-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Κακός με όσους μας θεωρούν μακάκες... Όχι φυσικά με το φίλο Kger.Προφανώς όχι με τον Kger.
Έπρεπε να σχολιάσω μια κακία (σωστή μεν, κακία δε), και τον πολύ πετυχημένο τρόπο που ειπώθηκε. -
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Με το duster φίλε storm αν και με ταμπούρα πίσω δεν ένιωσα άβολα στο φρενάρισμα. Για να το επεκτείνω με την 146 ts 1.4 sportkit επίσης το αυτοκίνητο είχε φρένα 'άγκυρες'. Αναγκάστηκα βέβαια να αλλάξω μια φορά τύμπανο και δυο φορές κυλινδράκια με πολύ μικρό κόστος. Σε αυτοκίνητο μεγάλης ιπποδύναμης οπωσδήποτε οι διαφορές είναι υπέρ των πίσω δίσκων αλλά για την κατηγορία πλην ελαχίστων εξαιρέσεων όπως το οδηγοκεντρικό φιέστα το ζήτημα είναι περισσότερο ψυχολογικό νομίζω.Ταμπούρα πίσω είχα και εγώ σε πολλά αυτοκίνητα π.χ. Yugo45, Ford Fiesta, Pajero Pinin 4x4 και φυσικά στο Panda.
Σε κανένα δεν είχα πρόβλημα. Κανένα όμως από αυτά δεν ήταν σβέλτο και ο εξοπλισμός τους ήταν τέτοιος που θεωρούσα φυσιολογικό να έχουν ταμπούρα. Ειδικά στο Pajero ως offroad τα ταμπούρα ήταν και θετικό στοιχείο.Εγώ όπως είπα και πριν δεν έχω πρόβλημα αν έχει ταμπούρα πίσω. Έχω πρόβλημα όμως όταν δεν δίνει δυνατότητα να βάλω δίσκους πίσω, όταν την ίδια στιγμή φορτώνουν το αυτοκίνητο με 'άχρηστο' εξοπλισμό που εγώ προσωπικά ποτέ δεν θα χρησιμοποιήσω.
-
Καλά εννοείται πως δεν πήρα κάτι προσωπικά.
Δεύτερη μέρα σήμερα με την Κλιώ, η οποία είναι σε χαμηλή έκδοση από ότι έχω καταλάβει. Αρκετά fun to drive αυτοκίνητο, με βασικό συν, τους χώρους του. Τα φρένα όντως δίνουν μια σκληρή αίσθηση και όχι ένα ωμαλό φρενάρισμα. Θεωρώ πως τα φρεναρίσματα στο stepway είναι πιο ωμαλά και χαλαρα. Ίσως λόγω σχεδίαης, αμαξώματος, θέσης οδήγησης; δεν ξέρω... Με την εμπειρία και από τα δύο νομίζω, πως το Κλιώ θα ήθελε δίσκους πίσω για άνεση κυρίως και όχι για αποτέλεσμα. Το stepway την κάνει την δουλειά του άριστα και ξεκούραστα, νομίζω οι δίσκοι θα έδιναν διαφορά σε έναν πολύ έμπειρο οδηγό.
Πάντως μου κάνει εντύπωση πως ο κινητήρας ενώ είναι ίδιος με τον δικό μου στο stepway, δλδ τον 1,500άρη με τα 90 άλογα, παρατηρώ πως η ένδειξη για αλλαγή ταχύτητας ανάβει στο καντράν στις 2.000 στροφές ενώ στο δικό μου ανάβει στις 1700 περίπου και το ντάτσια πρέπει να είναι λίγο πιο βαρύ σαν όχημα.
Επίσης μία δεύτερη διαφορά που παρατήρησα είναι πως με πρώτη σε μία διασταύρωση αν αφήσεις τον συμπλέκτη έχω το κλασσικό φαινόμενο του σβησίματος, όπως σε ένα κλασικό αυτοκίνητο, ενώ στο stepway ακόμη και το γκάζι να μην πατησεις, δίνει μια μικρή σπιρτάδα και προχωράει το αυτοκίνητο, θα σβήσει μόνο αν είναι ανηφόρα και σου φύγει ο συμπλέκτης ενώ το Κλιώ μου έσβησε σήμερα σε μία διασταύρωση ολόισια και μου έκανε εντύπωση γτ είχα συνηθίσει αλλιώς.
-
Καλησπέρα και από μένα. Έχω δει sandero stepway συναδελφου με 50000 κμ και δεν έχει κάνει κιχ, μόνο λαδια αλλάζει. Είδα το νέο του 2017 αλλά στα 14000 η έκδοση style με το κλειδί στο χέρι λίγο ακριβό μου φαίνεται. Βρήκα και μεταχειρισμενο εισαγωγής αλλά δεν εμπιστεύομαι το μαντρα. Πάντως σε πρόσφατο ταξίδι μου στη Σκωτία βλέπω ότι κυκλοφορούν παρς πολλά dacia και sandero stepway και duster
-
Επισης να πω ότι μου άρεσε πολύ και στο δρόμο η αίσθηση. Να πω ότι είμαι λάτρης του βουνού οπότε θα πατήσω μερικούς χωματόδρομους πατημενους, οχι συνθήκες χιόνι λασπη. Το 0.90 βενζίνη αξίζει σαν κινητήρας? Τι κατανάλωση πραγματική να έχει?
-
Στο spritmonitor το δίνει 6.9lt/100Km, που μου φαίνεται λογική.
-
αν καει τοσο δεν αξιζει το βενζινη εχουν μικρη διαφορα τιμης
το ζαχαρωνω πολυ αλλα εχω λιγα μετρητα και πρεπει να βαλω πολλα γραμματια και δεν θελω -
Ειχα παρει προ τριμηνου προσφορα για το απλο (οχι stepway) σε diesel.11730 ευρω αρχικη, με μεταλλικο και εξοδα κομπλε περιπου 12.500 και 3 μηνες παραδοση.Δεν υπηρχαν αυτοκινητα ετοιμοπαραδοτα μου ειπαν και ενας λογος ειναι οτι πουλαει παρα πολυ σε αλλες χωρες και δεν προλαβαινουν να φτιαχνουν...Βεβαια η αγορα δεν εγινε γιατι λογω μικρης προκαταβολης και σχετικα μεγαλου επιτοκιου και αριθμου δοσεων εφτανε με τοκους τα 15000 ευρω...
-
Καλησπέρα
Έχω 2 θεματάκια που έχουν να κάνουν με θορύβους σπαστικούς ας το πούμε.
-
Σε λακούβες και κακοτεχνίες του δρόμου, σε ησυχία φυσικά, δλδ ράδιο κλειστό κτλ, ακούγεται ένα γκλουγκ γκλουγκ στο αριστερό μου αυτί το οποίο εχω εντωπίσει μάλλον στην ζώνη, δλδ στη βάση της ή γενικά κάπου πίσω από το πλαστικό που την καλύπτει. Αυτό έχει ένα διάστημα αλλά έλεγα να αποφύγω το ξήλωμα. Αξίζιε πιστεύεται να πάω να το ανοίξουν; απλά δεν ξέρω αν είναι όντως από εκεί και επίσης δεν το ακούς πάντα δλδ μπορεί να το πάω αντιπροσωπεία και να μην το καταλάβουν.
-
Κάνει ένα τσιριγματάκι η ένωση ζώνης με το κούμπωμα της. Μου έφαγε αρκετές μέρες να βρω τι είναι αυτός ο ήχος αλλά είανι από εκεί. Το κατάλαβα παίζοντας την ζώηνη ενώ ήταν κουμπωμένη και ακουγόταν αυτό το τσιριγματάκι. Υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω;
-
-
Καλησπερα σας. Αλλη μια βολτα απο την αντιπροσωπια για το sandero (οχι stepway). Στην μια και μοναδικη εκδοση style για το 1.5 dci σε λευκο τιμη 12080 ευρω με το κλειδι και δωρο πατακια και φιμε llumar. Το περιεργο ειναι οτι δεν υπαρχει ετοιμοπαραδοτο και οτι πρεπει να γινει παραγγελια με ημερομηνια παραδοσης τελος Απριλιου. Αυτο που δεν ξεκαθαρισα και με μπερδεψε και ο πωλητης ειναι οτι μαλλον πρεπει να γινει παραγγελια για να ερθει δηλαδη δεν θα ερθουν αυτοκινητα για στοκ σε αντιθεση με το stepway που υπαρχουν πολλα ετοιμοπαραδοτα αυτην την στιγμη... Επισης δεν ειναι δυνατο να γινει και test drive...
-
Μπορείς να κάνεις το stepway για να πάρεις μια ιδέα. Εκτός από το ύψος δεν πιστεύω να έχει κάποια άλλη διαφορά οδηγικά. Ψάξε και σε μάντρες μήπως υπάρχει κάποιο.
Λίγα τα δώρα θα έλεγα, ίσως με αισθητήρες παρκαρίσματος, συναγερμό ή ακόμα και τα 2 να πετυχαινες καλύτερο deal.
-
Εχουν διαφορα και στην αποδοση,90 ps το stepway 75 ps το απλο... Οσο για τα δωρα αυτα μου προτεινε απο μονος του. Αισθητηρες βαζουν του εμποριου που κοστιζουν 15 ευρω,δεν αξιζει. Αφου εχει το media nav με τα ιδια χρηματα βαζω καμερα. Οταν πουληθει το τωρινο αυτοκινητο και ειμαι ετοιμος για παραγγελια θα του ζητησω και τον τεμπελη για δωρο. Πιστευω να συμφωνησει...
-
Απλό sandero δεν θα βρεις για test drive. Κάποια Stepway -που πουλάει τη πλειοψηφία- υπάρχουν κατά διαστήματα 1.5 DCi κι αυτά σε ελάχιστες αντιπροσωπείες.
Πιστεύω ότι αν με τεμπέλη κλείνει η παραγγελία δεν θα στο αρνηθεί κάποιος λογικός αντιπρόσωπος.
Αισθητήρες και συναγερμό εύκολα τα διεκδικείς, αλλά θα είναι after market.
-
Θα δειξει οταν ερθει η ωρα. Παντως αυτο που με χαλαει ειναι οι 2 μηνες παραδοση. Αν πουλησω το ενα και μοναδικο αυτοκινητο της οικογενειας με τα χλμ που κανω καθε μηνα πως θα βολευτουμε? Σκεφτομαι και το stepway στην απλη εκδοση life που ειναι ετοιμοπαραδοτο αλλα λειπουν πολλα πραγματα απο εξοπλισμο που θεωρω απαραιτητα...
-
Ανταλλαγή δέχονται?
-
Ναι αλλα με τιμη ανταλλαγης χωμα...
-
Ανταλλαγή δεν αξίζει ποτέ... στο παίρνουν όλοι 1.000 κάτω να ρίξουν τίποτα ψιλά για συμμαζέματα, να βγάλουν και 500 κέρδος. Αγγελία μόνος και όποτε φύγει. Σίγουρα θα φύγει καλύτερα από ανταλλαγή ότι αυτοκίνητο κι αν είναι.
-
Αυτο ακριβως πιστευω και εγω. Δεν ειμαι διατεθειμενος να χασω 1000 ευρω π.χ. για κανενα λογο. Το θεμα ειναι το ζορι αφου πουληθει μεχρι να ερθει το καινουργιο (περιπου 2 μηνες) λογω της καθημερινης μετακινησης (3000 χλμ το μηνα)... Εκτος και αν παω για stepway στην απλη εκδοση με ελλειψεις σε εξοπλισμο... Πραγμα που δεν θελω αν και τα crossover ειναι της μοδας και θα εχει κατα πασα πιθανοτητα καλυτερη μεταπωληση...
-
Great news.….
https://www.challenges.fr/automobile/ac ... o-5_572421
Επιτελους η ντατσια το καταλαβε (το επετρεψε η ρενο) και το επομενο σαντερο θα ειναι πραγματικα ενα συγχρονο αυτοκινητο και οχι 20 ετιας, μιας και θα χρησιμοποιησει την νεα κοινη πλατφορμα με την ρενο- νισσαν.
Την CMF-B που θα χρησιμοποιει και το επομενο κλιο 5 !!!Οδηγηται εν τελη στα χναρια της σκοντα και της σεατ!!!
Τωρα μαλιστα, η κατηγορια θα εχει ωραιες μαχες.
-
Ηταν προφανες οτι καποια στιγμη θα γινοταν και αυτο. Αν καταφερει και κρατησει και τις τιμες σε σχετικα χαμηλα επιπεδα θα μιλαμε για πολυ vfm αυτοκινητα.
Dacia Sandero II