-
Γιατί υπάρχουν και χρήστες αποκλειστικά αυτομάτου κιβωτίου στην οικογένεια. Καλώς ή κακώς...
-
Ο χρήστης BTS έγραψε:
Γιατί υπάρχουν και χρήστες αποκλειστικά αυτομάτου κιβωτίου στην οικογένεια. Καλώς ή κακώς...ΟΚ, κατανοητό. Δεν μας το ξεκαθάρισες ότι εμπλέκονται και ανώτερες δυνάμεις
-
Έβαλα χθες το εργοστασιακό υποβραχιόνιο της ντάτσια. ΟΚ το περίμενα καλύτερο. Προσωπικά θα πρότεινα σε κάποιον που θα ήθελε να το προσθέσει, να ψαχτεί σε aftermarket λύση. Νομίζω υπάρχουν καλύτερες επιλογές. Δεν το λέω τόσο για την ποιότητα, αλλά για το τι σου προσφέρει. Είναι μικρό, χωρίς κάποιον σοβαρό αποθηκευτικό χώρο κτλ.
-
Επειδή πιθανότατα μιλάμε για το ίδιο που πήρα κι εγώ με το ντουστ όντως δεν έχει την τεραστια χωρητικότητα αλλά για κάποια πράγματα που δεν θα ήξερα που να τα βάλω δίχως να τρίζουν (πχ κλειδιά σπιτιού) που να μπορώ γρήγορα να τα ανασύρω (πχ. πορτοφόλι, τσιγάρα, γυαλιά ηλίου) είναι μια χαρά ενώ ξεκουράζω και το δεξί μου χέρι. Ρυθμίζεις εύκολα το ύψος ενώ μπορείς να τον ανσηκώσεις σε όποια γωνία θέλεις από 0 έως και 90 μοίρες αν χρειαστεί για κάποιο λόγο. Τέλος δεν επιβαρύνει καθόλου την εργονομία του ντουστ που έτσι κι αλλιώς δεν είναι από τις καλύτερες αλλά μάλλον υποβοηθά προς το καλύτερο. Στα 4 χρόνια σημάδια φθοράς ( ), επίσης σημαντικό ενώ δεν τρίζει σε λακούβες ανωμαλίες του δρόμου κλπ. Εν κατακλείδι καλά έκανες και τον τοποθέτησες.
-
Έχω την αίσθηση πως αυτός που μου έβαλαν εμένα, δεν ρυθμίζεται σε γωνία, είναι σε δύο σημεία, όρθιος ή κατεβασμένος στις 90 μοίρες περίπου. Θα το τσεκάρω μήπως έχω κάνει κάποιο λάθος εγώ και δνε το παρατήρησα. Αλλά στο νταστερ το έχω δει ότι ρυθμίζει σε διάφορες θέσεις και αν θυμάμαι καλά μου είχαν πει όταν το παρήγγειλα ότι δεν είναι το ίδιο ακριβώς. αν θα μπορούσες να ανεβάσεις μία φώτο θα σου ήμουν ευγνώμων.
-
Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους.
Ήρθαν οι μέρες της άδειας και μιας και μου περισσεύει λίγος χρόνος, αποφάσισα να γράψω μία περίληψη της συμβίωσης μου με ένα stepway 1.5dci, εδώ και 2,5 περίπου χρόνια. Ξεκαθαρίζω πως το αυτοκίνητο το πήρα με άλλα οικονομικά και ανάγκης χρήσεως δεδομένα σε σχέση με αυτά που έχω τώρα. Δηλαδή, τότε ζούσα Θεσσαλονίκη με καθημερινές διαδρομές στον περιφερειακό και ταχύτητες 90-110 (ελάχιστη χρήση εντός πόλης) ενώ τώρα ζω επαρχία με διαδρομές σε Εγνατία οδό. Συν ότι με τα σημερινά οικονομικά μου δεδομένα θα μπορούσα να έχω μεγαλύτερο μπάτζετ. Τα χιλιόμετρα χρήσης Θα κάνω μία λίστα με συν και πλην για να είναι πιο εύκολο σε ανάγνωση σε όποιον τον ενδιαφέρει να του ρίξει μια ματιά.
Ξεκινάω με τα θετικά:
- Κινητήρας. 90 Άλογα τα οποία δεν με έχουν απογοητεύσει ποτέ. Φυσικά θα ήθελα περισσότερα, φυσικά θα ήταν καλύτερος με περισσότερα αλλά έστω και έτσι είναι αρκετά ικανοποιητικός ελέω της τουρμπίνας φυσικά. Ζόρισμα κυρίως σε πλήρως φορτωμένο αμάξι με 4 άτομα, βαλίτσες κτλ. Εκεί δεν είσαι για πολλά. Επίσης, ο κινητήρας με 39.000 χιλιόμετρα αυτή την στιγμή (αναμενόμενα) δεν καίει σταγόνα λάδι.
-Τιμόνι. Αρκετά καλό για το είδος του αυτοκινήτου και την κατηγορία του. Ούτε κάτι φοβερό, αλλά έχω οδηγήσει αυτοκίνητα με πολύ χειρότερη πληροφόρηση στο τιμόνι, ειδικά σε μεγάλες ταχύτητες. - Συνολική αξιοπιστία. Μέχρι στιγμής δεν έχει ζητήσει κάτι, δεν έχει βγάλει κάτι. Κάτι παιδικές ασθένειες που τις είχα γράψει και τότε, όπως πχ ελαττωματικός καθρέπτης, αλλάχτηκαν εντός εγγύησης.
- Κατανάλωση. Με νορμάλ οδήγηση και ταχύτητες μέχρι 120 καίει τα αναμενόμενα περίπου 5-5,5λ/100χιλ. Σε επαρχιακούς δρόμους ή και στον περιφερειακό της Θεσσαλονίκης με ταχύτητα 90-100 έχει κατανάλωση 1 λίτρο κάτω.
- Χώροι. Για super mini δίνει αυτό που μπορεί. Άνετα 2 άτομα πίσω, χωρίς τρελό αέρα οκ, και πορτ παγκάζ το οποίο χωράει 1 μεγάλη βαλίτσα και 1 μικρή (τύπου handbag), χωρίς να βγει η εταζέρα. Αν σκεφτώ ότι έκανα μετακόμιση με αυτό το αυτοκίνητο, οκ χωράει αρκετά πράγματα. Στους χώρους βάζω και το συνολικό μέγεθος του αυτοκινήτου που δεν δυσκολεύει στην εύρεση παρκαρίσματος.
- Ύψος. Δεν είμαι φαν των ψηλών αυτοκινήτων, αν θα αγόραζα τώρα θα έπαιρνα χαμηλό, αλλά το ύψος που έχει χωρίς να είναι καθαρόαιμο suv, σε βγάζει ασπροπρόσωπο, λακκούβες, κακοτεχνίες, ράμπες, χωματόδρομοι, δεν έχει βρει ποτέ πουθενά ως τώρα. Έχω πάει σε μέρη που χαμηλό αυτοκίνητο δεν θα ρίσκαρα να πάω.
-Τιμή, ειλικρίνεια. Τόσα ζητάει, τόσα σου δίνει, τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Το θες; Ναι; Έχει καλώς, Όχι; Πάλι έχει καλώς. Ίσως ο λόγος που το βλέπω έτσι είναι και η ειλικρίνεια που μου έδειξε ο πωλητής όταν το πήρα. Ακόμη και για άλλα μοντέλα της ίδια αντιπροσωπείας, πχ Κλιώ που μου μιλούσε με διθυράμβους, με αυτό το αυτοκίνητο ήταν απόλυτα ειλικρινής. Είναι αυτό, κάνει αυτά, προσφέρει εκείνα και κάνει τόσα.
-Προσωπικά, βάζω στα θετικά και την ευρυχωρία του καπώ. Άνετα αν χρειαστεί μπορεί ένας μηχανικός να δουλέψει εκεί. Μου ήταν πολύ εύκολο να ελέγξω και εγώ ότι χρειάστηκα. Αδιάφορο ίσως στους περισσότερους εμένα μου αρέσει. - Στα συν, δυστυχώς το δοκίμασα εξ ανάγκης, η συνολική κατασκευή. Με τράκαρε από πίσω άλλος και αν και η σύγκρουση ήταν αρκετά δυνατή γτ εγώ ήμουν σταματημένος σε φανάρι και ο άλλος φρέναρε αλλά δεν σταμάτησε, το αυτοκίνητο χρειάστηκε απλά αλλαγή προφυλαχτήρα, δεν έπαθε τίποτε άλλο (ευτυχώς). Και λόγω ύψους πιθανότατα γλίτωσε και τα χειρότερα.
- Θήκες εντός καμπίνας. Εμένα με καλύπτουν πολύ, 2 ποτηροθήκες, μεγάλες θήκες στις πόρτες οδηγού, συνοδηγού, βαθύ ντουλαπάκι, θήκη πάνω στο κεντρικό ταμπλό.
Πάμε και στα αρνητικά:
- Εργονομία. ΟΚ ήταν από τα πρώτα που είχα προσέχει αλλά το αγόρασα. Σε περίεργα σημεία διακόπτες, έλλειψη φως στους πίσω, χωρίς στάνταρ υποβραχιόνιο. Κακή διάταξη αεραγωγών για τα παράθυρα που σε βαρύ θάμπωμα, ζορίζεται να ξεθαμπώσει.
- Συνολική ποιότητα. Θα μου πεις, καλά τι περίμενες. Δεν περίμενα κάτι περισσότερο αλλά θα με το ίδιο κόστος θα μπορούσε να ήταν καλύτερη πιστεύω. Πιο πολύ άρχισε να με ενοχλεί ένα τρίξιμο που κάνει μόνο στο κρύο (το καλοκαίρι δεν το κάνει) κάποιο κλιψάκι που υπάρχει στο πλαστικό πλαίσιο γύρω από το τιμόνι. Επίσης, υπάρχει ένα κουδούνισμα πως να το πω ακριβώς δεν ξέρω γιατί δεν το ακούω πάντα, το οποίο έρχεται από τον χώρο της βάσης της ζώνης στην κολόνα του αυτοκινήτου (εκεί το εντοπίζω). Επίσης, έτριζε ο μηχανισμός του παραθύρου του οδηγού ο οποίος αλλάχτηκε εντός εγγύησης αλλά για άλλο λόγο και όχι λόγω τριξίματος το οποίο θεωρήθηκε φυσιολογικό με βάση τα δεδομένα του αυτοκινήτου και δεν δικαιολογούσε αλλαγή...
- Αεροδυναμικοί θόρυβοι άνω των 110χιλ/ώρα. Σε Εγνατία με 120-130 σε ταξίδι γίνεται κουραστικό ειδικά αν φυσάει έξω. Αν δεν φυσάει και έχεις μουσική όλα καλά. Παρόλα αυτά ο θόρυβος από τον κινητήρα είναι σε πολύ φυσιολογικά πλαίσια. Πρέπει να προέρχεσαι από πολύ καλά ηχομονωμένο ντίζελ για να σε ενοχλήσει.
- Καθίσματα. Ειλικρινά το έχω σχεδόν 2,5 χρόνια και δεν έχω βρει ακόμη την τέλεια θέση για το πως θέλω να κάθομαι ή το πως είναι σωστό να κάθομαι και ταυτόχρονα να βολεύομαι. Κυρίως με την πλάτη είναι το θέμα, η βάση είναι άνετη και δεν κουράζει, στα συν ότι ρυθμίζεται και σε ύψος για τον οδηγό.
- Ποιότητα φανοποίησης. Πολύ ευαίσθητη βαφή, δεν ξέρω αν έχει να κάνει γενικά με νέα χρώματα και αστάρια, οικολογικά κτλ ή απλά low budget κατασκευή αλλά οκ ακόμη και οι ένα μικρό γδάρσιμο αφήνει ίχνος. Ίσως φταίει και το κόκκινο χρώμα και τα βλέπω περισσότερο ενώ έχω συνηθίσει σε χρώματα που 'καλύπτουν' μικρογρατζουνιές.
- Έλειψη ποδιάς κάτω από τον κινητήρα, πωλείται ξεχωριστά ακόμη και επίσημα...
- Επίσημα ανταλλακτικά, χωρίς λόγο ακριβά. Δεν μιλάω για είδη σέρβις, αλλά πχ αν χρειαστείς να αγοράσεις κάτι όπως πατάκια κτλ, από επίσημη αντιπροσωπεία είναι ακριβά.
Αυτά σε γενικές γραμμές. αν κάποιος θέλει να σχολιάσει, ρωτήσει κτλ για κάτι εδώ είμαστε. Παραδόξως αν και δεν το περίμενα, να πω πως κυρίως στην επαρχία παρατήρησα πως αν αποφασίσω να το πουλήσω θα βρω αγοραστή καθώς πολλοί έχουν δείξει ενδιαφέρον σε σημείο να με ρωτήσουν αν το πουλάω. Στη Θεσσαλονίκη, ο κομπλεξισμός απέναντι σε ένα τέτοιο αυτοκίνητο ήταν τεράστιος. Όχι ότι μου έκανε εντύπωση αυτό, εξάλλου η προσωπική μου γνώμη για την πόλη και τους κατοίκους της δεν είναι της παρούσης. Πάντως, είμαι στο σταυροδρόμι που σκέφτομαι πως ή θα το πουλήσω μετά το πέρας της εγγύησης ή αν θα το κρατήσω θα ήθελα να το πειράξω για να κερδίσω σε απόδοση για να κερδίσω στον ανοιχτό δρόμο, πράγμα που λογικά θα καταρρακώσει τις πιθανότητες πώλησης μεταγενέστερα.
Καλές γιορτές να έχουμε.
- Κινητήρας. 90 Άλογα τα οποία δεν με έχουν απογοητεύσει ποτέ. Φυσικά θα ήθελα περισσότερα, φυσικά θα ήταν καλύτερος με περισσότερα αλλά έστω και έτσι είναι αρκετά ικανοποιητικός ελέω της τουρμπίνας φυσικά. Ζόρισμα κυρίως σε πλήρως φορτωμένο αμάξι με 4 άτομα, βαλίτσες κτλ. Εκεί δεν είσαι για πολλά. Επίσης, ο κινητήρας με 39.000 χιλιόμετρα αυτή την στιγμή (αναμενόμενα) δεν καίει σταγόνα λάδι.
-
Ωραιότατο το review,σε ευχαριστούμε! Το διάβασα με προσοχή ακόμα και εγώ που δεν με ενδιέφερε ποτέ το συγκεκριμένο μοντέλο. Γενικά θεωρώ τα Dacia πολύ τίμια αυτοκίνητα που δημιουργούν αλλου τύπου σχέση με τους ιδιοκτήτες τους. Δεν στερούνται μειονεκτημάτων,όπως όλα τα αυτοκίνητα άλλωστε,αλλά τα πλεονεκτήματα τους είναι σίγουρα περισσότερα! Φίλος ιδιοκτήτης συνεργείου -και κυνηγός- εκθειάζει το duster. Ακόμα δεν έχει δει κάποιο να μπαίνει για επισκευή ενώ έχει τύχει να πάω για καφέ,να έχει τρία αυτοκίνητα και να είναι και τα τρία Μίνι. Μια ιδέα να αναφέρω μόνο. Έχω διαβάσει σε άλλο φόρουμ για αυτοκίνητο που το χτύπησαν από πίσω και ενεργοποιήθηκαν οι προεντατήρες χωρίς να το πάρει χαμπάρι η αντιπροσωπεία κατα την επισκευή γιατί η ζημιά ήταν μικρή....καν τους ένα τσεκ με την πρώτη ευκαιρία....
-
Ωραιο ριβιου που βοηθα τους υποψηφιους αγοραστες.
Το κυριο θεμα του αυτοκινητου δεν ειναι αυτα που αναφερεις αλλα ειναι η παθητικη ασφαλεια που προσφερει η οποια προερχεται απο τη δεκαετια του 90, πανω σε ενα πλαισιο το οποιο προερχεται απο τοτε με το αμαξωμα να τσαλακωνεται ακριβως οπως και η πρωτη γενια του μοντελου.
Εσυ δεν φταις σε κατι ουτε χρειαζεται να απολογηθεις γιατι το επελεξες, γουστο σου και καπελο σου, μια χαρα επιλογη εκανες με τα κριτηρια που εθεσες. Η ρενω πρεπει να απολογηθει στους πελατες της καθως η ασφαλεια πρεπει να θεωρηται δεδομενη ανεξαρτητως βαλαντιου και πριμιουμσινης.
Και εγω ειμαι υπερ των φθηνων και τιμιων αυτοκινητων, οπως το μπαλενο, το οποιο προσφερει κατα πολλους αισθητικη του 90 αλλα στον τομεα της ασφαλειας ειναι υπερσυγχρονο.
Το να φτιαξεις φθηνο καλο αυτοκινητο ειναι μεγαλη τεχνη.Αυτος ειναι ο κομπλεξισμος στο αυτοκινητο και τιποτα αλλο. Δεν εχει να κανει με το σημα.
Σαν αυτοκινητο ειναι καλο, ειναι σαν τα παλια καλα γαλλικα αυτοκινητα του 90 που ειχαν πιο εντονο ταπεραμεντο απο τα σημερινα. Τα εχω οδηγησει και μ αρεσαν πιο πολυ απο τα σημερινα που ειναι πιο μουντα στην οδηγηση.
Πουλα το στην επαρχια που το θελουν και πολυ μολις βγει το νεο, το οποιο θα παταει στην νεα πλατφορμα της ρενω. Σε λιγους μηνες θα παρουσιαστει και θα ξεκινησει η πωληση του. Αν εχει οντως και καλη τιμη προβλεπω να ειναι φοβερη προταση στην κατηγορια.
Τα δειγματα απο το νεο νταστερ ειναι πολυ θετικα και για το επομενο σαντερο.http://renaultnews.gr/το-νέο-dacia-sandero-θα-είναι-μια-πραγματικότητα-τ/
Το αρθρο συνδεει αμεσα την στρεπτικη ακαμψια με την παθητικη ασφαλεια κατι που δεν ισχυει, σημειο δηλαδη που ειναι ή μαλλον ηταν ο ελεφαντας στο δωματιο για τη ντατσια και τη ρενω και το αναφερουν με επιδεξιο τροπο, αλλα ο.κ δινει καποια ενημερωση.
-
Καλημερα,
Πηγα προχθες να δω το αυτοκινητο μου στον εμπορο. Θα το παρω απο την νεα χρονια για να γλυτωσω τελη κυκλοφοριας κτλ.
Με ανυσηχησε το εξης. Οταν μπηκα μεσα στο αμαξι να το δω , χωρις κλειδι στη μιζα, αναβοσβηνε το λαμπακι της μπαταριας και μετα απο λιγο σταματησε. Οταν βγηκα και ξαναμπηκα, εκανε το ιδιο.Ρωτησα τον εμπορο γιατι γινεται αυτο. Μου λεει μαλλον έπεσε η μπαταρια επειδη κανουν ελεγχους στο τελωνειο. Το εβαλε μπρος και πηρε με την μια. Μου λεει θα φορτισει μονο του.
Ειναι λογικο αυτο, να μην ανησυχω? Δεν γνωριζω και πολλα. Δεν θελω να απογοητευτω πριν καν το οδηγησω.
-
Οχι, δεν υπαρχει κανενα προβήμα, ολα τα ρενω εχουν αυτο το συστημα που αναβοσβηνει το λαμπακι.
Το θεμα ειναι πως αν θελεις μια ενημερωση
Το αυτοκινητο αλλαζει σε λιγους μηνες μεσα στο 19, με το νεο να φαινεται στα χαρτια μια πολυ καλη προταση. Πιθανοτατα καπου μεσα στο 19 θα ερθει και στην Ελλαδα.
Επισης το τωρινο ειναι αυτοκινητο προηγουμενης φιλοσοφιας σε αρκετα πραγματακια. Οπως για παραδειγμα πλαισιο και επειτα παθητικη ασφαλεια και εξοπλισμο ασφαλειας.
Ποσο στο δινουν;
-
Συμφωνώ για τα θέματα παθητικής ασφάλειας. Από την άλλη το τομάρι μου βάζω μέσα και μέχρι στιγμής δεν νιώθω ανασφαλής. Αν είχα οικογένεια κτλ θα το σκεφτόμουν διπλά δεν θα διαφωνήσω.
Το νέο μοντέλο θα έρθει τέλος του 19, αρχές του 20 στην Ελλάδα λογικά. Αυτό με το λαμπάκι δεν το ξέρω και δεν το έχω δει ποτέ αναμμένο μέχρι τώρα. Μπορεί να μην λέει και τίποτα αυτό.
Πάντως να το πουλήσω άμεσα με προβληματίζει καθότι δεν ξέρω αν θα έχω λεφτά για κάτι στα γούστα μου. Να ξαναπάρω το ίδιο αυτοκίνητο όσο αναβαθμισμένο και να είναι δεν το νομίζω απλά γιατί δεν θεωρώ ότι θα με καλύψει στο κάτι παραπάνω που θα ήθελα. Πάντως φίλος μου περιμένει σαν τρελός το νέο μοντέλο σε σημείο που με έχει εκπλήξει.
Ένα επίσης, σε εισαγωγικά, μειονέκτημα του συγκεκριμένου αυτοκινήτου είναι ότι το έχουν αγοράσει κυρίως άτομα που θέλουν κάτι φτηνό και να ξενοιάσουν οπότε, ούτε για καινούργια πατάκια δεν βρίσκεις κάποιον να συζητήσεις . Μέχρι στιγμής είμαι ο νεότερος κάτοχος stepway που έχω δει στον δρόμο.
-
Δεν πειραζει μειωνεις τον μεσο ορο ηλικιας.
Και εγω εχω την αιαθηαη πως θα γινει ψηλοχαμουλης με το νεο σαντερο.Εβγαλαν τα κεφαλαια ως εσοδα που ηθελαν απο την ντατσια και τωρα επενδυουν σε αυτην.
-
Ναι έτσι είναι και κυρίως από το Ντάστερ τα έβγαλαν. Ελπίζω να κρατήσουν και την ίδια φιλοσοφία στις τιμές. Πάντως είναι αρκετά εκπληκτικό αυτό που έχει φτιάξει με την Ντάτσια η Ρενώ. Όσο τα μοντέλα της Ντάτσια περνούν με καλά αστεράκια από τα κρας τεστς (χάνουν κυρίως έλλειψης ηλεκτρονικών βοηθημάτων) κανείς δεν έχεις να τους προσάψει κάτι μηχανολογικό για αυτό και πουλάνε πιστεύω με βάση και την τιμή. Ποιότητα πλαστικών κτλ συνηδειτοποιημένα την παίρνεις όσο πιο παλαιομοδήτικη και λιτή γίνεται.Η οικογένεια αυτού του φίλου μου η οποία είχε την φιλοσοφία, γιαπωνέζικο αμάξι μόνο γιατί δεν σπάει, δεν χαλάει, έχει πάρει 1 ντάστερ, 1 καπτούρ και αυτός ζαχαρώνει καινούργιο σαντέρο. Φοβερές στιγμές.
-
Το νεο νταστερ τα πηγε καλα στο κρας τεστ. Καταφερε να μη τσακισει υπερβολικα και γενικα προσφερει εξοπλισμο ασφαλειας οπως αεροσακους κουρτινας.
Το καπτουρ ή το αμαροκ ως κατι πιο ακριβο, δεν το προσφερουν ουτε ως εξτρα.
Σε αμεσο μελλον τα AEB θα γινουν στανταρτ σε ολες τις κατηγοριες οπως το abs και το esp καθως θα ειναι υποχρεωτικα για να παρει εγκριση καποιο αυτοκινητο.Συνεπως θα παιζεται η συγκριση, κατα κυριο λογο, στο ποσο μεγαλη οθονη εχει το καθε εσωτερικο και ποσο παχια ηχομονωση, κτλ.
Εκει αν συνεχισουν ετσι στην ντατσια, θα δουμε ισως να χτυπα τρελα νουμερα πωλησεων αναμεσα σε αγοραστες που δεν πολυνοιαζονται για υψηλες επιδοσεις σε αυτους τους τομεις.
-
Moυ το εδωσε 12190 και μου εκανε εκπτωση στο χρωμα 250 ευρω. Δεν με πολυνοιαζει αν βγει καινουριο εμενα μου αρεσει αυτό το αυτοκινητο και δεν εχω μεγαλες απαιτησεις.
Μου εκανε εντυπωση παντως που προσεξε και ο εμπορος το blinking της μπαταριας. Αν ηταν γνωστο το συστημα με το λαμπακι τοτε γιατι να το αναφερει? Ευχομαι να μην είναι κατι ανησυχητικο. Καποιος άλλος ειχε παρομοια απορια?
Οσο για την ηλικια κι εγω νεος είμαι .
-
Το πηρες τελικα;
Το ντιζελ;
Πες λιγα πραγματα για τη χρηση που θα του κανεις;.Μη κολλας στο λαμπακι.
Απλα αναφερει οτι η αποδοση της μπαταριας ειναι χαμηλη ή τα καλωδια δεν εχουν συνδεθει οπως θα επρεπε κτλ.
Δεν θα ειναι καποιο προβλημα σε ενα αυτοκινητο που δεν εχει βγει στον δρομο.Οι πωλητες, οι πληοψηφια τους, δεν γνωριζουν αν τα αυτοκινητα που πωλουν εχουν 4 τροχους ή οχι. Την τυφλα τους την ιδια δεν γνωριζουν, ψαχνεται και για το λαμπακι.
-
Ναι το πηρα diesel. Μου ειπε πως πριν λιγο καιρο ειχαν αλλαξει καποια πραγματα στο αμαξι όπως το χρωμα στους καθρεφτες που πριν δεν ειχε, τα χειριστειρια των τζαμιων που είναι στην πορτα και όχι στην κεντρικη κονσολα κτλ.
Πηρα την απλη εκδοση καθως δεν μου χρειαζεται το gps, μενω την επαρχια. Αφου εχει USB για να βαζω στικακι αυτό μου φτανει.
Το άλλο απογοητευτικο ηταν η ζαντα που τελικα δεν είναι αλουμινιου αλλα πλαστικη. Στο φυλλαδιο δεν αναφερει πως εχει τασι πλαστικο. Τεσπα.
Το θελω κυριως για πολλες και κοντινες αποστασεις και 5- 6 φορες τον χρονο ταξιδι, θαλλασα κτλ.
Το χρωμα όπως προειπα μου το χεωσε 130 ευρω, δεν το πιστευα. Μου εκανε δωρο αισθ. παρκαρίσματος, πατακια, πυροσβεστηρα.Ανησυχώ γιατι ο εμπορος μου είναι και τεχνικος στο συνεργειο και πιστεωε με έχει πολλη μεγαλη πειρα. Αν ηταν από αυτους τους πωλητες που λες δεν θα του εδινα σημασια. Ωστόσο νομιζω πως τον εμπιστεύομαι και πως θα βρει λυση. Δεν το πηρα ακομη, μου ειπε τις επομενες ημερες για να κανει μεταβιβαση καιολα αυτά τα γνωστα.
Πως είναι παντως δυνατον να εχει ενδειξη μπαταριας χωρις καν κλειδι στη μιζα?
-
Καλοριζικο και καλοταξιδο.
Για πολυ κοντινες αποστασεις δεν επρεπε να παρεις ντιζελ, διοτι θα γεμιζει το φιλτρο μικροσωματιδιων αρκετα συχνα.
Ενω η καταναλωση δεν θα ειναι ιδιαιτερα χαμηλη διοτι δεν θα προλαβαινει να ζεσταθει το μοτερ.Παρ ολα αυτα να το χαρεις και καλα χιλιομετρα.
-
την επόμενη φορά που θα το δεις, να τσεκάρεις ότι είναι καλά σφιγμένοι οι ακροδέκτες στους πόλους της μπαταρίας, (που λογικά θα είναι) και ότι γύρω από το δυναμό δεν υπάρχει κάποιο φυσάκι χαλαρό -δεν φαίνεται εύκολα-. Αν το παραλάβεις και συνεχίσει το σκηνικό αυτό με το λαμπάκι, έστω και σπάνια, είναι θέμα που θα πρέπει να αναγκαστούν να το δούνε εντός εγγύησης.
-
Κανω πολλα χλμ , περιπου 15.000 κάθε χρονο. Οσο για το μοτερ θα το σκαω συχνα στην Εγνατια για να καθαριζει.
Φαινοντουσαν όλα πολύ καλα σφιγμένα την φορα που το ειδα. Για την εγγυσηση σιγουρα, ωστόσο πηρα καινουριο για να ηρεμησω και όχι για να τρεχω ξανα για σερβις.
Dacia Sandero II