-
Καλημέρα,
Ξεθάβω το θέμα για το όχι και τόσο δημοφιλές σαντεράκι. Κάτοχος του stepway, έχω περάσει την τριετή εγγύηση της εταιρίας μέχρι στιγμής καλά κρατιέται. Όπως, ίσως κάποιοι θα είδατε και στο νήμα με το car audio, ψάχνομαι να κάνω κάτι στο αμάξι. Κυρίως σκεφτόμουν την αναβάθμιση στo ηχοσύστημα, αλλά να που πετάχτηκε κάποιος και είπε 'γιατί να δώσεις 300 ευρώ τώρα για κάτι που μπορεί να μην σου κάνει στην τελική, δώστα και τσίπαρέ το'.
Οπότε έρχομαι και ερωτώ, έστω ότι το κάνω.
Τι θα κερδίσω αν πάρω κάποια άλογα παραπάνω; Φαντάζομαι πως πάνω απο 20 άντε μαξ 30 δεν παίζει να παίρνει χωρίς μηχανική αναβάθμιση.
Θα καίει παραπάνω αισθητά;
Επίσης, μπορεί να γίνει χωρίς κατάργηση dpf;
Το αυτοκίνητο θα μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτή την έξτρα δύναμη από μηχανολογική άποψη (φρένα κτλ);
Είναι αξιόπιστο κάτι τέτοιο; -
πιο πολυ φοβαμαι το dpf ...διοτι στις περισσοτερες φορες το τσιπαρισμα απλα ριχνει περισσοτερο πετρελαιο και παραγεται περισσοτερη ενεργεια..αλλα και περισσοτερα καυσαερια....δεν ξερω αν εχει υπολογιστει το dpf για μια τετοια αυξηση των καυσαεριων...
-
Από τα 90 στα 110 ίσως πηγαίνει εύκολα. Αφού υπάρχει ο ίδιος κινητήρας σε αυτή την ιπποδύναμη.
Αλλά δεν θυμάμαι εργοστασιακά τι διαφοροποιήσεις έχουν οι dci90 & dci110, ούτε έχω ψάξει το ζήτημα τσιπάρισμα.
Ίσως αν ρωτούσες στο νήμα του προηγούμενου πια Clio IV αν το έχει κάνει κάποιος είναι πιο πιθανό να βρεις απάντηση.
-
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Θα βγάψω και στο νήμα του Κλιώ μπας και υπάρχει κάποια άποψη.
@samatistas κανένα κονέ στη ρενώ να ξέρει δεν έχεις;
-
Το Sandero ΙΙ άρχισε να διατίθεται με κινητήρα 1.0 TCe 100 hp με εργοστασιακό LPG και τιμές:
1.0 TCe 100 hp Life GPL: 11.680
1.0 TCe 100 hp Style GPL: 12.840
Παράλληλα εξακολουθούν να διατίθενται:
1.0 SCe 75 hp Life: 10.280
1.0 SCe 75 hp Style: 11.080
0.9 TCe 90 hp Style Easy-R: 12.900
Και σχετικά:
https://www.newsauto.gr/offers/stin-ellada-to-fthinotero-aftokinito-me-ergostasiako-lpg/
Για το Sandero II Stepway σε LPG διατίθεται ως:
1.0 TCe 100 hp Style GPL: 13.990
ενώ άλλες εκδόσεις του έχουν ως εξής:
1.0 SCe 75 hp Life: 10.950
0.9 TCe 90 hp Life: 11.890
0.9 TCe 90 hp Style: 13.280
0.9 TCe 90 hp Style Techroad: 13.430
0.9 TCe 90 hp Style Easy-R: 14.080
1.0 TCe 100 hp Style: 13.380
1.5 DCi 95 hp Life: 13.980
1.5 DCi 95 hp Style: 14.580
-
Χαιρετώ τη παρέα. Πριν όλες αυτές τις εξελίξεις, είχα μόλις αλλάξει εργασία(μέσα στο Μάρτιο) και σκόπευα να μείνω και μόνος μου(ενοίκιο) από Σεπ-Οκτ, προς τα Δυτικά προάστια της Αττικής. Εδώ και 3 μήνες, βολεύομαι με το 2ο αυτοκίνητο της οικογένειας(i20 1.0T 100ps DCT του '19), καθότι εδώ και 3μιση χρόνια, βασιζόμουν σε εταιρικό(της προηγούμενης δουλειάς μου). Όπως καταλαβαίνετε, το κυριότερο μου πρόβλημα, είναι η αβεβαιότητα, που με κάνει πολύ σκεπτικό στο να διαθέσω ένα σεβαστό ποσό για αγορά καινούργιου αυτοκινήτου. Από την άλλη, ΔΕΝ θέλω να μπλέξω με μτχ, εκτός πια και αν μιλάμε για 'περίπτωση'...
Αν όλα ήταν ομαλά, θα έπαιρνα ένα αυτοκίνητο στα ~20k(είτε μετρητοίς, είτε 50% προκαταβολή και τα υπόλοιπα δόσεις), καθότι εργάζομαι σε αντιπροσωπεία και μου δίδεται σημαντική έκπτωση(χώρια ότι μου αρέσουν και εμπιστεύομαι τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα). Επειδή όμως, τα πράγματα είναι πολύ ρευστά, μπαίνω στη σκέψη, να αγοράσω το αυτοκίνητο που αναφέρω στο τίτλο(life, ~ 11700 τελική για εμένα) και να αφήσω τα υπόλοιπα χρήματα στην άκρη. Προφανώς, γνωρίζω για τις θυσίες που πρέπει να κάνω σε εξοπλισμό και ασφάλεια(σε σχέση με τα τωρινά δεδομένα των αυτοκινήτων). Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, το εξετάζω επειδή είναι ευρύχωρο για τις διαστάσεις του, compact ώστε να μην αγχώνομαι στο parking(δεν βλέπω να νοικιάζω σπίτι με θέση στάθμευσης...) και θεωρητικά, πολύ οικονομικό στη χρήση, χωρίς να 'σέρνεται'. Αυτός είναι και ο λόγος, που δεν κοιτάζω κάποια ατμοσφαιρικά, χαμηλών ίππων/ροπής... Αντίστοιχα δεν κοιτάζω το panda cng λόγω μικρότερων χώρων και ανυπαρξίας δικτύου cng και έχω αποκλείσει diesel λόγω κοντινών αποστάσεων/συχνών κύκλων λειτουργίας, που αλλάζουν τα φώτα στα dpf. Αυτά που ενδιαφέρομαι να μάθω είναι:
α) Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, μπορεί να καλύψει μελλοντικά, ανάγκες 3μελούς οικογένειας; Ίσως και τετραμελούς στα αρχικά βήματα και μετά να περάσει στη θέση δεύτερου αυτοκινήτου; Αυτή τη στιγμή, δεν είμαι παντρεμένος, αλλά τα πλάνα οδηγούν προς τα εκεί...
β) Επειδή δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή δυνατότητα test drive, το έχει οδηγήσει κανείς; Είναι σβέλτο/σπιρτόζικο(πχ αντίστοιχο του i20 που οδηγώ); Είναι προτιμότερο να στραφώ στο Stepway style με τον ίδιο κινητήρα και τιμή ~14κ και αν ναι, γιατί;
γ) Θα έχω προβλήματα αξιοπιστίας με το υγραέριο; Το εργοστασιακό κιτ, δίνεται σε εξαιρετική τιμή(στο stepway που υπάρχει η δυνατότητα αγοράς με ή χωρίς, η διαφορά είναι ~600 ευρώ) και παρόλο που δεν αναμένω να κάνω πολλά χιλιόμετρα, είναι δέλεαρ ακόμη και κίνητρο για συχνότερα ταξιδάκια. Τι κατανάλωση να περιμένω στο υγραέριο, εντός πόλης;
Τέλος, έχουμε κάτι πιο ξεκάθαρο για το πότε παρουσιάζεται ο αντικαταστάτης; Αν πάει για αρχές Φθινοπώρου, μήπως αξίζει να περιμένω(έστω και με μικρή επιβάρυνση τιμής);
Ευχαριστώ εκ των προτέρων...
-
Χαιρετώ τη παρέα. Πριν όλες αυτές τις εξελίξεις, είχα μόλις αλλάξει εργασία(μέσα στο Μάρτιο) και σκόπευα να μείνω και μόνος μου(ενοίκιο) από Σεπ-Οκτ, προς τα Δυτικά προάστια της Αττικής. Εδώ και 3 μήνες, βολεύομαι με το 2ο αυτοκίνητο της οικογένειας(i20 1.0T 100ps DCT του '19), καθότι εδώ και 3μιση χρόνια, βασιζόμουν σε εταιρικό(της προηγούμενης δουλειάς μου). Όπως καταλαβαίνετε, το κυριότερο μου πρόβλημα, είναι η αβεβαιότητα, που με κάνει πολύ σκεπτικό στο να διαθέσω ένα σεβαστό ποσό για αγορά καινούργιου αυτοκινήτου. Από την άλλη, ΔΕΝ θέλω να μπλέξω με μτχ, εκτός πια και αν μιλάμε για 'περίπτωση'...
Αν όλα ήταν ομαλά, θα έπαιρνα ένα αυτοκίνητο στα ~20k(είτε μετρητοίς, είτε 50% προκαταβολή και τα υπόλοιπα δόσεις), καθότι εργάζομαι σε αντιπροσωπεία και μου δίδεται σημαντική έκπτωση(χώρια ότι μου αρέσουν και εμπιστεύομαι τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα). Επειδή όμως, τα πράγματα είναι πολύ ρευστά, μπαίνω στη σκέψη, να αγοράσω το αυτοκίνητο που αναφέρω στο τίτλο(life, ~ 11700 τελική για εμένα) και να αφήσω τα υπόλοιπα χρήματα στην άκρη. Προφανώς, γνωρίζω για τις θυσίες που πρέπει να κάνω σε εξοπλισμό και ασφάλεια(σε σχέση με τα τωρινά δεδομένα των αυτοκινήτων). Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, το εξετάζω επειδή είναι ευρύχωρο για τις διαστάσεις του, compact ώστε να μην αγχώνομαι στο parking(δεν βλέπω να νοικιάζω σπίτι με θέση στάθμευσης...) και θεωρητικά, πολύ οικονομικό στη χρήση, χωρίς να 'σέρνεται'. Αυτός είναι και ο λόγος, που δεν κοιτάζω κάποια ατμοσφαιρικά, χαμηλών ίππων/ροπής... Αντίστοιχα δεν κοιτάζω το panda cng λόγω μικρότερων χώρων και ανυπαρξίας δικτύου cng και έχω αποκλείσει diesel λόγω κοντινών αποστάσεων/συχνών κύκλων λειτουργίας, που αλλάζουν τα φώτα στα dpf. Αυτά που ενδιαφέρομαι να μάθω είναι:
α) Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, μπορεί να καλύψει μελλοντικά, ανάγκες 3μελούς οικογένειας; Ίσως και τετραμελούς στα αρχικά βήματα και μετά να περάσει στη θέση δεύτερου αυτοκινήτου; Αυτή τη στιγμή, δεν είμαι παντρεμένος, αλλά τα πλάνα οδηγούν προς τα εκεί...
β) Επειδή δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή δυνατότητα test drive, το έχει οδηγήσει κανείς; Είναι σβέλτο/σπιρτόζικο(πχ αντίστοιχο του i20 που οδηγώ); Είναι προτιμότερο να στραφώ στο Stepway style με τον ίδιο κινητήρα και τιμή ~14κ και αν ναι, γιατί;
γ) Θα έχω προβλήματα αξιοπιστίας με το υγραέριο; Το εργοστασιακό κιτ, δίνεται σε εξαιρετική τιμή(στο stepway που υπάρχει η δυνατότητα αγοράς με ή χωρίς, η διαφορά είναι ~600 ευρώ) και παρόλο που δεν αναμένω να κάνω πολλά χιλιόμετρα, είναι δέλεαρ ακόμη και κίνητρο για συχνότερα ταξιδάκια. Τι κατανάλωση να περιμένω στο υγραέριο, εντός πόλης;
Τέλος, έχουμε κάτι πιο ξεκάθαρο για το πότε παρουσιάζεται ο αντικαταστάτης; Αν πάει για αρχές Φθινοπώρου, μήπως αξίζει να περιμένω(έστω και με μικρή επιβάρυνση τιμής);
Ευχαριστώ εκ των προτέρων...
Τίμιο αυτοκινητάκι, 1ο σε πωλήσεις στη Ρουμανία!!
Θα περίμενα το καινούργιο, κ θα κοίταγα την Stepway έκδοση. Βολέψου μερικούς μήνες με το Huundai, μια χαρά είναι.
-
α. άμα δεν έχεις λεφτά, καλύπτει άνετα και πενταμελούς.
βου1. όχι
βου2. όχι
βου3. όχι
γου1. πιθανό
γου3. εσύ μόνο το ξέρεις αυτό
-
α. άμα δεν έχεις λεφτά, καλύπτει άνετα και πενταμελούς.
βου1. όχι
βου2. όχι
βου3. όχι
γου1. πιθανό
γου3. εσύ μόνο το ξέρεις αυτό
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Ξεκινώντας από το τέλος, προφανώς, η απόφαση μου, εξαρτάται κυρίως από το πόσο θα αργήσει ή όχι το επόμενο μοντέλο. Το τωρινό μοντέλο, το έχω οδηγήσει ως stepway dci 90 και μου φάνηκε αξιοπρεπέστατο. Επειδή δεν θέλω να καβατζώνω το 2ο αυτοκίνητο της οικογένειας(και επειδή ο πατέρας μου είναι πολύ υποχόνδριος...), δεν έχω τη πολυτέλεια να περιμένω πχ μέχρι το νέο χρόνο. Για τη κατανάλωση, το γνωρίζω το site που έστειλες. Προφανώς, δεν μπορούμε να βγάλουμε αξιόπιστα συμπεράσματα με μόλις 2 μετρήσεις. Μια ένδειξη, θα ήταν ίσως η επίδοση του 0.9 TCE LPG, μιας και από όσα κυκλοφορούν, φαίνεται ότι στη συμβατική εκδοχή του, είναι σε αντίστοιχα επίπεδα κατανάλωσης με τον 1.0 TCE(βλέπε υλοποίηση σε Micra). Αν το έχει κάποιος, ας γράψει. Τώρα για το τριπλό όχι στο β), μπορείς να μου το εξηγήσεις λίγο; Από που συμπεραίνεις ότι δεν θα είναι σε παρόμοια επίπεδα με το i20 αφού δεν το έχεις οδηγήσει; Ειλικρινά ρωτάω, χωρίς διάθεση ειρωνείας. Για το όχι σχετικά με το stepway, υποθέτω πως είναι λόγω χειρότερης τιμής για το ίδιο ουσιαστικά αυτοκίνητο; Κάτι άλλο; Προφανώς τώρα, στο θέμα χώρων, αν δεν έχει κάποιος χρήματα, πάει και τρικάβαλο με παπί. Ρωτάω στα πλαίσια μια μέσης κατάστασης. Τα 320 λίτρα πχ στο χωρο αποσκευών, μου ΄φάνηκαν αρκετά εκμεταλλεύσιμα, καθώς το σχήμα είναι σχετικά τετράγωνο, χωρίς εξογκώματα..
-
Δεν τα έχω οδηγήσει, αρκούμαι σε αυτά που διαβάζω για να συγκεκριμένα. Η ίδια η Ντάτσια ανακοινώνει χειρότερες επιδόσεις από αυτές που έχει αποδεδειγμένα πετύχει ο Κορεάτης σε διάφορα τεστ. Λογικό το βρίσκω, 6άρι σαζμάν και λίγο πιο ελαφρύ το i20 στην ίδια ιπποδύναμη και με λίγο καλυτερη ροπή.
-
Δεν τα έχω οδηγήσει, αρκούμαι σε αυτά που διαβάζω για να συγκεκριμένα. Η ίδια η Ντάτσια ανακοινώνει χειρότερες επιδόσεις από αυτές που έχει αποδεδειγμένα πετύχει ο Κορεάτης σε διάφορα τεστ. Λογικό το βρίσκω, 6άρι σαζμάν και λίγο πιο ελαφρύ το i20 στην ίδια ιπποδύναμη και με λίγο καλυτερη ροπή.
Παραδόξως, το i20 που οδηγώ(1.0 Τ 100ps αυτόματο 7 σχέσεων/DCT), στα τεστ, βγαίνει πολύ χειρότερο σε επιδόσεις, σε σχέση με το χειροκίνητο(που είναι 60 kg ελαφρύτερο), το οποίο είναι 5αρι και πράγματι στα νούμερα επιδόσεων στη πράξη, βγαίνει από τα πιο γρήγορα. 6αρι, έχει η έκδοση με τα 120 άλογα. Δεν έχω οδηγήσει κανένα χειροκίνητο i20(100/5sp ή 120/6sp), για να έχω άποψη των διαφορών μεταξύ τους καθώς και με το αυτόματο.. Το αυτόματο πάντως, είναι σβέλτο όταν πρέπει και πολιτισμένο / αθόρυβο. Ίσως 'τσιμπάει' λίγο στο καύσιμο. Με ήπια αλλά όχι αργή οδήγηση(κινούμενος ρευστά, χωρίς ανούσια σταματήματα) και χωρίς πολλά φανάρια/κίνηση(corona virus mode...), δεν έχω πιάσει κάτω από 6-6.5 λίτρα. Πηγαίνοντας εκνευριστικά αργά πέφτεις μέχρι και 5.5 ή με 80-110 σταθερά σε δευτερεύοντες δρόμους, έχω πετύχει 4.6!!! Με χρήση εντός πόλης(όχι πίτα στη κίνηση όμως), χωρίς να το πολυ-σκέφτεσαι, τα 7 είναι πιο κοντά στη πραγματικότητα.
Dacia Sandero II