτό που θέλω και μπορώ.
-
από pk » 29 Οκτ 2017 10:46
Φίλε kger, να ρωτήσω κάτι από την εμπειρία σου.
Με το stepway, πας με άνεση, ασφάλεια και ευχαρίστηση μια τετραμελή οικογενεια με 110-130 χαω σε εθνική? Στην πόλη, ας πούμε μεγέθους Πάτρας, με σταματά ξεκινά έχεις κάτι που σε χαλάει πολύ? Σε επαρχιακό δίκτυο με λακούβες κτλ θα έλεγες ότι είναι άνετο και ' απροβληματιστο'?Κάνω 11000-13000 χλμ το χρόνο , τα μισά σε πόλη και τα υπόλοιπα μοιρασμένα σε επαρχιακο δίκτυο και εθνική.
Σ ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Μ αυτή τη χρήση, θεωρείς κατά τη γνώμη σου ότι κρατιέται το αμάξι ' καλά' για 10 χρόνια ας πούμε?
Καλησπέρα, θα σου απαντήσω στις ερωτήσεις σου ξεκινώντας ανάποδα.
Αν θα αντέξει 10 χρόνια απροβληματιστα, δεν το ξέρω. Από προσωπική εμπειρία θα σου πω ότι έχεις μεγάλη πιθανότητα μέσα στα χρόνια της εγγύησης να χρειαστείς μερικές αλλαγές σε περιφερειακά πράγματα. Σε έναν οικογενειακό φίλο μηχανικό που πηγαίνουμε σταθερά το οικογενειακό αυτοκίνητο και θα πηγαίνω και το δικό μου, μου είπε ότι είναι τζιτζι μηχανολογικά. Από εκεί και πέρα, η συναρμολόγηση εσωτερικά είναι αρκετά καλή και στιβαρή το έχω γράψει και παλιότερα. Δεν τρίζει και δεν ακούγεται τίποτα μετά από 13 μήνες χρήσης, για αυτό και αμέσως άκουσα το θέμα με το παράθυρο. Φυσικά και υπάρχει ένας άλφα θόρυβος κύλισης και αέρα σε μεγάλες ταχύτητες αλλά οκ, ψιλοαναμενώμενο δεν περίμενα το sanderακι να είναι εκκλησία. Η ηχομόνωση από τον κινητήρα είναι αρκετά καλή και στο λέω εγώ που έχω ντίζελ φαντάζομαι σε βενζίνη θα ακούγεται ακόμη λιγότερο.
Πάμε παρακάτω. Εγώ σε αυτό τον χρόνο έκανα 16 χιλιάδες χιλιόμετρα και με χρήση ίσως μικρότερη από ότι υπολόγιζα. Γενικά έχω κάνει αρκετά ταξίδια στην Εγνατία εδώ στην Βόρεια Ελλάδα. Συνήθως κινούμαι όπως λες στα 110-130. Ποτέ δεν με άγχωσε το αυτοκίνητο, ούτε καν όταν πήγαινα με 130 σε φουλ βροχή. Νομίζω πως η ενεργητική ασφάλεια του stepway έχει ότι προστάζει να έχει ένα σημερινό αυτοκίνητο. Πριν 2 βδομάδες για πρώτη φορά πήγα μέχρι τα 160 πιο πολύ από περιέργεια και για να δω την συμπεριφορά του αυτοκινήτου και όλα οκ. Η εμπειρία μου μέχρι τώρα οδηγικά ήταν μόνο με χαμηλά αυτοκίνητα και παρόλα αυτά δεν με προβλημάτισε κάτι σε κράτημα κτλ. Ναι σύμφωνοι αν μια στροφή είναι για 50 και την πάρεις με 80, οκ πέρνει μια κλίση το αυτοκίνητο αλλά δεν είναι κάτι επικίνδυνο και δεν νιώθεις μη ασφαλής. Σαν συνοδηγός σε άλλα τζιποειδή αυτοκίνητα, έχω δει παρόμοιες συμπεριφορές, οπότε φαντάζομαι είναι λόγω ύψους. Σαν οδηγός οι κραδασμοί κτλ περνάν χαλαρά, δλδ δεν έχει κοπανήματα κτλ, για τα υπόλοιπα μέλη τψων επιβατών και ειδικά για τους πίσω με τον ημιάκαμπτο, ειλικρινά δεν ξέρω τι παίζει στο θέμα άνεση. Επίσης, αυτό που μου άρεσε πολύ στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο είναι το πορτ παγκαζ, 2 βαλίτσες μεγάλες άνετα παίρνει και 1 μικρή. Κάνω αρκετά ταξίδια και τον ήθελα τον χώρο για αποσκευές. Δλδ από αυτό το θέμα σαν οικογένεια είσαι καλυμμένος.
Όσο για την κίνηση τι να σου πω, όσες φορές έχω πέσει, όσο εκνευρίζομαι μέσα στο μεγκαν του πατέρα μου, τόσο εκνευρίζομαι και στο stepway δεν νομίζω ότι έχει να παίξει κάποιο ρόλο. Όταν βλέπω ότι θα έχει πολλά συχνά σταμάτα-ξεκίνα απενεργοποιώ το start/stop σύστημα. Αν και λόγω δουλειας κτλ, σπάνια κινούμαι μέσα στην πόλη στις ώρες αιχμής. Επίσης, έχω ξαναπεί ότι είμαι φαν των πιο χαμηλών/σπορ αυτοκινήτων αλλά το ύψος έχει δώσει λύσεις σε ηλίθια σημεία και περάσματα πάνω από κακοτεχνίες, λακούβες κτλ.
Η πολυτέλεια είναι το βασικό του μειον και η ρετρώ αισθητική του εσωτερικά, ειδικά αν έχεις εικόνα από άλλα σύγχρονα αυτοκίνητα, αλλά you lose some you win some. Για παράδειγμα το έχω ξαναπεί αλλά θα το ξαναπώ γτ μου είχε κάνει τρομερή εντύπωση, η ποιότητα της ταπετσαρίας στο περασμένο ibiza όχι σε αυτό που βγήκε τώρα, ήταν σαφέστατα υποδιέστερη, είχε πραγματικά την αίσθηση πως με παντελόνι με χοντρό κουμπί πίσω, άνετα την έσκιζε με στραβό κάθισμα.
Και εγώ θα ήθελα να έχω λεφτά να πάρω μια gulia αλλά δυστυχώς δεν έχω οπότε για τα λεφτά μου και τις ανάγκες μου το συγκεκριμένο αυτοκίνητο με κάλυψε. Γιατί δεν πήρες κάτι καλύτερο μεταχειρισμένο; Καλή ερώτηση με τεράστια απάντηση που δεν γίνεται να αναλυθεί εδώ.
ΓΙα ότι άλλο εδώ είμαστε. Πάλι σεντόνια έγραψα
-
-
Φίλοι είχα τράβαλα με γρίππη, όλα καλά τώρα.
@kger
Σευχαριστώ πάρα πολύ για την αναλυτική σου γνώμη και τις διαπιστώσεις σου. Άπαξ και ήθελες πετρέλαιο, όντως έκανες την καλύτερη επιλογή πιστεύω.@axel12p , διαφωτιστικό το βίντεο. Εάν βρεις ανοιχτό χώρο και πάρεις το κολάι πώς να κάνεις emergency μανούβρες δε νομίζω ότι είναι τόσο άσχημα τα πράγματα. Σίγουρα όμως θα μπορούσε να είναι καπως καλύτερο.
Έκανα λίγο διάβασμα σήμερα για το duster του 2018 και λένε ότι δεν έχει αλλάξει η πλατφόρμα, είναι η ίδια του duster που πουλιέται τώρα, απλά έχει κάποιες ενισχύσεις και απ ότι φαίνεται πολύ καλό εσωτερικό.
Επίσης διάβασα σε κάποια site ότι το επόμενο sandero/ stepway θα είναι σε νέα πλατφόρμα cmf αλλά η γραμμή παραγωγής θα είναι έτοιμη να κάνει παραγωγή της νέας πλατφορμας στα τέλη του 2019 ή στις αρχές του 2020.
Αυτό πιστεύω δίνει πιθανοτητες για ένα καλύτερο revision του stepway. Εάν το προσφατο ( πριν από ένα εξάμηνο περίπου) revision/ facelift του sandero είναι όντως το τελευταίο πριν τη νέα πλατφόρμα το 2020, μάλλον ήταν πολύ άτλμοο και φτωχό για να πάει με αξιοπρεπεις αξιώσεις έτσι μέχρι το 2020.
Για να δούμε...
-
Μακάρι να το δούμε με λιιιγο πιο σφιχτή ( αλλά όχι ξερη ) αναρτηση και 1cm χαμηλοτερο, πλαϊνούς αερόσακους, λίγο καλύτερα apillars και περισσότερα εξτρά.
-
@ προς admins κτλ...κάνετε κάτι κάθε 2-3 μηνύματα δε με αναγνωρίζει και έχω κάνει 100 φορές αλλαγή συνθηματολογία για να ξαναμπώ πάλι για 1 μέρα και μετά πάλι τα ίδια.
@ Προς φίλους νδιαφερον, ο γείτονας με τον dci 2016 είναι τελικά τοναμαξι.
ξηγηθηκε και κάναμε 25 χλμ σε στροφές με ψιχαλα σε επαρχιακό και μέσα στην πόλη. Το ψιλοφοβηθηκα στις βρεγμένες στροφές αλλά μάλλον λόγω απειρίας με ψηλά αυτοκίνητα. Εγώ δε λέω τι γνώμη μου παλι εδω. Του τα είπα τι πιστευω και μου λέει ότι τα περισσότερα είναι λεπτομέρειες και οτι είναι εργαλεία τα stepway και αυτόν τον πειράζουν μόνο 3 πράγματα.
Πρώτο ότι το παραεκαναν ελαφρώς με τη μαλακή ανάρτηση ήθελε ένα 20% σκληρότερη, δεύτερο έπρεπε να έχει έξτρα κουρτίνες αερόσακους και τρίτον πρέπει να βάλουν ως έξτρα emergncy break assist.
Να δούμε και που θα κάτσει η μπίλια με τις τιμές duster Ελλάδα και μπορεί να έχουμε εξελίξεις.
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Σαν κατσικάκι κάνει!
1km/h καλύτερη επίδοση από το vw arteon κ όχι μονο
-
Καλησπέρα σε όλους.
Για εμένα δυστυχώς η μέρα δεν ήταν καλή. Με τράκαραν το πρωί από πίσω ενώ ήμουν σταματημένος σε φανάρι . ΓΙα την ακρίβεια άρχισα να φρενάρω όταν είδα πορτοκαλί αλλά πιθανότατα ο πίσω νόμιζε ότι θα το περάσω και δνε φρέναρε έγκαιρα. Με μια πρώτη ματιά ο προφυλαχτήρας μόνο πάει για σούτια... Το κακό είναι η ταλαιπωρία σε αυτή την περίπτωση. Το καλό της υπόθεσης είναι ότι έπεσα σε σοβαρό άνθρωπο με ασφάλεια και συνεννοήσιμο.
Και εις άλλα με υγεία...
-
Κρίμα.
Ευτυχώς που είναι μόνο ο προφυλακτήρας και υπήρξε και συνεννόηση.Και φυσικά ευτυχώς που δεν υπήρξε κάτι ποιο σοβαρό.
-
Όχι ότι περίμενα διαφορετική εξέλιξη.
Σκέφτηκα να πάω αύριο σε Citroen και Dacia για να δω C3 και Stepway.Και φυσικά η εξέλιξη ήταν αναμενόμενη.
Η έκθεση (τεράστια εμπορία στα ΒΠ) που με βολεύει για να πάω δεν έχει stepway...
Πρέπει να πάρω μία μέρα κανονική άδεια για να οργώσω όλη την Αττική να δω που υπάρχει stepway...και αν υπάρχει πουθενά.Φαντάσου να ήθελα και να κάνω και test drive...
-
Σκέψου από εκεί που το πήρα εγώ πλέον δεν υπάρχει στην έκθεση, το είχαν για κανά 2μηνο το καινούργιο facelift και μετά γεια σας, δεν ξέρω γιατί. Βασικά μάλλον επειδή, είναι μαζί με την Ρενώ και βγήκαν μεγκάν, νέο καπτουρ κτλ και θέλαν τον χώρο , τι να πω
-
Εμένα μου είπαν το κορυφαίο πριν από λίγο.
Όποιος θέλει να δει το stepway του λέμε να έρθει να δει αυτοκίνητο πελάτη λίγο πριν το παραλάβει ώστε να είναι σίγουρα στο χώρο της εμπορίας... -
Δεν εχουν στοκ. Οτι στοκ υπηρχε/υπαρχει παραδιδεται αμεσα. Αυτο πρεπει να ισχυει απο τοτε που αρχισαν οι προσφορες. Εδω χανια τον προηγουμενο μηνα και μεχρι προσφατα ειχε συνεχεια stepway γιατι ειχε αρκετες παραδοσεις. Εδω και λιγες μερες που παραδοθηκε και το τελευταιο δεν εχει και στην εκθεση.
Στάλθηκε από το 5015X μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Έχω στείλει email στα κεντρικά. Είμαι περίεργος να δω αν θα απαντήσει κανένας.
Προς το παρών αύριο θα πάω στην Citroen για να δω C3 και Aircross.
Ελπίζω να με αφήσουν να τα δω γιατί στην Toyota μου τα έκαναν τσουρέκια και σηκώθηκα και έφυγα στο 5λεπτο. -
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Εμένα μου είπαν το κορυφαίο πριν από λίγο.
Όποιος θέλει να δει το stepway του λέμε να έρθει να δει αυτοκίνητο πελάτη λίγο πριν το παραλάβει ώστε να είναι σίγουρα στο χώρο της εμπορίας...Δηλαδή αμα θες να το δείς μόνο στην τελετή παράδοσης-παραλαβής, όπου θα ανοιγοκλείνεις τις πόρτες σε ξένο αυτοκίνητο.
Test drive όταν φέρει κάποιος για service, να στο δώσουμε να κάνεις το γύρο του τετραγώνου.
Dacia Sandero II