-
@xenos said in Έμποροι μεταχειρισμένων:
@tapouts said in Έμποροι μεταχειρισμένων:
Εμπειρια απο αγορα μτχ απ τη Νισσαν στη Γλυφαδα κανεις ;
Όχι, εμπειρία από το συνεργείο τους πάντως, κάκιστη δυστυχώς!
Α ωραια τουλαχιστον ευχομαι να τσεκαρουν τα μεταχειρισμενα σωστα !!!
-
@xenos said in Έμποροι μεταχειρισμένων:
Όχι, εμπειρία από το συνεργείο τους πάντως, κάκιστη δυστυχώς!
Α ωραια τουλαχιστον ευχομαι να τσεκαρουν τα μεταχειρισμενα σωστα !!!
Ας μη μιλήσω καλύτερα. Να το τσεκάρεις με δικά σου άτομα.
-
Ναι, Aveo. Το 2018. Πελάτισσας που το έκανε ανταλλαγή για να πάρει Qashqai.
Πριν κάνεις οτιδήποτε δηλ. ελέγχους κλπ... πάρε τηλέφωνο και ρώτα αν υπάρχει το βιβλίο συντήρησης, τα χαρτιά του ΚΤΕΟ και η αναλυτική κατάσταση πληρωμής τελών κυκλοφορίας όλων των ετών. Αν σου πούνε ότι υπάρχουν πας βλέπεις το αυτοκίνητο μόνος σου και μετά κοιτάς το βιβλίο συντήρησης, το ΚΤΕΟ και την λίστα πληρωμής τελών κυκλοφορίας. Σε μία στήλη στην λίστα αυτή εμφανίζεται το ΑΦΜ του ιδιοκτήτη. Αν δεις πολλά ΑΦΜ σήκω και φύγε...
Προφανώς αν δεν σου δώσουν τίποτα από τα τρία πάλι φεύγεις ή μάλλον δεν πας καθόλου.
Πολλοί την πατάνε πάνω στον ενθουσιασμό τους και τρώνε μετά την φόλα...
-
@storm said in Έμποροι μεταχειρισμένων:
Ναι, Aveo. Το 2018. Πελάτισσας που το έκανε ανταλλαγή για να πάρει Qashqai.
Πριν κάνεις οτιδήποτε δηλ. ελέγχους κλπ... πάρε τηλέφωνο και ρώτα αν υπάρχει το βιβλίο συντήρησης, τα χαρτιά του ΚΤΕΟ και η αναλυτική κατάσταση πληρωμής τελών κυκλοφορίας όλων των ετών. Αν σου πούνε ότι υπάρχουν πας βλέπεις το αυτοκίνητο μόνος σου και μετά κοιτάς το βιβλίο συντήρησης, το ΚΤΕΟ και την λίστα πληρωμής τελών κυκλοφορίας. Σε μία στήλη στην λίστα αυτή εμφανίζεται το ΑΦΜ του ιδιοκτήτη. Αν δεις πολλά ΑΦΜ σήκω και φύγε...
Προφανώς αν δεν σου δώσουν τίποτα από τα τρία πάλι φεύγεις ή μάλλον δεν πας καθόλου.
Πολλοί την πατάνε πάνω στον ενθουσιασμό τους και τρώνε μετά την φόλα...
Σωστος, ειδικα αυτο με τη λίστα πληρωμής τελών κυκλοφορίας δε το ειχα σκεφθει και για να ειμαι ειλικρινης δεν εχω ακουσει πολλους να την παρεχουν...
-
Η λίστα πληρωμής τελών αποκαλύπτει από πόσους έχει περάσει το αυτοκίνητο. Ειδικά αν είναι Ελληνικό και λέει κάποιος πωλητής ότι είναι 1ο χέρι ή 2ο χέρι, με την λίστα μπορεί να αποκαλυφθεί ότι έχει περάσει από 4 ή 5 ή και 6 ιδιοκτήτες.
Και όταν ένα αυτοκίνητο περνά από πολλούς διαφορετικούς ιδιοκτήτες έχει και την αντίστοιχη φθορά που με το μάτι μπορεί να μην την καταλάβεις.
-
Η λίστα πληρωμής τελών αποκαλύπτει από πόσους έχει περάσει το αυτοκίνητο. Ειδικά αν είναι Ελληνικό και λέει κάποιος πωλητής ότι είναι 1ο χέρι ή 2ο χέρι, με την λίστα μπορεί να αποκαλυφθεί ότι έχει περάσει από 4 ή 5 ή και 6 ιδιοκτήτες.
Και όταν ένα αυτοκίνητο περνά από πολλούς διαφορετικούς ιδιοκτήτες έχει και την αντίστοιχη φθορά που με το μάτι μπορεί να μην την καταλάβεις.
Υπαρχει περιπτωση να μη την εχουν ;
-
Υποχρεωτικά την έχουν για να μπορούν να κάνουν την μεταβίβαση. Φυσικά αν κάτι βρωμάει δεν την δείχνουν ή λένε ότι δεν την έχουν εκτυπώσει.
Από την λίστα θα καταλάβεις και αν είναι εισαγωγής. Φυσικά αυτό θα το καταλάβεις και από άλλα πράγματα.
-
Υποχρεωτικά την έχουν για να μπορούν να κάνουν την μεταβίβαση. Φυσικά αν κάτι βρωμάει δεν την δείχνουν ή λένε ότι δεν την έχουν εκτυπώσει.
Από την λίστα θα καταλάβεις και αν είναι εισαγωγής. Φυσικά αυτό θα το καταλάβεις και από άλλα πράγματα.
Ωραια , τελεια ! Ευχαριστω πολυ, καλημερα !!!
-
Αν η μεταβίβαση γίνει ηλεκτρονικά, δεν χρειάζεται η λίστα πάντως.
-
@antonakis said in Έμποροι μεταχειρισμένων:
Αν η μεταβίβαση γίνει ηλεκτρονικά, δεν χρειάζεται η λίστα πάντως.
Ηλεκτρονικά μόνο για φυσικά πρόσωπα. Όχι για εμπόρους.
-
Didn't know. Ενδιαφέρον.
-
Υπαρχει περιπτωση να μη την εχουν ;
H λίστα που λέτε υπήρχε μόνο όταν η βεβαίωση τελών κυκλοφορίας δινόταν από ΔΟΥ. Πλέον που είναι ηλεκτρονική δεν έχει ΑΦΜ προηγούμενων ιδιοκτητών.
-
Αναλυτική λίστα πληρωμής τελών έβγαλα εγώ ηλεκτρονικά για την μεταβίβαση δικού μου αυτοκινήτου το 2020.
Αν έχει αλλάξει κάτι από το 2020 και μετά δεν το γνωρίζω. -
This post is deleted! -
Καλησπέρα, ψάχνω μεταχειρισμένο μέχρι 16000 και από όσα έχω δει μου φαίνεται σαν πιο ασφαλής επιλογή η αγορά από stock center της βελμαρ, καρεντα και σφακιανακη. Εχει καποιος εμπειρία από αυτούς τους εμπόρους;
-
stock center έχουμε πει παραπάνω. Νομίζω ο sargus (?) αγόρασε τελευταίος.
-
Παρατηρώ ότι η Stock Center έχει και φέρνει πολλά Opel Mokka σε κάτι περίεργες εκδόσεις PURE και BOLD. Τι εκδόσεις είναι αυτές; Εισαγωγή μάλλον. Όλα είναι σχεδόν καινούρια με ελάχιστα χιλιόμετρα και ποιο ακριβά από τα καινούρια.
Περίεργα πράγματα.
-
Εισαγωγή μάλλον.
Απο όσο ξέρω δεν πουλάει αμάξια εισαγωγής το Stock Center και στην περιγραφή αναφέρει ότι είναι Ελληνικά (εύκολα ελέγχεται αυτό). Τώρα τι εκδόσεις είναι, με μια ερώτηση μαθαίνουμε...ίσως leasing, ισως από το δίκτυό τους (είναι μεγάλος έμπορος Όπελ η Βελμάρ).
-
Μήπως είναι εκδόσεις για εταιρικά?
-
Κάτι τέτοιο πρέπει να παίζει γιατί βλέπω ότι τους λείπει εξοπλισμός και νομίζω ότι έχουν μικρή οθόνη στο καντράν που παραπέμπει στην έκδοση Edition. Περίεργες εκδόσεις και δεν καταλαβαίνω γιατί να είναι ποιο ακριβά από τα καινούρια...
Έμποροι μεταχειρισμένων